- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.621
anlatırsınız sigortayı ama ben hiçbirşey anlamıyorum...bi sigortacıyla uzun uzun görüşmem lazım...gerçi burdan özlem hanımla telde görüştüm bana dediki eğer dedi zekai tahir yada ünv hastanelerinde felan olcaksan sana bu sigortanın getirisi olmaz...bu sigorta ancak özel hastaneler memorial hastanesi gibi özel hastaneler için avantajlı oluyor dedi...atıyorum muayene parası 750 tl ise bunun yarısını felan karşılıyomuş diğer yarısını siz karşılıyomuşsunuz felan...yıllık 2000 3000 tl imiş..taksitlendiriliyomuş..yatışlı varmış bide ayakta varmış sigorta...ama benim için ne uygundur değildir hala anlamış değilim....
evraklarımı gönderecem doktorada bi gazi hastanesine arşivlere bakmak lazım rahim filmim varmı orda yedekte...doktora yollayacam ya elimdede yedekte olsun..bidaha o acıya katlanamam valla....sonra doktora söyleyecem bakalım ....gebe kalmadan yapıversin ameliyatımı....bakalım...
sevindim ankaralıları burda gördüğüme....teşekkürederim...valla işte dediğim gibi arda bey aradı bugün tetkiklerimi rahim filmimi istiyor..en kısa zamanda postalayacağım....annemler batıkentte oturuyor...ben hamile kalırsam annemin yanına gelcem....işte kafamdaki tereddütler şu ben istanbulu bilmem..yol bilmem iz bilmem..orda nerde kalcam nasıl olcak...ssk lıyım ben para ne kadar tutar...ona göre 5-6 ay maaşımı atacam bi kenara para biriktirmeye başlıyorum....bu iş masraflımıdir?sen ankarada hangi doktora gidiyon kontrollerini..aslında ben nuri danışmana gideyim dedim..sekai tahir araştırma hastanesine ama....özgür derende çook paracı geldi telefonda pek ilgilenmedi...arda bey çok iyiydi telefonda sağolsun yardımcı oldu...kafam karışık açıkçası...ya ben şimdiden niye evham yapıyosam....daha çooook var benim gebe kalmama....(( allah sanada yardımcı olsun arkadaşım..sen şuan kaç aylık hamişsin...problemin yok demi?
ben 20 haftalık bebeklerimi birini alanyada gömdüm...birinide geçen hafta burda kastamonuda gömdüm...eskiler yaşasaydı keşke......4 tane çocuğum olsaydı...yok neymiş 1 taneyi yapta gör masrafı çok olurmuş..2.ye bulaşmazsın diyolar...ama ben ahh bi olsada 3 olsun 4 olsun....kalabalık bir aile hayalimdi...ama görüyorumki 1 taneyi bile yapamıyorum nerde 2- 3 tane......yılların bu kadar çabuk geçmesini isteyeceğim aklıma gelmezdi hiç.....
bana dikişten sonra hangi doktora sordumsa çalışabilirsin yatmana gerek yokki dedi....ve dikişli halde ayakta geçiren çok kişi gördüm... ama ben kendim şöyle şahit oldum...bundan önceki gebeliğim de 20 haftalık kesesi patladı...tuvalette balon gibi elime geldi eşime göstereyim dedim yatağa sırt üstü yattım ama eşim hiçbişey göremedi..yani yatarken kese geriye yukarı çekildiğini farkettim...doktor acile gel dediğinde yataktan kalktım 1 adım attım aşağıya doğru kese inerken patladı suyu boşaldı....ondan yatmanın faydası bence var...bidahakine iş güç bırakıp yatıcam boyuna...nekadar gerek yok deselerde bence faydası büyük oranda.....
dikişini her hafta ölçüyolarmı...alttanmı ölçüyor..karın büyüdükçe alttan bakmak sakıncalı olmuyormu....
bakalım olmadı laporaskopi serklajımı yaptırırm arda beye sonra hamile kaldığımda ankaraya ailemin yanında iyi bi doktora takiplerimi yaptırıveririm...ne bilem yaa..ooffffff bu çile bu derman bitse tez zamanda yara bbiimmmm
çok teşekkürederim...valla iyi oldu...sayenizde umut doğdu... AMA ANKARALI ARKADAŞLARLA BİRARAYA GELME İMKANIMIZ OLSA KEŞKE BİRGÜN :)
KAÇ HAFTALIK HAMİŞTİN TÜM BUNLARI YAPARKEN....BENCE YANLIŞ YAPIYOSUN...AĞRISIZ SIZISIZ GECE TUVALETE ÇIKTIM ÇİŞİMLE BERABER KIPKIRMIZI KAN GELDİ...NE AĞRI VARDI NE KASILMA NE KÖTÜ KOKULU AKINTI NE İLTİHAP..BİRANDA GELİYO..ACI BİR SÜRPRİZ OLUYO....BENCE ÇALIŞMAYIDA KESİP EVDE DİNLEN DERİM SANA AMA SEN BİLİRSİN TABE....
Içeri ittim girdi,küçük wc de dışarı çıkıyor büyükte de içeri giriyor işin komik tarafı
Ben de ayıptır söylemesi küçük wc mi yaparken parmağımla oraya bastırıyorum dışarı çıkmasın diye şimdilik içeride,acımıyordiye pek önemsemşyorum
Yaaa asıl benim çok ağrım var,kaburgam çok fena sağ tarafım yatamıyorum,normal mi bu,bilen var mı
Canlar birşey danışmak istiyorum
Dr bana vagihex fitil verdi sabah akşam vajinaya konuluyor.
Ben bu konuda biraz problemliyim. Sırf bu yüzden günlük protestanı bile ağızdan kullanmayı tercih ettim.
Fitili derin koyun diyor. Ne kadar derine koyabilirimki. Parmağımla itmelimiyim kaç boğum.
Ben hemen o boşluğa koyuyorum. Gerçi onu bile esim koyuyor.
Ya ben ne tırsınız bu konuda kendi organıma bile bakamıyorum ya......
bunları şu anda yapıyorum bugün de yaptım.. yani şu an böyle devam ediyorum hayatıma.. doktorum çalışabilirsin dedi..kafam çok karışık yani bilemiyorum..bu nedenle yine başkasına bir danışsam mı bu konuyu diyorum..ilk hamileliğimde de ona gittim ve yatırdı beni doktorum...şimdi yatırmadığına göre riskli görmüyor diyorum..
ama şu anda serklajlı ve rahim ağzı benden çok daha yüksek olan kişilerinde yattığını görüyorum..
off offf
bu arada ben senin yerinde olsam allianz (bekleme süresi en kısa olan) sigortadan doğum teminatlı sadece yatarak yaptırırım. sanırım şu an 1200*1300 civarı olması lazım fiyatı ve 8 taksit yapıyor allianz. artı özel sağlık sigortası yaptırdığın zaman vergiden bir kısmını geri iade alabiliyorsun..
bu arada yaptığın iş çok özel bir iş.. herkesin yapamacağı bir iş.. tebrik ederim seni..
melek81 arkadasım evet bende sigorta bekleme süresi en düşük olan allianz ı seçtim bu topici bulup sizlerin beni bilinçlendirmesiyle..
Dogum teminatlı ve yatarak tedaviyi sectim sigortacının tavsiyesi ile..2ay önce yapıldı sigortam 1.580tl ye..
Evet 200-250tl gibi bir rakam vergiden geri alınıyormuş ama henüz bir işlem yapmadık
melek81 arkadasım evet bende sigorta bekleme süresi en düşük olan Allianz ı seçtim bu topici bulup sizlerin beni bilinçlendirmesiyle..
dogum teminatlı ve yatarak tedaviyi sectim sigortacının tavsiyesi ile..2ay önce yapıldı sigortam 1.580tl ye..
evet 200-250tl gibi bir rakam vergiden geri alınıyormuş ama henüz bir işlem yapmadık
Suyum azmış erken dogum yapabilirim bebeğim kuveze girebilir SSK anlaşmalı bı yerde dogum yapmam gerekiyor medicalparkla medipolun kuvezi iyiymis simdi ordan bı doktor ayarlamam lazımvalla bu konu benimde kafamı bu aralar kurcalayan bir soru.. Bu sıralar burada serklajlı olup tek çalışan benim.. Hem de sabahları kalkıp evde bir sürü iş yapıyorum..sonra 3 vesait Anadolu yakasından Avrupa yakasına işe gidiyorum..yeri geliyor ayakta kalıyorum, metrobüste çıktığım merdivenleri görseniz.. akşam işten gel kayınvalideye git çocuğu al.akşam markete uğra eşim de yardımcı oluyor fakat normal hayatıma devam ediyorum şu an.. ağrılarım yok mu var arada.. Rahim ağzı boyumda 2 cm idi en son.. Ki ilk hamileliğimde 0 a inmişti...
doktoruma güveniyorum ve seviyorum fakat sırf acaba başka bir doktor ne diyecek acaba diye başka bir doktora görünsem mi?
İlk hamileliğimde kendi doktorum yatman gerekiyor dediğinde inanmamış Etiler de Seval Taşdemir isimli başka birdoktora gittim. O yatsan da olur yatmasanda idare edersin falan gibi ortada konuşunca hadi dedim 3.bir doktora gideyim. 3.gittiğim doktor Nişantaşı nda Fevzi Şen di. Fevzi bey de ilk doktorumun dediklerine katılarak hatta hastanede yatman gerekiyor senin dedi. Bende doktoruma inanmak durumunda kaldım..
siz benim olmadığım birdönemde bu topic de baya aktifdiniz sanırım.. Kaçıncı haftada doğum yaptınız? Hep yattınızm mı?
Benim doktorum var Gökmen İyigün...:) neden sordun?
bende şu an 3gunde bır fıtıl kullanıyorum.. sen neden kullanıyorsun fıtıl.. benımkınde de derin koyun yazıyor.. bende parmağımı sokup ittiriyorum :) eşimde hayatta koymaz :)
bir de senin özelsağlık sigortan varmıydı? var ise sadece yatarak mı? ayakta da var mı? doğumu nerede yapacaksın?
Canlar birşey danışmak istiyorum
Dr bana vagihex fitil verdi sabah akşam vajinaya konuluyor.
Ben bu konuda biraz problemliyim. Sırf bu yüzden günlük protestanı bile ağızdan kullanmayı tercih ettim.
Fitili derin koyun diyor. Ne kadar derine koyabilirimki. Parmağımla itmelimiyim kaç boğum.
Ben hemen o boşluğa koyuyorum. Gerçi onu bile esim koyuyor.
Ya ben ne tırsınız bu konuda kendi organıma bile bakamıyorum ya......
ne demek bekleme süresi en düşük??? Doğum teminatlı yatarak ne demek..hastanede hep yatarsan para vermicenmi....anlamıyom yaw
Canım vergiden nasil alıyoruz ben ikinci kez yenilettim poliçemi böyle bişeyden haberim yok biraz detay verirmisin?bunları şu anda yapıyorum bugün de yaptım.. yani şu an böyle devam ediyorum hayatıma.. doktorum çalışabilirsin dedi..kafam çok karışık yani bilemiyorum..bu nedenle yine başkasına bir danışsam mı bu konuyu diyorum..ilk hamileliğimde de ona gittim ve yatırdı beni doktorum...şimdi yatırmadığına göre riskli görmüyor diyorum..
ama şu anda serklajlı ve rahim ağzı benden çok daha yüksek olan kişilerinde yattığını görüyorum..
off offf
bu arada ben senin yerinde olsam allianz (bekleme süresi en kısa olan) sigortadan doğum teminatlı sadece yatarak yaptırırım. sanırım şu an 1200*1300 civarı olması lazım fiyatı ve 8 taksit yapıyor allianz. artı özel sağlık sigortası yaptırdığın zaman vergiden bir kısmını geri iade alabiliyorsun..
bu arada yaptığın iş çok özel bir iş.. herkesin yapamacağı bir iş.. tebrik ederim seni..
Canım vergiden nasil alıyoruz ben ikinci kez yenilettim poliçemi böyle bişeyden haberim yok biraz detay verirmisin?
Şimdi başka doktor demişken Arda beyin adresine bakayım dedim. Bana çok yakınmış bakın.. Bakalım o ne diyecek önümüzde ki haftaya bir randevu mu alsam..
Eki Görüntüle 576204
canım sanırım hemoroid o..hamilelikte sık görülebiliyormuş...kremi var seni çok rahatsız ediyorsa kulanabilirsin....canım bu arada sen nasılsın....iyikide bu topiği açmışsın burada gerçekten birbirinden muhteşem değerli ve en önemlisi kendini birbirinin yerine koyabilen insanlar var...
Içeri ittim girdi,küçük wc de dışarı çıkıyor büyükte de içeri giriyor işin komik tarafı
Ben de ayıptır söylemesi küçük wc mi yaparken parmağımla oraya bastırıyorum dışarı çıkmasın diye şimdilik içeride,acımıyordiye pek önemsemşyorum
Yaaa asıl benim çok ağrım var,kaburgam çok fena sağ tarafım yatamıyorum,normal mi bu,bilen var mı
hemoroid ile ilk defa bu yaz hamile kalmadan tanıştım bende.. ancak bende öyle birşey yok. kabız olduğumda kanama oluyor ve canım acıyor.. ilkinde hiç böyle şeyler yaşamamıştım ancak bunda daha hamile kalmadan tanıştım. şimdi kabız olmamaya çalışıyorum :)
bende şu an 3gunde bır fıtıl kullanıyorum.. sen neden kullanıyorsun fıtıl.. benımkınde de derin koyun yazıyor.. bende parmağımı sokup ittiriyorum :) eşimde hayatta koymaz :)
bir de senin özelsağlık sigortan varmıydı? var ise sadece yatarak mı? ayakta da var mı? doğumu nerede yapacaksın?
yani bende yeni yeni ögreniyorum ama bildiklerimi anlatayım arkadasım.
Bekleme süresi demek..her sigorta kendi içinde hamilelik için bir süre koyuyor.
Yani mesela aksigorta sigortayı yaptırdıktan en az 1 yıl sonra hamile kalabilirsin yoksa hamile kalırsan dogumu ve yatarak olan işlemlerini kapsamam diyor..
Allianz sigortada bu süre 6 ay..6 ay korunup sonra çalısmalara baslıcagım için bu süre bana ideal geldi.
Dogum teminantlı yani ilerde ben hamile kalıp dogum yapabilirim diye sigortayı ona göre dogum teminantlı basvuruyorsun.
Sadece saglık ve muayene olarak degil..
Yatarak tedavide evet yataklı işlemleri ve hastanede yatıslarda ücret vermıyosun..
Mesela serklajdan sonra 1-2gün gözlem altında hastanede kalabiliyorsun o acıdan önemli.
nee 30 binmi.... AY NE DERSİNİZ ÖYLE....ARSAM VAR Bİ TANE SON ÇARE ONU SATARIM HERALDE....NAPİİMM
canim esim yemegi yapiyor onume getiren yok cnm aparmandaki herkes memur kimse gelmez bi iki defa gelirler...
belkide gelirler hic soylemedim valla bu benim dusuncem..
insallah hayirlisiyla dikisim atilsin gerisi allah kerim son carem d.bakira gitmek olur cnm zaten esim ben seni gondermem diyor bende sasirdim esimde ogle yemegini disardan soyliyim sabah ve aksam yemeginide beraber yeriz diyor hayirlisi cnm ..
dikisimi olursam herseyi ona gore ayarliyicam cnm..
Chnb
Canım Pazartesi günü gidiyormuşsun.
Sonunda sağlıkla yavrunu kucağına alıp yuvana dönmeyi yüce mevlam nasip ediyor.
Kocaman bir aile oldunuz. Rabbim Birdaha böyle ayrılıklar yaşatmasın.
Pazartesi evine donuyormussun ne guzel
nasilda heyecanlisindir simdi esine ogluna evine kavusuyorsun
Rabbim bir daha ayirmasin sizi
sahbamus arkadasımıza verdigi cevapta Arda bey yatmakla alakası yok kaybınızın demiş..yani dikişten sonra yatmaya gerek yokmu
bende buna sastım kaldım o zaman kendi hastalarına neden yatıyor örnegin metal ve chnb arkadaslarımız.
acaba arkadasımız kendini suclamasın olan olmus diye teselli etmek açısından mı öle deyiverdi
siz neler düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?r.a.y de yatmak nekadar faydalı?
vallahi bende simdi bunu yazıp sorasım geldi,kendisine mail atmadım hiç ama meraklanmadım da degil..
cnm dönmüşsün çok şükür,
dediğin gibi arda bey risk görmese vurmazdı, ama acil bir durum olsaydı da seni salıvermezdi taa izmitlere
sen merak etme, oğlunda nasıl dayandın bunda da dayanacaksın ve inşallah risksiz bir zamanda alacaksın kucağına yavrunu
chnb ye de 34 görmez demişti, ama 37 yi buldu maşallah
sen içini ferah tut
aman arkadaşım dikkat et, adet olursun, hataya da dönüyorsun
malum 9 ayın acısı çıkmasın, arkadan 3. gelmesin
Kızlar Goztepe medicalparkta bildigmiz iyi bir riskli gebelik doktoru varmı?
Kızlar inanmıyorum ya, duyaydın gibi benimde taharetlenirken elime meme gibi bir çıkıntı geldi, cok büyük değil ama içeri itince giriyor, ne ağrım var ne kanama
Hemoroid mıdır o?
Duyaydın sen ne yaptın? İlaç falan kullandın mı ?
Canim aramizda en yeni sigorta yaptiran sensin galiba
ve yazdigin fiyatta cok cazip
Serklaj yatis ve dogumu kapsiyormu
En son bade ile konusmustum ve onun rakami senin yaklasik 4 katin idi ve bana yuksek gelmisti acikcasi
iyide canım mercimeği fırına verdiğinde ne zaman pişeceğini bilemezsinki.. :) ya 2 sene hamile kalamazsan tutmazsa nolucek o zaman...ona güvenip bekleme süresi az olanı yaptırmak mantıksız gibi geldi bana...doğum teminatlı dahamı iyi ne..ne zaman kalırsan kal diyor yane.... Peki doktorun muayenehanesine gittin ...ne ödüyon oraya..atıyorum 400-500 tl ankarada özel muayeneler...bunun kaç tlsini veriyosun...ve tüm tetkikler tahlillerden para alıyormu..hastanede kaldığında hiçmi para vermiyosun..hepsini sigortamı karşılıyo???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?