Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canlar birşey danışmak istiyorum
Dr bana vagihex fitil verdi sabah akşam vajinaya konuluyor.
Ben bu konuda biraz problemliyim. Sırf bu yüzden günlük protestanı bile ağızdan kullanmayı tercih ettim.
Fitili derin koyun diyor. Ne kadar derine koyabilirimki. Parmağımla itmelimiyim kaç boğum.
Ben hemen o boşluğa koyuyorum. Gerçi onu bile esim koyuyor.
Ya ben ne tırsınız bu konuda kendi organıma bile bakamıyorum ya......

bunları şu anda yapıyorum bugün de yaptım.. yani şu an böyle devam ediyorum hayatıma.. doktorum çalışabilirsin dedi..kafam çok karışık yani bilemiyorum..bu nedenle yine başkasına bir danışsam mı bu konuyu diyorum..ilk hamileliğimde de ona gittim ve yatırdı beni doktorum...şimdi yatırmadığına göre riskli görmüyor diyorum..
ama şu anda serklajlı ve rahim ağzı benden çok daha yüksek olan kişilerinde yattığını görüyorum..
off offf

bu arada ben senin yerinde olsam allianz (bekleme süresi en kısa olan) sigortadan doğum teminatlı sadece yatarak yaptırırım. sanırım şu an 1200*1300 civarı olması lazım fiyatı ve 8 taksit yapıyor allianz. artı özel sağlık sigortası yaptırdığın zaman vergiden bir kısmını geri iade alabiliyorsun..

bu arada yaptığın iş çok özel bir iş.. herkesin yapamacağı bir iş.. tebrik ederim seni..

Geçmiş olsun canım acaba sağ tarafına yatarken erdirmiş olabilirmisin. İki gü önce benimde koltuk altımda bir nokta nasıl acıyor resmen kolumu kaldıramıyor o tarafıma yatama dım. Kesin birşey çıkacak dedim. Sonra dikkat ettim otara yatınca oranı sıkıştırıyorum. Kolanyalı pamuk koydum. Ertesi gün geçti.

bende şu an 3gunde bır fıtıl kullanıyorum.. sen neden kullanıyorsun fıtıl.. benımkınde de derin koyun yazıyor.. bende parmağımı sokup ittiriyorum :) eşimde hayatta koymaz :)

bir de senin özelsağlık sigortan varmıydı? var ise sadece yatarak mı? ayakta da var mı? doğumu nerede yapacaksın?

melek81 arkadasım evet bende sigorta bekleme süresi en düşük olan Allianz ı seçtim bu topici bulup sizlerin beni bilinçlendirmesiyle..
dogum teminatlı ve yatarak tedaviyi sectim sigortacının tavsiyesi ile..2ay önce yapıldı sigortam 1.580tl ye..

evet 200-250tl gibi bir rakam vergiden geri alınıyormuş ama henüz bir işlem yapmadık

TEŞEKKÜRLER..
işimi seviyorum 7 yıl oldu...nasıl çocuklar geliyor bir bilseniz...salyası akanmı dersin saf saf konuşanmı dersiniz..yatalak çocuklarmı dersiniz ....saldırgan epilepsili çocuklarmı dersiniz..otizm-dpwn çocuklarmı dersiniz.....neler var neler...hele bide annelerinin hikayelerini dinledikçe şükrediyorum....gerçekten çok zor ....çook.....herşeyde bir hayır vardır...onun için sizlerde şükredin ....allahım geç versinde güç vermesin...sağlıklı bebek nasip etsin ....erken doğumdanda korkarım ben....piramatüre bebeklerdede zeka geriliği olabiliyor.....anlıcanız ne hayatlarla uğraşan insanlar var....

ALLİANZA BAKIYORUM ŞİMDİ.....

ne demek bekleme süresi en düşük??? Doğum teminatlı yatarak ne demek..hastanede hep yatarsan para vermicenmi....anlamıyom yaw

canım ücret aylık olarak ödenen bir şey olduğu için ve vergileri de devlete aylık olarak ödendiği için.. ilgili ayda ki vergiden iadesini alabiliyorsun.. geriye yönelik bir ödeme talep edemezsin.. benim mesleğim insan kaynakları olduğu için biliyorum bunları..

benimoğlan mızmıyzlanıyor yatırayım bende uyuyakalabilirim çok yorgunum öpüldünüz.

Suyum azmış erken dogum yapabilirim bebeğim kuveze girebilir SSK anlaşmalı bı yerde dogum yapmam gerekiyor medicalparkla medipolun kuvezi iyiymis simdi ordan bı doktor ayarlamam lazım

Canım benim 2004 yılından beri Acıbadem sigortam var 5 yıl hem yatış hemde ayakta tedavi olan paket yaptırdık. Sırf oğlum için o erken doğduğunda çomsık Dr gidorduk. Sonra bizi çok aştı mecburen doğum teminatımı yatarak seçtik. Acıbadem hastanelerinde doğum dahil tüm yatarak işlemler limitsiz. Diğer geçen kurumlarda limit var. Ayrıca Acıbadem kurumlarında Dr ücretinin%20 indirim yapıyor ayrıca labaratuvar işlemlerin ve görüntülenmenin % 80 karşılıyor.
Birde en güzel yanı bebek doğduğunda 7 gün içinde sigorta yaptırırsan ilk doğduğu andan itibaren siğortslı oluyor. Benim oğlum pramatüre doğduğu halde biz yaptırdık. Ozaman yoğun bakım ücreti de ödememiştik.

Fakat Arda beyin bulunduğu hiç bir kurumda geçmiyor. Eğer Allah nasip eder 37 görürsem o zaman sigortamı izmittede kullanabilirim. Çünkü burda ki Acıbadem de 35 haftadan küçük bebek kabul etmiyorlar.

Bende kullandım o fitili birazcık parmağınla itiyordum cok cok derinlere ben cesaret edemedim sabah kalkincada su gibi akıntım oluyordu

ne demek bekleme süresi en düşük??? Doğum teminatlı yatarak ne demek..hastanede hep yatarsan para vermicenmi....anlamıyom yaw

yani bende yeni yeni ögreniyorum ama bildiklerimi anlatayım arkadasım.

bekleme süresi demek..her sigorta kendi içinde hamilelik için bir süre koyuyor.
yani mesela aksigorta sigortayı yaptırdıktan en az 1 yıl sonra hamile kalabilirsin yoksa hamile kalırsan dogumu ve yatarak olan işlemlerini kapsamam diyor..
Allianz sigortada bu süre 6 ay..6 ay korunup sonra çalısmalara baslıcagım için bu süre bana ideal geldi.

dogum teminantlı yani ilerde ben hamile kalıp dogum yapabilirim diye sigortayı ona göre dogum teminantlı basvuruyorsun.
sadece saglık ve muayene olarak degil..

yatarak tedavide evet yataklı işlemleri ve hastanede yatıslarda ücret vermıyosun..
mesela serklajdan sonra 1-2gün gözlem altında hastanede kalabiliyorsun o acıdan önemli.

Canım vergiden nasil alıyoruz ben ikinci kez yenilettim poliçemi böyle bişeyden haberim yok biraz detay verirmisin?

Canim aramizda en yeni sigorta yaptiran sensin galiba
ve yazdigin fiyatta cok cazip
Serklaj yatis ve dogumu kapsiyormu

En son bade ile konusmustum ve onun rakami senin yaklasik 4 katin idi ve bana yuksek gelmisti acikcasi

Canım vergiden nasil alıyoruz ben ikinci kez yenilettim poliçemi böyle bişeyden haberim yok biraz detay verirmisin?

canım ben biraz biliyorum ama biraz..bildigim kadarını anlatayım

eşinin maaş bordrosunu aldıgı kuruma sigortanın ödendi dekontunu veya faturasını götürüyorsun..
onlar vergi iadesini ona göre yapıyorlar.

Şimdi başka doktor demişken Arda beyin adresine bakayım dedim. Bana çok yakınmış bakın.. Bakalım o ne diyecek önümüzde ki haftaya bir randevu mu alsam..

Eki Görüntüle 576204

al canım git bir kere, vazgeçemezsin ama söyleyeyim

işin tuhafı hiç farkında bile değildim duyaydın yazdıktan sonra dikkat ettim o zaman farkettim
ben kabızlık problemi hiç çekmem
ama son 1 aydır çok sık büyük tuvaletime çıktım
biraz da uzun oturdum herhalde
birde gün içinde çok eğilip kalkıyorum
bir sitede hamilelikte oldugu, bebek büyüdükçe aşağı baskının arttığı bu sebeple oluştuğu yazılı
umarım geçicidir
onun orda oldugunu bilmek bile çok sıkıcı

bende size teşekkür ederim kızlar,
iyiki siz de varsınız

normal cnm, benim çektiğim ağrıları bir bilsen
sen de belki farkında olmadan o tarafına yatmışsındır
ondan olmuştur,

ben şimdi girip girip bakıyorum
ittirmeme rağmen çıkmış gene
eşim de hayatta bakamaz böyle şeylere
adamı iyice soğutmayayım
bende göremedim tam

yok bende acı, kanama Allah a şükür
sende dikkat et

bende kullandım, hatta bazen akıntım fazla olunca yada kokulu olunca 1-2 gün atıyorum
ben alıştım artık
atabildiğim kadar derine atmaya çalışıyorum
yoksa çabuk akıp gidiyor

iyide canım mercimeği fırına verdiğinde ne zaman pişeceğini bilemezsinki.. :) ya 2 sene hamile kalamazsan tutmazsa nolucek o zaman...ona güvenip bekleme süresi az olanı yaptırmak mantıksız gibi geldi bana...doğum teminatlı dahamı iyi ne..ne zaman kalırsan kal diyor yane.... Peki doktorun muayenehanesine gittin ...ne ödüyon oraya..atıyorum 400-500 tl ankarada özel muayeneler...bunun kaç tlsini veriyosun...ve tüm tetkikler tahlillerden para alıyormu..hastanede kaldığında hiçmi para vermiyosun..hepsini sigortamı karşılıyo???

nee 30 binmi.... AY NE DERSİNİZ ÖYLE....ARSAM VAR Bİ TANE SON ÇARE ONU SATARIM HERALDE....NAPİİMM

yok canım herkesin böyle tutmaz benim tüp bebek ve yatışlar da vardı ekstra. sigortada bekleme süremi beklemedim bekleseydim daha uygun olacaktı. yalnız allianz arda beyde serklaj ve doğumda geçmiyor . ayrıca ödüyorsun hastande indirim oluyor.

geçmişte öğleni dışarıdan diyenler vardı. micro dalga mantıklı eygülgülü demiş...
inşallah haftasonu gün verir...

Chnb
Canım Pazartesi günü gidiyormuşsun.
Sonunda sağlıkla yavrunu kucağına alıp yuvana dönmeyi yüce mevlam nasip ediyor.
Kocaman bir aile oldunuz. Rabbim Birdaha böyle ayrılıklar yaşatmasın.

Pazartesi evine donuyormussun ne guzel
nasilda heyecanlisindir simdi esine ogluna evine kavusuyorsun
Rabbim bir daha ayirmasin sizi

sağ olun kızlar şükür...

kızlar duruma göre yatma... bana da ilk 12 artı 4 te hep yatma demişti istanbul turuna çık demiyorum ama evde dolaş dedi. ama serklaj sonrası su da gelince hep yat dedi haftada 2 banyo ve wc serbest oldu...

canım yok ya unuttuk biz o işleri evde anne ve babam da var zor... gerçi arda bey 3. espirisini konuştuk:))

Kızlar Goztepe medicalparkta bildigmiz iyi bir riskli gebelik doktoru varmı?

yok

bende de şu an o bölgede kanama oluyor...

metallll canım çok sevindim iyisin. iğnede olmuş. dikkat et daha nice haftalara inşallah...
demek sahbadan bahsetti. artık bizim forumu toplasın di mi?

Canim aramizda en yeni sigorta yaptiran sensin galiba
ve yazdigin fiyatta cok cazip
Serklaj yatis ve dogumu kapsiyormu

En son bade ile konusmustum ve onun rakami senin yaklasik 4 katin idi ve bana yuksek gelmisti acikcasi

canım baktım dosyama hemen anlatayım anladıklarımı..

bende sigorta bedeli 2.106.00tl diyor ama sigortacı abisi var eşimin onlar ek indirimmi istedi nasıl yaptı bilmiyorum indirim 596 tl indirim bedeli yazıyor dosyamda ve poliçem 1.580tl ye gelior..
ama bunu her sigortacı yaparmı bilmiyorum sanırım bizden kendi karını düştü acentamız.

yatarak tedaviler sınırsız
dogum sezeryan sınırsız
yenidogan 450tl demiş ve 1 hafta içinde yeni dogan bebege sigorta yaptırıp hemen onuda kapsama aldırma sansımız varmış.

ama bunlar anlaşmalı kurumlarda böle..daha baska indirimli bölümlerde var kemoterapi falan die ama allah gerek etmesin.

tabiki ilk poliçede dogum hakkından yararlanamıcaz 6ay sonra korunma bırakılacagı için ancak ikincide.

birde muayenelerde %50sini karsılıyor sanırım

Son düzenleme:

napalım canım iki sene hamile kalamazsam bebişiminde benimde canımız saolsun....
zaten bu sigortanın bukadar uygun olma nedeni ilk poliçede hamile bile kalsan 6ay zamanın kaldgı için dogumu kapsamıor.
yani ikinci sene sigorta olman mecburi oluyor.

zaten tüm sigortalar dogum teminantlı sen anlamadın sanırım:44:

yani 6ay beklemeli degilde 1 sene beklemeli secersen de hadi 10.ay hamile kaldın ne olcak
dogum teminantlılar zaten süre isteyen..ne zaman kalırsan kal diyen sigortalar ne dogumu ne de serklajı karsılamaz bilgin olsun.

özel muayene memorial da 320tlmiş sigortalı arkadaslar yaklasık 130tl verıor hatırladıgım kadarıyla.
evet tahliller ücretli sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…