Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ohoo allianzdan ne anladım o zaman ben....o zaman önce doktoru hastaneyi bul masrafı sor sonra hangi sigorta karşıladığını sor sonra sigortacıya gidip sigorta yaptır..öyle değilmi yani..

hmm..iyi pahalı değilmiş memo hastanesi...ankarada doktorun özel muayenehanesi 400 450 tl..bende istanbula göre 700 750 diceniz sandımdı....:)

Tesekkurler canim.
sartlar uygun ve cazip
Birkac gune bende ariyayim bakalim bana ne fiyat cikaricaklar

Ha bu arada yas onemlimi acaba
Ben 37 yimde

evet canım ben burda baya aktifdim geçmişi okuduğum için senide tanıyorum...
2. bebeğinede çok sevindim rabbim sağlıcakla kucaklamak nasip etsin...
benim 5. hamileliğimdi üçünü erken dönemde dördüncüsünü ise 18 haftalık kaybetmiştim...
5. de serklaj oldum 19. haftada ani bir kısalmam oldu ondan sonra yemeğimi bile yatakta yedim...
aslında dr bu kadar önermiyordu ama ben tedbir olsun diye yattım...
çok şükür son haftalara kadar daha fazla kısalmada olmadı...
37+5 günlükken serklajım alındı...maşallah 41 haftalıkta normal doğum yaptım...

canım hastanede yatışlar pahalı sigorta sayesinde ödemiyorsun. 320 tl yerne 132 ödüyorsun. nst 250 yerine 32 tl...

bu arada metal arzu hanımla ben görüştüm hiç sigortasız bana 9 bin mi ne dedi. hastane ve dr dahil. ben anlamadım bu işi...

Ya diyorum ya. Bence Arda beyin hastası olacak arkadaşlar Femical aracılığıyla Memorial gitsin. Önce Femical sonra Memorial. Çok fiyat farkı oluyor. Ayrıca Femical de Dr ücreti 380 ama biz hiç olakadar Venedik. Hep nakit verdiğimizden hep indirim oldu. Hatta detaylı ultrason zamanı bile öyle yüksek fiyat ödemedik. Hastane kadar kurumsal olmadığından daha esnek oluyorlar.
Aslında hastanelerde bile esmeme yapılabiliyor. Bundan 4 sene önce babam mesane ameliyatı olacaktı. Yaşı yüksek SSK lı. Acıbadem Kadıköy hastanesinde benim küçük Abi'm öyle güzel bir indirimyaptırdıki resmen pazarlık yapılabiliyor. Hastaneler biliyor kimden ne koparabilitiz. Durumun acil değilse ve uyraşabilşrsen kesin indirim yapıyorlar. Yoksa sesin çıkmazsa en yüksek fiyattan yapıyorlar. Nede olsa ticarthane. Rabbim düşürmesin ama eksikliklerini göstermesin.

Hayırlı sabahlar canlar.
Cumanız mübarek olsun. Rabbim tüm hamilelere rahatlık ve sağlık verdin günlerimiz sağlıkla su gibi geçsin.
Anne adayı canlar yüce mevlam tez zamanda gebe kalmanızı ve yavrunuzu kavuşmayı nasip eyledin.
Allah'ın sana sığındık hikmetini üzerimizden eksik etme. Bizi ve yavrularımızı Koruu.

allah yüzünü güldürmüş....bütün bu kayıplarını kaç senede yaşadın...bende geçen hafta 4.hamileliğimdi serklaja rağmen bebeğimi kaybettim....hergün ölçtürseydim rahim ağzımı belki son anda bende sen gibi işi gücü bırakıp yatardım..... ama çalışmaya devam ettim çok rahattım...ne ağrı ne sızı..gece tuvalete gittim kanama oldu hemen ambulansla 1,5 saat uzaklıkta hastaneye gittim....orda olan oldu işte..dikiş alındı doğumu bekledim... ilk gebeliğim daha 1 haftalık kendiliğinden düştü...2.si 2,5 aylık kalbi durdu kürtaj.....SON 2 TANESİ 20 HAFTALIK....

yaa chnb ben napıcam ..ailem ankarada...ankarada ailemin yanında yatarım artık..ama arda beyede gitmek istiyorum....kesin memoriale hep gitsem hemen sigorta yaptırıcam...ankarada bu zekai tahirde hacettepe ünv de tahliller tetkikler doğum yatış felan yapılmazmı...onlar için de sigortanın ne faydası olurki...mesela özgür deren de var aklımda hacettepede...zekai tahirde doç.nuri danışmanda var....bunlara harcamalarım nasıl olurki???

AMİİNNNN !!!! inşallah rabbiimmm....tez zamanda bu acılarımızı yok et yüzümüzü güldür allahımmmm

ben de serklajlıyım 1 hafta oldu dikiş atılalı ,dün kontrol vardı doktoru çalışabilirsin zaten günlük hayatına devam edebil diye bu dikişi attı dedi.ben gene de rapor aldım 1-2 hafta gitmeyeyim dedim ama sonra çalışacağım.yazıları okudukça kafam karışıyor.her gebelik birbirinden farklı ihtiyaç olsa yat derlerdi sanırım... Rabbim bu günleri hayırlısıyla,sağlıcakla atlatmayı ve 37-40 haftaları görmeyi nasip etsin hepimize...

böyle hikayeleri duymak umut veriyor... Çekilen sıkıntılara değmiştir bebeğini kucağına alınca.maşallah size
Allah ailenizle size hayırlı,sağlıklı,uzun ömür nasip etsin

sevgili merra....3.gebeliğimde su kesem elime geldi tuvalette..balon gibi bişeydi....korktum panik yaptım o an..eşim bi yat bakıvereyim dedi..sırt üstü yatınca eşim altta hiçbirşey göremedi...demekki geriye çekildi kese...doktorum acil hastaneye gel dediydi tamam dedim kalktım antreye yürüdüm gene aşağıya indi ve patladı sürahiden boşalırcasına su döküldü..o anı anlatamam...
BURDA ANLATMAK İSTEDİĞİM YATMAKLA YATMAMAK ARASINDAKİ FARK...YATARSAN KESE RAHAT AŞAĞIYA İNMEZ NERDEN BİLİYONUZ DİKİŞLERİN ARASINDAN SUYUN SIZMAYACAĞINI PATLAMICANI...BEN 4.YÜ SENİN GİBİ DOKTORUM ÇALIŞ DEDİ ÇALIŞTIM ÇOK RAHATTIM AMA ACI BİR SÜRPRİZLE KANAMAYLA BAŞLADI...DEMEK DİKİŞLERİN ARASINDAN TAHRİŞMİ OLDU NE ÖNCE KANADI....SONRASI SUYUM SIZDI YAVAŞ YAVAŞ...VE DİKİŞ ALINDI DOĞUM BAŞLADI....YATSAYDIM AŞAĞIYA DÜŞMEZDİ KESE BELKİ..VE İLERİ HAFTALARA KADAR GELEBİLİRDİM BELKİ....

ONUN İÇİN BİZLER 18 HAFTADAN SONRA YATMALIYIZ ASLINDA...HEPİMİZ GENEL OLARAK İLK 3 AYDA SORUN ÇIKMIYOR ANLADIĞIM KADARIYLA...O ZAMAN 3 AY ÇALIŞABİLİRİZ ....AMA 3 AYDAN SONRA 6 AY MALESEF YATMAMIZ LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM....

Suyum azmış erken dogum yapabilirim bebeğim kuveze girebilir SSK anlaşmalı bı yerde dogum yapmam gerekiyor medicalparkla medipolun kuvezi iyiymis simdi ordan bı doktor ayarlamam lazım

karar verebildin mi? Nerde oturuyordun? Medipolun fiyatları Medical den biraz daha uygun.. Ancak Medipol daha kalabalık bir hastane.. Ben doktorumu seviyorum.. Aynı zamanda perinatolog ve riskli gebelik alanında deneyimli.

işte nerede doğum yapacaksın nerede kontrollerini olacaksın bunların hepsi önemli sigortayı seçerken.. Tabiiki imkan olsa sınırsız yapalım hem ayakta hem yatarak fakat fiyatlar aşırı değişiyor. Ben allianz dan memnunum. Yalnız hamilelik planımda olmadığı için daha az ödeyeyim diye doğum teminatını çıkarttırmıştım nerden bileyim bu sene hamile kalacağımı :)

bende serkaj sonrası 1 hafta yattım sonra iş başı yaptım işte.. Sen nerde çalışıyorsun ne iş yapıyorsun? Dikişi hangi doktorda attırmıştın?

Ancak yatarak sigorta yaptırmak gerçekten çok uygun ve muayne tahlillerde kart indiriminden faydalanabiliyorsun.

Mesela Arda beyin kliniğinde özel sigorta anlaşması olmadığı için indirim alamıyorsun.. Muayne ücreti 295 TL ve direkt ödüyorsun.

Ancak Memorial de ki muayne ücreti de yine 300 civarında.. Ve yatarak sigortanın kart indiriminden faydalandığında 130 TL ye geliyor.

Kızlar merhaba..Ben yine randevu aldım ve bu sabah gittim..Girdim drnin yanına..Dedimki benim 7 ve 15 haftalık 2 düşüğüm birde kimyasal gebeliğim var.(nasıl gerildim bunları söylerken anlatamam,titredim resmen)..Testlerin yapılmasını istiyorum dedim..Testlerin listeside cebimde..Yaz dedi hemşireye mthfr,faktör 5 falan..Ama kız yazamıyorki yok bu testler diyor..Adam 2 saat kodladı..Nerdeyse ben geçecektim bilgisayarın başına..Neyse bende dedimki protein s,c,lupus falan var dedim.Dr da hemen ben onları biliyorum hepsi kafamda kağıda gerek yok dedi.(Halbuki kız zorlanıyor yazamıyor baksın yazsın dedim içimden..)
Neyse hemşire,o yapılmıyor,bu yapılmıyor deyince bende dedim ben internetten baktım..hastanenizde yapılıyor..Gnetik bölümü var falan..Öyle deyince dr ben bu hastanede yeniyim,burda genetik bölümümğü varmış dedi...Gülermisin ağlarmısın..Neyse sonunda test listemi isttedi benden uzattım..Ooo sen iyi çalışmışsın dedi..Ünv.mezunusun herhalde dedi;evet dedim.Yazabildiği tetsler;protein s,proteinc,lupus,,homosistein...sonra hemşire genetik bölümüyle bir görüşün dedi..Allahtan araştırıp gitmişim..Yoksa nerden bilicem genetik olduğunu..
Sonra ordaki dr ile görüştüm..Ve demesi 3 düşükten önce yapılmazmış tetsler..yani arkadaşlar bilmeyenlere,bizden sonra bu sayfalara girenlere tavsiyem;düşükleri 3 ten aşağı söylemeyin...Doğru söyliycem diyede hiç debelenmeyin..Benim 3.kez hastaneye gidişim.Ancak yaptırabildim..Bu işin kuralı buymuş malesef..Cuma günü günaha girdik

Neyse kızlar genetikteki dr de trombofili paneli kısmını yazdı..mhhfr,faktör v ledilen,protrombin gen mutasyonu..sonuçlar 20 gün sonra çıkacakmış..Testlerden bir kaç eksik kaldı..Anti kardiyolipin antikorlar,antitombin 3 falan bunları yazmadı.Umarım bu testler çok önemli değildir..

Canım sonunda yaptırabilmene sevindim. İnşallah sonuçların güzel gelecek. Ve sende gönül rahatlığıyla istediğin zaman çalışmalara başlayabileceksin. Yüce mevlam da aratmadan tez zamanda gebe kalmamı sağlayacak canım. Hadi kolay gelsin. Rabbim yardımcın olsun.

Canlar bu gün sabahtan beri karnıma sinsin bir ağrı giriyor.
Sabah kahvaltıdan önce Wc çıkmıştım. Kahvaltı sonrası başladı. Değim gaz belimede girip çıkıyor. Tekrar Wc çıktım. Sonra daha şiddetli ağrıdı. Dün gece pek uyuyanadığın için canımda yanınca biraz sızmışım. Uyandım yine karnında sinsin bir ağrı oluyor.
Vesvese yapmayayım diyorum. Ama kuluz işte. Rabb'in sana sığındım.
Sen bize rahatlık ver. Bizi ve yavrularımızı Koruu.

Canım benim ozel saglik sigortam var hem doguma hemde hastanede yatsam bile para odemiyecem ama kuvezi karşılamıyor SSK anlaşması olan hastanelere kuvez parası ödemiyorsun vaktinde dogurcagimi bilsem 7 tepeyi düşünüyordum ordada SSK yok
Gökmen bey perinatologsa usg 4 boyutlu bakıyor değil mı?

Canım hiç de günaha girdiğini düşünmüyorum,bundan sonra bu testlerin yapılmamasdıns bağlı bir düşük olursa onun günahı kimin boynuna olacak?hiç öyle düşünme yalan söylemeye mecbur bırakanlar utansın

Doktorların bu noktadaki bilgisizliği beni de hep hayrete düşürür,özellikle son 8,5 yıldır diyabetim yüzünden çekiyorum,ilaç yazdırırken heyet raporlu ilaçlarımı dozları yazıyor olmasına rağmen daha az yazmaya kalkan p.....omun aile hekimleri,her iki senede bir yeniletiyorum o raporu,burada bi devlet hastanesi var izmirin göbeğinde benim sayemde hayatlarında ilk kez diyabet raporu çıkardılar(kullandığım tıbbi cihazın raporu) yani daha neler neler,adam dahiliyeci diyorum ki ben iğne değil insülin pompası kullanıyorum,adam yüzüme uzaydan gelmişim gibi bakıyor,bunlar neden oluyor okumuyorlar da ondan biz onlardan daha çok okuyup araştırıyoruz valla,ondan sonra dr nin biri bana gelmiş sen kafanı karıştırıyorsun fazla okuyorsun dediydi,içimden dedim keşke sen de okusan da az biraz öğrensen,şimdiki aklım olsa dr olurdum ve inan ki şu piyasadakilerden ala bir dr olurdum,hepsi tembel hepsi haspel kader tıp kazanmış da okumuş,zaten istisnalar çalışıp da adını duyuranlar

Amin canım,büyüdükçer ağrılar da çoğalıyor,bu hamileliğin hiç böyle olacağını düşünmemiştim,ben de dün gece ağrı kesici içmek zorunda kaldım çünkü ağrıdan ne ben uyudum ne eşimi uyuttum,annem de diyor ki daha büyüsün bebek gece uykun hiç kalmayacak bebek vurdukça acıtacak,sağol anne dedim çok ii moral verdin :)

Bende dün gece uyuyamdim karnımda sinsi bı ağrı vardı bacaklarimada vuruyordu bacaklarım hala ağrıyor bu hafta biraz fazla rahat davrandın sanırım Rabbim korusun daha erken

Bende dün gece uyuyamdim karnımda sinsi bı ağrı vardı bacaklarimada vuruyordu bacaklarım hala ağrıyor bu hafta biraz fazla rahat davrandın sanırım Rabbim korusun daha erken

Canım sorma beninde bacakları. Koptu resmen ben kendimi sıktım onda yada havaya bağlamıştım. Demek oluyor. Rabbim rahatlık versin hepimize.

Annen sanırım doğru söylüyor canım. Olsun o zamanlara gelelimde varsın uyumayalım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…