- 3 Ekim 2012
- 638
- 4
- 66
- 44
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.641
yok canım herkesin böyle tutmaz benim tüp bebek ve yatışlar da vardı ekstra. sigortada bekleme süremi beklemedim bekleseydim daha uygun olacaktı. yalnız allianz arda beyde serklaj ve doğumda geçmiyor . ayrıca ödüyorsun hastande indirim oluyor.
napalım canım iki sene hamile kalamazsam bebişiminde benimde canımız saolsun....
zaten bu sigortanın bukadar uygun olma nedeni ilk poliçede hamile bile kalsan 6ay zamanın kaldgı için dogumu kapsamıor.
yani ikinci sene sigorta olman mecburi oluyor.
zaten tüm sigortalar dogum teminantlı sen anlamadın sanırım:44:
yani 6ay beklemeli degilde 1 sene beklemeli secersen de hadi 10.ay hamile kaldın ne olcak
dogum teminantlılar zaten süre isteyen..ne zaman kalırsan kal diyen sigortalar ne dogumu ne de serklajı karsılamaz bilgin olsun.
özel muayene memorial da 320tlmiş sigortalı arkadaslar yaklasık 130tl verıor hatırladıgım kadarıyla.
evet tahliller ücretli sanırım..
canım baktım dosyama hemen anlatayım anladıklarımı..
bende sigorta bedeli 2.106.00tl diyor ama sigortacı abisi var eşimin onlar ek indirimmi istedi nasıl yaptı bilmiyorum indirim 596 tl indirim bedeli yazıyor dosyamda ve poliçem 1.580tl ye gelior..
ama bunu her sigortacı yaparmı bilmiyorum sanırım bizden kendi karını düştü acentamız.
yatarak tedaviler sınırsız
dogum sezeryan sınırsız
yenidogan 450tl demiş ve 1 hafta içinde yeni dogan bebege sigorta yaptırıp hemen onuda kapsama aldırma sansımız varmış.
ama bunlar anlaşmalı kurumlarda böle..daha baska indirimli bölümlerde var kemoterapi falan die ama allah gerek etmesin.
tabiki ilk poliçede dogum hakkından yararlanamıcaz 6ay sonra korunma bırakılacagı için ancak ikincide.
birde muayenelerde %50sini karsılıyor sanırım
Tesekkurler canim.
sartlar uygun ve cazip
Birkac gune bende ariyayim bakalim bana ne fiyat cikaricaklar
Ha bu arada yas onemlimi acaba
Ben 37 yimde
evet canım ben burda baya aktifdim geçmişi okuduğum için senide tanıyorum...valla bu konu benimde kafamı bu aralar kurcalayan bir soru.. Bu sıralar burada serklajlı olup tek çalışan benim.. Hem de sabahları kalkıp evde bir sürü iş yapıyorum..sonra 3 vesait Anadolu yakasından Avrupa yakasına işe gidiyorum..yeri geliyor ayakta kalıyorum, metrobüste çıktığım merdivenleri görseniz.. akşam işten gel kayınvalideye git çocuğu al.akşam markete uğra eşim de yardımcı oluyor fakat normal hayatıma devam ediyorum şu an.. ağrılarım yok mu var arada.. Rahim ağzı boyumda 2 cm idi en son.. Ki ilk hamileliğimde 0 a inmişti...
doktoruma güveniyorum ve seviyorum fakat sırf acaba başka bir doktor ne diyecek acaba diye başka bir doktora görünsem mi?
İlk hamileliğimde kendi doktorum yatman gerekiyor dediğinde inanmamış Etiler de Seval Taşdemir isimli başka birdoktora gittim. O yatsan da olur yatmasanda idare edersin falan gibi ortada konuşunca hadi dedim 3.bir doktora gideyim. 3.gittiğim doktor Nişantaşı nda Fevzi Şen di. Fevzi bey de ilk doktorumun dediklerine katılarak hatta hastanede yatman gerekiyor senin dedi. Bende doktoruma inanmak durumunda kaldım..
siz benim olmadığım birdönemde bu topic de baya aktifdiniz sanırım.. Kaçıncı haftada doğum yaptınız? Hep yattınızm mı?
Benim doktorum var Gökmen İyigün...:) neden sordun?
ohoo allianzdan ne anladım o zaman ben....o zaman önce doktoru hastaneyi bul masrafı sor sonra hangi sigorta karşıladığını sor sonra sigortacıya gidip sigorta yaptır..öyle değilmi yani..
hmm..iyi pahalı değilmiş memo hastanesi...ankarada doktorun özel muayenehanesi 400 450 tl..bende istanbula göre 700 750 diceniz sandımdı....:)
canım hastanede yatışlar pahalı sigorta sayesinde ödemiyorsun. 320 tl yerne 132 ödüyorsun. nst 250 yerine 32 tl...
bu arada metal arzu hanımla ben görüştüm hiç sigortasız bana 9 bin mi ne dedi. hastane ve dr dahil. ben anlamadım bu işi...
evet canım ben burda baya aktifdim geçmişi okuduğum için senide tanıyorum...
2. bebeğinede çok sevindim rabbim sağlıcakla kucaklamak nasip etsin...
benim 5. hamileliğimdi üçünü erken dönemde dördüncüsünü ise 18 haftalık kaybetmiştim...
5. de serklaj oldum 19. haftada ani bir kısalmam oldu ondan sonra yemeğimi bile yatakta yedim...
aslında dr bu kadar önermiyordu ama ben tedbir olsun diye yattım...
çok şükür son haftalara kadar daha fazla kısalmada olmadı...
37+5 günlükken serklajım alındı...maşallah 41 haftalıkta normal doğum yaptım...
canım hastanede yatışlar pahalı sigorta sayesinde ödemiyorsun. 320 tl yerne 132 ödüyorsun. nst 250 yerine 32 tl...
bu arada metal arzu hanımla ben görüştüm hiç sigortasız bana 9 bin mi ne dedi. hastane ve dr dahil. ben anlamadım bu işi...
Hayırlı sabahlar canlar.
Cumanız mübarek olsun. Rabbim tüm hamilelere rahatlık ve sağlık verdin günlerimiz sağlıkla su gibi geçsin.
Anne adayı canlar yüce mevlam tez zamanda gebe kalmanızı ve yavrunuzu kavuşmayı nasip eyledin.
Allah'ın sana sığındık hikmetini üzerimizden eksik etme. Bizi ve yavrularımızı Koruu.
bunları şu anda yapıyorum bugün de yaptım.. yani şu an böyle devam ediyorum hayatıma.. doktorum çalışabilirsin dedi..kafam çok karışık yani bilemiyorum..bu nedenle yine başkasına bir danışsam mı bu konuyu diyorum..ilk hamileliğimde de ona gittim ve yatırdı beni doktorum...şimdi yatırmadığına göre riskli görmüyor diyorum..
ama şu anda serklajlı ve rahim ağzı benden çok daha yüksek olan kişilerinde yattığını görüyorum..
off offf
bu arada ben senin yerinde olsam allianz (bekleme süresi en kısa olan) sigortadan doğum teminatlı sadece yatarak yaptırırım. sanırım şu an 1200*1300 civarı olması lazım fiyatı ve 8 taksit yapıyor allianz. artı özel sağlık sigortası yaptırdığın zaman vergiden bir kısmını geri iade alabiliyorsun..
bu arada yaptığın iş çok özel bir iş.. herkesin yapamacağı bir iş.. tebrik ederim seni..
evet canım ben burda baya aktifdim geçmişi okuduğum için senide tanıyorum...
2. bebeğinede çok sevindim rabbim sağlıcakla kucaklamak nasip etsin...
benim 5. hamileliğimdi üçünü erken dönemde dördüncüsünü ise 18 haftalık kaybetmiştim...
5. de serklaj oldum 19. haftada ani bir kısalmam oldu ondan sonra yemeğimi bile yatakta yedim...
aslında dr bu kadar önermiyordu ama ben tedbir olsun diye yattım...
çok şükür son haftalara kadar daha fazla kısalmada olmadı...
37+5 günlükken serklajım alındı...maşallah 41 haftalıkta normal doğum yaptım...
ben de serklajlıyım 1 hafta oldu dikiş atılalı ,dün kontrol vardı doktoru çalışabilirsin zaten günlük hayatına devam edebil diye bu dikişi attı dedi.ben gene de rapor aldım 1-2 hafta gitmeyeyim dedim ama sonra çalışacağım.yazıları okudukça kafam karışıyor.her gebelik birbirinden farklı ihtiyaç olsa yat derlerdi sanırım... Rabbim bu günleri hayırlısıyla,sağlıcakla atlatmayı ve 37-40 haftaları görmeyi nasip etsin hepimize...
Suyum azmış erken dogum yapabilirim bebeğim kuveze girebilir SSK anlaşmalı bı yerde dogum yapmam gerekiyor medicalparkla medipolun kuvezi iyiymis simdi ordan bı doktor ayarlamam lazım
Canım benim 2004 yılından beri Acıbadem sigortam var 5 yıl hem yatış hemde ayakta tedavi olan paket yaptırdık. Sırf oğlum için o erken doğduğunda çomsık Dr gidorduk. Sonra bizi çok aştı mecburen doğum teminatımı yatarak seçtik. Acıbadem hastanelerinde doğum dahil tüm yatarak işlemler limitsiz. Diğer geçen kurumlarda limit var. Ayrıca Acıbadem kurumlarında Dr ücretinin%20 indirim yapıyor ayrıca labaratuvar işlemlerin ve görüntülenmenin % 80 karşılıyor.
Birde en güzel yanı bebek doğduğunda 7 gün içinde sigorta yaptırırsan ilk doğduğu andan itibaren siğortslı oluyor. Benim oğlum pramatüre doğduğu halde biz yaptırdık. Ozaman yoğun bakım ücreti de ödememiştik.
Fakat Arda beyin bulunduğu hiç bir kurumda geçmiyor. Eğer Allah nasip eder 37 görürsem o zaman sigortamı izmittede kullanabilirim. Çünkü burda ki Acıbadem de 35 haftadan küçük bebek kabul etmiyorlar.
ben de serklajlıyım 1 hafta oldu dikiş atılalı ,dün kontrol vardı doktoru çalışabilirsin zaten günlük hayatına devam edebil diye bu dikişi attı dedi.ben gene de rapor aldım 1-2 hafta gitmeyeyim dedim ama sonra çalışacağım.yazıları okudukça kafam karışıyor.her gebelik birbirinden farklı ihtiyaç olsa yat derlerdi sanırım... Rabbim bu günleri hayırlısıyla,sağlıcakla atlatmayı ve 37-40 haftaları görmeyi nasip etsin hepimize...
Kızlar merhaba..Ben yine randevu aldım ve bu sabah gittim..Girdim drnin yanına..Dedimki benim 7 ve 15 haftalık 2 düşüğüm birde kimyasal gebeliğim var.(nasıl gerildim bunları söylerken anlatamam,titredim resmen)..Testlerin yapılmasını istiyorum dedim..Testlerin listeside cebimde..Yaz dedi hemşireye mthfr,faktör 5 falan..Ama kız yazamıyorki yok bu testler diyor..Adam 2 saat kodladı..Nerdeyse ben geçecektim bilgisayarın başına..Neyse bende dedimki protein s,c,lupus falan var dedim.Dr da hemen ben onları biliyorum hepsi kafamda kağıda gerek yok dedi.(Halbuki kız zorlanıyor yazamıyor baksın yazsın dedim içimden..)
Neyse hemşire,o yapılmıyor,bu yapılmıyor deyince bende dedim ben internetten baktım..hastanenizde yapılıyor..Gnetik bölümü var falan..Öyle deyince dr ben bu hastanede yeniyim,burda genetik bölümümğü varmış dedi...Gülermisin ağlarmısın..Neyse sonunda test listemi isttedi benden uzattım..Ooo sen iyi çalışmışsın dedi..Ünv.mezunusun herhalde dedi;evet dedim.Yazabildiği tetsler;protein s,proteinc,lupus,,homosistein...sonra hemşire genetik bölümüyle bir görüşün dedi..Allahtan araştırıp gitmişim..Yoksa nerden bilicem genetik olduğunu..
Sonra ordaki dr ile görüştüm..Ve demesi 3 düşükten önce yapılmazmış tetsler..yani arkadaşlar bilmeyenlere,bizden sonra bu sayfalara girenlere tavsiyem;düşükleri 3 ten aşağı söylemeyin...Doğru söyliycem diyede hiç debelenmeyin..Benim 3.kez hastaneye gidişim.Ancak yaptırabildim..Bu işin kuralı buymuş malesef..Cuma günü günaha girdik
Neyse kızlar genetikteki dr de trombofili paneli kısmını yazdı..mhhfr,faktör v ledilen,protrombin gen mutasyonu..sonuçlar 20 gün sonra çıkacakmış..Testlerden bir kaç eksik kaldı..Anti kardiyolipin antikorlar,antitombin 3 falan bunları yazmadı.Umarım bu testler çok önemli değildir..
Canım benim ozel saglik sigortam var hem doguma hemde hastanede yatsam bile para odemiyecem ama kuvezi karşılamıyor SSK anlaşması olan hastanelere kuvez parası ödemiyorsun vaktinde dogurcagimi bilsem 7 tepeyi düşünüyordum ordada SSK yokkarar verebildin mi? Nerde oturuyordun? Medipolun fiyatları Medical den biraz daha uygun.. Ancak Medipol daha kalabalık bir hastane.. Ben doktorumu seviyorum.. Aynı zamanda perinatolog ve riskli gebelik alanında deneyimli.
işte nerede doğum yapacaksın nerede kontrollerini olacaksın bunların hepsi önemli sigortayı seçerken.. Tabiiki imkan olsa sınırsız yapalım hem ayakta hem yatarak fakat fiyatlar aşırı değişiyor. Ben allianz dan memnunum. Yalnız hamilelik planımda olmadığı için daha az ödeyeyim diye doğum teminatını çıkarttırmıştımnerden bileyim bu sene hamile kalacağımı :)
bende serkaj sonrası 1 hafta yattım sonra iş başı yaptım işte.. Sen nerde çalışıyorsun ne iş yapıyorsun? Dikişi hangi doktorda attırmıştın?
Canım hiç de günaha girdiğini düşünmüyorum,bundan sonra bu testlerin yapılmamasdıns bağlı bir düşük olursa onun günahı kimin boynuna olacak?hiç öyle düşünme yalan söylemeye mecbur bırakanlar utansınKızlar merhaba..Ben yine randevu aldım ve bu sabah gittim..Girdim drnin yanına..Dedimki benim 7 ve 15 haftalık 2 düşüğüm birde kimyasal gebeliğim var.(nasıl gerildim bunları söylerken anlatamam,titredim resmen)..Testlerin yapılmasını istiyorum dedim..Testlerin listeside cebimde..Yaz dedi hemşireye mthfr,faktör 5 falan..Ama kız yazamıyorki yok bu testler diyor..Adam 2 saat kodladı..Nerdeyse ben geçecektim bilgisayarın başına..Neyse bende dedimki protein s,c,lupus falan var dedim.Dr da hemen ben onları biliyorum hepsi kafamda kağıda gerek yok dedi.(Halbuki kız zorlanıyor yazamıyor baksın yazsın dedim içimden..)
Neyse hemşire,o yapılmıyor,bu yapılmıyor deyince bende dedim ben internetten baktım..hastanenizde yapılıyor..Gnetik bölümü var falan..Öyle deyince dr ben bu hastanede yeniyim,burda genetik bölümümğü varmış dedi...Gülermisin ağlarmısın..Neyse sonunda test listemi isttedi benden uzattım..Ooo sen iyi çalışmışsın dedi..Ünv.mezunusun herhalde dedi;evet dedim.Yazabildiği tetsler;protein s,proteinc,lupus,,homosistein...sonra hemşire genetik bölümüyle bir görüşün dedi..Allahtan araştırıp gitmişim..Yoksa nerden bilicem genetik olduğunu..
Sonra ordaki dr ile görüştüm..Ve demesi 3 düşükten önce yapılmazmış tetsler..yani arkadaşlar bilmeyenlere,bizden sonra bu sayfalara girenlere tavsiyem;düşükleri 3 ten aşağı söylemeyin...Doğru söyliycem diyede hiç debelenmeyin..Benim 3.kez hastaneye gidişim.Ancak yaptırabildim..Bu işin kuralı buymuş malesef..Cuma günü günaha girdik
Neyse kızlar genetikteki dr de trombofili paneli kısmını yazdı..mhhfr,faktör v ledilen,protrombin gen mutasyonu..sonuçlar 20 gün sonra çıkacakmış..Testlerden bir kaç eksik kaldı..Anti kardiyolipin antikorlar,antitombin 3 falan bunları yazmadı.Umarım bu testler çok önemli değildir..
Canlar bu gün sabahtan beri karnıma sinsin bir ağrı giriyor.
Sabah kahvaltıdan önce Wc çıkmıştım. Kahvaltı sonrası başladı. Değim gaz belimede girip çıkıyor. Tekrar Wc çıktım. Sonra daha şiddetli ağrıdı. Dün gece pek uyuyanadığın için canımda yanınca biraz sızmışım. Uyandım yine karnında sinsin bir ağrı oluyor.
Vesvese yapmayayım diyorum. Ama kuluz işte. Rabb'in sana sığındım.
Sen bize rahatlık ver. Bizi ve yavrularımızı Koruu.
Bende dün gece uyuyamdim karnımda sinsi bı ağrı vardı bacaklarimada vuruyordu bacaklarım hala ağrıyor bu hafta biraz fazla rahat davrandın sanırım Rabbim korusun daha erkenCanlar bu gün sabahtan beri karnıma sinsin bir ağrı giriyor.
Sabah kahvaltıdan önce Wc çıkmıştım. Kahvaltı sonrası başladı. Değim gaz belimede girip çıkıyor. Tekrar Wc çıktım. Sonra daha şiddetli ağrıdı. Dün gece pek uyuyanadığın için canımda yanınca biraz sızmışım. Uyandım yine karnında sinsin bir ağrı oluyor.
Vesvese yapmayayım diyorum. Ama kuluz işte. Rabb'in sana sığındım.
Sen bize rahatlık ver. Bizi ve yavrularımızı Koruu.
Bende dün gece uyuyamdim karnımda sinsi bı ağrı vardı bacaklarimada vuruyordu bacaklarım hala ağrıyor bu hafta biraz fazla rahat davrandın sanırım Rabbim korusun daha erken
Canım hiç de günaha girdiğini düşünmüyorum,bundan sonra bu testlerin yapılmamasdıns bağlı bir düşük olursa onun günahı kimin boynuna olacak?hiç öyle düşünme yalan söylemeye mecbur bırakanlar utansın
Doktorların bu noktadaki bilgisizliği beni de hep hayrete düşürür,özellikle son 8,5 yıldır diyabetim yüzünden çekiyorum,ilaç yazdırırken heyet raporlu ilaçlarımı dozları yazıyor olmasına rağmen daha az yazmaya kalkan p.....omun aile hekimleri,her iki senede bir yeniletiyorum o raporu,burada bi devlet hastanesi var izmirin göbeğinde benim sayemde hayatlarında ilk kez diyabet raporu çıkardılar(kullandığım tıbbi cihazın raporu) yani daha neler neler,adam dahiliyeci diyorum ki ben iğne değil insülin pompası kullanıyorum,adam yüzüme uzaydan gelmişim gibi bakıyor,bunlar neden oluyor okumuyorlar da ondan biz onlardan daha çok okuyup araştırıyoruz valla,ondan sonra dr nin biri bana gelmiş sen kafanı karıştırıyorsun fazla okuyorsun dediydi,içimden dedim keşke sen de okusan da az biraz öğrensen,şimdiki aklım olsa dr olurdum ve inan ki şu piyasadakilerden ala bir dr olurdum,hepsi tembel hepsi haspel kader tıp kazanmış da okumuş,zaten istisnalar çalışıp da adını duyuranlar
Amin canım,büyüdükçer ağrılar da çoğalıyor,bu hamileliğin hiç böyle olacağını düşünmemiştim,ben de dün gece ağrı kesici içmek zorunda kaldım çünkü ağrıdan ne ben uyudum ne eşimi uyuttum,annem de diyor ki daha büyüsün bebek gece uykun hiç kalmayacak bebek vurdukça acıtacak,sağol anne dedim çok ii moral verdin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?