- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.661
ben de serklajlıyım 1 hafta oldu dikiş atılalı ,dün kontrol vardı doktoru çalışabilirsin zaten günlük hayatına devam edebil diye bu dikişi attı dedi.ben gene de rapor aldım 1-2 hafta gitmeyeyim dedim ama sonra çalışacağım.yazıları okudukça kafam karışıyor.her gebelik birbirinden farklı ihtiyaç olsa yat derlerdi sanırım... Rabbim bu günleri hayırlısıyla,sağlıcakla atlatmayı ve 37-40 haftaları görmeyi nasip etsin hepimize...
ben oğlumda da kızımda da çalıştım ve hareketimi hiç kesmedim
ama burda ki arkadaşlar genelde hareketlenmelerinin ertesinde bebeklerini kaybettiler yada yatarak bebeklerine kavuştular
ben hala düşünüyorum, bende r.a.y var mı yok mu diye
Kızlar merhaba..Ben yine randevu aldım ve bu sabah gittim..Girdim drnin yanına..Dedimki benim 7 ve 15 haftalık 2 düşüğüm birde kimyasal gebeliğim var.(nasıl gerildim bunları söylerken anlatamam,titredim resmen)..Testlerin yapılmasını istiyorum dedim..Testlerin listeside cebimde..Yaz dedi hemşireye mthfr,faktör 5 falan..Ama kız yazamıyorki yok bu testler diyor..Adam 2 saat kodladı..Nerdeyse ben geçecektim bilgisayarın başına..Neyse bende dedimki protein s,c,lupus falan var dedim.Dr da hemen ben onları biliyorum hepsi kafamda kağıda gerek yok dedi.(Halbuki kız zorlanıyor yazamıyor baksın yazsın dedim içimden..)
Neyse hemşire,o yapılmıyor,bu yapılmıyor deyince bende dedim ben internetten baktım..hastanenizde yapılıyor..Gnetik bölümü var falan..Öyle deyince dr ben bu hastanede yeniyim,burda genetik bölümümğü varmış dedi...Gülermisin ağlarmısın..Neyse sonunda test listemi isttedi benden uzattım..Ooo sen iyi çalışmışsın dedi..Ünv.mezunusun herhalde dedi;evet dedim.Yazabildiği tetsler;protein s,proteinc,lupus,,homosistein...sonra hemşire genetik bölümüyle bir görüşün dedi..Allahtan araştırıp gitmişim..Yoksa nerden bilicem genetik olduğunu..
Sonra ordaki dr ile görüştüm..Ve demesi 3 düşükten önce yapılmazmış tetsler..yani arkadaşlar bilmeyenlere,bizden sonra bu sayfalara girenlere tavsiyem;düşükleri 3 ten aşağı söylemeyin...Doğru söyliycem diyede hiç debelenmeyin..Benim 3.kez hastaneye gidişim.Ancak yaptırabildim..Bu işin kuralı buymuş malesef..Cuma günü günaha girdik
Neyse kızlar genetikteki dr de trombofili paneli kısmını yazdı..mhhfr,faktör v ledilen,protrombin gen mutasyonu..sonuçlar 20 gün sonra çıkacakmış..Testlerden bir kaç eksik kaldı..Anti kardiyolipin antikorlar,antitombin 3 falan bunları yazmadı.Umarım bu testler çok önemli değildir..
hiç sıkma canını sen günaha falan girmiyorsun, seni buna mecbur bırakan sistem utansın
inşallah sonuçlarında iyi gelecek ve gönlün rahat bebişe gel diyeceksin
yaptıramadıgın testler hakkında fikrim yok önemli mi değil mi
chnb yazar sana
Canlar bu gün sabahtan beri karnıma sinsin bir ağrı giriyor.
Sabah kahvaltıdan önce Wc çıkmıştım. Kahvaltı sonrası başladı. Değim gaz belimede girip çıkıyor. Tekrar Wc çıktım. Sonra daha şiddetli ağrıdı. Dün gece pek uyuyanadığın için canımda yanınca biraz sızmışım. Uyandım yine karnında sinsin bir ağrı oluyor.
Vesvese yapmayayım diyorum. Ama kuluz işte. Rabb'in sana sığındım.
Sen bize rahatlık ver. Bizi ve yavrularımızı Koruu.
cnm sen simdi dün igne falan vuruldun onun etkisi olabilir
birde arda beyinde erken doğum bekledigini hissettin ya , ondan psikolojikman da oluyordur
içini ferah tut, rabbim yardımcı olsun, oğluşumuz daha dursun annesinin karnında
Canım hiç de günaha girdiğini düşünmüyorum,bundan sonra bu testlerin yapılmamasdıns bağlı bir düşük olursa onun günahı kimin boynuna olacak?hiç öyle düşünme yalan söylemeye mecbur bırakanlar utansın
Doktorların bu noktadaki bilgisizliği beni de hep hayrete düşürür,özellikle son 8,5 yıldır diyabetim yüzünden çekiyorum,ilaç yazdırırken heyet raporlu ilaçlarımı dozları yazıyor olmasına rağmen daha az yazmaya kalkan p.....omun aile hekimleri,her iki senede bir yeniletiyorum o raporu,burada bi devlet hastanesi var izmirin göbeğinde benim sayemde hayatlarında ilk kez diyabet raporu çıkardılar(kullandığım tıbbi cihazın raporu) yani daha neler neler,adam dahiliyeci diyorum ki ben iğne değil insülin pompası kullanıyorum,adam yüzüme uzaydan gelmişim gibi bakıyor,bunlar neden oluyor okumuyorlar da ondan biz onlardan daha çok okuyup araştırıyoruz valla,ondan sonra dr nin biri bana gelmiş sen kafanı karıştırıyorsun fazla okuyorsun dediydi,içimden dedim keşke sen de okusan da az biraz öğrensen,şimdiki aklım olsa dr olurdum ve inan ki şu piyasadakilerden ala bir dr olurdum,hepsi tembel hepsi haspel kader tıp kazanmış da okumuş,zaten istisnalar çalışıp da adını duyuranlar
Amin canım,büyüdükçer ağrılar da çoğalıyor,bu hamileliğin hiç böyle olacağını düşünmemiştim,ben de dün gece ağrı kesici içmek zorunda kaldım çünkü ağrıdan ne ben uyudum ne eşimi uyuttum,annem de diyor ki daha büyüsün bebek gece uykun hiç kalmayacak bebek vurdukça acıtacak,sağol anne dedim çok ii moral verdin :)
benim dün kalçama ve sağ bacağıma öyle ağrılar girdi ki ıhlaya ıhlaya uyumaya çalıştım
en sonunda da sinirlerim bozuldu kalktım ağladım ağladım öyle yattım
gemi gibi oldum, her yerim ağrıyor
daha 4 haftam var
nasıl geçireceğim böyle ağrılı sızılı bilmiyorum
annem de hiç geleyim mi edeyim mi diye sormuyor
ooofff oooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffff