Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ben oğlumda da kızımda da çalıştım ve hareketimi hiç kesmedim
ama burda ki arkadaşlar genelde hareketlenmelerinin ertesinde bebeklerini kaybettiler yada yatarak bebeklerine kavuştular
ben hala düşünüyorum, bende r.a.y var mı yok mu diye

hiç sıkma canını sen günaha falan girmiyorsun, seni buna mecbur bırakan sistem utansın
inşallah sonuçlarında iyi gelecek ve gönlün rahat bebişe gel diyeceksin
yaptıramadıgın testler hakkında fikrim yok önemli mi değil mi
chnb yazar sana

cnm sen simdi dün igne falan vuruldun onun etkisi olabilir
birde arda beyinde erken doğum bekledigini hissettin ya , ondan psikolojikman da oluyordur
içini ferah tut, rabbim yardımcı olsun, oğluşumuz daha dursun annesinin karnında

benim dün kalçama ve sağ bacağıma öyle ağrılar girdi ki ıhlaya ıhlaya uyumaya çalıştım
en sonunda da sinirlerim bozuldu kalktım ağladım ağladım öyle yattım
gemi gibi oldum, her yerim ağrıyor
daha 4 haftam var
nasıl geçireceğim böyle ağrılı sızılı bilmiyorum
annem de hiç geleyim mi edeyim mi diye sormuyor
ooofff oooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffff

Canım çok geçmiş olsun. Demek dün gece tüp topik ağrılı bir gece geçirmişim. Rabbim rahatlık versin bizlere.
Canım az kaldı bak bu günlere geldin maşallah. Olmadı sen çağır anneni ne yapalım anlamlarını beklersek biz daha çok yıpranıyoruz.

Doğru söylüyorsun canım. Ben dünün etkisiyle öyle evhamlamdım. Rabbim içimize huzur versin.

Az kaldı ha gayret,bizimkilerde böyle bakıma muhtaç olacağıma inanamıyorlardı,bu gittiğimiz doktora çok güveniyorlar,yatacak kalkmayacak deyince o zaman işin ciddiyetini kavradılar,bi de malum ben de şeker var,normalde de beni evde tek bırakmazlar eşim yokken annemlere giderdim,ayılırım bayılırım diye korkuyorlar

Babam annem olaymış yanmışım zaten ona kalsa hala mı yatıyorum ben,annem eve yemek pişiremiyor falan diye kulaklarından duman çıkacak,ahhhh ah baba olmak ne kolay bi anlık zevkşnle baba oluyorsun,zaten bi daha dünyaya gelirsrm talebim erkek olmak olacak,şimdi ilaçlarımın yazılma vakti geldi bakalım babama kalırsa önce bi güzel azarlanırum ondan sonra ilaçlarımı yazdırmaya gider o yüzden önce ablama yalvarıcam bakalım

O yüzden boşver sen kendi kendine yetiyorsan gerisini salla,başkadına muhtaç olmak çok zor bu annen baban dahi olsa böyle
Eşim ben yaparım diyor,akşam 9dan önce eve gelemiyor nereye ne yapacak,kaldı ki önce kendi yayıntısını toplasa bana yeter de,hala bak bu halimi görüyor ona rağmen yediğini yediği yerde,çıkardığını çıkardığı yerde bırakıyor,kaldır deyince kızıyor,ondan sonra da bemim bilmem neyim nerde diye gelip bana soruyor ben oğlumu Allah izin versin inşallah çok düzenli yetyiştiricem,elin kızı arkamdan ne biçim yetiştirmiş anen demesin,yatınca anladım ki bütün evin yükü sırtımdaymış,bizimki anca maç izlesin,bilgisayar oynadın,diyorum zaten bi mememe seni bi mememe meriçi alıp emzircem galiba

canım ne diyebilirim ki... istersen bir ara git görüş Arda beyle. istersen laparoskopik serklajını ona yaptır gebelik öncesi. belki sana ankarada isim verir ona yaptırırsın. bu fakülte ya da zekayi tahirde sana yapılması gereken serklaj çeşidi yapılıyor mu? yine normal yapılır ve yine kayıp yaşarsan zor olur. bunları ara sor abdominal ya da laparoskopik yapılıyor mu?

bu arada gurbetçi özgür beyin özeline gidiyor da ilgilenmiyor doğru düzgün hacettepede ilgilenir mi?

gözün Aydın canım sonunda yaptirmssin günah oldugnu düşünme sen bir dahaki evladın icin tedbir aldın insallah sonuclarında guzel çıkar

Canım arkadaşın dediği gibi arda bey baskı var deyince psikolojik olabilir.Ama sen yinede kendini takip et..Sık wc ye gitme,büyük tuvaletin geldiğini falan hissedersen temkinli ol.Allahım yardım etsin.İçine huzur,ferahlık versin..sıkıntını gidersin inşallah..

Kızlar simdi doktordan geliyorum esimin yanına gitmiştim suyu cok az değil idare eder dedi ılerde azalcagni bilemeyiz dedi aynı Cemil bey gibi konuştu hafta bir nst 2 haftada bir usg ye girebilirsin dedi suan icin korkulcak bisey yokmuş kesin bı sekilde erken dogum yapcagmi söylemedi Pazartesi de oluş Hanım'a tekrar gitcem

cnm sen kime gittin?
neden başka doktorlara gitme ihtiyacı duyuyorsun? su konusunda endişeli olduğun için mi??
arda beye gitsem mi demiştin, o konuyu ne yaptın?

kızlar bu arada sizin süt ile ilgili belirti vat mı?
anneler topicinde gögüslerim sertleşti, hafif akıntı başladı yazanlar olmuş
bende öyle birşey yok :26:

Kıyamam ben size ya..Oflama arkadaşım.Çok az zaman kaldı,çok şükür de..Doğum yaklaştıkça duygusallık arttı sanırım:)

Duyaydın,eylülgülü sizlerinde ağrısı varmış.ALlahım yardımcınız olsun kızlar..İçinize ferahlık versin..Şifanızı tez zamanda versin inşallah.çok az kaldı zor dönemi atlattınız..Eylülgülü doktora gitmişsin rahatlamıştır için birazcık..İnşallah hiç bir problem olmayacak..Ve sen zamanında doğuracaksın.Dediydin dersin:)

canım çok sevindim,sen hep içini ferah tut,böyle devam etsin inşallah

Canım esım calstig hastaneye gittim su konusunda endiseliyim benim bebeğim 7 /24 kıpır kıpır bı bebek degil ya anlamazsam diye korkuyorum
Ben oluş Hanım'a karar vermistim ona gittim bana süyumun ilerleyen haftalara mutlaka azalcagni söyledi erken dogum yapacakmisim
Bende sutle ilgili hiç bir belirti yok

Âminnnn
Rabbim duaların kabul eylesin.

Maşallah BarekAllah canım.
Bir az olsun için rahatlamıştır. Rabbim izniyle sununa kadar gidecek annesi.

bilemiyorumki...acaba lütfü önderoğlunamı gitsem zaten o septum ameliyatımı yapmıştı tüm tetkiklerimi tahlillerimi yapmıştı...acaba laparoskopik serklaj yapıyormu bilmiyorum açıkçası...ve lütfü hoca hacettepeden emekli oldu özel çalışıyor ameliyatları özel hastanede yapıyordur...ama hangi hastane bilmem...güven hastanesi mi akay hastanesimi bilmiyorum...belkide başkent hastanesi....bu hastaneler nasıl acaba...övüyolar güvenle akayı ama bilemiyorum yani...

Ayrıca benim arda beye hemen tahlillerimi göndermem de mantıksız...en az 6-7 ay bekleyeceğim zaten öyle değilmi...o zaman gönderirim diye düşünüyorum....o zamana kadar ankarayada bi muayeneye gidebilirim özgür derene..bakalım ne dicek ???? Ona göre karar vermek en mantıklısı

ha bu arada eski tahlillerime bakıcam akşam ne testleriymiş bir bir yazıcam eksik varmı yokmu siz karar verirsiniz artık....

inşallah küveze girmez de girerse de sgk karşılıyor zaten..

sana nasıl konuldu rahim ağzı yetmezliği teşhisi ? kaybın yok rahim ağzı boyu fena değil.. ilk doktorun koydu bunu diyelim Arda bey ne diyor bu konuda?

İşyerinden bir personelimiz Oluş hanımda doğum yapacak. 38.haftada izne ayrıldı.. Oluş hanımı araştırmadım hiç o da mı yüksek riskli gebeliklere bakıyordu.

Yaaa söylemişmiydim hatırlamıyorum.. Yarın Medical Park Göztepe de ücretsiz bebeğim olacak semineri var.. Ben gitmeyi düşünüyorum..

Ben Ankarayı hiç bilmem.

bu arada kafan çok karışık. Kaybın yeni biraz zaman geçsin sağlıklı düşünürsün.

Arda bey sana güzel bir imkan sunmuş gel dememiş tahlilleri gönder demiş. Ben olsam hemen gönderirdim. 6-7 ay sonra zaman aşımına uğrayabilir... Unutabilir... O zaman demiştim diyebilir... Hem erken teşhis her zaman iyidir...

Tabi sen maddi manevi imkanlarını en iyi bilirsin. Kendin için umarım doğru olanı seçersin...Dr seçim aşaması zor bir aşamadır...

Ben 9 aydır ailemi ahatayda bıraktım burada kayınvalide ve 4 görümceyle yaşıyorum. Fedakarlık gerekli oluyor...

canım son ay insan ters dönmüş kaplumbağa gibi oluyor yatakta debelenip duruyor insan . Az kaldı Bade doğsun o zaman da başka yorgunluk ve uykusuzluk olacak Allahın izniyle...

Benim annemler de sıkılmış. Eşim de diyor bakıcı tutarız olmazsa(

canım çok sevindim...

canım benim 25 haftalarda sıkınca gelmişti bir daha sıkadım...

duyaydın bade dr konusunda yazdıklarınıza katılıyorum. Medipol kötü hastane değil bir kere hareketi az hissettim diye gittim. Kadına laparoskopik serklaj oldum diyorum o ne diyor... yuh dedim içimden...

metalcim geçmiş olsun canım. 32 olsan çok rahatlayacağız sonra 34, 37-38...

Biz de bugün bir aylık olduk teyzeleri. Darısı herkesin başına... Dr kontrolümüz iyi geçti. Aşı da olduk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…