- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.681
Kızlar merhaba..Ben yine randevu aldım ve bu sabah gittim..Girdim drnin yanına..Dedimki benim 7 ve 15 haftalık 2 düşüğüm birde kimyasal gebeliğim var.(nasıl gerildim bunları söylerken anlatamam,titredim resmen)..Testlerin yapılmasını istiyorum dedim..Testlerin listeside cebimde..Yaz dedi hemşireye mthfr,faktör 5 falan..Ama kız yazamıyorki yok bu testler diyor..Adam 2 saat kodladı..Nerdeyse ben geçecektim bilgisayarın başına..Neyse bende dedimki protein s,c,lupus falan var dedim.Dr da hemen ben onları biliyorum hepsi kafamda kağıda gerek yok dedi.(Halbuki kız zorlanıyor yazamıyor baksın yazsın dedim içimden..)
Neyse hemşire,o yapılmıyor,bu yapılmıyor deyince bende dedim ben internetten baktım..hastanenizde yapılıyor..Gnetik bölümü var falan..Öyle deyince dr ben bu hastanede yeniyim,burda genetik bölümümğü varmış dedi...Gülermisin ağlarmısın..Neyse sonunda test listemi isttedi benden uzattım..Ooo sen iyi çalışmışsın dedi..Ünv.mezunusun herhalde dedi;evet dedim.Yazabildiği tetsler;protein s,proteinc,lupus,,homosistein...sonra hemşire genetik bölümüyle bir görüşün dedi..Allahtan araştırıp gitmişim..Yoksa nerden bilicem genetik olduğunu..
Sonra ordaki dr ile görüştüm..Ve demesi 3 düşükten önce yapılmazmış tetsler..yani arkadaşlar bilmeyenlere,bizden sonra bu sayfalara girenlere tavsiyem;düşükleri 3 ten aşağı söylemeyin...Doğru söyliycem diyede hiç debelenmeyin..Benim 3.kez hastaneye gidişim.Ancak yaptırabildim..Bu işin kuralı buymuş malesef..Cuma günü günaha girdik
Neyse kızlar genetikteki dr de trombofili paneli kısmını yazdı..mhhfr,faktör v ledilen,protrombin gen mutasyonu..sonuçlar 20 gün sonra çıkacakmış..Testlerden bir kaç eksik kaldı..Anti kardiyolipin antikorlar,antitombin 3 falan bunları yazmadı.Umarım bu testler çok önemli değildir..
Biz de bugün bir aylık olduk teyzeleri. Darısı herkesin başına...Dr kontrolümüz iyi geçti. Aşı da olduk...
cnm hayırlı olsun inş
sevket yılmaz hst mı gittin
sevgili merra....3.gebeliğimde su kesem elime geldi tuvalette..balon gibi bişeydi....korktum panik yaptım o an..eşim bi yat bakıvereyim dedi..sırt üstü yatınca eşim altta hiçbirşey göremedi...demekki geriye çekildi kese...doktorum acil hastaneye gel dediydi tamam dedim kalktım antreye yürüdüm gene aşağıya indi ve patladı sürahiden boşalırcasına su döküldü..o anı anlatamam...
BURDA ANLATMAK İSTEDİĞİM YATMAKLA YATMAMAK ARASINDAKİ FARK...YATARSAN KESE RAHAT AŞAĞIYA İNMEZ NERDEN BİLİYONUZ DİKİŞLERİN ARASINDAN SUYUN SIZMAYACAĞINI PATLAMICANI...BEN 4.YÜ SENİN GİBİ DOKTORUM ÇALIŞ DEDİ ÇALIŞTIM ÇOK RAHATTIM AMA ACI BİR SÜRPRİZLE KANAMAYLA BAŞLADI...DEMEK DİKİŞLERİN ARASINDAN TAHRİŞMİ OLDU NE ÖNCE KANADI....SONRASI SUYUM SIZDI YAVAŞ YAVAŞ...VE DİKİŞ ALINDI DOĞUM BAŞLADI....YATSAYDIM AŞAĞIYA DÜŞMEZDİ KESE BELKİ..VE İLERİ HAFTALARA KADAR GELEBİLİRDİM BELKİ....
ONUN İÇİN BİZLER 18 HAFTADAN SONRA YATMALIYIZ ASLINDA...HEPİMİZ GENEL OLARAK İLK 3 AYDA SORUN ÇIKMIYOR ANLADIĞIM KADARIYLA...O ZAMAN 3 AY ÇALIŞABİLİRİZ ....AMA 3 AYDAN SONRA 6 AY MALESEF YATMAMIZ LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM....
Amin arkadaşım..Daha nice nice yıllarını gör inşallah..Ailenle mutlu huzurlu bir hayat geçirme zamanı..Sen çok hakettin arkadaşım..Allahım emeklerini geri çevirmedi.
Bu arada kızlar ben folik asit kullanmaya başlayayım artık diyorum..Osman hocaya sordum gerek yok demişti..bende kendim alıcam..Ben daha önce folic plus ve solgar ınkini kullanmıştım..bu sefer Folibiol mü alsam acaba..Sizler ne kullandınız?
Folidoce kullandım folik asit+b12 vitaminiAmin arkadaşım..Daha nice nice yıllarını gör inşallah..Ailenle mutlu huzurlu bir hayat geçirme zamanı..Sen çok hakettin arkadaşım..Allahım emeklerini geri çevirmedi.
Bu arada kızlar ben folik asit kullanmaya başlayayım artık diyorum..Osman hocaya sordum gerek yok demişti..bende kendim alıcam..Ben daha önce folic plus ve solgar ınkini kullanmıştım..bu sefer Folibiol mü alsam acaba..Sizler ne kullandınız?
Biz de bugün bir aylık olduk teyzeleri. Darısı herkesin başına...Dr kontrolümüz iyi geçti. Aşı da olduk...
Ben Ankarayı hiç bilmem.
bu arada kafan çok karışık. Kaybın yeni biraz zaman geçsin sağlıklı düşünürsün.
Arda bey sana güzel bir imkan sunmuş gel dememiş tahlilleri gönder demiş. Ben olsam hemen gönderirdim. 6-7 ay sonra zaman aşımına uğrayabilir... Unutabilir... O zaman demiştim diyebilir... Hem erken teşhis her zaman iyidir...
Tabi sen maddi manevi imkanlarını en iyi bilirsin. Kendin için umarım doğru olanı seçersin...Dr seçim aşaması zor bir aşamadır...
Ben 9 aydır ailemi ahatayda bıraktım burada kayınvalide ve 4 görümceyle yaşıyorum. Fedakarlık gerekli oluyor...
ben de yatmaktan yanayım ama...rapor olayı nasıl olcak bilmem şuan 4o günlük hakkım var ordan kullanıyorum.1 ocakta yeni bir 40 gün hakkım olacak ama heyet raporu olmadan zor
devlet en erken 32.haftada doğum izni başalatıyor.doktor özelde ssk ile falan anlaşması yok.ihtiyaç olduğunda ben seni devlet hastanesine yönlendiririm dedi ama... şimdilik ihtiyaç görmedi.muhtemelen 1 ocakta iş başı yapıcam bisüre çelışıp tekrar rapor işini zorlayacağım... hadi hayırlısı... şu günler bir geçse sorunsuz dünyalar benim olacak,eşiminde adağı var .Rabbim beni ve hepimizi korusun hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze güzel eylesin,gönlümüzde güzel olanı da hakkımızda hayırlı eylesin...
kizlar yarin kontrolum var insallah iyi gecer her gittigimde bi sey cikiyor en son gittigim dr hematom gorunmuyor dedi insallah yarinda gorunmez ve dikis icin gun verir ..
allahim sen hakkimda hayirli olani nasip et ya rabbim sana sigindim bana merhamet et..
supesiz sen merhametlilerin en merhametlisisin..
chnbcim masallah yavrumuza rabbim saglik mutluluk versin ardamiza rabbim hic kotu yazilar yazmasin cnm..
badecim hayirli olsun cnm ben sana dedimya imminoloji bolumu olsun diye ondan bulamadilar diger testleride yaptir bulamiyorum diyince sekreter imminoloji bolumunde ararmisiniz diyin bide banada aynisini yaptilar cnm...
Amin arkadaşım..Daha nice nice yıllarını gör inşallah..Ailenle mutlu huzurlu bir hayat geçirme zamanı..Sen çok hakettin arkadaşım..Allahım emeklerini geri çevirmedi.
çok sağ ol canım...
cemil hoca elevit vermişti arda bey folbiol kullandırdı...
kizlar yarin kontrolum var insallah iyi gecer her gittigimde bi sey cikiyor en son gittigim dr hematom gorunmuyor dedi insallah yarinda gorunmez ve dikis icin gun verir ..
allahim sen hakkimda hayirli olani nasip et ya rabbim sana sigindim bana merhamet et..
haklısın tabi de rahim filmi elimde 1 tane ..gazi hastanesinde yaptırmıştım.. annemi göndericem hastaneye de arşivlerde varmıdır bilmiyorumda aynısını yedek olarak alıversin...filmin fotokopisi olmayınca istanbula gönderince geri gelmesini de bekleyemem .. ondan yani...
Maşallah BarekAllah Arda muza
Canım aşıda olmuş. Geçmiş olsun.
inan bugün aklımdan geçtin cnm acep ahmet arda kaç günlük oldu diye
demek tam bir aylık evinizede güle güle gidin
ne garip değil kimse kimseyi tanımıyor şimdi ist yazıyorsun birkaç gün sonra hataydan
ama her halükarda tanımıyoruz birbirimizi
chnbcim masallah yavrumuza rabbim saglik mutluluk versin ardamiza rabbim hic kotu yazilar yazmasin cnm..
badecim hayirli olsun cnm ben sana dedimya imminoloji bolumu olsun diye ondan bulamadilar diger testleride yaptir bulamiyorum diyince sekreter imminoloji bolumunde ararmisiniz diyin bide banada aynisini yaptilar cnm...
Maşallah bugün face'de gördüm yeni fotoları büyümüş minik ArdaBiz de bugün bir aylık olduk teyzeleri. Darısı herkesin başına...Dr kontrolümüz iyi geçti. Aşı da olduk...
Maşallah bugün face'de gördüm yeni fotoları büyümüş minik Arda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?