Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Oluş hanımı burda duydum Sadece dogum icin düşündüm perinatolog en azinda detaylı usg bakıyor bir sorun olsa daha iyi görür
Simdi kuvez icin dogum medicakpark'i düşünüyorum ama rast gele birine gitmek istemiyorum ilk gebeliğim öyle olmustu ustelik medicalparktaydi o dokorum bebeğimi kaybettigim gün kanama ve agriyla gittiğimde hiç bisey anlamamıştı

devletteyim, öğretmen

çok merak ettim kimdi o doktor? aklımızda bulunsun.. Benim doktorum dediğim gibi perinatolog ve usg sini sormuştun evet 4 boyutlu canım..

soyledim cnm neyse o yaptirmadiklarin da onemli onlarida yaptir cnm imminoloji bolumu cnm not kagidinin altina yaz drlarin aklina o zaman geliyor saol cnm insallah guzel haberlerle gelirim..
chnbcim saat 14:30 da insallah guzel haberlerle gelirim ..
dr konusucam gecen hafta beni cok uzdunuz diyicem..

Son düzenleme:
Canlar celeston nun ikinci dozunu saat 7 gibi oldum. Şifa olsun oğluma.
Dünkü dozdan sonra oğlum dün gece buğün çok hareketliydi. Şimdi çok sessiz gerçi Arda bey geçici olur demişti ama.
Hissetmeyince endişelendin. Normalde en hareketli saatleriydi.
Rabbim bizi ve yavrularımızı Koruu

CNm benim ilk doktorum rahim ameliyati olanlarda r.a.y olma olasılığının fazla olduğunu söyledi
13 hafatalikken de dikiş atacağız kısalmış dedi
Doktora da sormak aklıma gelmedi kac cm , önlem olarak mı atıyorsunuz diye
Yarın Arda beye soracağım bilmiyorum yanıt verir mi? Ama hep aklımda soru işareti

Biz de bugün bir aylık olduk teyzeleri. Darısı herkesin başına... Dr kontrolümüz iyi geçti. Aşı da olduk...

Masallaaahhh kuzu sarmasına

Şifa olsun, amiiiiinnnn

merhaba kızlar geçmişe biraz baktım herkes iyi çok şükür, bizde iyiyiz bir sıkıntımız yok Allaha şükür..

chnbcim maşallah oğluna facede gördüm çok şirin çıkmışsınız..

eylülgülü seninde görüşmen iyi geçmiş zaten haftanda iyi inşallah bir kaç haftayı da sağsalim atlatıcan ben inanıyorum kendine stres yapma fazla..

hidenisko kilo almaktan kaybaklanıyor bu ağrılar az zaman kaldı iyice hantallaştık dayan canım kendine stres yapma önemli olan bebeğin ve senin iyi olman biraz dayanıcaz artık bende çok yoruluyorum ağrım yok ama kendimi çok yorgun hissediyorum biraz dolaşınca..,

metalcim sende 29 olmuşsun maşallah inşallah sende bizim haftalarımıza geliceksin, bebeğin hareketleri birkaçgün yavaşlar canım merak etme iki güne düzelir..

Bade insallah anlatabilirim.
Ben.kadin dogum bolumune gittigimde farkli uc yerde kan verdim.
Me rkez laboratuarda mikrobiyoloji de tibbi genetik bolumunde
sonuclarda uc farkli yerde cikti

Merkez labaratuar testleri
Protrombin zamani
INR
PT%
APTT
Protein S
Protein C
Antitrombim III
Lupus Antikoagulan

Imminoloji labaratuari(mikrobiyoloji bolumu)

Anti-kardiyolipin IgG
Anti-kardiyolipin IgM

Molekuler laboratuari (genetik)

Faktor II
Faktor V
MTHFR(C677T)

Benim testlerim bunlar
Farkli uc bolumden cikti sonuclar

Insallah anlatabilmisimdir.

Biz de bugün bir aylık olduk teyzeleri. Darısı herkesin başına... Dr kontrolümüz iyi geçti. Aşı da olduk...

ne cabuk geçior zaman chnb doguma girmiş diye okudugum daha dün gibi...
Allah ım saglık,sıhhat,uzun ömür versin sana ve oğlusuna..

canım bende kullanıorum simdiden..
folibiol verdi doktorum

canım insallah yarın serklaj gününü alırsın ve hakkında hayırlı olan olur.
güzel haberlerle gel insallah

Günaydıncanlar herkeze iyi hafta sonları.
Rabbim sağlık ve rahatlık versin hepimize.

3 hafta sonra dışarı çıktım ve sanırım şifayı kaptım. Arda beyde çok hastaydı. Burnumun direği etmen sızlıyor.
Aksırık tıksırıkk. Rabbim şifalar versin.

Geçmiş olsun arkadaşım..Kendine çok dikkat et.Allah şifa versin..

Sağol canım.Şİmdi anladım..Tühh bilemedim ben bu işi..Neyse sonuçlarımı almaya gidince olmazsa söyliym..Bidaha verirse yaptırayım..Antitrombin 3 te yok dedi..Halbuki aynı bölümdeymiş..protein,s,c ,lupus,homosistein yazdı..Genetiktede faktör2,5,mthfr...

bunlarıda not edeyim ...doktora yaptırırım....

Grip asisi vurulmuş muydun canım sen?
Gecmis olsun, bol sıvı tuket, eğer geçmezse gerekirse doktora git de ilaç al, Allah korusun ilerlemesin

Bizde biraz önce geldik, kızlar kızım o kadar tatlı ki
Yumuk tombik yanakları, kıvırcık dudakları var
2610 gr olmusuz , iyi dedi Arda bey
Alttan ölçmedi, artık 34 oldun gerek yok dedi :))
Dedim Arda bey bende r.a.y yok değil mı?
Güldü, evet yok dedi, önceki hamileliğim de bosuna mı atıldı dikiş dedim
Gene güldü cevap vermedi, dedim biliyordum cevap vermeyeceğinizi
Dogumu belki 15 i sonrasına bırakırız dedi, 2 hafta sonra karar vereceğiz
Bebek cok iri giderse alırız dedi
Hayırlısı, cok şükür allahıma bu günleri gördük
Tansiyonum gene yuksek 14-9
Ama cok heyecanlaniyorum siz muayene ederken ondandir dedim, kilom fazla olduğu icin ağrılarım normalmiş
Epidural olacak büyük ihtimal dogum, bizde haberler böyle

Maşallah BarekAllah

Bende sabah düşündüm bugün kontrol günü olmalı diye.
Güzel haberlerle geymişsin canım. Kızınızda görmüşsün. Allah'ın izniyle annesi gibi güzel bir kız olacak Bade cik.

Benimde hep orada heyecan yapıyorum tansiyonuna biraz yükseliyor diye bu gittiğinde dedim muayene sonrası. Değilde Nst sonrası ölçelim sonra unutuldu.

Evet canım grip aşısı olmuştum. Bol sıvı almaya çalışıyorum. Şimdi daha iyi. Olmadı Minoset alırım artık.

Son düzenleme:

Huyu güzel olsun inşallah :))
Arda beye dedim, kız değil mi Arda bey diye, yok erkek dedi :))
Sonra Yeşim hemşireye takılıyor, neyse gecen de bir kızı erkek sanmıştık ya, dogum aynı gün olursa değiştiririz falan diyor
Cok güldük :)))

Bana da nst çekti, şükür birsey çıkmadı , sonra tansiyon tekrar olculdu ama malesef yuksek çıktı gene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…