Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım çok sevindim,ne güzel haberlerle dönmüşsün maşallah
Tansiyon için diyet falan önermediler mi?gerçi sınırdasın,tuzu tamamen kes istersen,ablamın da son dönemlerinde tansiyonu çıkıyordu tuzu kesmişti doğuma kadar idare etmişti

Metalcim geçmiş olsun canım,ben de çok korkuyorum hasta olmaktan,hatta dr ye soırduydum grip aşısı vurulayım mı diye de pek taraftar değildi,inşallah hemen atlatırsın,bol sıvı -c vitamini al canım gerçi sen biliyorsundur zaten

kizlaar gunaydin hepinize.daha once cevap veren arkadaslar olmustu ama bikez daha sorayim cok endiseliyim.idrara yollarim enf varmis bide mantar olmusum akinti sebebi oymus.antibiyotik ve fitil kullaniyorum.sanki gecmiyolar.bi oneriniz varmi ne yapmaliyim

Gecmis olsun canım ben Arda beyin hastaları grip asisi oldu die biliyorum cok dikkat et kendine

Maşallah kızına kilosu cok guzelİyi bakmissin belli özellikle yedigin bisey varsa söyle bende başlayın hemen

İnanır misin hiç tuz yemiyorum
Ama ekmek, hamur isi, pide gibi seyler tüketiyorum
Sebze meyve ağırlıklı beslenmem gerekecek

Gecmis olsun canım ben Arda beyin hastaları grip asisi oldu die biliyorum cok dikkat et kendine

Maşallah kızına kilosu cok guzelİyi bakmissin belli özellikle yedigin bisey varsa söyle bende başlayın hemen

Sanırım biraz bünyeden oğlumda 38. Hafatalikken tam dolmamıştı alındığında 3800 gr doğdu
İnan cok da ekstra birsey yemiyorum
Yumurta tüketiyorum
Süt icmeye çalışıyorum
hamileliğin basında Arda bey bana omega 3 vermişti solgarin 6.5 ay kullandım, bence onun da faydası oldu
Ozaman %85 dilimde falandi
Şimdi içmiyorum %70 e geriledi
Demekki faydası varmış

Canım tabi hamurişi de yükseltir tansiyonu,neyse az kaldı biraz da sebze meyveyle idare edersin canım

Canım bol bol su iç ve idrarını hiç tutma hemen yap
Taharetlenirken elma sirkesi kullanıyoruz çoğumuz,mantara iyi geliyor hem malum bölgeyi dezefekte etmiş oluyoruz,bir de bölgeyi nemli bırakma,pamuklu iç çamaşırı giy,günlük ped de kullanıyorsan bırak
Bende de iki kere bakteri üredi o kadar dikkat etmeme rağmen,hamilelik hormonları zaten başlı başına sebep

ya canim tesekkuer tavsiyen icin.ama cahikligime ver bu sirke isi nasil olcak sulandiriyomusunz ya da pamukla falanmi
Canım yarım litrelik suya 5-6 damla elma sirkesi dok taharatlanirken kullan sonrada peceteyle tahrif etmeden iyicene kurula,
Sirkenin ayarına dikkat et fazla kaçtığında tahris yapabiliyor

kizlar ben geldim.. metalcim gecmis olsun cnm dikkat et bolca pprtalal ye c vitanimi meyvelrr ye insallah gecer bu gece..
hidenisko cnm masallah kizina demek r.a.y yok sukur valla cok sevindim..
dr aramizi duzelttik :)
bebegim %90 kiz :)
her gittigimde bi sey cikiyor diyorum ya o hematom gecmemis ekstra olarak bebegin esi tam rahim agzina gelmis ortalamis yani dr yukari cikmasi zor diyor kanama yapabilir hatta cok kanama acik renk parlak olurmus kan..
buyuk bi ihtimal sezeryan dogum dedi cunku benim gibi hastasi cok olmus ondan diyor kanama olur ama 6. ay gibi bekliyorum kanamayi eger gelirse hemen beni ara evde kimse olmazsa ambulans cagir dedi kizlar dua edin lutfen duaya ihtiyacim var bebegimi cok seviyorum onu kaybetmek istemiyorum ..
guzel haberide veriyim cuma gunu dikis tarihim sukurler rabbim..
beni 24 haftadan sonra hacettepeye yatiracak bakanimda olmadigi icin cleksani da kes belki ondan gecmiyor dedi cumaya kadar hic bi sey kullanmiyacam proluyona devam cumadan sonra coraspirin kullandiracam sana dedi ...
ozgur bey dikisi 1200 atiyor hastaneye yatis islemleride 690 mis 1900 buluyor iste bebegime feda olsun ...
bizden haberler boyle ..
aradizda boyle esi rahim agzini kapatmis olan oldumu hic yukari cikmaxmi ya dr cikmaz dedi cunku gine allah bilir..

Canım hoşgeldin,dikiş günün belli olmuş hayırlı olsun
Canım en yakın büyük ablamın senin gibiydi 5.ayında kanaması olmuştu plasenta previa diyorlar bu duruma sonra yukarı çıktı,hatta 37. haftasına dek çalıştı
Yormayacaksın iş güç yapmayacaksın durum böyleyken,ablsm ev işi falan yapmıştı kanamayı kolaylaştırmış
Rahimağzı değişken oluyor canım benim de öyle bi uzauıp bi kısalıyor

Dr la ortak bir noktada bulsmussunuz ve dikis tarihinde netlesmissin
Bir nebzede olsa rahatlamissindir sevndim.:81:

Kanama durumunu sormussun kesinlikle kendimle kiyaslamak iatemem ama bahsettigi o kanamayi ben 13.5 haftada yasadim
Yattiktan bir kac saat sonra sikisik wc ihtiyaci ile kalktim pembemsi berrak bir kanama ama yogun ve her wc ihtiyacimda devam etti

Ama sana sahip cikmasina sevindim.
insallah sikintili durumlar yasanmaz ama en azindan yapilacaklar belli ve paniklemezsin
Verdigi fiyatta bNa cok makul geldi

Insallah heraey yolunda gidecek saglikla bebegine kavusacaksin.

cnm hayırlı olsun

dikiş günün belli olmuş plasanta önde olmasını en yakın arkadaşım yaşadı

zaman zaman kanaması oldu ama bebeğini sağlıklı kucağına aldı

hayırlı olsun cnm

kızınada maşALLAH BAREKALLAH

Can sener canım

o hastanedeki en sevmediğim doktor :)

gecmıs olsun..cabucak atlatırsın ınsallah.. bende toplu tasımada gıdıp gelırken ınsanlar dıbıme kadar gırıyorlar..sinir oluyorum.. diyorum birinde mikrop olsa hemen bana bulaşır antibiyotik de kullanamam.. dikkat etmemi lazım kendimize..
ben serkajdan sonra ki gün hasta olmuştum..öksür öksür mahvolmuştum..çok kötü hamileyken hasta olmak
ıhlamur zencefil bal üçlüsünü dene

insanın içinde cevabını bilemediği sorunlar kalması kafa karıştırıcı.. Arda bey söylesinde rahim ağzı boyunu bir sonrakinde ne yaşacağını bil.:))
çok güzel haberlerle gelmişsin.. Sen femical e mi memorial a mı geliyorsun kontrole?
Bende balık yemiyorum omega 3 mü alsam..

gecmıs olsun... arkadaslar gereken cevapları vermıs.. bır de ıc camasırını utuleyerek gıy..sen nerede olmustun serklaj? aynı gun olmusuz demıstın.kasım ayının 12.sinde..:)) sen yatıyormusun?

ha kizlar bu arada rahim agzi boyum 4 cm cikti bi boyle uxuyup kisaliyormuki

hem güzel hem kötü haberlerle gelmişsin....rahım agzı boyunda cok ıyı.. sonradan uzayabılıyormus.. benım hıc uzamadı..
umarım kanamalar korkutmaz seni...
Kızında saglıcakla gelecek ınsallahh..
bu arada hacettepe de bile serklaj ne kadar pahalıya geliyor öyle ( gece kalacakmısın?

Son düzenleme:

Canım benim dikiş tarihin belli olmuş gözün Aydın. Dr aranın düzelmesinede sevindim. Yazdıklarına bakılırsa Dr artık seni tamamen benimsemiş. Geretiğinde hastaneye yatıracağunı bilmekte seni rahatlatmıştır.
Plesantanın önde olmasını daha bu gebeliğimde duydum bende. Kesinlikle. Sezeyan olduğunu biliyorum. Zaten sen dikişden sonra dikkat edeceğinden Rabbim izniyle sorun yaşamadan zamanında kızını kucağına alacaksın canım.
Rahim boyunda çok güzel maşallah. Hep böyle kalsın canım. Rabb'ime emanet ol.

gurbetcı bu arada o kanamalar korkutabılır senı kendını hıc yormaman lazım.. fakat plesenta sonra yukarı dogru cıkabılıyormus..

Ben femicale gidiyorum CNm, omega 3 ü bana yazın balık giyemezsin diyerek vermişti, sende yiyemiorsan tavsiye ederim
Bende son ay almayı düşünüyorum tekrar, azıcık fazla kilo alsın tontisim

Kızlar birde bugün cok güzel bir olay oldu
Alışveriş merkezine gitmiştik, bir baktım biri bana sesleniyor dondüm bir bayan :)) dedim tanıyorum ama nerden
Meger forumdan regreteymis
Onu tanımayı cok istiyordum
Koskoca istanbulda ilk defa denk geldik, cok şaşırdım ve sevindim
Sanki yıllardır tanıyorum :)))

kizlar cok saolun canlarim insallah yukari cikar ben rabbime emanet ettim onu yukari almak onun icin cok kolay insallah...
melek81 cnm hacettepede atmiyacak dikisi hrs diye bi hastanede atacak cuma gunu allah kismet ederse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…