Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım lupus bağışıklıkla ilgili. erken dönemde vücut bebeği atabiliyor. buna bakılıyor...

Aynen öyle canım. Asistanların elinde kalıyorsun...

metal geçmiş olsun canım... kuşburnunda en çok c vitamii varmış tv den duymuştum...

gurbetçiiii: çok sevindim canım. dr de bu sefer mantıklı davranmış. bu arada regrete ile bile konuştuk seni. ne azimli akıllı bir kız dedik. çalıştı birikimini yaptı ve iyi dr lere gitme imkanını oluşturdu diye... brova canım... maşallah...
kızın da sağlıkla gelecek inşallah...

hidennisko canım güzel olmuş görüşmen çok mutlu oldum... her şey iyiymiş... samimiyet kurulunca espiri de bol oluyor...

kızlar sabah eşim geldi... ne iyi oldu...

Arkadaslar
Bir ay once esm.kaza yapti sol iki kapinin ortasindan bir bayan vurdu arabayi savurdu karsi seritten gelen yoktu
Esime birsey olmadi diye sevndik
10 gun once lodosta arabayi parkettigimiz binanin duvarindan dokulen cini taslar on cami catlatti icinde degildik daha kotusu olabilrdi dedik.
Bu aksam saat 12 de tlf geldi dukkanimiza araba girmis
Esim polise rapor tutturuyor
insallah makinalarda buyuk bir hasar yoktur
Makinalar devrilmis ama
Inanin agliyayimmi guleyimmi bilemedim

Tek avuntumuz hep dedigimiz canimiza gelmesin.

selam nasılsın canım.
sana bişey sormak istiyorum.Yanlış hatırlamıyorsam sen serklajını ege ünv. yaptırmıştın.doktorun kim ? ünv.de bazı öğretim üyelerinin özel muayenehanesi de varmış...senin doktorun da var mı? bem doktorumdan memnunum ama özelde olduğumdan rapor işi sıkıntılı.kafam çok karışık çalışmak istemiyorum.40 günlük rapor hakkım ve 32.haftada izne ayrıldığımı düşünsem bile 24.haftaya kadar çalışmam gerekiyor... onun için hem devlette çalışan hem de muayenehanesi olan birini bulmalıyım benim de ilk serklajım ege de oldu ozaman rapor sıkıntım yoktu 6 hafta heyet raporu veriyorlardı.eğer gebeliğim devam etseydi 6 - 6 yenilenecekti
kafam çorba oldu umarım anlatabilmişimdir.Varsa bir bilgin paylaşırsan çok sevinirim...

ahhh ahh neler gelmiş basınıza arkadasım..ne denir cana gelmesin
babam olsa böle bir durum için kan akıtın basınızdaki belaları savarsınız derdi.
ama ben bilemedim şimdi:26:

umarım büyük hasar yoktur geçmiş olsun canım

Canım benim sağolsın hamd olsun daha iyiyim.
Gözünaydın eşin gelmiş yolculuk yakın. Rabbim Birdaha böyle ayrılıklar nasip etmesin canım.

Canım büyük geçmiş olsun. Rabbim Birdaha yaşatmasın canım. Bir kurban kesmek kan akıtmak gerekir der büyüklerimiz. Canım inşallah büyük bir hasar yoktur canım yüreğini ferah tutmaya çalış canım. Allah'a emanet olun.

Canım biliyorum. Orada bir Dr gitmedim hiç. Üniversitede yer olmayınca bebekleri oraya sevk ediyorlar. Orada her zaman yer olmayabiliyormuş. Rabbim hayırlısını versin canım.
Arda bey le son görüşmem de sordum hocam İstanbul a yrtişiymi diye. Allah'ın izniyle hemen birşey olmaz yetişir dedi. Tabi Rabbim büyük inşallah gerek kalmaz.

yok cnm para icin degil onun hacettepede muayne ameliyat yapmasi yasak cnm yasadan dolayi genelde cocu pr.yapmiyor onun anlasmasi hrsde cnm onlan anlasmis..ozgur derene gitmene cok sevindim cnm bu kez bana cok iyi davrandi tedirgindim korkuyordum benimlen kendi konustu neden boyle tedirginsin bana neden guvenmiyorsun diye...
bi git cnm inan memnun kalirsin ogretmenim diye bi akadas var oda gidiyor hatta gitti ona devam edicek..

chnbcim cok saol cnm ...
azimli olmam icin cok sebep var cnm
hayatta yasadiklarimdan boyleyim sanirim..
kocisinde gelmis gozun aydin yarin yolculuk var canim hataydan ist. geldiginde kavnindaydi arda suan kollarinizda goturuyorsunuz allahim nazarlardan korusun sizi cnm..
feryalcim cnm arkadaslara katiliyorum cnm cevrenizde maddi durumu iyi olmayan isinma imkani olmayan birine yarim et cnm en azindan simdilik allahim sizi korusun..
metalcim cnm seni cok iyi anliyorum
benimde sanki kasilir gibi oluyor gazmi bilmiyorum gazla kasilmayi bu haftada ayiry edemiyorum dr antibiyotik verdi kasilma degil o enfeksiyon olabilir dedi..
bide kizlat clexani biraktirdi dr cumaya kadar cumadan sonra da corasprine devam dedi aranizda kullanan var mi ya ben simdi korkuyorum biraktim diye..

Hay Allah cok gecmis olsun arkadasim
3 lemissiniz, bizde ir ara cok göze gelirdik
Ben sürekli araba ile ufak tefek de olsa kaza yapardım
Oğlan ateslenip dururdu, hepsi üst üste gelirdi
Bol bol dua oku arkadasim sen de biliyorsundur ayetel kursi iyidir

Bende aynı şeyi sordum
Yetişirsin insallah, suyu gelip 10 saat sonra dogum yapan var demişti

Canım doktorun SSK anlaşması yoksa devlettede yaptırmadiysan heyet raporu Alman cok zor benim doktorun SSK anlaşması yoktu baya uğraştık esım devlet hastanesinde çalışıyor yinede alamadı operasyonun oldug hastaneden almanız lazım dendi 1ay uğraştın en sonunda hastanedeki doktorlar bizim doktorun muhurunu görünce bu doktor bir telefonla alır bu raporu demislerdi kendisi çapada öğretim görevlisi bu laftan sonra kendisine duyduklarımı söyledim dedikleri gibi bir telefonla halletti sende doktoruna ısrar et bu konuda mutlaka vardır bı tanıdığı başka türlü kimse yanaşmıyor vermeye

Cok gecmis olsun canım her defasında Allah korumuş,belli göz var üzerinizde sizin yerinizde olsam bir kan akıtırdim,bilmiyorum inaniyormusn Kursu'nda dokturebilirsin

doktorum çalışabilirsin geçmişi unut ,sen günlük hayatına devam et diye dikiş attık diyor ama bakıyorum herkes yatıyor,zaten birazcık ayaklansam sancım oluyor.bilemedim napacağımı geçen hafta heyet raporu işini söyledim.devletle veya ssk anlaşmalı biyere bağlı değil ama eski çalıştığı hastanede bölüm şefiymiş ve çok sevilen biri orda,bana şuan ihtiyaç yok aldıramam heyet raporu dedi,reçeteye düşük tehtidi yazdı bunu götür sana normal rapor verirler dedi.öyle rapor almak kolay da sorun heyet raporu şimdi bi öğretim görevlisine falan gitsem muayeneye onun bağlantısı var rapor alabilir miyim acaba... bir de öyle birini bulmam lazım izmirdeyim hiç tanıdığım doktorda yok bu şartlarda...

aaaa cnm çok geçmiş olsun

hepside görünmez kaza inş bu son olmuştur

Canım çok geçmiş olsun,arkadaşlara katyılıyorum kan akıtmak lazım,Allah beterinden saklasın

Canım benim dr egede prof ama hoca yani amrliyat ve imza yetkisi yok,benim serklajımı bornova şifa hastanesinde yaptı,raporu da ablamın doktoru var egede o verdirtiyor yoksa prof pek kılını kıpırdatmıyor,hatts son gidişimizde korkuttu bizi alamayabilirsiniz falan diye neysrki aldık,
Ilk raporumu şöyle almış oldum,serklaj oldum,sonra evdeyken kasılmam olunca egeye yatırdılar,yatan hasta oldun mu hemen rapor veriyorlar

kızlar naber hersey yolunda gözüküyor haftalr ne güzelde ilerlemiş görünce mutlu oluyorm bende 30ları görürmüyümm acaba diye düşünüyorm
iki gündür sag göğüsümün ucu cok agrıyor igne batıyo sanki cok garip son haftalr olsa süt geleck dicm 12ye yeni girdm cok sütlü bir anne olacm galiba hollanda inegi gibi
bide kızlar hamilelik korsesi hakknda ne düşünüyorsunz kullananınz var mı gecen hafta doktor tedbir olark kullanabilirsn dedi sonra sen bilirsn yüzde yüz degil falan dedi
aslında aklıma bir sürü soru geliyor bulantılr yüzünden giremeynce birikyo; catlaklar için özel bir krem kullananınz varmı benim enişte eczacı eşantion ne gelirse bize verir catlak kremi vermsti işe yarayp yaramadıgını bilmiyorm cünkü diger bebegm küçüktü daha catlama olmamstı ozaman kullanıyordm benim vücdm catlamaya cok meyilli şuanda bile kilo alıp vermedn dolayo bacak arkalarm kalca kısmımda ve bacak üstünde catlaklarm var en cok 65kiloya cıkmıs bir olarar vücudm bukadar catlıyosa karnım gerildiginde kendimi hayal edemiyorm bide bana göre esmer olanlarda daha belirgn oluyor cünküü alttan beyaz et görünüyo üstü esmer bende esmerm cok cirkin olack okadar catlamak istemiyorm ne yazkki tedavisi bile olamayna bişey öncedn sadece önlem alabilirsn badem yagı falan deniyo ama baska bisey kullanan arkadslr yardm edebilir mi
bir soru daha daha önce bu konuyu chnb falanda konustu ama ben devamını okumadıgmdn sonucu neye bagldınz bilmiyorm ben özel olack ama kıllarımı epilasyn ve eldivenle alıyorm kıllarm yogndr jilet kullanınca cogalıyor ve cok rahatsz ediyor uzun zamanda böyle alıgımdn şimdi jilet vrmak içimdn gelmiyo bizim durumumuzda galiba daha riskli agda epilatrr falan kullanmk karnm büyüyünce istemesmde jilet kullanacm şimdi karnm yok persembede allahtn bişey olmazsa serklajımı olack doktrn karsısına öyle cıkmak istemyorm hiç canımı acıtmaya gerek kalmadn jilet mi kullanmalıyım yoksa şimdilik eldivene devam mı etsem karar veremedm

sağol canım.ne diyeyim Allah yardımcım olsun. hepimizin inş... Ah günler mi geçiyor , ömrümden ömür mü gidiyor bilmem... hadi hayırlısı

Göğüslerini sakın elleme tamam mı,biliyorsun uyarılması erken doğuma sebep oluyor
Çatlamaya gelince ben lierac sürüyorum ama çatlasam da boşveririm herhalde yeter ki ben ve bebeğim sağsalim doğumu atlatalım,o dediğin karışımı bilmiyorum ama forumda arat istersen içinde bi sürü yağ vardı
Ağda yapmıyoruz özel bölgeyi hem mikrop kapmasın diye,hem hamilelik hormonları yüzünden çok acıyor bir de erken doğuma etkisi olduğunu konuşmuştuk burada,ama bacak koltukaltı gibi yapılabilir,eldiven dediğin şeyi ben bilmiyorum canım

sağol canım.ne diyeyim Allah yardımcım olsun. hepimizin inş... Ah günler mi geçiyor , ömrümden ömür mü gidiyor bilmem... hadi hayırlısı
Valla canım seni çok iyi anlıyorum,ben de geçen sene rapor konusunda çok çekmiştim,ilk üç ayda kanamalarım oluyordu,dr tamamen özeldi raporu geçmiyordu,başka yerler de rapor vermiyordu,hem yatmalısın diyorlardı sonra da raporluk birşeyin yok diyorlardı,ücretsiz izne çıksan çok mu zorlar sizi?

Feryal,Cnm cok gecmis olsun ..Allah bir daha yaşatmasın Cnm..

Gurbetci,şimdiden cok gecmis olsun Cnm İnşallah guzel haberlerini vereceksin bize ...

Chnb,gözün Aydın arkadasim ...Gerçi ben gidiyorsun diye üzülüyorum ama senin icin seviniyorum evini oğlunu özlediğini biliyorum ..

Tüm hamile arkadaşlarım dualarimdasiniz inşallah tek tek saglikla,zamaninda dogum haberlerinizi bekliyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…