Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Iyi yapmışsın canım,ben doğduğumda büyük ablam 7,diğer ablam 5 yaşındaymış,benim annem de kıskançlık olmasın diye bi yandan gözetler bi yandan beni ablamlara verirmiş,altımı değiştirirlermiş,evcilikte oyuncak bebek yaparlarmış

Çamaşır makinanı güzel sağlıklı günlerde kullan canım

mrb kizlar bu gun agrilarim daha az ama cnm sikkin dr aradim demin bana bir ay sonra kontrol dedi bi ay cok degil mi siz dikisten ne zaman sonra kontrole gittiniz ve de coraspini de kullanma diyor ben ne yapiyim simdi..kanamam da gecti gibi pembe oldu..

Gurbetçiiiiiii nasılsın canım?Nasıl gidiyor dinlenebildinmi?Anlatçaktın dün neler oldu?

Paşam hoşgeldin arkadaşaım..Sefalar getirdin:)

Canım insanın kendi işini yapabilmesi büyük lütuf..Allah sağlık versin..Hamileyken,yatarken tuvalete gitmek bile çok büyük şeymiş bunu anlamıştım..Lavabo da el yüz yıkayabilmeyi bile çok özlemiştim.Allahım kimseyi elden ayaktan düşürmesin..Kendi işlerimizi mutlu ,huzurluca yapabilelim..Sen kalkarsın altından..Bunca şeyi arkanda bıraktın.

mrb kizlar bu gun agrilarim daha az ama cnm sikkin dr aradim demin bana bir ay sonra kontrol dedi bi ay cok degil mi siz dikisten ne zaman sonra kontrole gittiniz ve de coraspini de kullanma diyor ben ne yapiyim simdi..kanamam da gecti gibi pembe oldu..

canım ben 15 gün sonra gitmiştim ilk kontrole..Ama dr ye gitmek büyük eziyet..Şuan tam istirahatte olman gerek..Bence bu açıdan iyi..Ama 1 ay dolana kadar bir şikayetin olursa gidersin canım..Şimdilik kafanı takma bence.Asprin olayındada vardır bir bildiği herhalde..Ama kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar ameliyattan ne kadar sonra başladılar acaba?

Kızlaar bu ay tedaviye başlayamıyoruz.Yumurtalarım çok büyükmüş birde fazla bize küçük lazım dediler.GİNERO doğum kontrol hapı verdiler bugün başla bitince 3 gün sonra kontrole gel dediler.14 ocakta randevum var yani Cem bey tekrar değerlendirecekmiş.Akapunktura gittiğimi söyledim Arzu hanım akapunkturun iyi gediğine dair çalışmalar makaleler var dedi.Şuanda görülen yumurtalalarla AMH sonucun ters orantılı dedi.Transfere kadar akapunktura devam edebilirsin dedi.Böyle böyle işte bekliycez sağlığımız yerinde olsunda geç olsun güç olmasın.

canım bence de kesme progestanı...
5 ggün içmedim ...
akşam tekrar başladım kullNMya canım..
napayım aklımı karıştıracağına başlıyım dedim

ben serklajdan sonra 3 gün kalmıştım hastanede..19.haftada olduğu için riskli demişti doktorum..
hastaneden çıkıncada 1 hafta sonra kont. çağırmıştı...
kont. den 1 hafta sonra tekrar çağırdı..Allaha şükür herşey yolundaymış 1 ay sonra gitçem şimdi....

cnm hoş geldin burada herkezin yeri ayrı

sayılı günlerin kalmış senin bebeğine atacağın ilk adımlar için

hayırlısıyla inş cennet kokulu bebeğine kavuşacaksın
işşallah canım hepimiz içinde
Paşam hoşgeldin kuzum,iyiyiz çok şükür yuvarlanıp gidiyoruz senin de yuvarlandığın günleri görücez inşallah
sagol bebem
Gurbetçi evine gelmissn cok şükür, yorma fazla kendini birkaç gün

Paşam hoş geldin Sefa getirdin

Saftunc yumurtaların sayısının iyi olmasına cok sevindim, bebis haberi bekliyoruz yakında
hoş bulduk topilik anne
öyle canım ne demişler ev acırda akraba acımaz demişler zamanında çok iyiligim oldu bu bayana yaptıklarım bir bir önüme geliyor
35 i devirdik :)))))
işşallah 40 haftalarıda görürsün bebem benim anlamadıgım birşey var öncekinde doktor neden diktiki rahimini:44::44:
canım ben bir hafta sonra gitmiştim ozaman çagırmıştı kan sulandırıcısınada bir hafta sonra o dedi diye başladım dogum ettigimde kanım çok sulanmıştı ilaç kullandıgımdan kanımı katılaştırmışlardı doktorlar onu biliyorum sen doktoru ara ebem 1 hafta sonra git yoksa ben gdier o doktoru döverim başka doktor yokmu yaw ona gitsem :18::18::18:
Gurbetçiiiiiii nasılsın canım?Nasıl gidiyor dinlenebildinmi?Anlatçaktın dün neler oldu?

Paşam hoşgeldin arkadaşaım..Sefalar getirdin:)
hoş bulduk bebeler evi toplucem yemek var yapılıcek anacım bugün çok iş varanca işlerimi bitirim gelirim bebeler

kızlar demeyi unuttum yeni face açtım arkadaşlık yolladım kabul edin beni öteki hesabımı sonra kapatıcem malum gebelik düşünüyorum sizlerle rahat yazışmam için gerekliydi bu eşimin sülalesini çıkardım aradan oldu bitti49 kişi bende ekliymiş saydım 2 gündür anam agladı kişileri öteki tarafa aktarıcem diye he

Canım hadi geçmiş olsun. Kanamanda geçiyor hamd olsun. Canım Dr güven kullanma diyorsa kullanma. Eşin önde ya belki kanama riskin vardır. Bir ay demiş olsun zaten rahatsız olursan gidersin. Şimdi bunu düşünüp Üzme kendîni. Rahatla dinlenmene bak canım. Benim rahim boyum 0 olunca Arda bey banada bir ay sonra gel demişti kızmıştım. Ama iyilik öyle gitmişim dinlendim herşerde bir hayır vardır. Allah'a emanet ol.

Sıkma canını banada doktorum dikişden 1 ay sonra gel demişti öylede yaptım ters bisey hissedersen ararsın ben o surecde kaç kere aradım gel demedi demekki attıgı dikişe güveniyor bildig bisey var icin rahat olsun. Bunları düşünme

İyi yapıyorsun canım zamanla alisacatir
Makinan hayırlı olsun güle güle kullan bizimde kombi gitti tam zamanini buldu yenisini aldık ama İgdaş'a gazı verene kadar doğurmasam bari

merhaba anneler ben normalde hazıran annelerı topıgındeyım su anda 17,haftam bıtmek uzere.topıktekı gurbetcı arkadasımıza bır soru sormustum cevaplamamıstı onu burda buldum sonunda.benım rahım kalp seklınde ılk hamılelıgımı ogrendıgımde progesterona basladım cunku ben adet goruyorum sanmıstım oysa hamıleymısım.1,5 yıl hamıle kalamadım rahım fılmı hısteroskopı ıle rahım duzeltılmeye calıstı cok derın perde degıl aslında ama ben yındede amelıyat olmak ıstedım.burada bu durumda olan arkadslra dıkıs atılmıs bana oyle bırsey yapılmadı.rahım boyu 13.haftada 3,61 olculdu bu normalmı sızce.doktor sorun olmayacagını soyledı ama hep rahım anomalısı olanlara dıkıs atılmıs cok korkuyorum.

cnm seni hatirladim kusura bakma cvp verememe sebebim ben haziran annelerine sik girmiyorum girsemde bir bakiyorumki konular almis basini gitmis gecmisi okuyamiyorum en son sayfayi okuyup cikiyorum kusura bakma cnm ...
rahim ameliyati perde olan cok arkadas var onlarin hepsine dikis atildi hatta hidenisko arkadasta 1. hamileliginde atildi suan 2.hamileligi ona atilmadu bu kez dr devamli hatirlat ve dr perinatolop olmasina cok dikkat et cnm..
tekrar kusura bakma cnm ben cogunlukta bu topikteyim burda bulabilirsin cnm beni..
kizlar insallah bi ay icinde kizima bi sey olmaz...

Canım hanidir soracağım eltinin bebeği nasıl oldu.

Canlar bugün ben bir garibim. Hadi hayırlısı. Rabb'ime sığındım.

kizlar dikis hikayemi anlatiyim size..
Geceden zaten uyumak nerde uyku diye bisey yok saat saydim resmen sabah ezanini duydum kalktim abdest aldim yasinimi aldim kanepeye gectim uzandigim yerden sabah namazinin farzla sunnetini kildim.iki rekatta Allah rizasi icin kildim...sonra yasine gectim bitti duami ettim hepinizde icindeydiniz tabi bu sirada hava biraz aydinlik oldu.....
bide disariya bakiyim dedim ne goreyim disarida felaket bi kar yagiyor arabamiza baktim kardan gorunmuyor esim hemen asagi indi arabayi kardan temizledi kapiyda zor acmis donmus resmen arabayi calisir vaziyette klimalarida acip yukari cikti benim uzerimi giydirip yola cikti hayirlisiyla..
yollar aciliyor yanliz buz tutmus sabahin korunde herkes yollarda bizde trafik olmaz diyorduk 40 lan geldik anca 7:30 da olan randevumuza 8:00 da varabildik biz iceri girdik arkamizdan ozgur bey geldi adamda uyuyamamis belli gozleri sismis...
islemlerimiz yapildi ve yukari ciktik amelyat elbisemi giydim damar yolum acildi dr 3 tane hastasi vardi ilk beni aldirdi sedyeye yattik -2 ye indik esimde yanimda her zamanki gibi buyuk harflerle AMELİYATHANE yazili kapidan iceri gecerken esimi iceri almadilar ben elini sikica tuttum birakmasin diye ama mecbur birakmak zorundaydi elimi biraktigi an aglamaya basladim herhalde yanlizligin vermis oldugu birsey karsimda ozgur dereni gordum herkes maskeli ozgur bey elimden tuttu aglama bebegini dusun dedi sedyeden ameliyat masasina gectim..
damar yolumdan dr biri birsey siringa ettin sonra baska birsey daha "simdi 5dk uyuyacaksin" ben ozgur derenin elini sikica tutuyorum korkuyorum dedim tekrar bebegini dusun dedi ve narkoz u siringa ederken ben besmelemi cektim ve ayetel kursiyi okumaya basladim allahu la ilahe illa huvel hayyul kayyum..........
sanki daha kisa bi ayet bulamadimda en uzununu sectim tabi nazkoz etkisini gostermis oldugu icin iki kelime anca soyleyebildim..
beni sedyeden yatagima aliyorlar uyur uyanik bir vaziyetteyim hemen saate baktim 08:43geciyordu gercekten cok kisa surmus ...
berbat bir kasik agrisi bacak aramda kocaman bi gazli bez sirt ustu yatiyorum esim yanimda tabi sukur dedim hemen bunuda atlattim esimi disari cikarttilar ozgur bey geldi 1saat sonra nasilsin dedi ben kasik agzim var dedim normal dedi hemsireye bi ilac ismi soyledi igne sanirim dikisin cok iyi gecti dedi korkma artik diyip diger hastalarinin yanina gitti sonra ignem vuruldu etkisini gec gosterdi ben iki saate yakin kasik agrisi cektim sonra su tanesi arkadas beni aradi ben geldim asagidayim esimin nosunu verdim aramis gorusmusler ama yukari almiyorlar hemsireyi ikna ettim ama asagidaki hemsireyi azarladi yeni adetmi cikariyorsunuz yogun bakima hasta yakini alinmaz diye ama odamda iki tane hasta yakini cirit atiyordu su tanesi bi sekilde yukari cikti kapinin onunden geri gonderdi hemsire..
bu durum canimi cok sikti cok uzuldum sutanesi haliyle gitti bana cok tatli puf pastalar almis,annesi bana sal ormus ve bi cok hos havlu cok sevindim hic tanimadigi bir ansana boyle seyler almasi yanimda olsaydi cok daha sevinirdim ben hastanede hep yanimda biri olsun beni ziyarete gelsin istemisimdir ama olmadi malesef tekrar cok tesekkur ediyorum annesinede insallah tez zamanda sagligina kavusur saat 3 gibide taburcu oldum kizlar boyle macizane..
darisi dikis olanlarin basina insallah onlarda sorunsuz atlatirlar..

kizlar bana dua eden bu dikis surevinde yanimda olan olmayan herkese cok tesekkur ediyorum tek tek cvp yaxamadim cok sag olun kizlar rabbim hamilelerin bebeklerini kucaklarina saglicakla versin hamile kalmak isteyenlerinde tez zamanda rahimlerine yavrularini biraksin insallah..

Canım ben de dikişten 4 hafta sonraya gitmiştim dr ye
Sonraki kontrollerde 3 haftada bir gittim ve hala öyle gidiyorum,ben daha sık gelmek istiyorum dediğimde istersen gel kapı sana açık ama hem yat diyoruz hem de zırt pırt seni çağırıp yormamız doğru olmaz demişti,sanıyorum ki artık bu haftalarımdan sonra sık çağırmaya başlar

Canım hanidir soracağım eltinin bebeği nasıl oldu.

Canlar bugün ben bir garibim. Hadi hayırlısı. Rabb'ime sığındım.
İyi canım cok şükür saglikla ilgili bı sıkıntısı yok sadece kilosu az 1350kg di hatta dün taburcu ediyorlardı ama doktor vazgeçmiş Pazartesi vereceklermis 3-4 ay ziyaretçi yasak ozel bakım gerekiyormuş

Maşallah BarekAllah
Nekadardır yoğun bakımda. Anne sütü alıyorsa çabuk toparlar. Rabbim kolaylık versin eltine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…