Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mumidibha , hadi bakalım inşallah hayırlısıyla bebişin gelir artık, vee 38 haftaları tamamlar annesinin karnında

metalcim sevindim iğnenin iyi gelmesine
2 haftacik daha sabret , az kaldı, sonra insan kuş gibi rahatlıyor

oğlanı sık sık okuyorum aslında, bazen unutuyoruz işte dışarı çıkarken hep derim Allaha emanet ol kuzum diye ama , olacak ile öleceğin önüne geçilmezmiş

Allah daha büyük kazadan beladan korusun

chnb , doğumda sana sonda takıldı mı?
ne zaman çıkarıldı takıldıysa
ayy çok stres yapıyor bu sonra işi beni
gerçi bana epidural yapacakmış, senin geneldi,
farkeder mi acaba

kızlar birde eşim tuttturdu kordon kanını saklatalım diye
dün fiyat aldık baya tuzlu, ben vazgecer gibi olsam da eşim vazgeçmeyecek
bazılarıda diyor ki, türkiyede uygulaması çok zor kordon kanı olayının falan diye kafam karıştı :26:
bir bilgisi olan var mı?

metacim..
rabbim yardimcin olsun cnm bi yasin oku istersen ferahlarsin..
kasilmalarim benimde var gibi geriliyor sanki kasiklarimin orasi endol kullaniyim diyorum korkuyorum bebegime zarar veririm diye bol su iciyorum ama yok yine ayni anlamadim rahmim dikise tepkimi veriyor ki ..

Canım çok geçmiş olsun. Rabbim rahatlık versin. Dr verdiyse kullan canım. Ana vemrdiyse ezbere iş yapma. Olmadı aç telefonla sor kullanabilirmiyim diye. Çünkü sizin pıhtılaşma sorununuz var. Belki ağrı için başka ilaç önerir canım.
Canım benim senin haftalarında hep kasıklarım ağrıtdı. Daha çok alt karın kısmım. Tabi stresten kendimizde sıkıyoruz. Rahatlamaya çalış canım. Tesbih Çek iyi geliyor.

inş hepimiz kavuşur bebeklerimize sırasıyla gelsinler inş

Canım benim.
Okuyunca çok ama çok sevindim.heyecenlandım. Rabbim herşeyi gönlünce versin. Yar ve yardımcınız olsun.
Allahım sana sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme.

aminnn cnm dualarına talipim

mumudihaba cnm hayirli ugurlu olsun cnm insallah bu surecin saglikla gonul rahatligiyla gecer Allaha emanet ol..
guzel haberini en kisa zamanda bekliyoruz..

inş cnm RABBİM sana ve bu uğurda mücadele eden tüm herkeze yardım etsin

ah bi 33 geçsen çok çok rahatlayacaksın

ışık hızıyla geçsin zaman

çok çok teşekkür ediyorum cnm inş

bizde bi ara araştırmıştık hatta eski dr amerikada saklama koşulları ne ise burda da aynısı demişti

ekonomik olarak düşündüğümüzde biraz pahalı olsada sağlık açısından bulunmaz bir fırsat

Allah aratmasın ama eşimde öyle söylüyor
olaki ihtiyaç oldu diyor

kızlar bir de şimdi farkettim, oğlanın kulağının altında beze var, normalde hep olur bezeler ama bunu elletmiyor acıyor diye
kabakulak olma ihtimali var mı acaba ? acır mı kabakulak olsa?

Geçmiş olsun kuzuya. Hiç bilmiyorum bende en iyi Dr danışmak.
Benim oğlumuzda hep bezesi vardır. Geçen sene annem tutturdu bak dışardan belli oluyor bh çocuk kabakulak. Dr götürdük. Dr iki üç beze var yanyanA ondan böyle iri dedi. Ateş de yapmadı sonra.

kizlar bi sey sorucam sizinde dikisten sonra kasik bolgesinde gerinme gibi seyler oldumu dolgunluk hissi gibi seyler ve dikisten sonra neler kullandiniz 13 hafta gibi endol kullandim simdi dikisim var kullansammi ki yoksa dikisime tepkimi veriyor rahmim ileriki gunlerde gecermiki

benim oğlanında çok olur, heleki hastalansın boğaz enfeksiyonu geçirsin ya ateş olsun
doktor zararsız demişti, çocuklarda olurmuş
allah korusun bazen kötü hastalıkların da habercisi olabiliyor ya
bu farklı gibi dokundurtmuyor acıyor diye

Hayırlısı olsun canım,güzel haberlerini bekliyoruz
Canım yaaa,bu ağrılar kasılmalarla korka korka ilerliyoruz,benim de gece adet sancısı gibi ağrım oldu çok korktum neyseki uzun sürmedi,kimseye de bişi demedim yoksa hemen hastane dicekler biliyorum Allahım bebeklerimizi ve bizi korusun,amin

Canım beyaz ya oğlun,sarışınlara falan çok değiyor nazar,kıyamam,kızların dediği gibi oku annesi seni onu hep
Kordon kanını saklamayı ben de istiyorum,özellikle oğlumda diyabet gelişmesinden çok korkuyorum,o yüzden inşallah bir mani olmazsa ege üniversitesine başvuracağım

slm arkadaşlar ancak girebildim pazartesi serklajım oldu çok şükür iyide geçti bebişimde bende iyiyiz doktorda çok iyi geçtiğini söyledi iyiki yapmışız bu işlemi açıklığın çok daha fazlaymış dikiş atmasaydık bi aya bebeğini rahmin atarmış dedi rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun hayırlısıyla evlatlarımızı bize bağışlasın haber veriyim dedim bide kasıklarımda bemimde gurbetci gibi gerilme kasılma tarzında şeyler oluyo bunlar normalmi daha önce serklaj olanlar yardımcı olurmusunuzzzzzzzzzz

gurbetci çok geçmiş olsun hayırlısıyla dikişleri atlattık çok şükür bundan sonrasıda çok iyi olur inşallah sendeki şikayetler bendede var normalmiki bide kabız olmamamız gerekiyoya ben o konuda sıkıntılıyım ne yapabilirimki

yaa benimde kasılmalarım ve alt karın kısmında ağrılarım oluyor, elimde değil çok stres yapıyorum bu durumu.tesbih çek demişsin.neler okuyorsunuz bikaçşey dışında aklıma bişey gelmiyor.yazarsan çok sevinirim canım...Allah hepimizi korusun...

geçmiş olsun canım.Dikişleri atlattık rabbim 37yi de devirmeyi nasip etsin inş.

ben serklaj olalı tam 2 hafta oldu,benim de arada sıkıntılarım oluyor.Rabbim hepimizi korusun,belkide çok kafayı taktığımızdan ağrıyı gözümüzde büyütüyoruz offf bilmiyorum.kuzenim de hamile 2.çocuğu olacak inş. normal bir hamile bizim gibi değil:) o bile karnımın altında ağrılarım var diyor. 12.haftada
Allahım hayırlısıyla günler geçsin ve bebişlerimizi sağlıcakla kucaklayalım.

Kızlar beni. Serklajdan sonra ağrılarım iki hafta sürdü hem kasıklarda hemde karnımda regli ağrısı gibiydi birde ayag kalkinca karnım asag düşüyormuş gibi oluyordu

Ben en sıkıntılı ve stresli olduğum bu haftalarda hep şu duayı tesbih çektim. Hala da devam etmeye çalışıyorum. Hemen vesveseden uzaklaşıyorsun rabbimîn izniyle. Anlamı be kudreti çok güzelinizden ayeti kerimeler.

Her türlü korku ve sıkıntı anında

HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym.

Alıntı:

“Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym”

“Allah'a güvendim (bana yeter)ondan başka ilah yoktur, O vardır, ki bende O'na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın aziym rabbidir.”

Fazilet:
“Ayet-i kerimesini okumayı adet haline getirirse herhangi bir maksadına ulaşması için bu kafidir.
Bu maksadı ister dünya işleri ile ilgili olsun, istersede yalnış ve hayırsız iş her dilediğine kavuşur.”

Alıntı:

Sıkıldığımız bunaldığımız anda;
Ruha beden kabının dar geldiği anda;
Çaresiz aciz kaldığımız bir anda diyelim;
Hasbinallahu ve ni'mel vekil
Sabır kabımızın taştığı zamanlarda;
Tahammül sınırımızın zorlandığı bir anda;
Gücümüzün tükendiği noktada;
Sessiz çığlıklarımızı içimize akıttığımız zamanlarda diyelim;
Gözyaşlarımıza boğuldumuz zamanlarda ;
Aciz bitkin ümitsiz virane hissettiğimizde;
Bittim dediğimiz anda;
Çözümleri tükettiğimizde;diyelim

kizlar bende yasadim serklaj sonrasi agri ve gerlimeleri bir ay oldu halada geceleri ozellikle karnim cok geriliyo sirtimin ustune yattigimda falan dahada artiyo.yan yatiyorum su iciyorum.bide eylulgulunun dedigi gibi ayaktayken karnim asagi cekiliyo sanki hatta kalcam falanda.endol alayim bende madem artarsa falan korktum simdi.demek dogumun haberciside olabiliyo artmasi.Allahim yardimcimiz olsun.

svly cnm
gecmis olsun gozun aydin olsun cnm kasilma gibi gerilme gibi oluyor bi tane parol aldim evet kabiz olmamamiz lazik soguk alginliginada dikkat et oksuruk olma.
kabizlik icin magnezyum diasporal var onu devlet karsilamiyor 20 lira falan ama magmorm onu devlet karsiliyor onu gunde 1 tane kullaniyorum cok faydasi var cnm kullan derim..

İyi akşamlar arkadaşlar Chnb canım çok geçmiş olsun eşyalarını bile değiştirmek zorunda kalmışsın bununla geçmiş olsun.Tüp bebek protokolu sormuştu bir arkadaşımız.Benimki şöyle oldu canım.Beni Cem DEMİREL takip ediyor.Femicalde görüştüm ilk amh değerimin düşük ve eşimin sperm sayısındada azalma olduğu için tüp bebek planladık 2 ay öncede histereskopi oldU.Neyse Ataşehir memorialde tüp bebek tkibi yapılacağı söylendi ve bende Şule hanımla irtibata geçtim.Şule hanım bana adet olunca beni arayın dedi.Ama benim adetim 10 gün gecikti.C em beye kontrole gittim 8 tane kocaman kocaman yumurta gördü.ve o akşam adet oldum ben hemen tüp bebeğe başlıycam diye heyecanla iğnemi alıp gittim amayumurtaların çok büyük olduğu Cem bey bunun tüp bebek tedavisi için uygun olmadığını söylediler.Yanlış birşey söylemeyim benim anladığım bu :)Sonra bana ginero adında doğum kontrol kapı verdiler 21 günde biter bitince 3gün sonra gel Cem bey tekrar bakacak dendi. 14 ocağa denk geliyor randevumuda aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…