Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hiddenisko 35. devirdin gözün aydın.. artık bundan sonra korkma...doğum da yaklaşıyorrrrrrr :)

Cnbc (sana böyle yazsam daha iyi olacak hep okurken öyle okuyorum :)) ben de ilk hamileliğimde yatınca.. doğum sonrası durmadan devamlı iş yapmıştım.. keşke yapmasaymışım hem o kadar yormasaymışım kendimi hem de oğlumun o çok çabucak büyüdüğü süt bebek zamanlarında hiç bırakmasaymışım :))çabukl büyüyorlar..
makinanı da güle güle kullan

Gurbetçi 1 ay sonra çağırıyorlar doktorlar.. valla benim doktorum da öyle.. onlar için o kadar normal ki bu süreçler..
Gerçekten benim serklajım çok iyi geçmiş demek..çünkü hem kısa sürdü hem sonrasında ağrım olmadı, (2.gün öksürmekden dolayı biraz olmuştu gerçi) ben de senin gibi 3-4 gibi çıkmıştım hem de yürüyerek.. evim de hemen girişin üstü Allah tan...

Bu arada sutanesi arkadaşa ve annesine buradan sana olan destekleri için çok çok teşekkür ederim ben de.. Tanımadığı insanlardan böyle destek görmek insana gerçekten çok iyi geliyor..keşke beni de ziyarete gelen biri olsaydı :))

saftunç arkadasım hayırlısı boyleymıs demek kı..gec olsun temız olsun derler yaa..tam sorunun gecmısın neydı? yasın kac?

metal, duyaydın, eylulgulu sızler nasılsınız?

Valla kızlar dogum yapan gıdıyor topıkten ama hak verın.. bende ilk hamılelıgımde gece gunduz buradaydım..kk hıc kapanmazdı.. sonra hem cocukdan cok zaman ayıramıyorsun hem de bu sefer de nete gırdıgınde cocugun dıger sorunları ıle yok gazı var ne kullanayım da gıtsın yok sarılık var ne yapayım gıbı konuları arastırmaya baslıyorsun...

onemlı olan sonrasında saglam dostlukları kurabılmek...ben yaren dogum yapınca ugramak ısterım :)) ılk hamılelıgımde bu topıkte tanıstıgım ssaslan ıle halen gorusuruz...

Son düzenleme:

Allah Allah , yumurtaların büyük olması iyi degilmiymis
Hayırlısı olsun CNm

Arda beye aynı soruyu sordum, beni bosuna mı dikti ilk bebekte diye
Cevap vermeme hakkımı kullanıyorum dedi
Sanırım önlem amacliydi,yani dikilmese de olurdu
Bilemiyorum

Bn septum ameliyatı oldum, arkadasımda yazmış,ilkinde doktorum dikiş attı
Aa şimdiki bebeğimde düzenli rahim ölçümlerim sonucu doktorum gerek görmedi
Allaha şükür bu günlere geldik

icini ferah tut CNm, bisicik olmaz, risk olsa doktor 1 ay sonra gel demezdi

Benimde kuzum bugün babası ile dışarı çıktı, arkadasi ile çarpışmış, dudağı yarılmış
Zor durdurmuşlar kanamasını hastaneye falan gitmişler
şimdi sis ve mor dudağı, icim sızlıyor baktikca
Cok nazara geliyor benim kuzum kızlar yaaa

Canim hayirlisi ne zamansa o zaman olsun
Beklemek insani sikiyor ama saglik olsun.

Ben 3 kez tup bebek yaptirdim ama bana bu tarz birseyden hic bahsedilmedi.
Bana uzun protokol uygulandi

Dr la gorustugunde detaylari yazarsan sevinirim.
Insallah arka arkaya bebeklerimize kavusuruz.

Masallah minige.
Bebek saglikli olsunda o surede gecer
Tekki rabbim hicbir anneye acisini gostermesin
Iyiki yazmissin kac zamandir aklimdaydi

Geçmiş olsun kuzuna canım. Kıyamıyorum ben bunlara ya. Oku arkadaşım oğlunu evden çıkarken gece yatırınca. Allah'a emanet olun.

sağ ol canım ağlayınca oğlum kardeşin ağlıyor diyorum hevesle gidip beşiği sallıyor... Allah size de asip etsin... kombi ısıtmıyor mu şimdi?

bizim 55 ekran tv miz de adamların kafalarını yarım gösteriyor... değişin beni diyor.

Canım hanidir soracağım eltinin bebeği nasıl oldu.

Canlar bugün ben bir garibim. Hadi hayırlısı. Rabb'ime sığındım.

iyisindir inşallah...

en kısa zamanda sağlıkla çıksın inşallah...

he he o da iyiymiş... sağ olasın...

sağ ol canım. kalkacağım inşallah...

canım hayırısını diliyoruz hep. sonraki aya her şey güzel olacak inşallah...

hayırlı olsun facen...

Sağ ol canım ben de özlüyorum sizi...canım kadın yapamaz. bütün dolaplar karışmış. hem de atılacak şeyler de vardı onları da attım....
oğluna da geçmiş olsun. oku bol bol. aslında cevşen takmak lazım ben de unutuyorum...

SLM kızlar sizlere ani kararla tedaviye başlayacağımı söylemeiştim

bir kaç günlük adet gecikmesi yaşadım ve dünden beri lekelenme şeklinde olunca dr gitmek şart oldu

gittik vee rahim kendini hazırlamış adet olacaksın istersen hemen başalayalım tedaviye dediler

tabii eşimde hemen tamam olur vee eve gelince vaz geçmeyeyim diye hemen orada ilk iğnem ypıldı

kısmetimizde ne var bu sefer yaşayıp göreceğiz bakalım hayırlısı olsun hepimiz için

Canım hayırlı uğurlu olsun..Çok sevindim başlamana.Hayırlısıyla inşallah bu sefer güzel olacak herşey..Allah yolunuzu açık etsin..Murat Erdemiremi gittin?

Yok canım ısıtmıyor ev buz gibi 1haftadir k.validemde kalıyoruz proje degistig icin is biraz uzuyor ev darmadağın doguma kadar toparlayın diyordum kaldı öyle
Bencede tv yi değiştiirn yıl sonu tam indiirmli zamanı

Hayırlı olsun Allah emeklerinin karsiligni en guzel sekilde versin

Canım hayırlı uğurlu olsun..Çok sevindim başlamana.Hayırlısıyla inşallah bu sefer güzel olacak herşey..Allah yolunuzu açık etsin..Murat Erdemiremi gittin?

çok saol cnm inş evet murat erdemire gittik

Hayırlı olsun Allah emeklerinin karsiligni en guzel sekilde versin

inş cnm hepimiz için bütün güzellikler olur hayırlısıyla

merhaba kızlar nasılsınız..

gurbetçi serklajın hayırlı olsun canım, inşallah burdan güzel doğum hikayenide okuyacağız..
melekcim ince düşüncen için çok teşekkür ederim, inşallah tanışmak kısmet olur senle..
chnbcim makinen hayırlı olsun, senide çok özlüyoruz ama biliyoruz çok yoğunsun yinede arada bize zaman ayırıyorsun bu konuda çok başarılısın..
mumudihaba tedavin hayırlı olsun inşallah bu sefer Rabbim bebişini kucağına almayı nasip eder..
paşam sende hoş geldin uzun zamandır yoktun özlettin kendini..
metalcim hadı hayırlısı otuzu görmüşsün sende..
eylügülü sende iyisin maşallah böyle doğuma kadar devam eder..
unuttuğum başka kimse varsa kusura bakmasın hepinizi çok seviyorum..

Hem cok sasirdim hemde cok sevndim.
Cok iyi olmus ne zaman baslasam ne zaman adet olurum gibi sikintilardan kurtulmussun
beklemek ne korkularimizi azaltiyor nede kaderi degistiriyor aksine yasadigimiz sureti zehir ediyor bize

Insallah hersey yolunda gidecek ve mis kokulu bebegine sende kavusacaksin

Hiddenisko

Canim cok gecmis olsun.
ben her gece yatarken ve evden cikarken 7 ad. Ayetel kursi okur
Canimi ve malimi rabbime emanet ederim.
oglun cok sirin nazarda degiyordur
elbet sen daha iyisini bilirsin ama ben ayetel kursinin gucune gonulden inaniyorum.

CHNB

camasir makinan hayirli olaun diyemeden tv de bozulmus
Desene dr masraflari bitti sirada evin esyalari var
Seninkiler iyi dayanmis ben battaniye vs. Yikamaktan 8 senede bozdum makinayi
Esim 9 kg luk makina aldida kurtuldu

Canım benim.
Okuyunca çok ama çok sevindim.heyecenlandım. Rabbim herşeyi gönlünce versin. Yar ve yardımcınız olsun.
Allahım sana sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme.

Hamd olsun canım. Rabbim daim eylesin hepimize.

mumudihaba cnm hayirli ugurlu olsun cnm insallah bu surecin saglikla gonul rahatligiyla gecer Allaha emanet ol..
guzel haberini en kisa zamanda bekliyoruz..

Günaydın canlar.
Herkese iyi pazarlar.
Bu endol kesin bende işe yarıyor arkadaşlar. Tam üç gündür karnım gerğin ve kadılmalarım vardı. Bezen iki kasılma arası 10 dakika sonraki 30 dakika sonraki yine 15 dakika sonraki 10 dakika şekilinde düzensiz ama kaygı ve rahatsız ediciydi Di. Dün biraz gariptim. Yalnızlığa alıştım ondanmı? Evde annem oğlum ve yengem vardı. Oğlumun eskileri annemin oradaki evde idi onları getirmişler. Ben sadece erken birşey olursa sadece benim için küçük bir çanta yapalım hazır olsun istemiştim. Onlar işi büyüttü tabi. Ben gerildim yoruldum. İş yapmaktan değil birşey yapılmadı zaten. Konuşmalar sorular. Bide oğlumun küçükleri altı sene olmuş havasız kalmış onlardı rahatsız etti ortalık karıştı.
Neyse konudan konuya atladım. Kadılmalarım da var dI daha da arttı belim ve karnım alt tarafına ağrılar girdi. Bide bebek hareket ettikçe vajinanda bir ağrı oluştu. Belki vesvese ettim bilmiyorum. Arda bey e mesaj yazdım. Son konturole iki kere daha alırsın demişti endol için. Bende geçen hafta için zannetmiştim. Üç gündür düzenli olmasada kasılmalarımin olduğunu anlattım. Endol kullanabilirmiyim dedim. Yada başka ne tavsiye edersiniz dedim. Endol kullanabilirsin sorun teşkil etmez dedi.
Besmele çekip akşam artık kullandım. Benim korkun kasılmaların rahatsızlığı değil devam edip düzenli olması. Oğlumda da öyle olmuştu. Üç veya dört gün sonra 31+5 de artık durduramamuşlardı.
Hamd olsun yine işe yardı. Rabbim bundan sonraki günlerimizde bizlere yardımcı olsun. Şimdi hafif hafif ağrım var fakat çok sık kasılmam olmuyor.

Allah'ın sen bizlere yardımcı ol. Hakkınızda ne hayırlısı ise onu nasip eyle. Yavrularımızı zamanında sağlıkla kucağımız alıp yetiştirmeyi nasip eyle. Sana sığındık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…