Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Geçmiş olsun sende atlatmışsın serklajını..sağlıcakla tamamlayacağız inşallah..
Gurbetçi farklı birşey hissettiğinde doktorunu aramaktan çekinme bence.. bir de kasılmalarının düzenli olup olmadığı önemli..
benimde karnım hep aşağıda gibi hissediyordum serklaj sonrası.. kasık ağrılarım ise halen var ve doktrum her hamile de olduğunu söyledi.. :))

hiddenisko ogluna da gecmıs olsun umarım onemlı bırsey degıldır..

cok yoruldum yıne kızlar.. oglumu palladıum da sınemaya goturdum.. cıkmısken ogluma bıraz da alısverıs yaptım.. haftasonu oldugu ıcın felaket kalabalıktı..bırazdan da yemegımı yapmam lazım..

bu ara ben gecelerı hıc uyuyamıyorummmm

melekcim canim fazla yoruyorsun gibi gelyor canim dikkat et dikisin var cnm...
ama cocugun durmuyormu ki
kasik agrim dune gore daha iyi geciyor gibi ama gerilme gibi seyler gecmiyor endolada izin vermiyor parol kullaninca geciyor gibi sanki iyi geliyor yani dr aramaya cekiniyorum ya..

melekcim canim fazla yoruyorsun gibi gelyor canim dikkat et dikisin var cnm...
ama cocugun durmuyormu ki
kasik agrim dune gore daha iyi geciyor gibi ama gerilme gibi seyler gecmiyor endolada izin vermiyor parol kullaninca geciyor gibi sanki iyi geliyor yani dr aramaya cekiniyorum ya..

Kızlar benim dogum sancıları başladı galiba kasilmam dahi olmazdı ama gecen haftadan beri bu iki etti regli gibi karin ağrım oluyor bı süre sonra geçiyor geçtiği icinde pek ciddiye almıyorum normal dımı bu haftalarda?birde son zamanlarda normal hamileler gibi geçiriyorum tabi dikkat ederek

Aslında çekinmemek gerekiyor keyfimizden aramıyoruz. Cep numarası varsa mesaj yaz canım. Benim iki Dr da mesaj muhakkak döndüler müsait olunca. Aradım rahatsız ettim hissindende kurtuluyorsun.

Ne sıklıkta oluyor ağrın kasılma varmı canım. Takip et bi. Ayrıca biraz daha dinlen canım. En azından 36 haftayı bi atlatsan.
Allah a emanet ol canım.

Bak yine hafta sonu yormuşsun kendini. Yapma canım ya. Zaten hafta içi çalışıyorsun. Oğlunda seni yormayacak aktiveler bulsan. Yada eşin ilgilense hafta sonu müsaitse sen evde ayaklarını uzatıp dinlensen.
Rabbim yardımcın olsun.

Ne sıklıkta oluyor ağrın kasılma varmı canım. Takip et bi. Ayrıca biraz daha dinlen canım. En azından 36 haftayı bi atlatsan.
Allah a emanet ol canım.
Canım gecen hafta içiydi sanırım Perşembeydi emin değilim 15-20dk sürüyor wc ye gidince yada ayag kalkıp biraz yuruyunce geçiyor kasilma olmuyor ama ağrı esnasında karinda sislik hissediyorum

evet cnm bence de çok gerekli
ege üniversitesinin yaptığını sanmıyorum genelde özel olarak yapılıyor bu işlem
sen yine de bir danış eğer devlet destek çıkıyorsa bende yaptırırım
yaklaşık 2000-2500 tl civarı ilk kordon kanının alınıp saklanması, sonra yılda 150 tl civarı

geçmiş olsun
bol bol dinlen, kasılma ve kasık ağrısı özellikle ilk günler normal
sonrasında da uzun süre yaşayan arkadaşlarımız oldu tabi

al benden de o kadar
uykusuzluk kabusum oldu
dün gece uyumuşum abuk sabuk riyalar gördüm

yanda çocuk doktoru oturuyor demiştim ya, o geldi az önce oğlanın boynundakilere baktı
kabakulak değil ama enfeksiyon belirtisi dedi
antibiyotik ismi verdi kullanın dedi
ama nedense kullanasım gelmiyor
hiç birşeyi yok beze dışında çocugun

benim 3 hafta oldu bende de aynı şikayeler var..karnım taş gibi oluyor bazen çok rahatsız ediyor beni..bazen diyorum benmi kendimi çokdinleyip vesvese yağıyorum diyee..
doktoruma arada adet sancısı gibi sancım oluyo yarım saate geçiyo,bazende karnım sertleşiyo dedim..sık olmadığı sürece önemli değil dedi...

bu arada kabızlık için başta duphalac diye bi şurup kullandım.1-2 hafta falan..
şimdi aç karna 3-4 kuru kayısı yiyorum...yada gün içinde yazdan yaptığım kayısı kompostosundan 1 bardak içiyorum..
bende işe yarıyor deneyin..

bende de aynı şikayet var yaaa..
endol iyimi geliyo bu duruma doktoruma sorayım kullanabilirmiyim diye...

serklaj sonrası endol fitil kullandırıldı hastanede 2 gün boyunca toplam 4 adet sanırım..çok kullnılmıyormuş o ilaç sanırım...

Facebooktan eklemeler filan konuşuluyor kızlar ne yapıyorsunuz bu konuya özel facemi açtınız?
face de grupmu var arkadaşlarr:26:

Canım gecen hafta içiydi sanırım Perşembeydi emin değilim 15-20dk sürüyor wc ye gidince yada ayag kalkıp biraz yuruyunce geçiyor kasilma olmuyor ama ağrı esnasında karinda sislik hissediyorum
Canım doktoruna haber versen iyi olmaz mı,benim de iki kere öyle ağrım oldu ama 5-10 dk sürdü sürmedi

Canım egede ve akdeniz üniversitesi bu işi yapıyor,daha önce araştırmıştım ben,hatta saklama yöntemi olarak iki şekli varmış,en iyi saklama şartı yine bu üniv hastanelerinde var,özelde de olabilir ama üniversite hastanesi daha iyi gelmişti bana,gebelik öncesi gittiğim başka bir doktorun muayenehanesinde egenin broşürü vardı,şimdilik 15 sene bozulmadan saklama garantisi veriyorlar

ah eylulgulu cnm bu haftalarnda normal diye biliyorum sonucta oncesinde yoktu dogumun yaklastigi icin cnm istersen bi kagida sikligini yaz kontrole gittiginde dr ver o karar versin cokmu azmi uluyor....
bide drlara kasilmamiz var diyoruz bize sik degilse onemli degil diyorlar ben hic olmasin istiyorum kime gore sik dr mi bana goremi pöffffffffff
:-/

metalcim cnm
senin dualari not aldim her birini tespihlen 100er defa okuyum insallah faydasini gorurum..
bende selavat getiriyorum yardimima gelsinler diye ..
ihlas okuyorum kendime ufluyorum ve bi la havle vela kuvveti illa billa aleyhul aziym...
bunlari 100er de okuyorum ...
kasilmam oluncada elimi karnima koyup salavat getiriyorum chnb cnm
sende esin karnina birsey yapip 100 defa soyluyor ya parmagiyla onuda yazarsan cnm simdiden tesekkurler..
kizlar demin tespih cektim salavat getirerek gercekten gerilmem gecti kizlar deneyin
rabbim dualarimizi kabul etsin
gunahsiz yavrularimizi bizlere bagislasin insallah..

endol şu ana kadar 2 tane kullanmama izin verdi doktoru o da geçen hafta kullandım.. çok masum bir ilaç değil zaten ..

15-20dk sürüyorsa uzun gerçekten fakat sen de bilirsin doğum sancısı gibi olsa ayağa kalkınca falan geçmez.. ama artık mutlaka oluyordur sancıların..sabret biraz 36 yı devirirsin inşallah..

normalde pek cıkmıyordum haftasonları..ama cocugu yuvaya gonderırken gıydırecek bırsey bulamıyorum artık.. her yer de nasıl kalabalık..her mağazada kasalarda sıra vardı..
eşim oğlumla sinemaya girdi bende o sırada mağaza dolaşabildim birkaç tane zaten..
bir de eşime ne oluyorsa ben hamile kalıyorum o deprosyana giriyor.. Tam 8 gündür konuşmuyoruz
geçen hafta cumartesi akşamı çocuğu yıkamadı bana bıraktı diye sinir oldum.. ertesi sabah da ben markete bakkala gittim zor taşıyarak onlar uyurken halledeyim dedim.. evde yağ kalmamış yağı unutmuşum..yan binada ki bakkala yağ almaya gönderemedim.. bende çok kızdım çok söylendim o zamandan beri konuşmuyoruz..

enfeksiyon olsa ateş olmazmı ? en iyisini annesi bilir ))

hadi sen kocaman göbeklisin doğumun yaklaştı uyuyamıyorsun bana ne oluyor şimdiden :))

canım çokkkkkk sevindim. ani olması çok iyi olmuş. rabbim gönlündekini hakkında hayırlı kılsın amin...

canım çok da ters zamana gelmiş. inşallah bebiş olana kadar hallolur... yok canım yok şu an almaz bizimki... banyoya dolap yaptırılacak... çamaşır makinasını kapatın dedi adam buhardan etkilenirmiş...

canım ben de özlüyorum her gün bakmaya çalışıyorum elimden geldiğince... senin de azaldı şükür...

Hiddenisko

CHNB

camasir makinan hayirli olaun diyemeden tv de bozulmus
Desene dr masraflari bitti sirada evin esyalari var
Seninkiler iyi dayanmis ben battaniye vs. Yikamaktan 8 senede bozdum makinayi
Esim 9 kg luk makina aldida kurtuldu

biz 8 lik aldık simens. çok şükür bozuldu benimki de 5 likti. bozulmasa hayatta almazdı... kazanı düşmüş... ısıtmıyordu da...

canım iyi yapmışsın mesaj çekmekle. geçmiş ne mutlu... arrtık keyfini yaşamaya çalış hazırlıkların...

canım takıldı doğum yaptıktan 1 gün sonra sanırım çıkarıldı ya da doğum akşamı da olabilir...:44:
bana kanla ilgili bilgi vermediler benim de aklıma gelmedi...

canım benim de oldu endol de kullandım dr ye sormamıştım. suyum da geliyormuş bilemedim. zararlıymış suyu azaltıyormuş o durumda... bence de metalin dediği gibi mesa yaz ben hep mesaj yazardım...

bu arada arda bey hidenniskonun ölçümleri iyi olmasına rağmen bile 2 haftada çağırdı ben hep 2 haftada gittim orada nst odasında yatarak bekledim sıramı. biz riskliyiz ben ayda biri doğru bulmuyorum. normal hamile de ayda 1 gidiyor zaten... bence diğer dr ye de 15 te git. bir ona 1 ona...

geçmiş olsun canım...benim de oluyordu arada ama benim suyum da gelmişti ve laparoskopik serklajdı o yüzden benim cevaplarım size uygun olmayabilir de...

serklaj ve sonrası duphalac içirmişti dr. sonra işe yaramadı. sonra magnezi calcine iyi gelmişti...

sağ ol canım önümüzdeki ay süper olacak inşallah....

Facebooktan eklemeler filan konuşuluyor kızlar ne yapıyorsunuz bu konuya özel facemi açtınız?

canım benim isim ve soyadımı yazınca çıkmıyor galiba kızlardan ekleşirsen bana istek gönder onaylayayım...

melek eşin yardım etmiyor mu? bence de çok aktifsin normal hamileden bile neredeyse daha çok yoruyorsun kendini...

bence kullan canım sonra ateş filan olabilir... kar zarara göre bence kullan...

canım 99 kere el mübdiü eşim yoksa ben diyordum nihat hatipoğlundan duydum...

Allah kabul etsin canım. İkisini bir okuyabilirsin. Birleşik tek seferde çekersin.

cnbc
gece fitil atıyorum yatmadan önce çocuk kalkıyor anneeee kakam geldi anneeeeeee çişim geldi annnneee su içecem çok karanlık alamıyorum.. adam kalkıp vermiyorrr ilgilenmiyor mecbur kalkıp veriyorum suyunu, kaldırarak oturtuyorum klozete yıkıyorum poposunu.. ben bu haldeyken kalkmayan adamdan daha ne isteyebilirim.

o gün 1 kere markete (inan zor taşıdım poşetleri)1 kere bakkala gittim sonra geldim eve kahvaltı hazırlayacağım unuttuğum birşeyi almak için yollayamadım bakkalaa..

yaaa aslında cok ıyıdır cok ılgılıdır.. ama ben hamıle olunca dıyorum ya esım deprosyana gırıyor...

cnm benim de aynen son 1 haftadır aynı ağrılar var
aynen adet olacakmışım gibi
ama ben çok hareket ediyorum hatam var, o yüzden çok ağrım oluyor
sen biraz daha dayan canım en azından 36 bir geçsin
bugun doktor komşum bile bana artık gezme dedi
suyun azalır dedi

her enfeksiyonda olmaz
viral enfeksiyonların çoğu ateş yapmaz
viral ise antibiyotik de fayda etmez
kafam karıştı, komşu yenidoğan bebek doktoru, o yüzden tam güvenemedim ne yalan söyleyeyim
yarın oğlanın okulunda aile katılımı etkinliği var, babamızın işleri yoğum ben gidicem, yılbaşı için süs yaptırıcam çocuklara
okulun müdüresi bana diyor ki " çok şaşırdım sizin geleceğinizi duyunca vallahi brawo diye "
koca bir nazar boncuğu takıp gitmeyi düşünüyorum okula

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…