Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada soranlar olmuş
face de grup yok, sadece hesabı olanlar birbirini ekliyor
varsa özelden ad soyad gönderin ekleşelim

offf gerçekten zor bir durummuş ama işin ciddiyetini anlatsan canım. ben 25 haftalık bebeğimi kaybettiğimde bebek ses verdiği için cenaze namazı kılınması gerekiyormuş. Eşim hocayla yıkamış namaz kılındı ve eşim defnetti elleriyle. O anı hiç unutamıyor aylarca çocuk istemedi. zor ikna ettim. Allah korusun rahim boyun kısa. bebek ağırlaştıkça sorun olur bence ve çok yorarsan Allah korusun bir şey olursa o da üzülür bence tekrar konuş. o kadar poşete nasıl müsade edebilir... biraz zor durummuş. çocuğa bari ilgi gösterseydi...

melekcim, bizler her işi halletmeye alıştırmışız bence eşlerimizi
yani en azından ben öyle yaptım
şimdi görsen halimi, akrnım burnumda hala daha oğlanı yıkıyorum, tuvalet ihtiyaçlarını görüyorum
az önce yere birşey düşürdüm eğilip alırken karnım sıkıştı canım acıdı, bana diyor ki söyle sen bana al diye
dedim benim söylememe ne gerek var kör müsün kalk al yani

benim eşim dedin mi yapar, hiç itiraz etmez aslında, gece bile artık kaldırıyorum kalk oğlanı ört, su verir misin , midem yanıyor ilaç getirir misin diye
biraz da tadını çıkarayım ama değil mi

endolu benin doktorumda serklaj sonrasi iki gun kullandirdi.sonrada agrin olursa al dedi.bende icim rahat etmezse aliuorum.hap beninii.psikolojikmi bilmemm bugun aldim karnim suan hic sert degil.ama mutlaka doktoruna sor canim.cok zorlanmadikcada hicbisey icmesek daha iyidir heralde tabi.

oda iyimiş bu arada özledim benim mavişi bir hamile kalsamda görüşsek
oglun içinde için rahat etmiyorsa canım doktora götür kabakıulakta öle olmaz diye biliyorum ben:44::44:
sagol tatlım işşallah eklemişindir benim verdigim yeni linki ekleyin yoksa deli kadire baglarım hebu arada beyaz eşyaların hayırlı ugurlu olsun bebem darısı mobilyalarına işşallah bu arada herifin demesin senidemi degiştirsem diye hatun diyesıpam ne alemde annesi nasıl geçiyor hayatın oralardahiç aramıyorsunki görüşelim
canım senin adına çok sevindim işşallah herşey gönlünce olurbu arada birşey anlatıyım sizlerede umudu olsun benim bir arkadaşımın 3 senedir bebegi olmuyordu ilaç tedavisine alımış doktoru anacım birde ne olsun ikizalahım delü okadarda aglıyourdu şimdi ikiz olması iyimi kötümü bilemedim dedim doktora de rahim boyuna baksın işin kötüsü 108 kilodiyete sokmuş doktoru allahım yardım etsin rabbim ol dedikten sonra oluyor vallahi burdakiler hatırlar belkim bir kuaför arkadaşım vardı kaç kere tedaviye girdi tüp bbek yaptırdı kaç seferdir olmamışki allah buya 2 bebegine hamilyemiş rabbim çok büyük onu anladım ben rabbim acısında bizlere bebelerimzi alalım kucagımıza bugün ablamın oglunun dogum günü vardı beni görünce sarıldı teyzemcim geldi allahım pastaya üfleyince gözlerim oldu sıpam ya 3 sene önce kollarıma vermişlerdi sonra eşime baktım gözlerinin içi gülüyordu dedim allahım bir baba yapamadım eşimi dedim gözlerim doldu içim acıdı dünyanın hediyelerini almış halaları içim bir hoş oldu içimden dedimki benimde olurmu bebelerimde bende dogum günü yavrularıma yaparmıyım
hoş bulduk bebem işşallah sizlerle ayrılmıcem teknosada tablet varmış 250 tl kadar para olsa diyorum bir tane alabilsem sizlerden ayrılmam en azından pc masa üstü yazamamki yerimden kalkmama lazım ne yapıcagımı bilemiyourm sizledende ayrılasın yok allah yardım etsin birinden bulabilsen doguma kadar sonra geri veirridim ama nerde kim yollucek :44::44::44:çok sık yazamamki ozaman sizlerle malum dikiş olucek anca leptop yada tablet olması lazım ama nasıl bu konuyu düşünmek lazım
naber kanki senidemi uyku tutmadı bakalım bende pijimalarımı giyicem hayde yataga çok yoruldum bugün:118::118:sen ne ale4mdesin bakalım
canım benim dikiş oldu bir uyandıgımda agrıdı sonra agrı olmadı hoş 25 gün dayandı dikişim allah yardımcın olsun bebem ilaca igneye başlamıcanmı sen ya neden vermedi doktor sendede kanda pırtılaşma çıkmadımı :44::44:ben senin doktoru döverim
canım allahım 40 haftaları göstersin gurbetimle sana işşallah
Facebooktan eklemeler filan konuşuluyor kızlar ne yapıyorsunuz bu konuya özel facemi açtınız?
yok canım ben eşimin sülalesinden kurtuldum yeni face açtım onu didim deoh be üstümden büyük bir yük kalktı he

canım yalancı sancılar olmasın dicem oda benim bildigim 36 başlıyor biliyorum işşallah üşütmüşüğndür bebem dualarıms eninle kuzum dinlen bol bol birde kabız olanlara akıl veriyim ılık bir bardak suya bir çay kaşıgı bal koyun aç karnına için hayde wc

Son düzenleme:
gunaydinlar kizlar ..
bugun erkenciyim esimi konyaya gonderdiler sevke benim kahvaltida 5:30 da yaptik mecbur ..
kizim bunlar sasirdimi diyordur simdi sabahin sasin da ne kahvaltisi boyle ..
neyse oyle boyle yedim ..
bide cumartesi proluton gunumdu vurundum yine totom agiriyor gece donemedim sagima soluma tas gibi yattim uyandigimda kendimi siktigimdan vajinamin oralar sizliyor ya valla dr salliyicam gecmezse endol kullanacam bu drlara kalsa cocugu dusur gel diyecekler nerdeyse..
chnb canim evim 5. katta ben asagi inemiyorum iki kisi gerekiyor sandalyeyle inmek icin insanlar hep iste diger dr moralimi cok yukseltiyor aslinda ama cok korkar oldum artik ..
tespih cekiyorum esim yalanci hocalara dondun diyor espirisine ..
neyse sabah sabah cenem dustu..

Allah Allah
Acaba eşin işin ciddiyetinde değilim. Hani Dr bu sefer çalış dedi ya. Oda herşey yolunda normal gebeler gibimi düşünüyor. Ama onlarınkide senin kadar hareketli değil. Canım bi konuş san. Gerçi konuşmazdırda şimdi.
Ya aslında yapmayacaksın. Alıştırıyoruz adamları her işi yspan Hanım'a sonra nasıl olsa po yapar diyorlar. Bi biz kadınlar kendilerinin düşünüp yapmalarını isteriz. Ana bu durum sadece kadınlara özgü. Erkeğe herşeyi söyleyeceksin. Kendi akıl edemezmiş. Öyle de benimki söyleyince yapmıyorum mu diye bide üste çıkar.
Allah yardımcın olsun canım. Allah'a emanet ol.

Günaydın kızlar
Baktım eşleri çerkiştiriyoruz durur muyum hiç
Şaka bi yana benim eşim de öyle,söylemezsern yapmaz hatta söylesern de yapmaz
Önünden geçerdim çamaşır sepetiyle,çamaşırı asardım bitirirdim,,e haber verseydin beraber asardık derdi,e be adam kör müsün önünden geçtim balkona çıktım???şimdi bi iş vereyim kırk saatte yapar,10 kere hatırlatırım,nedense hep unutur!!!suyum bitti şişemi doldursana derim,yarım saat geçer sen benden ne istemiştin der,uleyyn denklem çöz demedim su istedim,çamaşırlarımızıanem yıkıyor ütülüyor,bi kaldıramıyor yerlerine,amaaaan kaldırırım diyor,eve gelir takım ceketi portmantoda adılı,kravat pantolon yatağa fırlatılmış,kaldırsana buruşuyor dersin bahanesi havalansın!!!insan yoruluyor bi yerde arkasını toplamaktan,ben dayanamıyorum kalkıyorum kızıyor srn yat diye,ee srn yapmıyorsun diyorum,ne söyledin de yapmadım diye zeytinyağı oluyor,ufak şeyler gibi görünüyor ama yoruyor insanı,hele çalışırken...haftadonları diyorum bi süpürge tutuver,beyfendinin canı istemiyor,diyorum benim de canım istemiyordu ama okuldan gelince yapıyordum,yarım saat süpürge tutsun yoruluyor,annesi bile bu hafta oğlum sende kansızlık mı vat herşeyeyoruluyorsun diyor

Günaydın arkadaşlar..

Cuma günü detaylı ultrasona gideceğim ona bile gelmeyecek eşim :) Daha ne diyebilirim ki..
Dediğiniz gibi aynen öyle alışmışlar her işi hanımlarının yapmasına..7,5 yıllık evliyim..Eşimin hayatta çamaşır astığını, bir yer sildiğini, süpürge tuttuğunu, perde astığını ne bilim vss.. hiç bir ev işi yaptğını bilmem.

Heee mutfağa girer yemeğe yardımcı olurdu, bir de çocukla ilgili işlerde yardımcı olurdu.. 10 gündür konuşmuyoruz bakalım.
Bir tek serklaj günü geldi yanımdaydı.. Onun dışında hiç bir muayneme de gelmez.. oğlum da da öyle gelmezdi. bir tek ddetaylıya gelmişti bir de son kontrolüme..

Ay bak buna çok kızdım şimdi. Sebebi neymiş gelmemesinin. Ondan anlamıyor canım bu işin ciddiyetini. Bi gitse Dr neler yaşadığını anlasa. O h negüzel herşey gibi çocukta hazır.
Ya canım Allah kolaylık versin sana. Bırak ozaman herşey tam olmayı versin. Biraz ev dağınık kalsın oğlun vekendii doyur onun dışında yemek içinde yorma kendini.
Gerçekten çok üzülüyorum ben ya. Onların canı varda bizim yok mu. Bebek doğsun benim Aslan oğlum canım kızım oluyor. Benim görümcemin eşi tam bir hödük hiç eşi evi çocukla ilgisi ok varsa yoksa iş para. Bizim kız bekarken çok dikti onu bile eğdiler . bizimki hep der kızar çevresi bu çocuk benim senin değil diye valla haklı kız.

Valla dediğine ben de katılıyorum,melek bırak evi b.k götürsün ya,sen yaptıkça senin zorlanabileceğini düşünmüyor,gerçekten erkekler çocuk gibi,ben eşimin bu huylarını şahsen hiç bilememişim

Bizde de haftasonu kayınvalidemler vardı,bebek yatağı alalım diye tutturdular oysaki ben beşik istiyorum ya da park yatak,sözde ben ne dersem o olacaktı ama sözde.....keşke yatmak zorunda kalmasaydım diyorum hiçbirşey benim zevkime göre olmayacak,aileler biz alalım diyorlar,kendim alavcak olsam ne fiyatına bakarım ne bişeuye istediğimi alırım şimdi başkadı alavak diye ucuz olsun deyip istediklertimi alamıycam,intetnetten bir iki birşey aldım diye bir bozuldular anlatamam,neymiş ne gerek varmış şampuana daha,sana ne yaaaa ben doğuruyorum ağrısı sızısı bana,anestezi alıp dijkişi bana,her gece sıkıntısı bana,sana noluyor?yeminlen ben de kayınvalide olucam gelinime karışırsam bak ne olayım,evime gelip panjurlarımı kapattılar neymiş soğuk gelirmiş,iyi de evdeyim tüm gün içim kararıyor evb oldu kapkaranlık,geri açtırttım eşime,biz aynı evde yaşayan öğrenciler değiliz yaşımız olmuş otuz,panjurumuzu açalım mı kapayalım mı karar verebiliriz,yatak odamı bebek yatağı için itip çekmeye başladılar,ben şöyle olsun diyorum illaki tersini yapıyorlar,ondan sonra da sen nasıl istersen öyle yapıcaz diyorlar,ama nişanlandığım günden beri benim isteklerimin hep tersi oldu,nasıl oluyorsa?yaptırma mobilyadan nefret ediyorum evimin hepsi yaptırma,o yüzden de hep eğri büğrü,tutturdular bebek yatağını yaptıralım,altı üstü küçücük bir yatak gözümle gördüğümü beğendiğimi alabilmek istyiyorum,sırf bu yüzden annemle babama netten beğendiğim bebek şifonyertini aldırttım siz süpriz yapmış olun dedim,kayınpederim tutturdu çünkü yaptırtacakmış daha ucuz olurmuş,istemiyoruz ucuz olsun,150 lira verdim bebek çantasına ohh sefam olsun yaraşır paşama,kaç tane doğurucam sanki,yani bazen diyorsunuz ya burda yalnızım kimsrm yok diye,dua edin bence şükredin haliyle karışanınız da yok,aldığım hastane çıkışına bi ton laf ettiler,organik aldım,neymiş o öyle,başka rengi yok muymuş,onlar öğrenmişmiş organiğin ne olduğunu,ARKADAŞIM SANA NE diye haykırasım var,hastanede asmak için kapı süsü alıcam ne gerek vatmış???????? velhasıl sanki ben değil onlar doğuravcak hatta onlara kalsa erşya için daha erkenmiş,defim ki Allahla pazartlık mı yaptınız nr zaman doğuracağımı nerden biliyorsunuz dedim,çocuğu çartşafa mı saralım dedim,biberon aldım diye sen emzirmiycen mi diyorlar,e sütüm olmazsa nolcak sern mi vercen memeyi tööbe töööbe,çok sinirlendim ki sormayın,işime kartışılmadından ve evimde tek bir eşya yer değişse çok kızarım ben

ben bu adamı döverim tutmayın benimaynakmıdır nedir allah var eşim çok iyidir bir lafımı iki etemz ama hamileyken Bu arada gene benim panik atak yokluyor bugün allah sonumu hayretsin heokadarda diyorum kardeşim panik atak bak gelme seni istemiyorum diye ama nerde yüzsüzgidiyimde abdestimi alıyım namazımı kılıyım ferahlıyım bari
canım sen baştan ipleri vermisin ellerine benim gibi aman üzülmesinler anam kırılmasınlar biz üzülüyoruz kırılıyoruz haberleri yok ya amannede sinir lurum bu olaylardan bak sana birşey anlatayımda dinle kızıma hamileyim ömürüme kanepe alıcez kaynanam geldi eşime teyzenler bellonadan aldı kampanyaymış oglum ondan alın dedi dedi çocuk olsun paşayla bakarız vs dedi kaynanam aman oglum zati riski var alt tarafı bir kanepe alırsın ne olucek dedi benim surat bueşimde dedii dügündeki mobilyaları en aldım o hiç birşeye gelmedi kanapeyi kendi beyensin dedi sonra kaynanamdan bir ses aman ne yaparsanız yapın banane ben iyiliginizi düşündüm şimdi diceksinizki ben ne dedim evet bütün mobilyaları eşim gitti beyendi beyaz eşyalarıma kadar ben evime gelince gördüm sebebi kaynanam eşime oglum paşayı götürme evlendiginizi anlarlar fiyatı fazla çekerler demiş eşimde bana dedi paşa benim zevkimi beyeniyorsun ben alıyım olurmu dedi bende saf gibi olur dedim salak gidip alsana eşinle eniştesiyle gitti bursaya inegöle toptan aldılar geldiler anlıcagınız hiç birşey istedigim olmadı kızlar ya ne eşyalarım nede gelinligim beyaz eşyalara kadar eşim aldı benim bu evde beyendigim bri mobilya oda ömürümden kalan kanepeama eşim söz verdi işşallah dedi eşya alalım sen beyenicen ben alıcem söz dedi bakalım bu arada sizlere müjde veriyim 12 milyar borcumdan 7 milyar kalmış çok mutluyum kızlar hamilesiniz ne olur dua edin eşim 10 milyar iş var o olursa 7 milyar borcumuda kapatırım kızam serklaj parasınıda atarım kimseye muhtaç olmam işşallah ama güvenmek istemiyorum olmaya olmaz hep dua ediyorum namazlarımda allahım diyorum ne olur sesimi suy paşanın evladım için borcumu bitiiryim ne olur dua etmeyi unutmayın kızlar ne olur
Bugün gün var oturmaya gidicem işşallah şimdi kalkayım abdestimi alıyım heyde güne brokoli haşlamamı aldım yanımda götürücem işşallah orda yicek onlar mamaları yesinler beni sormayın kilo almışım onun yüzünden diyete sıkı sarıldım kilomu hiç sormayın utanıyorum

Sorma paşam,hiç kaprisli bir eş yada gelin olmadım,hep siz bilirsiniz yada farketmez dedim,sandım ki ben böyle deyince bizi kendi halimize bırakırlar,birşey satın alıcaz saf eşim babasına sdöylüyor,o da ne gerek var diyor vsd bende kızıyorum niye babana söylüyorsun diyorum,parayı biz kazanıyoruz onların paradıyla almıyoruz ama kartışma hakkı görüyorlar,oğulları olgunlaşamadı hala beni de öyle sanıyorlar,oysaki ben çok tasarrufluyumdur,erşim hep der ne masrafsız kadınsın diye,ben niye tasarruf ediyorum asıl gerekli gördüğüm şeyleri alabileyim diye,yattığım yerde ne hamile elbisesi aldım babamın pijamalatını giyiyorum eşiminkileri giyiyorum boşuna masrag oğluma alırım o parayla alasını ne lazımsa diye,ben daha kendime kendime 100 liraya çanta almadım almam da ama çocuğuma canım feda,kendime 10 lira verirken kırk kere düşünürüm de ona düşünmem

Hadi inşallah eşinin işleri rast gelsin de,bebeğiniz uğuruyla gelsin inşallah

kizlar dr 2 defa mesaj attim iki defa donmedi sekreteri aradim yeni atmisin diyor sabahkini gormormemis sanki deluuuu
neyse kasilmam var dedim magnezyumu ikiye cikar dedi coraspirinide kullan artik dedi..
bu dr endol hic kullanma diyor kizlar ben insan degilmiyim ya niye boyle yapiyor magnezyum beni hic rahatlatmiyor endol iyi geliyor ..
endol neden kullanmiyim dedim onun icinde asiri derecede aspirin varmis daha iyi ya iste bizdede pihtilasma var kizlar arda beye bi sorun aspirin varsa pihtilasma olanlara zararlimi ki..

Arkadaslar herkes ne de dertliymis
Birde ben.anlatayim
Ben evlendigimde kayinpederim dugunumde 1 kucuk altin bile takmadi dusunun artik.
eve aldigimiz erzaktan giydigim gelinlige takilan sete kadar borc alindi.
Mobilya beyaz esya saymiyorum zaten
Yillarca maddi cok sikntilar cektim.
Amasimdi evimde var arabamda mutevazi olsada
Ve en onemlisi hicbirseyime karisamiyorlar haklari yok cunku
Yillarca uzuldugum tavirlarina simdi sevoniyorum bile

Eslere gelice esim titiz ve duzenlidir
Ama benyattigim zamanlarda ev daginik vepiste olsa onaa gore tertemizdi o yapicak ya

MELEK

allahsabir versin canim
Buikinci hamileligin esin isin ciddiyetini anlamasi gerek ama
Rabbim yardimcin olsun kendini fazla yorma

kızlar merhaba ara ara bakıp cıkıyorum tam olarak okuyamıyorum ama aklım hep sizde hepiniz de iyi ve sihhattesinizdir inşallah
gurbetci kuzum serklajın olmuş Allah´ım tamamına erdirsin kuzunu sag saglim vakitlice al kucagına inşallah
chnb canım benim evindesin artık cok sukur,eminim işten gucten halin kalmıyordur ama hepsi tatlı yorgunluklar Allah yardımıcımız olsun,saglık olsun muhim olan o
eşleri cekiştirmişsiniz,bende de var numunelik bir tane ama onu oyle kabullendim artık ben kendi ustume duşeni yapayım da o ne yaparsa yapsın,hayatta her zaman yalnızız,eşimiz dostumuz da bir yere kadar o yuzden uzmeyin tatlı canınızı

benim de kızlar bir turlu hastalıktan kurtulmadı 2 aydır birbirlerine bulaştırıp duruyorlar,biz de kapıyoruz sonra haydi kısır dongu ondan ona gezdi durdu,Allah´ım çıkart şu mikrobu evimizden,yavrularımızı koru.Allah´ım kimseye kaza bela hastalık nazar vermesin inşallah!
İnci broşite kadar kotuleşti,şimdi şukur iyi ama paranoyak oldum artık eve hasta biri gelecek fiye odum kopuyor bir de insanlar amaaannn bir şey olmaz dedikce sinirlerim zıplıyor.Oluyor işte,sonra herkes evine gidip sefa yaparken ben kucucuk hasta bebelerimle ecel terleri dokuyorum,cok kızıyorum hasta hasta bebek ziyaretine gelenlere hele hele dur koklayayyım deyip şap şap openlere,ben azcık bogazım acısa kimseyle tolaşmıyorum bile bulaştırmamak icin,insanlar ne dusuncesiz.Aklınızda bulunsun bebek mevludunu 6 aydan sonra okutun,eve de 40 gun kimseyi kabul etmeyin,hic ama hic risk almaya degmez,incim 40 gunlukten beri kurtulamadı mevlutten beri.Oysa grip mevisimi başlamadan mevlut olsn bitsin demiştim ama bizim planımızla olmuyor bu işler.
Simdi cok şukur iyileşmekteyiz,Allah´ım koru,beterinden koru inşallah!

Bu arada hep yazacam ama unutuyorum,hani ben hamileyken batikonlu su ile temizlendim tavsiye de ettim burdan zararı olmaz diye.Cok şukur gorunurde bir zararı yok ama feryalin doktoru onermemiş,ciddi miktarda emildiginden bahsetmiş ve ben belki gecmişi okuyup uygulayan olur diye uyarmak istedim,ne olur ne olmaz siz yapmayın canlarım.

duyaydın canım herkes herseye cok karışır ve bu daha başlangıcı,daha dur bebek buyudukce daha katlanılmaz bir hal alıyor,yok emdi mi yok emekledi yurudu mu,falancanın soyle yurumuş,konuştu mu,şımardı mı,kakasını soylemedi mi vs vs.hele de başka cocuklarla ve yakınlardaki yaşıt bebeklerle karşılastırmalar yok mu işte o zaman insan hem kırılıyor hem cok sinirleniyor,herkes hep bir kusur bulma telaşında,sanki ben yada bebegim kusurlu olsa sevinecekler.Filize hic bir şey alamadım ben hamileyken,hepsini ablam ve halam aldı,bana bavul olarak yolladılar,park yatagını kendim secmiştim sadece ama beni uzmemişti bu durum.Ne olursa olsun gunun sonunda onemli olan bebeginin saglıklı ve mutlu olması,şu anda alınanlar bebek eşyaları sadece daha alınacak cok sey var hic uzme kendini.opuyorum hepinizi de

Duyaydın ne desen haklısın.Sen doğurcaksın bebeği..Sein seçip aman lazım..Ben yatarken tabi kısmet olmadı ama;doğumdan sonra alırız diye karar vermiştik..Odasını,bebek arabasını...öyle yapsanız..Bir hastane çıkışı,acil ihtiyaçlar yeter..Doğumdan sonra mevlüde kadar gider gönlünce alırsın..

Kızlar ben 1 aydır troit hapı kullanıyorum en düşük dozlusundan..Kullanmadan önce tsh;1.8 di şimdi 2.8 anlamadım gitti.Bu ilacı içince düşmesi gerekiyordu tsh ın..Artmış..Dr normal dedi..Hatta kuyumcu terazisinde ölçmüyoruzya normal dedi.

Birde hba1c şeker ölçümü yaptırdım..oda referans aralığı 4-6 idi...benim 5 çıkmış..bunada normal dedi..(tv de gebelik düşünenlerin 4 olmalı falan diye duymuştum..sizce nasıl..Birde açlık 94 , tokluk 84...

Merhaba kızlar okuldan geldim kendimi attım tv 'nin karşısına .Bugün okulda inanılmaz sinirliydim bu doğum kontrol hapları beni psikopata bağlıyor.Cinsel hayatımıda sönüyor. Libidomu düşürüyor.Neyse eve geldim ya çok şükür birine çatmadan saçma sapanda olsa bir program açtım bakıyorum.Öptüm sizi çook..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…