Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar cvplar icin cok saolun..
elhamdullilah cok sukur binlerce defa bu gun daha iyiyim kizlar ..
bildiginiz resmen kasilmaydi ya soluma genelde yatiyorum kasildigini hissediyorum o sirada sirt ustu yatinca elime geliyor zaten diger hamileliklerim gibi tecrubeliyim kasilmayla gazi ayirt edebiliyorum..
aslinda dun neden oyle oldu biliyorum gece ruya gordum beni kovaliyorlardi damdan dama atliyordum. sabah kalktim kasigim agiriyordu ...
bide evde yanlizim hep kendimi dinliyorum..
tespih cekiyorum hic elimden dusurmuyorum zaten tespih ceke ceke uyudum dun gece ..
endol kullanmistim dun oglen hic fayda etmedi magnezyumu ikiye cikarmistim o biraz gevsetti beni demin yine ictim...
Allahim sana sigindim merhamet et ..

Dün gece rüyamda bir yolun kenarindayiz, esim ve oğlumda var
Birdenpolisler geliyor , silahlar , koruma kalkanları çıkıyor, sirenler çalıyor
Hrkes kacisiyor, yolda kesilmiş bir ayı kafası ama homurdaniyor hala
O sırada her yere saçmalar sıçrıyor,ben kaçıp bir binanın arkasına giriyorum, oğlanda babasıyla
Ama kaçamıyorlar sanki, onların hizasında bir kadının göğsüne saplanıyor saçma görüyorum
Koşuyorum bizimkilere bakmak icin
O sırada uyandım ama moralim cok bozuldu nasıl etkilendim
Hayır olsun

kız adam ne ugraşıcek sen hamilesinya bebem demiştir onu üzmezlerbenim eşim o işleri yapıyor bebem yakın olsaydık eşim yapardı hem bende sana yemek yapardım3 katlı diye hatırlıyorum evini anacın nasıl temizleniyor o ev kız kkya koydunmu evin resimelrini herkez koyuyorya merak ettim
ah kıyamam şimdi çişini yaparkende yavrum zorlanır annesi tüh uzaktasın ebem ya bir çüçü pilavı yirdik berabbim şifa versin bebem
endol beben kanama yaparmış rahimde öle dedi alt kattaki bana kanama yaparsa rahimden neden veriyorlarkianlamış degilim

canım rabime sıgınıcez önce bunu bil çok zor yaşadıkalrımız eşime geçen dedim şimdi geziyorum yemek hazırlıyorum vs hamile kalınca pilim bitiyor vallahi yanımda olsan sen doguruna kadar bakardım seni güldrüdüm kız keyfin yerine gelsin diye insanın canını acıtan ne biliyormusun hamile kalmadan önce millet evinden çıkmaz hamile kalıncada kimse kapını açmaz oda insana ne koyuro bir bilsen eşime diyorum hamile kalınca demiyelim kimseye canım diyorum en azından derizki anacım kimse bilmiyorda ondan gelmiyor deriz hamile kaında yatalak ferçli hastalardan ne farkımız kalıyor senin yerinde olsam doktorumu degiştirirm döverim kız ben o doktoru allah var oglumda doktora gidiyordum hep aradık geri döndü hem dedi şöyle böyle yapın diye ama çare degilki bazı şeyler kalk kendine gel sirkelen bakıyım kızmaya başlıyorum hestrese girme benim gibi kafanı doldurma relaks ol hamile kalırsam eger ben ne yapıcem biliyormusun telimde beni rahatsız edenler yok senin rahatsız edenin varsa telini degiştiricen facemi bile yeni açtım hep bebem gibi bebegini kaybedenler var laf sokan yok içimi dökerim diye kiloda vermeye başladım hoş aldım gene ama olsun gene veirirm şimdiden 700 gram gitmişben paşaysam bu kilolaeı nasıl verdim öle vericem 70 düşene kadarda bebek düşünmüorum çünkü bebeklerimi kaybedince çok aglıyorum derteler benim oluyor sen strese girmicen yok şöyle yok böyle olucek demicen ne kadar kötü düşünürsen öle olur hep iyi düşün dün ben plates yaparken ebrucuk dediki hep güzel şeyler hayal edin bende içimdeki ses şöyle seslendi paşam borçlarını bitiricen bebegine hamile kalıcen saglıklı bir şekilde kucagına alıocen dedim durdum hiç kötü hissetmedim bebem sende öle yapsen ne kadar strese girersen okadar rahim kasılırmış lk önce o gebelik çizelgeni kaldır en büyük etken strese sokan kızlar biliriler ömürümde kaldırdım riskli haftaları gördükçe strese girmiyim diye heop derdim hayatın riskli haftam geliyor ne yapıcem derdi strese girme beyin komut veirimiş bak bunu rahimen at diye inan bir yerde okudum diyorlarya neyin kötüsünü düşünürsen o olur diye:18::18: bende 2 ddüklü var bebem onlarla şimdilik yemek yapıyorum notlar alıyorum kaç dakika pişer vs hamileligi düşünüyüm evi kendime göre ayarlıcem eşim raf yapıcek duvara kuru yarılarım cam kavonozlarda zate elimin altında olucek düdüklü yemegide güzel oluyor pilva veya makarna olursa oda kolay sanki sınava hazırlanan veletler gibi ugraşıp duruyorum tek korkum çamaşır ütü fontomun süpürgesi var ondan alıcem minik hem hafif heryeri çekiyor yerlşeride viledayla silerim tozuda şöyle vıcıtlarım ıslak mendille alırım paşanın kafesinide hallettim üstüne havlu kagıt koyarım temem 2 düdüklü yemek atarım bir kuru temem salatayıda akşamdan çıkarırım oturdumum yerde yaparım bulaşık makinamın önüne sandalye koydum ona oturup dizerim boşaltmasına karışmam amaeşimle iş paylaştık agır işelr ona hafif işler bana çamaşır ütü eşime haftada 1 dip köşe temizlik ona banada ortaya karışık işte
deki içinden hergün uyanınca rabbim sana binlerçe şükürler olsun yavrum sana emanet de gerisi allaha kalmış inan olmuşla bitmişin önüne geçemiyorsun
arda beyin yanına gittim ben dedimki eşimde var arda bey okadar yattım camdan bile bakmadım kızlar sor istersen çok kızardım onlara bebege birşey olur yatın diye neyse dedim arda beye okadar yattım camdan bakmadım adam suratıma durmıyacaı varsa durmuyor paşacım dediyatmana gerek yok edi öle cam kapı sil demiyorum ama dedi yemegini yapabilrisin dedi namazımında oturrarak kılar temem hareket lazım dedi zati kanda pırtılaşman çıktı dedi buruyada özelle gelmene gerek yok dedi merro otobüsle gelirsin dedi hoş nasıl olucekse eşim diyor arabaya binersek dedim nasıl ayakta gelicem dedi kim dedi ayakta gidicen diye dedi rica ederim birine kalkar dedi vallahi eşimin tersi çok fena hele biri kalmasın şimdi işlerim benim çok bebem canını sıkma evi temizlicem pazara gidicem eve gelicem hayde yemege sonrası malum yemek yenir oturulur yatılır hayat sıkıcı be ekşin lazım bana11 sene oldu 4 duvar arasındayım eşim çok geç geliyor bu aralar adam 2 işe gidiyor bazen 3 işe gittigi oluyor canım sıkılıyor paşamla köpügümde olmasa hayatın çekilmez birde bebekleri olsa bizim gibi tembel çıktılar bu veletlerbeni bekliyor galiba köpük hanim birlikte bebekleriiz olur belkim ne dersin
stres yok bebegi strese sokma annesi rabbim bizim için neyi hayırlı görüyorsa onu yaşarız kardeşim rabime binlerce kez şükür ler olsun kılabilirsen namazınıda kıl bol bol dua kuran oku derim ben canım çok sıkılırsa beni facede taciz edebilirsin konuşurz

Hayır olsun.. sanırım bu dönemlerde böyle saçma rüyalar görmen normal :)

bizim de 40 mız doldu bugün. banyomuzu yaptık. rabbim uzun ömürler versin... kanamam bitmedi. yarın dr ye gideceğiz...
Maşallah Süphanallah,damatlığını da gör annesi inşallah,darısı da başımıza :) nasıl hızlı geçiyor zaman sen böyle 40ımız çıktı galan yazınca anladım,yoksam sanki geçmiyormuş gibi geliyor :))))

kızlar bugün yeni birşey öğrendim, Hem kabızlık hem de gaz sorunu olanlar için... sizinle paylaşmak istiyorum...
ılık suyun içerisine biraz bal koyup iyice karıştırın,sonra üzerine birkaç damla limon sıkıp için... şİFA OLSUN :)

canım toton açıkta kalmış merak etmerabbim hayırlara çıkarsın işşallah :18::18:

canım benim ben limonu bilmemde elma sirkesi işe yarıyor ben kabız biri oldugum için denedim daha öncede yazdım burda bebem ılık olucek su aç karnına kahvaltıdan önce yapıcen ben yaptım bugüm öylen wc çıktımtavsiye ederim

pasam saol cnm
chnb cnm damatliginida gorursun gunlr cabuk gecmis gercekten ama bana gecmiyor gibi sanki
hidenisko cnm bende senin gibi sacma sapan ruyalar goruyorum..
dua da ederek yatiyorum ama yine de goruyorum

herkese slm...

bugün kontrole gittim devletteki doktoruma..
baktı herşey yolunda görünüyor dedi..kan idrar tahlili yaptırdım..
kan iyide idrar garip bence
doktor bişi yok dedi ..az bişi bol su iç ilaca gerek yok dedi o tamam ama
protein 30
wbc 25
çıkmış yanları yıldızlı yani değerler normal değil bide
8-9 lökosit ve nadir eritrosit görüldü yazıyo...

buna netten baktım böbrek foksiyonunda bozukluk diyo..prof. demişti yattığın için böbrek sorunu yaşayabilirsin diye ondanmı acaba..yarın arayıp sorucam..

haa diğer sorunda şu
gelmişken şeker yüklemesi yapalım dedi 75gr lık yükleme yapıldı
sonuç feci kızlarrr.. açlık 96 1saat sonra 255 2.saat 160 çok yüksek yani dahiliyeye gönderdi...
dahiliyeciye kızımda da vardı dedim.diyet yapmıştım düzene girmişti diye...
ozman 2 hafta diyet yap sonra gel açlık tokluk bakalım düşmezse doğuma kadar insülin kullanacaksın dedi...

ne diyim bu halime şükür..allahım yardımcım olsun üst üste herşeyyyyy

Ay kızlar ben geldim. Bugün oğlum da ben de kontrole gittik. Malum 40 çıktı. Korunma yöntemlerini konuştuk. Spiralin döllenmeyi engellemeyip embriyonun rahime ulaşmasını engellediğini okumuştum. öyleymiş( hapların da çoğu rahimin kalınlaşmasını engelliyormuş( bana östrojen hormonu yükselten ve emzirmede kullanılan hap yazdı...bu yumurtlamayı engelliyor..

Bebiş de iyiymiş sarı hala. uzarmış bazen. Maşallah boyu kilosu da iyi. Anne karnındaki gibi önden gidiyor... maşallah...

bugün yine aradılar memorialden aradılar. illa yüzyüze görüşmek istiyorlar habertürkten...

her şey güzel olsun hepimiz için...

hidennisko canım hayır olsun son zamanda oluyor öyle...
gurbetçi geçsin hemen...

paşam gel mevlide ye pilavı...

Kızlar doktordan geliyorum nst iyi çıktı suyumda suan iyi haftaya suyu azalırsa riske atmam,dogurturum dedi doktor bana dogum deyince şaşkın ordeg donüyorum,oncesinde cuma gunü nst gircem benim doktor yokmuş başka bı doktor suyuna bakacak insallah haftayada suyu iyi çıkar

Sevgili Bora Bey sizi haberdar etmek istedim. laparoskopik serklajdan bir hafta sonra amniyo sıvımın sızdığını farkettik. Hastanede yattım tedavi sonucu kese kendini tamir etti. Şükür 41 gün önce Ahmet Ardamı dünyaya getirdim.(Dr mizin ismini koyduk:)))
Bu arada down riskimiz 10 da 1 di yazmıştım size 4 lü testte. Şükür sağlıklı doğdu oğlum amniyosentez de yaptırmamıştık...
Çok teşekkür ederim ne zaman yazdysam size hep döndünüz...

cevap:İnanın çok sevindim. Sizin ve Ahmet Arda nın sağlıklı olduğunu duymak benzeri şikayetleri olan gebeler için de bir umut olacak. Sağlıklı huzurlu ve mutlu nice senelere...

canım çok sevindim. oluş hanıma mı gittin bugün? nerede olacak doğum?

Her ikinizede maşallah canım.
Hap kullanmanı mı tavsiye etti Dr run.

Hayırlısı olsun canım. Rabbimîn izniyle haftayada herşey yolunda gidecek bir hafta bir hafta derken zamanında doğacak annesi.

Canım geçmiş olsun. Endol hemen etki göstermiyor. En az iki saat sonra başlıyor bendede rahatlama. Genelde ertesi gün iyi oluyorum.
Canım senin haftalarında bende öyleydim. Chnb bana derdi 26-28 sonra rahatlıyorsun diye. Hamd olsun gerçekten o haftalatdaki vesveselerim kendimi sıkmam yok. Şimdi sana ne kadar yapma Üzme desem boş. Geçecek canım. Rabbim izniyle bu günler su gibi akacak. Allah'a emanet ol.

eylul gulu cnm sen dr dedigine bakma insallah zamaninda dogacak bol bol su ic cnm terliyorsan daha cok ic...
metalcim seninde kasilman oluyormuydu bu haftada diger hamileliklerimde bu haftalarda yoktu bende sasirdim dikistenmi acaba tepki veriyor ..
Allahim yavrum sana emanet..

Canım ben şeker hastasıyım,benim gebelik öncesinde de vardı,korkma,insülin derlerse de korkma,yalnız insülin de kullansan kullanmasan da diyetine dikkat etmelisin

Canım iyi haberlerine çok sevindim,eminim haftaya da azalmayacak suyu,iyi düşünmeye devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…