Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ne güzel yazmış
ilgili dokotrları çok seviyorum

dönme arkadaşım dönme
kuzucun güçlü, suyu da azalmayacak annesi
36 yı kesin göreceksin içimden bir ses öyle diyor

beni de bugun 3 arkadaşım aradı
doğum ile ilgili şeyler görmüşler
iyi misin diyorlar
benim gördüğüm rüyada malum
hayırlara çıkar yarabbim

Evet vardı canım. Tabi Nst de çıkmıyordu küçük olduğu için. Canım belki bunda daha tecrübeli olduğumuz için anlıyoruz.
Rahim reddediyor filan deme. Psikolojik olarak kendini inandırıyorsun. Mesela şimdi sana yazarken ben yine kadılarım. İlk ikisi 10 dakika araylaydı. Bu 20 sonra geldi. Bide benim kasılmalarım da saki mesanemi biri sıkıyor gibi sadece orada başlı oluyor. Bütün vücudumdan ateş çıkıyor. Uzarsa terliyorum ve konuşamıyorum.

Bize yemek yspan süt halamın gelini ilk hsmileliğînfe tam 40 haft hiç bebek hareketi hissetmemiş. Bebek hareket ediyor ama anne hissetmiyor. Dr demişti senin vücudun bebeği kabullenmedi yok sayıyor demiş. O bile 40 hafta Durmuş canım. Sen gönlümü ferah tut. Rabbimîn izniyle kızın sağlıkla zamanında doğacak.

Hayır dır canım. Hayır düşünelim hayır olsun. Az kaldı annesi. O senin çok üzmedi bundan sonrada üzmeyecek.

evet canım emzirirken de kullanılıyormuş. Epey durdum son hastaydım. hatta eve bıraktı bir üst mahallemde oturuyor. ...

İlgi Dr gerçekten. İnsanın böyle kendisini ve sağlık geçmişini bilen bir Dr tanıdığının olmadı iyi oluyor. Benim oğlumun çocuk Dr bende herşeyi sorarım ona kendimle ilgi de. Dr önerisi isterim

canım bahçecide. kk da cevaplıyor soruları sormuştum. cevapladı hem de doğum haberinizi verin demişti...

beni ara doğuma giderken...

Canım ben şeker hastasıyım,benim gebelik öncesinde de vardı,korkma,insülin derlerse de korkma,yalnız insülin de kullansan kullanmasan da diyetine dikkat etmelisin

ben kızıma hamileykende vardı şeker..diyet yapıcam mecbur..ama değerler yüksek diyet yeterli olmayabilir dedi doktor..insülin kullanırım bebeiş sağlıklı olsunda...

aslında şekeri çok takmıyorum kızımdan tecrübeliyim..
beni endişelendiren idrar testi sonucu..acaba böbrek sorunumu yaşıyorum ben..

idrar testinde sorun yaşayan oldumu acaba malum çoğumuz yatıyoruz....

metal canım iyidir. kendisi erken doğumu yaptıran dr...

çocuk dr si de erken doğan bebeğime bakan dr idi bugün. hatırladı...

Benin gebeliğin başından beri sık idrar ve kan tahlili yaptırıyorum. En uzun bu sefer oldu. İdrar Tah ve kültürü 15 gün oldu kan tahlili 1 ay geçti. Canım benim baştan beri hem kan hem idrarda sıksık lökosit ve mikrop çıktı. Kültür temiz çıkınca sorun olmadı. İki kere antibiyotik kullandım. Bide beninde 11 haftadan beri gebelik şekerin var diyetle hamd olsun bugüne geldik. Ayrıca aynı hatlarda benim 24 saat idrar toplanmıştım onda protein fazla çıkmıştı. İdrar Tah çıkmıyor. İlerde sorun yaratabilir demişti benim endokrinime. Hep yattığım için 18 haftadan beri endokrinime de gidemedim. Allah'a emanet.

Canım ben kum dökmüşüm farkında değilim,ben şüphelendim de dr ye sordum,o zaman mühim değil dedi,bi daha da öyle bişey çıkmadı,neydi çıkan da amorf tuzları gibi bişeydi

idrarda protein yattığımız için böbrek foksiyonları değişiyor ondan çıkıyor anladığım....

doktorum önemli bişey yok dedi..ama benim kafama takıldı işte...kültür falanda istemedi....
1 ay sonra kont çağırdı...çok geldi bana ben meraktan 15 gün sonra acile gidip kan idrar tahlilini tekrarlarım artık...
küçük bi ilçedeyim burada kültür felan yapılmıyor...olmadı prof. kontrole gidince orada yaptırırım bende..

dediğin gibi Allah a emanet..Allahım korusun inşallah bebişerimizi...
yatmak yeterince zor üstüne böbrek sorunu ve şekerde eklenince

bakalım yarın itibariyle diyete başlıcam kızımda 200 cal yapmıştım..dahiliye uzmanı yattığım için 100-200 kal eksilt diyeti dediii...sen kaç kalorilik diyet yapıyosun canım??
2 hafta sonra açlık tokluk bakılacak diyet yetersizse insüline başlanacak..inşallah gerek kalmaz...

üzerine hareketsizlik ekleninc eson olarak kabızlık problemim varr doktorun ısrarla kabız olma demesine rahmen:26::26::26::26:
kullandığınız bişi varmı??aslında bol su içiyorum ama faydası yok...şekerde çıkınca kayısı kompostosıda içemem...

prebiyotik yoğurt düşünüyorum zararı varmıdırkiii:44:

Canım ben kum dökmüşüm farkında değilim,ben şüphelendim de dr ye sordum,o zaman mühim değil dedi,bi daha da öyle bişey çıkmadı,neydi çıkan da amorf tuzları gibi bişeydi

geçmiş olsun canım..
gerçekten hepsi üstüste geliyor...

inşallah hepsi geçecek allahın izniyle..
bebişleri kucağımıza alınca yaşadıklarımız ileride onlara anlatacağımız hatıralar olur inşallah

Ben başlarda 1800 kalori yapıyordum. Sonra 2000 kalori çıkarmıştı. Gerçi iki aydır gitmedim Dr. İlk aylarda daha sıkı yapıyordum son bir aydır biraz kaçamak yapıyorum. Sütlü tatlı yedim. Haftada bir. Arada iki yaprak bihter çikolata yiyorum. Yada Arda un kurabiyesi yedim. Hepsi aynı anda değil. Farklı zamanlarda.

İlk gebeliğimde hastanede yatarken çıkmıştı şekerim orada kayısı konpostasını kuru kayısıdan şekeri yapılıyordu. Daha çok içmiştim. Doğum sonrasında elma kuru kayısı şekersşz kaynayın hep. Çok faydasını gördüm hemde bol içtim.

mutlu edeceğini düşündüğümüz için yazdık canım biliyoruz bu günleri yaşayan için zor geçiyor korku ve endişeli günlerdir...ben bildiğim kadarıyla cvp yazayım sana kendisi okuyup bişey ilave etmek isterse sana iletirim yine..
evet o bebeğine kavuştu geçen hafta oğlu yaşını doldurdu.. ceylinirem çalışmıyordu biz çok dikkat ettik yani sadece evde gezindik balkona çıkıp oturduk.. o bazen annesinde kalmaya gitti diye biliyorum. ben doktorunuzu bilmiyorum senin durumunun riskinide bilmiyorum ama çalışma derim riske atma derim(ben hep yattım ama ikincide çalışabilmek istiyorum) çalışanlarda var bilemiyorum ki bir risk yoksa işin seni çok zorlamıyorsa çalış.. doğumuda sezeryan oldu iyi geçti diye biliyorum

duyaydin geçmiş olsun canım

Son düzenleme:
Sağol tubacım,geçti gitti çoktan :)
sen napıyosun,delikanlıma kim bakıyor işteyken?kıvanç olduğu gibi sana benziyor,ben de oğlumu kendime benzetmek istiyorum yaa hehehe

canım çok sevindim. oluş hanıma mı gittin bugün? nerede olacak doğum?
Evet canım oluş Hanım'a gittim dogumu sormadım hafataya netlesirdogum duyunca aklım basımdan gidiyor,iyiki esım yanımda bugün 2 tane randevu aldım saatini unut dürüyorum

Hayırlısı olsun canım. Rabbimîn izniyle haftayada herşey yolunda gidecek bir hafta bir hafta derken zamanında doğacak annesi.
İnsallah canım doktor 37 olunca fazla bekletmiyecek insallah o haftayida görürüz

Yok canım hiç terlemeyorum bol su iciyorum,canım sen kasilmalar icin doktorunla konuşmadinmi?gerekirse hastaneye yatırsın seni

Ay insallah canım bende inanıyorum 36. Doldurcagma
Bu hafatalarda saçma rüyalar görmek normalmiş bende görüyorum bazen,yetmiyor cevrendekiler görüyor sınır oluyorum
Gecen hafta görümcem. Gormuş bana anlatıyor dogum yapmisin bebeğim bı kere nefes almış sonra olmuş Allah korusun hayra yorduk ama yinede canım sıkıldı

bol su içmek en iyisi, armut falan da yiyebilirsin, bilmiyorum şekeri yükseltir mi ama

bu arada hemoroid sorunu konuşulmuştu, bir yerde okumuştum
sıcak( yakmayacak kadar) su ile taharet almak iyi geliyor, soğuk su düşman diye yazmışlardı
hakikaten uyguladım 3-4 gün içinde o çıkan şey yok oldu
belki seni de rahatlatır, dene istersen

bugun de bir arkadaş aradı beni kilotla geziyordun sokakta siyahtı kilodun diyor
neden böyle geziyorsun diye soruyormuş, hamilelikten üstüme birşey olmuyor diyormuşum
başka biri de evimi darmadağınık görmüş, yataklarım açıkmış, evi toplamış
hep çok ağrım var deyip durmuşum :18:

Metalcim kasılmalarım oluyor diyorsun ya o sırada karnının bir köşesi sivriliyormu?Birde şekerin kaç dolaylarında..Endokrinede gidemiyorsun troit hapını nasıl ayarlıyorsun?

Kızlaaaarr bu isimin altına resim nasıl ekliyoruz.Birde siz arada simgeler kullanıyorsunuz ya(maşallah falan gibi) onun listesi nerde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…