Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

CNm bu kadar olumsuz düşünme,
Her doktor böyle değildir
Malesef arada hödükler çıkıyor
Eminim bebeğin iyidir, sende icini Rahat tut

tamam o zaman ben de o gün kontrol sonrası işe dönecektim fakat ayarlayayım o zaman :) Kontrolün kaçta? ne zaman nerde buluşuluyor? oğlunla mı geliyorsun?

kontrolum yarın ama cuma buluşuruz diye düşünmüştüm, Maltepe Carrefour bana cok yakın
Saftunc neresi olursa gelirim dedi
Sana da uyar mı Orası
Oğlanı getirmeyi pek düşünmüyorum , rahat sohbet edemeyiz ama sen getirirsen bende getiririm

Canım yarın kontrolün kaçta. Ben de yarın Femical deyim Allah nasip ederse. Saat 11:15 de.

Canım Doğu batı farketmiyor. Eğer gittiğin özel hastahanenin yeni doğan yoğun bakımı senin haftam için yeterli değilse hepsi üniversiteye yolluyor.
En önemlisi Dr iyi diyolog kurabilmek. Rabbim yardımcın olsun.

şimdi netten baktım kabızlık ve hazımsızlık için yazıyor...
bana serklaj sonrası duphalac vermişti doktorum ama bitti...uzun süreli kullanma demişti....:26:

canım burada dulcolax diye bir haptan fayda gördü çoğu kişi geçmişte. biraz pahalı ilaç aldım bende işe yaramadı. tadı kötü ama bende magnezi calcine yaradı sor istersen...6 tl idi:))

canım benim de 25 haftalık kaybımdan sonra 8 haftalık kaybım oldu. onda kürtaj olup genetiğe gidecekti fakültede. Ağlıyorum asistan dr diyor ki alt tarafı kürtaj oldun niye ağlıyorsun? Ben de bağırdım dr ye... Gerizekalı 2 gün sonra uzman olacak yandı hastaları. Yazarken bile dişimi sıkmışım şimdi sinirden. Böylelerinin elinden diplomayı almak lazım...

ben burada başka dr ye de gittim bana da 10 da yaparız dedi sorun çıkarsa serklajı alıp gebeliği sonlandırırız demişti...
dün dr ye sordum asıl neden 2 li test dedi. ama ben bir yerde okudum rahimin belli olgunluğa ulaşması için 12-16 arası deniyor...
bu arada laparoskopik için de 12 . hafta hamilelikte idealmiş. ben dedim ben 12 artı 4 te gittim bir hafta bekletti Arda bey. Aletleri tamamlamışlar o sürede. çok yapılan bir operasyon olmadığı için sanırım...

nasılsınız
Cemil AKGÜL e gittim.
çok babacan ve bilgili bir doktor ısındım ben tabi ilk gittiğimde her doktoru beğeniyorum sonrasında kalbimi kıran bir durum oluyor.
inşallah bu doktora ısınırım.
bana folibol ve elevit verdi en az 2 ay kullancaksın dedi.

ama kan sulandırıcı vermedi hamilelik öncesi...

benden genetik testleri istedi onları yaptırıyorum bu arada...

inşallah 2 ay sonra denemelere başlayacağım...

Canım yarın kontrolün kaçta. Ben de yarın Femical deyim Allah nasip ederse. Saat 11:15 de.

Bnimki 13.30 da
Erken gelebilir miyiz bilmiyorum ama insallah denk geliriz
Gelemesek de iyi haberlerle don insallah

Cemil beyin iyi olduğunu genelde söylüyorlar
Hakkında hayırlısı olsun

Kızlar benimde sol kasığıma iğne batması gibi sancı giriyor çıkıyor 10 dakika sürüyor 3-4 saat olmuyor sonra gene
Bakalım yarın insallah iyi haberler alırız

kız uçaga binememde otobüsle gelirim kaç saat çekiyor :18::18:
rabbim hayırlısını versin işşallah saglıcakla dogur sıpamı

sen dayak istiyorsun he strese girme döverim gelirim oraya erimmem he relals ol bebm relaks
işşalah herşey yolunda gider

işşallah güzel sonuç olursın canım

İnşallah görüşmek nasip olur canım. Görüşemesrkte Rabbim hayırlı haberlerle gelmeni nasip etsin.
Ben de iki gündür biraz kendinden korktum. Dün sık kasılmam vardı. Bu gün kasılmam sık deği hamd olsun. Fakat hem kasımlarına hemde belime ağrı girip çıkıyor. Sağ - sol sırt üstü hiçbirinde rahat edemedim. Rabbim hayırlısını nasip etsin.

Allah'ın sana sığındım.

canım balı sabah ılık suya 1 çay kaşığı koydum..balda köyümden
okadar bişi olmaz diye düşünüyorum...

bugün bende senin dediğini yapmışım
elmayı küp doğrayıp kısık ateşte az suyla pişirdim..sonra yerken üstüne tarçın serptim..
tadı gerçekten güzel olmuş
hem kabızlığımada iyi gelir inşallah

canım ılık suyun içine elma sirkesi bal koydum içtim afedersin 2 kere wc gittim şaşlıcek birşey ben kabız biri oldugumdan şaştım tavsiye ederim kızlar bebeg bir zararı yok hemde bol bol için wc gdin denenmiş onaylanmıştır

hamilelikte zararı yoksa deniyim hemen yarın ..
serklaj olunca kabız olmamak lazım..dikkat ettikçe inadına oluyo sankiii..dün ölüyorum sandım..bişi olcak diye ödüm koptu..
eşim kızdı söylendi sanki ben istiyorum öyle olsun..sırf bu yüzden atıştık...neymiş doktor kesinlikle kabız olma demiş miş miş

normalde pek yaşadığım bişi değil aslında istirahatteyim fazla haraket yok andan sanırım....

Canım zaten şekerden dolayı diyettesinya artık düzelir. Ben öğle ve akşam yemeğinde ana yemekten sonra üç yemek kaşığı zeytinyağlı ya kabak ya ıspNak yiyorum. Ayrıca derin dondurucu da yazın konulan bamya yapılıyor. Üçünü hafta hafta sırayla yapılıyor. Hatta pırasa da olur ama benim miğdemde ekşime yaptı onu istemiyorum. Sadece sebzesi be küçük bir havuç koyduruyorum. Ne salça ne domates nede pirinç. Çok lezzetli oluyor. Ayrıca bağırsaklarında mülayim tutuyor. Bunuda hastanede yatarken veriliyordu oradan öğrendim.

Malteepe carrefour yakın sayılır.. zaten o gün kontrolüm olacağı için atlar minübüse gelirim oraya..
Oğlanları da getirmemek daha iyi olur tabii ki bence de :)) Hem oğlan yuvasına gitsin hem de ben rahat rahat biraz bakınırım.. hala hamile pantalonum, düz güzel bir ayakkabım, hamile kabanım yok :)
saat ne olacak? Sen akrabalarındasın sanırım yarın geleceğine göre..

Bu arada kontrollere femicale mi gidiyorsun memorial e mi?

güzel haberlerle gel..

merhabalar.. umarım güzel haberler alırız yakın zamanda..

Merhaba arkadaşlar,Bugün akapunktura gittim,inanılmaz rahatlıyorum sinirlerimi söküp alıyorlar sanki.Bu arada tam olarak bahsettim mi bilmiyorum ama birdaha tekrar etmek istiyorum AMH sonucum(yumurtalık rezervi) hatırlarsanız 0,17 çıkmıştı.Normal değerler 1 - 6 arası olması gerkiyordu.Ve doktorlar ultrasanda yumurtalarımın az olduğunundan ve bu durumun yaşım genç olmasına rağmen(28) tüp bebek için bile umut verici olmadığını söylemişlerdi.VEEEEE bir aylık akapunkturdan sonra en sonki ultrasan sonucunda sağda 4 solda 3 yumurta görüldü doktorum ve diğer doktorda şaşırdılar bu nasıl amh bu nasıl yumurta rezervi diye.Ben de AKAPUNKTUR dedim:)

Hideniskocum ararım ben seni buluşuruz..13 .OO biraz erken ama siz buluşun ben yetişirim okuldan 12.30da çıkacam Ümraniyeden gelicem canım..

canıms en genede doktora sor bebem öle iç allah korusun zararı olur vicdan azabı çekerim

Maşallah BarekAllah
Canım sonuç Allah'ın iziyle çok güzel olacak. Hergün güzel haberler veriyorsun. Rabbim daim etsin.

Duyaydın
Canım alta görüyorum ama hiç sesin çıkmıyor. Nasılsın.
Canım okuyorum sadece yazılanları,keyfim pek yok,eşimle limoniyiz,içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor,son darbeyi de bugğn vurdu sevgili eşim cuma günkü dr randevuma beni götüremeyecekmiş,neymiş bankada dönem sonuymuş izin alamazmış,o da tuz biber oldu çok sinirlendim,dedim doğurursam nasıl geleceksin,hiç sesi çıkmadı,bıktım bankasından da işinden de keşke kendim gibi öğretmenle evlenseydim,ömrüm koca beklemekle geçiyor,anam babam şimdi sağ,Allah onlara uzun ömür versin,iyiki varlar,çocuk doğacak hasta olacak ortada babası olmayacak dul kadınlat gibiyim bi farkım yok,bu saat oldu kocam ebvde yok,aklıma artık başka şeyler geliyor inanmıyorum bankada olduğuna,eve geliyor ö ğnde bilgisayar oyunu gelir gelmez,üç senede tükendik bittik böyle evlilik mi olur

Canım benim. Sen dertlenmişsin. Yapma böyle canımda Üzme kendini. Malesef günümüz erkekleri hepsi böyle canım. Normalde benim eşim esnaf. Hep kışın 8 8:30 yazında 9-9:3 gelir. Bende 9 senmeseydim. Hep kilolarımın sebebi geç yenen akşam yemekleri. Oğlum küçükken resmen eve hapsolmuştum çalıştayında bırakmıştım. Bide benim eşim hiç evden dışarı çıkmayı sevmez. Asosyal dir. Pazar günü bile evde oturur. Pazar demişler 2 sene önceye kadar pazarda çalışıyorlardı. Akşam eve gelir yemek yer. Oturur. Tv eğer onun sevdiği vurduğu kırdılı filim varsa seyreder. Benim seyrettiğim hiç bir şeyi beyenmez oturmaz diğer odaya gider kitap okur. Yada müzik dinler. Bende hep yanlıxındır. Şimdide bütün gün evde yalnızım akşamda yalnızım. Sırf iki kelime etsin diye. Samanyolu tv bulmuş. Büyük usta diye bi kung fu filmi onu izledim yanına gittim. Paylaşım sıfır. Ben bekarlarında çok aktifim. Çok gezer benim ailem. Bende Her sene yaz ayrı kış ayrı tatil yapardım. Ayrıca iş sebile yılda 4 kere toplantılarım olurdu şehir dışında. 9 senedir annelerin yazlığı dışında tatil yapmadık. İki senedir irayada gidemiyorum. İyiki bekarlarında gitmişim oglum için üzülüyorum. Tüm Türkiye'yi benim babam gezdirmişti daha ben küçükken. Her yaz arabaya atlar bir bölge gezdirir Di. Öyle otel masrafı filan yok. Arabada yaratdık. Benzin parası oldun yeterdi. Şimdi benim oğlum daha tren e bile binmedi. Ama kesin kararlıyım. Artık onu beklemeyeceğim. Hep birlikte yapalım diye gelen teklifleri hep geri çevirdim. Sağlıkla oğlumu doğsun biraz büyüsün yanlışda çıkacağım. Bir Kafe'de oturmak bile benim eşim için ne gereği var dır. Girsede mutlu olmaz beni gerer oyüzden girmiyordum. Artık sadece onun istedikleri değil benim isteklerimde olacak. Şu sekiz sene sonunda ne yemeyi severim nelerden hoşlanırım onları bile unuttum. Ya eşimin sevdikleri yada oğlumunkiler oldu hep. Ben diye birşey kalmadı. Rabbimîn izniyle sağlıklı olanımda herşey yolund girecek inşallah. Rabbim Yinede başımızdan eksik etmesin. Annemin meşhur sözü gibi alemin iyisinden varmı fayda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…