Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım canını sıkma yanlış anlarmıyız hiç ama aşk başka iş başka demişler muadili ney bebem kan sulanırıcılarınmı adı bebem neyin adı ikidir diyorsun anlamadım

Gönlünü ferah tut canım. Bu kız seni çok üzmedi annesi yine üzmeyecek. Rabbim izniyle dönmüştür. Benim oğlanda kafayı dayamış tamm mesane üstünde vajinaya. Seninki hareket ettikçe benimde canım yanıyor. Rabbim gönlüne göre versin canım. Sağlıkla kucağına Alman'ı ve yetiştirmeyi nasip etsin.

Hamislere faydam olur belki
Son 10 gündür hergun boza ictim ve sabahları üzüm pekmezi ictim 2 kasık
Gerçi bu irsi de olabilir
Benim oğlumda tombik doğmuştu
Esimle bende tombik dogmusuz

Bir aydır bozacı dışarıda bağırdıkça aklına geliyor ama hamileler içermi diye istememedim. Vefanın hazır şişeleri vardı markete alırdım her kış. Bide acaba şeker diyetini nasıl etkiler.

Bütün kızlar toplandım ha. Benim içinde gezin kızlar ya. İyi eğlenceler size.

Dr kontrolun cok iyi gecmis sevindim.
Iki hafta sonrasina randevu vermeside cok iyi bir risk gormedi demekki.
Insallah bundan sonraki iki randevuyu gectinmi is tamamdir
Ondan sonrasi artik pasamizin keyfine kalmis

Allah razı olsun canım benim. Hamd oldun bu günüme. Hep dualarınız la Rabbim bü günlere gelmeni nasip etti daim eylesin.
Bu bekler inşallah abidi gibi erken doğmasın. Gerçektende pramatüre bebek büyütmek çok ama çok zor. Rabbim hayırlısını nasip etsin.

Canım benim sağolsın.
Senin gibi hesabını bilen tutumluklu hanımlara bide böyle davranmıyorlarmı. Sanki süs için yapıyorsun. Hepsi ihtiyaç belli.
İsteyen arsız hanımlardan olmak var ya. Bende eşime birşey aldıramam. Evdeki tüm avizeler bozuk. Kimi çıplak ampule kaldı kimi canını çıkardık teli kopmuş bantları duruyor. Koca solonda iki küçük ampül yanıyor tam bir yıldır böyle. Artık boşverdim. Elbette karanlıkta kalınca yaparım ben artık.

Canım benim hamd olsun bu günümüze.

Hayırdır canın niye canım sıkkın bende seni göremeyince epeydir nerelerde giye aklıma geliyordun.
Sende bana gel canım. Evim çok kolay bulursun. Rabbim iziyle sağlıkla oğluş doğsun biraz büyüsün dışarıdada gezeriz.

kızlar gunaydın
kontrolu olan arkadasların guzel haberlerini bekliyorum
hideniskocum maşallah kızına cok guzel gidiyorsunuz topicte yeni yılın ilk annesi sen olacaksın kısmetse,hayırlısıyla saglıcakla inşallah
paşam unutur muyum hic seni,kucaklıyorum kocaman kocaman
chnb canım seninki en azından annesina de karısına da deger veriyor,benimki ailem diye lafı gectiginde hala anne baba ve abisinden bahsediyor,bizi ailesi olarak bile kabullenememiş daha benim babam rahmetli babaanneme hastalık derecesinde duskundu ve bunun sıkıntısı cok oldu evimizde ,buyurken hep boyle kocam olmasın diye dua ettim ama derler ya hani ´anasının kaderi kızının ceyizidir´diye,aynen oyle oldu.20 bin lira az para degil ama eminim eşimden isteseler ve olsa o da dusunmeden ve bana sormadan verir,verme dersem de dunyanın en kotu insanı ilan eder beni.canın sıkılmış kuzum senin de haklı olarak ama ne yazık ki yapacak bir şey yok,saglık olsun demekten ve bunun icin dua etmekten başka.
Biz de yeni yıl akşamı kızlarımla başbaşa olucaz kısmetse.Annem evine gidecek misafirleri gelecek cunku,aslında bana gelmek istediler hep beraber kutlayalım yalnız kalmayalım diye ama cocuklar daha yeni yeni hastalıktan kurtuluyor kalabalık olsun istemedim hem o kargaşada mutlaka cocuklar teliyor farkedilmiyor falan.Eşim de mutlaka her yılbaşı ´ailesiyle´olur,biz de acacaz Filizimle pepeeyi kutlayacaz mutlu mutlu inşallah.Ha eşimin en azından bu sefer yalnız olmayın ben evde olayım bu gece demesini isterdim ama olur mu kayınvalide hazretleri bekler,sakın kırılmasın gucenmesin Yine de gunun sonunda Allah´ım evlattan yana acı vermesin diye dua ediyorum,herseyden daha onemli onların saglıgı mutlulugu.Allah´ım evlatlarımıza saglıklı hayırlı uzun omurler versin onları bize bagışlasın inşallah,daha buyuk mutluluk yok bu fani dunyada.Amin!
Dun inciyi kontrole goturdum,cigerleri temizlenmiş ama pulmicortu yarım doz daha devam edin dedi onlem amaclı 1 ay kadar daha
cabucak kapıp cok zro kurtluyor bebeler,aman diyim koruyun kuzularınızı hem karnınızdayken hem kucagınızdayken.Allah´ım sen yavrularımızı koru,şifalar ver inşallah.

ahh topigin İstanbulluları buluşuyormuş,cok ama cok guzel yapıyorsunuz,insan eski bir dostunu gormuş gibi oluyor.ben artık ne zaman carşıda işim olsa feryalle gorusuyorum bir kahve icip laflıyoruz,hıc sıkılmadan vaktin nasıl gectigini anlamadan,canım benim ozledim onu bak şimdi.Allah kısmet ederse yeni yılda bade de gelecek misafirlige,inşallah bir gun hepimiz de gorusuruz,yuz yuze de tanışmak istedigim cok insan var bu topicte.

metal,duyaydın,gurbetci,hidenisko,eylulgulu ve topigimizin butun hamileleri hepinizi takip ediyorum,cok iyi gidiyorsunuz maşallah sırayı bozmadan sag saglim evlatlarınızı kucakladıgınız haberlerini okumak kısmet olur inşallah!Amin!

opuyorum sizi,saglıcakla

Canım hamilelere dokunacagini zannetmem ama seker konusunda hiç fikrim yok yaniltmayayim seni
Bütün kızlar toplanacağız da, mahvoldum bugün
Sabah6.30 da oğlan bir uyandı titriyor, anne cok üşüyorum diye, gece cok oksurmustu yanıma almıştım, bir baktım ateslenmis
Hemen acile gittik
Larenjit olmuş gene, bizim basımızın belasidir
Hava verildi, soguk buhar yapıldı, rahatladı kuzucum da şimdi gelirken uyudu yatırdım
Ben Leyla tabi
Ama gene de şimdi bir duş alacağım ve insallah bir aksilik olmazsa kızlarla buluşmaya gideceğim

İnsallah oglus da ateslenmez gene :18:

Sofikacim cok gecmis olsun
Cok üzülüyorum ben bu bebeler hasta olunca
Herseyin üstesinden geliyorum da kuzumun hastalanması beni cok uzuyor
Pulmicort kortizon biliyorsun değil mı arkadasim, doktorunuz emin olarak verdi değil mi?
Bazı doktorlar kolay geldigi icin hemen dayiyor kortizonu

mery ben de oğlağım canım...

canım canını sıkma yanlış anlarmıyız hiç ama aşk başka iş başka demişler muadili ney bebem kan sulanırıcılarınmı adı bebem neyin adı ikidir diyorsun anlamadım

canım adı başka ama içindekiler aynı olan ilaç...

aynen öyle canım tutumlu sayılırım. avize dedin yaramı deştin. bu evi alınca diğer evin avizeleri olmadı. salonda bir taneydi eskisinde burada 2 lazım. diğer odalar da öyle bana sormadan uyduruk şeyleri almış. bir kere alınıyor sonuçta. ankastre seti almış modası geçmiş fırının saati yok. 2 sene oldu fırını hala kullanmadım mini fırını kullanıyorum hala... senin eşin de aynı kafadan demek...

canım tüm yılbaşında olmasaydı keşke. niye böyle yapıyorlar bu eşler böyle...

inşallah kurtulur kızın tamamen hastalıktan...

bu arada ben grip aşısının faydasını gördüm kızlar...
çok şükür o kadar gripli arasında kaldık oğlumla.. şükür hasta olmadık. yaptırın bence...

bu gun kontrolu olan hamisler guzel haberlerini bekliyoruz insallah ..
sofikacim cnm rabbim sifa versin kizina...
chnb cnm allah yardimcin olsun benim esim benden habersiz yapmiyor birsey ama okuyunca sinirlendim esine Allah sabir versin cnm ..
mery hayirdir kuzum neden canim sikkin rabbim icine ferahlik koysun cnm...
kizlar cok pis bi ruya gordum ya Allahim sen yavrumu koru yarabbim yatmadan tespih cekiyorum ayetel kursi okuyorum gine boyle kotu ruyalar goruyorum ya offff ruya gormek istemiyorum...
Allakim merhamet et bu topikteki tum hamile ve karinlarindaki gunahsizlara yarabbim sana sigindim..
metalcim nidilati aldinmi aldiysan nasil etkilimi ki..

Son düzenleme:

canıms en eşimin adınıda biliyorsun onda verebilirsin dün yazdıgını okudum eşim benim adımada yollayabilir ben alırım dedi haberin olsun hayırlı cumalar bebeler benim bügün çok işim var evi temizlicem çamaşır asıcem toplucem ben gidiyim işelrimi halledeyimde gelirim gene işşallah

Ay kıyamam kuzuya. Geçmiş olsun canım. Öksürünce zaten gıcık yapınca ben de anlıyorum. Geniz skıntısıyla neranjit olacağını. Benim oğlumda çok olur. Demişlerdi 6 yaştan sonra aZalır diye. Doğruymuş. Bu sene hamd olsun daha iyi. Rabbim rahatlık versin canım

kizlar bu gun Allahin izniyle salati tefriciye ye basladim rabbim kabul eylesin kizlar 4444 defa okuyacamAllah kismet ederse bu gun duamida ettim bir tane okudum dua kisa ezberleniz insallah zorlamdigimda sizdende yardim isteyebilirim...

Sağol tubacım,geçti gitti çoktan :)
sen napıyosun,delikanlıma kim bakıyor işteyken?kıvanç olduğu gibi sana benziyor,ben de oğlumu kendime benzetmek istiyorum yaa hehehe
hahaha sağol canım aslında eşime de çok benzetiyorlar daha doğrusu herkes kendi tarafına benzetiyor önceden saçları kıvır kıvır çok hoşuma gidiyordu geçen kestirdik düzleşti.. allah gnlüne görür verir inşallah seninde

sağol canım evet annem bakıyor

kizlar bu gun Allahin izniyle salati tefriciye ye basladim rabbim kabul eylesin kizlar 4444 defa okuyacamAllah kismet ederse bu gun duamida ettim bir tane okudum dua kisa ezberleniz insallah zorlamdigimda sizdende yardim isteyebilirim...

Allah kabul etsin
ihtiyac duyarsan ben.okuyabilirim ezbere biliyorum.

Sagolsun banada chnb okumustu

Âmin
Canım hayra yor rüyalarını. Şimdi sürekli vesvese yapıyorsunuz beyim uyunca böyle yapıyor. Deki aklın işi ne de boşver takılma. Rüyalara.
Dahakullanmadın canım Arda beyin dediği gibi kadılmalarım soıklaşınca kullanacağım. İnşallah gerek kalmaz.

bu arada ben grip aşısının faydasını gördüm kızlar...
çok şükür o kadar gripli arasında kaldık oğlumla.. şükür hasta olmadık. yaptırın bence...

Chnbcim ben yaptırayım şimdi dedim hemşire bir faydası olmaz bu ayda dedi..Gebeliğin ilk 3 ayındada sanırım aşı falan yapılmıyormuş..Daha sonra yaptırsam bir zararı olurmuki? Bebeğe falan..öksürük falan yapıyor diyorlar..Serklajlıda olursam öksürmek iyi olmaz..Yoksa şimdimi yaptırmalı bilemedim..

feryalcim Allah razi olsun cnm basladim simdi kendiniz okuyum okuyamayacak durumda olursaniz baskalarida sizin adiniza okuyup adiniza gonderebilir yaziyordu..
ama 4444 hepsini okuyamam bilemiyorum ama yardim isterim.cok dusuncelisin cnm..
Allahim gonlune gore versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…