Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

iyi olmana sevindim canım maşallah 36 ya birşey kalmadı..Allah hayırlı doğumlar nasip etsin..

kızlar bugün benim doğum günüm, 31 oldum...ben oğlak burcuyum eğer doğumum 20 sine kadar olursa kızımda oğlak olucak merak ediyorum kısmet bakalım

canım ben seval hanımın hastasıtım çoookk memnunum sormak istediğin varsa seve seve cevaplarım canım....

canım bazı yerlerde ilgisiz olduğunu okudum. kısa surede bakıp çıktığını.
1.muayene ücreti ne kadar?
2.serklaj ücreti ne kadar ve seval hanımmı yapacak?

3.senin kan pıhtılaşması var mı? varsa sana ne ilaç verdi hamilelikten önce ve sonra?

4.bu arada serklajı olmann sebebi ne önceden erken doğumun mu var?

5.ben seval hanıma internet üzerinden hamilelik öncesi asprin gibi bir sulandırıcı kullanmalımıyım dedim oda ya doktorunun dediği şekilde git yada bana gel dedi.

çok kararsızım ve mutsuzum her çiçekten bal alasım var

2 kez kayıp yaşadıktan sonra üçüncüsünü ihtimallere bırakmak istemem...

kızlar bugün benim doğum günüm, 31 oldum...ben oğlak burcuyum eğer doğumum 20 sine kadar olursa kızımda oğlak olucak merak ediyorum kısmet bakalım

yaren maşallah doğum gelmiş...

ben gittim cemil beye senin adını da verdim hatta...

ama bana kan sulandırıcı vermedi. bir o konuda tedirginim . bide şu seval hanım hep aklımda kaldı mesajlaştık bir kaç kez...
bana elevit ve folibol verdi onarı içicem en az 2 ay.
sende pıhtılaşma varmıydı.

arda beye göre daha rahat ettiren bir doktor...
kendini emanet edesin geliyooo...

Herkese cok gecmis olsun oncelikle.ben gumushanede yasiyorum.bikac. gundur bu siteyi okuyorum bende sizlere katilmak istedim.suan hamileyim bende 21+5.serklajim var.birinci hamileligimde ilk trimestirde kanamalarim oldu fakat bunlar normal karsilandi.yogun bakim hemsiresiyim yogun hareketli ve stresli bi isim var.22. haftaya kadar nobetlerime devam ettim fakat sonra kanamam basladi yillik izin almistim memlekete gidecektik o gun.bi gun oncede yolculuk icin bi sakinca varmi diye kontrole gitmistim ve gidebilirsin dedi doktorum.kanamam baslayinva gittik bize birak yolu eve bile gidemezsin dedi.servikal yetmezligim oldugunu ve 3cm aciklik var heran icin dogum olablir dedi.dogum basladigi icin serklaj yapilamadi.dogumu onlemek icin nidilat baslandi uzun ve zor bi surev yasadim

Yatak istirahati serumlar ilaclar. Derken sukurler olsun 34.haftaya kadar ilerledi ve kizimi kuvagima aldim.suan tektar hamileyim ve onceki doktorum gittigi takiplerim sikintiliydi.5hagtadan 14. haftaya kadar aralikli kanamalarim oldu.14 .haftada srklajim yapildi.ailemin yanindayim yakinda gumushanee donecem insallah.yolculukta sikinti ama ne yapalim aylardir annemlerdeyim be vok sukur iyiym paylasmak istedim

canım benim seval hanım soğuk bi doktor bence ama mükemmel bi doktor....
benim 3 kez hamileliğim oldu 1.kimyasal 2.dış gebelik 3. 9 haftalıkken maalesef kalbi durdu....
benim seval hanımı seçme sebebim lenfosit aşısıydı eşimin 2 hastası seval hanımda tedavi görmüş öyle bulduk seval hanımı
hemen tedaviye başladı folidoc ve aspirinle
transferden sonra claxen e başladı bide pluton depot a
seklajı o yapıcak histeroskobi yapılmıştı orda yapışıklık varmış onu açmışlar
1000lira civarı demişler seklaj için ama daha net konuşmadık
ki öncesinde başka bi doktor 2 kez rahim filmi çekti bişii yok dedi
seval hanımın kesin kararlı tedavileri var bişeyi atlamıyo mesela bana tüp yapmak için 4 ay bekledi hemen atlamadı
mesela bende gittiğimde en fazla 5 dakika kalırım yanında
ama yarım saat çıkmayanlarda var sonuçta güvenmek önemli bence yarım saat derdini dinlemesi mi
yok 5 dakikada tedavi etmesi planlamasımı
kesinlikle öneririm canım ama dediğim gibi çok sıcak bi doktor değildir
ama gerçek bi doktor bence

canım maşallah 37+2 olmuşsun ben 37+6 da doğum yapmıştım.
sağlıkla kucaklarsın inşallah bebişini güzelim.

Geçmiş olsun canım. inşallah bu bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın. burada kistemiz var serklaj ve takibini yapan dr hangi ilde yapıldı bebek cinsiyet muhtemel doğum tarihi yazarsan o ilden soran arkadaşlara da fikir olur...

canımdoğum günün kutlu olsun selin de oğlak olsun inşallah...

burcim kararsızlık zor. inşallah doğru kararı verirsin. erken dönem kaybın olduğu için kan sulandırıcı verdi bence...

Canım valla ne biliyim,dr kalbin iki kişilik çalışıyor diyor,normaldir inşallah
:44::44::44:ne doktormş o senin doktor allahım saglıklı yaşam versin bende çok korkyorm çarpıntıdan zate olyor strese girince ozaman düşünemiyorm
canım biz 4 kardeşiz ablam ben 11 yaşındayken evlendi 2 çocugu var kıızında 3 ay oglnda 4 ay kaldım ben baktım annelik yaptım küçük anne13 yaşında yoktm kübraya annalik yaparken ablam oglna 1.5 sene yok hamile kaldı spralden onada annelik yaptım sonra istanbla geldim ablam nasıl aglıyor ne olr geri gel çok alıştım sana diye ama okl yüzünden kalamadım işin komigi yok yoklk çektim ablamlarda durmları yoktu ama yaradan o bebekleirn rıskini verdi
21 yaşında ben evlendim benden 4 yaş büyük ablam evlenmedim benden 8 sene sonra evlendi benim bebegim gene yok ilk oglm öldügünde bekardı şimdi ablam ikizlerini kaybetti biri kız biri erkek 23 haftalık gittim ben baktım gebeliklerinde dogumunda bende gene yok 40 çıkana kadar hergün eşi işe gidiyord ben 15 gün boynca gittim kaynanasıyla bir otrd dirlik vermiyord kaynanası sonra ablam yigidi dogurdu onada annelik yaptım yigidi ilk gördügümde kcagıma verdiler daha ablam görmedi dedimki içimden allahım ne olr benim olsaokadaragladımki ne sen sor ne ben söylüyüm benim bebeghim olmyordya eltim 2 bebege niyetlendi beni kandırdı hamileyim diye kafa bld kaynanamlarda meyerse yalanmış onn yüüznden eşimle girdim birbirimize 3 gün konşmadım hiç ntmyorum ilkindiyimi öylenimi kılıyordm hiç hatırlamıyorm ama secdelere kapandım allahım sana yalvarırım paşanı hor ggörüyorlar dalga geçiyorlar sakat diyorlar bana hayırlı bebeler nasip et dedim agladım benim halimi görsen yemin olsn benle çok aglardın brdakile bilir eltimin namınıo ay hamile oldgmu ögrendim demekki hayırlı evlat olması için vefat etmesi lazımmış bazen diyorm yanşlışmı da ettim
ben 6 ay sonra hamile kaldım ölen 2 ogluma 7 sene sonra oda gitti sonra kızımı ömürüme hamile kaldım kardeşimin dügünü vardı haziranın 23 de diyordm kardeşime canım gelemicem malm hamileyin dügüne 25 gün kala dogm ettim kızımı memlekete gittik eşimle 40 çıkmadan gelin almaya gittik yolda nasıl aglıyorm kardeşim dedi abla neden aglıyorsn üzmüyüm diye babam yokya ondan aglıyorm keşke oda olsaydı dedim hem onada üzüldümde hemde yolda giderken ah paşa senin yatakta yatmam lazım senin brda ne işin var diye agladım gelinimiz hep derdi abla sen bana gelemedin ama ben sana gelicem dedim gelin beni görünce bak ben sana geldim senin bana gelmene gerek kalmadı deidm ilk defa gördük birbirimizi gelinle sarıldık aglaştık sonra gelinimiz hamile kaldı oglm dünyaya geldi bende gene yok anlıcagın anacım çok dertli hepsiniz old senin yok dedi benden sonra evlenenlerin 2 şer tane var benim gene yok 11 sene dile kolay
canım allah kolaylık versin işşallah sizleer yükünüzü atıceksiniz biz siizn bızdıklara kardeş dogrcez
Az önce gene oksuruk krizituttu
O kadar cok geniz akıntısı varki, istifra etti gene uyudu
İyilesirler insallah kısa zamanda
canım geçmiş olsun

şaka maka kız maşşallah dogmun gelmiş allahım banada naip etsin işşallah inan sizlere çok imrebniyorm seviniyorm rabbim saglıklı bir şekilde almanızı nasip etsin kucagınızadogm günün ktl olsn bu arada bebem nice senelere
canım ne güzel maşşallah kayıp yaşamamışın ben 3 tane bebegimi cennete yolladım 4 korkyorm ama korkunun ecele faydası yok malesef:18::18::18:

kızlar ben bugün çok yogunum haberiniz olsun 9 kişi gelicek artmazsa tabi akşamada yemege misafirlerim var muhtemelen çok yorgun olcam giremem diyeyim dedinm şimdilik fırsat bldum yazayım dedim yemekleri yapıcem anca yetişir anacım saat 1 anca giderler onlar haberiniz olsun neyse ben kaçtım haberiniz olsun diye girdim bugün yattıgım yeri bilmem yeminle

Canım sende kan pihtilasmasi mı var?yada şüphen varsa pihtilasma tahlillerini yaptır icin rahat eder,bende Cemil beyin hastasiyim bildigim kadarıyla kan pihtilasmasi yok bende tabi tahlil yaptırmadım Cemil beydn kan sulandirici hapı ben istedim oda verdi,ama kanamam olunca bırakmıştım süyumun azaldigni fark edince mutlaka içmem gerektigni soylemsti

Doğum günün kutlu olsun canım. Maşallah 38 olmuşsun. Rabbimizniyle herşey gönlünce olsun canım.

Yüce mevlam bizede bu haftalara gelmeyi nasip etsin. Âmin

Hoşgeldin canım. Rabim sağlıkla yavrunu kucağına alıp yetiştirmeyi nasip etsin.

Canım geçmiş olsun. Bügünde hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.
Benimde iki gündür kanımın alt kısmında bi ağrı var sinsin. Belimde ağrıyor. Katılman çok yok. Bacsklarımı sıkıyorum istem dışı. Bide ayağa kalkınca zor hareket ediyorum. Yatınca bir süre hareket edemiyorum. Sonra yavaş yavaş geçiyor. Buradaki Dr da 1,5 aydır gitmiyorum. Arda beye de haftaya Perşembe gideceğim. Gaz sancısı deyip geçiştiriyoruö. Acilde sAna ağrılarının sebebini ne diye açıkladılar.

Maşallah BarekAllah 36 girmişsin canım. Rabbîm sağlıkla zamanındaki kucağına almayı nasip edecek canım.

Canım acilde uzman doktor vardı,idral yaparken yanma varmı diye sordu yok dedim ama son günlerde kendimi yordugmu söyledim istirahat et dedi birde dogum sancısı en fazla 2-3 dakka sürer sonra gecermiş sancılar arası düzene girerse dogum sancisiymis ama benim sancın bı geldimi yarım saat aralıksız devam ediyor dunki dahada uzundu,bugün kendi doktoruma görüncem bakalım o ne diyecek

hava burada çok güzel...salonum penceresinden neredeyse tüm odaya güneş doldu..
içim huzur buldu..

kendimi ne kadar iyi hissediyorum bu sabah
umarım sizlerde iyisinizdir kızlar

Nice güzel yaşlara Yaren.. Kızlarınla ailenle sağlıkla mutlulukla inşallah..

Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…