Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp------------........2009--------------var
saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------vark
hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
el-muallim--------------üçüz kız------------?--------------------------22.11.2009-------------var
Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
nermn--------------------------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
jLIMBURG1985------------erkek--------------Ömer Ali---------------------08.11.2011------------var
medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
girl85--------------------kız------------------?----------------------------26.04.2012------------var
sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren--------------------------?--------------var
melikee---------------kız---------------------?----------------------------13.08.2012------------var
sofika------------------kız------------------inci----------------------------04.09.2012-----------var
arzufirdevs-------------erkek---------------muhammed fatih-------------19.09.2012------------yok
sevdanehri54------------kız-----------------rüya--------------------------08.10.2012-----------var
Ayer82------------------kız-------------------?--------------------------------?-----------------yok
mues-----------kız(meryem hanne)&erkek(muhammed baha)---------------22.10.2012-----------var
meleğim ve aşkım--------kız--------------ravza nisa------------------------17.10.2012----------var
chnb-------------------erkek-----------ahmet arda-----------------------14.11.2012----laparoskopik serklaj
denizANASI--------------kız----------------su----------------------------03.11.2012-------------yok
Prenslerim-------------erkek&erkek-----emre&erdem---------------------15.11.2012--------------yok
aysetalha---------------erkek-----------------?-----------------------------?.2012----------------var
sezen_kayaalp-------------?------------------?---------------------------20.12.2012--------------var
sinemis30---------------kız------------yağmur ada-----------------------?.12.2012---------------var
HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
minibebi--------------------?---------------------------------11.01.2013-----------------var(acil)
yaren58------------------kız----------------------------------22.01.2013--------------------var
hidennisko---------------kız----------------------------------25.01.2013---------------------yok
eylulgulu----------------erkek---------------------------------07.02.2013--------------------var
duyaydin----------------erkek---------------------------------03.03.2013--------------------var
metal41----------------erkek---------------------------------04.03.2013---------------------var
fuumuu------------------kız----------------------------------02.04.2013---------------------var
mulberry-----------------kız----------------------------------26.04.2013---------------------var
melek81------------------kız----------------------------------15.05.2013---------------------var
gurbetçiiii----------------kız----------------------------------18.06.2013---------------------var
svly88--------------------?-----------------------------------17.06.2013----------------------var
merra1-------------------?-----------------------------------18.06.2013---------------------var
efulim46------------------?--------------------------------------?----------------------------var
moonsherose84----------?-----------------------------------05.08.2013----------------------yok
melek18------------------?-----------------------------------18.08.2013---------------------yok
happykelebek------------erkek------------------------------------?--------------------------var
HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------
paşam3405------------------:86:
feryal37---------------------:86:
bade81----------------------:86:
minito-----------------------:86:
Mmery----------------------:86:
mumudihaba----------------:86:
Sutanesi1982---------------:86:

Serklaj sonrasi hemen agri kesici yapiliyor zaten.sonraki gunlerde bende fazla bi agri olmadi ama sanirim usuttugum zamanlarda olan bi sizi oluyor.ama bu hamileligimde ben daha guvenliyim sanirim serklaj icimi rahatlatiyor.birincide yaklasik 3 ay 3 cm aciklikla yerimden bile hic kalkmamistim 10 gunde bir soguga yakin ilik su ile dus aldim sadece.bi arkadas sanirim 1. de ne ilac kullandigimi sormus.gunde 8 kez 2 ser tane nidilat kullandim bu zaman ilerledlkce doz azaltilarak doguma kadar devam etti.nidilat rahim kasilmalarini engelliyor gunluk 4 tane serum takiliyodu.sukur bi sikinti olmadi.bunda gebeligimin basindan itibaren progestan kullaniyoru. Vitamin mineral takviyesi.serklajdan sonra 3 gun kadar az miktarda kanamam oldu normal dedi doktorum o donemde proluton igne surgam ve vajinal fitil kullandim.suan24. haftadan sonra progestan kesilecek duruma gore nidilat baslanacak.gumushane cok kucuk bi yer oldugu icin ozel yok devlette imkanlar ne olursa.dusununki serklaj bile yapilmiyor.

ya sendemi hastasısın sevindim...

benim mthfr677 heterezigot, protein s düşük çıktı. buna rağmen vermedi benim kafamda buna takıldı.
genetik testleri getir dedi.
20 gün sonra onlar çıkacak bir daha gidicem inşallah.

cemil bey çok cana yakın ben ısındım. az önce seval hanımın hastası olan arkadaşın yazdıklarını okudum. soğukmuş gerçektende vede 5dk bakıyomuş ayy ben hiç ısınamam öyle doktora. şimdi daha çok bağlandım cemil beye çünkü aklımda seval hanım kaldı.
geçen yıl arda beyin hastasıydım aslında oda fena değil ama cemil beyi tek geçerim. çok eğlendim hatta muayenede...

benle baya eğlendi öğretmen olduğumu hemen anladı o kadar sistematik araştırmalar yapmamdan. :)

bu arada bu ay ben korunmadım bir ilişkide sol kasığımda ağrı ve şişkinlik var hamile gibi çok canım sıkkın inşallah değilimdir...

chnb nasılsın kız oğluşun nasıl?

senin hamile olmadan önceki zamanlarını hatırlıyorum

kızlar üşütünce kasıklarınız sızlıyormu?

aşırı şişkinlik var kasıklarımda bide sol tarafımda sızlama üşüttümmmü acaba???

off doktor en az 2 ay kullancksın dedi eleviti hamile olmam inşallah bu ay.

canım yok ya doktor soğuk olunca ben ısınamıyorum. arda beyde bana soğuk geliyordu. o yüzden bu yıl değiştirdim. inşallah cemil bey benim uğurum olur.

ben de hatayda yaşıyorum. imkan varsa bence dönmeyin gümüşhaneye...

canım allah tamamına erdirsin inşallahh benimde 16sında serklajım var
ama korkuyorum ağrım falan olurmu narkoz zarar verir mi bebişime...
hayırlısı olsun canım hakkımızda...

canım benim serklajım 3 saat sürdü 3 saat narkoz aldım. endişe etme...

canım 400 okudum 100 kaldı bu gece biter inşallah. yalnız şu var benim 3gündür kanamam var özür sayılır 49 gün oldu doğum yapalı.

melek benim sgk sızdı o yüzden farklı fiyatı...bir de serklaj öncesi de kaldım crp yüksekti. 7.5 civarıydı...

canım çok sevindim güzel haberlerini bekliyorum...

Saol canım insallah bugün 35 doldurduk sıradaki hedefim 36 yi doldurmak
Dogum gunun kutlu olsun benim oğlumda oğlak olacak bu gidişle

hadi bakalım az kaldı ... o bahsettiğim arkadaş bugün doğum yaptı 1800 civarı doğmuş bebiş...
ben de oğlağım...

canım 3 haftayı da atlatsan rahatlayacağız inşallah...

hava burada çok güzel...salonum penceresinden neredeyse tüm odaya güneş doldu..
içim huzur buldu..

kendimi ne kadar iyi hissediyorum bu sabah
umarım sizlerde iyisinizdir kızlar

canım sesin iyi geliyordu telde... az kaldı senin de...

duyaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
canım liste için eline sağlık. doğurunca kim yapacak derdine düştüm ben...

eşim de kandırdı beni halı bakacaktık bir tane 5 dakika sonra evdeyim dedi 1.5 saat oldu...

sağ ol canım şükürler olsun oğlum da iyi. inşallah sizlerden de güzel haberler alacağız...
inşallah hakkında hayırlı olan olur. gönlünde olan da hakkında hayırlı olandır...

benim mthfr 677t homozigot, protrombin heterozigottu cleksan 0.6 kullandım. cemil hocaya sor gittiğinde istersen...

Allahım yolunu açık etsin arkadaşım..İnşallah güzel haberlerini vermene az kaldı.

chnb cnm bence birsey olmaz 3300 tane okudum yarin son 500 de sen okudun 3800 gerisinide ben suan
onemli olan niyet rabbim kabul etsin insallah tekrar tesekkurler

Arkadaşım hoş geldin aramıza..İnşallah zamanlıca kucağına alırsın bebeğini..İlk hamileliğinde Allah yardım etmiş gerçekten..hemşireymişsin sanırım.Mutlaka bizlerden daha bilgilisindir..Bir ameliyattanmı kaynaklı rahim ağzı yetmezliğin yoksa doğuştanmı?
Serklajdan önce rahim uzunluğun ölçülüpmü karar verildi serklaja?Seklajdan sonra nelere dikkat ettin?
Buradaki arkadaşlarımız enfeksiyon olmasın diye sirkeli su kullanıyor taharetlenirken.Senin yaptığın özel bişey varmı?Yatar haldemisin devamlı?Yoksa dolaşıyormusun?İnşallah hayırlı kararlar verirsin.İmkanın varsa gümüşhaneye dönemsen iyi olur.Dönersende Allahım yardım eder elbet.iyi bir doktor bulursun.

2 tane oğlan doğurmuşsun,başka devirde olsak altının içine oturturlar,ahh erkekler,o halıya o da basmayacak sanki

Canım rica ederim,birşey yapmıyorum ki,tablolaştırayım istemiştim ama çok kodlu bir iş benden sonraki yapamayabilir dedim,bben bulurum yeni hamişlerden listecibaşı

Cok saolun insallah bu guzel dilekleriniz hepsizinle olsun.su an yaptigim ozel bisey yok bilinen seyler sik ic camasir degisimi kurulanmaya dikkat etmek falan.rahim agzi uzunlugun 2 cmden daha kisaydi.zaten 1.de tani konuldugu icin bunda onlem olarak yapildi.bide bebegin organ olusumu 14.haftada tamamlaniyor bu haftadan sonra verilen anestezi daha az bebegi etkiliyor doktorumun soyledigi bu.ne kadar hemsire olsamda basa gelmeden bilmiyor insan hersey okudugun gibi deil cunku.bide bransim kardiyoloji olunca biraz uzaktim bu konulara.insallah rabbim hepimize hayirli mutlu haberler almayi nasip eder

Canlar burdaki dr en son 28. hsftada gîtmişyim. Hep testlerimi o yaptırıdı düzenli. geçen hafta Arda bey e gittiğinde uzunzamsbdır kan ve idrar tahlili yapmadığını eğer burada yapılıyorsa yaptıralım dedi. Özellikle crp iki aydır bakılmıyodu. Arda bey yılbaşından beri buğün il başı yapmış. Ben aradım sabahtan beri bana dönecek bekliyorum. Kandaki lökosit oranı her zaman ki gibi yüksek.
Ama crp uçmuş resmen 0,5 max olması gerekirken benimki 29. Biraz baktım benim gibi gebelerden hastanede yatanbile var. Resmen üç buçuk atıyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz. Yarın buradaki Dr randevu aldım.
Allahım sana sığındım. Hikmetini üstümüzden esirgeme.

holeyyyy esim c.e muduruyle gorusmus benim durumumu anlatmis oglenleri sana izin demis git kizimizi doyur oyle gel demis artik disardan yemiyecem sukur sana yarabbim kul sikismayinca hizir yetismezmis cok mutluyum su sipamda kasilip durmazsa cok daha iyi olucam :):):)

cnm o crp beyaz kuremi benide kizimda 49 cikmisti oynakti yani hic 0,5 olmadi minimum 24 tu banada damardan igne vuruyorlardi gunde bir kez dr beya kuren bi dusuyor bi firliyor hic dengede durmuyordu..

Ben herhangi bi ameliyat olmadim.kurtajimda yok boyle olunca yermezligim dogustan sanirim.suan surekli yatar halde deilim ama kendimi yoracak bi is yapmiyorum bol bol dinlaniyorum.doktorum calismama kesinlikle izun vermiyor ama.

merhaba arkadaşlar 6 haftalık gebeyim inşllah ikiz bebeklerim olacak yalnız on gün kadar önce kahverengi lekelenmelerim başladı dr düşük tehlikesi dedi yatmamı söyledi bu arada iğne oluyorum çok korkuyorum umarım bebişlerim sağlıklı bi şekilde dünyaya gelir

Canlar şimdi Arda bey aradı. Tam bi antibiyotik yüklemesi yapıyor.
Ampisina 1 gr 6 saat arayla 1 hafta. Ayrıca zithromax 500 üç gün kullanacajmışım.
Rabbim şifa versin. İnşallah bir sorun çıkmaz. Allah'ım sana sığındım hikmetini üzerinden esirgeme.

Canım geçmiş olsun,ilaçların şifa olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…