- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.681
İnsallah canim bebegin zamaninda saglikla dogar bende birde kan pihtilasmasida var dedi doktor test yapti igneye baslamistim kismet olmadi yine iste namik demire gittim oda kan pihtilasmasi yok kizim sende dedi hamile kalinca igneye baslamicakmis simdi ben hangisine inanayim
Kizlar ben geldim cok şükür hersey yolunda suyumu iyi buldu,böyle devam ederse bu ayın 22 si gibi yaparız dogumu dedi,insallah geliriz o günlere
Chnb orda kimin kordona dolanmış bebeğini duysam senin arkadasın geliyor aklıma gecen hafta bı teyzeyle konuştum kızı içerde nst deydi kordon dolanmış bı ara sonra çıkmış o gün yine dolandigni farketmişler,kilosu 1600 gr felan diyordu iyi beslenememis,tüp bebek denemiş olmamış doğal yolla olmuş kizmiydi arkadasın bebeği medicalparktami doğurdu insallah iyidir bebisi
Metal gecmis olsun iyiki farkedilmis canım karin ağrıları o yüzden mı oluyordu acaba,insallah ilaçla düzelir
Burcim ben Cemil Bey'den cok memnun kaldım,dikisimi o attı riskli haftalara kadarda takibimi o yaptı keske şartlar müsait olsaydı doğumumu ona yaptırmak isterdim,tahlil sonuclarını götür,kafanda ne varsa sor ilaç vermeyecekse niye vermedigni sor gercekten cok bilgili ve tecrübeli bı doktor vardır bı bildigi,yinede icin rahat etmesi icin önlem amaçlı istersin
Serklaj sonrasi hemen agri kesici yapiliyor zaten.sonraki gunlerde bende fazla bi agri olmadi ama sanirim usuttugum zamanlarda olan bi sizi oluyor.ama bu hamileligimde ben daha guvenliyim sanirim serklaj icimi rahatlatiyor.birincide yaklasik 3 ay 3 cm aciklikla yerimden bile hic kalkmamistim 10 gunde bir soguga yakin ilik su ile dus aldim sadece.bi arkadas sanirim 1. de ne ilac kullandigimi sormus.gunde 8 kez 2 ser tane nidilat kullandim bu zaman ilerledlkce doz azaltilarak doguma kadar devam etti.nidilat rahim kasilmalarini engelliyor gunluk 4 tane serum takiliyodu.sukur bi sikinti olmadi.bunda gebeligimin basindan itibaren progestan kullaniyoru. Vitamin mineral takviyesi.serklajdan sonra 3 gun kadar az miktarda kanamam oldu normal dedi doktorum o donemde proluton igne surgam ve vajinal fitil kullandim.suan24. haftadan sonra progestan kesilecek duruma gore nidilat baslanacak.gumushane cok kucuk bi yer oldugu icin ozel yok devlette imkanlar ne olursa.dusununki serklaj bile yapilmiyor.
Canlar burdaki dr en son 28. hsftada gîtmişyim. Hep testlerimi o yaptırıdı düzenli. geçen hafta Arda bey e gittiğinde uzunzamsbdır kan ve idrar tahlili yapmadığını eğer burada yapılıyorsa yaptıralım dedi. Özellikle crp iki aydır bakılmıyodu. Arda bey yılbaşından beri buğün il başı yapmış. Ben aradım sabahtan beri bana dönecek bekliyorum. Kandaki lökosit oranı her zaman ki gibi yüksek.
Ama crp uçmuş resmen 0,5 max olması gerekirken benimki 29. Biraz baktım benim gibi gebelerden hastanede yatanbile var. Resmen üç buçuk atıyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz. Yarın buradaki Dr randevu aldım.
Allahım sana sığındım. Hikmetini üstümüzden esirgeme
Çok geçmiş olsun metalcim inşallah ilaçlar hemen etkisini gösterir.Crp enfeksiyonmu oluyordu canım?Doktor gibi olduk yeminle..
kızlar bu crp ne oluyo benim 22 haftalık kaybımda hastanede yapılan testlerde crp:23 çıkmış ne anlama geliyor biliyormusun
merhaba canım cemil beye gidip memnun kalmana çok sevindim öncelikle, çok güven vericidir bende kendimi onun yanında ilk gittiğim günden beri çok tecrübeli bir elde ve güvende hissederim, bende pırtılaşma yoktu canım ama yinede erken dönemde kayıplarım olmuştu birkaç kez onun için bağışıklık sistemi ile alakalı görmüştü ve bu nedenle kan sulandırıcı verdi ama hep gebelik başladıktan sonra verdi şu anda sende gebelik olmadığı için vermemiş olabilir, elevit ve folbiol üde ihmal etme canım düzenli kullan hem gebelik hem gebelik öncesi kadın bedeni için çok faydalı ilaçlar..hakkında hayırlısı olsun canım kendini en çok kimin yanında iyi hissedersen o doktora git doktoruna inanman ve güvenmen çok önemli tedavin olunca kafanda hiç soru işareti kalmamalı bence bunu niye böyle yapıyor falan diye tedirginlikte ve güvensizlikte tedaviyi olumsuz etkiler..ama çok doktora gitmek ve sürekli doktor değiştirmekte çok kafa karıştırır ve ekonomik olarakta insanı çok yıpratır çünkü her doktorda en başa dönersin sürekli zaman va para kaybı, her gittiğin doktorda kendi doğrusunu anlatmaya çalışır oda çok kafa karışıklığı yaratır..
Ben sormuştum.. bende nidilat kullandım günde 8 kez.. fakat sen 2 tane kullanmışsın.. Ben bu nidilatın faydasını çok gördüğümü düşünüyorum.. Ben de 24. haftamda soracağım nidilat kullanıp kullanmayacağımı..
Metal geçmiş olsun arkadaşım.. umarım antibiyotikler ile bir an önce atarsın kanda çıkan enfeksiyonu..
Şimdi aynı şey mi bilmiyorum tam olarak fakat benim de 3 hafta önce kanda CRP ye bakılmıştı 40 çıkmıştı.. Doktor 1 hafta sonra tekrarlayalım dedi birşey vermedi.. Geçen hafta baktırdım 20 ye düşmüştü.. Ve bana geçtiğimiz Cuma kontrol de Pazartesi 3. kez yine yaptır dedi.. ancak ben grip olduğum için yaptırmadım.. doğru sonucu vermez diye.. Grip olunca da yüksek çıkabiliyor.. Pazartesi tekrar yaptıracaktım.. Acaba Pazartesi yi beklemeden yaptırsam mı?
Hiddenisko şimdi kar yağsın ki ayın 17 sine kadar kar olayı bitsin...
2 gun once saftunc arkadasımız aradı benı merak etmıs.. tesekkurlerımı ıletırıyorum tekrar tam eczanedeydım tam konusamadık.
merhaba kızlar güzel doğum günü mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum, burayı ve sizleri çok seviyorum burda herşeyi paylaşmayı ve sizi anlayan acınızı ve sevincinizi de anlayan insanların olmasını çok güzel bir duygu bu, inşallah topiğimiz hep böyle devam eder dostluklarımız baki kalır, hep acı değilde güzel haberlerimizi alırız birbirimizim..
doktor çok önemli gerçekten kan pıhtılaşması genetik testlere göre anlaşılmıyor mu? benden de doktor birsürü genetik test istemişti onun sonucuna bakarak yönlendirdi. testlere bakılıp biri var biri yok nasıl dedi anlamadım canım,üçüncü bir doktora mı gitsen acaba,Allah iyi işinin ehli doktorlarla karşılaştırsın.zor iş...
Rabbim bizi ve evlatlarımızı bağışlasın,evlar acısı yataşmasın inş.
ksura baskma birdaha yazmam düşünemedimEYLULGULU
cnm ne sevindim anlatamam darisi bize sen basardin sira bizde bizede bol bol dua et Allahim bizlerede o gunleri gormeyi nasip ettir yarabbim
CHNB
cnm Allah razi olsun cnm benim ki de bitti sukur rabbim kabul etsin insallah ...
METALCİM cnm benim bu gun daha iyisindir insallah ..
BADECİM
cnm Allah razi olsun insallah sizede onunuze yemek getirireniniz olur cok zor bi durum...
PASAM ..
kiz sana kac kere dedim yazma boyle yemek pasta masta valla bak gunahima giriyon ha demedi deme yassak yassak temiz yaptiginida yazma tamam mi valla bak ic cekiyom kiz baska seyler yaz valla bak canim ceki kiz benim kocama yap desem bana guler ha benim adam bi mercimek corbasi ile birde tarhana biliyor tavuk yap desem yapamaz ...
.........
herkese hayirli cumalar rabbim bu gunun yuzu suyu hurmetine yavrularimizin acisini bize gostermesin..
AMİN...
canım bende homosisteyşn çıktı bebm proteyin c 86 çıktıKızlar merhaba..Ben bugün hastaneye sonuçlarımı almaya gittim.Biliyorsunuz güç bela genetik tahlilleri yaptırmıştım..Bendeki şanssızlığı görünkü sadece trombofili panelini çalışabilmişler diğerlerini(proteins,c..) çalışamamışlar..Şok oldum..Kan bozuk çıkmış..Kan alırken hemşire epey zorlamıştı.Hatta kolum mosmor oldu..Kanla birlikte et parçasıda gidince içine olmuyormuş.Nasıl moralim bozuldu anlatamam..Ne yapıcam şimdi dedim..Birdaha polikliniğe gidip doktora tahlilleri yazdırcaksın dediler..Gülermisin ağlarmısın..Zaten zor yazdırdım..Neyse sonra gidiym bari genetik olanları alayım dedim..
FV homozigot normal
FII homozigot normal
MTHFR C677T heterezigot mutant
MTHFR A1298C homozigot normal
Sonuçları gördüm moralim bozuldu..Neyse gittim genetikçi doktora gösterdim.problem yok dedi.Buna bakarak sende pıhtılaşma var diyemeyiz dedi..Toplumun büyük bir kısmında var dedi.Peki dedim pıhtılaşma var olması için ne olması gerekirdi..Heterezigot değilde homozigot yazsaydı yada bir kaç değerin heterezigot olsaydı ozaman şüphelenebilrdik dedi.Yada faktör V heterezigot olsaydı ozamanda pıhtılaşma var diyebilrdik dedi.Yani pıhtılaşmada faktör v daha önemli dedi..Senin kayıpların bu sebeple olmamış o kesin dedi..
Birde tek pıhtılaşma değerleri bunlar değil protein c ,protein s,Anti kardiyolipin ıgg-ıgm,lupus,homosistein,antitrombin 3 bunlarada bakılıp birlikte değerlendirilmeli dedi..
Ben bu testleri istedim ama kan bozuk çıkmış siz isteyemezmisiniz bu testler, dedim.Biz yazamıyoruz dedi.Ya kadın doğuma git yada endokrine..Hatta endokrine gitsen daha iyi edersin dedi..Bende çıktım ordan biliyorsunuz kadın doğumcu antikardiyolipini isteyememişti..Bulamamıştı listede..Endokrine gitim.Rast gele girdim bir doktora.Dedim beni genetikçi dr gönderdi.Bu tetsleri istermisiniz adam ikiletmedi..Hemen yazı..Ama kan aldırırken gene bir sürü problem..Hemşireyi uayrdım.Dedim ikinci kez aldırıyorum kanı..İlkinde yanlış alınmış..İki tüpü koluömdan aldı..Sonra kan gelmiyor falan dedi..Hemolize olmuş olabilri son aldığım dedi.Dedim ozaman çıkar iğneyi başka yerden al..Allahım nasıl olabiliyor böyle şeyler anlamıyorum.Sonra elimin üstünden aldı..Oda 15 gün sonra sonuçları alıcam..
İşte böyle arkadaşlar..Bir aşağı bir yukarı gönderiyorlar hastanede..Allah kimseyi muhtaç etmesin devlet hastanelerine..gerçekten zor..
Sizce benim değerlerim nasıl? Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım sizin hangi değeriniz problemli?
Bİrde chnb canım protrombin heterezigot demişsin..O hangi test oluyor?
Pihtilasma problemi genetik testlerle anlasiliyor diye biliyorum.
Eger sonuc homozigot sa(mutasyon saptanmamistir) yaziyor ve ilac verilmiyor.
ama cikan sonuclardan heterizigot varsa
Muhakkakk duruma gore 0.6 veya 0.4 clexsan veriliyor.
Sen test sonuclarini kontrol edip dr a sorabilirsin.
yarencim sorma
her doktor ayrı şeyler söylüyor gerçekten.
artık çok yoruldum değiştirmiycem doktorumu.
cemil bey iyi benim için hem anlayışlı hem bilgili ...
kan sulandırıcıyı ilk gittiğimde sorucam inşallah...
15 tatil gelmeden sonucum gelicek inşallah bende tatilde gidicem ikincikez...
Arkadaşım senin hangi değerinde problem var..Neye göre var yok dediler.Heterezigot yada homozigotmu var sonuçlarda?
Kizlar ben geldim cok şükür hersey yolunda suyumu iyi buldu,böyle devam ederse bu ayın 22 si gibi yaparız dogumu dedi,insallah geliriz o günlere
Chnb orda kimin kordona dolanmış bebeğini duysam senin arkadasın geliyor aklıma gecen hafta bı teyzeyle konuştum kızı içerde nst deydi kordon dolanmış bı ara sonra çıkmış o gün yine dolandigni farketmişler,kilosu 1600 gr felan diyordu iyi beslenememis,tüp bebek denemiş olmamış doğal yolla olmuş kizmiydi arkadasın bebeği medicalparktami doğurdu insallah iyidir bebisi
Metal gecmis olsun iyiki farkedilmis canım karin ağrıları o yüzden mı oluyordu acaba,insallah ilaçla düzelir
Burcim ben Cemil Bey'den cok memnun kaldım,dikisimi o attı riskli haftalara kadarda takibimi o yaptı keske şartlar müsait olsaydı doğumumu ona yaptırmak isterdim,tahlil sonuclarını götür,kafanda ne varsa sor ilaç vermeyecekse niye vermedigni sor gercekten cok bilgili ve tecrübeli bı doktor vardır bı bildigi,yinede icin rahat etmesi icin önlem amaçlı istersin
benim de gece yattım aklıma geldiniz, ne yaptınız nasıl oldunuz diye, kendi derdime düştüm arayamadım dedim
nasıl oldu kuzucuk? sn nasılsın?
saftunc da yazmıyor , onu da merak ettim aslında, yarın bir tur konusalım kızlar
benimde bugun koyu sarı neredeyse turuncu akıntım başladı
enfeksiyon mu acaba?
yada ççok ıhlamur tükettim o yapar mı?
artık pek önemsemiyorum riskli haftaları atlattık Allah'ın izni ile diye ama hatamı yapıyorum :18:
Kızlar merhaba..Ben bugün hastaneye sonuçlarımı almaya gittim.Biliyorsunuz güç bela genetik tahlilleri yaptırmıştım..Bendeki şanssızlığı görünkü sadece trombofili panelini çalışabilmişler diğerlerini(proteins,c..) çalışamamışlar..Şok oldum..Kan bozuk çıkmış..Kan alırken hemşire epey zorlamıştı.Hatta kolum mosmor oldu..Kanla birlikte et parçasıda gidince içine olmuyormuş.Nasıl moralim bozuldu anlatamam..Ne yapıcam şimdi dedim..Birdaha polikliniğe gidip doktora tahlilleri yazdırcaksın dediler..Gülermisin ağlarmısın..Zaten zor yazdırdım..Neyse sonra gidiym bari genetik olanları alayım dedim..
FV homozigot normal
FII homozigot normal
MTHFR C677T heterezigot mutant
MTHFR A1298C homozigot normal
Sonuçları gördüm moralim bozuldu..Neyse gittim genetikçi doktora gösterdim.problem yok dedi.Buna bakarak sende pıhtılaşma var diyemeyiz dedi..Toplumun büyük bir kısmında var dedi.Peki dedim pıhtılaşma var olması için ne olması gerekirdi..Heterezigot değilde homozigot yazsaydı yada bir kaç değerin heterezigot olsaydı ozaman şüphelenebilrdik dedi.Yada faktör V heterezigot olsaydı ozamanda pıhtılaşma var diyebilrdik dedi.Yani pıhtılaşmada faktör v daha önemli dedi..Senin kayıpların bu sebeple olmamış o kesin dedi..
Birde tek pıhtılaşma değerleri bunlar değil protein c ,protein s,Anti kardiyolipin ıgg-ıgm,lupus,homosistein,antitrombin 3 bunlarada bakılıp birlikte değerlendirilmeli dedi..
Ben bu testleri istedim ama kan bozuk çıkmış siz isteyemezmisiniz bu testler, dedim.Biz yazamıyoruz dedi.Ya kadın doğuma git yada endokrine..Hatta endokrine gitsen daha iyi edersin dedi..Bende çıktım ordan biliyorsunuz kadın doğumcu antikardiyolipini isteyememişti..Bulamamıştı listede..Endokrine gitim.Rast gele girdim bir doktora.Dedim beni genetikçi dr gönderdi.Bu tetsleri istermisiniz adam ikiletmedi..Hemen yazı..Ama kan aldırırken gene bir sürü problem..Hemşireyi uayrdım.Dedim ikinci kez aldırıyorum kanı..İlkinde yanlış alınmış..İki tüpü koluömdan aldı..Sonra kan gelmiyor falan dedi..Hemolize olmuş olabilri son aldığım dedi.Dedim ozaman çıkar iğneyi başka yerden al..Allahım nasıl olabiliyor böyle şeyler anlamıyorum.Sonra elimin üstünden aldı..Oda 15 gün sonra sonuçları alıcam..
İşte böyle arkadaşlar..Bir aşağı bir yukarı gönderiyorlar hastanede..Allah kimseyi muhtaç etmesin devlet hastanelerine..gerçekten zor..
Sizce benim değerlerim nasıl? Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım sizin hangi değeriniz problemli?
Bİrde chnb canım protrombin heterezigot demişsin..O hangi test oluyor?
EYLULGULU
canim kontrolun iyi gecmis sevindim.
bastan biraz korkuttu Ama 38. de goruceksin insallah.
MUMUDIBAHA
toplamaislemin yapilmis
Bugun ilk guzel haberleride almissindir insallah
Nakil yapilacak gunu yazarsan sevinirim.
kimin duasi kabul olur bilinmez
YAREN
37+ lardasin masallah
GURBETCI
esinin durumuna cok sevindim
ne guzel hersey yoluna giriyor
Insallah en azindan 34 e kadar hersey iyi gidecek.:81:
METAL
gecmis olsun canim
Evet takibi bizler yapmak zorundayiz ne yazikki. Dr lar gozden kacirabiliyor
Sen testleri hastaneye gidipmi yaptirdin sanki esimle gonderiyorum gibi hatirliyorum
crp kandami bakiliyor
Arkadaslar birde aklima takilan bir durum var.
Sizlere serklaj oncesi enfeksiyona karsi hic test yapildimi
Benim islem oncesi wbc epeyce yuksekmis ama ben.anlamadigim icin yeni farkediyorum.
Canım Cemil bey dikiş icin 3500 aldı benim ozel sigortam var ama hepsini karşılamadı sigorta uzman doktor parasını ödedi,memorial hizmette oldum 1gun kaldım o da 860tl tutmuş onuda direk sigorta karşıladı,hastaneyi Cemil bey seçti Bizde dedig gün dedig saatte orda oldukaaa cemil bey nerde yaptı dikişini maliyeti ne tuttu canım merak ettim.
özel hastanede sadece tüp bebek görüşmelerini yapıyomuş.
bende testlerimin sonucu çıksın sabırsızlanıyorum bir daha gitmek için....
sende pıhtılaşmavarmıydı.
hamilelik öncesi ve sonrasında ne verdi doktorun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?