Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar güzel doğum günü mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum, burayı ve sizleri çok seviyorum burda herşeyi paylaşmayı ve sizi anlayan acınızı ve sevincinizi de anlayan insanların olmasını çok güzel bir duygu bu, inşallah topiğimiz hep böyle devam eder dostluklarımız baki kalır, hep acı değilde güzel haberlerimizi alırız birbirimizim..

EYLULGULU
cnm ne sevindim anlatamam darisi bize sen basardin sira bizde bizede bol bol dua et Allahim bizlerede o gunleri gormeyi nasip ettir yarabbim
CHNB
cnm Allah razi olsun cnm benim ki de bitti sukur rabbim kabul etsin insallah ...
METALCİM cnm benim bu gun daha iyisindir insallah ..
BADECİM
cnm Allah razi olsun insallah sizede onunuze yemek getirireniniz olur cok zor bi durum...
PASAM ..
kiz sana kac kere dedim yazma boyle yemek pasta masta valla bak gunahima giriyon ha demedi deme yassak yassak temiz yaptiginida yazma tamam mi valla bak ic cekiyom kiz baska seyler yaz valla bak canim ceki kiz benim kocama yap desem bana guler ha benim adam bi mercimek corbasi ile birde tarhana biliyor tavuk yap desem yapamaz ...
.........
herkese hayirli cumalar rabbim bu gunun yuzu suyu hurmetine yavrularimizin acisini bize gostermesin..
AMİN...

doktor çok önemli gerçekten kan pıhtılaşması genetik testlere göre anlaşılmıyor mu? benden de doktor birsürü genetik test istemişti onun sonucuna bakarak yönlendirdi. testlere bakılıp biri var biri yok nasıl dedi anlamadım canım,üçüncü bir doktora mı gitsen acaba,Allah iyi işinin ehli doktorlarla karşılaştırsın.zor iş...
Rabbim bizi ve evlatlarımızı bağışlasın,evlar acısı yataşmasın inş.

hayırlı cumalar arkadaşlar artık ayda bir girebiliyorum neredeyse..malum bebeler bakım bekler..rabbim hepinize sağ salim kucağına almak nasip etsin bebek bekleyen kardeşlerim:)) olanlara kolay bakım..olmayana da tez zamanda versin inşallah..kendinize iyi bakın..

aaa cemil bey nerde yaptı dikişini maliyeti ne tuttu canım merak ettim.
özel hastanede sadece tüp bebek görüşmelerini yapıyomuş.
bende testlerimin sonucu çıksın sabırsızlanıyorum bir daha gitmek için....

sende pıhtılaşmavarmıydı.
hamilelik öncesi ve sonrasında ne verdi doktorun?

Ben sormuştum.. bende nidilat kullandım günde 8 kez.. fakat sen 2 tane kullanmışsın.. Ben bu nidilatın faydasını çok gördüğümü düşünüyorum.. Ben de 24. haftamda soracağım nidilat kullanıp kullanmayacağımı..

Metal geçmiş olsun arkadaşım.. umarım antibiyotikler ile bir an önce atarsın kanda çıkan enfeksiyonu..

Şimdi aynı şey mi bilmiyorum tam olarak fakat benim de 3 hafta önce kanda CRP ye bakılmıştı 40 çıkmıştı.. Doktor 1 hafta sonra tekrarlayalım dedi birşey vermedi.. Geçen hafta baktırdım 20 ye düşmüştü.. Ve bana geçtiğimiz Cuma kontrol de Pazartesi 3. kez yine yaptır dedi.. ancak ben grip olduğum için yaptırmadım.. doğru sonucu vermez diye.. Grip olunca da yüksek çıkabiliyor.. Pazartesi tekrar yaptıracaktım.. Acaba Pazartesi yi beklemeden yaptırsam mı?

Hiddenisko şimdi kar yağsın ki ayın 17 sine kadar kar olayı bitsin...

2 gun once saftunc arkadasımız aradı benı merak etmıs.. tesekkurlerımı ıletırıyorum tekrar tam eczanedeydım tam konusamadık.

Yarencim sendemi kan sulandırıcı kullanıyorsun?Hapmı yoksa iğnemi?

benim de gece yattım aklıma geldiniz, ne yaptınız nasıl oldunuz diye, kendi derdime düştüm arayamadım dedim
nasıl oldu kuzucuk? sn nasılsın?
saftunc da yazmıyor , onu da merak ettim aslında, yarın bir tur konusalım kızlar

benimde bugun koyu sarı neredeyse turuncu akıntım başladı
enfeksiyon mu acaba?
yada ççok ıhlamur tükettim o yapar mı?
artık pek önemsemiyorum riskli haftaları atlattık Allah'ın izni ile diye ama hatamı yapıyorum :18:

Kızlar merhaba..Ben bugün hastaneye sonuçlarımı almaya gittim.Biliyorsunuz güç bela genetik tahlilleri yaptırmıştım..Bendeki şanssızlığı görünkü sadece trombofili panelini çalışabilmişler diğerlerini(proteins,c..) çalışamamışlar..Şok oldum..Kan bozuk çıkmış..Kan alırken hemşire epey zorlamıştı.Hatta kolum mosmor oldu..Kanla birlikte et parçasıda gidince içine olmuyormuş.Nasıl moralim bozuldu anlatamam..Ne yapıcam şimdi dedim..Birdaha polikliniğe gidip doktora tahlilleri yazdırcaksın dediler..Gülermisin ağlarmısın..Zaten zor yazdırdım..Neyse sonra gidiym bari genetik olanları alayım dedim..

FV homozigot normal
FII homozigot normal
MTHFR C677T heterezigot mutant
MTHFR A1298C homozigot normal

Sonuçları gördüm moralim bozuldu..Neyse gittim genetikçi doktora gösterdim.problem yok dedi.Buna bakarak sende pıhtılaşma var diyemeyiz dedi..Toplumun büyük bir kısmında var dedi.Peki dedim pıhtılaşma var olması için ne olması gerekirdi..Heterezigot değilde homozigot yazsaydı yada bir kaç değerin heterezigot olsaydı ozaman şüphelenebilrdik dedi.Yada faktör V heterezigot olsaydı ozamanda pıhtılaşma var diyebilrdik dedi.Yani pıhtılaşmada faktör v daha önemli dedi..Senin kayıpların bu sebeple olmamış o kesin dedi..
Birde tek pıhtılaşma değerleri bunlar değil protein c ,protein s,Anti kardiyolipin ıgg-ıgm,lupus,homosistein,antitrombin 3 bunlarada bakılıp birlikte değerlendirilmeli dedi..
Ben bu testleri istedim ama kan bozuk çıkmış siz isteyemezmisiniz bu testler, dedim.Biz yazamıyoruz dedi.Ya kadın doğuma git yada endokrine..Hatta endokrine gitsen daha iyi edersin dedi..Bende çıktım ordan biliyorsunuz kadın doğumcu antikardiyolipini isteyememişti..Bulamamıştı listede..Endokrine gitim.Rast gele girdim bir doktora.Dedim beni genetikçi dr gönderdi.Bu tetsleri istermisiniz adam ikiletmedi..Hemen yazı..Ama kan aldırırken gene bir sürü problem..Hemşireyi uayrdım.Dedim ikinci kez aldırıyorum kanı..İlkinde yanlış alınmış..İki tüpü koluömdan aldı..Sonra kan gelmiyor falan dedi..Hemolize olmuş olabilri son aldığım dedi.Dedim ozaman çıkar iğneyi başka yerden al..Allahım nasıl olabiliyor böyle şeyler anlamıyorum.Sonra elimin üstünden aldı..Oda 15 gün sonra sonuçları alıcam..

İşte böyle arkadaşlar..Bir aşağı bir yukarı gönderiyorlar hastanede..Allah kimseyi muhtaç etmesin devlet hastanelerine..gerçekten zor..
Sizce benim değerlerim nasıl? Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım sizin hangi değeriniz problemli?
Bİrde chnb canım protrombin heterezigot demişsin..O hangi test oluyor?

EYLULGULU

canim kontrolun iyi gecmis sevindim.
bastan biraz korkuttu Ama 38. de goruceksin insallah.

MUMUDIBAHA

toplamaislemin yapilmis
Bugun ilk guzel haberleride almissindir insallah
Nakil yapilacak gunu yazarsan sevinirim.
kimin duasi kabul olur bilinmez

YAREN

37+ lardasin masallah

GURBETCI

esinin durumuna cok sevindim
ne guzel hersey yoluna giriyor
Insallah en azindan 34 e kadar hersey iyi gidecek.:81:

METAL

gecmis olsun canim
Evet takibi bizler yapmak zorundayiz ne yazikki. Dr lar gozden kacirabiliyor
Sen testleri hastaneye gidipmi yaptirdin sanki esimle gonderiyorum gibi hatirliyorum
crp kandami bakiliyor

Arkadaslar birde aklima takilan bir durum var.
Sizlere serklaj oncesi enfeksiyona karsi hic test yapildimi
Benim islem oncesi wbc epeyce yuksekmis ama ben.anlamadigim icin yeni farkediyorum.

yarencim sorma
her doktor ayrı şeyler söylüyor gerçekten.

artık çok yoruldum değiştirmiycem doktorumu.
cemil bey iyi benim için hem anlayışlı hem bilgili ...
kan sulandırıcıyı ilk gittiğimde sorucam inşallah...
15 tatil gelmeden sonucum gelicek inşallah bende tatilde gidicem ikincikez...

artık hayırlısı...

nice yıllara canım, ben bilmiyordum
nasıl gidiyor son günler?
artık pek girmiyorsun
iyisiniz değil mi bir yaramazlık yoktur inşallah
bebiş nasıl?

Pihtilasma problemi genetik testlerle anlasiliyor diye biliyorum.
Eger sonuc homozigot sa(mutasyon saptanmamistir) yaziyor ve ilac verilmiyor.
ama cikan sonuclardan heterizigot varsa

Muhakkakk duruma gore 0.6 veya 0.4 clexsan veriliyor.
Sen test sonuclarini kontrol edip dr a sorabilirsin.

ksura baskma birdaha yazmam düşünemedim
canım bende homosisteyşn çıktı bebm proteyin c 86 çıktı ne şanssızmışın bebem ya ben eylülde vedim kanı şubatta aldım sonuçlarıarda beyede test vedim 1 ay sonra aldım sonuçları sen şanslısın bebm ben kaç ay bekledim beterim beteri varşekil ben

Canım şöyle bir düzeltme yapıym.Sonuçlarda HOMOZİGOT NORMAL yazıyorsa herşey yolunda demek.

HETEREZİGOT MUTANT yzıyorsa sadece bir gen hatalı demekmiş..Anneden yada babadan hatalı bir gen almışsın demek.Toplumun büyük bir çoğunluğu böyleymiş..
HOMOZİGOT MUTANT yazıyorsa hem anneden hem babadan hastalıklı birer gen alınmış demek.Bu durum daha önemliymiş. kesin kan sulandırıcı kullanılıyor.

canım maşallah güzel haftalara geldin...evet canım muhtemelen odur onun da kızda genetik sorun vardı 2 düşüğü var bu durdu. ama erken doğdu. sen doğumu oluş hanımda mı yapacaksın haftan iyi? doğum fotoğrafçısı çağır canım çok güzel anı oldu bana tavsiye ederim...

canım nişan değildir di mi?:26:

canım ya yılan hikayesine döndü resmen geç olsun da güç olmasın...

canım protrombini arda bey önemsiyor o da pıhtılaşma testi...

canım serklaj öncesi bende crp bakıldı biraz yüksek diye arda bey pazartesi yatış yaptırdı serumdan antibiyotik verildi çarşamba serklaj yapıldı... değer kaçtı hatırlamıyorum ama çok yüksek değildi...

Canım Cemil bey dikiş icin 3500 aldı benim ozel sigortam var ama hepsini karşılamadı sigorta uzman doktor parasını ödedi,memorial hizmette oldum 1gun kaldım o da 860tl tutmuş onuda direk sigorta karşıladı,hastaneyi Cemil bey seçti Bizde dedig gün dedig saatte orda olduk
Bana hamile kalmadan önce hiç bir test yapılmadı,hamile kaldıktan sonra pişman oldum ya başka bisey çıkarsa diye korktum,cok şükür bu günlere geldik insallah sonuna kadar gideriz hala bı terslik çıkacak diye korkuyorum

Benim ablamda Cemil beyin hastası tüp bebek yaptırmıştı onu da floransta yapmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…