- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
- 358
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.721
Selam kızlar
Ben de bugün bütün gün çarpıntıdan öldüm,balkonda oturdum,pencereye yapıştım nabzım 100-110 altına inmedi bi türlü,benim gibi çarpıntı yaşayan var mı? korkar oldum yatmaya,illaki dik oturucam yada ayağa kalkıcam,ardından arka arkaya karnım taş kesildi,zaten oluyor arada ama bu seferki göbek deliğinin üstüydü,o da kalbimi sıkıştırdı,Allahım bu haftalar nasıl geçer gözümde büyüyor geçmek bilmiyor,bugün ablam sağolsun doğum öncesi iznimi aldı,32 bi olsam diyordum şimdi gözüm 37 de,37 olsam bugün yalvarabilirdim doktora alalım bebişi diye,kalbimin çarpıntısından ölücem sandım,zaten kan şekerlerim de zorluyor beni,bıktım dört bi koldan,Allahım dayanma gücü ver( 81 kilo olmuşum acaba kilo da mı yapıyor beni böyle (((( patates gibiyim bacak ve popoda bişey yok,üst kısmım pehlivan gibi,kalbe mi baskı yapıyor ki ((((( bugün çok moralim bozuldu,böyle 2 ay daha nasıl geçer diye ((((((((((
badecım
cnm ülkenim cnm aksilkleri inş şu test bilmecesini en kısa zamanda halledecksın
çok bilgi sahibi değilim ama şimdilik önemli bir problemin olmasın güzel cnm inş çok çok daha hayırlı haberlerini paylaşacaksın bizlerle
feryal cnm
inana bütün gün telefon elimde dolaştım ama aramadılar bakalım yarına kısmet ararlarmı
bir makına varmış embrıyoyu 24 saat izliyorlarmış ist bir hastanede bursada jinemedde varmış acıbadem de sipariş vermiş
dr benim tavsiyem size uygulalalım dedi bizde kabul ettik
bilmiyorum herşey yolundamı değilmi ama arayan olmadı
Ben kalsiyum ilacı almıyorum bol süt peynir,ceviz,yumurta tüketiyorum incirde de kalsiyum varmış, suan kullandığım tek ilaç ferro sanol Demir hapı,bir cok ilaç prospektusunde hamileler üzerinde denenmemistir yazar zaten hangi hamile denetirki,doktor bu ilacı ilk sana vermiyordur,icinde şüphe varsa içme yada doktoruna sorarkadaslar mrb nasılsınız?sorum olucaktı.kalsiyum ilacı kullanıyomusunuz acaba?dün kontrole gittim dr um eleviti kesti kalsiyuma baslattı ilacın adı da CalsD3 suda eritilio kategorisi B ama prospektüsünü okudum cok içime sinmedi acıkcası yan etkileri korkuttu.gebelerde incelenmemiştir fakat yapılan incelemelerde ilacın teratojenik veya embriyo öldürücü veya baska türlü üreme ile ilgili etkisinin old gösterilmiştir dio bide kanda kalsiyum degerine bakılmadan kullanılmamalı dio...ne ilaclar kullandık şimdiye kadar bu komik gelebilir belki ama bu düşündürüyo sonucta zararlı bir ilac vermez dr ama kullansammı gereklimi cok yediklerimiz karsılamıomu günlük ihtiyacı:26:
Selam kızlar
Ben de bugün bütün gün çarpıntıdan öldüm,balkonda oturdum,pencereye yapıştım nabzım 100-110 altına inmedi bi türlü,benim gibi çarpıntı yaşayan var mı? korkar oldum yatmaya,illaki dik oturucam yada ayağa kalkıcam,ardından arka arkaya karnım taş kesildi,zaten oluyor arada ama bu seferki göbek deliğinin üstüydü,o da kalbimi sıkıştırdı,Allahım bu haftalar nasıl geçer gözümde büyüyor geçmek bilmiyor,bugün ablam sağolsun doğum öncesi iznimi aldı,32 bi olsam diyordum şimdi gözüm 37 de,37 olsam bugün yalvarabilirdim doktora alalım bebişi diye,kalbimin çarpıntısından ölücem sandım,zaten kan şekerlerim de zorluyor beni,bıktım dört bi koldan,Allahım dayanma gücü ver( 81 kilo olmuşum acaba kilo da mı yapıyor beni böyle (((( patates gibiyim bacak ve popoda bişey yok,üst kısmım pehlivan gibi,kalbe mi baskı yapıyor ki ((((( bugün çok moralim bozuldu,böyle 2 ay daha nasıl geçer diye ((((((((((
nice yıllara canım, ben bilmiyordum
nasıl gidiyor son günler?
artık pek girmiyorsun
iyisiniz değil mi bir yaramazlık yoktur inşallah
bebiş nasıl?
Yarencim sendemi kan sulandırıcı kullanıyorsun?Hapmı yoksa iğnemi?
Ben kalsiyum ilacı almıyorum bol süt peynir,ceviz,yumurta tüketiyorum incirde de kalsiyum varmış, suan kullandığım tek ilaç ferro sanol Demir hapı,bir cok ilaç prospektusunde hamileler üzerinde denenmemistir yazar zaten hangi hamile denetirki,doktor bu ilacı ilk sana vermiyordur,icinde şüphe varsa içme yada doktoruna sor
canım maşallah güzel haftalara geldin...evet canım muhtemelen odur onun da kızda genetik sorun vardı 2 düşüğü var bu durdu. ama erken doğdu. sen doğumu oluş hanımda mı yapacaksın haftan iyi? doğum fotoğrafçısı çağır canım çok güzel anı oldu bana tavsiye ederim...
canım nişan değildir di mi?:26:
canım ya yılan hikayesine döndü resmen geç olsun da güç olmasın...
canım protrombini arda bey önemsiyor o da pıhtılaşma testi...
canım serklaj öncesi bende crp bakıldı biraz yüksek diye arda bey pazartesi yatış yaptırdı serumdan antibiyotik verildi çarşamba serklaj yapıldı... değer kaçtı hatırlamıyorum ama çok yüksek değildi...
Selam kızlar
teşekkür ederim canım, aslında giriyorum akşam geç saatlere doğru ama ya kız bırakmıyor birşey yazmama fırsat vermeden çıkmak zorunda kalıyorum ya da uykuya yenik düşüp hiç bakamıyorum bile size, eskisi kadar kendimi yormasamda bir yemek ve ufak defek işleri yapıyorum kızla ilgilen derken gece deliksiz uyuyorum çok yorgun hissediyorum kendimi akşamları, önceki hamileliğimde son iki ay neredeyse uyuyamıyordum şimdi uyumak için can atıyorum, on gündür iyice ağırlaştım galiba göğsümün altına kadar baskı var belkide dönmedi ondan eğilip çorabımı giymeye bile zorlanıyorum..ayın 15 inde kontrolüm var o zaman ya dikiş alıcak ya da sezeryan olsun diycem belkide birkaç gün sonrasına doğum için gün verirler o zaman, kızımda iyi eskisi gibi yormuyor beni ama ilgi istiyor sürekli bakalım doğumdan sonra nasıl olucak inşallah kıskançlık sorunu çıkmaz..sende ne şikayetler var bende şişkinlik hissi var çok emesemde bazende kasıklarımda baskı oluyor korkuyorum sonra geçiyor, korkma sebebim bebiş dönmediği için doğum başlar ters doğum yapmak istemiyorum..birde çok yazdım ama hideniskocum sezeryanda ne kadar ağrı oluyor kaç gün çekiyorsun kimisi çok abartıyor kimisi çok kolay diyorlar herkesin farklı galiba ağrı eşiğiyle alakalı galiba..
evet o gün kendimi iyi hissediyordum e birde sen arayınca zımba gibi oldumcanım sesin iyi geliyordu telde... az kaldı senin de...
badecim sonucları almıssın sevindim...Kızlar merhaba..Ben bugün hastaneye sonuçlarımı almaya gittim.Biliyorsunuz güç bela genetik tahlilleri yaptırmıştım..Bendeki şanssızlığı görünkü sadece trombofili panelini çalışabilmişler diğerlerini(proteins,c..) çalışamamışlar..Şok oldum..Kan bozuk çıkmış..Kan alırken hemşire epey zorlamıştı.Hatta kolum mosmor oldu..Kanla birlikte et parçasıda gidince içine olmuyormuş.Nasıl moralim bozuldu anlatamam..Ne yapıcam şimdi dedim..Birdaha polikliniğe gidip doktora tahlilleri yazdırcaksın dediler..Gülermisin ağlarmısın..Zaten zor yazdırdım..Neyse sonra gidiym bari genetik olanları alayım dedim..
FV homozigot normal
FII homozigot normal
MTHFR C677T heterezigot mutant
MTHFR A1298C homozigot normal
Sonuçları gördüm moralim bozuldu..Neyse gittim genetikçi doktora gösterdim.problem yok dedi.Buna bakarak sende pıhtılaşma var diyemeyiz dedi..Toplumun büyük bir kısmında var dedi.Peki dedim pıhtılaşma var olması için ne olması gerekirdi..Heterezigot değilde homozigot yazsaydı yada bir kaç değerin heterezigot olsaydı ozaman şüphelenebilrdik dedi.Yada faktör V heterezigot olsaydı ozamanda pıhtılaşma var diyebilrdik dedi.Yani pıhtılaşmada faktör v daha önemli dedi..Senin kayıpların bu sebeple olmamış o kesin dedi..
Birde tek pıhtılaşma değerleri bunlar değil protein c ,protein s,Anti kardiyolipin ıgg-ıgm,lupus,homosistein,antitrombin 3 bunlarada bakılıp birlikte değerlendirilmeli dedi..
Ben bu testleri istedim ama kan bozuk çıkmış siz isteyemezmisiniz bu testler, dedim.Biz yazamıyoruz dedi.Ya kadın doğuma git yada endokrine..Hatta endokrine gitsen daha iyi edersin dedi..Bende çıktım ordan biliyorsunuz kadın doğumcu antikardiyolipini isteyememişti..Bulamamıştı listede..Endokrine gitim.Rast gele girdim bir doktora.Dedim beni genetikçi dr gönderdi.Bu tetsleri istermisiniz adam ikiletmedi..Hemen yazı..Ama kan aldırırken gene bir sürü problem..Hemşireyi uayrdım.Dedim ikinci kez aldırıyorum kanı..İlkinde yanlış alınmış..İki tüpü koluömdan aldı..Sonra kan gelmiyor falan dedi..Hemolize olmuş olabilri son aldığım dedi.Dedim ozaman çıkar iğneyi başka yerden al..Allahım nasıl olabiliyor böyle şeyler anlamıyorum.Sonra elimin üstünden aldı..Oda 15 gün sonra sonuçları alıcam..
İşte böyle arkadaşlar..Bir aşağı bir yukarı gönderiyorlar hastanede..Allah kimseyi muhtaç etmesin devlet hastanelerine..gerçekten zor..
Sizce benim değerlerim nasıl? Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım sizin hangi değeriniz problemli?
Bİrde chnb canım protrombin heterezigot demişsin..O hangi test oluyor?
kızlar yarın kontrolüm var,acayip heyecan yapıyorum ben doktora gideceğim zaman,panik atak oldum bişey dermi,işler yolunda mı vs.tedirgin oluyorum
Allahım lütfen evlatlarımızı koru
canım ben de hastanede yattığımdsa bunları damardan serumla verdiler.Allah şifa versin...
...
Ben sormuştum.. bende nidilat kullandım günde 8 kez.. fakat sen 2 tane kullanmışsın.. Ben bu nidilatın faydasını çok gördüğümü düşünüyorum.. Ben de 24. haftamda soracağım nidilat kullanıp kullanmayacağımı..
Metal geçmiş olsun arkadaşım.. umarım antibiyotikler ile bir an önce atarsın kanda çıkan enfeksiyonu..
Şimdi aynı şey mi bilmiyorum tam olarak fakat benim de 3 hafta önce kanda CRP ye bakılmıştı 40 çıkmıştı.. Doktor 1 hafta sonra tekrarlayalım dedi birşey vermedi.. Geçen hafta baktırdım 20 ye düşmüştü.. Ve bana geçtiğimiz Cuma kontrol de Pazartesi 3. kez yine yaptır dedi.. ancak ben grip olduğum için yaptırmadım.. doğru sonucu vermez diye.. Grip olunca da yüksek çıkabiliyor.. Pazartesi tekrar yaptıracaktım.. Acaba Pazartesi yi beklemeden yaptırsam mı?
Hiddenisko şimdi kar yağsın ki ayın 17 sine kadar kar olayı bitsin...
2 gun once saftunc arkadasımız aradı benı merak etmıs.. tesekkurlerımı ıletırıyorum tekrar tam eczanedeydım tam konusamadık.
Ben sormuştum.. bende nidilat kullandım günde 8 kez.. fakat sen 2 tane kullanmışsın.. Ben bu nidilatın faydasını çok gördüğümü düşünüyorum.. Ben de 24. haftamda soracağım nidilat kullanıp kullanmayacağımı..
Metal geçmiş olsun arkadaşım.. umarım antibiyotikler ile bir an önce atarsın kanda çıkan enfeksiyonu..
Şimdi aynı şey mi bilmiyorum tam olarak fakat benim de 3 hafta önce kanda CRP ye bakılmıştı 40 çıkmıştı.. Doktor 1 hafta sonra tekrarlayalım dedi birşey vermedi.. Geçen hafta baktırdım 20 ye düşmüştü.. Ve bana geçtiğimiz Cuma kontrol de Pazartesi 3. kez yine yaptır dedi.. ancak ben grip olduğum için yaptırmadım.. doğru sonucu vermez diye.. Grip olunca da yüksek çıkabiliyor.. Pazartesi tekrar yaptıracaktım.. Acaba Pazartesi yi beklemeden yaptırsam mı?
Hiddenisko şimdi kar yağsın ki ayın 17 sine kadar kar olayı bitsin...
2 gun once saftunc arkadasımız aradı benı merak etmıs.. tesekkurlerımı ıletırıyorum tekrar tam eczanedeydım tam konusamadık.
Kızlar merhaba..Ben bugün hastaneye sonuçlarımı almaya gittim.Biliyorsunuz güç bela genetik tahlilleri yaptırmıştım..Bendeki şanssızlığı görünkü sadece trombofili panelini çalışabilmişler diğerlerini(proteins,c..) çalışamamışlar..Şok oldum..Kan bozuk çıkmış..Kan alırken hemşire epey zorlamıştı.Hatta kolum mosmor oldu..Kanla birlikte et parçasıda gidince içine olmuyormuş.Nasıl moralim bozuldu anlatamam..Ne yapıcam şimdi dedim..Birdaha polikliniğe gidip doktora tahlilleri yazdırcaksın dediler..Gülermisin ağlarmısın..Zaten zor yazdırdım..Neyse sonra gidiym bari genetik olanları alayım dedim..
FV homozigot normal
FII homozigot normal
MTHFR C677T heterezigot mutant
MTHFR A1298C homozigot normal
Sonuçları gördüm moralim bozuldu..Neyse gittim genetikçi doktora gösterdim.problem yok dedi.Buna bakarak sende pıhtılaşma var diyemeyiz dedi..Toplumun büyük bir kısmında var dedi.Peki dedim pıhtılaşma var olması için ne olması gerekirdi..Heterezigot değilde homozigot yazsaydı yada bir kaç değerin heterezigot olsaydı ozaman şüphelenebilrdik dedi.Yada faktör V heterezigot olsaydı ozamanda pıhtılaşma var diyebilrdik dedi.Yani pıhtılaşmada faktör v daha önemli dedi..Senin kayıpların bu sebeple olmamış o kesin dedi..
Birde tek pıhtılaşma değerleri bunlar değil protein c ,protein s,Anti kardiyolipin ıgg-ıgm,lupus,homosistein,antitrombin 3 bunlarada bakılıp birlikte değerlendirilmeli dedi..
Ben bu testleri istedim ama kan bozuk çıkmış siz isteyemezmisiniz bu testler, dedim.Biz yazamıyoruz dedi.Ya kadın doğuma git yada endokrine..Hatta endokrine gitsen daha iyi edersin dedi..Bende çıktım ordan biliyorsunuz kadın doğumcu antikardiyolipini isteyememişti..Bulamamıştı listede..Endokrine gitim.Rast gele girdim bir doktora.Dedim beni genetikçi dr gönderdi.Bu tetsleri istermisiniz adam ikiletmedi..Hemen yazı..Ama kan aldırırken gene bir sürü problem..Hemşireyi uayrdım.Dedim ikinci kez aldırıyorum kanı..İlkinde yanlış alınmış..İki tüpü koluömdan aldı..Sonra kan gelmiyor falan dedi..Hemolize olmuş olabilri son aldığım dedi.Dedim ozaman çıkar iğneyi başka yerden al..Allahım nasıl olabiliyor böyle şeyler anlamıyorum.Sonra elimin üstünden aldı..Oda 15 gün sonra sonuçları alıcam..
İşte böyle arkadaşlar..Bir aşağı bir yukarı gönderiyorlar hastanede..Allah kimseyi muhtaç etmesin devlet hastanelerine..gerçekten zor..
Sizce benim değerlerim nasıl? Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım sizin hangi değeriniz problemli?
Bİrde chnb canım protrombin heterezigot demişsin..O hangi test oluyor?
EYLULGULU
canim kontrolun iyi gecmis sevindim.
bastan biraz korkuttu Ama 38. de goruceksin insallah.
MUMUDIBAHA
toplamaislemin yapilmis.
Bugun ilk guzel haberleride almissindir insallah
Nakil yapilacak gunu yazarsan sevinirim.
kimin duasi kabul olur bilinmez
YAREN
37+ lardasin masallah
GURBETCI
esinin durumuna cok sevindim
ne guzel hersey yoluna giriyor
Insallah en azindan 34 e kadar hersey iyi gidecek.:81:
METAL
gecmis olsun canim
Evet takibi bizler yapmak zorundayiz ne yazikki. Dr lar gozden kacirabiliyor
Sen testleri hastaneye gidipmi yaptirdin sanki esimle gonderiyorum gibi hatirliyorum
crp kandami bakiliyor
Arkadaslar birde aklima takilan bir durum var.
Sizlere serklaj oncesi enfeksiyona karsi hic test yapildimi
Benim islem oncesi wbc epeyce yuksekmis ama ben.anlamadigim icin yeni farkediyorum.
canım Allah acil şifalar versin tez zamanda değerlerin normale döner inş.
Allah bebişini ve seni korusun
kızlar yarın kontrolüm var,acayip heyecan yapıyorum ben doktora gideceğim zaman,panik atak oldum bişey dermi,işler yolunda mı vs.tedirgin oluyorum
Allahım lütfen evlatlarımızı koru
Selam kızlar
bu saat oldu yatakta döndüm durdum..
babam bendeydi bir haftadır aksam onu gönderdik memlekete..
ev bomboş geldi canım sıkıldı...
hoş babamın gelmeside pek sevindirmediya.
çünkü bana yazın söz vermişti yılbasını beraber geçiririz ocagın ilk haftası gelirim diye
çünkü benim dogum tarihimde tahmini 5 ocaktı
şimdide geldi bak sözümü unutmam ben söz erdim geldim falan dedi keyifle..
içimden dedim sözün baska seyler içindi baba diye
sebepsizce güldüm yanında..çünkü bian bile dalsam bana baktıgını hissettim...
göz hapsindeydim...ben durgunlaşınca o da oluyordu anlıyordum..
ikimizde birbirimize birsey demedik bir hafta boyunca..
sadece onun yatagı bebek odası olacak diye toz pembeye boyattıgım odadaydı o üzmüşmüdür acaba dedim sonradan..
giderkende sıktı kollarımdan hiç bişe için üzülme dedi..tamam dedim yine gülümsedim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?