Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cnm çok geçmiş olsun vucut direnci iyice zayıfladı normal şertlerda vereceğin güçle şimdiki aynı değil

o yüzden fazla etkileniyorsun için rahat etmesi için bir dr git istersen

Canim tip hergecn gun ilerliyen yapilan uygulamalarda degisiyor tabi
Ben birgun sonra aranan kiaimda kalmisim
insallah yarin hayirli haberler alirsin

Bir sakincasi yoksa maliyeti bana msj atabilirmisin

arkadaslar mrb nasılsınız?sorum olucaktı.kalsiyum ilacı kullanıyomusunuz acaba?dün kontrole gittim dr um eleviti kesti kalsiyuma baslattı ilacın adı da CalsD3 suda eritilio kategorisi B ama prospektüsünü okudum cok içime sinmedi acıkcası yan etkileri korkuttu.gebelerde incelenmemiştir fakat yapılan incelemelerde ilacın teratojenik veya embriyo öldürücü veya baska türlü üreme ile ilgili etkisinin old gösterilmiştir dio bide kanda kalsiyum degerine bakılmadan kullanılmamalı dio...ne ilaclar kullandık şimdiye kadar bu komik gelebilir belki ama bu düşündürüyo sonucta zararlı bir ilac vermez dr ama kullansammı gereklimi cok yediklerimiz karsılamıomu günlük ihtiyacı:26:

Ben kalsiyum ilacı almıyorum bol süt peynir,ceviz,yumurta tüketiyorum incirde de kalsiyum varmış, suan kullandığım tek ilaç ferro sanol Demir hapı,bir cok ilaç prospektusunde hamileler üzerinde denenmemistir yazar zaten hangi hamile denetirki,doktor bu ilacı ilk sana vermiyordur,icinde şüphe varsa içme yada doktoruna sor

Canım çok geçmiş olsun.Allah sabır versin arkadaşım.Az daha sabır..Neden olabilir acaba kilodanmı? Nidilat falan kullansan tamam diycem aşırı çarpıntı yapar..Ama bildiğim kadarıyla sadece progestan içiyorsun..Prospektüsünü bir oku bakalım belkide o yapıyor..Doktoruna bildir bence canım.

nice yıllara canım, ben bilmiyordum
nasıl gidiyor son günler?
artık pek girmiyorsun
iyisiniz değil mi bir yaramazlık yoktur inşallah
bebiş nasıl?

teşekkür ederim canım, aslında giriyorum akşam geç saatlere doğru ama ya kız bırakmıyor birşey yazmama fırsat vermeden çıkmak zorunda kalıyorum ya da uykuya yenik düşüp hiç bakamıyorum bile size, eskisi kadar kendimi yormasamda bir yemek ve ufak defek işleri yapıyorum kızla ilgilen derken gece deliksiz uyuyorum çok yorgun hissediyorum kendimi akşamları, önceki hamileliğimde son iki ay neredeyse uyuyamıyordum şimdi uyumak için can atıyorum, on gündür iyice ağırlaştım galiba göğsümün altına kadar baskı var belkide dönmedi ondan eğilip çorabımı giymeye bile zorlanıyorum..ayın 15 inde kontrolüm var o zaman ya dikiş alıcak ya da sezeryan olsun diycem belkide birkaç gün sonrasına doğum için gün verirler o zaman, kızımda iyi eskisi gibi yormuyor beni ama ilgi istiyor sürekli bakalım doğumdan sonra nasıl olucak inşallah kıskançlık sorunu çıkmaz..sende ne şikayetler var bende şişkinlik hissi var çok emesemde bazende kasıklarımda baskı oluyor korkuyorum sonra geçiyor, korkma sebebim bebiş dönmediği için doğum başlar ters doğum yapmak istemiyorum..birde çok yazdım ama hideniskocum sezeryanda ne kadar ağrı oluyor kaç gün çekiyorsun kimisi çok abartıyor kimisi çok kolay diyorlar herkesin farklı galiba ağrı eşiğiyle alakalı galiba..

Yarencim sendemi kan sulandırıcı kullanıyorsun?Hapmı yoksa iğnemi?

ecopirin hap kullanıyorum canım, gebelik başladıktan sonra başlıyorum 37. haftaya girince kestim canım artık kullanmıyorum..proluton depot ta yarın son kez vuruluyorum kızlar, vurulup bıkanlar darısı başınıza artık, ben kurtuldum:))

Sağolun kızlar ilginiz için,haftaya randevum var orada sorucam bakalım,daha önce de oluyordu ama bu derece değildi,normal demişti doktor,bakalım şimdi ne diycek,kesin xaten kiloya bağlar diyorum ben ona takıktı zaten
Allah hepimizer rahatlıklar versin,böyle olunca insan bir an umutsuzluğa kapılıyor,kapuılmamak lazım da elde değil,yine kötü olursam merdivenleri inip çıkmayı o zaman göze alıp giderim acile

bende tüketiyorum zaten bunları aman kullanmıcam ya sonucta beslenmeye dikkat ettikten sonra gerek yok..
takip ediyorum seni suyunun azalma olayı üzmüştü benide şükür suan hersey yolunda zamanında gelecek bebegin inş...kilo alısı nasıl bebeginin..sende benim gibi salıvermişşin kendini yatmıyorum gibi bişey artık ben ama cok yorulunca ölüyorum bel agrısına agrı kesici almazsam gecmio saglıkla zamanında gelirler inş

Gurbetciii dogumda rahim agzi yumusar daha sonra acilmaya baslar ben serklaj yaptirdigimda yani 14. haftada yumusama baslamisti biraz daha gecikseydi belkide beegimi kaybedecektim.Tabi verende alanda ALLAH en iyisini bilir.

Vallahi bugun ilk gordugumde benimde nisan aklima geldi ama inetrnetten arastirdigim kadari ile nisan daha pembemsi kirmizimsi oluyormus,
Birde nisani gelip gunler haftalar sonra doguranda varmis, o yuzden panik yapmadim fazla
Ama kiz cok geriyor karnimi
Ck guclendi, bir tarafta toplaniyor, ova ova zor getiriyorum yerine
Sanirim cikmak istior

Cnm, haftalar ilerledikce ve kilo arttikca o sikayetler oluyor
Birde karnini tika basa doyurma, zaten gobus sikistirior mideni fazla doldurmazsan sikinti yasamazsin
Ben aritmi hastasiyim, kalbimde 11 senedir ritm bozuklugu var

Hayirlisi olsun. Bn olsam ters ise normal dogum icin zorlamazdim, ama senin kararin onemli tabi,
Sezeryana gelince keske herkes benim gibi sezeryan acisi cekse, hatirlamiyorum bile acisini diyebilirim, ayni gece kalktim yurudum, ertesi gun hep ayaktaydim, eve cikinca bile yatmadim hic
Ama ben bircok operasyon gecirdim, belki de agri esigim yukseldi o yuzden
Ama korkutma kendini, hayirlisi nasil ise oyle olsun
Nedense bugun de benim icime sanki kizim daha erken gelexekmis gibi doguyor

DUYADIN

canim cok gecmis olsun
Sakin durumunu simariklik.olarak degerlendirme
Kalp carpintisini bir haftalik tokoliz tedavinden iyi biliyorum
Nabzim 136 yi gormustu
Allah yardimcin olsun insallah normale doner

YAREN

buyuk mutlu sona az kaldi masallah
Bence kisinin dayanma gucuyle alakali 15 gun yatanida gordum 3-5 saat sonra ayaklananida
Bizler guclu anneleriz hepsinin ustesinden geliriz
hangisi sizin hayirli ise dogum o sekilde olur insallah
O guzel gunu sabirsizlikla bekliyorum

canım sesin iyi geliyordu telde... az kaldı senin de...
evet o gün kendimi iyi hissediyordum e birde sen arayınca zımba gibi oldum

az kaldı şükür ama daha 2 ay var az mı degilmi bilemedim şimdi
badecim sonucları almıssın sevindim...
bende benmkılerle karsılastırcaktım bendede MTHFR A1298C de heterezigot mutasyon var ama digerini hatırlamıyorum
salondakı cekmeden gidip almak da :18::18::18: sabah daha açık yazayım ben:)

çünkü bana bakan 2 dr.da igne dedi
kızlar yarın kontrolüm var,acayip heyecan yapıyorum ben doktora gideceğim zaman,panik atak oldum bişey dermi,işler yolunda mı vs.tedirgin oluyorum
Allahım lütfen evlatlarımızı koru

güzel haberlerle gelirsin insallah arkadasım

DUYAYDIN geçmiş olsun umarım daha fazla sıkıntı cekmeden doldurursun son haftaları...

METAL sana da geçmiş olsun canım..ilaçların şifa olsun insallah

bu saat oldu yatakta döndüm durdum..
babam bendeydi bir haftadır aksam onu gönderdik memlekete..
ev bomboş geldi canım sıkıldı...

hoş babamın gelmeside pek sevindirmediya.
çünkü bana yazın söz vermişti yılbasını beraber geçiririz ocagın ilk haftası gelirim diye
çünkü benim dogum tarihimde tahmini 5 ocaktı

şimdide geldi bak sözümü unutmam ben söz erdim geldim falan dedi keyifle..
içimden dedim sözün baska seyler içindi baba diye
sebepsizce güldüm yanında..çünkü bian bile dalsam bana baktıgını hissettim...
göz hapsindeydim...ben durgunlaşınca o da oluyordu anlıyordum..

ikimizde birbirimize birsey demedik bir hafta boyunca..
sadece onun yatagı bebek odası olacak diye toz pembeye boyattıgım odadaydı o üzmüşmüdür acaba dedim sonradan..

giderkende sıktı kollarımdan hiç bişe için üzülme dedi..tamam dedim yine gülümsedim....

benden bugecelik nöbette bu kadar..

zaten birazdan metal gelir olmadı gurbetçi:)

PAŞAM allah kabul etsin söyleyeyim diyorum unutuyordum..

şimdilik ii geceler bana.
Allah ım hamile arkadaslarıma sağlık,kolay doğum..
meleklerini bekleyenlere de saglıklı bebeler nasip etsin çok bekletmeden inşallah

canım ben de hastanede yattığımdsa bunları damardan serumla verdiler.Allah şifa versin...

...

Sorma canım şimdi saydım 12 tane ilaç alıyorum günde miğde iflas edecek diye korkuyorum. Keşke banada damardan verilseydi.

Allah razı olsun canım. Crp ise aynı şeydir. Dr ilaç gerek duymadığına göre sorun yoktur canım. Yine ölçtürüp sorarsın.

Canım crp vücudun herhangi bir yerinde bir enfeksiyon varsa onu gösteriyor. Tedavi edilmezse erken doğum riskini arttırıyor dedi Dr um.

Badecim. Biraz uğraşıyorsun ama en azından gebelik öncesi büyür sorularının cevabını alacaksın canım. Tüm sonuçların güzel ve hayırlı çıkacak inşallah canım. Allah kolaylık versin.

Feryal canım. Ben buradaki Dr hastanesinde kan teslerimi yaptırıyorum. Ama arada ıdrar dan şüphelenir sem ozaman eşinle yolluyorum. Allahın izniyle bir şekilde herşeyi takip etmeye çalışıyoruz.

canım Allah acil şifalar versin tez zamanda değerlerin normale döner inş.

Allah bebişini ve seni korusun

Âmin Allah razı olsun canım. Rabbim bizi yavrularımızı korusun.

kızlar yarın kontrolüm var,acayip heyecan yapıyorum ben doktora gideceğim zaman,panik atak oldum bişey dermi,işler yolunda mı vs.tedirgin oluyorum
Allahım lütfen evlatlarımızı koru

Hayırlı haberlerle gel canım. Kaygılarını hep yaşadık ve hala yaşıyorum. Rabb'in hep iyi haberlerle Dr dan çıkmamızı nasip etsin.

Çok ama çok geçmiş olsun. Rabbim rahatlık versin. Büyüyor canım. Artık göbek deliğinin üstüne çıktılar. Hem sen kaç haftadır kaburgana baskıdan söz ediyorsun. Belli ki senin bebiş daha yukarda. Olmadı bi görünsen canım. Dr da cevap vermiyor ama bi denesen.
Canım benim ya. Geçecek Rabbim izniyle. Yorulmak ve pes etmek yok. Ben hep senden güç alıyorum. Hergün senin takvimi okuyorum canım.

Allahım sana sığındık. Bizlere rahatlık ver. Yavrularımızı ve bizleri Koruu.

Canım benim. Baban da seni düşünmüş. Keşke konuşsaydın. Osa sende rahatlatdın. Her hareketinden bi anlam çıkarmaya çalışmıştır adam. Sen ne kadar güçlü durmaya çalışsanda hissetmiştim canım.
Allah'a emanet ol canım. Çalışmalar ne Zaman başlayacak.

gunaydin kizlar iyi bi hafta sonu olsun...
heppykelebek cnm
benim dr dikis atti ama kac santimle atti hangi yontem atti rahim agzim nasildi hic birsey bilmiyorum belki benimde yumusamistir cunku bu kadar kasilmam olmazdi benim
mery cnm ne guzel baban gelmis bende kizimi kaybettigimde bir tek babam gelmisti omrumde ilk kez babama sarildim karsisinda agladim cok degisik bi duyguymus...
metala katiliyorum keske konussaydin...
cnm benim uzme kendini insallah rabbim su cektigin acilarin mukafatini verir cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…