Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

badecim senin korunma süren bitmişmiydi?
pkos gibi bir rahatsızlıgın varmıydı?
bende sana sorayım biraz...

sen de kızlara güzel soruyorsun takipteyim:103:

Canım banada aynısını dedi dr..Türk toplumunun %90 ından var bu dedi..Faktör II-faktör V pıhtılaşmada daha önemli dedi..Birkaçtane heterezigotun olsaydı ozaman düşünebilirdik dedi..Dün Feryalle konuştuk onunda aynı değeri heterezigotmuş..Onun gitiği de prof..Oda türk toplumunda var önemsiz demiş..Ben internettede araştırdım dün..Sende gidince bir sor bakalım ne diyecek..Senin kaç tane düşüğün var?

badecim senin korunma süren bitmişmiydi?
pkos gibi bir rahatsızlıgın varmıydı?
bende sana sorayım biraz...

sen de kızlara güzel soruyorsun takipteyim:103:

:) canım şöyle anlatayım ilk bebeğime 6 ay denemeden sonra hamile kalamayınca drye gittim.Ve adam pkosun dedi..Ama benim adetim 30 günde bir olur..Düzensizliğim yok pek..Kilomda normal..Neyse klomen verdi ve ben 2.ayda hamile kaldım..Tabi bebek gitti..son gittiğim doktor baktı ve ben sana pkosun diyemem dedi.Çünkü yumurtam büyümüş..İşte böyle.Sendede problem çıkmaz belki canım.Eskiler doğum temizliktir derler..Bakarsın hemen kalırsın..Benim korunma sürem yeni bitti.Kısmetse denemelere başlıycaz..Senininde sigortan allianz sa korunma süresi 150 gün.Yani son adet tarihin 151.günse başlayabilirsin..Yok 145.gün adet olduysan o ayıda es geçmelisin.

badecim benim PROTEİN-C degerim 170 çıkmış.70-130 OLMASI GEREKMİŞ...

genetikolarakta bende FACTOR V LEİDEN
FAKTOR II (PROTHROMBİN) G20210A
FAKTOR XIII,
MTHFR C677T
MTHFR A1298C VE APO B. testlerine bakılmış içlerinden sadece

mthfr A1298C de HETEROZİGOT MUTASYON saptanmıs digerlerindebi sorun yokmuş.

belki protein c degerimin de bozuk olmasının etkenidir çünkü gören her iki dr.da 1 saniye düşünmeden igne olacaksın hamilelikte corasprine de şimdiden basla dediler

inşallah cok beklemeyis canım hakkımızda hayırlısı
geçen ay yumurtam yoktu benim..sende hem var hemde büyükse pkosun olmayabilir

eet yatarak tedavili allianz sigortam.ama şimdi anlamadım ben 150 günü:44:

ben 15 eylülde dogum yaptım ama 3 ay adet olmadım.son adet tarihim 12 aralık

sigortam 8ekimde basladı...mart 8 de korunmam bitmicekmi?

ben hep sigorta baslangıcından sonra 5 ay sanıyordum...şimdi aralıktan sonra mı 5 ay

ay hem onlar nerden bilicek belki ben ekimde oldum adet

Canım benim kendinide bizleride üzme arkadaşım..Allahım sabır versin.Yaşadıkların çok zor kolay değil elbet.Ama az kaldı arkadaşım..Sabır,dua elden başka bişey gelmez..Geçen gün fakülte hastanesine gittim annemin sonuçlarını almak için..Genç bir çocuk 18-19 yaşlarında tekerlekli sandalyede oturuyor..Başında annesiyle babası..İnsanlar mahfolmuş..Çocuğun yüzü sapsarı..başında şapka..Belliki lösemi..Allahım dedim sen şifa ver, annesine babasına dayanma gücü ver..Çocuğun gözleri nasıl hüzünlüydü alatamam,kafasını kaldırıp etrafa bile bakmıyor..Yaşıtları ünv.ye giderken o hastanelerde..Dedim Allahım sana binlerce kere şükürler olsun..Allahım dermansız dert vermesin..Bir silkelendim kızlar.İnsanlar ölümcül hastalıklarla boğuşuyor.Ne yapalım halimize şükredicez.Sende içini ferah tut arkadaşım.Bebeğini düşün.Kucağına aldığında bütün acıların bitecek.

Canım senin sigorta süren 8 Mart'a bitti diyelim adetin 5 Mart'ta başladı o ayı es gececeksin çünkü doktora gittiğinde son adet tarihini soruyorlar 5 Mart dediğin zaman süre dolmadan hamile kalmış oluyorsun bende öyle taptım sigorta süresinin dolmasına yakın adet oldum, 1 adet daa bekledim

Canım senin 7 martta sigortan doluyor..Ama şöyle..eğer 7 martta regl olursan korunmayı bırakabilirsin..Ama 7 marttan önce regl olursan o ayda korunmak zorundasın..Anlatabildimmi.Ama şöyle söyliym..2-3 gün idare edilebilir belki..Ultrason görüntüsü istiyorlar canım..Sigortaya onu götüreceksin..Bebeğin kaç haftayla uyumluysa ona bakıyorlar..Yalan söyleme şansın pek yok.3-4 gün tolere edilebilir belki ama daha fazlası zannetmiyorum..Şimdi sen dua et 5-6-7 si civarında regl ol :) Benim 155,güne denk geldi adetim:) dualarım kabul oldu:)

teşekkür ederim canım..
ben duphaston içerek adet oluyorum zaten gecen ay 12.de oldum bu ayda 12-13 gibi gelir..

e iyi ozaman sonra temizlenip baslarım mart 15ten sonra

anlatabildin badecim:)
yok canım benim zaten 8den önce olmaz.yok eger olursa beklerim bi aydan bişi olmaz.ben 12 aralık ı simdi son adet tarihi alacaksam nerden bilecekler benim 3ay adet olmadıgımı dedim.yani anlamamısım orasını..

gecen ay 12.de oldum şimdi duphastona baslattı dr. ayın 1o.da ilacım biticek sonra adet olcam..
iyi anladım ben bu işi..
mart 15ten sonra çalısmalar başlasın

en azından hemen olmasada bir umudum olur

Son düzenleme:
Canım benim korktuğum şey de zaten bebeğimi kaybetmek,kan şekerleri yüksek gittikçe bebeğimin yaşamı tehlikeye giriyor,benim derdim bu,üstelik sadece anne karnında değil doğduktan sonra da bir süre risk devam ediyor (

Anladım canım çok haklısın..Sen bebeğin için korkuyorsun..Dahamı sık gitsen kontrollere.İçin rahatlar en azından.Benimkisi biraz moral vermek.Sana yazarken kendimde moral bulmak istiyorum.Bende zaman zaman moral olarak çöküyorum.

Sağolun moral veriyorsunuz hepiniz zaten,bu gidişimde söyliycem doktora her hafta geliyim diycem gerekiyorsa yatırsın hastaneye doğuma kadar
Sen beni görüp de moralini bozma,diyabetimde 9. senem benim,hiç bu kadar uğraştırmamıştı

arkadasım ii düşünelim ii olsun..tam tehlikeli haftaları atlattınız rahatladık insallah daha güzel olur sonrası.

ayrıca hastaneye yatma fikrini cok sevdim..inşallah dr.un onaylar bir ay kalsan yeter 37 dedimi de alırsın bebegini kucagına

ay ne güzel olur

Canım yazmayı unutmuşum..ben devlet kadın doğum hastanesine gittim..En iyisi endokrine gitmen..Ben öyle yaptım..Kadın doğumcu dediğin gibi eksik yazdı..

slm canlar

yaın tranfer günümmüş bugün aradılar ve 10:30 transfer yapacaklarını söylediler

üç tane yumurtacık kalmış bakalım yarın ne olur bilemiyoruz

bu tedavi sürecimi hiç kimseye söylemedik sadece sizler biliyorsunuz o yüzden

sizlerden ricam ne olursunuz birbirimize dualar edelim

Rabbim yar ve yardımcın olsun canım.
Allah'ın bu zorlu süreçte sen arkadaşımızın yanında ol. Sağlıkla anne olmasını nasip eyle. Âmin

Dualarımız seninle canım...

Rabbim yar ve yardımcın olsun canım.
Allah'ın bu zorlu süreçte sen arkadaşımızın yanında ol. Sağlıkla anne olmasını nasip eyle. Âmin
ALLAH (c.c) razı olsun inş öyle olur herkez sağlıklı hamilelikler yaşar hayırlısıyla inş
Dualarımız seninle canım...

ALLAH (c.c) razı olsun cnm inş seninde sıkıntıların geçer en kısa zamanda herşey olacağına varıyor cnm

söylemesi kolay gelde içime sor diyorsundur değilmi işte hepimiz aynıyız inş geçeçk bu günlerde sonrasında ver elini güzel günler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…