- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.761
Canım tahliller yapıldıdamı hap kullanıyorsun yoksa cemile bey önlem amaçlımı kullandırıyor..Birde yarencim proluton depotu her haftamı vurundun.Tam dozmu?Enfeksiyon için penisilin yada başka bişey kullandınmı hiç hamileliğinde..Serklajından sonra falan..
Bir soru daha sorucam canım..geçen sefer dikişin alınır alınmaz doğum oldumu ne kadar sürdü?
badecim benim de aynı seninki gibi
sadece mthfr heterezigot çıktı.
ben protein s yi yaptırdım oda düşük çıktı.
cemil bey de bana bunlar çok önemli değil pıhtılaşma var diyemeyiz dedi. gebelikten sonra bakıcam ama öncesi ilaca gerek yok dedi yinede ben pıhtılaşma forumunda benim durumumdakilerinin kullanıp doğum yaptığını gördüm. öncesinde asprin verseydi keşke bu gittiğimde konuşcam.
homosistein i yaptıramamıştım.
sen hangi hastneye gittin bende protein s ve homosisteini yaptırmak istiyorum. Arda bey tekrar et protein s yi demişti.
ama bu testler şişli etfalde yapılıyor ama kadın doğum yazamıyormuş. hangisi yazabiliyor bilmiyorum. bende etfalde endokrinemi gitsem acaba.
badecim senin korunma süren bitmişmiydi?
pkos gibi bir rahatsızlıgın varmıydı?
bende sana sorayım biraz...
sen de kızlara güzel soruyorsun takipteyim:103:
FV homozigot normal
FII homozigot normal
MTHFR C677T heterezigot mutant
MTHFR A1298C homozigot normal
Sonuçları gördüm moralim bozuldu..Neyse gittim genetikçi doktora gösterdim.problem yok dedi.Buna bakarak sende pıhtılaşma var diyemeyiz dedi..Toplumun büyük bir kısmında var dedi.Peki dedim pıhtılaşma var olması için ne olması gerekirdi..Heterezigot değilde homozigot yazsaydı yada bir kaç değerin heterezigot olsaydı ozaman şüphelenebilrdik dedi.Yada faktör V heterezigot olsaydı ozamanda pıhtılaşma var diyebilrdik dedi.Yani pıhtılaşmada faktör v daha önemli dedi..Senin kayıpların bu sebeple olmamış o kesin dedi..
Birde tek pıhtılaşma değerleri bunlar değil protein c ,protein s,Anti kardiyolipin ıgg-ıgm,lupus,homosistein,antitrombin 3 bunlarada bakılıp birlikte değerlendirilmeli dedi..
İşte böyle arkadaşlar..Bir aşağı bir yukarı gönderiyorlar hastanede..Allah kimseyi muhtaç etmesin devlet hastanelerine..gerçekten zor..
Sizce benim değerlerim nasıl? Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlarım sizin hangi değeriniz problemli?
Bİrde chnb canım protrombin heterezigot demişsin..O hangi test oluyor?
:) canım şöyle anlatayım ilk bebeğime 6 ay denemeden sonra hamile kalamayınca drye gittim.Ve adam pkosun dedi..Ama benim adetim 30 günde bir olur..Düzensizliğim yok pek..Kilomda normal..Neyse klomen verdi ve ben 2.ayda hamile kaldım..Tabi bebek gitti..son gittiğim doktor baktı ve ben sana pkosun diyemem dedi.Çünkü yumurtam büyümüş..İşte böyle.Sendede problem çıkmaz belki canım.Eskiler doğum temizliktir derler..Bakarsın hemen kalırsın..Benim korunma sürem yeni bitti.Kısmetse denemelere başlıycaz..Senininde sigortan allianz sa korunma süresi 150 gün.Yani son adet tarihin 151.günse başlayabilirsin..Yok 145.gün adet olduysan o ayıda es geçmelisin.
Günaydın kızlar
Sabahtan iğnecimiz geldi,dürttü prolutonu gitti
Ben de sabah açlık kan şekerim 236 ile uyandım ne güzerl dimi(((( Allahım isyan etmiyoırum ama hepsi de üst üste olmasın lütfen,bebeğe bişey olacak diye aklım çıkıyoır,sanki gece uykumda yemek yedim,bütün gece 2 saat arayla kalkıp şeker ölçüyorum,saat başı ya terliyorum üzerimi değişiyorum yada tuvaletim geliyor,uykular çok afedersiniz şimdiden p.ç olmuş durumda zaten,şeker yüksek olunca sinir de yapıyor evin içinde serseri mayın gibi patlıycak yer arıyorum,yemin ediyorum evet endişesi çoktu ama ilk 28 haftam çok daha kolaydı,hemoglobin a1c de 6,6 çıkmış iki ay önce 5 küsürdü,ona da canım sıkıldı demekki ben farkında olmadan şekerim sürekli yükseliyor aç da olsam tok da olsam
Deseler ki bir dilek hakkın var ne istersin diye,bari şu 9 aylık dönemde şeker hastası olömasaydım derdim en azından doğurana kadar,bi de onunla başetmek çok zor,yükseliyoır basıyorsun insülini sern bastıkça o kilo yapıyor kilo yaptıkça başka sıkıntılar,elalem hamileyim diye kusana kadar yiyor biz onu da yapmıyoruz,dayanacak gücüm kalmadı,sinirlerim çok bozuldu,bu sefer de başka bir sebepten bebeğimi kaybetmek istemiyorum
Canım senin sigorta süren 8 Mart'a bitti diyelim adetin 5 Mart'ta başladı o ayı es gececeksin çünkü doktora gittiğinde son adet tarihini soruyorlar 5 Mart dediğin zaman süre dolmadan hamile kalmış oluyorsun bende öyle taptım sigorta süresinin dolmasına yakın adet oldum, 1 adet daa beklediminşallah cok beklemeyis canım hakkımızda hayırlısı
geçen ay yumurtam yoktu benim..sende hem var hemde büyükse pkosun olmayabilir
eet yatarak tedavili allianz sigortam.ama şimdi anlamadım ben 150 günü:44:
ben 15 eylülde dogum yaptım ama 3 ay adet olmadım.son adet tarihim 12 aralık
sigortam 8ekimde basladı...mart 8 de korunmam bitmicekmi?
ben hep sigorta baslangıcından sonra 5 ay sanıyordum...şimdi aralıktan sonra mı 5 ay
ay hem onlar nerden bilicek belki ben ekimde oldum adet
inşallah cok beklemeyis canım hakkımızda hayırlısı
geçen ay yumurtam yoktu benim..sende hem var hemde büyükse pkosun olmayabilir
eet yatarak tedavili allianz sigortam.ama şimdi anlamadım ben 150 günü:44:
ben 15 eylülde dogum yaptım ama 3 ay adet olmadım.son adet tarihim 12 aralık
sigortam 8ekimde basladı...mart 8 de korunmam bitmicekmi?
ben hep sigorta baslangıcından sonra 5 ay sanıyordum...şimdi aralıktan sonra mı 5 ay
ay hem onlar nerden bilicek belki ben ekimde oldum adet
teşekkür ederim canım..Canım senin sigorta süren 8 Mart'a bitti diyelim adetin 5 Mart'ta başladı o ayı es gececeksin çünkü doktora gittiğinde son adet tarihini soruyorlar 5 Mart dediğin zaman süre dolmadan hamile kalmış oluyorsun bende öyle taptım sigorta süresinin dolmasına yakın adet oldum, 1 adet daa bekledim
Canım senin 7 martta sigortan doluyor..Ama şöyle..eğer 7 martta regl olursan korunmayı bırakabilirsin..Ama 7 marttan önce regl olursan o ayda korunmak zorundasın..Anlatabildimmi.Ama şöyle söyliym..2-3 gün idare edilebilir belki..Ultrason görüntüsü istiyorlar canım..Sigortaya onu götüreceksin..Bebeğin kaç haftayla uyumluysa ona bakıyorlar..Yalan söyleme şansın pek yok.3-4 gün tolere edilebilir belki ama daha fazlası zannetmiyorum..Şimdi sen dua et 5-6-7 si civarında regl ol :) Benim 155,güne denk geldi adetim:) dualarım kabul oldu:)
Canım benim korktuğum şey de zaten bebeğimi kaybetmek,kan şekerleri yüksek gittikçe bebeğimin yaşamı tehlikeye giriyor,benim derdim bu,üstelik sadece anne karnında değil doğduktan sonra da bir süre risk devam ediyorCanım benim kendinide bizleride üzme arkadaşım..Allahım sabır versin.Yaşadıkların çok zor kolay değil elbet.Ama az kaldı arkadaşım..Sabır,dua elden başka bişey gelmez..Geçen gün fakülte hastanesine gittim annemin sonuçlarını almak için..Genç bir çocuk 18-19 yaşlarında tekerlekli sandalyede oturuyor..Başında annesiyle babası..İnsanlar mahfolmuş..Çocuğun yüzü sapsarı..başında şapka..Belliki lösemi..Allahım dedim sen şifa ver, annesine babasına dayanma gücü ver..Çocuğun gözleri nasıl hüzünlüydü alatamam,kafasını kaldırıp etrafa bile bakmıyor..Yaşıtları ünv.ye giderken o hastanelerde..Dedim Allahım sana binlerce kere şükürler olsun..Allahım dermansız dert vermesin..Bir silkelendim kızlar.İnsanlar ölümcül hastalıklarla boğuşuyor.Ne yapalım halimize şükredicez.Sende içini ferah tut arkadaşım.Bebeğini düşün.Kucağına aldığında bütün acıların bitecek.
Canım benim korktuğum şey de zaten bebeğimi kaybetmek,kan şekerleri yüksek gittikçe bebeğimin yaşamı tehlikeye giriyor,benim derdim bu,üstelik sadece anne karnında değil doğduktan sonra da bir süre risk devam ediyor(
Sağolun moral veriyorsunuz hepiniz zaten,bu gidişimde söyliycem doktora her hafta geliyim diycem gerekiyorsa yatırsın hastaneye doğuma kadarAnladım canım çok haklısın..Sen bebeğin için korkuyorsun..Dahamı sık gitsen kontrollere.İçin rahatlar en azından.Benimkisi biraz moral vermek.Sana yazarken kendimde moral bulmak istiyorum.Bende zaman zaman moral olarak çöküyorum.
Sağolun moral veriyorsunuz hepiniz zaten,bu gidişimde söyliycem doktora her hafta geliyim diycem gerekiyorsa yatırsın hastaneye doğuma kadar
Sen beni görüp de moralini bozma,diyabetimde 9. senem benim,hiç bu kadar uğraştırmamıştı
badecim benim de aynı seninki gibi
sadece mthfr heterezigot çıktı.
ben protein s yi yaptırdım oda düşük çıktı.
cemil bey de bana bunlar çok önemli değil pıhtılaşma var diyemeyiz dedi. gebelikten sonra bakıcam ama öncesi ilaca gerek yok dedi yinede ben pıhtılaşma forumunda benim durumumdakilerinin kullanıp doğum yaptığını gördüm. öncesinde asprin verseydi keşke bu gittiğimde konuşcam.
homosistein i yaptıramamıştım.
sen hangi hastneye gittin bende protein s ve homosisteini yaptırmak istiyorum. Arda bey tekrar et protein s yi demişti.
ama bu testler şişli etfalde yapılıyor ama kadın doğum yazamıyormuş. hangisi yazabiliyor bilmiyorum. bende etfalde endokrinemi gitsem acaba.
slm canlar
yaın tranfer günümmüş bugün aradılar ve 10:30 transfer yapacaklarını söylediler
üç tane yumurtacık kalmış bakalım yarın ne olur bilemiyoruz
bu tedavi sürecimi hiç kimseye söylemedik sadece sizler biliyorsunuz o yüzden
sizlerden ricam ne olursunuz birbirimize dualar edelim
Dualarımız seninle canım...slm canlar
yaın tranfer günümmüş bugün aradılar ve 10:30 transfer yapacaklarını söylediler
üç tane yumurtacık kalmış bakalım yarın ne olur bilemiyoruz
bu tedavi sürecimi hiç kimseye söylemedik sadece sizler biliyorsunuz o yüzden
sizlerden ricam ne olursunuz birbirimize dualar edelim
ALLAH (c.c) razı olsun inş öyle olur herkez sağlıklı hamilelikler yaşar hayırlısıyla inşRabbim yar ve yardımcın olsun canım.
Allah'ın bu zorlu süreçte sen arkadaşımızın yanında ol. Sağlıkla anne olmasını nasip eyle. Âmin
Dualarımız seninle canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?