Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Günaydın kızlar
Sabahtan iğnecimiz geldi,dürttü prolutonu gitti
Ben de sabah açlık kan şekerim 236 ile uyandım ne güzerl dimi (((( Allahım isyan etmiyoırum ama hepsi de üst üste olmasın lütfen,bebeğe bişey olacak diye aklım çıkıyoır,sanki gece uykumda yemek yedim,bütün gece 2 saat arayla kalkıp şeker ölçüyorum,saat başı ya terliyorum üzerimi değişiyorum yada tuvaletim geliyor,uykular çok afedersiniz şimdiden p.ç olmuş durumda zaten,şeker yüksek olunca sinir de yapıyor evin içinde serseri mayın gibi patlıycak yer arıyorum,yemin ediyorum evet endişesi çoktu ama ilk 28 haftam çok daha kolaydı,hemoglobin a1c de 6,6 çıkmış iki ay önce 5 küsürdü,ona da canım sıkıldı demekki ben farkında olmadan şekerim sürekli yükseliyor aç da olsam tok da olsam

Deseler ki bir dilek hakkın var ne istersin diye,bari şu 9 aylık dönemde şeker hastası olömasaydım derdim en azından doğurana kadar,bi de onunla başetmek çok zor,yükseliyoır basıyorsun insülini sern bastıkça o kilo yapıyor kilo yaptıkça başka sıkıntılar,elalem hamileyim diye kusana kadar yiyor biz onu da yapmıyoruz,dayanacak gücüm kalmadı,sinirlerim çok bozuldu,bu sefer de başka bir sebepten bebeğimi kaybetmek istemiyorum

Evet canım suyu az ama şimdilik ona yetecek kadar varmış,bende inanıyorum vaktinde geleceğne,kilosu guzel cok şükür gecen Persembe 2700gr doktor bir hafta onden gidiyor dedi,seninki nasil?bende yatmıyorum pek yorulursam uzanıyorum ilaç felan almıyorum bıktım ilaçtan bir Demir hapım kaldı doktor doğumdan sonra 3 ay daha devam etceksin dedi mecbur icecez,
Ben artık r.a.y korkmuyorum bu haftalara gelince insana bı rahatlık çöküyor,suyum az olmasa daha cok ayaklanirdim,benim anlamdigim bu kadar yorulmaya kasilmam yok,nst sancı çıkmıyor,karin ve bel ağrılarım oluyor ama onlarda dogum sancısı değilmiş bazen bosunami yattım diye dusunuyorum ama bı daha hamile kalsam bı daha yatarım
İnsallah hayirlisiyla su son haftalarida atlatiriz

duyaydın
kardeşim kalp çarpısı için doktordan kalp ilacı al bebem yavaşlatır benim arkadaş kllandı kalp hastasıydı çünkükızı dünyaya geldi kabi yormaya gelmez yada ykanına baktırdınmı kansızlıktanda çok atar şekerde etken tabi sy bol tüket tarçınıda canım rabbim şifa versin işşallah
gurbet
kızmadım neden kızıyım bende deli gibi yazmışım braya affet
kızlar bgün kkdan arkadaşlarla bulşcez kader arkadaşlarımla hepsinin bebegi bizim gibi öldü dogm edip allaha şükür 2 arkadaşımızın var benim birde diger arkadaşımın yok digerininki ikizdi 12 gibi çıkıcem evden bakalım nasıl geçicek gezmeler ilk defa asya yakasına tek gidiyorum bi rkerede chnbye gittim oda dönüşte panik atak nöbeti geçirmiştimdua edinde kazasız belasız geleyim söz verdigim bazı yiyecekleri dün yaptım götürücem şimdi saymıyım canınız çekmesin ilk ogl 24 dogd 8 gündü galiba yaşadı öldü şimdide erkek emir kaan gidiyimde kcagıma alıyım öpüyüm kokluym içime çekiyim kokusunu azda olsa annelik özlemim gider en azından bebegi esirgemez benden bazı dengesizler gibi şimdi gidiyim mutfagı tyoplym evi çektiricem cicilerimi giyiyim ver elini asya yakası bu arada çok zaman old beni görmeyeli hilal çok merak ediyor yeni halimi beni görünce şaşırmasa bari nede olsa arada 14 kilo varhaydi ben kaçtım bebelere iyi bakın he yaramazlık yapmayın sıpalar anneleriniz üzmeyin bakıyım
dün erkek kardeşim eymenin resimlerini atmış faceye mesaj yerime görünce içimi çektim koks brnmda tütüyor gözlerim dold yeminle resimlere bakarken kardeşlerimin bebeklerinni böle seviyorm kendi evladımı düşünemiyorm bende istiyorm bebegim olsn ytnca emziirnce on seyrediyim yavrm benim diyim kimse elimden almasın saklamasınlar esirgemesinler benden millet yanında emzirmez çocgunu giydirmez ben yiyorumyaneyse gene mslkları açmadan ben işlerime bakıyım

ahanda geliyor şaplak senin elindemi bebem tarçın tüken çok yogrt ye diyom sana biberebir strese girme strese girincede şeker çıkıyor benim babamda şeker hastasıydı bol yeşillikle tüket krlardada şeker vars en dahada iyi bilirsin beni üzüyorsn bak inan senle kalmak yazışmak çok isterdim evi halletmem lazım çıkmam laızm bebem aman diyim relaks ol ne şeker hastaları biliyorm ben mesela eşimin teyzesinin kızı şeker hastasıysdı bak şimdi saglıklı oglu var bebem dalarımız seninle bnu ntma k.i.b

Canım benim ya. Şu kontrolün gelsede için rahatlasa. Kontrol aran açıldıkca sen daha da evhamlanıyorsun. Üzme kendini canım sen elinden geleni yapıyorsun. Rabbim izniyle sanada bebeğinde birşey olmayacak. Hadi canım gönlünü ferah tutmaya çalış. Üzüldükce gerildikte şekerinde yükseliyor. Pes etmek yok. Allah rahatlık versin canım. Allah'a emanet ol.

Canim ya, bazen dusunuyorum, acaba babam hayatta olsaydi torunlarini gorunce ne yapardi, ya da kizini hamile gormek onu mutlu eder miydi? İnsanin hayatinda bebegin yoklugu da zor, anne babanin esin yoklugu da...Allah kimseyi erken kayiplarla, evlat acisi ile sinamasin

Canim sen cok guclu bir insansin, bu haftalara kadar ara ara hep yasadin bu sikintilari
Evet tahmin ediyorum zor oldugu u ama bebegine saglikla kavusacaksin insallah

Arda bey bana demir hapi vermdi yaaa

Son düzenleme:

ınşallah kızlar dedığınız gıbı olur,sağlıkla doğunca bunların hepsını unuturum..

duyaydin cnm arkadasim tespih cek cnm bende sinirli bir insanim bi haftadir tespih cektim kediye dondum dun bitti hey heylerim yine geliyor rabbim sifa versin cnm cok zor seker has.hele bide hamileyken daha zordur....
pasam cnm insallah olmaz cnm bu panik atak pis birsey ya cnm benim gunun cok guzel gecsin ..
eylul gulu cnm oh sana oh valla atlatin senin icin cok dua ettim bu ay uc arkadas var doguracak bize kidem geliyor kimse sirasini bozmasin..
metal cnm arkadasim senin kasilmalar ne durumda cnm nidilati hic kullandin mi cnm etkisini cok merak ediyorum malum benimde kasilmam cok oluyor
Rabbim evlatlarimizi bize bagislasin
hamile kalmak isteyenleride tez zamanda yuzlerini guldursun insallah
AMİNNNNN........

Hamd olsun canım bu günlerime. Kullanmadım canım. Bugünlerde çok ilaç kullanıyorum zaten. Rabbim gerek duyurmasın. Oluyor kadılmalarım. Allah'a sığındım. Bir iki gün çok sık oluyor. Sonraki gün hamd olsun daha rahat oluyorum. Allah bu şekilde sonuna kadar gitmeyi nasip etsin canım

Seninde şu riskli haftaların bi geçse sende rahatlayacaksın. Rabb'ime emanet olun canım.

badecim benim de aynı seninki gibi
sadece mthfr heterezigot çıktı.
ben protein s yi yaptırdım oda düşük çıktı.

cemil bey de bana bunlar çok önemli değil pıhtılaşma var diyemeyiz dedi. gebelikten sonra bakıcam ama öncesi ilaca gerek yok dedi yinede ben pıhtılaşma forumunda benim durumumdakilerinin kullanıp doğum yaptığını gördüm. öncesinde asprin verseydi keşke bu gittiğimde konuşcam.

homosistein i yaptıramamıştım.
sen hangi hastneye gittin bende protein s ve homosisteini yaptırmak istiyorum. Arda bey tekrar et protein s yi demişti.
ama bu testler şişli etfalde yapılıyor ama kadın doğum yazamıyormuş. hangisi yazabiliyor bilmiyorum. bende etfalde endokrinemi gitsem acaba.

Son düzenleme:
Allah razı olsun canım bende sizler icin dua ediyorum insallah bu haftalara geleceksiniz inanıyorum da,ben r.a.y korkmuyorum ama suyun azlig endiselendiriyor beni Allah korusun suyu azalırsa strese girermiş,kakasini yaparmış,kordon dolanirmis Buda tehlikeli bı durum simdide bundan korkuyorum surekli hareketlerini takip halindeyim
Arkadaslar hakli stresden de yuskselir şekerin önce sakın ol, doktoruna bildir durumu gerekirse hastanede gözetim altında tutar seni şekerin bebek üzerindeki etkilerini bilmiyorum ama bu kadar tehlikeliyse 34 den sonra alır belki bebeği kuvezde de fazla kalmaz belki girmez bile ilk hedefin 34 sonrada 36 olsun zaten ne kaldı ki insallah bu haftaların hızlı gecer

benim özel sigortam yok yani dahamı pahalı olacak...
3500de fazlaymış aslında biz ev aldık kredi ödüyoruz o olmasaydı sıkıntı çekmezdik...
bende cemil bey yapsın istiyordum

yaren galiba cerrahpaşada başkasına yaptırdı...

çapada yaptırdım canım, daha önceden de erken doğumum ve önceki serklajım olduğu için orda yaptılar zorluk çekmedim yaptırırken..birde pırtılaşma sorunu görünmüyorsa bence fazla ısrar etme çünkü gerekli görse zaten verirdi cemil bey çünkü gereksiz yere bir ilacı kullanmakta iyi değil çünkü kanın çok sıvılaşıyor ve bu herkesin vücüdunda farklı tepkilerede neden olabilir zaten o ilacı kullanırken elini kessen normalden daha çok kanıyor ve onu kullanırken diş operasyonu bile yapmaya çekiniyorlar en az bir hafta önceden ilacı kesmen gerekiyor, gereksiz yere kullanma bence, bir keresinde kan sulandırıcı kullanmanın hamile kalmayı zorlaştırdığını okumuştum bir yerde,gebelik döneminde herhangi bir kanaman bile olsa hemen ilacı kesiyorlar yani faydası kadar sakıncaları da olan bir ilaç hele bir hamile kal o zaman vericektir..

Bende hamile kalmadan önce kan sulandirici hap alıyordum hamile kalmadan 4 ay evvel başladım folikasit birlikte,hamile kalınca devam ettim,12. Haftadan sonra Cemil bey bıraktırdı operasyondan dolayı sonra tekrar istedim kabul etti,sende kullanmak istedigni soyle hayır diyeceğim sanmıyorum,igneler hamilelik döneminde kullanılıyor diye biliyorum

Hidenisko sana başka bı ilacdami vermedi gittiğinde hatirlat istersen bana Cemil bey vermişti oluş Hanım'da devam ettiriyor

Canım tahliller yapıldıdamı hap kullanıyorsun yoksa cemile bey önlem amaçlımı kullandırıyor..Birde yarencim proluton depotu her haftamı vurundun.Tam dozmu?Enfeksiyon için penisilin yada başka bişey kullandınmı hiç hamileliğinde..Serklajından sonra falan..
Bir soru daha sorucam canım..geçen sefer dikişin alınır alınmaz doğum oldumu ne kadar sürdü?

Evet canım malesef bize bu haliylede pahalı geldi eğer onumzdeki 5-6 ay korunmayı düşünüyorsan bence ozel saglik sigortası yaptır

yaren sende maddi açıdanmı ona yaptırmadın.
cemil beyin serklajının iyi olduğunu duymuştum.
o gün gelsin bakalım inşallah benide sıkıntıya sokmazlar...

bade galiba aynı evredeyiz aynı şeyleri merak ediyoruz :)

tabiki hissetmiştir bişeyler ama gercek halimi bilmesin..
eh yavas yavas toparlamaya baslamıs desin istedim

konusamazdımki canım..ağlamaya baslardım.bu konuları gelip size yazabiliorum sadece..
artık konusamıyorum..

çalısmalar martta baslayacak..iste mart gelir ama pcosla ne zaman hamile kalınır yeniden onu düşünüyorum
kaybettgim melegimi 2 yıl beklemiştim ben.

sende Allah a emanetsin canım.
ben kızımı onların yanında kaybetmiştim 10günlügüne memlekete gittim.dr. ucakla gitmeme izin verdi 25.haftadan sonra binemessin ozamana kadar gidebilirsin diyince hazırlandım hemencecik
megerse toprak cekmiş bizi...

gittim 1 hafta birsey yoktu aniden oldu..
ama ben ordada konusamadım ne annem ne babamla..
babam kalp hastası üzemezdmki onu.ordada aglayamadım hiç

gece yataga girmelerim dısında hep hersey normal gibi davrandım.off kötü günlerdi
odamdan cıkanların psikolojisi bozulmus hiç tepkı vermıyor anlayamadımı olanları dedigini bile duydum.
ama üzüntümü belli etmeyecektimya hep yutkundum..

amin canım Allah hepimize acılarımızı bi nebzede olsun hafifletmeyi nasip etsin..
evet anne-baba da evlat da..hepsi can..hepsinin kaybı zor..
baban tabiki mutlu olurdu..benim duygularını belli etmeyen babam bile adana dan hergün arardı dr.a ne zaman gidecen diye.sitedeki tüm cocukları kendine dede dedirtiyor:) alısmak için demiş anneme..öle bi heves işte

Allah sana da sabırlar versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…