Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İnsallah tutar Rabbim hayırlı evlatlar versin

ihtiyaç görmemiştir bu arada benim mavişim ne yapıyor bebem
ınşallah kızlar dedığınız gıbı olur,sağlıkla doğunca bunların hepsını unuturum..
canım gün gelicek yazıcaksın ay çok ykszm bu sıpa uyutmuyor diyeozaman bak ben sana neler yapıcem
canım arkadaşların yanındada yedik içtik ordada panik atak geçirdim ne oldgn anlayamadılar ay paşa balkona çık vs dedim korkmayın geçer birazdan sodamı içtimde geçti elhamdrillahbazen çok yoryor beni bu hastalık yagüzel bir gün geçirdim hem güldük hem agladık ömürüm aklıma geldi onlarında kayıpları olunca aglamaya başladık
canım bende homoisisteyin çıktı sigıortada devlette yapmadılar özel yapırdım ben o testi yaptırmamazlık yapma aman diyim :18::18:
bak sen bir marta bebegid üşünen daha bebem bendede pko vardı sogan kürüyaptım o ay hamil ekaldım haberin olsn sende dene ne kaybedersin
canım ablam ogln dogm ettiginde annede şeker hastasıymış kan aldılar bebekten hemen küveze koydlar allahıma şükür sonra işleri bitti anneciginin yanına getirdiler korkma rabbim ne yazdıysa on yaşıyoruz biliyorsun bak bgün ne old ikiz dogrd bir arkadaşım erken dogm şimdi yok bebegi olanında erken dogd arda bey doktor dedi çok memnn kaldım vs oda kcagına aldı bak bana bende ne oldu dikişe ragmen durmadı biliyorsn kendimi suçladım ben anladımki suçlamak yetmiyor olan gene oluyor inan biz seçilmiş aneleriz strese girme tarçın kllan bir dene ne kaybedersin
canım rabbim mayanı pek etsin işşallah kardeşim dalarım seninle işallah rabbim saglıklı bir şekilde melegini yollaranne yüregini yakmasın işşallah kardeşim

mumudihaba cnm insallah yarin olsun sonrada ustunden iki hafta gecsin sonrada harika bir haber ver bize cnm ..
insallah rabbim bir daha bu yollara dusurmesin eksikliginide gostermesin bu son olsun sende evladini kucagina almayi hak ediyorsun cnm benim bu gece sana yasinin turkce mealini okuyup yolluyacam cnm benim....

pasam ne guzel bi gun gecirmissin su ataklarinda olmasa rabbim sifa versin cnm senlen tanistigimda panil atagin yoktu omurden sonra oldu degilmi cunku kendini cok uzdun cnm benim...

pasam ne guzel bi gun gecirmissin su ataklarinda olmasa rabbim sifa versin cnm senlen tanistigimda panil atagin yoktu omurden sonra oldu degilmi cunku kendini cok uzdun cnm benim...

canım ben ilk oglmdan sonra osln 2004 senesinden beri panik atak hastasıyım hemde kronikhesabını sen yap kaç sene beni b hale düşürenler rahat rahat yaşıyorlar şimdi ee senelerin birikimi bebem amin işşallah düşmanımın başına vermesin canım ya çok tatlı bir bebekti mis gibi kokuyordu 2 aylık olmş sıpam öptüm kokladım anneligim azda olsa gitti sagolsn esirgemedi bizden ömürü anlşatırken benle agladılar çok zor bebegide olsa ölen oglna çok agladıevladın bile olsa ntlmyor ben bile yavrmu sag saglim alsam derim yavrularımda senin gibi güzelmiydi diye içim acıyor yeminle

İnsallah tutar Rabbim hayırlı evlatlar versin
inş cnm hepimize herkeze RABBİM hayırlı evlatlar versin
canım rabbim mayanı pek etsin işşallah kardeşim dalarım seninle işallah rabbim saglıklı bir şekilde melegini yollaranne yüregini yakmasın işşallah kardeşim

inş cnm RABBİM bu sefer ol demiştir

ALLAH (c.c) razı olsun cnm seni yormuş olmayayım hakkını helal et :26:

Bugun tlf da da konustuk.
dualarim seninle
Insallah yarin guzel haberlerle geliceksin

dualarım seninle arkadasım.
insallah Allah gönlündekini sana hayırlısıyla nasip eder..
10gün sonra bize güzel haberler verirsin..
inan hepimiz seninle sevinir mutlu oluruz
bak sen bir marta bebegid üşünen daha bebem bendede pko vardı sogan kürüyaptım o ay hamil ekaldım haberin olsn sende dene ne kaybedersin

denerim paşam...sogan kürüde yaparım
bögürtlen kökü de alıp kaynatıp suyunu içecegim

adet zamanı tarçın bal çörekotu da yiyecegim

içtigim ilaçların haddi hesabı yok zaten..e gerisi hakkımda hayırlısı

mumudihaba cnm okudum senin adina gonderdim Allah kabul etsin insallah yarin hersey yolunda gider...
pasam cnm rabbim sifa versin...

maşallah canım sen hareketlerini takip et Allahın izniyle bu noktadan sonra korkma artık.bende persembe dr daydım 2hafta önceki kontrolümde 900gr almıs 2300 olmustu iki hafta midem yanıyo reflüm azıyo diye yeme işini azalttım atıstırmalık geciştirdim 300gr almıs 2600 olmus anca ama normal dedi dr ben bile geri düşmüşüm kiloda ama artık dayanamasamda kesmem yeme işini.
aynen bende demir hapı ve kan sulandırıı iğne artık almıyorum baska ilaç içimiz dısımız ilac oldu ya. bazen eşimde diyo bosunamı dikiş atıldı yattın diye.ama dr yine hamile kalsan yine dikiş artı yatak istirati diyo anlamadım bende..sen benden önce kucaklıcaksın yavrunu inş benim dr bi sorun olmadığı müddetce bir hafta kala alırım dedi ben 25 27 ocak diyodum o 38i gecelim 2-3 subat alalım diyo o noktadan sonra artık normal gelir ztenhayırlısı

tahlil yaptırdım ama pırtılaşma çıkmadı, depotuda her hafta tam doz vuruldum, enfeksiyon sorunu herkeste olmuyor bende olmadığı için birşey kullanmadım, geçen sefer dikişim alındıktan 15 gün sonra doğum oldu canım, birde birşey söyliycem arkadaşlar şimdi gebelik düşünen ve önlem almak isteyen arkadaşlar burda bilgi edinirken bizlerden birazda çok kafalarını karıştırıyorlar doktora gidip bana bunuda bunuda niye kullandırmıyorsun diyorlar ama herkesin durumu farklı olabiliyor doğru doktora gittiğinize inanıyorsanız biraz doktorunuza güvenmelisiniz, gerçekten gerekli durumlarda ilaçlar kullanılmalı bence önlem olsun diye herşeyi vücudunuza yükleyemezsiniz öyle değilmi?

Rabbim yardımcın olsun canım, inşallah bebişin sana sıkı sıkı tutunur, güzel haberlerini bekliycez...

yaren sende maddi açıdanmı ona yaptırmadın.
cemil beyin serklajının iyi olduğunu duymuştum.
o gün gelsin bakalım inşallah benide sıkıntıya sokmazlar...

benim ilk serklajımı cemil bey yapmıştı zaten o dönemde kendisi çapada ameliyatlara girebildiği için ayrıca benden bir ücrette talep etmemişti, ama yeni yasadan dolayı iki yıldır çapada ameliyat değil muayene bile yapamıyor o yüzden özele yönlendiriyor aslında aldığı paranın yarısını hastaneye kalıyor, ama ben bu sefer özelde yaptıracak imkanım olmadığı için daha öncede çapada dosyam da olduğundan direk gidip oraya başvurdum orda kadın doğumdan herhangi bir uzman doktor yaptı ama bu dikişimde iyi gitti zaten dikişten ziyade rahim boynunda da kendiliğinden kısalma olmamış önlem amaçlı olmuştu öyle kaldı yani..

Bugun tlf da da konustuk.
dualarim seninle
Insallah yarin guzel haberlerle geliceksin

inş cnm sesini duymak bana iyi geldi :)

dualarım seninle arkadasım.
insallah Allah gönlündekini sana hayırlısıyla nasip eder..
10gün sonra bize güzel haberler verirsin..
inan hepimiz seninle sevinir mutlu oluruz

inş o gün yakın zamanda gelir çok saol cnm

mumudihaba cnm okudum senin adina gonderdim Allah kabul etsin insallah yarin hersey yolunda gider...
pasam cnm rabbim sifa versin...
ALLAH (c.c) razı olsun cnm
Herkese selamlar iyi olmaniza sevindim mumudihaba arkadasim Allahim hayirlisiyla guzel haberler almayi nasip etsin insallah

inş cnm hepimiz için en güzel ve en hayırlı şeyleri yaşarız

Rabbim yardımcın olsun canım, inşallah bebişin sana sıkı sıkı tutunur, güzel haberlerini bekliycez...

teşekkür ederim cnm inş tutunur hemd çok sıkı

Hic boyle seyler dusunme, olumlu dusun cnm, stres sekerde olumsuz etkilidir biliyorsun.

Allah sana hayirlisi ile evladini nasp eder insallahhh!!!!

Persembe gunu gorecegiz mavisi ne yapiyor ne ediyor bakalim :))))

Son düzenleme:

Canım dualarımız seninle..Allahım yardımcın olsun.İnşallah herşey yolunda gider.Sende moralini yüksek tut..Önden sen arkadan feryal,ben ve daha nice arkadaş geliyoruz.Başı sen çekeceksin:)

Canım bende aynı şeyleri düşünüyorum..İlaç ne olursa olsun ilaçtır..Vücuda kimyasal bişey giriyor..Gerekmedikçe kullanmamalı..Birde canım bilmem hatırlarmısın ama seninde mthfr c677 heterezigot çıktımı?Yada sonuçların arasında hiç heterezigot varmıydı?Toplumun çoğunda böyleymiş dedi dr..O yüzden merak ediyorum canım..

Bİ KAÇ HAFTADIR SİZİ TAKİP EDEMİYORUM....4.GEBELİĞİM SONLANALI BUGÜN TAM 1 AY OLDU...DOKTORUM PROGRAMINA AYTUĞ KOLANKAYA HOCAYA ZAHİDE YETİŞ HANIMA KANAL DYE BUNCA ZAMAN 7 YILDIR YAŞADIĞIM PROBLEMLERİMİ UZUN BİR MAİLDE ANLATTIM GÖNDERDİMDİ...MAİLİ,ME CEVAP GELDİ...DOKTORUM PROGRAMINI TELLE ARAMIŞTIM AYRİYETTEN ODA DÜŞTÜ KONUŞTUM KARŞIDAKİ BAYANLA KAYDIMI ALDI...VEE EN ÖNEMLİSİ AYTUĞ KOLANKAYA HOCAMIN ASİSTANI ARADI DÜN BENİ TAM 1 SAAT KONUŞTUK....MAİLİMDEN ÇOK ETKİLENDİKLERİNİ RİSKLİ GEBELİK KONUSU ELE ALINDIĞINDA BENİ KONUK EDECEKLERİNİ--SAĞLIKLI ÇOCUK KUCAĞINIZA ALANA KADAR-KONAKLAMA DAHİL KANAL D'NİN TÜM MASRAFLARINIZI ÜSTLENECEĞİNİ FELAN SÖYLEDİ..BENİ HERZAMAN ARAYABİLİRSİNİZ DEDİ....ŞUANKİ DURUMUMU SORDU FELAN... TESTLERDEN DAHGA ÖNCE NE YAPTIRIP YAPTIRMADIKLARIMI SORDU....BEBEKLER PATOLOJİYE GİTTİMİ DEDİ..AMA HİÇ BİR BEEBK GİTMEDİ Kİ..İŞTE BU SORU KAFAMI KARIŞTIRDI...NEDEN PATOLOJİYE GÖNDERMEDİ BU ÖZEL HASTANEDEKİ DOKTORLAR YAAA....neyse velakin öyle paylaşmak istedim....İNŞALLAH İYİ OLUR BENİM İÇİN...BU ARALAR ÜST ÜSTE GÜZEL HABERLER ALIYORUM....HAYIRLISI İNŞALLAH....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…