Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
BU ARADA BEN YILBAŞI DOLAYISIYLA ANKARAYA GİTTİĞİMDE DİKİŞİMİ ATAN DOKTORA GİTTİM KONTROL AMAÇLI..ÇÜNKÜ DOĞUM YAPALI HİÇ KONTROLE GİTMEDİMDİ...DOKTOR ÇOK ŞAŞIRDI VE ÜZÜLDÜ BEBEĞİ KAYBETTİĞİME...BANA DEDİKİ SANA 1-2 AY SONRA HİSERESKOPİYLE RAHİMİNE BAKMAK İSTİYORUM DEDİ.. ..VE RAHMİMDE KİST OLUŞMUŞ MATERYALLER KALMIŞ..YANİ BEBEĞİN PARÇALARI...DAHA SONRA DOĞUMDAN SONRA KÜRTAJ OLUP OLMADIĞIMI SORDU...HAYIR DEDİM...ANTİBİYOTİK VERDİ 24 SAATTE Bİ...VE VAJİNAL FİTİL VERDİ 1 HAFTA...BU İLAÇLAR MATERYALLERİN DIŞARI ATILMASINA YARDIMCI OLURMUŞ ....HERHANGİ Bİ KASIK AĞRISI HİSSEDİP HİSSETMEDİĞİMİ SORDU...HAYIR DEDİM..SADECE KAHVERENGİMSİ AKINTI GELİYODU ODA ARTIK ÇOK ÇOK AZALDI...HİSTERESKOPİYLE SEPTUMU KESMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ...DAHA ÖNCE 3 SEANSTE PROFA YAPTIRDIMDI..EN SONKİ RAHİM FİLMİMDE SEPTUM YUMURTANIN UCU KADAR VAR...TAM OLARAK DÜM DÜZ DÜZELMEDİ YANİ..AMA BU KADARCK SEPTUMDAN BİŞEY OLMAYACAĞINI-DOĞURABİLECEĞİMİ SÖYLEMİŞLERDİ..KOCA PROFÖSÖR O KADAR BIRAKTIĞINA GÖRE VARDIR Bİ BİLDİĞİ DEMİ...ONUDA KESMESİ ALLAH KORUSUN RAHİM DELİNİR FELAN...HERŞEYİ DÜŞÜNÜR OLDUM ARTIK...BİDE DEDİKİ HAYIR DEDİ ÖYLE KARNINI KESTİRİP DİKİŞ ATTIRMANA GEREK YOK DEDİ...ONLAR ESKİ DEVİRDE KALDI DEDİ......her doktor ayrı telden çalıyor arkadaş....

AYRICA BANA SORARSANIZ BEN KARINDAN YARDIRIP O ŞEKİL DİKİŞ FELAN ATTIRMaK İSTEMİYORUM....ASLINDA BENİMDE MANTIĞIM SON Bİ KEZ HİSTERESKOPİ OLMAK VE DAHA SONRA HAMİLE KALIP AYNEN Bİ KEZ DAHA ALTTAN DİKİŞ ATTIRMAKTAN YANAYIM..SONRA 3.AYDAN SONRA 6 AY YATMA TARAFTARIYIM..HER NEKADAR DOKTORLAR YATMAYLA ALAKASI YOK DESEDE...

BANA KALSA ASLINDA HİÇTE BİŞEY YAPTIRMIYACAN RABBİM ÖMRÜNÜ VERİRSE O BEBEK İLLAKİ DOĞAR...AMA İŞTE RİSKEDE GİREMİYOSUN.....

Canım güzel haberler Alman ne güzel. Rabbim yolunu hep açık etsin. Bazıları çok kolay anne oluyor. Bizler gibi bazılarıda birçok badire çaba ve acı atlattıktan sonra anne oluyoruz. Rabbim tez zamanda yavrunu kucagına almayıda nasip edecek. Ve hayırlı evlat olarak yetişmelerini nasip edecek. Allah'a emanet ol.

inş cnm hepimize herkeze RABBİM hayırlı evlatlar versin

inş cnm RABBİM bu sefer ol demiştir

ALLAH (c.c) razı olsun cnm seni yormuş olmayayım hakkını helal et :26:
canım kalbini ferah tt rabbimin bildigi birşey var bize yoksa neden acı çektirsin degilmi kardeşim biz seçilmiş anneleriz ben hep aglamaya başladıgımda paşa aglama sen seçilmiş annesin her kla nasip olmaz dedim azda olsa acım diniyor dün arkadaşa gittik bebegi 26 haftalıkken erke dogum oldu 8 gün yaşadı dediki sütlerimi hep sagdım ama bir damlasını bile ememedi deid sonra filim kopt bizde agladık durdk arkadaş yapma hilal bak bebegin kucagında desede evlat işte ben bile sen bile herkez bile dogm bile etsek hep dicez ölen bebeklerim için acaba senin gibi güzellermiydi yavrum
aferim b yolda herşey var bebem eşine havuç suyu keçi boynz içir işe yarıyor haberin olsn biz bbek düşünürken eşim önde ben arkada hadi canım bir kaşık bak havç suyunu iç bitmemiş adam bıkmıştı şekil agda göründügü gibi bu moddaydı:84::84:çocuk gibi azarladım hadi biticek o kaşık o bardakyemin olsn diyorum geçen canım keçi boynz pekmezi alalım bebeg vesile olunca vallahi al atarım çöpe dedi bu ney ya dedi ama ben azimliyim dut pekmezide alıcem keçi boynzda nasıl olsa yatarken süte başladım her gece içicek dt yerine keçi boynzu koyarım olur biteraman diyim kızlar aramızda kalsın dyarsa ezanımı okur vallahi havuç suyunuda meyvenin içine katarım anlamaz çok kötü biri degilim allah için söyleyin degilmi
mumudihaba cnm okudum senin adina gonderdim Allah kabul etsin insallah yarin hersey yolunda gider...
pasam cnm rabbim sifa versin...
allah razı olsun canım işşallah bgün sabah erken kalktım eşim kahvaltı hazırladı yedik içtik o gitti gene azdı benim pabnik atak allahım evi zor topladım sag olsn alt kattaki tarhana çorbası getirmiş sıcaık içtim içim ısındıyarınada hastane işimiz var nasıl olcekse bakıcez artık
Hic boyle seyler dusunme, olumlu dusun cnm, stres sekerde olumsuz etkilidir biliyorsun.

Allah sana hayirlisi ile evladini nasp eder insallahhh!!!!

Persembe gunu gorecegiz mavisi ne yapiyor ne ediyor bakalim :))))
mavişime selam söyle deki 5 kilos kaldı marta bebeg vesile olcek
işşallah seni özledi deallah var baba insan ya dünkü arkadaşta onn hastasıydı çok acile gittik gece dedi ne zaman arasam geri döndü dedi gece yarıları bile kalkıp hastaneye geliyormş ardacıkdogm ettirdi demiş senden krtlyorm çok şükür demiş hilale

canım ben o adamın sitesine yazmıştım ban dönmedi senin şansın işte rabbim herşeyin hayırlısını versin canım elimizden birşey gelmiyor keşke arda beye bir kere görünsen haber ver çıkarsan seyrederiz belkim teldende baglanırız

kızlar ben çok fena üşütmüşüm grip olmuşum:2::2::2:hapşuurup duruyorum :2::2::2:rabbim şifa versin ne diyeyim sizlerde ne var ne yok kimse yokmi duıyaydın alta görüyom bebem seniçarpıntın gene varmı kız bgün çarpıntı birde tansiyondan olyormş biraz araştırma yaptım ve kan slandırıcı kllanıyorsanda kan slandırıcı kllananlar zencefil tüketmesinler deniyor çarpıntı yapıyormş biline

dua eden arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum

son anda dr da benim gibi deli hadi iki transfer yapalım dedi ve yapıldı

şimdi bekleyeceğiz sonucu

RABBİM en güzelini yamıştır hakkımıza

rabbim emekelrini boşa çıkarmasın işşallah canım tüp bebek çok eziyetli canım ya allah işimizi rasr getirsin bakalım görelim ne zaman sonuç alırız:18::18:

valla paşam benim problemlerim çok fazla ondan heralde...bana dediki bu kadar problemli gebelik geçirip hikayesi olan ilk defa sizi gördük...aslında benden beterleri var ama...bende hayret ettim böyle demesine...bekleyip görecez bakalım ...

arda beye görünmeyi bende isterim...şuan hala adet olmadım..bi düzene gireyim iyice 1-2 ay sonra bakıcam inşallah...YALNIZ BANA SORARSAN BEN KARINDAN YARDIRIP LAPAROSKOPİ İLE FELAN O ŞEKİL DİKİŞ FELAN ATTIRMaK İSTEMİYORUM ASLINDA....BENİM MANTIĞIM SON Bİ KEZ HİSTERESKOPİ OLMAK VE DAHA SONRA HAMİLE KALIP AYNEN Bİ KEZ DAHA ALTTAN DİKİŞ ATTIRMAKTAN YANAYIM..3.AYDAN SONRA DA 6 AY YATMA TARAFTARIYIM..HER NEKADAR doktorlar YATMAYLA ALAKASI YOK DESEDE...BUNDA YATSAYDIM BELKİ BÖYLE BİŞEY YAŞAMAZDIM..YATINCA AŞAĞI DÜŞMEZ BEBEĞİN KESESİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...HİÇ YATMADIM ...YATARSAM BELKİ BAŞARABİLİRİM....BİLEMİYORUM....İSTERSEN HİÇ BİRŞEY YAPTIRMA, ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMEZ, O BEBEĞİN YİYECEK EKMEĞİ VARSA BU DÜNYADA DÜŞMEZ ÖYLE DEĞİL Mİ..

sahbamus cnm hakkinda herseyin hayirlisin
bundan sonra da hep guzel haberler alirsin insallah cnm

gurbetci ve metal teşekkürler dilekleriniz için...

Ara ara oluyor,sabah 6 da wc ye kalktıydım oldu ama sonra dalmışım geçti çok şükür,tansiyonum normal canım çarpıntı oldu mu hemen ölçüyoruz sadece nabız yüksek çıkıyor
Öyle bitki çayı falan içmiyorum kullanmıyorum gebelikten beri,bi iki kere kuşburnu içtim o kadar,artık yatmıyorum oturur pozisyonda duruyorum böyle daha iyi geliyor
Sabah 9 dan beri açım ben de şekerim yeni düştü,endomrincimi arafım açmadı,facebookta tip1 diyabetli anneler diye bi grup var oradaki tecrübelilere sordum,bixim de hep böyleydi düşmüyordu şekerimiz diyorlar,Allahım yavrumu da beni de korusun,ray derken başka şeyden zarar görmeyelim,şimdi çok şükür biraz yemek yiycem midem kendi kendini sindirecek yoksam

ah canım benim sende haklısın demicem hiç kusura bakma kendinide suçlama öle allahtan herşey biz inannçlı insanlarız bebem benim kadar kimse dikkaty etmedi brda yalansa sor burdaki herkezeben kızımda yataga mahküm yaşadım elimde olsa yatarak işicektim afedersin insanın etleri acırmı ya benim acıdı neden aman 2 bebegimde yatmadım iş yaptım ne yapıyım kimse kapımı açmadı kendi kız kardeşim bile kocasını oglnu öne sürdü paşa gelemiyorm vseşime dedim ben hamil ekaldım kimseye gebe kalamam kimse bana baksın diyede kalmadım abnlamı bir kre çagırdım evime oda dedim abla karnım çok aç ne olr gelsen yapsan evi toplasan vs oda şey görümcem kaynanam fgelicek dedi kestirip attı nemi oldu bak sana anlatıyım kızımı kaybettim agzaıma geleni saydım ben sana afedersin köpek gibi geldim eşim kızdıgı halde karşıma aldım adamı sen karışma o benim ablam dedim herseferinde ne zaman ömürde kazık yedim artık oda bitti geçen aradı oglanı doktora götürücekmiş sende gelsen aynen ş ksra bakma gelemem sen benim kötü günümde yanımda olmadınki ben neden geliyim dedim düşün kızı dogurdm 2 gün yattım hastanede aradı abla gel dedim çocgu kimseye bırakamam dedi hay dedim senin çocugunagörümcesi ameliyat old ona gitti neden anlattıogımı bilmiyom aklıma geldi lafı baglıyayım bebem ksura bakma kafanı şişirdim anlıcagın doktor dogr dedi arda bey bana cam kapı sil demiyorm ama evde yemek küçük işlerini yapsan birşey olmaz sende pırtılaşma var zaten gezmen lazım vucd hareket etsin dedi kızımda yataga çalışdım etlerim acıdı yeminle bagıra bagıora kalktıgımı biliyorm yataktan eşim az ovmadı belden aşasını bacaklarımı canım etlerim acıyor dedikçe geldi ovd sabret canım dedi teselli etti len sıpa dedim sen hayırlısıyla zamanında dog dedim bak ben sana neler yapıyorum yapamadım hiç birşery oda cennete uçup gitti anlıcaım adam gibi bir doktora git sonra yaptırmadıgın testler varsa yaptır sonra bebge vesile ol derim ben kardeşim ben bebeg vesile bile olsan tırsıyorm arda bey gzüel şeyler söyledi ama ya gene giderse diye kendimi alamıyorum gözüm bir kere korkmuş eger bebegim dogarsa çok şanslı bir bebek olucek sizler gibi iyi kalpli tezyzeleri vardün bebek görmeye gittimya arkadaşım dediki paşa bak çekinme maddi manevi ne gerekirse dedi yanındayım sen benim arkadaşım degil kardeşimsin bunu unutma dedi biz kardeşiz dedi ay ne hoşma gitti öle dedi diye söz verdi saglıklı dogur bebek kapıs süsslerinden ttta sepetine kadar alıcekmiş bebek şekerlerine kadar daha ne istersen dedi söylemen yeterkli dedi kötü günümde yanımda oldn dedi maddi veremsemde manevi destek verdim ben sizlerle gzüel sizlerle aglarım sizde öylesiniz biliyorm elin düşündügü gibi akrabalarım düşünmüyor beni yazıkki ne yazık rahmetli babamın traktörü var annem satıcakmış onu 5 hisseye bölünücek 3 kız bir erkek kardeş ve annem düşün bgün ablam dediki annem traktörü satım senin hissen erkek kardeşimin hissesi ve kendi hissemi bebek için ayırıcakmış annem 2 kız kardeşimde haklarını alıcaklarmış şimdi sana soryorm sen olsan ne yarasın neymiş borçları varmış para lazımmış erkek kardeşimin düşündügü gibi kız kardeşlerim düşünmüyor malesef allahım kimin kalbinde ne varsa on nasip etsin ne diyeyim ben 2 kız kardeşime bir erkek kardeşimin çockalrına annelik yaptım bana yapan olmadı hamile kalıyım erkek kardeşim karısıını yollcakmış bana evlerine götürücekler brda bırakmıcaklar canıms trese girmeiyim diye bebegi dogrsn dedi erkek kardeşim evine geçersin dedi evde olmayınca stresde girmem iyide olr bir yandan öle yapasım var bir yandandan kimseyi istenmiyorm kendi işimi kendim yaparım diyorm bakalım ne olcek:44::44:kafam karışık anlıcagın

sen sen ol yatsaydım dr deme canım en güzel örnek benim yemekelri bile yatarak yedim camdam bile akmadım rahimin dikildi hiç otrmadım popomn üstüne yatsamda dur deme drmayınca drmyor ah ben neler yaptım ama olmadı

canım tavk syna çorba iç derim birebir tarhana içsen dicem içinde beyaz n var gene sen bilirisn ah yanımda degilsinki sana yapıyım içiriyim tarçını denedinmi merak ettim :44::44:rahmetli babam her yemege katardı tarcın derdim bana miden nasılalıyor ne yapayım kızım şekerin düşüyor ozaman derdi ordan biliyorm

Hadi bakalim, insallah hakkinizda hayirlisi olur
Ben sabahtan beri kasik agrisi ile ugrasiyorum kizlar,
Karnim iyice dustu sanki, cok yoruliyorum artik coooookkk
Annem bugun 7 gibi gelecek kismetse
Dun oglan sabaha karsi uyandi kulagim agriyor diye agladi 1 saat, surup icirdim yutmadi , her yer surup oldu, hastalik kukaga vurdu simdi de, ne gecmez dertmis,
Gene de Allahim dermansiz dert vermesin

Canım sağolasın senin böyle yazman yeter tarçın vr bilimum şeker düşürüyor denen herşeyi gebe değilken çok denemişliğim var maalesef etkisini görmedim,hatta en son altın çilek aldırmıştım eşime ama o da bi işe yaramadı,şimdi doktorum geri döndü,normal dedi bu yükselişler yarın ara polikliniği de şeketlerini ve verdiğin insülinlerti yazdır bana dedi belki başka düzrnleme yaparız dedi
Ben şekerim yüksrlince bol bol su içiyorum,o biraz işe yarıyor

Geçmiş olsun canım,şimdi ananesi şıp diye iyileştirir onu,anaya babaya naz yapıyorlar ama dedeye ananeye yapmıyorlar bi de malum tecrübe,annenin gelecek olması çok iyi olmuş,sen de doğuma kadar biraz dinlenirsin

Son düzenleme:
çok saol cnm

senin kız gelıyorum diyor sanki cnm

hepimiz için en hayırlı olan şey ne ise onu yaşarız inş

vallahi bana da öyle geliyor
ama hep şikayetlerle gidiyorum arda beye, ultrasonda herşey normal çıkıyor, bu sefer de öyle olur kesin

bu arada ayın 10 unda randevum var, kısmetse dogum 16 sında olacak ya,
ben bu 6 günlük sürede gene evime dönmek istiyorum, oğlumda evimden gitmek nasip olmadı doğuma hep valizlerle, bir kayınvalide bir teyze.. sonrasında da evime gelemedim.
acil birşey olmadıgı takdirde evime gelmek istiyorum, sonucta 1.5 saat içinde sakaryadan istanbula gidiyoruz, fakat hava sartlarının kötüleşecek olması beni korkutuyor.

birde sizce kontrole giderken yani bu persembe, oğlanla annemi de götüreyim mi
acil bir durum olup da doğum olur mu ki :18:
karar veremedim bir türlü

varya hızır gibi yetişti sanki annem
bugun o kadar kötüyüm ki anlatamam,
sanki bütün gücümü biri cekti bitirdi ( o biri benim minik fıstıgım olablir mi ki )

ne demek canım

Yüce mevlam herşeyi gönlünce olmasını nasip etsin canım. Hayırlı haberlerini bekliyorum.
Allah'a emanet olun.

varya hızır gibi yetişti sanki annem
bugun o kadar kötüyüm ki anlatamam,
sanki bütün gücümü biri cekti bitirdi ( o biri benim minik fıstıgım olablir mi ki )

Gözün Aydın canım.
Maşallah gene sen çok iyisin canım haftana göre. Rabbim hayırlısyla 16 sağlıka doğumunu gönlüne göre nasip etsin canımm. Benim kaslar iyice gevşedi saçımı tararken bile kolum kopuyor. Saç dediğimde kısacık.

Benimde Allah nasip ederse ayın onunda saat 13:00 kontrolum var. Çarşambaya kadar kar diyorlar. Rabb'in hayırlısını nasip etsin. Allahım sana sığındık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…