Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

(( haklısın paşam..çok üzücü bi durum senin için....insanın ailesİ en büyük yardımcısıdır diyoruz ama malesef her aile öyle olmuyor ...benim de çok şükür allah başımdan eksik etmesin annem babam ve erkek kardeşim var....annem bana öyle bir bakarki....hiç şüphem yok ..o bakmasa teyzem bakar .....ailem iyidir o konuda..her kötü günümde yanımdalar çok şükür...

peki paşam sen kaç aylıkken kaybettin bebeği yatarak...ve şuan kaçINCI gebeliğin ve kaç aylık hamilesin...yatmıyosun anlaşılan...arda beye gidiyorsun sanırım...yaşayan çocuğun varmı hiç..

şimdi hangi sordan başlasamki :44::44::44:
ben ilk bbegimi tam 20 haftalıktı kaybettim
2 oglm 18 haftalık 5 günlükken
3 kızımı yani rahimde dikiş vardı 25 gün dayandı 14 haftalıkken dikiş atıldı ve 17 hafta 6 günlüktü ömürümü kaybettim yataga çakılı kaldım hiç yerimden kalkmadım burakiler şahit
şan bebegim mayısta 29 da ömürüme 1 sene old doktor kilo vericen dedi ona ugraşıyorm 5 kilom kaldı verilicek
yaşayan çocugm yok malesef 3 melek yolladım cennete
arda bey ban yattıgın ghalde düştü yatsanda yatmasanda degişen şey olmyor bebek durmucaksa durmaz dedi şekil bende oldgu gibi dikiş oldgu halde dogm sancım başladı acile gittigimde rahim 2 cm açılmış dendi sym kıızm patlattı doktor septmla baktıgında bebegin bacagı gelmiş dedi malesef ömürümü dogrdm ogullarımı görmedim ama kızımı gördüm keşke görmez olaydım gözümün önünden hiç gitmiyor şimdi ablamın dügünü var şbatta 16 da onu yapıcem annemi alıcam eve getiricem sonra ver elini bebeg vesile olcez
anlıcagın hiç birşey blamadı nedenini arda bey bld derimki bi rkere git arda beye ne kaybedersin başka sorn varsa cevaplarım bu arada taksiyle gidip geldim basımın altında yastık vardı bebek yastıgı dikişim oldu gnda hiç oturadım yemegimi bilke yerken hep attım tek ayakta oldgm şeyler yürürüken wc giderken dş alırken eşim bile kızıyord o ne su diye çok sogk yıkanırdımki bebegime birşey olmasın diye elimden geldigi kadar çırpındım brdakiler şahih benle brda 2 arkadaşım daha vardı aynı gün rahime dikiş atıldı onlarınki duryor benimki öldü hoş onlarada kızardım yatım gezmeye gitmeyin bebeklere birşey olcak anlıcagım üstüne ben çok düştüm biri bana diyemezki bebekler senin yüzünden düştü allah biliyor çok ugraştım ben ama evladıma yetemdim ne yapayım

Hemencecik ben şöyle bir geçmişi okuyayım hafta sonu ev bakmakla geçti benim beğendiğim ev satılmış noluya ya benim bu istediklerim birkerede zorla olmasaaa neyse dolaş dolaş canım sıkıldı bugün hele sabaha kadar uyuyamadım ev pazarlığı ettim rüyamda sürekli.Umarım herkesler iyidir,Bakayım bir neler yapmışsınız.

Canım hayırlı uğurlu olsun inşallah rabbim kucağına sağlıklı sağlıklı almayı nasip etsin dualarım seninle arkadaşım.Kaç tane yumurta toplanmıştı canım?

Canım Allah gönlüne göre versin. BiZde yeni eve yeni bebek derler. Hadi hayırlısı.

Canlar birşey danışacağım benim Wc kalktıktan sonra karnımın alt kısmı çok ağrıyor. Kaslar iyice zayıfladı göbekte büyüdü. Şu karın ve bel destekleyici bantlardan kullanan varmı. Hani Wc kalkınca taksam. Arda bey bi sorayım diyorum.

Canım hiçbir fikrim yok,ben hamile külotu bile giyemiyorum,sütyen talkamıyorum,menopozlu teyzeler gibi daralıyorum,aslında ben de kalktığımda karnım çok ağır geliyor ama kesin o da bana fenalık getirir

Canım benim ablamlar medicalci ve onlardanda satıyorlar ben bir sorayım sen doktoruna danışta.Yalnız şunu çok iyi biliyorum kadın doğumcular çokta farklında olmasalarda hamile varis çorapları bu konuda çok destekleyici benim tanıdığım bütün bilinçli gebeler hem kalp damar sağlığı hemde rahatlığı açısından varis çorabı kullandılar

dua eden arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum

son anda dr da benim gibi deli hadi iki transfer yapalım dedi ve yapıldı

şimdi bekleyeceğiz sonucu

RABBİM en güzelini yamıştır hakkımıza

Canım nerde yaptırıyorsun tüp bebeği bende bu ay başlayacağımya kısmetse;birde kaç yaşındasın ?iki transfer yapmışya merak ettim o yüzden,sevgilerimle

dua eden arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum

son anda dr da benim gibi deli hadi iki transfer yapalım dedi ve yapıldı

şimdi bekleyeceğiz sonucu

RABBİM en güzelini yamıştır hakkımıza

Insallah hayirlisi olmustur senin icin
Dr larin hepsinin tavri ayni
Konusmada tek diyorlar ama uygulamada hepsi iki tercih ediyor

Guzel sonucu merakla bekliycem.:82:

Canım hayırlı uğurlu olsun inşallah rabbim kucağına sağlıklı sağlıklı almayı nasip etsin dualarım seninle arkadaşım.Kaç tane yumurta toplanmıştı canım?
teşekkür ediyorum cnm 7 yumurta toplandı 3 tanesi döllenmiş ve son yarım saate kadar 3 tü sonra ikiye düştü
Canım nerde yaptırıyorsun tüp bebeği bende bu ay başlayacağımya kısmetse;birde kaç yaşındasın ?iki transfer yapmışya merak ettim o yüzden,sevgilerimle

bursa jınemedde 34 yaşındayım vee aslında kaçıncı olduğunu moral bozmuş olmak istemediğim için çokta teleffuz etmeyi istemiyorum ama çok defadır

Insallah hayirlisi olmustur senin icin
Dr larin hepsinin tavri ayni
Konusmada tek diyorlar ama uygulamada hepsi iki tercih ediyor

Guzel sonucu merakla bekliycem.:82:

evet haklısın vnm kısmette hayırlı birşeyler vardır onu yşayacağız

eşim olmazsa ne yapalım yola devam diyorya çıldırmak elde değil kısmet offff

Sen bunlara takilma
hepsinin tavri ayni
bu asamada onlar sadece isin maddi boyutunu dusunuyor hissettiklerimizi anlamalari mumkun degil
insallah rabbim kismet etmistir simdiden bunlara uzulme

Canim kayiplarini yazdigin icin sorayim dedim.
En son kaybinda sancilar basladi yazmissin
Arda bey bu durumla ilgili ne.dedi serklaj olmasina karsi erken dogum olmasina:44:

hayır canım bende öyle bir problem çıkmadı, aslında genetik ile ilgili yaptırdığım testlerde ve pırtılaşma ile ilgili testlerde de bir sorun çıkmamıştı, doktorum bazen birşey çıkmasada testlerde bağışıklık sistemine alakalı bir sorun olduğunu düşünüyoruz demişti..

hidenisko geçmiş olsun oğluna kulak ağrısı çok zordur canım küçükken benimde bronşitim vardı her kış boğazlarım ağrıdığında hemen kulaklarıma vurudu ve 5-10 iğne yemedende geçmezdi, doktora götür canım götürmüşsündür gerçi de çok halsizlik de yapar kuzuna evde sıcak havlu falan koyup ovalarsan biraz belki uyumasına yardımcı olursun, özelliklede gece ağrır durup durup Allah yardımcısı olsun..
günler yaklaştıkça şikayetler de artıyor, heyecanda, benimde dün gece hep dikişime doğru baskı yaptı durdu bir saat kadar bayağı içim sıkıldı doğum başlarsa diye dönmedi hala galiba artık ayağını falan hissedemiyorum hareket ediyor ama neresi belli değil eskisi gibi, durumum ne olacak belli değil normal mi olacak sezeryan mı belirsizlik çok canımı sıkıyor bende çok yoruluyorum ama yinede durmuyorum daha doğrusu durdurmuyor kızım dönüp duruyorum hala..Allah hayırlısıyla kurtarsın hepimizi sağsalim doğumlarımızı yapıp ayağa kalkalım inşallah..

cık cık cık....uuuuuf...sende ben gibiymişin... nedir bu çilemiz paşam...ee ben şunu anlamadım...sen şuan hamilemisin...mayıs 29damı doğumun..hamileysen kaç haftalıksın???? nasıl kzının bacağı geldi yaa orasınıda anlamadım...dikişi bebek oynayarak patlatabiliyor mu? peki 17 haftalık son beebğini görmüşsün ya nasıl dı görüntüsü..herşeyi gelişmişmiydi aynı yeni doğana bebek gibi ama küçükmüydü?

Ben 1.70 boyundayım 78 kiloyum...evlendiğimde 2006 yılında 60 kiloydum...ogğnden bu güne 18 kilo aldım...allahtan ben kiloyu orantılı alıyorum..onun için herkes baan sen şişman değilsinki ne dert ediyosun kilonu diyolar..çok normal olduğumu söylüyolar...halbuki fazla yağlarım var ne yazıkki..

Sizce kilonun önemi varmı??? Ni,ce şişmanlar doğuruyorlar ama ne şişmanlar...yani rahimin genişliği felan kiloya bağlımı?doktorlarınız bu konuda yorum yaptımı hiç???

kızlar okumadım mumuya bakayım dedim.

canım transfer ne zaman bilmiyorum az önce senin içi yasin okudum. Allah kabul etsin 2 tane sanırım kalmış inşallah sağlıkla sana hayırlı evlat olurlar... Amin...

Canim kayiplarini yazdigin icin sorayim dedim.
En son kaybinda sancilar basladi yazmissin
Arda bey bu durumla ilgili ne.dedi serklaj olmasina karsi erken dogum olmasina:44:
canım 3 bebegimdede 9 aaaylık kadın nasıl sancı çker öle sancı çekip dogurdum ben malesefarda bey mayene edince dedi zaten kesin rahime dikiş atıcaz başka yol yok dedi canım tehşisi koydu ve ekledi hamile aklır kalmaz 06 cleksi kan slandırıcı ignelere başlıcaz haftada bir prolton depont ignesi vrncaksın aksatmıcaksın kontrollerini dedi 4 ilaç verdi bana bnları kllan rahimi bebege hazılıcaz dedi hoş gebede kalınca içiceksin dedi hamile kalır kalmaz igneler başlıcaksın ban geliceksin hemen dedianlıcagın yandım nasıl olcaksa ara çok masraflı altından nasıl kalkarım rabbim bilir

ben şuan hamile degilim 29 mayıta kızım öleli 1 sene old yazdıgımı okumadınmı sen :44::44:ben dogm sancısıyla gittim bir haftadır sümükümsü akıntım geliyord meyerse nişanmış gelen bilemedim rahim agzım yumşamız dikişe ragmen gittigimde acile rahim 2 cm açıldı dedi doktor sym kızım patlattı doktor dogma aldıgında bebegin yaşamaz biliyormsun degilmi dedi evet dedim sadece bakıcam korkma dedi masaya aldı gene sym gelmeye başladı baktı septmla bebegim bacagı gelmiş dedi malesef bebegi dogurtcez dedi da et dedi dogm sancısı başlamış allahtan dedi normalde dikiş yırtılabilirmiş anlayamayabilirmişim canım malesef nur hanım bbegime bakarken gördüm yemyeşil örtünün üstüne gazlı bir bez koymşları onn üstüneyatırmışlardı yüzünü açtı nasıl kefen örtersinya gördüm herşeyi vardı minnacık bir bebekti kolları ayakları kendine dogr çekilmişti simsiyah saçları vardı öyle yatıyord bir müddet hastanede ameliyatlarda kllanılan yeşil renge bakamadım allah affetsin canım acıdı sonra nr hanım bana kızdı kafanı çevir bakma dedi dedim ne olr verin kcagıma koklym öpüyüm içime sokym azda olsa hasretim gitsin anneligini tadıyım desemde izin vermediler anlıcagın bebegimi bana göstermeden kaçırdılar herşeyi vardı tabi hiç bir yeri eksik degildi tek doktora kızmı diye sordm bana boşver bilme ddi ne olr kı zdediler deyince evet kızdı önü yeni yaratılıyor dedi içim acıdı ömürüm dedim adını ömür bilerek akttım ömürlü ol diye dedim olmadı yetmedi yetemedim kızıma marta işşallah bebge vesile olcem allah nasip ederse dahada erken olabilirtek korkm ya gene giderse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…