Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
anladım canım...
yok kötü degilsin...taktikleri aldım senden.eşime keçiboynuzu yediriorum.pekmezini içiriorum sabahları...

ama benm meyve sıkacagım yok havuc suyunu nası cıkartacam??????
havus yese olmazmı ki
offff paşam sen anlatıyon ben ağlıyom
ben bakmadım kızıma..23haftalıktı ama annem herseyi vardı normal bir bebek gbiydi haftasına göre cok besiliydi ded.
tıpkı bana benziyormuş of ne acı
kızlar okumadım mumuya bakayım dedim.

canım transfer ne zaman bilmiyorum az önce senin içi yasin okudum. Allah kabul etsin 2 tane sanırım kalmış inşallah sağlıkla sana hayırlı evlat olurlar... Amin...

canım ne düşüncelisin sen...Allah kabul etsin dualarını inşallah
iki gündür görüyorum altta seni ama yazamıorsun anlıyorum
arduliyi öpüyorum

Canlar günaydın.
Rabb'ime şükürler olsun bu Sabah'ta güneş doğdu ve Allah bana bu günü gösterdi.
Çok zor bir geceydi. Dün ikindiden beri kasılmalarım vardı ama gece 22:00 den sonra sıklaştı. Karnım hep serti. Kendime kızdım. Gerildim. Gece bir de nidilat yuttum bir adet. Sonra zaten uykuya yenik düştüm. Gece boyunca hep uyandım fakat saatte bakıp kasılma aralarına bakamadım. Ne sağıma dönebildim be soluma. Bebek de aşağıda hareket etti. Hamd olsun sabah Wc çıktım. Sanki karnım daha rahat. Allahım sana sığındım hikmetini üzerinden esirgeme. Sen bizlere rahatlık ver. Günlerimizin su gibi akıp geçmesini nasip eyle. Yavrularımızı ve bizleri Koruu.

neden baktın bakmamalıydın ....keşke bakmasaydın....ben çok etkilenirim bakamam yani...o zaman paşam anladığım kadarıyla rahminde septum var senin demi...histereskopi oldunmu...ogünden bugüne 1 yıl içinde ne tedavişsi yaptılar sana şimdi....ve ayrıca en az 6 ay bekleyin diyolar ya 1 sene çok yaw....neden 1 sene bekledin....benim yaşım 31 ...yaş gidiyo diye korkum gerçi 40ında bile doğuran var ama işte....o akıntı nişanmış dedin ya o ne demek....benim varya hiç bir akıntım gelmedi...hiç bir sancım yoktu gece 4de normal idrara kalktım çişimi yaptım klozete içine baktımki kıpkırmızı su...hemen hastaneye gittim kalp atışları normal suyu iyi eee dedim..kum döküyor olabilirsin dedi..bende taş kum yokki dedim..hamilelikte olabilirmiş...yinede bugün burda kal dedi..odama yerleştim..ara ara çıkıyom tuvalete ve pedime kan geliyo ara ara damla dala...kum olsa idrarla olur bu kan...pede gelen vajinadan belli yani...neyse öğle yemeğini verdiler...saat 3 gibi tekrar tuvalete çıktım tuvaletimi yaptım kalkarken alttan bişey iniyo hissediyorum kocaa birşey ....masaya yattım ebe baktı bakarken suyu sızıyor evet dedi doğum başlamış....benimde kızdı...bundan sonra kızım olursa bende ömür koyucam ogün karar verdimdi bu isme....anlıcan ne akıntı ne ağrı ...acı bir sürprizle oldu herşey...sen belirtilerini görmüşün....

cevap yokmu bu soruma yaaww

Kızlar okudum geçmişi gece yazamadım.Aklımda kaldığı kadarıyla yazayım unuttuğum varsa affaola:))

Mumudihaba transferin olmuş çok sevindim geçmişten de okuduğum ve bildiğim için seni sen beni tanımadığın zaman bile hep dualarımdaydın . inşallah sağlıkla dünyaya gelir bebelerin......

DUYAYDIN canım bu ara zor zamanlar geçiriyorsun kızlar demiş bence de dr ne git gerekirse yatırır rahatlarsın... kilo ben de almıştım yatıyoruz olacak o kadar. Arda bey beni hiç sıkıştırmadı bu konuda yatıyorsun olacak dedi. tek şunu bunu yeme fazla demişti...

EYLÜLGÜLÜ suyun iyiymiş canım çok sevindim senin oğlan kova oluyor bu durumda:)))

HİDENNİSKO canım oğlunla çok uğraştın bu ara. Allah yardım etsin size. Annen gelmiş ne güzel... sormuşsun bence imkan varsa götür yanında belli olmuyor bu doğum işleri...

BURCİM canım ben protein s i ilk burada yaptırdım 28 çıktı Arda bey bu çok düşük dedi. hayati tehliken var bu ise tekrarla dedi. meğer kan alınınca bekletmeden çalışmak lazımmış bu testte. gelişim laboratuara gittik normal çıktı sonra tekrarlat canım...

YAREN ilaç konusunda katılıyorm geçmişte kızlar nidilatlar preparlar... çok kullanmışlar sanki şimdi azlttı dr ler ilaçları... yorulman da normal canım kızın da küçük...

SAHBAMUS senin adına sevindim. inşallah gönlünce olsun her şey... kilo konusunda tv de dr ani kilo kayıplarının rahim kaslarını zayıflattığını dedi. ama çok kilo da dr lerimiz zayıfla diyor hastalara dengeli ve yavaş kilo vermek lazım. fazla kilo da serklaj da başarıyı düşürüyor...

METAL canım yazınca endişeleniyorum şükür iyisin offff niye oluyor bu kadar ya...

MERYY canım babanla duygusal anlar yaşamışsın iç dünyanda. inşallah torun sevmeye de gelecek... dede diyecek torunları ona...

PAŞAM panik atağı yen kuzum artık...

benim de misafir vardı yoğunum...

cevap yokmu bu soruma yaaww
Sende hemen hemen benim gibisin benim boyum 1.72 ve 75 kiloyla hamile kaldm kürtaj sonrası cok kilo aldım cok uğraştıim ama veremedim,benim doktorum kilonun önemli oldugnu söylemişti fazla kilo iyi değilmilmis dikis icin,ben oturdukca asagiya dogru basinc hissediyorum demistim doktoruma o kilodan demisti,hamilelik boyunca yediklerime dikkat ettim tuzlu,sekerli, hamur ısı kesinlikle yoktu (gerçi bu aralar pek dikkat etmiyorum)faydasini gördüm suana kadar 11 kilo aldım kilolu hamile kalınca hamilelikte kiloya cok dikkat etmen gerekiyor,bu korunma süresince vermeye çalış

inşallah çok güzel bi sabaha uyanmışsınızdır. öncelikle mumudihaba arkadaşım Allahım çok güzel haberler almanı nasip eder inşallah.Paşam yaşadıkların çok zor Allah sabrını versin am inşallah sende bebeğini kucagına alacaksın tez zamanda.Metal zor günlerdesin gerçi ben bi önceki gebeliğimde bu haftaları görmemiştim ama 30. haftalarımda bile yaşıyordum dediklerini kasılmalarım çok sıktı.Allah yardımcın olsun.Kilo konusu benimde canımı sıkıyor ya 1.54 boym ve evlendiğimde47 kiloydum şuan 23. haftamda gebeliğim ve 63 kiloyum o kadar şişko hissediyorumki kendimi.bide arkadaşlar bugün nete pcden girebilirm sanırım bu takvimi nasıl yapıcam anlatabiirmisiniz

metalcim cnm sanada gunaydin cnm benim insallah Allahin izmiyle bu gunleri atlatacaksin rabbim sana guc kuvvet versin benim de dun yatmadan bi kasilmam oldu iku bardak su icip uyudum simdi iyiyim..
elhamdulilah hamd olsun bu gunlerime..
ya metalcim seninde kasilman olunca idrarin geliyormu benim geliyor ve kasilmam olunca tas gibi oluyorum resmen moralimde bozuluyor..
bide bende ayagi kalkinca kasiklarima baski oluyor kilolu degilim karnim cikti ama ondanmi ki.
chnb cnm kolay gelsin cnm..

bende 170 boyundayım ve kilom da fazla dr ların dediği adet düzeni ve hamilelik için kilo çok etkili

ALLAH c.c razı olsun cnm inş hepimiz hayırlısıyla güzel şeyler yaşarız

chnb canım

ALLAH c.c razı olsun buradaki bütün arkadaşalrımın samimiyeti içtenliği çok ama çok moral oluyor

iyiki vasınız

metal cnm

yaaa öyle böyle geçiyor ama zor RABBİM yardımcın olsun

herkese selam...
hayırlı güzel bir hafta olsun hepimize inşallahhhh...

Allahıma şükür 24. haftam bitti 25 e girdim...gün sayıyorum resmen Allahın izniyle şu risk haftaları atlatsak...

azda olsa rahatlıcam sankii

Kızlar bügün doktor kontrolum var saat 5 deydi kar dolayısıyla aradılar erken gitcem cok yogun kar yağışı var burda Allahtan hastane yakın yinede 5 dk yürümem gerekicek kazarız belasiz giderim insallah,bugün bebeğimin hareketlerinin azaldigni hissediyorum bı sorun yoktur insallah

METAL canım yazınca endişeleniyorum şükür iyisin offff niye oluyor bu kadar ya...

benim de misafir vardı yoğunum...

Bilmiyorum canım bu gün annem geldi sen bu çocuğu ağrıya ağrıya doğuracaksın diyor. Hamd oldun Rabbim beterinden saklasın.
Sanada kolay gelsin canım.

cnm guzel haberlerle gel dikkat et cnm ..
hareketlerinin azalmasi normal artik dogum yaklasti ama seninsuyun az dikkat et yinede cnm Allaha emanet ol..
ben bi kac soru sordum cevap yazan olmamis..

Rabbim hayırlısını nasip etsin canım ne yapayım ben acıya alıştımda endişe beni çok yoruyor. Daha erken Rabbim en azında bir ay daha kalsa. Rabb'ime sığındım.

Takvim için sayfanın en üstünde kadınlar kulubü yazan yerin sağ üst köşede kullanıcı kontrol panelini tıkla. Sonra sol tarafta orta kenarda profili düzenleyi seç. Kişisel bilgilerinin altında bebegin tahmin doğum tarıhı yazan yere sat a göre bebeğin tahmini doğum tarihini gir. Sonra en altta değişiklikleri kaydet tıkla. Bu şekilde oluyor canım.

Âmin

Sorma canım sanki biri idrar torbamı sıkıyor. Eğer birde tuvalete sıkıştıysam kaçıracağım zannediyorum. Rabb'ime emanetiz böyle böyle geçecek günlerimiz. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuştursunda acılar unutulur nasılsa.

Sen zayıf olduğundan karnın daha çabuk büyümüştür bebek büyüdükçe baskı oluyor. Şu kontrolüne giderken bir liste yap sonra geçince insan unutuyor. Bütün sıkıntılarını Dr sor. Böyle olunca ne yapayım diye. Ben hep Arda beye soracağım derdim hep başka sorunlar çıktığından birçok sorumu soramadan gelirdim.

Son düzenleme:

Maşallah Rabbim daim eylesin canım. Artık günlerin daha çabuk geçecek. Bana derlerdi gerçekten doğruymuş.
Allah'a emanet olun.

Allah'a emanet ol canım. Aman dikkat et.
Allah'ın izniyle hayırlı haberlerle gel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…