Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Insallah heraey yolundadir ve guzel haberlerle gelirsin

Canim gunlerin cok zor geciyor
rabbim yardimcin olsun
Insallah emeklerinin karsiligini saglicakla alicaksin

Merhaba arkadaşlar...Nasılsınız? Lapa lapa kar yağıyor okul tatil olur gibi yarın.Ama hidenisko için yağsın istemiyorum teleşlanıyor canım benim Mumudihaba canım güzel haberlerini bekliyorum...Kızlar bugün size ne anlatacağım.Ben engelli çocuklarla çalışıyorum. 100lerce farklı engelli çocukla çalıştım hala da çalışıyorum,spastikten tutun down sendromlusuna otizimlisine salyasını tutamayanadan iki büklüm kör kötürüm olana 100lerce çocuk gördüm..Her şeyde olduğu gibi bu doğanın da bir dengesi var unutmayalım.Sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurtayla sağlıklı bebişler oluyor tıbbi açıdanda bu konunu A dan Zsini fakültede öğrendik.Sağlıksız embriyolar anneye tutunamıyor veya anne sağlığı uygun değilse erken doğumlar vs gelişiyor..Bazılarıda sağlıksızda olsa tutunuyor ki ben buna Allahın hayatta kulunu sınadığı en büyük olay diyorum. Diyelimki kanser olsan tedavisi var yoksa ölüm yada kaza bela bir şekilde bir süre sonra geçiyor ve acısı hafiliyor.Ama ben engelli annelere babalarara bakıyorum ömür boyu çaresiz mutsuz ve depresyonda elleri kolları bağlı çünkü iyileşme yooook maalesef eğitim nereye kadar..Çok anneden duydum keşke hiç çocuğum olmasaydıda çocuk esirgeme kurumundan alaydım dediğini birde en büyük korkuları biz öldükten sonra çocuklarımıza kim bakacak korkusu var yani dert bitmiyor...Arkadaşlarım yaşadığınız acıya empati bile yapamıyorum tarifi yok.Ama diyorumki bir yandan Allahım vereceksen sağlıklısını hayırlısını ver yoksa hiç verme diyorum.SİZDE TAM DİLEYİN arkadaşlar acınızla ısrarcı olmayın illada olsun olsun demeyinağın..Benimde bebeğim yok neredeyse menopoz sınırındayım yaşım genç ama eşiminde sperm sayısı az.Ben Allahın sevgili kulu olduğumu düşünüyorum hala çünkü çektiğim her şeyde bir hayır gördüm.Eğer bebeğim de olmayacaksa bir gün biliyorum ki hayırlı olmayacağından.Paşam canım akapunktura git çok rahatlarsın. İstanbuldaysan ben götüreyim seni .Çokta ucuz benim gittiğim yer tanıdığım bir doktor arkadaşım yapıyor 50 liraya gidyorum her yerde sordum 100den aşağı değil.Psikolağa gidin bu süreç çok ağır tek başına mucadele etmeye çalışmayın .Ben 1 yılda hem kanser tehlikesi atlattım hem 4 5 defa operasyon geçirdim bebeğimde yok yaşamadığım kalmadı tabiki sizlerinkide zor ama inananın hem ölüm kanser korkusuyla hemde bebeğimin olmamasıyla hala zaman zaman moralimin bozulduğu oluyor ama bunu 1 2 dknın üzerine çıkarmıyorum.Çünkü üzüntü zaten bana bu sıkıntıları yaşatan.Üzülüp durmayın başka sıkıntıları başınıza sararsınız.Hayat tan kopmayın .Siz mucadeleci emektar kadınlarsınız.sizleri seviyorum..

mumudihaba hayırlı uğurlu olur inşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.Allah'ım günlerinizi güzel,kasılmasız,mutlu eylesin.dün sol taraf kasığımda biraz ağrı oldu.Okuldan çıktım koştur koştur doktora gittim.bebeğim 8h 4g görünüyor.bir hafta geç döllenmiş.23 mm kalbi pıt pıt atıyor.Rahim biraz aşağıdaymış.Minyon olduğum içinmiş(1.50 boyum.Allahım 10 cm'yi esirgedi benden:)inşallah aşağıda olması bir sorun oluşturmaz.Bu konuda bilgisi olan var mı ?her şey sıkıntı yaratıyor bende.rüzgardan nem kapıyorum.epey bir zaman da buna takarım artık.ağrı rahmin büyümesinden dedi.doktordayken bir arkadaşım aradı 12 haftalık bebeğinin hiç neden yokken kalbi durmuş.o ağladı ben ağladım.Topiği okurkende zaman zaman göz yaşlarımı tutamıyorum.zaten sulu gözün tekiydim.şimdi durdurabilene aşk olsun.çok gevezelik ettim.Hepiniz Allah'a emanet olun.

Saftunç arkadaşım yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.Arada böyle şeyleri hatırlamak gerekiyorki silkelenelim..Burada güzel arkadaşlıklar var..Ve herkes olgun anladığım kadarıyla.Sende güzel bir insansın.Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var kızlar.Bende hepinizi çok seviyorum:)

Canim onemli olan bebeginin saglikli olmasi
Dr lar adet dongusunu 28 gun uzerinden hesapliyor ancak bu surenin 35 gune ciktigi oluyor ve bu sekilde hamile kalanlar vardi bu topictede

Boy konusuna gelince oyle deme
Rabbim her kulunu ayri guzel yaratmis
Ben 45 kg ile hamile kalip ikiz doguranlar gordum insallah hersey yolunda gider

Tanimasamda arkadasin adina uzuldum
Rabbim yardimcisi olsun

Gurbetçi canım kasılmaların nasıl oluyor..Göbek deliğinin hizasındamı..Avuç içini dolduruyormu?Benim resmen göbeğimin sol tarafı sivriliyordu..Seninki nasıl bişey canım?

Hayatta hazdiklarin ve buna benzer nice buyuk acilar var unuttugumuz

Ben laparoskopi ile tuplerim cikartildiginda kendimi cok kotu hiasetmistim
Artik dogal hamile kalma sansim %0 di.kadinligim elimden alindi sanmistim
ama bebegime giden yol bu diye tutundum hayata

Ardindan 24. Haftada bebeklerimi kaybettim erken dogumla hastanede ne oldugunu anlayamadim cunku kucukler yasama sanslari yok demislerdi
Aradan zaman gectikce bircok insan niye mudahale edilmedi yasarlardi dedikce bir donem kendimi sucladim istemiyerek

Ama simdi gecen zamanla hayatima sukrediyorum benim icin kismet degilmis rabbim boyle uygun gormus ve belkide daha buyuk acilar yasiyacaktim.
Artik 38 yasindayim ama saglikliyim cok sukur ve mutlu bir evliligim var
Hergun rabbime saglikli hayirli ve uzun omurlu bir evlat vermesi icin dua ediyorum ayni gecmiate oldugu gibi

metalcim cnm sen 30 haftada boylesin ben simdiden kasilmam olunca tuvaletim geliyor dedigin gibi hele birde sikismissam altima yapicak gibi oluyorum dr soyluyecem valla magnezyum bana fayda etmiyor artik tefriciye bitti benim kasilmalar basladi..
ALLAHİM SANA SİGİNDİM MERHAMET ET BANA YARABBİM...
badecim canim benim haftam biraz daha ilerlesin oyle oluyor suan semsert ve oyle olunca tuvaletim geliyor bilmiyorum bebegin esi asagida ondanmi boyle bu hamileligim digerkilerine gore daha zor kasilmali geciyor Allahim sen hakkimda hayirlisini ver ...

caqnım havçta bol bol yedir dicem emme synu dediler bana fazla para degil alırsın bu konda arkandayım takıldıgın birşey olrsa sorver cevaplayayım
bebek konusna gelince 2 oglm dogrdm bakamadım cesaretim yoktu kızımdada ya şimdi ya asla dedim 2 oglm görmemiştim keşke görseydim dedim onn için baktım bir taraftan pişman degilim güzeller güzeli bir bebek dogrdm inan gözlerimi kapadıgımda önüme geliyor srati bakmasaydımda bus efer kendimi suçlcaktım neden bakmadım diye keşke bakmasaydım diyorm bgün amcamın gelinin igötürdüm doktora benim bayana gözümün önünden filim şeridi gibi geçti ömürüm sanki eşimle ben ordayız doktor bekliyorz gibi old çok dertliyim o konuda çok özledim yavrularımı doktora dedim ne olur ver kcagıma koksnu içime çekiyim azda olsa evladımı bagrıma basıyım benden zorla kaşırdılar kızdılar bakam kcagına veremeyiz diye çok yalvarmam ragmen bebegimi vermediler minnacık gazlı bezxi kesmişler kefen nyetine onu sardılar bebegimi doktor sratını açtı öle gördüm kızımı alahım acı göstermesin bir daha eşim 3 bebegimide canlı gördü onu hiç söylemiyorm hayat b kadar işte bir varsın bir yoksun karnıma düşer düşmez dedim ömürü koyucam ömür gibi zun olsn hayatı ama malesef ömürlü olamadı kızım abileri bulmşlarmıdır ömürümü ay gene fena oldm gözlerim doldu
canım bende hiç birşey yok septum vs bende rahim agzında açıklık var bebeklerimide ondan ve kan pırtılaşmasından kaybetmişim 1 sene geçmöesine gelince ben 107 kilodan 78 kiloya düştüm diyetteyim yani 5 kilo fazlam var daha eken bebeg vesile olucaktım ablamın dügünü var madii olarak sıkıntım var kendimi hazır hissetmiyorm ben ömürüde km döktüm canım hatta sancılarım çıkınca doktor iltaaptan olabilir korkma desede bebegim synu kendi patlattı dikişide canlı aldılar kızımıda elelriyle çekip dogrttlar kızın gelmesini beklemediler 3 bebek dogrdm kız çok zor dogdu şimdi anladınmı bebem neden bebege vesile olmuyorm sadece arda bey bana rahim agzın dogştan çok kısa açıklık var dedi ondan dikiş gene atılıcak ve kan slandırıcı igneleri olcaksın dedi ona bakarsan 33 yaşına giricem allah ömür veririse nisanda
vallahi bebem çok istiyorm kortlym melet yapıştı benden ayrılası yok
kızlar hem hastayım hep gribim hem kkdan arkadaş silivriden eşiyel bana geliyor yoldalar yemekeleri yaptım onları bekliyorm

Canım benim. Rabbim herşeyi gönlüne göre versin. Yüce mevlam dualarını kabul eylesin.

Canım daha önce gebelik yaşayanlar yalancı kasılmalarım daha önce ve şiddetli hissederlermiş. Ben mesane sıkışıklığı 26. Haftadan sonra başladı. Dediğin gibi senin eşin önde olduğu için olabilir. Bunuda sor Dr canım b
Ayrıca yine okumaya başla ben Eylül ayından beri günde en az bir tesbih okuyorum canım. Çok güzel bir dua.
Rabbim rahatlık verdi. Allah yar ve yardımcımız olsun.

canım ben işte sordum çok ciddi değil dedi. hamile olmadan önce önleme gerek yok hamile kalınca bakıcaz dedi...
bide benim 22 haftalık erken doğum
ve 15 haftalık düşük var.

doktor bebekler hastaneye gittiğinde canlımıydı dedi. o önemli sanırım. benim 22 haftalık yaşıyordu15 haftalıkta rahimağzı yetmezliğindenmiş yani aslında o da erken doğummuş.
pıhtılaşmadan bebek erken doğmaz karnında ölür dedi. seninki karnında ölmemiş rahimden kaynaklı bir sorun var taşımıyor demekki dedi.
bide benim 15 haftalık bebeğimde sürekli kanama vardı arda bey ikizin teki 5 haftalık kalmıştı o yapıyor deyip duruyordu. cemil bey imkansız boyu neki o kadar kanama yapsın dedi.
kanamada rahimin taşıyamamsından kaynaklanıyordur dedi.
vallahi ikiside çok iyi doktor ama insanın kafası çok karışıyo ben cemil beye daha çok güveniyorum beni ticari gelir olarak görmediğini hissettim şevkat ve samimiyeti üst safhadaydı.

Canım seni tebrik ve takdir ediyorum. Zor zamanlarında destek almayı başardın. Ben ilk gebeliğim sonrası başlamıştım yarım bıraktım kendimi toplama 6 yılımı aldı. Şimdi çok pişmanım. Bende tüm prameture annelerine tavsiye ediyorum nerde görsem duysam. Ayrıca kuzenimin 6 yıldır bebeği olmuyor be kendinde ne de eşinde hiçbir problem yok diyor drlar. Eylül ayında araşehir mometıal da tüp denediler oda olmadı. Çok stresli ve kırılgan. Stresten olmuyor diyoruz artık. Sen demiştim Rahmi'ne küsmşsün demiş doktorun ona hemen seni söyledim. Hem dedim akıpuntura da git dedim. Oda bu aydan sonra Cem beye devam edecek.
Rabbim herkezin gönlüne göre versin.

tşk ederim canım.boy konusunda yazdıklarım espiriydi.takıntı yaptığım dönemlerim ortaokul yıllarında kaldı.arkadaşım adına da tşk ederim.yazdıklarınızı yaşadıklarınızı okudukça içim parçalanıyor.ama metanetinize ve güçlü duruşunuza da hayran kalıyorum.beni kimse anlmazken sizler destek oldunuz.bildiklerinizi benimle paylaştınız paylaşıyorsunuz allah hepinizin gönlünün muaradını versin.sizinle tanıştıktan sonra daha dik durmaya acımla yüzleşmeye ve kızımı sevgiyle anmaya başladım."niye,neden ben?"sorularını sormaktan vaz geçtim.artık yaşadıklarımızın yaşanması gerektiği için yaşandığını biliyorum ve sizleri seviyorum.dua ederken "adlarını sanlarını bilmesemde kader arkadaşlarımın yüzünü güldür rabbim." diye dua ediyorum.inşallah kabul edilir.:)

metal cnm bende bu aralar ariyimmi diyorum dr zaten iki hafta sonra kontrolum var..
allah razi olsn cnm msj icin ikimizinde cok kasilmasi var senin haftalarin benim basima bi 28 gecseydim hep gozum orada rabbim bana da nasip et..

Kızlar cok şükür kaymadan,düşmeden gittim geldim,nst de duyuda normal çıktı bebeğim bugün fazla hareket etmiyordu nst ye girince başladı hareketlenmeye cok şükür Persembe tekrar gitcem

Gurbetçi doktorunu ara canım ihmal etme, kasilma hakkında pek bı tecrübem olmadig icinn bisey diyemiyorum

Saftunç arkadaşım öyle doğru yazmışsın ki,ne denir bilmem,şükretmekten başka birşey yapılamaz,bebeğimi kaybettiğimde aile hekimim de bana,sen nerden bilicen belki vardı birşeyi demişti,Allah bu felaketle daha büyük bi felaketi engellemiş olabilir dediydi,çok da haklıydı,insanız zayıflık göstetip bazen fazla üzülüyoruz...

Canım ben serklaj öncesi serklaj sonrası ve hala daha wc den çıkamıyorum,hatta bebek 20 li haftalarındayken baskı mı yapıyor diye sormuştum ama bebek daha küçük yapmaz demişlerdi,arada da alt karında ağrım oluyordu meğerse idrar yolu enfeksiyonu olmuşum,sonrasında ağrı geçti ama sürekli wc deyim,şuanda da makat duruşta ve ayaklarıyla sürekli mesaneme vuruyor dokjtor da teyyit etti,kasılmaya gelince ara mutlaka doktorunu,15. haftam falandı kızlar hatırlayacaktır bir şüpheyle de olsa hemen hastaneye yatışımı yaptılar damardan magnezyum verdiler,bi konuş derim ben
Iyi haberlerine çok sevindim canım,darısı perşembenin başına diyelim

Kızlar ben de doktorumla konuştum şeker konusunu,içimi rahatlattı,bugün de biraz abartı insülin verdim baktım fena gitmiyor çok şükür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…