- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.861
Kızlar bügün doktor kontrolum var saat 5 deydi kar dolayısıyla aradılar erken gitcem cok yogun kar yağışı var burda Allahtan hastane yakın yinede 5 dk yürümem gerekicek kazarız belasiz giderim insallah,bugün bebeğimin hareketlerinin azaldigni hissediyorum bı sorun yoktur insallah
Canlar günaydın.
Rabb'ime şükürler olsun bu Sabah'ta güneş doğdu ve Allah bana bu günü gösterdi.
Çok zor bir geceydi. Dün ikindiden beri kasılmalarım vardı ama gece 22:00 den sonra sıklaştı. Karnım hep serti. Kendime kızdım. Gerildim. Gece bir de nidilat yuttum bir adet. Sonra zaten uykuya yenik düştüm. Gece boyunca hep uyandım fakat saatte bakıp kasılma aralarına bakamadım. Ne sağıma dönebildim be soluma. Bebek de aşağıda hareket etti. Hamd olsun sabah Wc çıktım. Sanki karnım daha rahat. Allahım sana sığındım hikmetini üzerinden esirgeme. Sen bizlere rahatlık ver. Günlerimizin su gibi akıp geçmesini nasip eyle. Yavrularımızı ve bizleri Koruu.
Canim gunlerin cok zor geciyor
rabbim yardimcin olsun
Insallah emeklerinin karsiligini saglicakla alicaksin
mumudihaba hayırlı uğurlu olur inşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.Allah'ım günlerinizi güzel,kasılmasız,mutlu eylesin.dün sol taraf kasığımda biraz ağrı oldu.Okuldan çıktım koştur koştur doktora gittim.bebeğim 8h 4g görünüyor.bir hafta geç döllenmiş.23 mm kalbi pıt pıt atıyor.Rahim biraz aşağıdaymış.Minyon olduğum içinmiş(1.50 boyum.Allahım 10 cm'yi esirgedi benden:)inşallah aşağıda olması bir sorun oluşturmaz.Bu konuda bilgisi olan var mı ?her şey sıkıntı yaratıyor bende.rüzgardan nem kapıyorum.epey bir zaman da buna takarım artık.ağrı rahmin büyümesinden dedi.doktordayken bir arkadaşım aradı 12 haftalık bebeğinin hiç neden yokken kalbi durmuş.o ağladı ben ağladım.Topiği okurkende zaman zaman göz yaşlarımı tutamıyorum.zaten sulu gözün tekiydim.şimdi durdurabilene aşk olsun.çok gevezelik ettim.Hepiniz Allah'a emanet olun.
caqnım havçta bol bol yedir dicem emme synu dediler bana fazla para degil alırsın bu konda arkandayımanladım canım...
yok kötü degilsin...taktikleri aldım senden.eşime keçiboynuzu yediriorum.pekmezini içiriorum sabahları...
ama benm meyve sıkacagım yok havuc suyunu nası cıkartacam??????
havus yese olmazmı ki
offff paşam sen anlatıyon ben ağlıyom
ben bakmadım kızıma..23haftalıktı ama annem herseyi vardı normal bir bebek gbiydi haftasına göre cok besiliydi ded.
tıpkı bana benziyormuş of ne acı
canım ne düşüncelisin sen...Allah kabul etsin dualarını inşallah
iki gündür görüyorum altta seni ama yazamıorsun anlıyorum
arduliyi öpüyorum
canım bende hiç birşey yok septum vs bende rahim agzında açıklık var bebeklerimide ondan ve kan pırtılaşmasından kaybetmişim 1 sene geçmöesine gelince ben 107 kilodan 78 kiloya düştüm diyetteyim yani 5 kilo fazlam var daha eken bebeg vesile olucaktım ablamın dügünü var madii olarak sıkıntım var kendimi hazır hissetmiyormneden baktın bakmamalıydın ....keşke bakmasaydın....ben çok etkilenirim bakamam yani...o zaman paşam anladığım kadarıyla rahminde septum var senin demi...histereskopi oldunmu...ogünden bugüne 1 yıl içinde ne tedavişsi yaptılar sana şimdi....ve ayrıca en az 6 ay bekleyin diyolar ya 1 sene çok yaw....neden 1 sene bekledin....benim yaşım 31 ...yaş gidiyo diye korkum gerçi 40ında bile doğuran var ama işte....o akıntı nişanmış dedin ya o ne demek....benim varya hiç bir akıntım gelmedi...hiç bir sancım yoktu gece 4de normal idrara kalktım çişimi yaptım klozete içine baktımki kıpkırmızı su...hemen hastaneye gittim kalp atışları normal suyu iyi eee dedim..kum döküyor olabilirsin dedi..bende taş kum yokki dedim..hamilelikte olabilirmiş...yinede bugün burda kal dedi..odama yerleştim..ara ara çıkıyom tuvalete ve pedime kan geliyo ara ara damla dala...kum olsa idrarla olur bu kan...pede gelen vajinadan belli yani...neyse öğle yemeğini verdiler...saat 3 gibi tekrar tuvalete çıktım tuvaletimi yaptım kalkarken alttan bişey iniyo hissediyorum kocaa birşey ....masaya yattım ebe baktı bakarken suyu sızıyor evet dedi doğum başlamış....benimde kızdı...bundan sonra kızım olursa bende ömür koyucam ogün karar verdimdi bu isme....anlıcan ne akıntı ne ağrı ...acı bir sürprizle oldu herşey...sen belirtilerini görmüşün....
vallahi bebem çok istiyorm kortlym melet yapıştı benden ayrılası yokKızlar okudum geçmişi gece yazamadım.Aklımda kaldığı kadarıyla yazayım unuttuğum varsa affaola:))
Mumudihaba transferin olmuş çok sevindim geçmişten de okuduğum ve bildiğim için seni sen beni tanımadığın zaman bile hep dualarımdaydın . inşallah sağlıkla dünyaya gelir bebelerin......
DUYAYDIN canım bu ara zor zamanlar geçiriyorsun kızlar demiş bence de dr ne git gerekirse yatırır rahatlarsın... kilo ben de almıştım yatıyoruz olacak o kadar. Arda bey beni hiç sıkıştırmadı bu konuda yatıyorsun olacak dedi. tek şunu bunu yeme fazla demişti...
EYLÜLGÜLÜ suyun iyiymiş canım çok sevindim senin oğlan kova oluyor bu durumda:)))
HİDENNİSKO canım oğlunla çok uğraştın bu ara. Allah yardım etsin size. Annen gelmiş ne güzel... sormuşsun bence imkan varsa götür yanında belli olmuyor bu doğum işleri...
BURCİM canım ben protein s i ilk burada yaptırdım 28 çıktı Arda bey bu çok düşük dedi. hayati tehliken var bu ise tekrarla dedi. meğer kan alınınca bekletmeden çalışmak lazımmış bu testte. gelişim laboratuara gittik normal çıktı sonra tekrarlat canım...
YAREN ilaç konusunda katılıyorm geçmişte kızlar nidilatlar preparlar... çok kullanmışlar sanki şimdi azlttı dr ler ilaçları... yorulman da normal canım kızın da küçük...
SAHBAMUS senin adına sevindim. inşallah gönlünce olsun her şey... kilo konusunda tv de dr ani kilo kayıplarının rahim kaslarını zayıflattığını dedi. ama çok kilo da dr lerimiz zayıfla diyor hastalara dengeli ve yavaş kilo vermek lazım. fazla kilo da serklaj da başarıyı düşürüyor...
METAL canım yazınca endişeleniyorum şükür iyisin offff niye oluyor bu kadar ya...
MERYY canım babanla duygusal anlar yaşamışsın iç dünyanda. inşallah torun sevmeye de gelecek... dede diyecek torunları ona...
PAŞAM panik atağı yen kuzum artık...
benim de misafir vardı yoğunum...
Hayatta hazdiklarin ve buna benzer nice buyuk acilar var unuttugumuz
Ben laparoskopi ile tuplerim cikartildiginda kendimi cok kotu hiasetmistim
Artik dogal hamile kalma sansim %0 di.kadinligim elimden alindi sanmistim
ama bebegime giden yol bu diye tutundum hayata
Ardindan 24. Haftada bebeklerimi kaybettim erken dogumla hastanede ne oldugunu anlayamadim cunku kucukler yasama sanslari yok demislerdi
Aradan zaman gectikce bircok insan niye mudahale edilmedi yasarlardi dedikce bir donem kendimi sucladim istemiyerek
Ama simdi gecen zamanla hayatima sukrediyorum benim icin kismet degilmis rabbim boyle uygun gormus ve belkide daha buyuk acilar yasiyacaktim.
Artik 38 yasindayim ama saglikliyim cok sukur ve mutlu bir evliligim var
Hergun rabbime saglikli hayirli ve uzun omurlu bir evlat vermesi icin dua ediyorum ayni gecmiate oldugu gibi
metalcim cnm sen 30 haftada boylesin ben simdiden kasilmam olunca tuvaletim geliyor dedigin gibi hele birde sikismissam altima yapicak gibi oluyorum dr soyluyecem valla magnezyum bana fayda etmiyor artik tefriciye bitti benim kasilmalar basladi..
ALLAHİM SANA SİGİNDİM MERHAMET ET BANA YARABBİM...
badecim canim benim haftam biraz daha ilerlesin oyle oluyor suan semsert ve oyle olunca tuvaletim geliyor bilmiyorum bebegin esi asagida ondanmi boyle bu hamileligim digerkilerine gore daha zor kasilmali geciyor Allahim sen hakkimda hayirlisini ver ...
Canım banada aynısını dedi dr..Türk toplumunun %90 ından var bu dedi..Faktör II-faktör V pıhtılaşmada daha önemli dedi..Birkaçtane heterezigotun olsaydı ozaman düşünebilirdik dedi..Dün Feryalle konuştuk onunda aynı değeri heterezigotmuş..Onun gitiği de prof..Oda türk toplumunda var önemsiz demiş..Ben internettede araştırdım dün..Sende gidince bir sor bakalım ne diyecek..Senin kaç tane düşüğün var?
Merhaba arkadaşlar...Nasılsınız? Lapa lapa kar yağıyor okul tatil olur gibi yarın.Ama hidenisko için yağsın istemiyorum teleşlanıyor canım benim Mumudihaba canım güzel haberlerini bekliyorum...Kızlar bugün size ne anlatacağım.Ben engelli çocuklarla çalışıyorum. 100lerce farklı engelli çocukla çalıştım hala da çalışıyorum,spastikten tutun down sendromlusuna otizimlisine salyasını tutamayanadan iki büklüm kör kötürüm olana 100lerce çocuk gördüm..Her şeyde olduğu gibi bu doğanın da bir dengesi var unutmayalım.Sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurtayla sağlıklı bebişler oluyor tıbbi açıdanda bu konunu A dan Zsini fakültede öğrendik.Sağlıksız embriyolar anneye tutunamıyor veya anne sağlığı uygun değilse erken doğumlar vs gelişiyor..Bazılarıda sağlıksızda olsa tutunuyor ki ben buna Allahın hayatta kulunu sınadığı en büyük olay diyorum. Diyelimki kanser olsan tedavisi var yoksa ölüm yada kaza bela bir şekilde bir süre sonra geçiyor ve acısı hafiliyor.Ama ben engelli annelere babalarara bakıyorum ömür boyu çaresiz mutsuz ve depresyonda elleri kolları bağlı çünkü iyileşme yooook maalesef eğitim nereye kadar..Çok anneden duydum keşke hiç çocuğum olmasaydıda çocuk esirgeme kurumundan alaydım dediğini birde en büyük korkuları biz öldükten sonra çocuklarımıza kim bakacak korkusu var yani dert bitmiyor...Arkadaşlarım yaşadığınız acıya empati bile yapamıyorum tarifi yok.Ama diyorumki bir yandan Allahım vereceksen sağlıklısını hayırlısını ver yoksa hiç verme diyorum.SİZDE TAM DİLEYİN arkadaşlar acınızla ısrarcı olmayın illada olsun olsun demeyinağın..Benimde bebeğim yok neredeyse menopoz sınırındayım yaşım genç ama eşiminde sperm sayısı az.Ben Allahın sevgili kulu olduğumu düşünüyorum hala çünkü çektiğim her şeyde bir hayır gördüm.Eğer bebeğim de olmayacaksa bir gün biliyorum ki hayırlı olmayacağından.Paşam canım akapunktura git çok rahatlarsın. İstanbuldaysan ben götüreyim seni .Çokta ucuz benim gittiğim yer tanıdığım bir doktor arkadaşım yapıyor 50 liraya gidyorum her yerde sordum 100den aşağı değil.Psikolağa gidin bu süreç çok ağır tek başına mucadele etmeye çalışmayın .Ben 1 yılda hem kanser tehlikesi atlattım hem 4 5 defa operasyon geçirdim bebeğimde yok yaşamadığım kalmadı tabiki sizlerinkide zor ama inananın hem ölüm kanser korkusuyla hemde bebeğimin olmamasıyla hala zaman zaman moralimin bozulduğu oluyor ama bunu 1 2 dknın üzerine çıkarmıyorum.Çünkü üzüntü zaten bana bu sıkıntıları yaşatan.Üzülüp durmayın başka sıkıntıları başınıza sararsınız.Hayat tan kopmayın .Siz mucadeleci emektar kadınlarsınız.sizleri seviyorum..
Canım benim. Rabbim herşeyi gönlüne göre versin. Yüce mevlam dualarını kabul eylesin.
canim onemli olan bebeginin saglikli olmasi
dr lar adet dongusunu 28 gun uzerinden hesapliyor ancak bu surenin 35 gune ciktigi oluyor ve bu sekilde hamile kalanlar vardi bu topictede
boy konusuna gelince oyle deme
rabbim her kulunu ayri guzel yaratmis
ben 45 kg ile hamile kalip ikiz doguranlar gordum insallah hersey yolunda gider
tanimasamda arkadasin adina uzuldum
rabbim yardimcisi olsun
Canım ben serklaj öncesi serklaj sonrası ve hala daha wc den çıkamıyorum,hatta bebek 20 li haftalarındayken baskı mı yapıyor diye sormuştum ama bebek daha küçük yapmaz demişlerdi,arada da alt karında ağrım oluyordu meğerse idrar yolu enfeksiyonu olmuşum,sonrasında ağrı geçti ama sürekli wc deyim,şuanda da makat duruşta ve ayaklarıyla sürekli mesaneme vuruyor dokjtor da teyyit etti,kasılmaya gelince ara mutlaka doktorunu,15. haftam falandı kızlar hatırlayacaktır bir şüpheyle de olsa hemen hastaneye yatışımı yaptılar damardan magnezyum verdiler,bi konuş derim benmetalcim cnm sen 30 haftada boylesin ben simdiden kasilmam olunca tuvaletim geliyor dedigin gibi hele birde sikismissam altima yapicak gibi oluyorum dr soyluyecem valla magnezyum bana fayda etmiyor artik tefriciye bitti benim kasilmalar basladi..
ALLAHİM SANA SİGİNDİM MERHAMET ET BANA YARABBİM...
badecim canim benim haftam biraz daha ilerlesin oyle oluyor suan semsert ve oyle olunca tuvaletim geliyor bilmiyorum bebegin esi asagida ondanmi boyle bu hamileligim digerkilerine gore daha zor kasilmali geciyor Allahim sen hakkimda hayirlisini ver ...
Iyi haberlerine çok sevindim canım,darısı perşembenin başına diyelimKızlar cok şükür kaymadan,düşmeden gittim geldim,nst de duyuda normal çıktı bebeğim bugün fazla hareket etmiyordu nst ye girince başladı hareketlenmeye cok şükür Persembe tekrar gitcem
Gurbetçi doktorunu ara canım ihmal etme, kasilma hakkında pek bı tecrübem olmadig icinn bisey diyemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?