Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım ben de senin gibi düşünüyordum ama birkaç yerde okuduğum ve pıhtılaşma topiğindekilerin yazdıklarından da öğrendiğim kadarıyla ciddi pıhtılaşma sorunu bebek ölümü yanı sıra erken doğuma da sebep oluyormuş,bu konuda kadın doğumculardan çok hematoloğa gitmek lazım diye düşünüyorum,bendeki de ciddi değildi hatta bebeğini bu yüzden kaybetmemişsindir demişlti hematolog ancak sürekli yatacağım ve dışarıdan hormon alacağım için en düşük dozda kan sulandırıcı verdi önlem olarak..

Geceleri benim de karnım kaya gibi oluyor,eskiden sadeceskrt üstü yattım mı kasılırdı şimdi her şekilde kasılıyor,bu haftalar normal herhalde
Canjm bebeğin ayaklarıdır aşağıdaki benim de bazen o kadar aşağıda oluyor ki şaşırıyorum

Pöffff az önce doktorun hemşiresi aradı 17 ocak a randevu verdi,çok uzun değil mi dedim 2 hafta sonra denmişti dedim,hoca böyle uygun gördü zaten bi hafta yok kendisi 17 ocakta dönüyor dedi,tepem attı,herkes büyüdükçe gebeliği daha sık gidiyor dr ye biz hala aynı takılıyoruz ne rahat adam yaaaaaaaaaaaaaaaa

Maşallah Rabbim daim eylesin canım. Artık günlerin daha çabuk geçecek. Bana derlerdi gerçekten doğruymuş.
Allah'a emanet olun.

valla serklaj olalı 6 hafta olacak 3 gün sonra..ozaman nasıl geçecek diyodum geriye bakınca Allahın izniyle 6 hafta olmuş...
ama ileri bakınca yine zaman çok uzun geçmeyecek gibi geliyooo..
geçecek inşallah allahın izniyle

gözün aydın canım...a
perşembede güzel haberlerle gel inşallah

Cok seviniyorum senin suyum iyi haberlerine
İnsallah 2 hafta daha sabretsin kuzun.

Duyaydin, beni de arda bey hic her hafta cagirmadi, vardir bir bildikleri
Birde yokmus ya burda,oyle olunca hemen erteleyiveriyorlar
Sikma canini, sekerinin de duzene girmesine sevindim.

Duyaydıncım senin hangi tahlilde problem vardı?mthfr c677 demi?homosistein,proteinc,s falan normalmiydi?Birde canım iğne kullanıyorsun ya hap önermedimi bu dr sana?

Herkese selam arkadaslar aci yasayanlara Allah sabir versin.gercekten cok zor.mesai arkadaslarimdan biri 6 bebek kaybetti oda pihtilasma probleminden dolayi clexane kullaniyor gebeliklerinde ve butun takiplerinide yaptiriyor ama her seferinde kaybediyor artik hamileyim diyemiyor canim ya.Allahim herkese hayirlisiyla nurtopu gibi bbekler nasip eder.ismini hatirlayamadim arkadasin cok guzel yazmis.ALlah kimseyi cocuguyla sinamasin.cok zor bebem babam hep kiz dogutuyor diue annemi cok dovmus hatta ablam olsun diye uzerine minderle bastirmis oldurmeyen. Allah oldurmuyor iste.4. erkek olmus ama meningomiyaloselli belden asagisi gelc ne idrarini ne gaitasini tutamiyor.Allahim dediki hep istedin al bakalim bakabilecekmisn hak etti ama tum aciyi annem ve kardesim cekti yinede

Kontrolun iyi gecmis
Haftaya persembeyide atlaticaksin insallah

eylulgulu cnm masallah guzel haberlerle gelmissin iki hafta daha duracak gor bak spnra oglusun kafasina gore takilsin..
kizlar ben en iyisi bi ariyim dr of hic aramay sevmiyorum adam benden bikacak valla ama yavrumu tehlikeye atamam...

aradim kizlar dedim hocam magnezyumu ikiye cikardik iki hafta once ama bu iki gundur kasilmam artti oda kac hafta oldu dedi bende 17 dedim simdilik boyle devam et dedi kontrolun ne zaman dedi iki hafta sonra dedim iki hafta sonra tekrar bakalim olmazsa nidilati kararlastiririz dedi offffff (
bu dr cok rahat ya beni anlamiyor
Allahim sana sigindim..

Maşallah Rabbim daim eylesin. Perşembe Günü'de hayırlı haberlerle gel canım.

Canım keşke daha önce gelmek istiyorum deseydin. Bende ilk haftalarda Dr konuşurken susup kalıyordum. Önce mesaj yazarak aradaki stresi azalttım. Simdi ne sormak istersem ne düşünüyorsam ve aldığım cevap beni tatmin edene kadar soruyorum. Ve Dr larda beni tanıdı. Tatmin olmadığımı anlayınca daha açıklayıcı ve samimi konuşuyorlar. Öyle utanmam sıkılma yapmamak lazım asılında. Biz rahatsız ediyoruz diye düşününce sorularımıza istediğimiz cevabı alamıyoruz.

Duyaydıncım senin hangi tahlilde problem vardı?mthfr c677 demi?homosistein,proteinc,s falan normalmiydi?Birde canım iğne kullanıyorsun ya hap önermedimi bu dr sana?

Protein c ve s normaldi,homosistein bakılmadı,faktor v leiden-hpa1 de heterozigot mutasyon çıktı,ilk 3 ay corasprin içtim,yatma zorunluluğpum olmasaydı devam edecektim ama hep yatıcam deyince kan doktoruna o zaman kan sulandırıcı olsun işimizi garantiye alalım dedi

Benim oğlan iki aydır baş gelişi duruyor. Bası tam sol kasığımda. Ayaklarıda karnımın sağ tafında. Geçen hafta Arda bey başını ölçeme Di benim başımı indirdiler ve kasığıma çok bastırarak ölçebildi. Yan durduğundan tam Mesanemin üstünde yatıyor. Hareket ettikçe sıkışıyorum. Rabbim sağlıkla zamanında doğmalarını nasip etsin. Allah a sığındık.

Eşim beni oğlumla karıştırdı.
Yük fazla geliyor ne dediğini bilmiyor. Zaten fevri dir. Hep kızmasın diye sen bilirsin demekten ben benlikten çıktım. Ama yeter o çekiyorsa be de hem acı çekiyorum he de korkulara başa çıkmaya çalışıyorum. Kanepenin yanındaki sehpaya çay bardağı ile okunmuş su getirmiş içeyim diye. Zaten zor doğruluyorum. Kolum çarptı döküldü. Çocuk gibi azarladı. Elindeki İnternet'e bakacağına sağına soluna bak dedi. Nasıl sinirlendim. Sesim ilk kez yükseldi. Kendine gel dedim. Zaten zor doğruluyorum görsem çarpmadım herhalde dedim. Ama çok kırıldım. Ben çıkışınca hatasını anladı. Rabbim sen sağlıkla yavrumu kucağıma alıp yetiştirmeyi nasip et. Kimseyi kimseye muhtaç etme.

Son düzenleme:

cnm aynen bende oyleyim suan dr aramaya bile cekiniyorum dr hic beni tatmin edicek seyler soylemiyor dr arayinca nutkum tutuluyor bir sey soruyorum o ne dese oyle kaliyor nedense diger dr arayinca pitir pitir herseyi soyluyorum ama bu dr enerjisindenmi nedendir anlamadim bisey sormaya korkuyorum...
Allahim su iki haftayi sorunsuz atlatiyim rabbim sen sabir ver bana..

amin cnm ahh bu erkekler çok benciller zaten yıprandı artık bütün sinirler

ALLAH C.C yardımcın olsun

Kizlar bilgisi olan lutfen yorumlasin bende kan pihtilasmasi varmi faktor v leiden pcr N/N:homozigot normal(mutasyonu tasimiyor) Mt/N:heterezigot(mutasyonu tek alelde tasiyor). Mt/Mt:homozigot mutant(mutasyonu her iki alelde tasiyor). MTHFR 677 mutasyon analizi. N/N:homozigot normal(mutasyonu tasimiyor) Mt/N:heterezigot (mutasyonu tek alelde tasiyor) Mt/Mt:homozigot mutant(mutasyonu her iki alelde tasiyor)

Canim bende anlamadim insan kime guvenecegini sasiriyor zaten acim cok buyuk 3. Hamileligimdede ayni seyleri yasamak istemiyorum ben yazdim test sonuclarimi sen anliyorsan yorumlarsan sevinirim canim

merhaba saftunç..ortak yanımız bende 7 yıldır rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...zihinsel engelliler öğretmeniyim...ve malesef 4 kez bebeğimi erken doğumla kaybettim..daha 1 ay önce 20 haftalık bebeğim dikişe rağmen düştü..... Kanal d'de doktorum programına başvurdum inşallah bu konu ele alındığında beni davet ediceklerini söylediler..bakalım.. Senin düşündüklerini bende düşünüyorum.....herşeyin hayırlısı diyorum...allahım sabrımı veriyor çok şükür...

yani arda bey pek farklı bişey yapmıcak anladığım kadarıyla...kızında nasıl dikiş atıldıysa arda beyde alttan dikiş atcak ve iğne olcaksın...bilmiyorum iğne oluyomuydun son gebeliğinde...farklı olan şey kilo vermiş olarak hamile kalcaksın.... Hayırlısı inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…