- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
- 158
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.881
Canım ben de senin gibi düşünüyordum ama birkaç yerde okuduğum ve pıhtılaşma topiğindekilerin yazdıklarından da öğrendiğim kadarıyla ciddi pıhtılaşma sorunu bebek ölümü yanı sıra erken doğuma da sebep oluyormuş,bu konuda kadın doğumculardan çok hematoloğa gitmek lazım diye düşünüyorum,bendeki de ciddi değildi hatta bebeğini bu yüzden kaybetmemişsindir demişlti hematolog ancak sürekli yatacağım ve dışarıdan hormon alacağım için en düşük dozda kan sulandırıcı verdi önlem olarak..canım ben işte sordum çok ciddi değil dedi. hamile olmadan önce önleme gerek yok hamile kalınca bakıcaz dedi...
bide benim 22 haftalık erken doğum
ve 15 haftalık düşük var.
doktor bebekler hastaneye gittiğinde canlımıydı dedi. o önemli sanırım. benim 22 haftalık yaşıyordu15 haftalıkta rahimağzı yetmezliğindenmiş yani aslında o da erken doğummuş.
pıhtılaşmadan bebek erken doğmaz karnında ölür dedi. seninki karnında ölmemiş rahimden kaynaklı bir sorun var taşımıyor demekki dedi.
bide benim 15 haftalık bebeğimde sürekli kanama vardı arda bey ikizin teki 5 haftalık kalmıştı o yapıyor deyip duruyordu. cemil bey imkansız boyu neki o kadar kanama yapsın dedi.
kanamada rahimin taşıyamamsından kaynaklanıyordur dedi.
vallahi ikiside çok iyi doktor ama insanın kafası çok karışıyo ben cemil beye daha çok güveniyorum beni ticari gelir olarak görmediğini hissettim şevkat ve samimiyeti üst safhadaydı.
Geceleri benim de karnım kaya gibi oluyor,eskiden sadeceskrt üstü yattım mı kasılırdı şimdi her şekilde kasılıyor,bu haftalar normal herhaldeCanlar günaydın.
Rabb'ime şükürler olsun bu Sabah'ta güneş doğdu ve Allah bana bu günü gösterdi.
Çok zor bir geceydi. Dün ikindiden beri kasılmalarım vardı ama gece 22:00 den sonra sıklaştı. Karnım hep serti. Kendime kızdım. Gerildim. Gece bir de nidilat yuttum bir adet. Sonra zaten uykuya yenik düştüm. Gece boyunca hep uyandım fakat saatte bakıp kasılma aralarına bakamadım. Ne sağıma dönebildim be soluma. Bebek de aşağıda hareket etti. Hamd olsun sabah Wc çıktım. Sanki karnım daha rahat. Allahım sana sığındım hikmetini üzerinden esirgeme. Sen bizlere rahatlık ver. Günlerimizin su gibi akıp geçmesini nasip eyle. Yavrularımızı ve bizleri Koruu.
Maşallah Rabbim daim eylesin canım. Artık günlerin daha çabuk geçecek. Bana derlerdi gerçekten doğruymuş.
Allah'a emanet olun.
Kızlar cok şükür kaymadan,düşmeden gittim geldim,nst de duyuda normal çıktı bebeğim bugün fazla hareket etmiyordu nst ye girince başladı hareketlenmeye cok şükür Persembe tekrar gitcem
Gurbetçi doktorunu ara canım ihmal etme, kasilma hakkında pek bı tecrübem olmadig icinn bisey diyemiyorum
Kızlar cok şükür kaymadan,düşmeden gittim geldim,nst de duyuda normal çıktı bebeğim bugün fazla hareket etmiyordu nst ye girince başladı hareketlenmeye cok şükür Persembe tekrar gitcem
Gurbetçi doktorunu ara canım ihmal etme, kasilma hakkında pek bı tecrübem olmadig icinn bisey diyemiyorum
Canım ben de senin gibi düşünüyordum ama birkaç yerde okuduğum ve pıhtılaşma topiğindekilerin yazdıklarından da öğrendiğim kadarıyla ciddi pıhtılaşma sorunu bebek ölümü yanı sıra erken doğuma da sebep oluyormuş,bu konuda kadın doğumculardan çok hematoloğa gitmek lazım diye düşünüyorum,bendeki de ciddi değildi hatta bebeğini bu yüzden kaybetmemişsindir demişlti hematolog ancak sürekli yatacağım ve dışarıdan hormon alacağım için en düşük dozda kan sulandırıcı verdi önlem olarak..
aradim kizlar dedim hocam magnezyumu ikiye cikardik iki hafta once ama bu iki gundur kasilmam artti oda kac hafta oldu dedi bende 17 dedim simdilik boyle devam et dedi kontrolun ne zaman dedi iki hafta sonra dedim iki hafta sonra tekrar bakalim olmazsa nidilati kararlastiririz dedi offffff(
bu dr cok rahat ya beni anlamiyor
Allahim sana sigindim..
Duyaydıncım senin hangi tahlilde problem vardı?mthfr c677 demi?homosistein,proteinc,s falan normalmiydi?Birde canım iğne kullanıyorsun ya hap önermedimi bu dr sana?
Geceleri benim de karnım kaya gibi oluyor,eskiden sadeceskrt üstü yattım mı kasılırdı şimdi her şekilde kasılıyor,bu haftalar normal herhalde
Canjm bebeğin ayaklarıdır aşağıdaki benim de bazen o kadar aşağıda oluyor ki şaşırıyorum
Pöffff az önce doktorun hemşiresi aradı 17 ocak a randevu verdi,çok uzun değil mi dedim 2 hafta sonra denmişti dedim,hoca böyle uygun gördü zaten bi hafta yok kendisi 17 ocakta dönüyor dedi,tepem attı,herkes büyüdükçe gebeliği daha sık gidiyor dr ye biz hala aynı takılıyoruz ne rahat adam yaaaaaaaaaaaaaaaa
Canım keşke daha önce gelmek istiyorum deseydin. Bende ilk haftalarda Dr konuşurken susup kalıyordum. Önce mesaj yazarak aradaki stresi azalttım. Simdi ne sormak istersem ne düşünüyorsam ve aldığım cevap beni tatmin edene kadar soruyorum. Ve Dr larda beni tanıdı. Tatmin olmadığımı anlayınca daha açıklayıcı ve samimi konuşuyorlar. Öyle utanmam sıkılma yapmamak lazım asılında. Biz rahatsız ediyoruz diye düşününce sorularımıza istediğimiz cevabı alamıyoruz.
Eşim beni oğlumla karıştırdı.
Yük fazla geliyor ne dediğini bilmiyor. Zaten fevri dir. Hep kızmasın diye sen bilirsin demekten ben benlikten çıktım. Ama yeter o çekiyorsa be de hem acı çekiyorum he de korkulara başa çıkmaya çalışıyorum. Kanepenin yanındaki sehpaya çay bardağı ile okunmuş su getirmiş içeyim diye. Zaten zor doğruluyorum. Kolum çarptı döküldü. Çocuk gibi azarladı. Elindeki İnternet'e bakacağına sağına soluna bak dedi. Nasıl sinirlendim. Sesim ilk kez yükseldi. Kendine gel dedim. Zaten zor doğruluyorum görsem çarpmadım herhalde dedim. Ama çok kırıldım. Ben çıkışınca hatasını anladı. Rabbim sen sağlıkla yavrumu kucağıma alıp yetiştirmeyi nasip et. Kimseyi kimseye muhtaç etme.
doktor çok önemli gerçekten kan pıhtılaşması genetik testlere göre anlaşılmıyor mu? benden de doktor birsürü genetik test istemişti onun sonucuna bakarak yönlendirdi. testlere bakılıp biri var biri yok nasıl dedi anlamadım canım,üçüncü bir doktora mı gitsen acaba,Allah iyi işinin ehli doktorlarla karşılaştırsın.zor iş...
Rabbim bizi ve evlatlarımızı bağışlasın,evlar acısı yataşmasın inş.
merhaba arkadaşlar...nasılsınız? Lapa lapa kar yağıyor okul tatil olur gibi yarın.ama hidenisko için yağsın istemiyorum teleşlanıyor canım benim mumudihaba canım güzel haberlerini bekliyorum...kızlar bugün size ne anlatacağım.ben engelli çocuklarla çalışıyorum. 100lerce farklı engelli çocukla çalıştım hala da çalışıyorum,spastikten tutun down sendromlusuna otizimlisine salyasını tutamayanadan iki büklüm kör kötürüm olana 100lerce çocuk gördüm..her şeyde olduğu gibi bu doğanın da bir dengesi var unutmayalım.sağlıklı sperm ve sağlıklı yumurtayla sağlıklı bebişler oluyor tıbbi açıdanda bu konunu a dan zsini fakültede öğrendik.sağlıksız embriyolar anneye tutunamıyor veya anne sağlığı uygun değilse erken doğumlar vs gelişiyor..bazılarıda sağlıksızda olsa tutunuyor ki ben buna allahın hayatta kulunu sınadığı en büyük olay diyorum. Diyelimki kanser olsan tedavisi var yoksa ölüm yada kaza bela bir şekilde bir süre sonra geçiyor ve acısı hafiliyor.ama ben engelli annelere babalarara bakıyorum ömür boyu çaresiz mutsuz ve depresyonda elleri kolları bağlı çünkü iyileşme yooook maalesef eğitim nereye kadar..çok anneden duydum keşke hiç çocuğum olmasaydıda çocuk esirgeme kurumundan alaydım dediğini birde en büyük korkuları biz öldükten sonra çocuklarımıza kim bakacak korkusu var yani dert bitmiyor...arkadaşlarım yaşadığınız acıya empati bile yapamıyorum tarifi yok.ama diyorumki bir yandan allahım vereceksen sağlıklısını hayırlısını ver yoksa hiç verme diyorum.sizde tam dileyin arkadaşlar acınızla ısrarcı olmayın illada olsun olsun demeyinağın..benimde bebeğim yok neredeyse menopoz sınırındayım yaşım genç ama eşiminde sperm sayısı az.ben allahın sevgili kulu olduğumu düşünüyorum hala çünkü çektiğim her şeyde bir hayır gördüm.eğer bebeğim de olmayacaksa bir gün biliyorum ki hayırlı olmayacağından.paşam canım akapunktura git çok rahatlarsın. Istanbuldaysan ben götüreyim seni .çokta ucuz benim gittiğim yer tanıdığım bir doktor arkadaşım yapıyor 50 liraya gidyorum her yerde sordum 100den aşağı değil.psikolağa gidin bu süreç çok ağır tek başına mucadele etmeye çalışmayın .ben 1 yılda hem kanser tehlikesi atlattım hem 4 5 defa operasyon geçirdim bebeğimde yok yaşamadığım kalmadı tabiki sizlerinkide zor ama inananın hem ölüm kanser korkusuyla hemde bebeğimin olmamasıyla hala zaman zaman moralimin bozulduğu oluyor ama bunu 1 2 dknın üzerine çıkarmıyorum.çünkü üzüntü zaten bana bu sıkıntıları yaşatan.üzülüp durmayın başka sıkıntıları başınıza sararsınız.hayat tan kopmayın .siz mucadeleci emektar kadınlarsınız.sizleri seviyorum..
canım bende hiç birşey yok septum vs bende rahim agzında açıklık var bebeklerimide ondan ve kan pırtılaşmasından kaybetmişim 1 sene geçmöesine gelince ben 107 kilodan 78 kiloya düştüm diyetteyim yani 5 kilo fazlam var daha eken bebeg vesile olucaktım ablamın dügünü var madii olarak sıkıntım var kendimi hazır hissetmiyormben ömürüde km döktüm canım hatta sancılarım çıkınca doktor iltaaptan olabilir korkma desede bebegim synu kendi patlattı dikişide canlı aldılar kızımıda elelriyle çekip dogrttlar kızın gelmesini beklemediler 3 bebek dogrdm kız çok zor dogdu şimdi anladınmı bebem neden bebege vesile olmuyorm sadece arda bey bana rahim agzın dogştan çok kısa açıklık var dedi ondan dikiş gene atılıcak ve kan slandırıcı igneleri olcaksın dedi ona bakarsan 33 yaşına giricem allah ömür veririse nisanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?