Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
DEMİŞSİNKİ----Hayatta hazdiklarin ve buna benzer nice buyuk acilar var unuttugumuz

Ben laparoskopi ile tuplerim cikartildiginda kendimi cok kotu hiasetmistim
Artik dogal hamile kalma sansim %0 di.kadinligim elimden alindi sanmistim
ama bebegime giden yol bu diye tutundum hayata

Ardindan 24. Haftada bebeklerimi kaybettim erken dogumla hastanede ne oldugunu anlayamadim cunku kucukler yasama sanslari yok demislerdi
Aradan zaman gectikce bircok insan niye mudahale edilmedi yasarlardi dedikce bir donem kendimi sucladim istemiyerek

Ama simdi gecen zamanla hayatima sukrediyorum benim icin kismet degilmis rabbim boyle uygun gormus ve belkide daha buyuk acilar yasiyacaktim.
Artik 38 yasindayim ama saglikliyim cok sukur ve mutlu bir evliligim var
Hergun rabbime saglikli hayirli ve uzun omurlu bir evlat vermesi icin dua ediyorum ayni gecmiate oldugu gibi----

NASIL YANİ...TÜPLERİM DERKEN YUMURTALIK TÜPLERİ DEMİ...ONLAR NEDEN ALINDI??? VE ONLAR ALININCA HAMİLE KALINIRMI BENİM BİLDİĞİM KALINAMAZ AMA SEN KALMIŞSIN...ŞİKAYETİN NEDİR FERYAL 37....???BİDAHA HAMİLE KALMA ŞANSIN HİÇ YOKMU ŞUAN???

( allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın..ben böyle şeylerden çok korkarım...ben zihinsel engelliler öğretmeniyim..ne çocuklar gördüm...bir tane velim vardı...çocuğu mikrosefali...yani gelişim yok...çocuk 5 yaşında ama sanırsın 3-4 aylık bebek...3-4 aylık bebek düşünün saçları uzun ve dişleri tamamı çıkmış ....konuşma yok...aynı bebek gibi..düşünsene 5 yıl bebek bakıyor annesi...bi türlü büyümüyor...aynen bu şekil....işte veliyle konuştum..doğum öncesi sonrası sıkıntıların neydi..neden böyle oldu felan..hiç bi sorun yoktu felan dedi...ve dediki allah bana ceza verdi bende çekiyorum cezasını dedi...neden dedim??? Bu bebek kazara olmuş...sanki benim bebeğim değilmiş gibi hissediyordum dedi....ip atladım çuval taşıdım ilaç içtim düşsün diye uğraşmış ama düşmemiş...her gece ağlamış 9 ay boyunca....ve sonra sonuç bu işte...ilk doğduğunda sorun yoktu farkedemedik..zaman geçtikçe çocukta büyüme olmayınca öyle farkettik dedi....senin babanın durumuda o hesap işte...tabi olan annen ve kardeşlerine olmuş ....tüm acıyı onlar çekmiş dediğin gibi....keşke elimizde sihirli değnek olsaydıda tüm engellileri bi dokunuşta iyileştirebilsek...ama varya bu dünyada biz yaşayabiliriz evet ama asıl dünya öbür dünya...bu dünya boş...onlar bu dünyada yaşayamıyorlar ama öbür dünyada cennette yaşayacaklar...cennet çocukları bütün engelli çocuklar.... Bende malesef 4 kez bebeğimi kaybettim..en son 1 ay önce 20 haftalıktı...

bende 170 boyundayım ve kilom da fazla dr ların dediği adet düzeni ve hamilelik için kilo çok etkili

EVET KİLO VERECEĞİM KAFAMA KOYDUM...BUNDAN 3 SENE ÖNCE 6 KİLO NASIL VERDİYSEM ÖYLE VERECEĞİM...sabah işe gitmeden 15 dk kondisyon bisikleti ...bi dilim kepekli bilim peynir ve çay yeter kahvaltıda....öğlen zaten okulda 3 çeşit yemek var ekmeksiz yiyecem...3-4 saatinde tatlı krizim tutuyor onada çare sütlü tatlı yapcam okula götürcem..akşam yemekte sadece sebze yemeği...mesela 1 tabak ıspanak yemeği...yada pırasa..karnıbahar..kaşıklayıp kaşıklayıp yiyecem...tabi su şişem elimden düşmeyecek hiç.. ve akşam dizi izlerken yine kondisyon bisikleti ama yarım saat...MANTIK ŞU YANİ...GÜNDE ALMAM GERKEN KALORİDEN AZ KALORİLİ YEMEKLER YİYECEĞİM...MESELA 1 TABAK ISPANAK YEMEĞİ 24 KALORİ DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ....AMA ÇİKOLATA 200 250 KALORİ ...1 ÇİKOLATA YİYECEĞİME 2-3 TABAK DOLUSU ISPANAK YERİM KARNIM DOYAR AZ KALORİ ALIRIM...AMA MALESEF ABUR CUBUR EKMEK YAĞ ÇOK TÜKETİYORUZ.... ben böyle zayıflamıştım sizede öneriyorum arkadaşlar...

Hayret yaa bana da doktor bebeğin baş aşağı olsa bu kadar rahatsız etmez demişti,valla ne dediklerini bilmiyorlar

Ah şu erkekler,kendileri bi grip olsalar nasıl da çektirirler insana ve bizler de bir anne gibi sabır gösteririz,bizim yerimizde olsalar vallsahi bi dakika dayanmazlar alın şu çocuğu doğurcam ben falan derler herhalde,eşin ayıpetmiş ama anlamış da hatasını,arada sırada silkelemek gerekiyor,sustukça daha kötü oluyor ama sen de benim gibisin uzamasın tartışma olmasın diye susarım ama belli ki iyi etmiyorum

Canım benim,bildiğim kadarııyla homozigot mutasyonlar tehlikeli ve faktör v leiden önemlidir ki o da homozigot çıkmış,yorumlamak bana düşmez hematoloğa gitmende fayda var

Ben de fikrimi söyleyebilir miyim :)
bu kadar sıkı bir diyet yaparsan sonunda yemeklere saldırırsın,işin özü herşeyden azar azar yemek
Benim diyabetim yüzünden metabolizmam çok yavaş çalışıyor,diyetisyenime gittim,bana dediği şu oldu:dengeli besleneceksin,her 2-3 saatte bir yiyeceksin,sabah klasik kahvaltı sonra ara öğün mesela meyve yanında çabuk acıkmanı engelleyecek light ayran yada süt beyahut bir avuç fındık(proteinler çabuk acıkmayı engeller),öğle ve akşam yemeklertinde doymalısın bunun için et sebze ve yoğurdunu eksik etme,doymazsan pilav makarna yerine ekmek ye,çünkü bir dilim ekmek 2 küçük kaşık pilav kadar,iki kaşık pilavla doymazsın ama bir dilim ekmekle doyarsın,sonra ekmeğe vücudunun ihtiyacı var ama sadece kepekli değil,her hafta ekmeğini değiştir çünkü kepekli ekmek kansızlık yapıyor
Ben haftada 4 gün kardiyo egzersizi 3 ana 3 ara öğün taktiğiyle,hatta arada da canımım çektiği tatlılardan bir kaşık bir çatal ya da bir kare çikolata kahvenin yanında gibi yiyerek önceki gebeliğimden kalan 5 kiloyu bir ayda verdim ve gebe olana kadar da geri almadım,aç da kalmadım hiç,hiçbirşeye saldırma halinde olmadım,tavsiye ederim

Unuttum her öğünde de mutlaka az zeytinyağlı bol limonlu tuzsuz salata :)

Son düzenleme:

Sevgili meslektaşım öncelikle şunu söylemek isterim çok doğru bir topiktesin,Bu topik sayesinde ben çok akıllı donanımlı ve yapıcı kadın arkadaşlarla tanıştım ve onların öneri deneyim ve tecrübelerinden yararlanarak doğru doktorlarla yoluma devam ediyorum Allah hepinizden tekrar tekrar razı olsun hakkınızı ödeyemem,Benim en büyük şansım yolun daha başındayken bu topiği bulmam ve doğru tecrübeleri evham yapmadan çok çok olumsuz durumlara canımı sıkmamaya çalışarak emin adımlarla ilerliyorum. Google a ilk rahim ağzı ameliyatı yüzünden erken doğum yapan var mı sorusu nu sorduğumda Sofikanın cevabıyla karşılaşıp topikle bağlarımı güçlendirdim.Biz hayat deneyimlerimizi paylaşmakla yükümlüyüz bir nebzede veee aklımızı kullanarakta en doğru adımları atmalıyız.Ben hep şunu söylerim Allahın verdiği aklı kullanırım geri kalanıda Allahıma havale ederim..Biz seçilmiş kadınlarız.Unutmayalım.

İyi geceler arkadaşlar,sevgilerimle...

Ağır Ölüm

Ağır ağır ölür alışkanlığının kölesi olanlar, her gün aynı yoldan yürüyenler, yürüyüş biçimini hiç değiştirmeyenler, giysilerinin rengini değiştirmeye yeltenmeyenler, tanımadıklarıyla konuşmayanlar.

Ağır ağır ölür tutkudan ve duygulanımdan kaçanlar, beyaz üzerinde siyahı tercih edenler, gözleri ışıldatan ve esnemeyi gülümseyişe çeviren ve yanlışlıklarla duygulanımların karşısında onarılmış yüreği küt küt attıran bir demet duygu yerine “i” harflerinin üzerine nokta koymayı yeğleyenler.

Ağır ağır ölür işlerinde ve sevdalarında mutsuz olup da bu durumu tersine çevirmeyenler, bir düşü gerçekleştirmek adına kesinlik yerine belirsizliğe kalkışmayanlar, hayatlarında bir kez bile mantıklı bir öğüde aldırış etmeyenler.

Ağır ağır ölür yolculuğa çıkmayanlar, okumayanlar, müzik dinlemeyenler, gönlünde incelik barındırmayanlar.

Ağır ağır ölür özsaygılarını ağır ağır yok edenler, kendilerine yardım edilmesine izin vermeyenler, ne kadar şanssız oldukları ve sürekli yağan yağmur hakkında bütün hayatlarınca yakınanlar, daha bir işe koyulmadan o işten el çekenler, bilmedikleri şeyler hakkında soru sormayanlar, bildikleri şeyler hakkındaki soruları yanıtlamayanlar.

Deneyelim ve kaçınalım küçük dozdaki ölümlerden, anımsayalım her zaman: yaşıyor olmak yalnızca nefes alıp vermekten çok daha büyük bir çabayı gerektirir.

Yalnızca ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.

Pablo Neruda

:70

canım benim kesinlikle haklısın , keske esin seni kıracak bu davranısı yapmasaydı, ama farkında değiliz, bu sürec onları da yıpratıyor
ayrıca bu haftalara gelinince insan cok duygusal oluyor
olaylara daha cok üzülüp sıkılmamız normal

Canım duymam mı,bu topikte alminaçınar arkadaşımızın serklajını yapmış,ama sürekli yatıyor diye de pıhtılaşma sorunu olmadığı halde iğne vermiş,anlayamadım şimdi böyle söylemesini,ben prof dr seçkin çağırgan a gitmiştim kendisi hematolog yani kan hast uzmanı,kadın doğumcuma test sonuçlarımı gösterdiğimde beni bu dr ye yönlendirdi bi de devletten birini söyledi ama ona ulaşamadım bu adamın özeli var

Malesef erkekler bizim gibi degil alismadiklarindan,neyseki esın hatasını anlamış benim eşimde isten gelip evin işleriyle uğraşınca hak verdi bana ne zormus ev hanimlig diyordu

Canım bende basta çekiniyordum,ama pişman olmaktan korktuğum icin arıyordum, birde ben aramadan adan önce soracaklarını bı kağıda yazıyorum telle konuşurken surekli o kağıda bakıyordum ki unutmayayım ise yariyordu tavsiye ederim

Canım doktorlar bı sıkıntı görmeyince siklastirmiyor kontrolleri,ben 32.haftada gittiğimde doktor normal de 1 ay sonra çağırmam gerekir demisti ama suyu az diye haftaya çağırmıştı onceleri haftalikti simdi 3 günde bire düştü

Bana gerek yok dedi ama belki hamile kalınca farklı davranır bilemiyorum simdi bende bir hematologa gideyim senin dediğin gibi bu seçkin çağırgan izmirdemi canım

canım bu topiğin başlarında ssaslan vardı 20. haftada kese dışarıda gitmiş namık hoca itip serklaj yapmıştı iyi bir dr olduğunu duydum ulaşmak zormuş telini vermiyormuş...

bu arada ben iğne kullanıp düşük yaptım. iğne kullanıp bu hamileliğimi 36 artı 4 e taşıdım. belli olmuyor bu işler... pıhtılaşma değişik bir konu. belki düşen genetik sebepten de düşmüş olabiliyor...

kızlar sonra yazacağım şu an bebeişağladı...

Burada olmak gercekten guzel yalniz olmadiginizi birilerininda sizin sikintilarinizi bildigi ve yasadigi dusuncesi cok guven verici.ilk hamileliginde olaya cok yabanciydim. Fikir sahibi olabilecegim hic kimse yoktu doktorum tibben cok ilgileniyordu ama agzindan laflari cimbizla almak gerekirdi.dunyada bu halde tek ben varim gibiydi ama suan sizlerle olmaktan cok mutluyum.Allahim bu sikintilari yasatarak gunahlarimizin affini kolalastiriyodur insallah

Bana gerek yok dedi ama belki hamile kalınca farklı davranır bilemiyorum simdi bende bir hematologa gideyim senin dediğin gibi bu seçkin çağırgan izmirdemi canım

Evet canım izmirde,alsancakta kapalı spor salonun karşısındaki o sıra sıra apartmanlardan birinde,yalnız ücreti biraz tuzlu 300 tl,özel sağlık sigortan varsa doktor formu dolduruyor sen de faturayla beraber sigortaya yolluyorsun belli bi kısmını sigorta geri ödüyor,biz öyle yapmıştık

GURBETÇİ ulaşmışsın dr ye. umarım bu soğukluk gider...kasılman da olmaz inşallah...

SAFTUNÇ ne güzel yazmışsın arkadaşım çok zor o tür çocuk sahibi olmak. Aileler için büyük sınav Allah sağlıklı evlat versin hepimize...

sahbamus yavaş yavaş verirsin kiloları benim de var kilo... eşim diyetisyene git dedi8

duyaydın canım bugün daha iyisin sevindim...

eylülgülü canım suyun iyiymiş maşallah..

metal erkekler bizi anlamıyor bazen hatasını anlamış ne güzel... ama insan kırılınca affetmesi zor oluyor...

hidennisko geldin mi istanbula dönme bence geri...

hapy arkdaşım babanın tavrına üzüldüm. şu an tavrı düzeldi mi peki? hayata bakışı? sen iskenderunda mısın hala?

bade çalışmalar başladı mı?

feryal senin ne zaman yeni tedavi?

yaren alışveriş tamam mı?

Allah anali babali buyutsun canim bebegini darisi bizlerin basina evet namik bey iyi bir doktor cnm sen kacinci haftada dusuk yaptin daha sonrakinde serklaj uygulandimi cnm sana

Canim bende anlamadim insan kime guvenecegini sasiriyor zaten acim cok buyuk 3. Hamileligimdede ayni seyleri yasamak istemiyorum ben yazdim test sonuclarimi sen anliyorsan yorumlarsan sevinirim canim

ben pek bilmiyorum canım,seni yanlış yönlendirmek istemem.Hakkında hayırlısı olsun Rabbim evladını sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin.

Amin canım Rabbim bebişini de seni de korusun,günlerini gecelerini kolaylaştırsın.
Bugünlerde geçecek 37-38leri de göreceksin ve herşey çok güzel olacak inşallah.
Erkekler belli etmiyorlar ama fiziksel ağrı haricinde onlar da çok etkileniyorlar,biz ağlayıp sızlıyoruz onlar onu da yapamıyorlar aslında bu süreç hem bizim hem de eşlerimiz için çok zorlu geçiyor.çalışıyorlar zaten iş stresi de var boşver çok görme sen yaptığını biranlık bi refleks olmuştur aldırma.bebişini düşün mutlu ol:)

canım ben kan sulandırıcı ilaç kullandım coraspirin igne degil pko var bende onada ilaç verdi ardacık onuda içicem prolton depont igneside olmadım anlıcagın sadece dikiş atılar bana okadar ne kan slandırıcı igne düşük ignesi nede düşük hapi verdiler pko oldugu içinde hap vermediler arda bey bana senin en kötü durumun adam gibi doktora gitmemek dedi işşalah arda bey buldu neden düştügünü ona göre tedavi yaparız işşallah bebegini kucagına alırsın dedi inanıyorum ardaya inanmak istiyorum başka yolu yok tek çarem inanmak malesef

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…