- 3 Ekim 2012
- 638
- 4
- 66
- 44
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.901
herkese selam arkadaslar aci yasayanlara allah sabir versin.gercekten cok zor.mesai arkadaslarimdan biri 6 bebek kaybetti oda pihtilasma probleminden dolayi clexane kullaniyor gebeliklerinde ve butun takiplerinide yaptiriyor ama her seferinde kaybediyor artik hamileyim diyemiyor canim ya.allahim herkese hayirlisiyla nurtopu gibi bbekler nasip eder.ismini hatirlayamadim arkadasin cok guzel yazmis.allah kimseyi cocuguyla sinamasin.cok zor bebem babam hep kiz dogutuyor diue annemi cok dovmus hatta ablam olsun diye uzerine minderle bastirmis oldurmeyen. Allah oldurmuyor iste.4. Erkek olmus ama meningomiyaloselli belden asagisi gelc ne idrarini ne gaitasini tutamiyor.allahim dediki hep istedin al bakalim bakabilecekmisn hak etti ama tum aciyi annem ve kardesim cekti yinede
SAHBAMUS senin adına sevindim. inşallah gönlünce olsun her şey... kilo konusunda tv de dr ani kilo kayıplarının rahim kaslarını zayıflattığını dedi. ama çok kilo da dr lerimiz zayıfla diyor hastalara dengeli ve yavaş kilo vermek lazım. fazla kilo da serklaj da başarıyı düşürüyor...
Sende hemen hemen benim gibisin benim boyum 1.72 ve 75 kiloyla hamile kaldm kürtaj sonrası cok kilo aldım cok uğraştıim ama veremedim,benim doktorum kilonun önemli oldugnu söylemişti fazla kilo iyi değilmilmis dikis icin,ben oturdukca asagiya dogru basinc hissediyorum demistim doktoruma o kilodan demisti,hamilelik boyunca yediklerime dikkat ettim tuzlu,sekerli, hamur ısı kesinlikle yoktu (gerçi bu aralar pek dikkat etmiyorum)faydasini gördüm suana kadar 11 kilo aldım kilolu hamile kalınca hamilelikte kiloya cok dikkat etmen gerekiyor,bu korunma süresince vermeye çalış
bende 170 boyundayım ve kilom da fazla dr ların dediği adet düzeni ve hamilelik için kilo çok etkili
Hayret yaa bana da doktor bebeğin baş aşağı olsa bu kadar rahatsız etmez demişti,valla ne dediklerini bilmiyorlarBenim oğlan iki aydır baş gelişi duruyor. Bası tam sol kasığımda. Ayaklarıda karnımın sağ tafında. Geçen hafta Arda bey başını ölçeme Di benim başımı indirdiler ve kasığıma çok bastırarak ölçebildi. Yan durduğundan tam Mesanemin üstünde yatıyor. Hareket ettikçe sıkışıyorum. Rabbim sağlıkla zamanında doğmalarını nasip etsin. Allah a sığındık.
Ah şu erkekler,kendileri bi grip olsalar nasıl da çektirirler insana ve bizler de bir anne gibi sabır gösteririz,bizim yerimizde olsalar vallsahi bi dakika dayanmazlar alın şu çocuğu doğurcam ben falan derler herhalde,eşin ayıpetmiş ama anlamış da hatasını,arada sırada silkelemek gerekiyor,sustukça daha kötü oluyor ama sen de benim gibisin uzamasın tartışma olmasın diye susarım ama belli ki iyi etmiyorumEşim beni oğlumla karıştırdı.
Yük fazla geliyor ne dediğini bilmiyor. Zaten fevri dir. Hep kızmasın diye sen bilirsin demekten ben benlikten çıktım. Ama yeter o çekiyorsa be de hem acı çekiyorum he de korkulara başa çıkmaya çalışıyorum. Kanepenin yanındaki sehpaya çay bardağı ile okunmuş su getirmiş içeyim diye. Zaten zor doğruluyorum. Kolum çarptı döküldü. Çocuk gibi azarladı. Elindeki İnternet'e bakacağına sağına soluna bak dedi. Nasıl sinirlendim. Sesim ilk kez yükseldi. Kendine gel dedim. Zaten zor doğruluyorum görsem çarpmadım herhalde dedim. Ama çok kırıldım. Ben çıkışınca hatasını anladı. Rabbim sen sağlıkla yavrumu kucağıma alıp yetiştirmeyi nasip et. Kimseyi kimseye muhtaç etme.
Canım benim,bildiğim kadarııyla homozigot mutasyonlar tehlikeli ve faktör v leiden önemlidir ki o da homozigot çıkmış,yorumlamak bana düşmez hematoloğa gitmende fayda varKizlar bilgisi olan lutfen yorumlasin bende kan pihtilasmasi varmi faktor v leiden pcr N/N:homozigot normal(mutasyonu tasimiyor) Mt/N:heterezigot(mutasyonu tek alelde tasiyor). Mt/Mt:homozigot mutant(mutasyonu her iki alelde tasiyor). MTHFR 677 mutasyon analizi. N/N:homozigot normal(mutasyonu tasimiyor) Mt/N:heterezigot (mutasyonu tek alelde tasiyor) Mt/Mt:homozigot mutant(mutasyonu her iki alelde tasiyor)
EVET KİLO VERECEĞİM KAFAMA KOYDUM...BUNDAN 3 SENE ÖNCE 6 KİLO NASIL VERDİYSEM ÖYLE VERECEĞİM...sabah işe gitmeden 15 dk kondisyon bisikleti ...bi dilim kepekli bilim peynir ve çay yeter kahvaltıda....öğlen zaten okulda 3 çeşit yemek var ekmeksiz yiyecem...3-4 saatinde tatlı krizim tutuyor onada çare sütlü tatlı yapcam okula götürcem..akşam yemekte sadece sebze yemeği...mesela 1 tabak ıspanak yemeği...yada pırasa..karnıbahar..kaşıklayıp kaşıklayıp yiyecem...tabi su şişem elimden düşmeyecek hiç.. ve akşam dizi izlerken yine kondisyon bisikleti ama yarım saat...MANTIK ŞU YANİ...GÜNDE ALMAM GERKEN KALORİDEN AZ KALORİLİ YEMEKLER YİYECEĞİM...MESELA 1 TABAK ISPANAK YEMEĞİ 24 KALORİ DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ....AMA ÇİKOLATA 200 250 KALORİ ...1 ÇİKOLATA YİYECEĞİME 2-3 TABAK DOLUSU ISPANAK YERİM KARNIM DOYAR AZ KALORİ ALIRIM...AMA MALESEF ABUR CUBUR EKMEK YAĞ ÇOK TÜKETİYORUZ.... ben böyle zayıflamıştım sizede öneriyorum arkadaşlar...
merhaba saftunç..ortak yanımız bende 7 yıldır rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...zihinsel engelliler öğretmeniyim...ve malesef 4 kez bebeğimi erken doğumla kaybettim..daha 1 ay önce 20 haftalık bebeğim dikişe rağmen düştü..... Kanal d'de doktorum programına başvurdum inşallah bu konu ele alındığında beni davet ediceklerini söylediler..bakalım.. Senin düşündüklerini bende düşünüyorum.....herşeyin hayırlısı diyorum...allahım sabrımı veriyor çok şükür...
canim benim cok sagol yorumladigin icin ben ilk bebegimi 6 haftalikti gelismedi kalbi atmadi dediler kaybettim sonra testler yapildi kan pihtilasmasi dediler igne vurulcaksin dediler 2. Hamile kaldim hemen igne ve coraspirine baslatti doktor hersey cok yolundaydi 20. Haftaya kadar hicbir sorun cikmadi sonra biranda kanli bir akinti daha sonra sanci erken dogum yine bebegimi kaybettim umutlarim iyice tukendi artik gittigim doktor rahim agzi yetmezligi dedi bende izmirde namik demir var belki duymussundur ondan randevu aldim gittim test sonuclarima bakti sende kan pihtilasmasi yok ben sana igne vurdurmam dedi simdi ne yapacagimi sasirdim birincide vurmadim bebek gelismedi ikincide vurdum yine olmadi
Eşim beni oğlumla karıştırdı.
Yük fazla geliyor ne dediğini bilmiyor. Zaten fevri dir. Hep kızmasın diye sen bilirsin demekten ben benlikten çıktım. Ama yeter o çekiyorsa be de hem acı çekiyorum he de korkulara başa çıkmaya çalışıyorum. Kanepenin yanındaki sehpaya çay bardağı ile okunmuş su getirmiş içeyim diye. Zaten zor doğruluyorum. Kolum çarptı döküldü. Çocuk gibi azarladı. Elindeki İnternet'e bakacağına sağına soluna bak dedi. Nasıl sinirlendim. Sesim ilk kez yükseldi. Kendine gel dedim. Zaten zor doğruluyorum görsem çarpmadım herhalde dedim. Ama çok kırıldım. Ben çıkışınca hatasını anladı. Rabbim sen sağlıkla yavrumu kucağıma alıp yetiştirmeyi nasip et. Kimseyi kimseye muhtaç etme.
Canım duymam mı,bu topikte alminaçınar arkadaşımızın serklajını yapmış,ama sürekli yatıyor diye de pıhtılaşma sorunu olmadığı halde iğne vermiş,anlayamadım şimdi böyle söylemesini,ben prof dr seçkin çağırgan a gitmiştim kendisi hematolog yani kan hast uzmanı,kadın doğumcuma test sonuçlarımı gösterdiğimde beni bu dr ye yönlendirdi bi de devletten birini söyledi ama ona ulaşamadım bu adamın özeli varcanim benim cok sagol yorumladigin icin ben ilk bebegimi 6 haftalikti gelismedi kalbi atmadi dediler kaybettim sonra testler yapildi kan pihtilasmasi dediler igne vurulcaksin dediler 2. Hamile kaldim hemen igne ve coraspirine baslatti doktor hersey cok yolundaydi 20. Haftaya kadar hicbir sorun cikmadi sonra biranda kanli bir akinti daha sonra sanci erken dogum yine bebegimi kaybettim umutlarim iyice tukendi artik gittigim doktor rahim agzi yetmezligi dedi bende izmirde namik demir var belki duymussundur ondan randevu aldim gittim test sonuclarima bakti sende kan pihtilasmasi yok ben sana igne vurdurmam dedi simdi ne yapacagimi sasirdim birincide vurmadim bebek gelismedi ikincide vurdum yine olmadi
Malesef erkekler bizim gibi degil alismadiklarindan,neyseki esın hatasını anlamış benim eşimde isten gelip evin işleriyle uğraşınca hak verdi bana ne zormus ev hanimlig diyorduEşim beni oğlumla karıştırdı.
Canım bende basta çekiniyordum,ama pişman olmaktan korktuğum icin arıyordum, birde ben aramadan adan önce soracaklarını bı kağıda yazıyorum telle konuşurken surekli o kağıda bakıyordum ki unutmayayım ise yariyordu tavsiye ederimcnm aynen bende oyleyim suan dr aramaya bile cekiniyorum dr hic beni tatmin edicek seyler
soylemiyor dr arayinca nutkum tutuluyor bir sey soruyorum o ne dese oyle kaliyor nedense diger dr arayinca pitir pitir herseyi soyluyorum ama bu dr enerjisindenmi nedendir anlamadim bisey sormaya korkuyorum...
Allahim su iki haftayi sorunsuz atlatiyim rabbim sen sabir ver bana..
Canım doktorlar bı sıkıntı görmeyince siklastirmiyor kontrolleri,ben 32.haftada gittiğimde doktor normal de 1 ay sonra çağırmam gerekir demisti ama suyu az diye haftaya çağırmıştı onceleri haftalikti simdi 3 günde bire düştüGeceleri benim de karnım kaya gibi oluyor,eskiden sadeceskrt üstü yattım mı kasılırdı şimdi her şekilde kasılıyor,bu haftalar normal herhalde
Canjm bebeğin ayaklarıdır aşağıdaki benim de bazen o kadar aşağıda oluyor ki şaşırıyorum
Pöffff az önce doktorun hemşiresi aradı 17 ocak a randevu verdi,çok uzun değil mi dedim 2 hafta sonra denmişti dedim,hoca böyle uygun gördü zaten bi hafta yok kendisi 17 ocakta dönüyor dedi,tepem attı,herkes büyüdükçe gebeliği daha sık gidiyor dr ye biz hala aynı takılıyoruz ne rahat adam yaaaaaaaaaaaaaaaa
Canım duymam mı,bu topikte alminaçınar arkadaşımızın serklajını yapmış,ama sürekli yatıyor diye de pıhtılaşma sorunu olmadığı halde iğne vermiş,anlayamadım şimdi böyle söylemesini,ben prof dr seçkin çağırgan a gitmiştim kendisi hematolog yani kan hast uzmanı,kadın doğumcuma test sonuçlarımı gösterdiğimde beni bu dr ye yönlendirdi bi de devletten birini söyledi ama ona ulaşamadım bu adamın özeli var
canim benim cok sagol yorumladigin icin ben ilk bebegimi 6 haftalikti gelismedi kalbi atmadi dediler kaybettim sonra testler yapildi kan pihtilasmasi dediler igne vurulcaksin dediler 2. Hamile kaldim hemen igne ve coraspirine baslatti doktor hersey cok yolundaydi 20. Haftaya kadar hicbir sorun cikmadi sonra biranda kanli bir akinti daha sonra sanci erken dogum yine bebegimi kaybettim umutlarim iyice tukendi artik gittigim doktor rahim agzi yetmezligi dedi bende izmirde namik demir var belki duymussundur ondan randevu aldim gittim test sonuclarima bakti sende kan pihtilasmasi yok ben sana igne vurdurmam dedi simdi ne yapacagimi sasirdim birincide vurmadim bebek gelismedi ikincide vurdum yine olmadi
Bana gerek yok dedi ama belki hamile kalınca farklı davranır bilemiyorum simdi bende bir hematologa gideyim senin dediğin gibi bu seçkin çağırgan izmirdemi canım
canım bu topiğin başlarında ssaslan vardı 20. haftada kese dışarıda gitmiş namık hoca itip serklaj yapmıştı iyi bir dr olduğunu duydum ulaşmak zormuş telini vermiyormuş...
bu arada ben iğne kullanıp düşük yaptım. iğne kullanıp bu hamileliğimi 36 artı 4 e taşıdım. belli olmuyor bu işler... pıhtılaşma değişik bir konu. belki düşen genetik sebepten de düşmüş olabiliyor...
kızlar sonra yazacağım şu an bebeişağladı...
Canim bende anlamadim insan kime guvenecegini sasiriyor zaten acim cok buyuk 3. Hamileligimdede ayni seyleri yasamak istemiyorum ben yazdim test sonuclarimi sen anliyorsan yorumlarsan sevinirim canim
Eşim beni oğlumla karıştırdı.
yani arda bey pek farklı bişey yapmıcak anladığım kadarıyla...kızında nasıl dikiş atıldıysa arda beyde alttan dikiş atcak ve iğne olcaksın...bilmiyorum iğne oluyomuydun son gebeliğinde...farklı olan şey kilo vermiş olarak hamile kalcaksın.... Hayırlısı inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?