Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allahım izin verirde sağlıkla doğuma girersem, herkese dua edicem. İnşallah isteyen herkese versin allahım, bi yavruları olsun diye. Şimdi de ediyorum tüm kalbimle. Umarım herşey yolunda gider hem benim için hem sizler için.
Herkesin duası kabul olsun, sizin de bebeğinizin de yolu açık olsun inşallah!

Rabbim hayırlısıyla sağlıkla bir nefeste doğum yapıp kucagına almayı ve yetiştirmeyi nasip etsin. Allah yar ve yardımcın olsun

Yüce mevlam bu günlere gelmeyi bizlere de nasip etsin.

Günaydın kızlar
Bi gün iyi olsam öbür gün nazar mı deyiyo anlamıyorum ki boğazım bi ağrıyor ki sormayın,hasta olucam galiba :2:

hayırlısıyla alırsın işşalah kcagına canım darısı bizim gibi gariplere işşallah kızlar sabahın köründe uyandım misafir varya bende açma yogurdm hemen bir tepsilik işşallah mayası çabk gelirde pişirirm inanın uyku gözümde akıyorbir yandan gribim:2::2: brnumu çeke çeke bir hal oldum heama olsn kkdan arkadaş geldi silivride yatılı çok mutl oldm allahım özlemişim hatunu2 geliyord yattık gülmeler şaklamalar aglamalar az giriyimde bakıyım dedimö kkimleer neler yapıyor diyebgün doktora gidicez eşiyle hatunumla arda beyle ilgili konuştk epeyişşallah mavişime götürücem onu ondada pko var 6 senedir bebegi olmuyor acaba ardamı bakar ona yoksa başka bir doktormu:2::2:bir yandan yazıyorm bir yandan hapşruyorm :2::2:şifayı cumartesi gittimya bebek görmeye orda kaptım dondum allahım :2::2: neyse yaramazlık birşey yok en iyisi ben takılıyım biraz pogaca bayalanan kadar

Allah anali babali buyutsun canim bebegini darisi bizlerin basina evet namik bey iyi bir doktor cnm sen kacinci haftada dusuk yaptin daha sonrakinde serklaj uygulandimi cnm sana

Sağ ol canım. toplam 5 gebelik yaşadım:
benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var. 2 si de gelişmedi 4-5 haftalık gibiydi kese oluştu sadece.1. ve 4. gebeliğimdi bunlar.
İlkinde araştırılmadı.
sonra iğnesiz 38 haftaya gelip doğum yaptım.(8 yaşında oğlum var-29 artı 4 te 4 cm açılmam oldu tedavi gördüm yatarak tamamladım)5 yıl sonra 25 haftalık kaybım var. 800 gram doğdu 4 gün yaşadı.bu kayıpta pıhtılaşmam da çıktı r.a. yetmezliği dee.
sonra 8 haftalık 2. erken düşük. . bunda 0.45 kan sulandırıcı kullandım. ayrıca eşimde 47 ve 48 xyy genetik bozukluk çıktı. düşüğe bunun da sebep olabileceği. pgt li tüp bebek denedik olmadı.

5. hamileliğimde kan sulandırıcı iğne oldum. rahim ağzı uzunluğum 12. haftada 1.8 di laparoskopik serklaj oldum. proluton depot iğne her hafta oldum 34 e dek. 14 kasım 2012 de doğdu oğlum.... yalnız 5. de serklaj vardı...

sahbamus
şimdi arkadaşım şu sordklarını toparlıyalım
ben 3 bebegimi kaybettim ilk bebegimi 22 yaşında hamile kaldım eylülde martın 6 dogrdum tam tamına bebegim 20 haftalıktı oglmda 3 kere kanamam oldu 3 kanamadan sonra akşam dogm sancısıymış ne biliyim doguma gittim gece agrı çektim sabahta aynı doktoruma gittim özeldi ablamla ogünde çok kalabalık allahım ablamla gittik halk günüymüş neyse dediler başka zaman gelin dedik kanama vs var tamam dediler ben sancıdan kıvranıyorm neyse kimse yer vermez asisitana dedik doktro baksın diye asisitan içeri girip bakıyor sonra bir ses yok ablam kdrd hasta var kanaması var vs bakmıyorsnz diye içeri aldılar doktor dedi ne old kanamam var vs dedi geö bakalım tam yataga zandım hayda kan boşaldı benden battı her tarafım dedi acil hastaneye gitmem lazım beni bir güzel başından attışişli etfale gittim hay gitmez olaydım ne laflar ama ilk acile gittik doktor bana ne ottryorsn yat ta bakalım dedi kanamana nasıl korkuyorm baktı dedi yallah 3 kata oraya gittik ablam ben kaynanam eşim işte içeri griidm doktro sevdeye zan dedi zandım ne yayılmışsın malak gibi ben nere oturucam dedi baktı kalk çatala dedi baktı sonra başka doktor çagırdı dedim 2 doktora ne olr canım çok yanıyor deidm korkma canım canını acıtmıcam dedi allah razı olsun baktı jelle aralarında konuşma geçti ama ilk bakan doktora hakkımı helal etmicem it azarlar gibi azarladı afedersin dedim yatıcakmıyım demezmi hadi anam üst kata çıkıyorsun rahim 9 cm açılmış dogumn vardışarı çıktım ablam kaynanam bakıyor sratıma ablam ne old dedi ben abla dogma gidiyormuşum ablam neyablam derki o sratın halen gözümün önünde 18 çıktı tansiyonm benim üzüntüden dogm hane kapısına geldik ablama sarıldım nasıl aglıyorum öle böyle degil abla sende gel beni bırakma zor ayırdılar bizi içeri giridm bir sürü asisitan allahım ne berbat hastaneydi öle 1.30 girdim doguma 10 dogrdm gelip gidip baktılar altan en son bagırdım bebek geliyor diye allahım kimse yok bebegin kafası geldi suym boşaldı doktor bagırma geldik dedi hayde doguma sonrası malm canlı kürtajeşime kardeşi haber vermiş ablam dediki geldi hastaney dedi demiş bebek paşa iyimi demiş eşim ablamda annesinde ses yok annesi yavrm paşa iyide bebeginiz cennete gitti demiş eşimde nasıl deyip aglamaya başlamış ablam yemin ediyor çöktü kenara sırtını dvara vermiş kafasını vura vura duvara nasıl vrdysa artım tüm doktorlar dışarı çıkmış ne olyor diye anlıcagın 12 gibi odaya aldılar sinirleriniz oynamasın daha neler yasadım o dogum hanede eve geldik bebegide verdiler bize hoş ben aldım hasta bakıcı kızım 500 gramdan aşagısını çöpe atıyolar dedial dedi patalojiye vermedim oglm kıyamazdımki eve geldik ablam kaynanam kaynanama gittik eşim deli gibi kan testimi başka hastaneye götürdü birde lohusa lohsa kaynanamdan azar yedim hastaneden onn bnn parasıyla çıkmtım kendi babamın ve eşimin arkadaşının parasıyla eşim işe yeni girmişti malesef 3 gün olmuştu eşime diyorum canım parayı ne yaptın annem veriri dedi anneisne sordk para yok benden dedi neyse ya sinirlerim oynamasın hastaneden eve geldik allahım bir kar yagıyor öyle böle degil martın 6 sı sen düşün balkona koydlar bebegi kokmasın diye içeri sıcak aglamaya başladım abla dışarısı soguk içeri sıcak oglm üşür nasıl aglıyorum ama baktı ablam olmuyor küçük kaynımı yolladı bakkala dedi küçük kt alda gel alah var çock aldı geldi neyse içine koydular üstüne minder elimi tutt bak paşa üşümez dedi gene dedim abla üşür benide atın dışarı onu alın içeri ben üşümeye razıyım kaynanam bri yandan paşa kendine gel o cennete gitti üşümez desede anne yüregi işte sonrası ömalm agıtlar yaktım durdum
neyi unutmyorm biliyormsn eltim mikrobnun bebegime yaratık gibi davranmasına kızdım kaynanam dediki balkondan patatesi getirde yemek atalım ocaga dedi eltimde aynı ş kelan ay ben korkarım midem kalkmaz orda bebek vat gitmem dedi bir otryolardı ozaman kaynanamla bende kızdı benim bebegim yaratıkmı dedim bebeg bakmışlar eltimde içinde ay yende bir görsen kollarını vucudnu damar gibi sratının şeklide irşeyden igrenirsinizya öle bakıyordu agladım durdum ablam kızdı o ne demek kızım ya zetn üzülüyor sakın dedi deme öle ben çıktım yatak odasına gittim nasıl aglıyorm öyle böyle degil ama balkondan öle baktım oglma minnacık ktya dayanamadım kedi kapıyı tırmalarya öle trımaladım açtım kapıyı aldım ktyu kcagıma hafifi bir agırlık allahım dedim nede agır yavrm dedim drdm ktya cesaretim olsa açıp sratına bakıcam oglmn sonra kaynanam bakmış ben yokum demiş bu nerde sonra beni içeri sokmaya başladılar girmem ya onda alın ya benide bırakıp brası çok sogk dedim sonra baktılar olmuyor eşimi aradılar allahtan yoldaymış eşimde geldi paşa kurban oluym gir diyor yok dedim onuda al içeri yoksa girmem üşür diyorm halen dedi söz içeri gir alıcam sen kutuyu anneme ver dedi kandım tam verdim baktım anneisne işmar etti yalancı almıcaksın içeri üşütr o ben o üşümeisn diye neler yaptım deidm durdum sonarsını hatırlamıyorm bayılmışım gömmeye götürüceklerdi eşim kayınpederim kutyu görünce kayınpederimin elinde başladım aglamay bana ne olr onu götürme yavrm üşür topargın altında benide al götür eşim bir yandan zapdetemiyor kaybnanam bir yandan abgırıyor adam yürüsene eşim yere otrttrd beni elleriyle elelrimi bacaklarıyla bacaklarımı kıstardı ttuyor çıktı gitti kayıpeder eşim aglar ev aglar sonrası gene malm hatırlamıyorm bayılmışım sonra ögrendikki rahim agzı yetmezligi var dililicek

7 sene tedavı gördüm bebeg hamile kalamadım kendiliginden hamile kaldım allah işte oglmda doktora dedik dikiş ve diye hgerek yok boyuda iyi dedi açıklıkta yok dedi 18 haftalıkken gene dogm sancısı başladı eşimle kaynanam vardı yanında serviste dogrdm bebegimi vcanlıydı dogdugunda can çekişe çekişe öldü orasını hiç anlatmıyım yüregin akldırmaz eşim gene agladı ben sinri krizi gene canlı kürtaj kaynanam doktora okadar gelin dedi dik deye yalvardı deid dinlemedin hayde kız kavgaya kapısın neyse onu patolpjiye verdik birşey çıkmadı patoloji sonçlarında bebek boglarak öldü yazıyordu eşim adamın bogazına yapoışmış zor ayırmışlar patolpji raporonda herşey yazıyord aghlamamı durdramadım gene sütlerim boşa gitti eltim benle hamilydi zülüm etti gene brdakile bilir şimdi anlatıpta sinriimi oynatmıyım beni kürtaj eden kadına gittim dediler bnu kaçırma dedim 2 bebegime özele gittim b kerez dedim sigortaya gidicem herşey yolndaydı dikiş atıldı vs okadar ne prolton depont ignesi ne kan sıulandırıcı igne vs hiç birşey oda gitti oda dogm sabcısıyla başladı anlıcagım toplamak gerekirse olayı
1-bende rahiğm agzı açıklıgı var
2-kanda pırtılaşma çıktı homosisteyin
3-pko oldg için ilaç verdi diyoformin
4- rahim filimi çektirdim hiç brişey çıkmadı

anlıcagın kilo veriyim diye bu zaman bebege vesile olmadım maddi drmdan dolayıda ablamın kıız şbatın 15 evleniyor ona gidiyim geliyim annemi memeleketten getiricem işşallah ozaman bebeg vesile olcem canım sadece bana yapılıcak olay
kan slandırıcı igne
4 ilaç içiyorm onlar devam
proluton depont ignesi vrnucam ya ayda 1 yada 2 kere muayene olcam onada çok para ve sabır gerekiyor bilmem anlatabildinmi
kızımda dikişe ragmen drmadı belkim b ilşaçları kllansaydım igneleri olsaydım ömürüm şuan cennete degil koynumda yuyor olucaktı
rabbime sıgındım ben işşallah arda bey vesile olcak tek temennim o

Günaydın kızlar
Bi gün iyi olsam öbür gün nazar mı deyiyo anlamıyorum ki boğazım bi ağrıyor ki sormayın,hasta olucam galiba :2:

Geçmiş olsun canım. Hemen elma şirkesi ile karga yap. Az suda katabilirsin. Mandalina portakal ye canım ara öğünlerinden. Benimde sabahları öğle oluyor sonra ıhlamur çay içinde geçiyor. Rabbim şifa versin.

aslında bende sitelerde görüyorum ama benim durumumda olanlar iğne kullanıyor dediğimde cemil bey önce orda hiç tanımadığın birinemi güveneceksin yoksa benim gibi yıllarını bu işe vermiş bir doktoramı dedi...
neyse zaten iğne verir heralde hamileyken öncesi bişey vermedi.
canım senin pıhtılaşma testlerin ne çıkmıştı, bide sen hamilelikte düşük doz derken iğnemi kullandın?

işte tam bu sebepten doktor doktor gezdim inan hepsi ayrı konuşuyor kafamda karıştı.
Arda beye biişey soruyorum o öyle bir cvb veriyorduki hem tatmin olamiyordum hemde sorularıma devam edemiyordum.
belki ben onla o uyumu soğuk havayı bir türlü kıramadım ondan olmadı yoksa bilgisine ve azmine hayran kalmıştım.
cemil beyde ilk bakışta gülümseyerek girdim içeri yaşlı insanlar sempatik daha babacan geliyor bana.

cnm bu aralar bizim de gündem de bu konu var
herkes dönme diyor, ben de döneceğim diye tuttturuyorum
fakat bizim burdaki karı bir görseniz var ya
sanırım gidip de dönmemek en mantıklısı

Günaydın kızlar

duyaydın varya bizim ismimiz dışında yaşadıklarımızda aynı sanki
sabah öyle bir boğaz ağrısı ile uyandım ki
dün dondurma yemiştim
yutkunamıyorum

kızlar proteins ve homosistein için gelişim labrotuvarı 226tl dedi.
yaptırcam artık maaşı alayım haftaya yaptırayım cemil beye gitmeden hepsi tamamlansın.

birde cemilbey benden şeker yükleme testini istedi.
gizli şeker var mı diye galiba. ailemde var gebeliktede çıktı

şekerde düşük yada erken doğum yaparmı ki??

metal cnm esin bir anlik birsey yapmis gercekten isteyerek soylememistir zaten hatasini anlamis..
chnb cnm iyiki dogdun ogullarinla esinle nice mutlu senelere..
duyaydin hidenisko gecmis olsun..
pasam kolay gelsin cnm..
mini bebi masallah sana ve bebegine bizlere bol bol dua et..

CHNB canım doğum günün kutlu olsun,4 gün önce de büyük ablam senin gibi 36 oldu
Benim faktör v leiden ve hpa-1 de heterozigot mutasyon var,ve evet iğne kullanıyorum canım

Seni yaramaz seni :) benim de dün geceden beri,inşallah hasta olmayız

Evet canım kontrolsüz kan şekeri,düşük,erken doğum veya anne karnında bebek ölümüne sebep olabilir Allah göstermesin

METALcim ıhlamur dün bi bardak korka korka içtim bi zararı olmaz mı ki,ablamın arkadaşı da hamile hasta olmuş böyle sonra kanaması olmuş,doktora çok ıhlamur içtim demiş yapar mı demiş,dr de olabilir daha içme demiş ondan korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…