- Konu Sahibi hidennisko
-
- #36.941
METALcim ıhlamur dün bi bardak korka korka içtim bi zararı olmaz mı ki,ablamın arkadaşı da hamile hasta olmuş böyle sonra kanaması olmuş,doktora çok ıhlamur içtim demiş yapar mı demiş,dr de olabilir daha içme demiş ondan korktum
Kizlar bilgisi olan lutfen yorumlasin bende kan pihtilasmasi varmi faktor v leiden pcr N/N:homozigot normal(mutasyonu tasimiyor) Mt/N:heterezigot(mutasyonu tek alelde tasiyor). Mt/Mt:homozigot mutant(mutasyonu her iki alelde tasiyor). MTHFR 677 mutasyon analizi. N/N:homozigot normal(mutasyonu tasimiyor) Mt/N:heterezigot (mutasyonu tek alelde tasiyor) Mt/Mt:homozigot mutant(mutasyonu her iki alelde tasiyor)
Evet canım izmirde,alsancakta kapalı spor salonun karşısındaki o sıra sıra apartmanlardan birinde,yalnız ücreti biraz tuzlu 300 tl,özel sağlık sigortan varsa doktor formu dolduruyor sen de faturayla beraber sigortaya yolluyorsun belli bi kısmını sigorta geri ödüyor,biz öyle yapmıştık
canim benim cok sagol yorumladigin icin ben ilk bebegimi 6 haftalikti gelismedi kalbi atmadi dediler kaybettim sonra testler yapildi kan pihtilasmasi dediler igne vurulcaksin dediler 2. Hamile kaldim hemen igne ve coraspirine baslatti doktor hersey cok yolundaydi 20. Haftaya kadar hicbir sorun cikmadi sonra biranda kanli bir akinti daha sonra sanci erken dogum yine bebegimi kaybettim umutlarim iyice tukendi artik gittigim doktor rahim agzi yetmezligi dedi bende izmirde namik demir var belki duymussundur ondan randevu aldim gittim test sonuclarima bakti sende kan pihtilasmasi yok ben sana igne vurdurmam dedi simdi ne yapacagimi sasirdim birincide vurmadim bebek gelismedi ikincide vurdum yine olmadi
Pıhtılaşmada faktör II ve faktör V daha önemliymiş..Homozigot mutant heterezigot mutanttan daha tehlikeliymiş.Bildiklerim bunlar arkadaşım..En iyisi bi,r hemotoloğa danışmak.
Birincide iğne olmadım düştü,ikincisinde oldum gene düştü demişsin ama 2.hamieleliğin pıhtılaşma yüzünden değil rahim ağzı yetmezliğinden gitmiş arkadaşım..Moralini bozma lütfen..Önce bir hematologla görüş bakalım o niyecek..Sonra kendi doktorunla konuşursun bu mevzuyu..Serklaj konusunda ne dedi namık bey..Kesinmi dedi?
Günaydın kızlar
Bi gün iyi olsam öbür gün nazar mı deyiyo anlamıyorum kiboğazım bi ağrıyor ki sormayın,hasta olucam galiba :2:
ben de fikrimi söyleyebilir miyim :)
bu kadar sıkı bir diyet yaparsan sonunda yemeklere saldırırsın,işin özü herşeyden azar azar yemek
benim diyabetim yüzünden metabolizmam çok yavaş çalışıyor,diyetisyenime gittim,bana dediği şu oldu:dengeli besleneceksin,her 2-3 saatte bir yiyeceksin,sabah klasik kahvaltı sonra ara öğün mesela meyve yanında çabuk acıkmanı engelleyecek light ayran yada süt beyahut bir avuç fındık(proteinler çabuk acıkmayı engeller),öğle ve akşam yemeklertinde doymalısın bunun için et sebze ve yoğurdunu eksik etme,doymazsan pilav makarna yerine ekmek ye,çünkü bir dilim ekmek 2 küçük kaşık pilav kadar,iki kaşık pilavla doymazsın ama bir dilim ekmekle doyarsın,sonra ekmeğe vücudunun ihtiyacı var ama sadece kepekli değil,her hafta ekmeğini değiştir çünkü kepekli ekmek kansızlık yapıyor
ben haftada 4 gün kardiyo egzersizi 3 ana 3 ara öğün taktiğiyle,hatta arada da canımım çektiği tatlılardan bir kaşık bir çatal ya da bir kare çikolata kahvenin yanında gibi yiyerek önceki gebeliğimden kalan 5 kiloyu bir ayda verdim ve gebe olana kadar da geri almadım,aç da kalmadım hiç,hiçbirşeye saldırma halinde olmadım,tavsiye ederim
unuttum her öğünde de mutlaka az zeytinyağlı bol limonlu tuzsuz salata :)
sevgili meslektaşım öncelikle şunu söylemek isterim çok doğru bir topiktesin,bu topik sayesinde ben çok akıllı donanımlı ve yapıcı kadın arkadaşlarla tanıştım ve onların öneri deneyim ve tecrübelerinden yararlanarak doğru doktorlarla yoluma devam ediyorum allah hepinizden tekrar tekrar razı olsun hakkınızı ödeyemem,benim en büyük şansım yolun daha başındayken bu topiği bulmam ve doğru tecrübeleri evham yapmadan çok çok olumsuz durumlara canımı sıkmamaya çalışarak emin adımlarla ilerliyorum. Google a ilk rahim ağzı ameliyatı yüzünden erken doğum yapan var mı sorusu nu sorduğumda sofikanın cevabıyla karşılaşıp topikle bağlarımı güçlendirdim.biz hayat deneyimlerimizi paylaşmakla yükümlüyüz bir nebzede veee aklımızı kullanarakta en doğru adımları atmalıyız.ben hep şunu söylerim allahın verdiği aklı kullanırım geri kalanıda allahıma havale ederim..biz seçilmiş kadınlarız.unutmayalım.
iyi geceler arkadaşlar,sevgilerimle...
Ağır ölüm
ağır ağır ölür alışkanlığının kölesi olanlar, her gün aynı yoldan yürüyenler, yürüyüş biçimini hiç değiştirmeyenler, giysilerinin rengini değiştirmeye yeltenmeyenler, tanımadıklarıyla konuşmayanlar.
Ağır ağır ölür tutkudan ve duygulanımdan kaçanlar, beyaz üzerinde siyahı tercih edenler, gözleri ışıldatan ve esnemeyi gülümseyişe çeviren ve yanlışlıklarla duygulanımların karşısında onarılmış yüreği küt küt attıran bir demet duygu yerine i harflerinin üzerine nokta koymayı yeğleyenler.
Ağır ağır ölür işlerinde ve sevdalarında mutsuz olup da bu durumu tersine çevirmeyenler, bir düşü gerçekleştirmek adına kesinlik yerine belirsizliğe kalkışmayanlar, hayatlarında bir kez bile mantıklı bir öğüde aldırış etmeyenler.
Ağır ağır ölür yolculuğa çıkmayanlar, okumayanlar, müzik dinlemeyenler, gönlünde incelik barındırmayanlar.
Ağır ağır ölür özsaygılarını ağır ağır yok edenler, kendilerine yardım edilmesine izin vermeyenler, ne kadar şanssız oldukları ve sürekli yağan yağmur hakkında bütün hayatlarınca yakınanlar, daha bir işe koyulmadan o işten el çekenler, bilmedikleri şeyler hakkında soru sormayanlar, bildikleri şeyler hakkındaki soruları yanıtlamayanlar.
Deneyelim ve kaçınalım küçük dozdaki ölümlerden, anımsayalım her zaman: Yaşıyor olmak yalnızca nefes alıp vermekten çok daha büyük bir çabayı gerektirir.
Yalnızca ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.
Pablo neruda
canım ben kan sulandırıcı ilaç kullandım coraspirin igne degilpko var bende onada ilaç verdi ardacık onuda içicem prolton depont igneside olmadım anlıcagın sadece dikiş atılar bana okadar ne kan slandırıcı igne düşük ignesi nede düşük hapi verdiler pko oldugu içinde hap vermediler arda bey bana senin en kötü durumun adam gibi doktora gitmemek dedi işşalah arda bey buldu neden düştügünü ona göre tedavi yaparız işşallah bebegini kucagına alırsın dedi inanıyorum ardaya inanmak istiyorum başka yolu yok tek çarem inanmak malesef
sağ ol canım. Toplam 5 gebelik yaşadım:
Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var. 2 si de gelişmedi 4-5 haftalık gibiydi kese oluştu sadece.1. Ve 4. Gebeliğimdi bunlar.
Ilkinde araştırılmadı.
Sonra iğnesiz 38 haftaya gelip doğum yaptım.(8 yaşında oğlum var-29 artı 4 te 4 cm açılmam oldu tedavi gördüm yatarak tamamladım)5 yıl sonra 25 haftalık kaybım var. 800 gram doğdu 4 gün yaşadı.bu kayıpta pıhtılaşmam da çıktı r.a. Yetmezliği dee.
Sonra 8 haftalık 2. Erken düşük. . Bunda 0.45 kan sulandırıcı kullandım. Ayrıca eşimde 47 ve 48 xyy genetik bozukluk çıktı. Düşüğe bunun da sebep olabileceği. Pgt li tüp bebek denedik olmadı.
5. Hamileliğimde kan sulandırıcı iğne oldum. Rahim ağzı uzunluğum 12. Haftada 1.8 di laparoskopik serklaj oldum. Proluton depot iğne her hafta oldum 34 e dek. 14 kasım 2012 de doğdu oğlum.... Yalnız 5. De serklaj vardı...
bugün doğum günüm. 36 yaşındayım....
sahbamus
şimdi arkadaşım şu sordklarını toparlıyalım
Ben 3 bebegimi kaybettim ilk bebegimi 22 yaşında hamile kaldım eylülde martın 6 dogrdum tam tamına bebegim 20 haftalıktı oglmda 3 kere kanamam oldu 3 kanamadan sonra akşam dogm sancısıymış ne biliyim doguma gittim gece agrı çektim sabahta aynı doktoruma gittim özeldi ablamla ogünde çok kalabalık allahım ablamla gittik halk günüymüş neyse dediler başka zaman gelin dedik kanama vs var tamam dediler ben sancıdan kıvranıyorm neyse kimse yer vermez asisitana dedik doktro baksın diye asisitan içeri girip bakıyor sonra bir ses yok ablam kdrd hasta var kanaması var vs bakmıyorsnz diye içeri aldılar doktor dedi ne old kanamam var vs dedi geö bakalım tam yataga zandım hayda kan boşaldı benden battı her tarafımdedi acil hastaneye gitmem lazım beni bir güzel başından attı şişli etfale gittim hay gitmez olaydım ne laflar ama ilk acile gittik doktor bana ne ottryorsn yat ta bakalım dedi kanamana nasıl korkuyorm baktı dedi yallah 3 kata oraya gittik ablam ben kaynanam eşim işte içeri griidm doktro sevdeye zan dedi zandım ne yayılmışsın malak gibi ben nere oturucam dedi baktı kalk çatala dedi baktı sonra başka doktor çagırdı dedim 2 doktora ne olr canım çok yanıyor deidm korkma canım canını acıtmıcam dedi allah razı olsun baktı jelle aralarında konuşma geçti ama ilk bakan doktora hakkımı helal etmicem it azarlar gibi azarladı afedersin dedim yatıcakmıyım demezmi hadi anam üst kata çıkıyorsun rahim 9 cm açılmış dogumn var dışarı çıktım ablam kaynanam bakıyor sratıma ablam ne old dedi ben abla dogma gidiyormuşum ablam ney ablam derki o sratın halen gözümün önünde 18 çıktı tansiyonm benim üzüntüden dogm hane kapısına geldik ablama sarıldım nasıl aglıyorum öle böyle degil abla sende gel beni bırakma zor ayırdılar bizi içeri giridm bir sürü asisitan allahım ne berbat hastaneydi öle 1.30 girdim doguma 10 dogrdm gelip gidip baktılar altan en son bagırdım bebek geliyor diye allahım kimse yok bebegin kafası geldi suym boşaldı doktor bagırma geldik dedi hayde doguma sonrası malm canlı kürtaj eşime kardeşi haber vermiş ablam dediki geldi hastaney dedi demiş bebek paşa iyimi demiş eşim ablamda annesinde ses yok annesi yavrm paşa iyide bebeginiz cennete gitti demiş eşimde nasıl deyip aglamaya başlamış ablam yemin ediyor çöktü kenara sırtını dvara vermiş kafasını vura vura duvara nasıl vrdysa artım tüm doktorlar dışarı çıkmış ne olyor diye anlıcagın 12 gibi odaya aldılar sinirleriniz oynamasın daha neler yasadım o dogum hanede eve geldik bebegide verdiler bize hoş ben aldım hasta bakıcı kızım 500 gramdan aşagısını çöpe atıyolar dedi al dedi patalojiye vermedim oglm kıyamazdımki eve geldik ablam kaynanam kaynanama gittik eşim deli gibi kan testimi başka hastaneye götürdü birde lohusa lohsa kaynanamdan azar yedim hastaneden onn bnn parasıyla çıkmtım kendi babamın ve eşimin arkadaşının parasıyla eşim işe yeni girmişti malesef 3 gün olmuştu eşime diyorum canım parayı ne yaptın annem veriri dedi anneisne sordk para yok benden dedi neyse ya sinirlerim oynamasın hastaneden eve geldik allahım bir kar yagıyor öyle böle degil martın 6 sı sen düşün balkona koydlar bebegi kokmasın diye içeri sıcak aglamaya başladım abla dışarısı soguk içeri sıcak oglm üşür nasıl aglıyorum ama baktı ablam olmuyor küçük kaynımı yolladı bakkala dedi küçük kt alda gel alah var çock aldı geldi neyse içine koydular üstüne minder elimi tutt bak paşa üşümez dedi gene dedim abla üşür benide atın dışarı onu alın içeri ben üşümeye razıyım kaynanam bri yandan paşa kendine gel o cennete gitti üşümez desede anne yüregi işte sonrası ömalm agıtlar yaktım durdum
Neyi unutmyorm biliyormsn eltim mikrobnun bebegime yaratık gibi davranmasına kızdım kaynanam dediki balkondan patatesi getirde yemek atalım ocaga dedi eltimde aynı ş kelan ay ben korkarım midem kalkmaz orda bebek vat gitmem dedi bir otryolardı ozaman kaynanamla bende kızdı benim bebegim yaratıkmı dedim bebeg bakmışlar eltimde içinde ay yende bir görsen kollarını vucudnu damar gibi sratının şeklide irşeyden igrenirsinizya öle bakıyordu agladım durdum ablam kızdı o ne demek kızım ya zetn üzülüyor sakın dedi deme öle ben çıktım yatak odasına gittim nasıl aglıyorm öyle böyle degil amabalkondan öle baktım oglma minnacık ktya dayanamadım kedi kapıyı tırmalarya öle trımaladım açtım kapıyı aldım ktyu kcagıma hafifi bir agırlık allahım dedim nede agır yavrm dedim drdm ktya cesaretim olsa açıp sratına bakıcam oglmn sonra kaynanam bakmış ben yokum demiş bu nerde sonra beni içeri sokmaya başladılar girmem ya onda alın ya benide bırakıp brası çok sogk dedim sonra baktılar olmuyor eşimi aradılar allahtan yoldaymış eşimde geldi paşa kurban oluym gir diyor yok dedim onuda al içeri yoksa girmem üşür diyorm halen dedi söz içeri gir alıcam sen kutuyu anneme ver dedi kandım tam verdim baktım anneisne işmar etti yalancı almıcaksın içeri üşütr o ben o üşümeisn diye neler yaptım deidm durdum sonarsını hatırlamıyorm bayılmışım gömmeye götürüceklerdi eşim kayınpederim kutyu görünce kayınpederimin elinde başladım aglamay bana ne olr onu götürme yavrm üşür topargın altında benide al götür eşim bir yandan zapdetemiyor kaybnanam bir yandan abgırıyor adam yürüsene eşim yere otrttrd beni elleriyle elelrimi bacaklarıyla bacaklarımı kıstardı ttuyor çıktı gitti kayıpeder eşim aglar ev aglar sonrası gene malm hatırlamıyorm bayılmışım Sonra ögrendikki rahim agzı yetmezligi var dililicek
7 sene tedavı gördüm bebeg hamile kalamadım kendiliginden hamile kaldım allah işte oglmda doktora dedik dikiş ve diye hgerek yok boyuda iyi dedi açıklıkta yok dedi 18 haftalıkken gene dogm sancısı başladı eşimle kaynanam vardı yanında serviste dogrdm bebegimi vcanlıydı dogdugunda can çekişe çekişe öldüorasını hiç anlatmıyım yüregin akldırmaz eşim gene agladı ben sinri krizi gene canlı kürtaj kaynanam doktora okadar gelin dedi dik deye yalvardı deid dinlemedin hayde kız kavgaya kapısın neyse onu patolpjiye verdik birşey çıkmadı patoloji sonçlarında bebek boglarak öldü yazıyordu eşim adamın bogazına yapoışmış zor ayırmışlar patolpji raporonda herşey yazıyord aghlamamı durdramadım gene sütlerim boşa gitti eltim benle hamilydi zülüm etti gene brdakile bilir şimdi anlatıpta sinriimi oynatmıyım beni kürtaj eden kadına gittim dediler bnu kaçırma dedim 2 bebegime özele gittim b kerez dedim sigortaya gidicem herşey yolndaydı dikiş atıldı vs okadar ne prolton depont ignesi ne kan sıulandırıcı igne vs hiç birşey oda gitti oda dogm sabcısıyla başladı anlıcagım toplamak gerekirse olayı
1-bende rahiğm agzı açıklıgı var
2-kanda pırtılaşma çıktı homosisteyin
3-pko oldg için ilaç verdi diyoformin
4- rahim filimi çektirdim hiç brişey çıkmadı
anlıcagın kilo veriyim diye bu zaman bebege vesile olmadım maddi drmdan dolayıda ablamın kıız şbatın 15 evleniyor ona gidiyim geliyim annemi memeleketten getiricem işşallah ozaman bebeg vesile olcem canım sadece bana yapılıcak olay
kan slandırıcı igne
4 ilaç içiyorm onlar devam
proluton depont ignesi vrnucam ya ayda 1 yada 2 kere muayene olcam onada çok para ve sabır gerekiyor bilmem anlatabildinmi
kızımda dikişe ragmen drmadı belkim b ilşaçları kllansaydım igneleri olsaydım ömürüm şuan cennete degil koynumda yuyor olucaktı
Rabbime sıgındım ben işşallah arda bey vesile olcak tek temennim o
Evet canim 2.de hamileyken gittigim doktor rahim agzi yetmezligi dedi sonra riskli gebelik sinifina giriyorsun artik dedi namik demire git dedi namik demire gittim ben aralik 20 gibi falan suan lohusasin sana bakmam dedi test sonuclarima bakti birde rahim filmime bakti rahimde bir sikinti gozukmuyor filmde dedi pihtilasma sonuclarima bakti sende pihtilasma yok ben senin gibi cok hasta dogurttum igne kullandirmadan dedi bakalim ocak sonu gibi randevu verdi alttan bakicakmis birde rahim agzi yetmezligi ile ilgili testler yapicakmis canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?