Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım doğum günün kutlu olsun..çocuklarınla,eşinle daha nice sağlıklı,huzurlu,mutlu yıllar görün inşallah.

Duyaydın geçmiş olsun canım..Ihlamurdan zarar gelmez ama hiç bir şeyi alışkanlık haline getirmemek lazıımmış..Faydalı diye bildiğimiz şeyleri bile her gün yapmamak gerekiyormuş..Hamilelikte dahada önemli bu..Bence ıhlamurunu az koyup demle..Maksat boğazı yumuşak tutmak ve bol sıvı almak..Tarçında atarsın içine..Birde evde meyva varsa elma,limon,tarçın,at hepsini cezveye demle..Ondanda iç bol bol.

Chnb dogum gunun kutlu olsun nice mutlu yıllara

Duaydin,paşam,Metal gecmis olsun,ıhlamurun zararlı oldugnu ilk defa duyuyorum,benimde bı kaç gündür boğazlarımda yanma var sabahları çay yerine iciyorum,dün doktorumada söyledim bisey demedi,pastil tavsiye etti dünden beride pastil alıyorum

Pıhtılaşmada faktör II ve faktör V daha önemliymiş..Homozigot mutant heterezigot mutanttan daha tehlikeliymiş.Bildiklerim bunlar arkadaşım..En iyisi bi,r hemotoloğa danışmak.

Canim ozel saglik sigortam yok maalesef yaptirmak istedim ama yapmiyorlar bana sabikali kabul ediyorlar 2 kayip oldugu icin para onemli degil canim yeterki sorunumu cozsunler sende kendine dikkat et allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin sende dikis varmi

Birincide iğne olmadım düştü,ikincisinde oldum gene düştü demişsin ama 2.hamieleliğin pıhtılaşma yüzünden değil rahim ağzı yetmezliğinden gitmiş arkadaşım..Moralini bozma lütfen..Önce bir hematologla görüş bakalım o niyecek..Sonra kendi doktorunla konuşursun bu mevzuyu..Serklaj konusunda ne dedi namık bey..Kesinmi dedi?

Pıhtılaşmada faktör II ve faktör V daha önemliymiş..Homozigot mutant heterezigot mutanttan daha tehlikeliymiş.Bildiklerim bunlar arkadaşım..En iyisi bi,r hemotoloğa danışmak.

Cok sagol canim yorumladigin icin inan icim parcalaniyor zaten kayiplarimdan dolayi 3. Ye hamile kalinca riske atmak istemiyorum zaten suan korunma donemindeyim tam 40 gun oldu bebegimi kaybedeli seninde dedigin gibi bir hematologa gidicem hatta duyaydin arkadasimiz sagolsun bana iyi bir hematolog onerdi ona gidicem canim

Evet canim 2.de hamileyken gittigim doktor rahim agzi yetmezligi dedi sonra riskli gebelik sinifina giriyorsun artik dedi namik demire git dedi namik demire gittim ben aralik 20 gibi falan suan lohusasin sana bakmam dedi test sonuclarima bakti birde rahim filmime bakti rahimde bir sikinti gozukmuyor filmde dedi pihtilasma sonuclarima bakti sende pihtilasma yok ben senin gibi cok hasta dogurttum igne kullandirmadan dedi bakalim ocak sonu gibi randevu verdi alttan bakicakmis birde rahim agzi yetmezligi ile ilgili testler yapicakmis canim

Günaydın kızlar
Bi gün iyi olsam öbür gün nazar mı deyiyo anlamıyorum ki boğazım bi ağrıyor ki sormayın,hasta olucam galiba :2:

Canim cok gecmis olsun sicak birseyler ic canim ama bitki caylari ozellikle adacayi icme rahim kasilmasi yapiyormus bitki caylari sadece gunde bir bardak ihlamur veriyor doktorlar

teşekkürler canım...bende istiyorum aslında diyetisyene gitmeyi ama işte diyet işi de çok erindiriyo adamı yaa....eşin başka yemek yiyo sen farklı yemek yiyosun..ve ara öğün yemiyorum ki hiç..anca arada 3-4 saatlerinde abur cubur yerim yane :) aslında önemli olan yağdan vermek...su kaybı olmucak vucütta ve ilk verilen kilolar yağ değildir sudur yani..şuan 42 bedenim..aaahh o eski günlerime 6 yıl öncesi 38 bedene düşsem ...ahhhh

senin problemin nedir saftunç..kaç gebelik yaşadın....sendemi erken doğum yaptın kaybettin bebeklerini

şiir için teşekkürler...branşın nedir saftunç....ama sanıyorum sen psikologsun :)

bende bu son gebeliğimde hıbor göbekten iğne oldum hergün...ve corasprin hap kullandım hergün...amma velakin yine olmadı ....

Peki bişi sorcam...bu arda beye gittin...ne kadar muayene parası verdin ve tetlerini de yaptırdın sanırım testlere ne kadar verdin...ve arda bey sana alttanmı dikiş atacağını yoksa laparoskopik mi dikiş atacağını söyledi?ne dedi? Ve sordunmu bunlar kaç paraymış kaça atıyor dikişi....

Ve ben bu doktora gitsem nasıl olurki..evim barkım kastamonuda...yol bilmem iz bilmem istanbulda....yani dikiş attırıp evimemi döneyim kontrollerimede gitmeyi isterim yani...nasıl olur bilmiyorum....

chnb arkadaşım 8 yaşındaki oğlun kaçıncı gebeliğinde dünyaya geldi...ve bu gebeliğinde rahim ağzı yetmezliği yokmuydu yani??? Bende onu anlamıyorum...zaten bi çocuk doğuruyosun problemsiz sonra neden çıkıyor bu problemler...hadi başından beri hiç doğuramama..onu anlarım..ama doğurup sonra pıhtılaşmanın ve yetmezliğin olması ilginç geliyo bana....

Ayrıca chnb arkadaşım bu son 5. Gebeliğinde laparoskopik serklajı arda beye yaptırdındı demi..unutmuş olabilirim eski yazdıklarından...ve yattınmıydı full???

ay ben o doktorların eltinin kaynanaın saygı maygı dinlemem saçını başını yolarım bu iş isterse boşanmaya gitsin...o nasıl davranmalar öyle...terbiyesizler...hele o doktorun bende oturayım mala gibi uzanmışsın diye tabiri cinnet geçirdirdi valla burda okurken beni...ezik mi durdun ne yaptın öyle.....ezdirmiceksin kendini...nasıl başlarsan evliliğinde öyle gider...dik duracaksın...valla ben bakıyorumda ne güçlü kadınmışım...eşim ve ben hastanede doğum yaptıktan sonra kutuya koydular peçeteye sarıp aldık geldik eşim gitti bi ağacın altına gömdü o kadar...öyle sen gibi olmadım..bütün gebeliklerimde aynısını yaşadık....ve kimsemizde yok burda....eşim ve ben...eşim doğumhaneye girdiğimde yanımdaydı..dedi..üzme sıkma canını sana bişey olmasın bidaha olur diye doğumhaneye yolladı beni...onun sayesinde ben böyle moralim iyi zaten..hayat devam ediyor ne yapalım...yapacak bişey yok.....sıkma canını...ama gerçekten sinirlerim bozuldu eşin tarafının böyle davranmalarına....gidecem eve kaynanamdan alacam hıncımı dermişim :) konyadan misafirliğe geldilerde... :) bende sınıfımdan yazıyorum :)

Korunma süresini ne kadar tavsiye ettiler..Bende 23.haftalık doğum yapmıştım..Bana bir dr 3 ay dedi.Diğeri 6 ay korun vücut kendine gelsin dedi..Zaten kanamam uzun sürdü..6ayım doldu yeni..

sahbamus dogrumu okudum bilmiyorum ama esin bebeginizi agacin altinami gomdu inmiyorum sok sok sok oldum umarim yanlis okumusum yanlis anlamisimdir

Teyzelere bir selam verelim dedik.Umarım herkes iyidir.Boş verin kaynanaları,doktorları,eşleri.Bazen çok kırıcı oluyorlar.rahatınıza bakın.Moralinizi bozmayın,rakibinizi bozun.(Çok sıradan ve iğrenç bir espiri oldu:))Allah iyiliğinizi ve sabrınızı versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…