Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sağol canım,Allah sana da nasip etsin sağlıkla inşallah
Benim 20 haftalık kaybım var,onda dikiş yoktu,bu gebeliğimde var
Regrete isimli arkadaşımız bu sigorta işiyle ilgili çalışıyor,arkadaşlarda numarası varsa bir danış istersen,sabıkalı muamelesi olur mu hiç ya öyle saçma şey

sahbamus dogrumu okudum bilmiyorum ama esin bebeginizi agacin altinami gomdu inmiyorum sok sok sok oldum umarim yanlis okumusum yanlis anlamisimdir
mezarlıkta ağacın altına gömdü...zaten 4 gebeliğimde ilkini sayma öğrendikten 1 hafta sonra kendiliğinden düşmüş... 2.si 2,5 aylık kürtaj oldum hiç aklıma gelmedi sormadılarda hastanede....vermediler bana ...tıbbi atık diye attılar heralde... 3.sü ise alanyada 20 haftalıktı onu aldık eşimle kardeşim mezarlığa götürdüler ağacın altına gömmüşler....sonra tayin olduk kastamonuya geldik 4. Yüde burda mezarlığa yakın kadınların ekip biçtiği bi bahçede ağacın altına gömmüş...komşu göstermiş buraya gömebilirsin felan demiş öyle yani...anormal mi geldi bu durum..yani ölüler gibi hoca eşliğinde mezaramı gömecektim...

Geçen doktorum programına çıkmıştı gürkan kubilay...solüstan tozundan bahsetti...vücuttaki yağları emiyor doğal yollarla dışarı atıyor...ve deney yapmıştı..bardağa su koydu üstünede yağ...sonra üstüne solüstan tozunu döktü ...hakkattende toz yağı emdi ve suyun dibine çöktü üstünde su berrak bişekilde duruyodu...yani dediki yemeklerden hemen önce 1 bardak suda eritip içeceksin ki yediğin yemeğin yağını emsin vücuttan atsın...yağ dışında diğer vitaminlerini alasın...göya bu tozla istediğini yiyerek zayıflayabiliyomuşsun...gerçekten 150 kilo bi kız vardı 8 ay sonra 85 kiloya düşmüş olarak geldi...bende araştırdım bu solüstan yengeç gibi kabuklu deniz canlıların kabuklarından elde ediliyormuş...ve daha öncesinde vücutta olan yağlarıda zamanla yok ediyomuş... Aslında denemeye değer...araştırıyorum bakalım....

Amiin rabbim bekleyen herkese bu günleri göstersin.Sanada kolay ve rahat bir doğum diliyorum,senin ve bebeğin için sağlıklı güzel bir doğum olsun inşallah.Allah kurtarsın:)

Günaydın kızlar
Bi gün iyi olsam öbür gün nazar mı deyiyo anlamıyorum ki boğazım bi ağrıyor ki sormayın,hasta olucam galiba :2:

Canım benim son haftalar baya zorlu geçiyor senin için,Allah yardımcın olsun Rabbim bebişede sanada şifa versin.Allahın izniyle 37-38lere bişey kalmadı.Allah kolaylık versin inşallah herşey yolunda gidicek ve bebişini bu sıkıntılara rağmen allahın izniyle sağlıklı sıhhatli bir şekilde zamanında kucaklayacaksın.bol bol meyve ye ve sıvı tüket canım

canım ben doktora sormuştum günde 1-2 bardak içebilirsin ıhlamur,adaçayı demişti ben de içiyorum genelde kahvaltıda

Son düzenleme:
Canım sağolasın amin,darısı da başınıza inşallah
Meyve her ara öğünümde yiyorum,elma,portakal,mandalin,kivi ama demekki olacağı varmış,ıhlamur günde1-2 fşncan içeyim diyorum,annem içine tarçın ve havlican da koyuyor,bizim evin meşhur hasta çayı :)

sahbamus cnm benim ilk iki hamileligimde biz alip gomduk mezarliga normal mezar oldu kucuk..
iki gun yasayan kizimda ise cenaze namazi bile kilindi isim koyduk cunku imama sorduk namazi kilinmali yasadiysa isimde konulmali diye bana ondan garip geldi..
normalde hastanede dusuk dahi olsa yasak cnm cope atilmaz kanunlarimizdada yok oyle birsey dusukler toplu mezarlara gomulur yasayanlar ve sonradan olen bebekler ise hastanede kalsa bile onlar ayri gomuyorlar yasadiklari icin yasak cnm hem gunah cnm mezarlikta bi agacin dibine gomulmesi caizmi onu bilemiyorum cnm hatta yeni kanuna gore eger mezar tasi yapmazsan 5 yil icinde uzerine birini de gomebilirlermis..
ben mezar tasi yaptirmadim ama bu beni cok uzuyor dusundukce kotu oluyorum..

Canım arkadaşlarım çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Çok seviyorum sizleri... Herbirinizin ayrı yeri var gönlümde

duyaydin cnm sana bi sey sorucam cnm seninde benim gibi 20 haftalik kaybin var yani rahmin 20 ye kadar tasiyor peki bu hamileliginde kasilmalarin varmi kacinci haftada basladi dr bu duruma ne diyor cnm simdiden tesekkurler

Canım benim de 25 haftalık oğlumun durumunu sorduk hocaya. Yaşadığı için normal insan gibi olur dedi. Normal insan merasimi oldu tek hoca namazda hakkınızı helal eder misiniz demedi melekler diye... Bizim yaşamadığı halde kulağına da ismini koymuş hoca... Biz hemen 1 hafta içinde mermerini de yaptırdık yeri kaybolsun istemedik.

Sen de yaptır ilerde...

Emzirenler kullanabilir mi? İyice araştır sonuçları yazarsan sevinirim...

canım ben doktora sormuştum günde 1-2 bardak içebilirsin ıhlamur,adaçayı demişti ben de içiyorum genelde kahvaltıda

Canım adaçayı rahim kasılmalarına neden olur. Adet döneminde başlarda kanama olana dek leke olur ya içince kanamayı hızlandırır. Bnce içme onu...

Canım 5 gebelikten 2. gebeliğimdi. Onda da başta düşük tehdidi vardı lekelnmem oldu progestan içtim. 12 de kestik. 4.5 aylıkken okul kapandı evde yorulmuyordum. 29 artı 4 te edirneden istanbula yolculuk yaptım ishal oldum çok erik yemiştim yolda. o gece acillik oldum. serum verdiler sabah sancım vardı hala hafiften. başka hastaneye gittik. nst de sancı vardı zeynep kamile sevk ettiler gittik 4 cm açılma vardı. 35 e dek hep yattım yalnız banyo ve wc... yani problemsiz değilmiş.

pıhtılaşma evet bana da öyle ilginç geliyor. Ama çok değişik bu konular kimini etkiliyor kimi bebeği etkilemiyor. bir arkadaş var bir kızı var sonra 10 tane düşük yapmış o da saydıklarım diyor...gerçi genetik sorunu da var...
işte 5 yıl sonra 25 haftalık doğum yaptım. 7 ay sonra düşük. burada epey bir arkadaş gitti prof cemil akgül dedi benim doğuştan rahim boynun çok kısa. serklaj şart ve herkes yapamaz sana serklaj dedi. (ki 10 gün önce buradaki dr m smer aldı dedi hala kısa rahim ağzı uzunluğun dedi)
ben evet arda beye yaptırdım. laparoskopik 3 saat sürdü... full yattım . ilk gittiğinde istanbul turuna çık demiyorum ama evde gezebilirsin hem pıhtılaşman var kaş yapalım derken göz çıkarmayalım dedi. ama erken kısalınca hep yattım. hastanede bile kapıda tekerlekli sandalyeyle götürdüler beklerken de nst odasında yatarak bekliyordum sıramı...

geçmiş olsun canım...

sen sevmişsin cemil hocayı bu önemli bir şey canım...

geçmiş olsun canım... dönme sakın allah korusun nüfus kağıdında doğum yeri ataşehir yazmaz...

canım daha önce yazdım kanı alırken eskiden yaptırdım arda bey tekrarlat dedi de. taze kanla hemen çalışılsın dedi de. bekleyince değişiyormuş protein s sonucu... gelişim şu fenerbahçe stadına yakın olan mı ben de orada yaptırdım...

her şey gönlünce olsun canım...

umudum cevap yazmıştım yukarıdaki mesajı. gördün mü canım?

duyaydin cnm sana bi sey sorucam cnm seninde benim gibi 20 haftalik kaybin var yani rahmin 20 ye kadar tasiyor peki bu hamileliginde kasilmalarin varmi kacinci haftada basladi dr bu duruma ne diyor cnm simdiden tesekkurler
Canım 15. haftamda falan başladı hemen sertklaj sonrası diyebiliriz,10 gün kadar hastanede yattım magnezyum serum verdiler,ve hep oluyor kasılma,doktor düzenli olmadığı sürece sıkıntı değil dedi ama insan endişe ediyor tabi

Kizlar deprem oldu burda ne kotu salladı avizler hala sallanıyor,uzun sürdü sanki ve evde yanlızim offff
Canım biz de izmirde hissettik,eşim aradfı onlar da bankada hissetmişler,zeminden geldi sanki,saroz körfezi 6,2 miş

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,

Haftasonundan beri geçmişi okuyamadım giriyorum girmemle çıkmam bir oluyor.. hem işyerinde işler yoğun hem evde :)
Herkes iyidir umarım.. Biri bana özet geçebilir mi? Hem durumlar ile ilgili hem de öğrendiklerimiz ile ilgili :)

Bak şimdi tesadüf sayfada ıhlamurun zararlı olduğunu okudum.. ne zararı varmış? Ben her gün içiyorum gerçi iyileşemedim halen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…