Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Depremi biz de çok hissettik işyerinde.. Burası 10.kat Balmumcu da.

Evde de kayınvalidemi aradım o da 10.katta hissetmemiş.. gerçi oğlanı uyutuyormuş tam o sırada.

Herkese geçmiş olsun.. Valla bu karda kışta Alllah ım göstermesin..

Mhumudihaba , eylülgülü,duyaydın
Canlar geçmiş olsun Rabbim Birdaha duyurmasın, yaşatmasın.
Allah'ın bizi afetlerinden Koruu.

chnb cnm ben uc yil ara verdim bi defa gittim bulamadim otlardan agliya agliya eve geldim dahada gitmedim..
duyaydin cnm magnezyumu damardan mi verdiler vede kasilmani gecirdimi cnm benimde var gecikmek istemiyorum olmazsa bu hafta sonu dr giderim cnm dr mu yatirdi yoksa senmi yatmak istedin

bugün doğum günüm. 36 yaşındayım....
canım arkadaşım iyiki doğmuşsun,tanımışız seni...
ailenle sağlıklı,mutlu nice yıllar diliyorum sana

gurbetci benim 23haftalık kızımda da dedemin yanına köye gömdük..
merkezde amcamların oldugu aile mezarlıgımızda var ama babam oraya cok sık gider oraya gömmeyin dayanamam demiş.
sanırım her gittiginde görmek hatırlamak istemedi

beni götürmediler gömmeye ama annem eşim teyzem eniştem kardeşlerim dayım çocuklarıyla esleriyle kalabalık olup gitmişler.köyün hocası okumuş..mezarı derin kazın bebek diye düşünmeyin demiş...yoksa köpekler falan eşeliyormus biliyormusun

ismini de koymuşlar.eşim Duru koymak istiyordu merry demiş..hocada Fatma Duru demiş ismiyle gömülmüş..
etrafını taşla çevirmişler yazın daha güzel birsey yaptırcagız inşallah ...

Son düzenleme:
Kizlar deprem oldu burda ne kotu salladı avizler hala sallanıyor,uzun sürdü sanki ve evde yanlızim offff

çok korktum ya halen karnım ağırıyor

deprem oldu 6.2 avizeleri görmeliydiniz

biz kızımla uyuyoduk bişi duymadık...bize çok yakın kimbilir nasıl sallandı.
Allah korusun inşallah kış kıyamet..

aaaa ıhlamur zararlımıymış...

bende her sabah 1-2 fincan içiyorum...kızımda içmek istiyor diye çay yapmıyorum..limonlu içiyoruz...

önceki hamileliğimde de içmiştim..zararlı mı gerçekten???

doktorum içebilirsin demiştiii

benimde 23 haftalık kızımı mezarlığa eşimin dedelerinin arasına gömmüşler....

ben gidemedim tabi..
eşim,dedesi,enişteler falan Hocayla beraber gömmüşler...
kızım ölü doğduğu için cenaze namazı kılınmadı..
eşim yetişkin insan gibi mezar hazırlanmış gayet derindi tahtaları falan hazırdı dedi...zaten hastaneden yıkayıp kefenleyip vermişlerdi...
hoca kulağına okumamış ama ben adını Fatma Nur koydum kızımın..
şimdilik sadece tahta çakılı başucunda ama aile mezarlığında kaybolmaz yani..eşim mermer siparişi verdi..

çok büyük bişi düşünmüyoruz mermer yeterli olur diye düşündük...

ilk gidişimde çok kötü oldum çok ağladım..
allahım tekrar yaşatmasın inşallah...

hayırla sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin Allahım

Evet canım damardan verdiler,10 gün boyunca ilk önce yüksek dozda giderek azaltarak kestiler,iyi gelmişti ama çok baş ağrısı ve ateş basması yapıyor

kızlar bugün dahiliye de randevum vardı şekerim için..
açlık ve tokluk şekerime bakıldı..allahıma şükür diyet işe yaramış değerlerim iyi çıktı maşallahhh...

doktor insüline gerek yok diyete devam sonuç gayet iyi dedi..

çocuk gibi sevindim...arada iyi şeylerde olsun demi ama...

gitmişken kan idrar tahlilide yaptırdım onlarda iyi çıktı maşallahhh diyim ..

inşallah böyle devam eder...

1 ayı geçti 64 kilodoyum...minişim büyüyodur inşallahhhhhh

Son düzenleme:

amin....nasıl büyük bir acı...

aynı şeyleri yaşamışız arkadaşım..
senin yeni melegin göbüşünde bile..benim daha 2 ay korunmam var...
Allah sizi birbirinizden ayırmasın sağlıkla al kucagına insallah

Canım ben Özel Eğitim Uzmanıyım Hayat birazcık psikolog gibi etti doğrusun :)Benim hiç bebeğim olmadı Rahim Ağzı Kanserinden döndüm ameliyat oldum Çok şükür erken teşhisle kansere öncü olan lezyonlar temizlendi ama artık bu kanser hücrelerinin bende olduğunu bilerek daha dikkatli ve sağlıklı yaşamaya çalışıyorum.Biran önce bebeğin olsun komple rahimini alabilirz kanser olmanı engellemek için dediler Bebiş yapmaya çalışıyoruz ama yok yok.OPERATİF histeroskopi oldum ekimde, uğraşıyoruz bakalım hayırlısı dedik yolumuza devam ediyoruz.RAHİM AĞZINDAN opersyon geçirdiğim için erken doğum riski taşıdığım söylendi dikiş atmalaıyız dendi Ama en son topik sayesinde Arda Lembete gittim dikiş gerekmeyebilir rahim ağzın iyi dediler ama yinede gebe olursam Arda beye gidecem şansa bırakamam böyle canııımm.

valla benim bebeği eşim gitti kazma kürekle mezarlıkta ağacın altına gömdü geldii..siz bariz normal insan gibi gömmüşsünüz..köpekler eşeler doğru diyosun..doğru valla..derin kazması lazım...nasıl kazdı gömdü bilmiyorum açıkçası...

ne güzel doğurdun kurtuldun.... darısı başımıza...

ne güzel doğurdun kurtuldun.... darısı başımıza...

emzirenler için kanıtlanan bişey yok...onun için kullanmayın diyor...

herkes normal insan gibi gömmüş ..... yasalar nasıl diyor bilmiyom bu konuda açıkçası.....neyse yaptırırsın sende ilerde mezar taşı ....dert etme...

hadi yaa..çok geçmiş olsun ...inşallah biran önce gebe kalırsın...incir kürü denesene....hamile kalmak isteyenler bu kürü uyguluyor genelde...

sahbamus bizde bilmiyorduk ogrendik sende ogrenmis oldun Allahim tekrarlatmasin insallah..
duyaydin cnm arkadasin sen oyle diyince ben tam telaslandim yine kasilmam var ya Allahim senaryo ayni diger dikisimden de dolayi 17 haftalikken hastaneye yatmistim bisey vermediler ...
kasilmam olunca esime demiyordum cunku agliyor ve bende agliyorum o zaman daha kotu ...
demin esim geldi yemek yedik dedim selim kasilmam var lutfen dr beni dinlemiyor sen ara agladim yeter ayni seyleri yasiyorum yalvaririm bisey yap ..
hemen ozgur beyi aradi bisey yapin hastaneye yatirin riskli haftalar gecene kadar..
dr da tamam ben yarin hacettepeyi ariyim bi oda ayarlasinlar orada tedavi edilsin riskli haftalar gecene kadar ...
Allahim insan hem aglar hemde gulermi ben guluyordum cocuk gibi resmen hamd olsun kizlar yarin belli olur lutfen dua edin bos yer olsun 28 e kadar gelsem isterse cikarsin valla umrumda degil Allahim sana sigindim beni yari yolda birakma ..
kizlar dua bekliyorum sizden..

Canim suan kacinci haftadasin sen bende 20. Haftada kaybettim bebegimi dikis yoktu gercekten dikis ise yariyormu bana doktor subat sonu korunmayi birakin dedi artik istesemde yaptiramam herhalde ozel sigorta bekleme suresi falan varya

Canım benim hakkında hayırlısı ne ise Rabbim onu nasip etsin. Üzme kendini. Bak Dr da artık anlıyor seni. Gör bak bundan sonra birbirinizi daha iyi anlayacak ve iletişim kuracaksınız. Allah'a emanet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…