Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar daha öncede yazdım mı hatırlamıyorum ama size birşey soracağım
biz kızın kordon kanını saklatmaya karar verdik, acıbadem hastanesi ile anlaştık
fakat bazıları diyor ki sadece ticari amaçlı türkiyede saklamalar, kesinlikle uygun koşullarda saklanmıyor, kullanma ihtiyacı durumunda kanın bozuldugunu söylüyorlar falan filan diye herkes bir yorum yapıyor
yakınınızda bu konu ile ilgili tarafsız yorum yapabilecek olan bilgi sahibi birileri varsa benim için danışır mısınız?
ben perşembe günü kontrole geldiğimde oğlumun çocuk doktoru ile görüşeceğim

Selam arkadaşlar chnb dogum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara inşallah.arkadaşlar benim bildiğim kadarıylda hamilelikte ada çayı rahim kasılmalarına neden oldugu için içilmiyo
ama ıhlamurun kas gevşetici özelliğinden dolayı sanırım dikişlerde sıkıntı olmuyo çünkü önceki hemileligimde böbrek taşı düşürdüğümde doktorum kesinlikle kas gevşetici verdirmedi bunda 14. Haftadan sonra kasılmaları engellemek amaçlı kas gevşetici kullandım şimdi ara ara yine kullanıyorum ıhlamurda aynı etkidedir sanırım

canım 06 cleksimi ignen birde prolton depont ignesi vrndnm merak ettim doktor bana altan dikilicek dedi canım paradan haberim yok hamile kalıyım ögrenicem kaç tl istiyor:18::18::18:
canım 3 gebelik geçiridm kaynanam allah var evinde baktı kanıma kadar temizledi eltime gelince erkek kardeşinin kızını aldı akraba olnca laf diyemedi olan bana old biraz dengesiz eltim benden helallik almadan can veiremicek işşallah çok kalbimi kırdı çünkü11 senedirde çekiyorm ondan allah biliyor
Kizlar deprem oldu burda ne kotu salladı avizler hala sallanıyor,uzun sürdü sanki ve evde yanlızim offff

çok korktum ya halen karnım ağırıyor

deprem oldu 6.2 avizeleri görmeliydiniz

kızlar geçmiş olsn bende istanbuldayım erkek kardaşim aradı abla hissettinmi diye yok ddim anam 6.2 olmş:18::18::18:allah esirgesin bu karda kıyamette:18::18::18:kızlar misafirim yeni gitti kaynanam bizde yatılı ben giremezsem ksra bakmayın olurmu:18::18:

gecmiş okuyamadım sadece chnbmin dogum gununu kutlamak istedim

canım cok guzel bir insansın sen,Allah´ım seni ve aileni korusun kalbin gibi guzel bir omur suresin inşallah,Allah´ım korusun
Dogum gunun kutlu olsun!

hayırlısı olsun cnm sen n asıl rahat ve huzurlu olacaksan onu yaşa cnm

hadi yaa..çok geçmiş olsun ...inşallah biran önce gebe kalırsın...incir kürü denesene....hamile kalmak isteyenler bu kürü uyguluyor genelde...

cnm bilemiyorum ama seren serengilde bebeğini kaybettiğinde 23 yada 25 haftanın üzerinde ise ölüm kağıdı gerekiyormuş yoksa defin olmuyormuş

en son bebeğimde hastane bizede ölüm kağıdı vermişti

herkes normal insan gibi gömmüş ..... yasalar nasıl diyor bilmiyom bu konuda açıkçası.....neyse yaptırırsın sende ilerde mezar taşı ....dert etme...

Bende erken dogumla 24 haftada kaybettim bebeklerimi
Ve canli dogduklari icin yikandi ve cami hocasi namazini kildi ve resmi iki mezarliga defnettik ve mezar yerlerini aldik.

Isin yasal kismi demissin
hastane almak isteyip istemediginizi soruyor ve aldiktan sonra ne yaptigini kimse takip etmiyor.

Yer hakki icin 5 yil icerisinde satin almaniz gerekiyor mezar tasi yaptirmak iateginize bagli

Nice mutlu yilllara
Esin ve evlatlarinla birlikte mutlu ve huzur dolu omur nasip etsin rabbim.

Benim bebek.isi marttan sonra kismetse

Canim suan kacinci haftadasin sen bende 20. Haftada kaybettim bebegimi dikis yoktu gercekten dikis ise yariyormu bana doktor subat sonu korunmayi birakin dedi artik istesemde yaptiramam herhalde ozel sigorta bekleme suresi falan varya
aslında çok faydalı oluyor ama tabi beklemek istemiyorsundur seni çok iyi anlıyorum,canım ben 32+2 haftalığım bugünüme şükür

Canım evet yazmıştın ben de istiyorum demiştim,canım ne yazıkki doktorum 17 ocak tarihine randevu verdi (doğum günüme ), o günden önce sorabileceğim kimse yok

özgür derenden soğutuyorsun iyice beni valla...........

canım 06 cleksimi ignen birde prolton depont ignesi vrndnm merak ettim doktor bana altan dikilicek dedi canım paradan haberim yok hamile kalıyım ögrenicem kaç tl istiyor:18::18::18

yok İĞNENİN ADI HIBOR 3500 LÜK İĞNE...HERGÜN GÖBEĞİN YANLARINDAN BİRER TANE VURDUM...BİDE 2,5 AYLIKKEN GEBE OLDUĞUMU ÖĞRENDİĞİMDE PROGESTAN İĞNE VERDİ VE VAJİNAL JEL VERDİYDİ...BUNLARI 3 HAFTA KULLANDIMDI...SONRA BIRAKTIRDI DOKTOR...AMA İĞNE SÜREKLİ VE CORASPRİN 100 MG GÜNDE 1 TANE... MAGNEZYUM VARDI BİDE 1 TANE....

Gurbetçi canım ne olur soğuk kanlı olmaya çalış..Allah yardımcın olsun arkadaşım..Hep dua ediyoruz..Allahım inşallah hayırlısıyla hastaneye yatma işin bir an önce hallolur.amin.
Moralini yüksek tut..Biraz da kendimizi dinliyoruz canım..Geçen seferle kıyaslıyorsun..İnşallah her şey güzel olacak buna inan canım.

herkes normal insan gibi gömmüş ..... yasalar nasıl diyor bilmiyom bu konuda açıkçası.....neyse yaptırırsın sende ilerde mezar taşı ....dert etme...

canım yasal kısmını ben de bilmiyorum. Ama doğunca bizden nüfus kağıdı çıkarmamız istendi ama topuk kanı almadan çıkmıyormuş. 800 gram bebekte de doğru sonuç olmuyormuş bunlarla uğraşırken kaybettik( benim için dini boyutu daha önemliydi hocaya sorduk dediklerini yaptık... Allah kimseye yaşatmasın

canım inşallah geçecek bu sıkıntıların Rabbim acısını göstermesin amin...

canım bence Arda beye de danış bence doğruyu söyler... benim bildiğim kişi yok...

Canım bize de verildi galiba...

canım parayla mı aldınız? bizden para istemediler. satın alın da demediler yer gösterdiler çok güzel bir yer yol kenarı o bölümde de bebekler ve çocuklar var

şimdi satın mı alalım sormak mı lazım ki?:44:

feryal marta az kaldı...

sofika, umudum, diğer doğum günümü kutlayan arkadaşlar sağ olun...

Ben hastanede yatarken mezarlik subesine bildirilip mezar yerleri hazirlanmis
hastanede canlimi olumu dogdugu sorulmus yikanmis ve hoca namazini kilmis
Sonra esim ve yakin akrabalar ayrilan mezarlara defnetmisler
Ve yattiklari yerleri gozteren bolume ait numaralarin oldugu evraklar verilmis esime ve eger yerleri almak isteraek 5 yil suremiz oldugu yoksa bu aure sonunda mezarin acilip baska bebek gomulecegi soylenmis
Ben bu yuzden yerlerini aldim
Ve kismetse baharda mezar taslarini yaptiricam

Sizde bir sorun isterseniz bursa da boyle

kızlar resmen kasıklarıma inceden inceye ağrılar giriyor
aynı adet ağrısı gibi
az daha sabret kızım en azından perşembeyi bekle :18: :18:

Insallah yarin dr un ararda haataneye yatisin yapilir ve en.azindan riskli haftalari atlatana kadar kontrol altinda olursun ve paikolojik olarakta rahatlarsin
Korkularinda ve endiselerinde sonuna kadar haklisin canim
Abbim yardimcin olsun
insallah yarin iyi haberlerini aliriz

daha öncekileri hatırlama arkadasım bu sefer olacak..
umarım yarın hemen yatısını yapar doktorun sonra hersey daha iyi olur..

dualarım seninle canım..

dün bende inanırmısınız tam 7-8 saat çarpıntı vardı....kalbim 9 defa normal atıyor 10-11-12. atşlarda hızlı atıyor...boynumda boğazımdada hiissediyorum atışını...NORMALDE BU BENDE HEP OLURDU AMA GASTRİT OLDUĞUNDA OLURDU...HEMEN ILIK SU İÇERİM GAZI GEĞİRME İLE ÇIKARIRIM KALBİM GEÇER...AMA BU İLK DEFA BÖYLE SAATLERCE OLDU..O KADAR GAZ ÇIKARDIMKİ ONA RAĞMEN GEÇMEDİ....HATTA ŞU AN SABAH 7.30 ARA ARA DEVAM EDİYO ÇARPINTI OLUYO... BENDE HASTALIKLARI KAFAYA TAKAN İNSANIM İŞTE... O AN HEYECANLANIYORUM SICAK BASIYO FELAN...DERİN NEFES ALIYORUM KENDİ KENDİME MORAL VERİYORUM FELAN....ÖYLE YANİ...

gunaydin kizlar :)
bu gun sukur iyiyim..
metal,chnb,feryal,mumudihaba,bade,mery hepinizden Allah razi olsun iyi dilakleriniz icin tesekkurler bu oglen esim ariyacak insallah hayirlisi olur..
sahbamus ozgur bey iyi bi dr tecrubeli ama oyle sana saatlerce cevap vermez kendi dogrusunu soyler o kadar isin ozunu anlatmaz bu yuzdende ben baka kaliyorum yoksa iyi bi dr bilgili deneyimli seni degil hickimseyi sogutmak istemem belki sana oyle gelmiyecek onun icin kimsenin gunahini boynuma almak istemem ne senin ne de drun ginede gidip gitmemek sana kalmis ama ben tavsiye ediyorum...

Canım iyi olmana çok sevindim. Rabbim rahatlık versin. Herşey gönlünce ve hayırlısıyla olsun. Allah'a emanet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…