Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar uzun bır suredir gıremıyordum umarım herkes ıyıdır hıdenısko gule gule saglıkla buyut bebegını...sofıkacım gecen gece senı gordum ruyamda umarım ıyısınızdır hepınızı cok ozledım nette sorun var gıremıyorum tlf.gırdım bugece..benım kuzularım ıyı cok sukur onlarla vakıt nasıl gecıyor anlamıyorum feryalcım opuyorum senıde altta ısmını gordum kendınıze ıyı bakın fırsat buldukca yazıcam yine

NASIL YANİ? 6 YA KADARMI YOLU VAR???NEDEN 6'DAN SONRA DÜŞÜNMİCEKMİYİZ YANİ..KAÇ KERE DÜŞÜRECEĞİMİZİ BİLEMEYİZ Kİ?
NOLURMUŞ 6 DAN FAZLA OLURSa?

Sahbamus inanamiyorum sana :)))
Bn kendimi iunutkan sanirdim oysa
öncelikle hayırlı olsun darısı bizlere olsun inşallah...BEN KAÇ HAFTALIK DİYE SORDUM SEN DOPRDUN BAK :) MALESEF BURDA KİM KAÇ HAFTALIK NEDİR NECİDİR HAFIZAMDA TUTAMIYORUM YAAA...FACEBOOKTAN TAKİP EDERSEM UNUTMAM HERALDE..BURASI KARIŞIK Nİ FORUM OLUNCA...HERKES ORTAYA YAZINCA AKLIMA SOKAMIYORUM NE YAZIKKİŞNE :) TEKRAR HAYIRLI OLSUN :)

basakyakali@hotmail.com bu benim facebookum...bana mesaj atarmısın grubu...katılayım bende..

Rahim ağzına dikiş atılmak için en uygunu 12-14 hafta arasıdr...geç atılınca pek başarı gösterilemiyor ne yazıkki erkan doğumla sonuçlanıyor...ben böyle duydum...sen epey geç atılmış dikişin...iyi düşün iyi olsun ama...herkes aynı olcak diyede bi kaile yok....allah yardımcın olsun..bende 4 melek annesiyim

Bu topik insanın acısını tekrar tekrar hatırlatmaktan başka bişi değil ne yazıkki...her okudukça derin bi off çekiyorum...elbet güzel şeylerde olmuyor değil hani..güzel haberlerinizide alıyoruz...bi anlamdada umut aslında...ama işte şuan geçmişi okudum evde yalnızım ve psikolojim bozuldu acımı hatırladım ...

Kizimi kucagima aldim, cok uzun yazamayacagim, cok kolay bir dogum degildi malesef, ama sukur bua da
Kizima 2 saattir oksijen veriyorlr solunm sikintisi var
Nolur dua edin

Canım hayırlı olsun ... İnşallah önemli bir şey yoktur...

Canım eskiden kurulmuş olan mı?

döndü canım çok şükür dikişimde alındı şimdi beklemedeyim..

Hayırlısıyla doğsun inşallah...

Canım hoş geldin bu foruma. Benim de 38 de doğurduğum (29 artı 4 te 4 cm açılmayla hep yattım) oğlum var. 25 haftalık kaybım. 2 de 8 haftalık düşük. 5. hamileliğimde laparoskopik serklajla 36 artı 4 te kavuştum oğluma şükür. Darısı başına...

kızlar bizim de aşımız vardı bugün...çok ağladı kuzum. Yarın da çocuk dr sine gideceğiz hala sarılık var azıcık renginde...(

sinem maşallah kuzularına...

Bir de yan topik kurulabilir mi? burası ana topik, bebeişlerden sonra iletişimi koparmamak için yan topik. Doğumdan sonra forumun içeriği gereği fazla paylaşım yapılamıyor doğum yapanın yazacak şeyi az oluyor hep de selam verip de gitmek olmuyor. Buraya da yazalım ama orada da ya iletişimi koparmayalım olur mu ki?:44:

Bu konuda senin gibi düşünmüyorum Sahbamus ben bu forumdaki sayfaları (son 4-5 gün hariç) tek tek okudum. Zaman zaman ağladım zaman zaman mutlu oldum çoğunlukla da mutlu oldum. Burada herkes beni anladı çoğumuz benzer acılar yaşadık. Bu yaşananları etrafındakilerle paylaş yine olur üzülme der geçerler. Burada ise herkes acını paylaşır güzel sonuçlar umut olur... Veee çok bilgi öğrenilir bu forumdan...
her dakika dr ni arayamazsın ama burada sorularını sorabilirsin...

Hidenisko hayirli olsun canim Allahim mis kokusunu koklayarak buyutmeyi nasp etsin.yaren58 hadi bakalim sira sende.bende7. siraya terfi ettim en ustte olacagim gunleri gorecekmiyim acaba.herkes icin hayirli olani nasip etsin Allah.herkese iyi geceler

Kizimi kucagima aldim, cok uzun yazamayacagim, cok kolay bir dogum degildi malesef, ama sukur bua da
Kizima 2 saattir oksijen veriyorlr solunm sikintisi var
Nolur dua edin
hamileliği ileri dönemde olan ilk sen doğurdun galiba..şimdi sıra dğerlerinde sağlıcakla gelirler inş...
gözünüz aydın canım.... çok şükür sağlıcakla kucakladın.... kısa zamanda solunumuda normale döner...
rabbim yardımcınız olsu...

Canlar lütfen dua edin.
Kasılmalarım yine beş dakikada bire çıktı. Korkum tamam artık alacağız diyecekler diye. Allahım sana sığındım. Hikmetini üzerimizden esirgeme.
Allah'a emanet olun canlar.
canım iyi bir haftaya gelmişsin ama tabi gönlümüz biraz daha durmasından yana...
inş, dururda...allah yar ve yardımcınız olsun...

geçmiş olsun canım demek ardamız 2 aylık oldu maşallah kuzuma...
sarılığıda kısa zamanda tamamen kaybolur inş.

başka topik iyi fikir doğum yapacaklar da fazla....bebeklerle ilgili sorunlar orda paylaşılabilir...
tabi burayıda unutmamak lazım...

merhaba herkese canlar...
herkes iyidir inş...
bu sıralar gelemiyorum sadece bazen arkadaşlar doğum yapmışmı diye bakıp hemen çıkıyorum açıkcası son gelişmeleride pek bilmiyorum...
herşey yolundadır inş...

yeni arkadaşlar gelmişler hepsine hoşgeldiniz diyorum hamilelere sağlıcakla doğum yaparlar inş...

bebeğini kaybeden arkadaşlarında başı sağ olsun rabbim bir daha yaşatmasın...inş. kısa zamnda sağlıcakla onlarda bebek sahibi olurlar...

dogumdan hemen once yeni topic fikri benim de aklıma gelmişti,cunku burda birbirimize cok alışıyoruz ve aynı bilgi paylaşımı cocukla ilgili sorunlarda da olsun istiyor insan ama chnb nin de dedigi gibi bu topicte bunun yapılması da dogru degil,kim onayak olur ve topic acar bilmiyorum ama en kısa zamanda olmalı diye dusunuyorum.Ne guzel olur hamileyken yada hamile kalma surecini yaşarken buraya dogumdan sonra diger topige gecilir,gebe arkadaşlara yardımcı olmak maksatlı buraya sık sık ugrarız elbette.

aaa hidenisko acsın yeni topigi de,azcık toparlandıktan sonra :) onun actıgı topic ugurlu olur

bu arada burda okudukca acıların tazelendigi ne yazık ki gercek ama soyle dusunmek lazım,o acıyı başka kime nasıl bu kadar icten ve ısrarla ve tekrar tekrar anlatabilirisiniz ki,kim bu kadar sabırla dinler ortak olur ki ustelik burda sadece ah ah vah vah demek yerine herkes birbirinin hikayesinden pay cıkarıp bazı kritik adımların atılmasında da onayak oluyor,yarı doktor oluyoruz burda hepimiz bir araya gelince.Yeri geliyor birbirimizin doktorlarına bile baska arkadaslarla ilgili danışıyoruz,araşıyoruz,destekliyoruz,fikir veriyoruz,akıl akıldan ustundur diyoruz...Hem burda cok defa oldu,acısını buraya ugramadan kabuguna cekilip yasayan sonra yeni bir umutla yeni bir solukla geri gelen.Yanlıs hatırlamıyorusam fadik uzun sure ayrı kalıp sonra geri gelip dogumunu da yine topicte yaptı ve ne guzel ki benden bir onceki mesaj ona ait En son jorjet ayrıldı kotu bir tecrubenin ardından,ama bir gun onun gelecegini en azından guzel haberler vermek icin ugrayacagını dusunuyorum.Regrete uzun zamandır inzivada,ama o da gelecektir.Burası oyle bir yer ki,yıllarca ayrı da kalınsa geri geldiginde eve gelmiş gibi oluyor insan,burda hayatımızın en zor ama sonra da en guzel gunlerini paylaşıyoruz.Burası insana iyi gelmiyor bazen dogru,ben de burda okuduklarım yuzunden gecelerce agladım, cok etkilendim,kaygı bozuklugum arttı donem donem ama yine burası bana cok iyi de geldi,kendimi gucsuz hissettigim ve cok korktugum her an burası burdakiler bana guc verdi,umut verdi BİLGİ verdi.Ogrendigim her seyi burdan başlayarak ogrendim ve hala ogrenmeye devam ediyorum.İyi ki varsınız.

bu aksam ablamlar geldi bize,arkadaşlarım geldi diyince nerden arkadasların diye sordu,internetten dedigimde annemin bir bakışı vardı :) tuhaf karsılıyorlar biraz yabancılar duruma,oysa o kadar iyi tanıyoruz ki biz birbirimizi,en ozel en mahrem korkularımızı biliyoruz,gozlerimizde bir karartı varsa sebebini biliyoruz,birbirimzdeki umut ısıgını biz goruyoruz,kucagına evladını almıs yada alamamış,bu topige yolu dusen herkes annedir,cunku bunu yurekten dilemektedir.Bir akrabam var 60 yaşlarında yalnız bir kadın,kocasını uzun yıllar once kaybetmiş,tek gebeligi de canlı dogumla sonuclanmamış ne yazık ki ama bir keresinde bir sohbet sırasında bir yabancı sormuştu kac cocugunuz var diye,kadın bir tane dedi,bir kızım var ama o bu dunyada yaşamıyor dedi,cok etkilendim...o da bir anneydi iste,gercek ve evladına sahip cıkan bir anne.Hepinize guzel Allah´ım evlatlarınızı sag saglim vakitlice kucaklamayı kısmet etsin,anneligin tadını doya doya cıkarın inşallah,dualarım hepimiz icin

Canlar günaydın
Hamd olsun bu günümüze. Rabbim daim eylesin
Zor bi gün ve gecenin ardından bu sabahıda oğlum anne karnında girdi. Rabb'ime binlerce hamd olsun. Kasılmalarım yarım saatte bire düştü daim olsuninşallah.
Hidennisco çok merak ettim. Hastaneyi arayınca her ikiside iyi demişlerdi. Daha fazla bilği veremiyoruz demişlerdi. Cep de rahatsız etmek istemedim bir kez aradım.
Rabbimyavrularımızı ve bizleri korusun.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, sag salim dunu atlattik,
Dun saat 9 da gule oynaya, fotograf cekile cekile doguma gittik, fakat yaklasik 20 dakika ugras sonucu belimden spinal anesteziyi yapamadilar, kac kere igne ile batti cikti doktor oydular beni resmen, tansiyonum dustu istifra falan ettim , sonra epidurale dondu anestezi uzmani, ama nasil telas yapti gorseniz,
Sonra arda bey girdi, dedi kadinuyusmuor 15 dakika bekledik o kadar gerilis ve korkmustum ki (( resmen son anlarinda aciyi hissettim, kizim pamuk gibi dogdu, yanima verdier kokladim, esm de yanmdaydi, onca strese ragmen sizleri unutmadim arkadaslar
3760 gr, 52 cm pamuk bir kizim var..
Dun korkuttu bizi, yogun bakima alabiliriz falan dediler, akciger filmi cektiler bir suru tahll yaptilar sukur ki 2,5 saat sonra sag salm yanimiza geldi,
Sutum az, surekli miziklior kuzucuk, simdi uyumusken yazayim dedim
Bu arada ufak bir problemimiz var, dil alti perdesi bizimkinden daha onde, cerrah 2 yasina kadar operasyon olmasi gerektigini yoksa peltek olacagini soyledi, suan emdigi icin sorun yokmus
Allaha tevekkul edip bekleyecegiz bakalim

Metalcim, dun sana tesekkur edemedm bile, meyveler icin cok tesekkur ederim, ve tum arkadaslarima tebrik ve iyi dilekler icin tesekkurler..hepinizi cok seviyorum..

Metalcim sende zor bir gun gecirmissin allah yardimcin olsun.

RABBİM sağlılkı etsın her gununuzu

inş her sıkıntı sonrasın da güzellikler vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…