Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sağol canım,inan korkmaya başlamıştım kalple ilgili bir problem var diye,dediğin gibi dik durmak iyi geliyor,zaten artık uyumak dışında yatamıyorum hep oturuyorum inşallah bir sıkıntı yaratmıyordur

Normalde kilolu degilsen aldığın kiloda bebegin kilosuda normal bence,doktor sezaryanci galiba bu saatten sonra dgistirmk iyi olurmu bilmiyorum

Merhabalar,
biraz damdan düşer gibi konuya girmiş olacağım ama yaklaşık 10 gündür baştan beri topiği okuyorum 1000 li sayfalara ancak gelebildim, baktım bitiremeyeceğim bende durumumu paylaşayım dedim.
19 aralıkta 20 haftalık erken doğum yaptım, doğumdan 5 gün önce ayrıntılı ult. da rahmin 28 mm açıldığı söylendi, 2gün sonra hastaneye yattım hem açıklık hem de hunileşme var bir şey yapılamaz bekleyeceğiz dediler, sadece progestan ve serum verildi. 3. gün sonra öğlen sancılandım akşama maalesef bebeğimi kaybettim. doktorum bir daha hamilelik yaşarsam rahim ağzının dikileceğini söyledi. Pıhtılaşma testi yapıldı, sonuç MTHFR A1298C heterazigot çıktı ama doktor bunun çok önemli olmadığını söyledi, sadece folik asit kullanmamın yeterli olacağını söyledi. bu arada kürtajdan beri hafif hafif ağrılarım oluyordu ben de bu nedenle başka bir doktora gittim o doktar da enfeksiyondan dolayı rahmimin açılmış olabileceğini söyledi.
Şuan kafam o kadar karıştı ki neye inanacağım bilmiyorum. bir daha aynı şeyi yaşamak korkusu çok kötü bir şey.

Duyaydın canım doğum günün kutlu olsun..Bir dahaki doğum gününü bebeğinle birlikte kutlayacaksın inşallah.Allahım sağlıklı,mutlu bir ömür nasip etsin size.

canım 1 gün 1 gün derken inşallah 37-38 leri göreceksin.Rabbim oğluşunu ve seni korusun.Aldığın her serum,ilaç şifa olsun

Canım şükür kızına kavuştun.Rabbim Badeye uğun,sağlıklı,hayırlı,bereketli bir ömür nasip etsin.Bebeğiniz evinize huzur,bereket ve mutluluk getirsin.Darısı burdaki tüm arkadaşların başına tabi sırayı bozmadan zamanında :)

sanırım sadece bunları yaşayan anlar bizi.insanın kendi annesi bile anlamıyor bazen.ben anneme ve kayınvalideme yürüme mesafesindeyim arada akıllarına gelirse yemek getirirler veya gelip yemek yaparlar.onun dışında her işi eşim yapıyor.geçen annem geldi balkonları yıkadı ay leş gibi olmuş diye diye.anne dedim adam bukadar yapabiliyor.akşama kadar çalışıyor gelior yemek yapıyor hafta sonu temizlik yapıyor vs.biyere kadar yetebiliyor.bir de çok sıkmak istemiyorum adamı ona da yazık.balkonda pis kalıversin napayım.söylenceğine gel arada bişey demeden yapabileceğini yap git.anne hakkı asla ödenmez ne zorluklarla bir çocuk büyüyor farkındayım ama şimdide keyfimden mi yatıyorum.sana bişey demiyorum eşine kızıyorum diyor.benim eşim hamileliğimden önce çok evişi yapmazdı ben yarım gün çalıştığımdan gelince yemeği temizliği hallederdim hafta sonuda büyük bir iş varsa yaptırırdım genelde gezedik evde durmazdık hafta sonu.şimdi bukadar yapmaşına şükrediyorum ben.annemse onu kendisiyle karıştırıyor.erkekler bizim gibi olamazki akşama kadar çalışıyor gelince yemek yapıyor bulaşıkları yerleştiriyor okadar.hafta sonuda temizlik yapıyor adama daha ne diyim her gün hergün balkon mu yıkatayım cam mı sildireyim.kaynanam desem arada gelir oğlunun gömleklerini ütüler yakalar leş gibi nasıl yıkamışsınız der Allah kimseye muhtaç etmesin kendi ailen bile olsa kimse anlamıyor.Ammaaaaann efkar baştı
Bugünlerde geçecek inşallah sanki bugüne kadar işlerimizi kim yapıyordu arada gelip yemek yapmayı büyük bir iş sanıyorlar.genede Allah razı olsun yanımdalar ardada olsa:)
Allahım evlatlarımızı hayırlısıyla,sağlıklı bir şekilde kucaklamayı nasip et.bizi ve onları koru.

canım doğum günün kutlu olsun.
okulu düşünme boşver zaten şuan izinlisin,doğumdan sonrada izindi rapordu derken bu seneyi kapatırsın.seneye de Allah kerim.Allah merhamet versin idarecilerine insafa gelip işlerini kolaylaştırırlar inşallah

Gecmis olsun,Allah sabır versin iyi bir riskli gebelik doktoru bulmanı tavsyeederim burda bi listemiz var doktor tavsiyeleri yaşadığın sehre göre faydalanabilirsin,gerekirse tüm tedbirler alınır kan sulandirici ilacini alırsın,dikişini attırır enfeksiyonu takip ettirirsin cozumsuz dertler degil bunlar Rabbim gönlüne göre versin

Mrb canlar.Bade bebeği fecabookta ben de gördüm.Maşallah pek tatlı.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Metal iyi olmana sevindim.Allah iyilik versin.İnşallah 39 ları göreceksin.Duyaydın doğum günün kutlu olsun.Allah sana ve ailene sağlıklı güzel mutlu bir ömür versin.

Bizi ancak bu acıları yaşayanlar anlar.Birbirimizi anladığımız ve destek olduğumuz için buradayız.Ne yalan söyleyeyim burası bana iyi geldi.Sizlerden fikir alabiliyorum iyi haberlerinizle mutlu oluyorum ve umudum artıyor.Ailelere gelince yapacak bir şey yok.Anlamayacaklar.Ne yapsan ne söylesen boş.Kızımı kaybettiğimde kayınvelidem "ölürse ölür ne yapalım."dedi.Kızımın öldüğü gün kayınpeder "kendiniz ettiniz."dedi.Bebeğim yoğun bakımda iken bir tanıdıklarının düğününe gittiler.Düşünebiliyor musunuz? Kayınvalide kızının kızının da küvezde kaldığını ağlaya ağlaya beklediklerini anlatıyor ve benim kızıma da ölürse ölür ne yapalım diyor.Evet belki kötü bir niyetle söylemedi.Allahın takdiri demek istedi belki ama ben o kadar üzüldüm ki anlatamam.Kızımın mezarı köylerinde.Gidiyorum bazen ama sadece kızımı görmek için.Ne yüzlerini göreyim istiyorum ne de seslerini duyayım.Kendimi çok kötü hissediyorum.O gün söyledikleri yaptıkları aklıma geliyor bir türlü içimden çıkmıyor.işte böyle arkadaşlar.Belki ben büyütüyorum bilemiyorum ama hislerim böyle.
Aman neyse güzel haberler var güzel düşünelim her şey güzel olsun.İyiki varsınız.Öpüyorum sizleri:)

Teşekkür ederim. Şehre göre doktor tavsiyeleri bu topiğin içinde mi? bana linkini verebilir misiniz?

cnm yarım test gunum :)
dalarım seninle bebem bol bol dua et ben biliyormki yaradan dualaımızı geri çevirmicem maddi drm geçti manevi drm çok önemli seb şimdi nede heyecanlısındır rabbime bimlerce kez da ediyorm kendiligimden kalıyorum diye :allah korsn olrda olmasa aklıma bile getirmek istemiyorm canım ama işşallah ya böyle kalırsan rabbim 40 haftaları göstersin egerde hamile kalamzsan rabbim kendiliginden versin ben öle çok kişiyi biliyorm anlatmaya sayfalar yetmezrabbim yanında olsn kaçta bellimi test:18::18:
duyaydın
canımnormalde zaten hissediyorsun kalp atışını olay orda zaten sadece sakin olucaksın kendini telkinde blnucaksın hadi duaydıns akım ol karnında bebek var doktordan gelde güzel haberlerini ver hap iste her hastaya veriyorlaryoksa ben o doktoru döverim senin adresi vermen yeterli ateş hızıyla gelri arı gibi sokarım onu
canım homosisiteyininede baktır genetige vs hepsine rabbim sabır versin neden rahimi dikmedilerki bende 3 bebegimi kaybettim kızımı dikişe ragmen kaybettim olrsa okursan benim eski rumuzum sevtun 2 haberin olsun rabbim bir daha acı göstermesin üzülerekten aramıza hoş geldin kardeşim burda çok şeyler ögrenirsin sor istediklerini inan okusaydık k dogumcu olurduk
merhaba dedeim görmedin işşallah bunu görüsüüsün ben yazıyımdagerçekten bir kişiye baglanmak çok zor ya allahım bir daha saglıklı bebek veirise istemiyorm kimse bana bakmasın agırıma gidiyor annem gelirim diyor ama bilemiyorm gelinimizde ben bakarım sana diyor bakıcez kör şeytan diyorki paşa kimseye deme haberleri bile olmasın okadar en azından kimse üzülmezalah yardımcın olsun
kız öle diyenlere varya yemin olsun tekme tokat giresim var hebenimde ilk bebegimde erkekki kaynanam kız istiyordu dedimki anne birde erkek oluyormuş dediki bana erkek dogrrsan hiç çıkarma sok onu içeri dedi banao lafı aklıma geldikçe varya gebertesim geliyor eltim dogrdu kızı old dedim al anne yüzünü sür bebegin kız istedin kız oldu benim oglum istemedin dedi kızım dedi töbe töbe ben ölesine demiştim dedi allah var dogm ettim hastanelerde baktı agladı düştü acıdan bayıldı bilegeçen bana geldi kaldı oglum aklına geldi kahvaltı sofrsında çok agladı diyor siizinde olsn bebeginiz diyor eşimde akıl lazım degil bana para lazım anne dedi17 milyar borçtan 7 milyar kaldı kızım öldü öleli marta kadar ödeyebilsem 4 milyar kalsa borcumuz öloe böle halladeriz bebegiallahım kimseye muhtaç etmesin kimseyi kimseye canım çok zor eşim bile çorplarımı giydiriken bile aglardım ben sana hizmet edecegime sen bana ediyorsn diye işşallah bir daha hamile kalıyım evi kendime göre hazıllıcem işte o kadarsenin bebeginin mezarı varmış ne güzle benim oda yok 2 bebegim patolojiye ilk oglumda gömüldü ama kayın pederim söylemiyor nerde yatıyor sadece yattı yeri biliyorm okadar o konda çok şanslısın

metal ve hidenniso iyi haberlerinizi aldım cok mutlu oldum aklım sizdeydi

metalcim bir gün daha gecti demek negüsel...
hidennsco Allah badene sağlık versin sizi birbirinizden hiç ayırmasın
aminnnnnnnnnnnn arkadasım

arkadasım basın saolsun.aybı acıyı bnde 15 eylülde yasadım
seni cok iyi anlıyorum..gerekli testleride erkenden yaptırmıssın ne güzel

şimdi kafanı zihinini bosaltıp iyi bir doktor arayısına gir.2-3 gün önceki sayfalara bakarsan bulursun listeyi.
ya da ben bakayım senin için.

Benim bir önceki hamileliğimin sona ermesinden sonra plasenta incelendi, genetik test yapıldı testlerdeki bir iki sonuçta heterozigot mutasyon vardı. Ama önemli değilmiş sendeki gibi sonraki hamilelikte biraz fazla folik asit alman yeterli demişti doktor. Ben hamileliğim sırasında doktorumu çok seviyor ve güveniyordum. Doktorum perinatoloji uzmanı, doçent ve epeyce de tutulan bir doktordu. Ama geriye dönüp baktığımda birçok acabalarım var. Sonuçta ne kadar düşünürsen düşün giden gitmiştir. O yüzden geçmişi çok da düşünmemek lazım. Biraz zaman geçtikten sonra, bunları atlattıktan sonra dinlenerek, gerekirse serklajla, fazla strese girmeyip yeniden sorunsuz bebek sahibi olursun inşallah...

mal olan rahim ağzı boyu 19 haftada kısaldı dikiş ozamn atıldı ama açılmam yoktu benim..

en uygun haftalar 12-14 ama daha sonrada dikiş atılabiliyor...

benim 19 haftalık atıldı dikişim..doktorum 12-13 haftalık atmak en iyisi ama ya kısalma açılma olmazsa diye takip etmek gerek dedi..16. haftada nor
belkide nasip kısmet bilemem ama sonraki haftalarda atılan dikişte başarılı olabiliyor...

hamdolsun maşallah diyim şimdilik bi sorun yaşamadım..inşallah böyle devam eder...

zorda olsa kızını almışşın kucağına...
çok geçmiş olsun gözün aydın canım..
inşallah allah bizlerede o günleri görmeyi nasip eder

Bu arada DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN HERKESE teşekkür ederim
doğum günün kutlu olsun canım...
nice yaşlara inşallah bebişinle ve sevdiklerinleee

çok geçmiş olsun başın sağolsun canım..
allah tekrar yaşatmasın inşallah...
bende 22+3 te erken suyumun gelmesiyle kızımı kaybettim..
ozman enfeksiyondur dedi doktor..çünkü 3.5 yaşında bi kızım var..sağlıklı doğum olduğu için sanırım rahim ağzı yetmezliğinden şüphlenmedi..

ama bu hamileleiğimde 19 haftada rahim ağzı boyunda kısalma ve hunileşme fark edildi..19 haftada serklaj yapıldı..

şimdi yata kalka geçiriyorum günlerimi hamdolsun rabbime...

sen önce kendini toparla sonra iyi bir doktor bul durumu danış..

ben bugün kontrole gittim...

herşey yolunda çok şükür maşallahhhh diyim..

ama canım sıkıldı..takmıyım diyom ama takiyom işte..

bebişimiin kilosu az kızlar yaaaa...
nerdeyse 8 gün geri..boyu :32.5 cm kilosu:712gr

bütün ölçümnler haftasıyla uyumlu ama karın çevresi ölçümü küçük..yani bebeiş zayıf....

doktor iyi beslenmiyomusun dedi.l.bende şeker çıktı 1900 cal diyet yapıyorum dedim..
çok düşük dedi belki ondan olabilirmiş..
solgarın balık yağı hapını verdi..1 gün arayla iç dedi..
28 haftadan sonra hergün bir adet iç dedi..calsiyum verdi okadar yani...

bu arada rahim ağzı boyu 3.76mm miş.gayet güzel dedi..
sizce nasıl ?

oradaki dahiliyeye gönderdi oda diyeti 2200 cal çıkarmamı söyledi...
bide şeker ölçüm cihazı verdi...

1 hafta 2200 cal diyet yapıp şekerimi 3 gün takip edip tekrar gidicem..bakacak bakalım..

böyle bişi yaşayan varmı kızlar çok kafama takıldı neden kilo almıyor benim kızım yaaa...allah korusun gelişim geriliği falan olmasınnn

Kizlr hersey yoluunda gorunuyo kusura bakmayn kardesimn tlfnunndn giriyorm kimseyi takip edemiyorm haftalarinz bile gorunmuyo dogumu yakin olan arkadslr var rabbm gonlunuze gore versn

Benm proluton igne kullanan arkadaslara bir sorum olack lutfen yardmci olun ben 17haftalik gebeym ve bir ay once serlaj oldum gebelign ilk haftalarndada serkljdn sonrada kanamam olmadi doktormda kanamasu olsnlara veryorz prolutonu dedi yinedr yazdi ama ben daha vurrdrmadm igneyi sizce vurdrmalimiyim size doktorunz neden yazdi ve kacinci aya kadar vuruldunz bide penisiln kadar yakicimi igne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…