- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
- 158
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #37.541
Sağol canım,inan korkmaya başlamıştım kalple ilgili bir problem var diye,dediğin gibi dik durmak iyi geliyor,zaten artık uyumak dışında yatamıyorum hep oturuyorum inşallah bir sıkıntı yaratmıyordurcarpıntıdan korkma canım 120 ledrı goruyodum ben dık dur carpıntın oldugunda yada ayak altı yastıkla gıdermeye calıs stresten oluıyor kafanı rahat tut gecıcek bu gunler ınsss gecmeseydı chnb ınkı benımkı gecmexzdı:
Normalde kilolu degilsen aldığın kiloda bebegin kilosuda normal bence,doktor sezaryanci galiba bu saatten sonra dgistirmk iyi olurmu bilmiyorumSürekli yattığın için bebek de sen de kilo aldınız. Sezeryan yaparım, diyo. Normal olmasını tercih ettiğimizi söyleyince de rahim ağzın açılmış olarak gelirsen normal olabilir tabi, dedi. 32+5 iken bebeğim 2400 gramdı, ben de 15 kg aldım, bu rakamlar bana gayet normal gibi geliyo. Siz ne dersiniz, kilolarımız çok mu, dr mu değiştirsem
Merhabalar,
biraz damdan düşer gibi konuya girmiş olacağım ama yaklaşık 10 gündür baştan beri topiği okuyorum 1000 li sayfalara ancak gelebildim, baktım bitiremeyeceğim bende durumumu paylaşayım dedim.
19 aralıkta 20 haftalık erken doğum yaptım, doğumdan 5 gün önce ayrıntılı ult. da rahmin 28 mm açıldığı söylendi, 2gün sonra hastaneye yattım hem açıklık hem de hunileşme var bir şey yapılamaz bekleyeceğiz dediler, sadece progestan ve serum verildi. 3. gün sonra öğlen sancılandım akşama maalesef bebeğimi kaybettim. doktorum bir daha hamilelik yaşarsam rahim ağzının dikileceğini söyledi. Pıhtılaşma testi yapıldı, sonuç MTHFR A1298C heterazigot çıktı ama doktor bunun çok önemli olmadığını söyledi, sadece folik asit kullanmamın yeterli olacağını söyledi. bu arada kürtajdan beri hafif hafif ağrılarım oluyordu ben de bu nedenle başka bir doktora gittim o doktar da enfeksiyondan dolayı rahmimin açılmış olabileceğini söyledi.
Şuan kafam o kadar karıştı ki neye inanacağım bilmiyorum. bir daha aynı şeyi yaşamak korkusu çok kötü bir şey.[/QUO
Hoşgeldin arkadaşım..Başın sağolsun..Allahım bir daha yaşatmasın..Bizlerde benzer şeyleri yaşadık..İnsan çok sorguluyor.Elde değil..Sen biraz kendine gel..Sonrada iyi bir doktor bul..Ve durumunu en ince ayrıntısına kadar anlat..Teşhisini tam koydur..Tekrar geçmiş olsun..
Canlar günaydın
Hamd olsun bu günümüze. Rabbim daim eylesin
Zor bi gün ve gecenin ardından bu sabahıda oğlum anne karnında girdi. Rabb'ime binlerce hamd olsun. Kasılmalarım yarım saatte bire düştü daim olsuninşallah.
Hidennisco çok merak ettim. Hastaneyi arayınca her ikiside iyi demişlerdi. Daha fazla bilği veremiyoruz demişlerdi. Cep de rahatsız etmek istemedim bir kez aradım.
Rabbimyavrularımızı ve bizleri korusun.
Merhaba arkadaslar, sag salim dunu atlattik,
Dun saat 9 da gule oynaya, fotograf cekile cekile doguma gittik, fakat yaklasik 20 dakika ugras sonucu belimden spinal anesteziyi yapamadilar, kac kere igne ile batti cikti doktor oydular beni resmen, tansiyonum dustu istifra falan ettim , sonra epidurale dondu anestezi uzmani, ama nasil telas yapti gorseniz,
Sonra arda bey girdi, dedi kadinuyusmuor 15 dakika bekledik o kadar gerilis ve korkmustum ki(( resmen son anlarinda aciyi hissettim, kizim pamuk gibi dogdu, yanima verdier kokladim, esm de yanmdaydi, onca strese ragmen sizleri unutmadim arkadaslar
3760 gr, 52 cm pamuk bir kizim var..
Dun korkuttu bizi, yogun bakima alabiliriz falan dediler, akciger filmi cektiler bir suru tahll yaptilar sukur ki 2,5 saat sonra sag salm yanimiza geldi,
Sutum az, surekli miziklior kuzucuk, simdi uyumusken yazayim dedim
Bu arada ufak bir problemimiz var, dil alti perdesi bizimkinden daha onde, cerrah 2 yasina kadar operasyon olmasi gerektigini yoksa peltek olacagini soyledi, suan emdigi icin sorun yokmus
Allaha tevekkul edip bekleyecegiz bakalim
evet canım çok haklısın insanlar geze geze doğurmayı bir marifet kendilerinin büyük bir marifeti sayıyorlar benimde önceki hamileliğimde annem hep yanımdaydı ben birgün kalkıp dikişten sonra salata bile yapmadım hep oturdum hep uzundım hiç dışarı çıkmadım doktor kontrolü haricinde her yanıma gelen ay biz böyle doğurduk ben hamileyken böyle oldu da hiç birşey olmadı şimdi hemen düşüyor insanı küçümser gibi sanki senin bir yeteneksizliğin gibi yüzüne vuruyorlardı, ama bu sefer küçük çocuğum olduğu için hep ayakta kaldım ister istemez ve bu arada da her işimi yaptım bir ağır temizlik yapmadım cam kapı silmedim ama günlük ev işim çamaşır yemek hep yaptım dışarıda çıkıp gezdim aşırıya kaçmadan arada ve Rabbime binlerce şükür beni bu günlere getirdi ama bunu kendi marifetim olmadığını biliyorum, Rabbim ol demeseydi olmazdı o bana bu iradeyi verdi, ama şimdi aferin herişi de yaptın diyen yok sadece bazı insanlar hem dengesizliklerinden hemde sırf insanın moralini bozmak için konuşuyorlar hiç kimse bunlara aldırış etmesin, ben eskiden çok kırılıyordum ama artık hiçbiri umrumda bile değil..
Günaydın kızlar
Herkes iyi sanırım,ben de çok şükür iyiyim,bugün doktora gidicem bakalım şu çarpıntılarıma ne diyecek,dün akşam nabzım 116 atıyordupaşam dediğin kese kağıdı işini yaptım ama daha fena hissettim bıraktım ben de..yine de sağol denedim en azından
Bu sabah da telefonum çaldı,arayan okul idarem idi,NORM FAZLASI oldunuz,neredeyse defolun gidin demeye getirdi,heRhalde ben tayin istersen kına yakacaklar var,artık RABBIM görüyor kime ne yaptıysam,Allahın belası hükümet din derslerini dayadı bak benim ekmeğimle oynanıyor,dersim seçmeli olduğu için seçilmiyor hadi başka kapıya deniyor,üstelik bugün benim DOĞUM GÜNÜM,aldığım en muhteşem hediye oldu,ellerim kırılsaydı da üniversite sınavında bilgisayar öğretmenliğini yazmasaydım lanet olsun yazdığım güne...
Gecmis olsun,Allah sabır versin iyi bir riskli gebelik doktoru bulmanı tavsyeederim burda bi listemiz var doktor tavsiyeleri yaşadığın sehre göre faydalanabilirsin,gerekirse tüm tedbirler alınır kan sulandirici ilacini alırsın,dikişini attırır enfeksiyonu takip ettirirsin cozumsuz dertler degil bunlar Rabbim gönlüne göre versinMerhabalar,
biraz damdan düşer gibi konuya girmiş olacağım ama yaklaşık 10 gündür baştan beri topiği okuyorum 1000 li sayfalara ancak gelebildim, baktım bitiremeyeceğim bende durumumu paylaşayım dedim.
19 aralıkta 20 haftalık erken doğum yaptım, doğumdan 5 gün önce ayrıntılı ult. da rahmin 28 mm açıldığı söylendi, 2gün sonra hastaneye yattım hem açıklık hem de hunileşme var bir şey yapılamaz bekleyeceğiz dediler, sadece progestan ve serum verildi. 3. gün sonra öğlen sancılandım akşama maalesef bebeğimi kaybettim. doktorum bir daha hamilelik yaşarsam rahim ağzının dikileceğini söyledi. Pıhtılaşma testi yapıldı, sonuç MTHFR A1298C heterazigot çıktı ama doktor bunun çok önemli olmadığını söyledi, sadece folik asit kullanmamın yeterli olacağını söyledi. bu arada kürtajdan beri hafif hafif ağrılarım oluyordu ben de bu nedenle başka bir doktora gittim o doktar da enfeksiyondan dolayı rahmimin açılmış olabileceğini söyledi.
Şuan kafam o kadar karıştı ki neye inanacağım bilmiyorum. bir daha aynı şeyi yaşamak korkusu çok kötü bir şey.
Gecmis olsun,Allah sabır versin iyi bir riskli gebelik doktoru bulmanı tavsyeederim burda bi listemiz var doktor tavsiyeleri yaşadığın sehre göre faydalanabilirsin,gerekirse tüm tedbirler alınır kan sulandirici ilacini alırsın,dikişini attırır enfeksiyonu takip ettirirsin cozumsuz dertler degil bunlar Rabbim gönlüne göre versin
dalarım seninle bebem bol bol dua et ben biliyormki yaradan dualaımızı geri çevirmicem maddi drm geçti manevi drm çok önemli seb şimdi nede heyecanlısındır rabbime bimlerce kez da ediyorm kendiligimden kalıyorum diyecnm yarım test gunum :)
canım homosisiteyininede baktır genetige vs hepsine rabbim sabır versin neden rahimi dikmedilerki bende 3 bebegimi kaybettim kızımı dikişe ragmen kaybettim olrsa okursan benim eski rumuzum sevtun 2 haberin olsun rabbim bir daha acı göstermesin üzülerekten aramıza hoş geldin kardeşim burda çok şeyler ögrenirsin sor istediklerini inan okusaydık k dogumcu olurdukMerhabalar,
Şuan kafam o kadar karıştı ki neye inanacağım bilmiyorum. bir daha aynı şeyi yaşamak korkusu çok kötü bir şey.
merhaba dedeim görmedin işşallah bunu görüsüüsün ben yazıyımdasanırım sadece bunları yaşayan anlar bizi.insanın kendi annesi bile anlamıyor bazen.ben anneme ve kayınvalideme yürüme mesafesindeyim arada akıllarına gelirse yemek getirirler veya gelip yemek yaparlar.onun dışında her işi eşim yapıyor.geçen annem geldi balkonları yıkadı ay leş gibi olmuş diye diye.anne dedim adam bukadar yapabiliyor.akşama kadar çalışıyor gelior yemek yapıyor hafta sonu temizlik yapıyor vs.biyere kadar yetebiliyor.bir de çok sıkmak istemiyorum adamı ona da yazık.balkonda pis kalıversin napayım.söylenceğine gel arada bişey demeden yapabileceğini yap git.anne hakkı asla ödenmez ne zorluklarla bir çocuk büyüyor farkındayım ama şimdide keyfimden mi yatıyorum.sana bişey demiyorum eşine kızıyorum diyor.benim eşim hamileliğimden önce çok evişi yapmazdı ben yarım gün çalıştığımdan gelince yemeği temizliği hallederdim hafta sonuda büyük bir iş varsa yaptırırdım genelde gezedik evde durmazdık hafta sonu.şimdi bukadar yapmaşına şükrediyorum ben.annemse onu kendisiyle karıştırıyor.erkekler bizim gibi olamazki akşama kadar çalışıyor gelince yemek yapıyor bulaşıkları yerleştiriyor okadar.hafta sonuda temizlik yapıyor adama daha ne diyim her gün hergün balkon mu yıkatayım cam mı sildireyim.kaynanam desem arada gelir oğlunun gömleklerini ütüler yakalar leş gibi nasıl yıkamışsınız der Allah kimseye muhtaç etmesin kendi ailen bile olsa kimse anlamıyor.Ammaaaaann efkar baştı
Bugünlerde geçecek inşallah sanki bugüne kadar işlerimizi kim yapıyordu arada gelip yemek yapmayı büyük bir iş sanıyorlar.genede Allah razı olsun yanımdalar ardada olsa:)
Allahım evlatlarımızı hayırlısıyla,sağlıklı bir şekilde kucaklamayı nasip et.bizi ve onları koru.
Mrb canlar.Bade bebeği fecabookta ben de gördüm.Maşallah pek tatlı.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Metal iyi olmana sevindim.Allah iyilik versin.İnşallah 39 ları göreceksin.Duyaydın doğum günün kutlu olsun.Allah sana ve ailene sağlıklı güzel mutlu bir ömür versin.
Bizi ancak bu acıları yaşayanlar anlar.Birbirimizi anladığımız ve destek olduğumuz için buradayız.Ne yalan söyleyeyim burası bana iyi geldi.Sizlerden fikir alabiliyorum iyi haberlerinizle mutlu oluyorum ve umudum artıyor.Ailelere gelince yapacak bir şey yok.Anlamayacaklar.Ne yapsan ne söylesen boş.Kızımı kaybettiğimde kayınvelidem "ölürse ölür ne yapalım."dedi.Kızımın öldüğü gün kayınpeder "kendiniz ettiniz."dedi.Bebeğim yoğun bakımda iken bir tanıdıklarının düğününe gittiler.Düşünebiliyor musunuz? Kayınvalide kızının kızının da küvezde kaldığını ağlaya ağlaya beklediklerini anlatıyor ve benim kızıma da ölürse ölür ne yapalım diyor.Evet belki kötü bir niyetle söylemedi.Allahın takdiri demek istedi belki ama ben o kadar üzüldüm ki anlatamam.Kızımın mezarı köylerinde.Gidiyorum bazen ama sadece kızımı görmek için.Ne yüzlerini göreyim istiyorum ne de seslerini duyayım.Kendimi çok kötü hissediyorum.O gün söyledikleri yaptıkları aklıma geliyor bir türlü içimden çıkmıyor.işte böyle arkadaşlar.Belki ben büyütüyorum bilemiyorum ama hislerim böyle.
Aman neyse güzel haberler var güzel düşünelim her şey güzel olsun.İyiki varsınız.Öpüyorum sizleri:)
Canlar günaydın
Hamd olsun bu günümüze. Rabbim daim eylesin
Zor bi gün ve gecenin ardından bu sabahıda oğlum anne karnında girdi. Rabb'ime binlerce hamd olsun. Kasılmalarım yarım saatte bire düştü daim olsuninşallah.
Hidennisco çok merak ettim. Hastaneyi arayınca her ikiside iyi demişlerdi. Daha fazla bilği veremiyoruz demişlerdi. Cep de rahatsız etmek istemedim bir kez aradım.
Rabbimyavrularımızı ve bizleri korusun.
metal ve hidenniso iyi haberlerinizi aldım cok mutlu oldum aklım sizdeydiMerhaba arkadaslar, sag salim dunu atlattik,
Dun saat 9 da gule oynaya, fotograf cekile cekile doguma gittik, fakat yaklasik 20 dakika ugras sonucu belimden spinal anesteziyi yapamadilar, kac kere igne ile batti cikti doktor oydular beni resmen, tansiyonum dustu istifra falan ettim , sonra epidurale dondu anestezi uzmani, ama nasil telas yapti gorseniz,
Sonra arda bey girdi, dedi kadinuyusmuor 15 dakika bekledik o kadar gerilis ve korkmustum ki(( resmen son anlarinda aciyi hissettim, kizim pamuk gibi dogdu, yanima verdier kokladim, esm de yanmdaydi, onca strese ragmen sizleri unutmadim arkadaslar
Dun korkuttu bizi, yogun bakima alabiliriz falan dediler, akciger filmi cektiler bir suru tahll yaptilar sukur ki 2,5 saat sonra sag salm yanimiza geldi,
Bu arada ufak bir problemimiz var, dil alti perdesi bizimkinden daha onde, cerrah 2 yasina kadar operasyon olmasi gerektigini yoksa peltek olacagini soyledi, suan emdigi icin sorun yokmus
aminnnnnnnnnnnn arkadasımBende 12- 14 haftalarda rahim ağzı ölçümleri normaldi. Ama doktor tedbir amaçlı önerdiği halde ben istemedim. Çok şükür açılma yok, kısalma var. Ben bu hamileliğimden çok umutluyum, Allah herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Merhabalar,
Teşekkür ederim. Şehre göre doktor tavsiyeleri bu topiğin içinde mi? bana linkini verebilir misiniz?
Merhabalar,
mal olan rahim ağzı boyu 19 haftada kısaldı dikiş ozamn atıldı ama açılmam yoktu benim..Rahim ağzına dikiş atılmak için en uygunu 12-14 hafta arasıdr...geç atılınca pek başarı gösterilemiyor ne yazıkki erkan doğumla sonuçlanıyor...ben böyle duydum...sen epey geç atılmış dikişin...iyi düşün iyi olsun ama...herkes aynı olcak diyede bi kaile yok....allah yardımcın olsun..bende 4 melek annesiyim
Merhaba arkadaslar, sag salim dunu atlattik,
doğum günün kutlu olsun canım...Bu arada DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN HERKESE teşekkür ederim
Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?