- Konu Sahibi hidennisko
-
- #37.561
kızlar daha önce facede ki grup hakkında düşüncelerimi yazmıştım ama pek yorum yapılmamış ama beğenenler olmuş... tekrar gündeme getirmek istiyorum bu konuyu ve gruba üye olmak isteyenler bana msj atarsa sevinirim bilgilerini versinler.. bu arada grup gizli üyeler dışında kimse görmüyor
Kizimi kucagima aldim, cok uzun yazamayacagim, cok kolay bir dogum degildi malesef, ama sukur bua da
Kizima 2 saattir oksijen veriyorlr solunm sikintisi var
Nolur dua edin
hamileliği ileri dönemde olan ilk sen doğurdun galiba..şimdi sıra dğerlerinde sağlıcakla gelirler inş...
gözünüz aydın canım.... çok şükür sağlıcakla kucakladın.... kısa zamanda solunumuda normale döner...
rabbim yardımcınız olsu...
canım iyi bir haftaya gelmişsin ama tabi gönlümüz biraz daha durmasından yana...
inş, dururda...allah yar ve yardımcınız olsun...
geçmiş olsun canım demek ardamız 2 aylık oldu maşallah kuzuma...
sarılığıda kısa zamanda tamamen kaybolur inş.
başka topik iyi fikir doğum yapacaklar da fazla....bebeklerle ilgili sorunlar orda paylaşılabilir...
tabi burayıda unutmamak lazım...
merhaba herkese canlar...
herkes iyidir inş...
bu sıralar gelemiyorum sadece bazen arkadaşlar doğum yapmışmı diye bakıp hemen çıkıyorum açıkcası son gelişmeleride pek bilmiyorum...
herşey yolundadır inş...
yeni arkadaşlar gelmişler hepsine hoşgeldiniz diyorum hamilelere sağlıcakla doğum yaparlar inş...
bebeğini kaybeden arkadaşlarında başı sağ olsun rabbim bir daha yaşatmasın...inş. kısa zamnda sağlıcakla onlarda bebek sahibi olurlar...
dogumdan hemen once yeni topic fikri benim de aklıma gelmişti,cunku burda birbirimize cok alışıyoruz ve aynı bilgi paylaşımı cocukla ilgili sorunlarda da olsun istiyor insan ama chnb nin de dedigi gibi bu topicte bunun yapılması da dogru degil,kim onayak olur ve topic acar bilmiyorum ama en kısa zamanda olmalı diye dusunuyorum.Ne guzel olur hamileyken yada hamile kalma surecini yaşarken buraya dogumdan sonra diger topige gecilir,gebe arkadaşlara yardımcı olmak maksatlı buraya sık sık ugrarız elbette.
aaa hidenisko acsın yeni topigi de,azcık toparlandıktan sonra :) onun actıgı topic ugurlu olur
bu arada burda okudukca acıların tazelendigi ne yazık ki gercekama soyle dusunmek lazım,o acıyı başka kime nasıl bu kadar icten ve ısrarla ve tekrar tekrar anlatabilirisiniz ki,kim bu kadar sabırla dinler ortak olur ki ustelik burda sadece ah ah vah vah demek yerine herkes birbirinin hikayesinden pay cıkarıp bazı kritik adımların atılmasında da onayak oluyor,yarı doktor oluyoruz burda hepimiz bir araya gelince.Yeri geliyor birbirimizin doktorlarına bile baska arkadaslarla ilgili danışıyoruz,araşıyoruz,destekliyoruz,fikir veriyoruz,akıl akıldan ustundur diyoruz...Hem burda cok defa oldu,acısını buraya ugramadan kabuguna cekilip yasayan sonra yeni bir umutla yeni bir solukla geri gelen.Yanlıs hatırlamıyorusam fadik uzun sure ayrı kalıp sonra geri gelip dogumunu da yine topicte yaptı ve ne guzel ki benden bir onceki mesaj ona ait En son jorjet ayrıldı kotu bir tecrubenin ardından,ama bir gun onun gelecegini en azından guzel haberler vermek icin ugrayacagını dusunuyorum.Regrete uzun zamandır inzivada,ama o da gelecektir.Burası oyle bir yer ki,yıllarca ayrı da kalınsa geri geldiginde eve gelmiş gibi oluyor insan,burda hayatımızın en zor ama sonra da en guzel gunlerini paylaşıyoruz.Burası insana iyi gelmiyor bazen dogru,ben de burda okuduklarım yuzunden gecelerce agladım, cok etkilendim,kaygı bozuklugum arttı donem donem ama yine burası bana cok iyi de geldi,kendimi gucsuz hissettigim ve cok korktugum her an burası burdakiler bana guc verdi,umut verdi BİLGİ verdi.Ogrendigim her seyi burdan başlayarak ogrendim ve hala ogrenmeye devam ediyorum.İyi ki varsınız.
bu aksam ablamlar geldi bize,arkadaşlarım geldi diyince nerden arkadasların diye sordu,internetten dedigimde annemin bir bakışı vardı :) tuhaf karsılıyorlar biraz yabancılar duruma,oysa o kadar iyi tanıyoruz ki biz birbirimizi,en ozel en mahrem korkularımızı biliyoruz,gozlerimizde bir karartı varsa sebebini biliyoruz,birbirimzdeki umut ısıgını biz goruyoruz,kucagına evladını almıs yada alamamış,bu topige yolu dusen herkes annedir,cunku bunu yurekten dilemektedir.Bir akrabam var 60 yaşlarında yalnız bir kadın,kocasını uzun yıllar once kaybetmiş,tek gebeligi de canlı dogumla sonuclanmamış ne yazık ki ama bir keresinde bir sohbet sırasında bir yabancı sormuştu kac cocugunuz var diye,kadın bir tane dedi,bir kızım var ama o bu dunyada yaşamıyor dedi,cok etkilendim...o da bir anneydi iste,gercek ve evladına sahip cıkan bir anne.Hepinize guzel Allah´ım evlatlarınızı sag saglim vakitlice kucaklamayı kısmet etsin,anneligin tadını doya doya cıkarın inşallah,dualarım hepimiz icin
Merhaba arkadaslar, sag salim dunu atlattik,
Dun saat 9 da gule oynaya, fotograf cekile cekile doguma gittik, fakat yaklasik 20 dakika ugras sonucu belimden spinal anesteziyi yapamadilar, kac kere igne ile batti cikti doktor oydular beni resmen, tansiyonum dustu istifra falan ettim , sonra epidurale dondu anestezi uzmani, ama nasil telas yapti gorseniz,
Sonra arda bey girdi, dedi kadinuyusmuor 15 dakika bekledik o kadar gerilis ve korkmustum ki(( resmen son anlarinda aciyi hissettim, kizim pamuk gibi dogdu, yanima verdier kokladim, esm de yanmdaydi, onca strese ragmen sizleri unutmadim arkadaslar
3760 gr, 52 cm pamuk bir kizim var..
Dun korkuttu bizi, yogun bakima alabiliriz falan dediler, akciger filmi cektiler bir suru tahll yaptilar sukur ki 2,5 saat sonra sag salm yanimiza geldi,
Sutum az, surekli miziklior kuzucuk, simdi uyumusken yazayim dedim
Bu arada ufak bir problemimiz var, dil alti perdesi bizimkinden daha onde, cerrah 2 yasina kadar operasyon olmasi gerektigini yoksa peltek olacagini soyledi, suan emdigi icin sorun yokmus
Allaha tevekkul edip bekleyecegiz bakalim
Metalcim, dun sana tesekkur edemedm bile, meyveler icin cok tesekkur ederim, ve tum arkadaslarima tebrik ve iyi dilekler icin tesekkurler..hepinizi cok seviyorum..
Metalcim sende zor bir gun gecirmissin allah yardimcin olsun.
cnm yarım test gunum :)
carpıntıdan korkma canım 120 ledrı goruyodum ben dık dur carpıntın oldugunda yada ayak altı yastıkla gıdermeye calıs stresten oluıyor kafanı rahat tut gecıcek bu gunler ınsss gecmeseydı chnb ınkı benımkı gecmexzdı:
Sürekli yattığın için bebek de sen de kilo aldınız. Sezeryan yaparım, diyo. Normal olmasını tercih ettiğimizi söyleyince de rahim ağzın açılmış olarak gelirsen normal olabilir tabi, dedi. 32+5 iken bebeğim 2400 gramdı, ben de 15 kg aldım, bu rakamlar bana gayet normal gibi geliyo. Siz ne dersiniz, kilolarımız çok mu, dr mu değiştirsem
Merhabalar,
biraz damdan düşer gibi konuya girmiş olacağım ama yaklaşık 10 gündür baştan beri topiği okuyorum 1000 li sayfalara ancak gelebildim, baktım bitiremeyeceğim bende durumumu paylaşayım dedim.
19 aralıkta 20 haftalık erken doğum yaptım, doğumdan 5 gün önce ayrıntılı ult. da rahmin 28 mm açıldığı söylendi, 2gün sonra hastaneye yattım hem açıklık hem de hunileşme var bir şey yapılamaz bekleyeceğiz dediler, sadece progestan ve serum verildi. 3. gün sonra öğlen sancılandım akşama maalesef bebeğimi kaybettim. doktorum bir daha hamilelik yaşarsam rahim ağzının dikileceğini söyledi. Pıhtılaşma testi yapıldı, sonuç MTHFR A1298C heterazigot çıktı ama doktor bunun çok önemli olmadığını söyledi, sadece folik asit kullanmamın yeterli olacağını söyledi. bu arada kürtajdan beri hafif hafif ağrılarım oluyordu ben de bu nedenle başka bir doktora gittim o doktar da enfeksiyondan dolayı rahmimin açılmış olabileceğini söyledi.
Şuan kafam o kadar karıştı ki neye inanacağım bilmiyorum. bir daha aynı şeyi yaşamak korkusu çok kötü bir şey.
ben bugün kontrole gittim...
herşey yolunda çok şükür maşallahhhh diyim..
ama canım sıkıldı..takmıyım diyom ama takiyom işte..
bebişimiin kilosu az kızlar yaaaa...
nerdeyse 8 gün geri..boyu :32.5 cm kilosu:712gr
bütün ölçümnler haftasıyla uyumlu ama karın çevresi ölçümü küçük..yani bebeiş zayıf....
doktor iyi beslenmiyomusun dedi.l.bende şeker çıktı 1900 cal diyet yapıyorum dedim..
çok düşük dedi belki ondan olabilirmiş..
solgarın balık yağı hapını verdi..1 gün arayla iç dedi..
28 haftadan sonra hergün bir adet iç dedi..calsiyum verdi okadar yani...
bu arada rahim ağzı boyu 3.76mm miş.gayet güzel dedi..
sizce nasıl ?
oradaki dahiliyeye gönderdi oda diyeti 2200 cal çıkarmamı söyledi...
bide şeker ölçüm cihazı verdi...
1 hafta 2200 cal diyet yapıp şekerimi 3 gün takip edip tekrar gidicem..bakacak bakalım..
böyle bişi yaşayan varmı kızlar çok kafama takıldı neden kilo almıyor benim kızım yaaa...allah korusun gelişim geriliği falan olmasınnn
Benm proluton igne kullanan arkadaslara bir sorum olack lutfen yardmci olun ben 17haftalik gebeym ve bir ay once serlaj oldum gebelign ilk haftalarndada serkljdn sonrada kanamam olmadi doktormda kanamasu olsnlara veryorz prolutonu dedi yinedr yazdi ama ben daha vurrdrmadm igneyi sizce vurdrmalimiyim size doktorunz neden yazdi ve kacinci aya kadar vuruldunz bide penisiln kadar yakicimi igne
CHNB canım ıyıyız sukurler olsun 3.ayımızıda doldurduk mınyon bır kızım var halıyle 33 haftalık dogdu bugunlere sukur saglıgı yerınde olsunda ınsallah ahmet arda nasıl bakalım buyumustur ıyıce kac gunluk oldunuz kac kılo oldu
Ben geldim kızlar
Bu arada tekrar teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Suratsız doktorumuzdan geldik,oğluşum 2400gr olmuş 3 haftada 1000 gr almış görünüyor mümkün mü bilemedim,iki ölçümü farklı dr ler yaptı,rahimapzımız iyş çok şükür,suyum da normal idrar kaçırıyorsundur dedi,çarpıntım için kardiyoloğa görün dedi,kiloma yine bi ton laf etti,büyük ihtimalle 38. haftada ve sezeryan olacakmışız,2 haftA sonraya randevu verdi
Canım dr n bu durumu büyük bir sorun gördü mü? beslenmene dikkat et madem. fadiğin ölçümlerinde sıkıntı vardı karın çevresinde şükür sorun olmadı...
metelle görüştüm telde arda bey ziyarete gelmiş. demiş ki 27 hafta tüp bebek hamile hastam var bebek 500 grammış. her an alabiliriz bebeği demiş... küveze...
bu kadar fark önemli mi ki? pek de bilgim yok...
Kizlr lutfen bbir onceki sayfadaki soruma cvp atarmisinz yardima ihtiyacm var
bütün ölçüler haftasıyla uyumlu sadece karın çevresi 1 hafta geri çıkıyor...dolayısıyla kilosu düşük yanii..
kordon dolaşımına falan baktı hepsi normal dedi...
diyette az kalori aldığım için olabilirmiş...
bakalım diyetin kalori si yükseltildi..inşallah toparlar kuzucuk..
serklaja kadar haftasıyla uyumluydu aslında..
serklaj sonrası kullandığım ilaçlar antibiyotikler vs artı kabız olmamak için daha sıvı beslendim onun etkisi varmıdırki acaba
Canım mutlaka vurun bunn kanamayla ilgisi yok ben 36. Yaratta kadar vuruldum kasilmam olmadı hiç bu kasilmalari engelliyor,doktorumu her sikayetim aradığımda bana ilaçlarımı sorardım kullanıyorsan sorun yok derdi,bence sende ihmal etme ben haftada bir 500mg vuruluyordumKizlr lutfen bbir onceki sayfadaki soruma cvp atarmisinz yardima ihtiyacm var
Canım dr n bu durumu büyük bir sorun gördü mü? beslenmene dikkat et madem. fadiğin ölçümlerinde sıkıntı vardı karın çevresinde şükür sorun olmadı...
metelle görüştüm telde arda bey ziyarete gelmiş. demiş ki 27 hafta tüp bebek hamile hastam var bebek 500 grammış. her an alabiliriz bebeği demiş... küveze...
bu kadar fark önemli mi ki? pek de bilgim yok...
Canım Alminanın bir sözü vardı normal gebelik dr leri 12. haftadan sonra proluton işe yaraömaz der riskli gebelik dr leri hep vurdurur. Arda beyin yazısı var prolutonunerken doğumu engellediği ile ilgili. mutlaka kullan hepimiz kullandık...
maşallah canım olsun minyon olsun. şükür canım biz iyiyiz. sarılk tam geçmiyor 5 çıkmış bugün baktırdım karaciğer enzimlerine bakıldı normalmiş. kilo da başta çok aldı hızla ilk ay 1600 aldı şimdi yavaşladı. 22 gün önce 5800 dü bugün 6450 çıktı. 3700 doğmuştu. dr iyi dedi. sanırım artık az alacak eskie göre. sarılık da geçse tam...
Mazalışı oğluna mümkün olabilir,farli doktorlar yaptıysa ufak farklar olabilir seninde az kalmışBen geldim kızlar
Bu arada tekrar teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Suratsız doktorumuzdan geldik,oğluşum 2400gr olmuş 3 haftada 1000 gr almış görünüyor mümkün mü bilemedim,iki ölçümü farklı dr ler yaptı,rahimapzımız iyş çok şükür,suyum da normal idrar kaçırıyorsundur dedi,çarpıntım için kardiyoloğa görün dedi,kiloma yine bi ton laf etti,büyük ihtimalle 38. haftada ve sezeryan olacakmışız,2 haftA sonraya randevu verdi
sağ ol canım sağlıklı olsun kilo önemli değil.benim de göğsüm sürekli boş hep emmek istiyor...tosuncuk olmus masallah rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ınsallah canım bızımkıde 5 kılo oldu anca
Cok sagolun chnb ve eylul gulu cvp icin en iyisi vurdrmk galiba peniisilnn kadar yakiyomu acaba ben birz ignedn korkuyormda
Kızlar bugün benimde kontrolum vardı cok sukur suyu iyi nst iyi doktor daha fazla beklemeyelim istersen dedi bugün cok sukur 37 bitti,Pazartesi doguma giriyorum cok heyecanlıyım cokta korkuyorum insallah sorun çıkmaz,birde canımı sıktılar bu hastaneyle ilgili gorumcemin bı tanidig dogum yapmış anne sutu yerine ilk önce mama vermişler cocuk mamaya alışmış,olabilirmi ya böyle bisey polinikteki hemşireniz sordum yok öyle bisey olurmu dediler yinede canım sıkıldı,birde bebeğim son 3 gund kilo almamış su son 3 gund yemeğe yüklenecek artık 9 ayda alamdigmi 3 gund alırsam şaşırmam,ciğer geliştirici iğnede verdi yarın ilk dozumu vurulcam
Benim önceki hamileliğimde bebeğin kilosunun 330gram civarında olduğu söylenmişti. Kısa süre sonra erken doğduğunda 450 gram olduğu görüldü. Yani bu rakamlar tahmini gerçek değil. Zaten beslenme uzmanları diyet listesini verirken hamile olduğunu gözönüne almışlardır. Kalbini ferah tut. Ceviz, hurma, yumurta, balık, süt, yoğurt, meyve (tüketiyorsundur) zaten bebeğini geliştirir.ben bugün kontrole gittim...
herşey yolunda çok şükür maşallahhhh diyim..
ama canım sıkıldı..takmıyım diyom ama takiyom işte..
bebişimiin kilosu az kızlar yaaaa...
nerdeyse 8 gün geri..boyu :32.5 cm kilosu:712gr
bütün ölçümnler haftasıyla uyumlu ama karın çevresi ölçümü küçük..yani bebeiş zayıf....
doktor iyi beslenmiyomusun dedi.l.bende şeker çıktı 1900 cal diyet yapıyorum dedim..
çok düşük dedi belki ondan olabilirmiş..
solgarın balık yağı hapını verdi..1 gün arayla iç dedi..
28 haftadan sonra hergün bir adet iç dedi..calsiyum verdi okadar yani...
bu arada rahim ağzı boyu 3.76mm miş.gayet güzel dedi..
sizce nasıl ?
oradaki dahiliyeye gönderdi oda diyeti 2200 cal çıkarmamı söyledi...
bide şeker ölçüm cihazı verdi...
1 hafta 2200 cal diyet yapıp şekerimi 3 gün takip edip tekrar gidicem..bakacak bakalım..
böyle bişi yaşayan varmı kızlar çok kafama takıldı neden kilo almıyor benim kızım yaaa...allah korusun gelişim geriliği falan olmasınnn
Cok sagolun chnb ve eylul gulu cvp icin en iyisi vurdrmk galiba peniisilnn kadar yakiyomu acaba ben birz ignedn korkuyormda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?