Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ne gurubu canim ayrica facebooktandami yazisiyorsunuz

Canım özlettin kendini...
Ben de iyi olur diye düşünmüştüm burası asıl topik olur, buranın konusu olmayan orada da bebeklerle ilgili paylaşımlar yapılır diye düşünmüştüm. Ben faceden de çok anlamıyorum.Oraya girişim bile çok komik... Bazen regreteye cepten resim gönderiyorum o koyuyor benim sayfaya...

Canım ne güzel yazmışsın. Burada çok yakın dostluklar kurduk. Gerçekten birbirimizi görmesek de yıllardır tanıyor gibiyiz....

pgt forumundan bir arkadaş görümcemlere geldi. komşusuna anlatmış kk dan bir arkadaşa gidiyorum demiş. kadın yaşlıymış aman kızım organ mafyası olur bir şey yeyip içme demiş...

teyzenin hikayesi de çok ibret verici. Bana da sorunca 2 diyorum ama içimden 3 demek geliyor açıklama yapmamak için 2 diyorum(

Canım telde de konuştuk inşallah çok güzel olacak her şey...

Metalcim, dun sana tesekkur edemedm bile, meyveler icin cok tesekkur ederim, ve tum arkadaslarima tebrik ve iyi dilekler icin tesekkurler..hepinizi cok seviyorum..

Metalcim sende zor bir gun gecirmissin allah yardimcin olsun.

Ay canım bana da göndermişti metal ne makbule geçiyor...

cnm yarım test gunum :)

Canım hayırlısıyla güzel haberlerini alırız inşallah gönlümden tek geçiyor...

Saftunç canım senin de güzel haberlerini bekliyoruz...

Canım nasılsın bebiş nasıl? Ah geçecek günler insana sonunun güzel olacağını bilse yatmak da sıkıcı olmazdı...

Canım gayet normal kilolar bence sağlık sorunu yoksa kiloyu boş ver...

Geçmiş olsun canım şu an acın taze. İnşallah biraz zaman geçince gerekli tetkikleri yaptırır sorunu belirginleştirir güzel bir yol çizersin kendine. bende de mthfr c677t homozigot, protrombin heterozigot çokmıştı cleksan 0.6 kullandım hep...

CHNB canım ıyıyız sukurler olsun 3.ayımızıda doldurduk mınyon bır kızım var halıyle 33 haftalık dogdu bugunlere sukur saglıgı yerınde olsunda ınsallah ahmet arda nasıl bakalım buyumustur ıyıce kac gunluk oldunuz kac kılo oldu

Ben geldim kızlar
Bu arada tekrar teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Suratsız doktorumuzdan geldik,oğluşum 2400gr olmuş 3 haftada 1000 gr almış görünüyor mümkün mü bilemedim,iki ölçümü farklı dr ler yaptı,rahimapzımız iyş çok şükür,suyum da normal idrar kaçırıyorsundur dedi,çarpıntım için kardiyoloğa görün dedi,kiloma yine bi ton laf etti,büyük ihtimalle 38. haftada ve sezeryan olacakmışız,2 haftA sonraya randevu verdi

Canım dr n bu durumu büyük bir sorun gördü mü? beslenmene dikkat et madem. fadiğin ölçümlerinde sıkıntı vardı karın çevresinde şükür sorun olmadı...
metelle görüştüm telde arda bey ziyarete gelmiş. demiş ki 27 hafta tüp bebek hamile hastam var bebek 500 grammış. her an alabiliriz bebeği demiş... küveze...

bu kadar fark önemli mi ki? pek de bilgim yok...

Canım Alminanın bir sözü vardı normal gebelik dr leri 12. haftadan sonra proluton işe yaraömaz der riskli gebelik dr leri hep vurdurur. Arda beyin yazısı var prolutonunerken doğumu engellediği ile ilgili. mutlaka kullan hepimiz kullandık...

maşallah canım olsun minyon olsun. şükür canım biz iyiyiz. sarılk tam geçmiyor 5 çıkmış bugün baktırdım karaciğer enzimlerine bakıldı normalmiş. kilo da başta çok aldı hızla ilk ay 1600 aldı şimdi yavaşladı. 22 gün önce 5800 dü bugün 6450 çıktı. 3700 doğmuştu. dr iyi dedi. sanırım artık az alacak eskie göre. sarılık da geçse tam...

Canım öncelikle doğum günün kutlu olsun.

maşallah atağa geçmiş oğluşumuz...

bütün ölçüler haftasıyla uyumlu sadece karın çevresi 1 hafta geri çıkıyor...dolayısıyla kilosu düşük yanii..

kordon dolaşımına falan baktı hepsi normal dedi...
diyette az kalori aldığım için olabilirmiş...

bakalım diyetin kalori si yükseltildi..inşallah toparlar kuzucuk..
serklaja kadar haftasıyla uyumluydu aslında..
serklaj sonrası kullandığım ilaçlar antibiyotikler vs artı kabız olmamak için daha sıvı beslendim onun etkisi varmıdırki acaba

Bana gelince ben de 63 gündür kanamalıyım. başlıyor çoğalıyor azalıyor bitiyor gibi oluyor tekrar başlıyor. dün femicalden yeşim hemşireyle görüştüm. tekrar baktırın ultrasonla sezaryenlisiniz sürmez dedi. bugün gittim dr me. ultrasonda baktı nokta nokta rahimde kanamalar gördü. varis dedi. ya da benzetmek için mi varis dedi anlamadım. arda beye mesaj çekti ona göre değerlendirecek. serklajdan gelmesinden şüphelendi... ben de ondan şüphelenmiştim...

bir de iznimi sordu az kaldı dedim heyet veririm gel dedi...

Kizlr lutfen bbir onceki sayfadaki soruma cvp atarmisinz yardima ihtiyacm var

Canım Alminanın bir sözü vardı normal gebelik dr leri 12. haftadan sonra proluton işe yaramaz der riskli gebelik dr leri hep vurdurur. Arda beyin yazısı var prolutonunerken doğumu engellediği ile ilgili. mutlaka kullan hepimiz kullandık...ben 34 e dek kullandım çoğu 38 e dek kullandı.

MUTLAKA KULLANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

OLABİLİR BELKİ DE. BAKALIM YENİ BESLENME DÜZENİNDE BELLİ OLUR. Et ye yumurta ye...

Kizlr lutfen bbir onceki sayfadaki soruma cvp atarmisinz yardima ihtiyacm var
Canım mutlaka vurun bunn kanamayla ilgisi yok ben 36. Yaratta kadar vuruldum kasilmam olmadı hiç bu kasilmalari engelliyor,doktorumu her sikayetim aradığımda bana ilaçlarımı sorardım kullanıyorsan sorun yok derdi,bence sende ihmal etme ben haftada bir 500mg vuruluyordum

tosuncuk olmus masallah rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ınsallah canım bızımkıde 5 kılo oldu anca

KIZLAR HERKEZ BEBELERİNİ TEKER TEKER ALIYOR KUCAGINA ŞÜKÜRLER OLSUN BENDE ALIRMIYIM ACABA KUCAGIMA ÇOK MERAK EDİYORUM BİR MURADIM VAR İÇİMDE ALLAHIM HİÇ BİTMESİN UMUDUM BENİM TEK İSTEDİGİM MURADIM OLSUN

Kaçmaya çalıştığın gerçek,
Birgün karşına çıkacak.
Ve işte o gün
Kaçacak yerin olmayacak.
Ben senin varlığını seviyorum,

Yokluğunu seviyorum
Sana ulaşamadığım dakikalarda.
Seni duymayı
Seni özlemeyi
Hiç görmesem bile seninle olmayı seviyorum.
Hiç korkmuyorum seni sevmekten.
Senin gülüşünü seviyorum.

Her bana bakışında
Gözlerinede okuduğum o duyguyu
Gözlerindeki gözlerimi seviyorum.
Gönlünü seviyorum
Özünü seviyorum senin
Dudaklarındaki sözlerimi seviyorum
Yine de korkmuyorum seni sevmekten.

Ben sendeki o sıcaklığı
Sana olan uzaklığı seviyorum.
Yanaklarından akan göz yaşlarını
En çok, dağınık olduğunda saçlarını
Beni arayan ellerini seviyorum.
Yalnızlığımı seviyorum sebebi sensen
Ayrılığını seviyorum,
En çok yalnız kaldığımda
Beni bulan gönlünü seviyorum.
Ben en çok senin bana olan
Sevgini seviyorum.

İçimden haykırmak geliyor.
Dünyaya sığdıramadığım seni
Kalbime sığdırmak geliyor.
Ağlamak geliyor seni görmezsem
Özlemek geçiyor içimden seni
Sevmek geçiyor.
İçimden sana doğru giden
Bin bir türlü yol geçiyor.
Korkmuyorum seni sevmekten.
Ben yalnızca seni seviyorum,
Ne o muhteşem güzelliğin
Ne kalbimdeki özelliğin
Ne de sevdiğim için değil,
Seni yalnızca sen olduğun için,
Ruhun için
Kalbin için
Aklın ve sevgin için seviyorum seni.

Ben seni en çok kendim için seviyorum
Belki de ilk defa bencil oluşumu
Sana borçlu olduğum için.
Seni her şey için seviyorum.
Ve sahip olmadığım
Hiçbir şey için.
Her dakika seninle olmayı seviyorum.
Gözlerimi her açtığımda
Aklıma gelişini seviyorum.
Her gece uyumadan önce
Seni sevdiğim aklıma gelince
Sensiz uyumayı bile seviyorum
Uyumadan önce seni düşününce.

Ben seni en çok
Umutsuzluğumda beni bulduğun için seviyorum.
Ben seni bu şehirde olduğun için değil
Benimle aynı toprağa ayak bastığın için
Benimle aynı gökyüzünü paylaştığın için seviyorum.
Geceleri benim yüzüme vuran ay ışığı
Senin de gözlerine vurduğu için seviyorum.
Benim kemiklerimi ısıtan yaz güneşi
Sana da sıcaklık veriyor diye seviyorum seni.
Benimle aynı zamanı paylaştığın için seviyorum.
Ben seni benimle yaşadığın için
Benden hiç gitmediğin için seviyorum
Beni hiç terketmediğin için.
Ellerini seviyorum Allah’a açıldığında

Kalbini seviyorum kapıları açıldığında
Ve gözlerini seviyorum
Her karşımda kapanıp açıldığında.
Bana baktığında
İçimde yakaladığın coşkumu seviyorum,
Her bana baktığında
Seni sevdiğimi hatırlamayı seviyorum.
O kadar çok seviyorum ki seni sevmeyi
Yalnızca sen olduğun için hayatımda
Kendimi bile seviyorum
Sen olunca aklımda.
Kalbimi seviyorum seni seviyor diye
Gözlerimi seviyorum seni görüyor diye.
Ruhumu seviyorum, seni ruhuna
Bu kadar yakın diye.
Gülümsememi seviyorum seni düşününce
Ayakta kalışımı seviyorum sebebi sen olunca

Ben sana olan sevgimi yazan
Kalemimi seviyorum.
Senin adını yazdığım kağıdı seviyorum.
Sana olan sevgime benzettiğim
Her sevgiyi seviyorum.
Bana seni hatırlatan herşeyi
Sana giden yolları seviyorum.
O kadar çok seviyorum ki seni
Seni kaybetmek korkusunu bile,
İçinde yalnızca, sen olduğun için
Sana karşı duyduğum bir duygu olduğu için
Korkumun sebebinde sen olduğun için seviyorum.

SENİ…SENİ…SENİ SEVİYORUM…
BEBEGİME GELSİN DOGMAYAN BEBEGİMEBİLSİNKİ ANNESİ BABASI YOLNU ÇOK GÖZLÜYOR GELSEDE BİZLERİ MUTLU ETSE HİÇ BİZDEN AYRILMASA CENNETE GİTMESE BU SEFER BİZLERLE KALSA NE OLUR

Son düzenleme:
Mazalışı oğluna mümkün olabilir,farli doktorlar yaptıysa ufak farklar olabilir seninde az kalmış

Kızlar bugün benimde kontrolum vardı cok sukur suyu iyi nst iyi doktor daha fazla beklemeyelim istersen dedi bugün cok sukur 37 bitti,Pazartesi doguma giriyorum cok heyecanlıyım cokta korkuyorum insallah sorun çıkmaz,birde canımı sıktılar bu hastaneyle ilgili gorumcemin bı tanidig dogum yapmış anne sutu yerine ilk önce mama vermişler cocuk mamaya alışmış,olabilirmi ya böyle bisey polinikteki hemşireniz sordum yok öyle bisey olurmu dediler yinede canım sıkıldı,birde bebeğim son 3 gund kilo almamış su son 3 gund yemeğe yüklenecek artık 9 ayda alamdigmi 3 gund alırsam şaşırmam,ciğer geliştirici iğnede verdi yarın ilk dozumu vurulcam

tosuncuk olmus masallah rabbım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ınsallah canım bızımkıde 5 kılo oldu anca
sağ ol canım sağlıklı olsun kilo önemli değil.benim de göğsüm sürekli boş hep emmek istiyor...

Cok sagolun chnb ve eylul gulu cvp icin en iyisi vurdrmk galiba peniisilnn kadar yakiyomu acaba ben birz ignedn korkuyormda

canım benim çok yakmıyordu pıhtılaşma iğnesi daha çok yakıyordu. yavaş versinler ilacı yağlı çünkü...

Aaaa demek pazartesi... ne olacak adı? vermezler inşallah bir seferden alışmaz verselerde...

göğüs kalkanı aldın mı? elektrikli süt sağma makinası alacaksan da medela mini elektrikli süper...

Benim önceki hamileliğimde bebeğin kilosunun 330gram civarında olduğu söylenmişti. Kısa süre sonra erken doğduğunda 450 gram olduğu görüldü. Yani bu rakamlar tahmini gerçek değil. Zaten beslenme uzmanları diyet listesini verirken hamile olduğunu gözönüne almışlardır. Kalbini ferah tut. Ceviz, hurma, yumurta, balık, süt, yoğurt, meyve (tüketiyorsundur) zaten bebeğini geliştirir.

Cok sagolun chnb ve eylul gulu cvp icin en iyisi vurdrmk galiba peniisilnn kadar yakiyomu acaba ben birz ignedn korkuyormda

Ben prolutonu kullanıyorum hatta bana mı öyle geliyor yoksa diğer arkadaşlarda da oluyor mu bilemem proluton vurulduktan 5 gün sonra etkisi azalınca sancılarım da artıyor gibi. İğne vurulurken değil de sonraki günlerde bende ağrı oluyor. Ayrıca magnezyum da sancılara iyi geliyor ( Bu arada bende kanama yok şükür)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…