Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Allah ismiyle yaşatsın canım. ben krem lansinoh aldım küçük aldım. çok işime yaradı ama lansinoh kullanıp yara olan da duydum. garmastan yazmış arda bey onu kullanmadım. göğüs kalkanı da küçük tas gibi bir şey göğüse koyuyorsun göğüsün sütyenle temasını engelliyor daha da önemlisi birini emerken bebek diğeri akıyor 2-3 gün sonra. o tasta birikiyor bebeğe veriyorsun biriken sütü. philips avent aldım. 33. gün bir arkadaşa verdim dua ediyorum sana hep diyor çok birikiyor diyor. erken vermişim ama olsun...

yok canım bence durup dururken vermezler memeorialden ben çok memnun kaldım bu hususta...

zaten stede s-m-l var m orta beden olarak gözüküo m alıcam bende.bu pijamada güzelmiş......benimde oglum olacak ama hiç mavilere bakmak istemiyorum ama mavi alıcam

Canım pembede Başka renkd olur benim hastanede giyecklerim pembe:)

kızlar benim de hastane kıyafetim pembeydi...oğluma da hastanede kırmızı kıyafetlerle doğum fotosu çektirdim...

hayırlı olsun canım ben de senin gibi doğum yaptım 2 ay oldu kopamadım buradan...

Kızlaar iyi geceler not girmeye çalışıyorum olmuyor sistem çook yoğun,öpüyorum sizleriii...Tedavimin 4.günü bitti cumartesi randevum var umarım her şey yolundadır...

Seninde az kalmis canım aramızda bı kaç gün var diye hatırlıyorum,aslında doktrum suyu aynı kalırsa 38 doldururuz demişti bugün suyu normal dedi ama nedense içimden bı ses az diyor usg de su alanı az gibi gördüm sanki sanırım alanı daralıyor,hayırlısı insallah seninki 38 bitince galiba,sezaryan mı olacak?

Bende lansinoh alicam,bu göğüs kalkanı kullanışlı bisey belli hem süt birikiyor hemde göğüs yara olursa duyurur temas ederek acı çekmenize engeller eczaneye bakarım,33 günmu kullandin,uzun vadeli kullanılmıyormu?

olabilir belki azalma vardır ama seni panikletmek istememiş durumu riske etmek istememiştir ki zaten haftan cok iyi bu haftalarda normal doguranlar var...evet 3 gün var aramızda 38 dolsun tamam 1gün bile gecirmem diyordu dr bende 27 inde alır diyodum ama 2hafta önceki kontrolümde herhangi bir sorun yok benim için bir gün de önemli 2 yada 3 subat olsun mu dedi 40haftaya baslıorum ozaman riskli degilmi ya normal gelmeye kalkarsa falan dikiş var dedim ozaman 30ocakla 1şubat arası sec dedi bakalım yarın kesinleşir evet sezaryen olucam bende hayırlısıyla bi gelse su yavrucuklar

benim dr umda gögüs ucu catlamaları için garmastanı söyledi ama daha almadım

Arkada§lar bu saatte ancak okuyabildim.

Eylulgulu

Pazartesi bebegine kavusuyorsun.rabbim saglikla evladina kavusmani nasip etsin.

Duyaydin
Konteolun iyi gecmis bebeginede masallah
nice mutlu yillara

Mumudibaha
aklim tum gun sendeydi test yarinmis ben 12. Gun bugun olunca
insallah iyi haberlerle gel

Saftunc

Cumartesi iyi haberlerini yazmani bekliycem

Happykelebek
Hayirli yolculuklar

Bebekler sirasiyla zamaninda geliyor ne guzel

Canm ya bak ne guzel sira sana geldi cok sukur,
Saglikla al bebisini kucagina
Sut ile ilgili endise duyaak gitme doguma, her anne bebegineyetememe korkusu yasar mama vermek sucluluk hissettirir

Memorialdan bu konuda inanilmaz memnun kaldim hemsireler super, o kadar moral oluyorlar ki, mama vermek istemediler ama benim israrim karsisinda geceleri 30 cc kabul ettiler, bende uyudum bu sayede dinlendim, alllaha sukur bugun sutum gelmeye basladi iyice, kizimda emmeyi seviyor cook sukur, sofikanin tavsiye ettigi kapsullerden alacagim kismetse bugun

Goguslerim lansinoha ragmen yara oldu, gogus kalkani isimi gorur diye umuyorum, cunku kanama olup sutyene yapisiyor
Burdan cikista alacagim insallah

aayy ne güzel hidennisko arkadasımız bade sini kucaklamış Allah analı babalı büyütsün uzun hayırlı ömür nasip etsin inşallahdarısı bizlere

Evet canim, prensesim kolarimda cok sukurm darisi isteyen tum arkadaslarimin basina insallah

Garmastani alayim bnde
Cunku lansinoh engeller dedi hemsire tedavi etmezmis
Benimde kanama ve yara basladigna gore ise yaramiyor demekki dedi
Havalandir memisleri dedi
Oda da cikariyorum disari benim fistiklari oturuyorum

Ben 3 gecelik getirdim hic birini kirletmeden sus olsun diye degistirip giydim
Kesinlikle gecelik cok rahat oluyor arkadaslar, onden dugmeli hamilelik sonrasi gecelikler almistim ben

eylülgülü sırayı kapıyorsun galiba benim kızda hala hareket yok bu da kırk haftayı dolduracak galiba, şu gögüs kremi ve kalkanından bende alayım bari geçen sefer eşim bir krem almıştı ama adını hatırlamıyorum ama gögüs kalkanı banada lazım galiba çünkü geçen sefer akmasından bende şikayetçiydim gögüs pedi kullanıyordum oda sık sık ıslanıyordu kızlar bu kalkanı sürekli takıyormusunuz yoksa emzirdikçemi.. birde krem hangisinden alsam acaba garmastan mıydı onu lansion gibi silmeden emzirebiliyormusunuz bilen varmı? ay çok soru sordum galiba kusura bakmayın

rabim hayırlı ömürlü etsin işşallah darısı bizlere olsn işşallah adıyla yaşasın canım
senin o doktora çok pis dalasım geldi haberin olsun manyakmı doktorn şimdiye kadar neden yollamamış seni kardologabrda sen yazarken strese giriyorm seni düşünemiyorm ay ne yaptı çarpıntısı oldmu vs :18::18::18:sen bu doktor bırak yoksa ben brda sinirden katil olucamdikkat et canım yavrmuza kavşmamıza az kaldı ay sanki kocanımda öle dedim ne ka komik olducanım demeyi nuttm hep yazıcam unutyuorum geçmiş dogum günün kutul mutlu huzurul bebeli olsun işşallah nice seneler dilerim allahtan rabbim yavrularını ömürlü veriri eşinle sevdiklerinle bir ömür boyu mutl ol nice senlerekıymetimi bil kimseye çiçek vermem
canım inan ben neyi anladım biliyormusun olasıkları sayalım önce
1- herşeyden mahrum oluyorsun
2- korkaraktan streslerle geçiyor gebeligin
3- her kafadan bir ses çıkıyor
4-aman yatma ne yatıyorsun yata yatada gider o bebek
5-ne rahimi diktiriyorsun allaha ne karşı geliyorsun gene gidicek emegine yazık (bunu bana kızımda narkozcu kadın dedi dogrupta ne yapıcaksın dedi olmuyor kabullen )
6- sen bir daha hamile kalma bebeklerin senin yüzünden ölüyorlar
7- oglum bunu yolla babasının evine bundan ne köy ne kasaba olur
8- senin rahimin sakat bebekleri aıyor ne hamile kalıyorsun
9-ugraşma gene durmucak ne yatıyorsun kalk iş yap hareket et
10 -en yakın arkadaşımda seklajlıydı kızımı dogurdm eve geldim kapa bu defteri paşa durmuyor olan bebegine sana oluyor dogurma
anlayacagın kimsenin kimseye faydası olmuyor canım ne diyoruz onn için hamileyim diye kimseye demiyorz oldda dicez bu kerezde dicekler benim sayende aldı kucagına bebegiben artık herşeyden soyutladım kendimi işşallah hamile kalıyım kocaman bir liste yaptım kendine 2 adet düdüklüm var birini yeni aldırdım eşime klipsli işşallah yemekelri düüdklüde yaparım olr biter ev işii çamaşırıda eşim yapar temem ver eline bebek benim yanımda allahım eşim sevenlerim olsun gerisi boş daha ne isterim rabbim 40 haftaları görmeni nasip etsin işşallah

kız bende okadar para alsam el bebek gül bebek bakarım darısı işşallah olmayanların başına
hayırlı olsun canım ben de senin gibi doğum yaptım 2 ay oldu kopamadım buradan...
hel bir kop beni brda hamile kalınca tek bırakın vallahi küserimzaten dogranlar girmiyor başka topiklerde görüyorm onları çok üzülüyorm kendimi kllanılmış hissediyorm mesela ben hamile degilim ama genede buraya yazıyorm istemesem yazmam degilmibende derim hmile kalıyım işimi görüyüm dogrym hadi baş baş işimi gördünüz bir daha girmiyim diyim olmuyor ama böyle biline
canım karbonatlı syu dene derim ben birde ablam e vitaminli kapsül var dedi gögse kırıp sıkıyormşn bebekte emse vitamin oluyormuş
beni gene unutmuşsun

canım maşşallah bademi gördüm allahım nazarlardan saklasın canım bol dereot bulgr ye sütün olur ah yanımda degilsinizki yavrumu sevip alıyım kcagıma gribim geçmedi çekip çekip duryorm geçen regreteyle konştm dedi griplisin gitme anneye bebege geçirisin sesimi anladı biryerlerimden çıkıyordu sesim
kızlar hayırlı cumalar benim az işelrim var bitiriyim gelicem

sen o konularda içini ferah tut,ben dün doktora sanki yarın doğuruyormuşum gibi çocuk doktorunu falan sordum,benim gibi şekertli gebelerin bebelerinde doğum sonra ciddi bir kan şekeri düşüşü olabiliyormuş ondan benim velede istedikleri mamayı verebilirler,bu benim en büyük korkum:18:

Hakikaten zirve bana kalacak,metal de hastanede sık giremiyor,yalnız kalıcam biz onlan berabert doğurcaz diyordum

Canım sen bana desene ekle beni diye,sen bilgilerini vercen ki ben gircem,doğum tarihin-bebek cinsiyeti-bulunduğun il-serklaj ve takibini yapan dr

Sağolasın canım çiçeklerim de pek güzel
Rabbim sana da bugünleri göstericek umutsuzluğa kapılmak yok ona göre,yoksam bu sefer dövmeye ben gelirim heee
Eşimin akrabası var kardiyolog dün onla konuştuk,söylediğim değertlet gebelikte normalmiş,ilaç verme taraftarı değilim demiş bir ay daha sıksın dişini,ben ona alet yollarım hemşireyle 24 saat kalp atışlarına bi bakarız demiş,şu üç gün düzenli tansiyon ve nabız ölçüp bana bildirsin demiş,çay,kahve ve portakaldan uzak dursun demiş

kizlar hayirli cumalar...
hidenisko masallah kizceni gordum Allah saglik ve sihatle buyutmeyi nasip etsin adiyla buyusun..
mumudihaba cnm seni merak ettim sonuc pozitiftir insallah...
eylulgulu cnm masallah tosununa bizlerde o haftalari gorurmuyuz ki Allahim aci yasatmasin..
duyaydin cnm kardiyaloga gorunmem cok iyi olacak seninde gunun az kaldi benim daha cok ...
Allahim su 28 i bi gorsem cok mutlu olurum rahatlarim gercekten Allahim acisini gpstermesin...
pasam kiz ben varim buralarda hic ayrilmam merak etme hele bi hamile kalda hayirlisiyla...
chnb cnm masallah ardamiza buyuyor gun be gun..
yaren cnm senin yerini eylulgulu alicak sanirim..
haftasi ileri olanlar bir birlerinizin yerlerini degisebilirsiniz..
bende liste baslarina gelirmiyimki...
ha unutmadan kizlar seyim kasiniyor ya dr soyledim idrar aldi insallah gecer ya tatli tatlu kasiniyor..
ismini yazamadigim diger kizlar insallah iyisinizdir...

Kızlaar diğer tahlil sonuçlarımıda aldım..Biliyorsunuz genetik testlerinden MTHFR C677T:HETEREZİGOT MUTASYONDU..(türk toplumunun %20 sinde varmış bu durum..Çok önemli değil dendi..)

Diğer sonuçlarım

HOMOSİSTEİN:19.5 (0-12 arasında olması gerekiyor)

LUPUS ANTİKUAGULAN:43.2 ( <45 olması gerekiyor )

PROTEİN C:94 (65-140 olması gerekiyor)

protein s :89 (55-160)

ANTİ KARDİYOLİPİN: 7.28 NEGATİF (<12)

HOMOSİSTEİN SONUCUM PROBLEMLİ KIZLAR

GENETİKÇİYE DANIŞTIM..MTHFR C677 HETEREZİGOTUN SONUCU BU DEDİ..YANİ HOMOSİSTEİN ONA BAĞLI OLARAK YÜKSELİRMİŞ..

TABİ ADAM 3 TANE DÜŞÜĞÜM VAR BİLİYOR..BUNA BAĞLI DÜŞÜK OLMUŞ OLABİLİR AMA KESİNLİĞİ YOK DEDİ..HAMİLE KALMADAN 3 AY ÖNCE FOLİK ASİTE BAŞLA DEDİ..AMA NORMAL HAMİLELER 400MG İÇER SEN 800MG İÇMELİSİN DEDİ..BİRDE HERGÜN BEBE ASPRİNİ,HAMİLE KALDIKTAN SONRADA MUHTEMELEN İĞNEYE GEÇİLİR DEDİ..

TABİ ADAMA DİYEMEDİM..BENİM 1 TANE VAR DÜŞÜĞÜM DİYE..BU DURUMDA YORUMU NASIL OLURDU BİLEMEDİM..O 3 DÜŞÜĞE DAYANARAK BUNLARI SÖYLEDİ..KIZLAR MTHFRC677 Sİ HETEREZİGOT OLUPTA HOMOSİSTEİNİDE YÜKSEK OLAN VARMI ARANIZDA..SİZCE NE YAPMALIYIM?PAŞAM SENDE DE HOMOSİSTEİN YÜKSEKTİ GALİBA..NEKADAR YÜKSEK?GENETİKÇİ ŞÖYLE SÖYLEDİ HETEREZİGOT OLMAYAN İNSANDA HORMON %100 ÇALIŞIYORSA SENDE %80 ÇALIŞIR..HOMOZİGOT OLSAYDIN BU % 60 LARA İNER DEDİ..YANİ DURUMUNDA BİŞEY YOK DEMEYE GETİRDİ..

Canım sitkelşi suyla taharetleniyor muydun? mantar,kaşıntı vs çok iyi geliyor,burda hemen hemen hepimiz öyle yapıyoruz wc sonrası

hadi hayırlısı sağlık güzel bir doğum olur inş. ve bebeğini sağlıkla kucaklarsın

çekilen onca cefa sonunda müthiş bir mutluluk şükür,bebişine baktıkça herşey geride kalıyordur.Allah ailenle ve beişinle geçireceğin uzun sağlıklı hayırlı bir ömür nasip etsin canım.Darısı benim ve şuan hamile olan / olmayan tüm arkadaşların başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…