Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
paşam her zaman beklerim canım
martada birşey kalmamış inş. sende hamile kalırsında onlara yetişirsin...
şimdi maşallah topik ne kalabalık benim hamileliğimde tek tük hamile vardı....

regreteye mesaj yazdım gülsün diye dönmedi banaişşallah canım marta ne kaldı sizlerele bir akıl danışmak istiyorm siz ne derseniz on yapıcam ona göre düşünün iyi karar verinşimdi
ablam beni 4 şbatta çagırıyor diyor sabah bin akşam burda ol ceyiz dizmeye götürüyümseni anca gelirsin diyor evinide görürüsün diye kzı teyzem mtfagı yatak odamı o yapsın renklerine göre ayırı çok düzenli demiş benim için allah için öleyim :86::86:ammenler 8 gelicekler ablama ama 4 gidersem 3 hafta aklıcam eger 11 gibi gidersem belkim sadece evini görüp gelicem ablam 4 gelirsen eger samsnu gezdirim dedi sana stresini atarsın dedi şimdi olasılıklar şu
4 gidersem 3 hafta
11 gidersem 2 hafta kalıcam annemide gelirken getiricem evime eşimden kuşlarımdan ayrılasım yok özlerim eşim kapıyı kilitlemeden gider diye korkyorm birde çayı ocakta çok bırakıyor birde kalp kapagında az egrilik varya birşey olr diye korkyorm bir taraftan diyorm paşa 4 git hem çeyiiz diz hem samsnu gez 3 hafta diyorm bir taraftanda 2 hafta neyine yetmiyor sadece git evini gör gel diyor ne yapıcem ben biraz karışık oldu ama ksra bakmayın 4 giidyim şbarın 11 demi kafayı yemek üzereyim biri akıl versin ne olur

ben de aslında bunu demek istedim inzivada derken,su anki sartların ve ruh halin yuzunden burasının sana iyi gelmedigini ama bir gun durumlar degisince yine gelecegini dusundugumu...canım umarım o zaman en kısa zamanda olur ve sen de yavrunu sag saglim vakitlice kucaklarsın inşallah,yurekten diliyorum

HADİİİİİİİİİ

maşallah canım,gozun aydın Allah tamamına erdirsin inşallah amin!

canım kapsullerden sormuşsun sut durumunda azalma mı var yoksa,su icmeyi ihmal etmiyorsun degil mi

gogus yaraları icin lansinohu garmastanı ve mediccasolu denedim,en iyisi garmastan geldi bana
hideniskonun dedigi gibi lansinoh daha cok koruma amaclı,tedavi icin garmastan daha iyi geliyor
en iyisi ise hem antibiyotik(emzirirken kullanılabilenler var) hem de antibiyotikli kremle tedavi-2 gunde memeler sıfır gibi oluyor :) sonrasında da elinizin altında garmastan olsun ve gunde bir kac defa yara olmasa da surun-garmastanla da yıkamadan emzirebilrisniz bitkisel icerikli diye yazıyor

chnb buranın en vefalısı,buranın asıl ev sahibi,bu halinle bile yine herkesi biliyor herkese boluşturuyorsun kendini

canım biliyorum cok telaş ediyor insan,gecen sene tam bu zamanlarda bizde de aynı panik yaşandı,ben yeni hamile oldugumu ogrenmiştim,kızım da daha 18 aylıktı ve aşısı yapılmamıştı ki ablamın oglunun su cicegi oldugunu ogrendik,hem de tam bahsettigin en bulaştırıcı donemde tum gun beraber vakit gecirmişlerdi,dokuntu başladıgı aksamın gununde de yine beraberlerdi ve doktorumuz cok yuksek ihtimal bulasmıstır dedi ve beklemeye başladık,bir ay boyunca hep bekledik ama cok sukur bulaşmamıştı,herkes cok şaşırdı ama demek ki illa bulaşacak diye bir sey de yok,bulaşırsa da Allah´ım kolay atlatmasını ve tez şifa bulmasını nasip etsin inşallah! Eger bulaşmadıysa sakın ihmal etme ve 12 aylıkken su cicegi aşısını yaptır mutlaka,opuyorum ikinizi de

eylulgulu canım mesajlarında bebege mama verilmesinden duydugun kaygıyı dile getirmşsin ama korkma o kadar,gerekli oldugu durumlarda verilmesi gerekiyor hele hele sezeryan sonrası hemen sutun gelmezse.Bebegin hayata merhabası saglam olmalı ve eger sutun gelmediyse ki sezeryandan sonra 24 saat sıkıntı olabilir,az az da olsa mama verilmesi cok onemli.Ben hem surekli emzirdim hem de mama takviyesi yaptım,sarılıgının kolay atlatılması icin de dogrusu buydu zaten,sonrasında bir sure daha meme mama olarak devam ettik ama nihayetinde tamamen memeye de donduk cok şukur.Oyle degil bir defa iki defayla birkac haftayla bile mamaya hemen alışmaz bebek,yeter ki surekli memede de dursun,ac bırakma kuzunu olur mu.

yaren ne alemdesin canım,Allah yardımcınız olsun guzel haberlerini bekliyorum

Canım tabi gerekirse mama verilir ac kalıpta bebegin kan şekeri düşsün hasta olsun istemem,ama su songunlerde duydukları. Beni rahatsız ediyor surda doguma kalmis kac gun,ısrarla bana anne sütunu denemeden mama vermişler diyorlar,bı yanlışlık vardır belki bilmedigmiz bisey vardır diyorum bizim gelinimiz hamileyken sarılıktan şüphelendiler,bebege zararı olurmu diye sormustur,doktor yok bisey olmaz sadece anne sütunu vermeyiz demişti herhalde sarılık geçmesin diye,belki ondada bı sorun vardı ne bileyim ya,birde hastane icin kesmede üstüne yok diyorlar sezaryan olcam ya ki,ki benim tercihimde sezaryandan yanaydı ama ben bunu dile getirdiğim zaman bana tuhaf tuhaf bakiyolar yok felanca 3nude normal doğurmuş masallahi var sanki cok buyuk bi marifet yaaa,bu benim vücudum ve ne istediğimi ben biliyorum,ayrıca suyum az oldug icin istesemde bebeğime riske atıp normal doguma girmem,bu saat oldu uyuyamadim daha su son gunleride sorunsuz atlatirim insallah

ben deldim kızlar bgün rabbim bozmasın çok enerjik yandım galiba çok işim var ondan anacım dün pazar gittim onlar yerleştirilicek işlerim çok yemegim yok evi temizlicem ne olcek benim bu halim benden 2 tane olsa keşke hamile kaılnca ben yatarım oda işlerimi yapar bugün istanblda çok gzüel bir hava var canlar adamın dışarı çıkıp gezesi var ama kimle eşim işe gitti gaz açımı varmış gene oglmla kızımla tek kaldık evde sıpalar dışarda ne yapsamda içeri soksam evleri havalandırıcam işşallah kafesi kapamayı unutmuşum dün bu arada sordugm soruya kimse cevap vermemiş he bende akıl verillerdir diye girdim

Herkese gunaydin..bebegimin patoloji raporu cikti hicbir sikintisi yokmus butun organlari normalmis hicbir anomaliye rastlanmamis inanin canim dahada cok acidi biz saglikli buyuyen bebeklerimizi kaybettik burda bircogumuzun oyle arkadaslar benim 2ay oldu nerdeyse ama hala kendimi toparlayamadim hicbirsey yapasim yok inanin Son 2 aydir ruh gibi hissediyorum kendime kadermi desem tecrubesiz doktorlarmi desem neye yanayim bilemiyorum cok caba sarfetmistim bebegimi korumak icin ama olmayinca olmuyor iste..

Bence 4 u gibi git canim zaten enaz 2 hafta kalcam diyorsun bir hafta daha fazla kalmis olursun gezersin biraz esinde koca insan sonucta sen yokken daha dikkatli olur bence cayi falan acik birakmaz korkma:)

cnm sen kendın karar ver ev ve es durumunu sen daha ıyı bılırsın

bırde uzmanlara göre eşlerın yalnız tatıl yapmaları evlılıklerını olumlu yönde etkılıyormus

Allah sabır versin..hepimiz aynı durumdayız..İnşallah bir daha yaşamayız bu acıları..

Melek 18 canım içini ferah tut..çok normal şuan duygusal olman

bade benim mthfr heterezigota çok önemli değil tam anlamıyla pıhtılaşma var denemez denmişti. gebelikte bakıcaz dedi.
protein s 80 çıktı 55-130 arası olması gerekiyormuş

doktorda stresten uzak dur dedi. ama iş stres evlilik stres annem rahatsız stres bebeklerimi kaaybettim onun streside ayrı yeniden hamilelik istiyorum yumurtlamamı olmuyor acaba diye dert ediyorum o stres...

en son kürtajımdan sonra sol kol ve bacağımda güç kaybı ağrı karıncalanma gibi bişey kaldı sürekli devam ediyor 9 aydır.
doktor doktor gezdim.

en sonunda fibramiyalji hastası olmuşum.
süper kadın hastalığıda deniyor.

romatizma gibi bişey ama benim karakterimdeki kişilerde çıkıyormuş. bide çok ağladım bu çıktı diye... antidepresan vermesi gerekiyormuş ama vermedi hamilelik istiyorum 2 ay sonra diye....
hamileliği etkilemez inşallah.

kızlar psikolojim bozuldu
hayattan zevk almıyorum. nerde bir bebek görsem kalbim ağrıyor millet çocuğundan bahsediyor kendi bebeğimi düşünüyorum 1 yaşında olacaktı.
dün gece 5 te uyandım sandıktan ona aldığım kıyafetleri çıkardım minik yelekler çoraplar ....

ona yazdığım günlüğü okudum. içimdeyken bile kaaybtme korkusu çokmuş aslında. ara sıra yazıyorum hala... dün gecede yazdım...

birde hamileliğide okulun son aylarına getirmeliyim. herkes duysun istemiyorum.
iki bebeğimdede okuldan izin alıp durdum ama sonra geri döndüm herkese açıklama yap, helede bebeğim yaşıyo zannedip allah anneli babalı büyütsün diyenler var.

bide annemle konuşmayan bir akrabamız var salak kadın kardeşimin düğününe gelmişti benle dalga geçer gibi herşeyi bildiği halde ne o çocuğun yokmu dedi... sinirlerim zıpladı. kardeşimin düğününde moralimi alt üst etti.

duyaydin sağol canım benim için araştırmışsın çok düşüncelisin..

eylülgülü bende dün gittim kontrole bebek ve suyu iyi belki doğururum hafta sonu gibi geliyor ama hiçbir belirtim ağrın yok.. ama cemil hoca merak etme kalay bir dopum olucak kollum geçen hafta dikişleri aldığımda yumuşaktı dedi inşallah öyle olur..

bade sen hemen başlayacakmısın denemelere ben 10 gün sonra adet olcam sonrabir daha adet olucam ve o ay yumurtlama takibi yaptırıcam hamilelik için vede yumurtlama varmı diye.

sen hangi doktora gidiyorsun.

ben doktor sitesinde okumuştum.
biri sormuş mthfr677 hetezigot diye

doktorda biz sadece bu durum varsa çoğu zaman ilaç bile vermeyiz ama homosisteine bakılırbu durumda o yüksekse(tam hatırlamıyorum düşüksede demiş olabilir) ilaç veriyoruz gebelikte demiş.

biz bir şeyin tek sonucu var diye bekliyoruz ama doktorların yaklaşım tarzları farklı...
başka bir doktor asprin veriyorken diğeri gerek yok diyor...
artık güvenicez kendi doktorumuza bence ilk çözüm burda ben cemil beye güveniyorum. en azından psikolojimlede ilgileniyor. şevkatli bir adam odasında resmi bir hava yok.... araştırdıkçada rahatsızlığımı güvenim artıyor...

umudum1981 sanada Allah sabır versin canım. hepimiz aynı dertten geçtik geçiriyoruz. Allah bu acılardan geçip bebeği olan arkadaşların yavrularına sağlık.ömür versin.
bizlerede inşallah birgün o mutluluğu yaşatsın...

ben çok yoğun çalışıyorum sayfaları okuyamıyorum ama senin acını paylaştığımı bilmeni istedim...

Canım 26 ağustostu yavrumu kaybettiğimde,9 eylülde ablamın düğünü oldu,seni çok iyi anlıyorum,sonra okuldakileri bırak gittiğim kafın doğum dal metmezindeki salak hemşire hayırlı olsun doğum yapmışsınız dediydi kadına dalıyordum,kimse seni anlamaz ne ağlıyorsun derler,çok büyüttün derler,Allaha karşı mı çıkıyorsun derlert,derler de derler,16 ocakta doğacaktı benim oğlum da bu ocakta 1 yaşında olacaktı,çok şükür ki kardeşi yetişti imdadına Allahım kucağıma almayı nasip etsin iki kişilik sevicem onu,seni bi annen anlar,bi de biz gerisi hijkaye,toplanmaya bak yeni bebek için,o zaman daha iyi hissedeceksin,

Ben de mayısta kaldım hamile,srminer döneminin son haftası öğrendim o hafta da rapor aldım beş gün gitmedim iyi oldu ondan sonra 30 ağustosta serklaj oldum ve ondan sonra heyetler ile gitmedim okula,de k getirebilirsen süpwer olur

Hayırlısı canım vaktinde sağlıklı gelsin takvimin son 3 gün maşallah gunünü doldurdu,
Bende o kremi aldım bugun doktora sordum lansinoh söyledi ama 30.haftadan sonra başlamam gerekiyormuş geç kaldım diye digerini aldım hastanede zaten 2 kutu lansinoh veriyormuş onuda denemiş olurum

Başladık canım kısmetse olur..Ama geçen sefer uzun zaman uğraşmıştık..Bakalım hayırlısı..Eğer 3ay falan kalamzsam bende yumurtlama takibi yaptırmak istiyorum..Ben osman develioğluna gittim..hamile kaldıktan sonra gidicem artık..
evet canım ben bu konuyu çok araştırdım..Mtfrc677 t en basitiymiş..Ve toplumun çoğunluğunda varmış..Dediğin gibi homosistein yüksek değilse ek bişey yapmaya gerek yokmuş..ama yüksekse folic asidi 2 katına çıkarıp,yanındada b6 ve b12 vitamin takviyesi almak gerekiyormuş..Birde işin kötüsü ben bu tahlili tok karnına yaptırdım..Okuduğum kadarıyla en az 12 saat açlıktan sonra yaptırmak gerekiyormuş(hiç kimse bana açmısın,tokmusun demedi)Yediğinle içtiğinle değişebilen bir değermiş..Diyeti varmış falan..Yüksek glisemik indeksli beslenmemek,hamur işi vs..yememek gerekiyormuş..Sen hatırlıyormusun açmıydın bu tahlilleri yaptırırken?Homosistein değerin kaç çıkmıştı? Ben Şimdi yeniden yaptırıcam bu sefer özelde..
Sende moralini bozma arkadaşım..Herşey Allahtan ne yapalım..Bakarsın devre arkadaşı oluruz topikte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…