Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hayırlısıyla inşallah çok kolay bir doğum olacak yarencim..Dualarımız seninle.Sende bizleri unutma sakın:)

Kızlar bugün yine gittim hastaneye son defa nst ve usg ye girdim bebek hemsiresiyle konuşdum derdimi anlattım anne sütüne verdikleri önemi anlattılar,birde bebeği ilk 24 saat yikamadiklarini söylediler verniks tabakası bebek icin ası gibidir,vitamini gibidir faydalıdır dedi bunu daha oncede duymuştum cok hoşuma gitti
Paşam hamilelik oncesi guzel bı tatil yap istersen bol bol gez dolaş ben ilk bebeğime tatilden hemen sonra hamile kalmıştım, esin yanında olsa daha iyi,ama oda düğüne gelecektir illaki fazla ayrı kalmazsınız

ben bugün kendimi yine iyi hissetmiyorum kızlar...
moralim düzelmedi bitürlü bebeğimin kilosuna takmış durumdayım...

allahım inşallah herşey yoluna girer

Ben patolji raporunu okuyunca cok şaşırmıştım bütün organlarından bahsediyordu okadar gelistigni bilmiyordum,ağlaya aglaya okumuştum,kurtajdaki doktorlar yasasaydı sakat olurdu dediler teselli icin söylediklerini biliyordum,benim bebeğimin hiç bişeyi yoktu diyordum kendi kendime bişeyde çıkmadı zaten
Çalışıyormuşum bilmiyorum çalışmıyorsan tvasiye ederim iyi geliyor ben sadece iki gün gitmedim ise döndüğüm hafta zor gecti sadece,herkes ben dönmeden ogrendig icin pot kıran olmadı cok sukur,birde cok yogun bı dönemdi kendimi ise vermistim bana iyi gelmişti Acisi dinmesede alışıyorsun

pasam cnm bence de hamilelik oncesi gezmek senin icin iyi olur baktin sikildin ceker gelirsin cnm kafana gore takil esinde bisey yapmaz cnm sen kafani dagitmaya bak cnm..
eylulgulu cnm sukur sukur sukur bu gunlerine cnm arkadasim inan cok seviniyorum senin adina darisi bana ve arkadaslara kizlar doguma giden arkadaslar adina inanin cok mutlu oluyorum umut oluyor bana hamile kalanlarda ayni sekilde simdi sirada saftunc ve feryal tup bebek taptiranlar insallah tutar kizlar o daha zor basima gelmedi ama sizleri cok iyi anliyorum..
bade cnm seninde umut seninde herkesin hadi yetisin bize pasam cnm sende gunlerimiz car cabuk gecsin ..
yaren cnm aklim sende..
moons arkadasimizda serklajini olmustur simdiye..
insallah agrisi sizisi yoktur..
melek 18 cnm cok normal bende o haftalarda oyleydim...
hidenisko cnm ne zaman cikiyorsun..

Yazmayı unutmusum bugün doktora rahimagzi ölçüsünü sordum haftalardır sormaya korkuyordum kısa diyecek diye,nasılsa doğruyurum diye sordum 4,5 cm dedi cok şaşırdım

kızlar yarın 10 da olucak serklajım
ense kalınlığı testi bide 2li testi var bebişimin
dua edin kızlar herşey yolunda gitsin
ihtiyacım var dualarınıza

canım herşey yolunda gidecek inşallah Allah yardımcınız olsun,bebişini ve seni korusun.basit bir işlem stres yapma,dualarımız seninle

Sofika canım,güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :)) sende güzel kızlarına ve eşinle bir ömür boyu çok mutlu ol inşallah

Paşam,canım ne yazdın nereye yazdın gözümden kaçmış :)) hemen alınganlık yapma :)) sabahlar olmasınla ilgiliyse :)) birşeyin olmasını bekliyorum olursa hemen başlıcam :))))) dualarını bekliyorum cnm :)))

ben bugün kendimi yine iyi hissetmiyorum kızlar...
moralim düzelmedi bitürlü bebeğimin kilosuna takmış durumdayım...

allahım inşallah herşey yoluna girer
Takılma canım,benim bebek de hep alt sınırlarda dolaşıyordu,haftasının gerisindeydi,34. haftasında atak yaptı,eşime diyordum hatta annesi fil gibi oldu bebeği fare kadar çıkacak galiba diye,perşembe günkü muayenede durum tersine döndü haftasına göre 300 gr fazla bile dr

Son düzenleme:
iyiyim canım çok şükür doğumu bekliyoruz henüz hareket yok hayırlısıyla bende atlatmayı bekliyorum, garmastan daha iyi galiba bende ondan alayım emzirdikçe ıslak bezle veya pamukla silsek yeterli olurmu?

maaşallah süper..Başlardı kaçtı canım hatırlıyormusun ortalama ölçüleri?
12. Haftada 2.9 dü alttan olcunce 2 hafta sonra dikiş atıldı domtorum tam vaktinde attık dedi bidahada hiç ölçü söylemedi,23. Haftada z.kâmile detayliya girdim ordaki doktor 2cm dedi morelim bozuldu kendi doktorumada bıdaha sormadım,bugün üstten detayliyla usg ile bakıldı cok şaşırdım üstelik haftalardır ayaktayim evde is yapiyorum,dışarı çıkıp yürüyorumda neyse cok sukur bu günlere geldik Rabbim herkese nasip etsin

eylulgulu masallah cnm..
benimde 11. haftada 3 cmdi alttan bakti dikis atmadan ondeci haftada 4 cmdi bi hafta sonra dikis atildi...
17+6 da ise ustten bakti 2.6 cikti simdi bilmiyorum durum ne..
burda bakamiyorlar ..
ha bide kizlar burada hep asistanlar bakiyor usgle bana vajinal usg ile bakalim dediler yok dedim yanlismi yapiyorum acaba..

Demekki hafta ilerledikçe uzuyor..Yada progestan işe yarıyor..sen hamileliğinin ilk aylarında yattın sanırım..Şuan normal hayatına devam ediyorsun..Allah bizede kısmet eder inşallah..

Valla tecrübelerine güveniyorsan ölçtür diycem ama nasılsa özgür hocaya gidiyorsun..O ölçer..Belki seninkide uzamıştır canım.

Canım ilerleyen haftalarda uzayabilir ilaçlara istirahate devam,ben olsam asistana alttan baktirmazdim,kendi doktorumdan başka kimseye guvenipte baktirmak istemedim kanamam lekelenmem oldu yinede alttan bakarlar diye gitmedim başka doktora eğer gerekiyorsa kendi doktoruna git canım,birde benim doktorum dikisten sonra hiç alttan bakmadi

Canım allah sanada sabır versin ilk 3 ayda oluşuyor bütün organlar sonra olgunlaşıyor zaten oluşumda bir sıkıntı olursa vücut atıyor bebegi biz o evreleri geçmiştik senin kac aylikti bilmiyorum ama benim 5 aylikti gerçekten bizim yasadiklarimiz çok acı dilerim birdaha yasamayiz ben calismiyorum suan belkide haklısın oyalanic ak birşey olsa biraz daha hızlı toparlanir im

mrb arkadaşlar siteye yeni üye oldum bede 21+1 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum eşimde hareket sorunu vardı biraz tüp bebek yaptırdık kalbi atmadı kürtaj oldum 2,5 ay sonra hamile kaldım kendiliğinden çok sevindiik 18+5 günlükken kahverengi lekelenmem oldu doktora gittik kese aşağı inmiş acil serklaj yapıldı 2 hafta herşey çok iyiydi altıma sürgü sürüyordukbir akşam idrarımı yaparken ip geldi ertesi gün dr gittiğimizde hastane de yatıcağımı söyledi crp 24e yükseldi 3 gün sonra doktorum suni sancıyla bebeğin doğcağını söylediii ve 14 kasımda kaybbeettikk malesef çokkk içimmm acıyor inanılmazzz derecede
şimdi ikinciye tüp mü denesem beklesemmii tekrar aynı doktoramı gitsem serklaj yaptırırsam tekrar ip gelip aynı şeyler olurmuu testlerim pıhtılaşma genetik eşimede banada hepsi temiz çıktı işin içinden çıkamıyorumm beni kimse anlamıyor bu sayfayı gördüm bana sorularıma yardımcı olucağınızı biliyorum umarımmm tekrar yaşamayıızzz allahımınnn izniylee

Selam arkadaşlar sayfalara şöyle bi göz attım baya sayfa gecmiş 2 günde.ben sağ salim geldim şükür gümüşhanedeyim.dün yola çıkmadan doktorumgörmek istemişti kontrole gittim
herşey yolunda çok şükür oğluşum 690 gr olmus.vajinalde baktı kültür aldı sonuca göre konuşacaz saolsun çok ilgilendi erkek kardeşi erzurumda yenidoganda docentmiş bebeğin dogdugunda bi sıkıntı olursa mutlaka ara yönlendireyim dedi.(inşallah gerek olmaz)saolsun ama ben orda bu ilgiye alıştım burda napcam bilmiyorum ozel yok burda devlettede tek polikilinik bakılıp geciliyor inşallah hayırlısı olur hepimiz için.mumudihaba çok sevindimm hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin.hidenisko hala hastanede sanırım sağ salimkucagına aldı şukur kızını.dogumu yakın olan arkadaşlar eylulgulu yaren nuur allahım inşallah sıkıntısız sizlerinde mutluluguna mutluluk katar.paşam güzel dileklerim hep seninle seninde guzel haberler verdiğin günler gelcek inşallah.gurbetçi hastane günlerin çabucak gecer inş.ismini sayamadıgım arkadaşlar affınıza sıgınarak hepinise selamlarımı gönderiyorum
herkese iyi yolculuk dileklerinde dolayı tşk ederim.haa bu arada kızımda meme başı için bende garmastan kullandım çok iyi geliyor.o zaten bitkisel oldugu için bebeğin dudaklarınıda besliyor kimyasallar gibi iyice temizlenmesine gerek yok.bide bende serklajı 14. haftada oldumdoktorum 2 cm den kısa demişti serviks boyuna 20. haftada 3.2 dedi.hiç sormak aklıma gelmedi o ara uzadımıki demek sürekli soru sordugum için bazılarını unutuyorum..İnsan ne kadar sağlıgın içindede olsa teorikle pratik çok farklı oluyor.hele muayene için bile olsa catala çıkmak beni o kadar çok heyecanlandırıyoki elim ayagıma karışıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…