Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım seni çok iyi anliyorum gerçekten insan yıpranıyor benimde ilki yaşasaydı bir yaşında olacaktı ikinci zaten gideli 2ay olmadı inşallah birdahakin e böyle sıkıntılar yasamayiz sen hiç o kendini bilmezleri takma canım ben onları takip sinirlerimi bozmuyorum istediğini söylesinler allah çok buyuk nezaman nasip ederse ozaman olacak bebislerimiz

Guzel dileklerin icin teşekkür ederim maşallah seninde zamanla uzamış eminim diger arkadaslara umut oluyordur,riskli haftaları atlatmanada az kalmis Allah tamına erdirsin.sen gumushanelimisin? yoksa işden dolayımı ordasin,bende es durumundan Gümüşhaneliyim ama daha gidip grmedim oraları

Benimk 16 haftalikti,bence oyalanacak bişeyler bul,biz esimle surekli gezmeye giderdik kafamı dağıtmak icin ama hiç ise yaramazdi aksine gittiğim yerlerde hamile yada kucuk bebek gördükçe ağlamaya başlardim,çalışmıyorsan bile halk egitimlere gidebilirsin hem farklim ortamlar hemde seni oyalayacak el işleriyle ugrasabilirsin,eve kapatma kendini

inşallah öyle oluyordur nolur kimse umudunu kaybetmesin.Allahım herkese bebeginin kokusunu içine çekmeyi nasip etsin.bebeğin kilo alımı çok guzel kzıım bu haftalarda çok küçüktü sanırım bu ablasını gececek.hataylıyım canım ben iş yüzünden burdayız gelmemekle bişi kaybetmemişsin boşver görmeye deger bi yer deil

Canım bence vajinal baktir çünkü ben bebegimi kaybetmeden bir gün once üstten baktı doktor ölçtü herşey normal dedi ertesi gün bebek gitti artık bilemiyorum risk li gebelik uzmanı değildi belkide beceremedi yanlış ölçtü

Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.Melekleri olan arkadaşlar Allahım sabrınızı versin.bunlar unutulmaz ama inşallah en güzel zamanda çok sevinçli haberlerle azda olsa yüreginize su serpilir.sizin cennette melekleriniz var bu herkese nasip olmaz acınızı içinizde büyütmeyin nolur buraya yazın burda herkes birbirini çok güzel anlıyor acılar azalmasada dert ortagı oluyoruz kendi kendinize kalmaktansa mesgaleler edinin.

Benimde eşim çok destek oluyor sağolsun ama nereye gidersem gideyim hep aklımda bebeğim ayni psikolojideyim suan bebek yada hamile görünce canım sıkılıyor moralim bozuluyor benim neden böyle oldu diyorum birde ben ilk gebelik sonlaninca enfeksiyon oldum tam 5 ay uğraştım şimdide mantar olmuşum içine doğru yayılmış hiç ilaçlar fayda etmiyor birde 51gun oldu hala adet olmadım sen kac gün sonra adet olmustun canım

ayy negüzel yaaa...
inşallah benimde öyle olurrr...

hem yatıyoruz iş yapmıyoruz büyümüyor sıpalar ...

28 haftadan sonra daha hızlı kilo alır dedi doktorda...
inşallah dediği gibi olur...

Bence 4 u gibi git canim zaten enaz 2 hafta kalcam diyorsun bir hafta daha fazla kalmis olursun gezersin biraz esinde koca insan sonucta sen yokken daha dikkatli olur bence cayi falan acik birakmaz korkma:)
umdum canım kardeşim sagol düşüncelerin için eşim demligi koyyor ntyor çok yaktık o akmaktan bıkmadı ben parlatmaktan bıktım okadar diyim bugün alışveriş yaptık eşimle malm memlekete gidicem herşey bol geliyor anlıcagın kilo vermekte zararlı kardeşim cebe zarar büyük gelenleri kaldırdım hep bazanın altına dile kolay 28 kilo kadar gitti tavgm balıgımıda aldım melekete gidene kadar bana yeter işşallah bebek konusnada gelince oglmu yeni kaybetmiştim pazara gittim eşimle bir tanıdık vardı benim bebegime hamile oldgmu biliyordu dogum ettigimi bilmiyord kadın ne bilsin arka arka bana çarptı benim oldgmuda görünca ay paşacım özür dilerim işşallah bebegine birşey olmamıştır dedi içim acıdı 1 hafta yokt dogm edelidedim bebek yok ordan bir fırlıyarak gelmem vardı eşim hatta kızdı abnla ne yaptın diye ne alıoşveriş ne gezme dogr eve geldim ogün bir aglamamı görseydin sen dayanamazdın bilerek yapıyorlarsa allahlarından blsnlar ama bilmiyerek yapıyorlarsa birşey diyemem canım çok geldi öle kızımı dogrdm pazara gittim arkadaşı gördüm kadın suratıma oglanı gezmeyemi çıkardın annesi dedi içim gene acıdı bir müddet bir yere çıkmadım kimseyle ne görüşesim ne konuşasım geldi okadar olurondan uzak dur herkezden benim gibi
burası benim hayatım oldu burasıda olmasa zor zaman geçer patoloji olayınada gelince oglumun patoloji raporunu eşim aldı eve gedli dedim ver bakıcam dedi birşey yok temiz bakma dedi vermedi sonra baktım çekmeceye koymuş kagıdı aldım şöyle yazıyordu boy kalça mesafesi ş kadar kalça bacak mesafesi bu kadar şu kadar gram şu kadar boyen can alıcı yeride ş erkek bebek ve boglarak ölmüşafedersin kendi tabirimle köpek nasıl lurya öle ldum yerlerde eşim fırladı geldi yanıma yapma paşa dedi ölüyorm canım çıkıyor dedim yavrm bogularak ölmüş dedim agladım erken dogum yaptıgımız için bebek bizden nefes aldıgı için kalp atışı vs erken dogm olnca cigerlerde ghelişmeyince bogularak ölüyorlarmış başladım aglamaya canı acımışmıdır ölrüken annen krban olsn sana sonrası hatırlamıyorm bayılmışım eşim başımda agladıgını dydm en son paşam diye bagırdı hadi biri ölrüde sarılırsınya öpersin agıtlar yakarsın öle karşı dairede yengemi çagırmış yetiş paşaya birşey oldu diye kadında korkmuş kolayyadan tutta sogana kadar parfüme kadar koklattılar uyandıgımda eşim salya sümük aglıyordu benim uyandıgımı görünce bir sarılması vardı aglaya aglaya yengem bana paşam onun sahibi var sahibinin yanına gitti hepimizin gidicegi gibi dedi bende çok erken gitti be yenge dedim en agırıma giden sütlerim pıt pıt akıyordya içim acıyordu anlıyorm yani seni benim kızımda drsaydı 15 aylık olucaktı
cnm sen kendın karar ver ev ve es durumunu sen daha ıyı bılırsın

bırde uzmanlara göre eşlerın yalnız tatıl yapmaları evlılıklerını olumlu yönde etkılıyormus
ben eşimi özlerim allah var o olmasa ben neyimki allahım affetsin o benim anam babam atam herşeyim evlatlaımda hep o baktı ben üzülmüyüm diye elinden geleni yaptı allah razı olsn ben ondan razıyım işşallah oda benden razıdır baba olsa varya dünyalar benim her namazımda diyorm allahım eli ayagı saglıklı saatli evlatlar ver hayırlı önce ümmeti muhammede sonra bana diyorum ben inanıyormki birgün rabbim ddularımı kabul edicek

Cnm ben dun ciktim, evdeyiz kizimla
Dun gece sabah 6.30 a kadar uyumadi cadi, anca toparlandm

Cok sevindim, bak icin rahat etti
İnsallah saglikla alacaksin bebisini kucagina

ben bugün kendimi yine iyi hissetmiyorum kızlar...
moralim düzelmedi bitürlü bebeğimin kilosuna takmış durumdayım...

allahım inşallah herşey yoluna girer

Bak canim benim oglumda kizimda tombik dogdu
Ama ikisi de oksijen destegi aldi, kiloya sakin takilma
Protein ye , balik, boza kilo aldirir

Öncelikle Allah sabır versin sen yapman gerekeni yapmışsın dikişin geç atılmış crp benim bildigim enfeksiyon,enfeksiyon yüzünden dikişin açılmış bı dahaki gebeliğinde aynısı olcak diye bisey yok,dikişini erken attirirsin önlem amaçlı serklaj 12-14 hafatalarda arası atılıyor,acil atılan serklajdan daha başarılı doktorun kim bilmiyorum ama iyi riskli bı gebelik doktoru bulman lazım önce burdaki doktor tavsiyelerine bakabilirsin,umudun yitirme sakın

mmery canım sen homosisteine baktırmışmıydın?sonucun kaçtı..
canm bana bakmamıslar sanırm
lupus ve homosisteine diye göremıyorum...

onuda carsamba gittigimde söleyeym belki yeniden yaparlar.
canm bende önceleri korkuyordum ama artık korkunun ecele faydası yok
bir an önce yaptırayımda önüme bakayım

evet canım marrta bitior korunmam ama sonra bakalım pcosla ne zaman hamile kalırım yeniden
ay bence 11.git pasam 2 hafta neyine yetmıyor ben olsam kocamı özlerim valla

yine de sen en iyi kararı verirsin

başınsaolsun arkadasım..bende 23haftlk kızımı kaybettim seni en iyi bizler anlarız
şimdi biraz kafanı bosalt önce arkadasım...zaten yaklasık 3-6ay arası korunma verıor doktorlar..

sonra hersey olacagına varacak..Allah güzel yazılar yazsın ne diyeyim

Canım çok sordum biliyorum ama öğrenmem lazım..Üşenmezsen şu referans aralıklarına bir bak canım..7,4 yüksek bir değer değil..referans aralıkları kaç yazıyor test kağıdında?

Serklajlı arkadaşlar! Benim sancılarım oluyor, karnımın bir bölgesi değilde tamamında sertleşme, bel ağrısı vs. var. bugün de sancılar fazla. Hangi sancılar normal hangileri değil bilginiz var mı?

Âmin...bende öyle tahmin ediyorum o yüzden acele etmiyorum gitmeye

burda cogumuz yaşadı bunları benim bı arkadasım vardı hamile aramızda 1 hafta bile yok bebeğini görmeye gidemedim daha,cok zor ama zamanla hafifleyecek.mantar icin sirkeli su kullan çamaşırlarını utule belki bı faydası olur,
Ben normalde 29-30 günde regli olurdum kürtajdan sonra 29 gün regli oldum şaşırmıştım 40 gün felan sürer sanıyordum,kürtaj sonrası geç regli olunabiliyor ama mutlaka doktora git bı baksın

Serklajlı arkadaşlar! Benim sancılarım oluyor, karnımın bir bölgesi değilde tamamında sertleşme, bel ağrısı vs. var. bugün de sancılar fazla. Hangi sancılar normal hangileri değil bilginiz var mı?
Benim regli ağrısı gibi karım ağrım olurdu ama cok şiddetli degil doktorumu aramıştım normal demişti,karnımda sislik olurdu tamamında wc ye gidince geçerdi yada soda felan içerdim,ama sen mutlaka doktorunu ara hassa bı konu yanlış yonlendirmeyelim

Canim daha gecen hafta doktora gittim ice dogru yayilmis mantar dedi birde senin dedigin gibi sirkeli su deneyim zaten ayin sonu gibi namik demir var izmirde burda giden arkadaslarda olmus ona gidicem bakalim ne diyecek birde doktor bana 3 ay sonra bebek dusunebilirsin korunmayi birakirsin dedi benim nerdeyse 2 ay oldu zaten ama adet olmadim simdi 1ay sonra korunmayi biraksammi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…