Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar , doğum yapan arkadaşlara gögüs ucu yaraları iin garmastanı tavsiye ederim
dün almış olmama ragmen bugun yaralarım daha iyi,
ben her emzirme sonrasında sürüyorum emzirmeden önce yenidoğan ıslak mendille siliyorum ama sanki yıkasam daha iyi olacak gibi :26: :26:

bu arada oğlumda perşembe günü hastanede ishal ve kusma başlamıştı, bugun kayınvalideme geçmişti acildeydiler , şimdi eşim başladı kusmaya
umarım bana ve bebeğime gemez, sen koru Allah'ım bizi

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama yaklaşık altı haftadır en başından beri okuyorum yazılarınızı 2800. sayfaya kadar geldim ve sanki hepinizi tanıyo gibiyim.ben 25+3 günlük hamileyim bundan önce bir düşüğüm oldu ama 5. haftam bile dolmamıştı o nedenle tahlil falan yapılmadı ve 4 ay sonra tekrar hamile kaldım 6. haftamda kanamam oldu düşük tehdidi iğne ilaç ... tam atlattık geçti derken 20. haftamda rahimde açıklık olduğu farkedildi ve acil dikiş oldu ve 5 hafta geçti üstünden şu an haftada bir proluton ve günde 2 tanede magnezyum kullanıyorum arada ağrılarım oluyo çok uzun süreli değil ama şu sızlamalar beni çok korkutuyo doktor sorun yok desede korkuyorum işte. benide aranıza alıp banada destek olabileceğinizi düşünerek yazdım şimdiden teşekkürler

İyiki garmastani almisim:) istersen kucuk bı ped şişeye su ve peçeye hazırla peceteyi islatarak sil,ben öyle yapmayı dusunuyorum,sezaryan sonrası her daim ayag kalkamayabilirz
Cok gecmis olsun insallah size geçmez

Geçmişi okuyamadım kızlar eve yeni geldim sabah 9dan beri ağlamadığım yer ağlamadığım insan kalmadı önüme gelene aileme hatta ne istersiniz diyen garsona bile ağladım.Tedavimin 6.günü sadece 2 yumurtam olmuş tüp bebek tedavisindeyim biliyorsunuz.ÇOOOOK ÜZÜLDÜM moralim çok bozuldu.Ne olur bu konuda olumlu bilgileri ve yaşanmışlıkları olan varsa bana güzel şeyler yazsın Sağolsun chnb beni çok rahatlattı ama işte elimde değil üzülmemek.Mumudihaba ve diğer tüp bebek yaptıran arkadaşlar ne olur bana güzel birşeyler söyleyin salı günü yine kontrolum var acaba artar mı yumurtalar?

üzülme hayırlısı neyse o olsun hakkında en baştada stres yapma bu kadar... biizm bir tanıdık geçen aylarda fazla olmadı 2 sağlam yumurta yerleştirilerek hamile kaldı ve 2 side tuttutabi herkes bir sevinç bir sevinç sonradan duyduk keselerde gözükmüş herşey yolundaymışşş..
Rabbim sanada inş. en kısa zamanda verir ..Bu arada ben hamileyim bak duam geçer herşey gönlünce olsun...

paşamm yaşadıklarının bir kısmını okudum benimde kaybım var ama kese dışarı çıkmıştı yeniden hamile kalırsam erken yapılcak daha iyi olucak diye ümit ediyorum fakat sanada erken yapılmış neden olmadı senin bir kaç yazını okuyunca ümitsizlik oldu içimde erken seklaj olsada erken doğum oluyormu sen abdominal serklajmı yaptıracaksın bundan sonra normal serklajla hamilelik miladınına ulaşmama ihtimalide varmı çokk üzülüyorumm(((

hayır canım malesef ip çıkıp kese dışarı çıkınca enfeksiyon çıktı o zamana kadar enfeksiyon yoktu tekrar hamile kalırsam ve ip çıkarsa diye inan çok korkuyorum

Berrak sağol canım Allah razı olsun ne olur bana dua edin en azından kaliteli olsun yumurtalarım az olsun öz olsun ama bizim olsunlar..

umarımm hamileliğin miladına ulaşır içini ferah tut bol bol dinlen.doktorun kim ne güzel açıklığı farketmiş en azndan kese dışarı çıkmamıştı değilmi

hidenisko oğluşuna geçmiş olsun canım inşallah kısa zamanda atlatır, eve gelmişsin kızınla ne güzel bu sıkıntıyıda atlattın, çenem tohumu kapsülü kullandınmı nasıl işe yarıyormu?

sibel-duru aramıza hoşgeldin canım, inşallah bu sefer bebişini kucağına alıcaksın canım, Allah emeklerini boşa çıkarmasın burda her konuda birbirimize desteğiz inşallah sende burdan çok faydalanıcaksın..
saftunç hemen moralini bozma daha altı gün olmuş ben daha önce iki kez tüp bebek yaptırdım, iki ez de dondurulmuş embriyo transferim oldu benimde çok uzun sürüyordu tedavi sürecim 15- 20 arasında sürüyordu hem yumurtalarım geç olgunlaşır hemde rahim geç kalınlaşırdı daha vakit var canım benim dondurulmuş transferimde rahim kalınlaşsın diye bir ay ilaç kullandığımı bilirim üzülme canım yumurtalar olgunlaşana ve yeterli olana kadar bir süre daha tedavin devam eder, moralini bozmanda yumurtlamanı etkiler moralini yüksek tutmaya çalış bende o kadar sıkı tedavilerde çok kafama takardım şimdi anlıyorumki stres çok etkilemiş beni ne zaman doğumdan sonra bunları kafamdan çıkardım bak bir sene sonra kendiliğinden bile hamile kaldım onca tedaviyle olmayan gebelik kendiliğinden oldu herşeyi unutunca serin kanlı olmak çok önemli bu safhalarda..

umarımm hamileliğin miladına ulaşır içini ferah tut bol bol dinlen.doktorun kim ne güzel açıklığı farketmiş en azndan kese dışarı çıkmamıştı değilmi

çok teşekkür ederim isteyen herkesin inşallah. ben izmirdeyim doktorum atilla erler kese dışarı çıkmamıştı canım 19. haftada rutin kontrolüm vardı ve hiç bir sorun yoktu ne rahimde nede kızımda pozisyonundan dolayı kalp kapakcıklarını göremedi doktorum bir hafta sonra tekrar bakalım dedi bu şekilde farkedildi 5cm lik açıklık ve hemen ertesi gün dikiş atıldı ilgili bi doktor olmasaydı bir hafta sonra tekrar çağırmasaydı beni kızım şimdi benimle olmayacaktı belki çünkü servikal yetmezlik falan hiç duymamıştım bile insan başına gelmeden anlamıyo işte çok şükür bu günümüze

çok teşekkür ederim Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın herkesin gönlündeki muradı versin. evet okuduğum her sayfadan yeni bişeyler öğreniyorum insan daha bilinçleniyo sanki

Allah gönlüne göre versin inşallah insan aklına getirmeden olmuyo ama hep iyi düşünmeye çalış allah bir daha yaşatmasın hiç birimize

kız koca özlenmezmi beözlerir tabe ama annemleride özledim oglmda bu arada ablamın kızının nişanına gidemedim canım yalvardı kızım teyze ne olr gel diye bebegi bile erteledim ben gidicem diyehep hamilelik öncesi moral olr hem maddi hem manevi drmlarım ortadan kalkar işşallah ama ban kalırsan 11 gidesim varda olmyor işte ben pazartesi binicem allah nasip ederse akşamı ordayım cma günüde annem gelicek öyle işte nasip bakalım kar çok yagarsa gidemem:18::18:ablam kar yagarsa gelme dedi
Canım çok sordum biliyorum ama öğrenmem lazım..Üşenmezsen şu referans aralıklarına bir bak canım..7,4 yüksek bir değer değil..referans aralıkları kaç yazıyor test kağıdında?
canım senin yazını okynca siteyi açtım eşimdende azarı yedim adamı bir rahat bırakmıyormki pc işini bitirsin kalk deyip druyorm adamdfa haklı neyse erinmedim bazanın altından araştırdım bldm belgeleri şimdi yazıcam sana aralıkları bebem neler yapılmış bana yazıyım aslında hepsini yazdım ama sen okmadın zaar
1-plazminojen aktivatör inhibitör 83ng/ml 4-43
2-faktör XIII aktivitesi % 80_150
3- Lp(a) <10.00 mg/dl <30
4- Homosistein 7.14 umol/L 5-15
uygulanan yöntem: Periferik kandan dna izolasyonu PAl-1 strip assay ile mutasyon taranması
sonuç: hastamıza ait test sonçları aşağıdaki gibi elde edilmiştir PAl-1 :4G/5G

Serklajlı arkadaşlar! Benim sancılarım oluyor, karnımın bir bölgesi değilde tamamında sertleşme, bel ağrısı vs. var. bugün de sancılar fazla. Hangi sancılar normal hangileri değil bilginiz var mı?
canım adet sancısı olr gibi olrsa karnın agırısa hani bagırsak agrısı olrya afedersin gazın gibi birde bebek bir yere toplanırsa bilki dogm sancısı birde brn sümügü gibi yani ymurtanın akı gibi akıntın olrsa hemen zaman kaybetmeden doktora git:18:rabbim 40 haftaları gösetrsin işşallah
canım geçmiş olsn eşinede bebeginede havalardan korma bende çok hastalandım serm veiriler rabbim şifa versin işşallah
canım üzülerekten hoş geldin aramıza hayırlı paylaşımlar işşallah bulunuruz
canım dert ettigin şeye bak mesela millette 10 ymrta olyor ama hiç birinde bebe olmyor nedrden biliyorsn sen 2 taneside ttmyacagını bebem rabbime da edelim üzülme kardeşim allahım yardımcın olsn ne diyeyim

canım benim benimki zamanında old dikişim ama ban ne prolton depont ignesi nede kan slandırıcı ignesi verdiler anlıcagın pırtılaşma varmış bende arda bey hamile kalır kalmaz igneler başlıcaz paşacım dedi haftada bir proluton depont ignesi vurunucam ilaçlarımıda kllanıyorm işşallah hamile kalınca bol bol yazışırız brdan 2 dikişte bebegini alanlar var işşallah biizmkilerde gitmez bu sefer bende pko var birde oda rahimi kısaltabiliyormş arda bey dikişin çok güzel olmş olabilir ama pko lanet bir hastalık ilaç içmezsen malesef rahim agzını kısalta bilri dedi kanda pırtıllaşma oluncada plesenta bebegin eşi rahimden erken ayrılabilirmiş onun içinde dogm başlayabilri dedi onun için önce rabbime sonra ardacıgıma mavişime emanetim en sonda eşime emanetim

Berrak sağol canım Allah razı olsun ne olur bana dua edin en azından kaliteli olsun yumurtalarım az olsun öz olsun ama bizim olsunlar..

Merhaba canim
Gunun kotu gecmis uzulmussun

Bana sorarsan sayidan cok kaliteli ve dollenebilecek durumda olmalari onemli
Benim bir tanidigimda tedavi sonunda 1 yumurta toplandi ve o bebek kocaman oldu
sakin bunlara uzulme gittigin dr lar cok iyi en ufak bir aksilikte seni riske atmaz

bendede pco var adetlerim hep geçikir prolaktinim artar zaten dostinex kullanırken hamile kalmıştım bu bebeğime 56 kiloyum 1,69 boyum ama nasıl bişeyse bu pco adetlerimi yumurtlamamı düzensizleştiriyor

Canım 3 regli dememiş 3 ay demiş sen Namık demire git ona göre korunmayı bırakırsın

bu konuda prof.dr engin oral a gitmeyi düşünüyorum bu doktor hakkında bilginiz varmı sizce olumlu olumsuz doktor çok önemli bu doktoru bilenler varsa bana yardımcı olursa sevinirim

Aramiza uzulerek hos geldin diyorum
Ayni durumu yasayan bir arkadasimiza dr lar direk serklaj yetmezlik teshisi koydu
Insallah bir sonraki gebeliginde hersey yolunda gidecek ve mutlulugunu burdan paylasicaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…