Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hoşgeldin aramıza arkadaşım agrımı acaba kasılmalarınmı oluyor dikkat et günde kaç kez olduguna süresine ona göre doktorunla görüş derim ben.ben bu haftaya kadar progestan kullandım 3 gün kullanmadım kasılmalarım sıklaştı ve şiddetlendi bugün nidilata başladık.dr belki bu şekilde bişey önerebilir bide vajinal enfeksiyon olmamaya çok dikkat et ama kesinlikle yatak istirahati

Ne guzel atlattın sayılır sen yinede hemen ayaklanma 2-3 hafta bol bol yat sonra yavaş yavaş kendini yormadan hareketlenirsin,pelisilini birdahaki kontrolünde sorarsın ne icin diye,doktorun bosuna vermemistir
Bende bilmiyorum kaç dikiş var hiç aklına gelmedi,ama şimdiki doktara o ipi görmek istiyorum dedim insallah unutmazsa gösterecek

canım garmastanı yıkamaya gerek yokmuş emzirebiliyormussun

tebrik ederim arkadasım inş degerin katlar hersey yolunda gider Allah yüzünüze baksın inşş

2günde 21 sayfa birikmiş oku oku bitiremedim masallahınız var valla.benimde günüm belli oldu 30unda inş oglusuma kavusucam...birde aksi bi durum olmassa 24 saat kalınıyomus hastanede az degilmi ya sezaryen için:44:

duyaydın canım ben bundan önceki 2gebeliğimdede hemen takvim yapmıstım haftasına kaybetmiştim bi daha hamile kalısam takvim yapmıcam demiştim bilgilerimide o yüzden yazmadım sana....ara ara girip kendimi hatırlatıyorum ama vakit buldukca okuyorum

Canım çokk sevindim. bebiş için atılan her adım ne çok mutlu ediyor insanı değil mi?

Canım Arda bey bana kanı bekletmeden yapsınlar dedi sonucu etkiliyormuş ilki sorunluydu arda beyin yaptırttığı normaldi...
inşallah istediğin tarih olur...

canım bence de gez stresini at...

Canım benim yoğunluktan kendime bakamıyorum. göğsümde doluluk olmuyor sık emmek istiyor. kısa süre içinde memede süt bitiyor. bir de öncesinde 10 günde 500 gram aldı. bu sefer 22 günde 600 gram almış. aslında normal ama birden bu kadar fark olunca çocuk süt olsa daha fazla belki alacaktı acaba yetmedi mi diye düşündüm.

canım inan çok merak ediyorum herkesi ama yoğunluktan bu kadar ilgilenebiliyorum. elimden geldiğince destek olmak istiyorum...

canım patoloji değil de yalnızca, genetiğe de göndermek gerekiyormuş...

canım çok streslisin bu da çok doğal. ama böyle olunca hamile kalman da kalsan de hamileliğin zor geçer. aslında bir psikologla görüşsen rahatlarsın. ben bir kere gitmiştim o bile iyi gelmişti. üsküdar devlet hastanesinde serpildi galiba dr nin adı. iyi gelir canım... insan çok yıpranıyor...

çok güzel bir haber bu...

canım lansinohu ben bir iki gün önce sürdüm hiç yara olmadı.

iyiyim canım çok şükür doğumu bekliyoruz henüz hareket yok hayırlısıyla bende atlatmayı bekliyorum, garmastan daha iyi galiba bende ondan alayım emzirdikçe ıslak bezle veya pamukla silsek yeterli olurmu?

arda bey silmeye gerek yok dedi garmastanı...

canım çok üzüldüm iyi bir perinatoloğa görünmeni tavsiye ederim...ip bence iyi dikilmediğinden gelmiş olabilir... ip gelen çok az kişi var burada...

canım ben de hatayda oturuyorum...

geçmiş olsun...

inşallah bu gebeliğinde sorun olmaz. bu topiği bırakma... bol dinlen...

Berrak sağol canım Allah razı olsun ne olur bana dua edin en azından kaliteli olsun yumurtalarım az olsun öz olsun ama bizim olsunlar..

Canım inşallah güzel olur her şey... kanamam geçsin sana da yasin okuyacağım dualarımız inşallah işe yarar...hayırlısıyla...

bu konuda prof.dr engin oral a gitmeyi düşünüyorum bu doktor hakkında bilginiz varmı sizce olumlu olumsuz doktor çok önemli bu doktoru bilenler varsa bana yardımcı olursa sevinirim

bu topikten giden duymadım...

bence de kal canım... bana travazol vermişti dr... hataydaki drm...

her şey iyi olsun inşallah...

2günde 21 sayfa birikmiş oku oku bitiremedim masallahınız var valla.benimde günüm belli oldu 30unda inş oglusuma kavusucam...birde aksi bi durum olmassa 24 saat kalınıyomus hastanede az degilmi ya sezaryen için:44:
şallah...

maşallah hayırlısıyla kucağına alırsın in

teşekkür ederim sağol canım ağrıdan çok arada sızlama oluyo kasılmalar şu son üç gündür oluyo ama çok sık değil idrara sıkıştığım zamanlar daha çok oluyo herzaman değil tabi bazen hiç hissetmiyorum bile ama yinede söyledim doktoruma 2 gün önce magnezyuma başladık sabah akşam bende progestanı geçen haftaya kadar kullandım bu hafta prolutona başladık haftada bir bakalım hepimizin hakkında hayırlısı Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın

Hidennisko canım evine çıkmışsın sütün gelmiş maşallah. hayırlı olsun. beni memorialden habire arıyorlar memnun kaldınız mı yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı diye... seni de ararlar yakında... oğluna da geçmiş olsun.

bugün çarşıya gittim halı bakmaya bulamadım eşim sonra süpriz yapmış önceden baktığımız halıyı almış... o zaman bebeğnmemiştim kızgınlıktan şimdi beğendim. her şeyde hayır vardır o zaman 360 tl imiş yüzde 50 indirim olmuş kampanya. 180 e almış...

akşama da misafir vardı. çok yoruldum. bir de yatıya asker misafir var 3 haftadır hafta sonları...

yav kuzum sen ne bakıyorsun o ne demiş bu ne demiş,cok şukur bu gunlere geldin sag saglim yavrunu da kucagına aldın mı gerisi hic muhim degil.Onemli olan saglık ve mutluluk,sezeryanmış normalmış yada anne sutu devam sutu ne onemi var ki,cogunu aslında biz kendimiz secemiyoruz zaten,kısmette ne varsa o oluyor.Ben iki dogumumu da normal yaptım ama sezeryana da karşı degilim,hele ki bu topicteki arkadaşların nasıl o dogum anına kadar dokuz dogurdugunu cok iyi bildigimden ekstra kahramanlıga luzum yok diyorum.Gecen bade geldiginde sordu eger ikincide dogumun bu kadar zor olacagını bilseydin sezeryan tercih eder miydin diye,yok dedim yine normal isterdim ama ozelde isterdim,kendimi acemi asistanların eline bırakmazdım dedim.Allah biliyor ya,dogumun en acılı anlarında bile sezeryan istemek aklıma gelmedi,hatta sezeryan yapmasınlar diye elimden geldigi kadar işlerini kolaylaştırmaya bile calıştım ama bu da benim tercihimdi,sen nasıl ki mama verecekler diye korkuyorsan ben de beni sezeryana zorlarlarsa diye korkuyordum.Herkes kendi vucudu ve kendi bebegi icin en hayırlısı hangisi olacaksa onu tercih etmeli,bence kimseye de acıklama yapma,bosuna kafanı karıstırma.İnşallah diledigin gibi olur hersey.

ben bugün kendimi yine iyi hissetmiyorum kızlar...
moralim düzelmedi bitürlü bebeğimin kilosuna takmış durumdayım...

allahım inşallah herşey yoluna girer

ah be canım,yazmayım yazmayım dedim ama sen hala kafana takıyorsun azcık rahatlaman icin yazıyorum artık :)
benim ilk hamileligimde kızım hep geriden geldi ve 37 haftada 2 kilo olarak dogdu,minyatur bir bebekti,premature deseler mi demeseler mi bilemediler cunku maşallah 4 kiloluk bebelerden daha saglıklıydı ve apgar skoru da cok yuksekti.ikinci gebeligimde de kızım hep geriden geldi ve doguma girdigim gun 40. haftam olamsına ragmen bebek 34 haftalık gorunuyor gelişimi durmuş dediler,nerdeyse doktorları ben yatıştırı durumdaydım,sakin olun bebek geri falan degil hep oyleydi dedim,genetik ablası da ufak tefek dedim vs ama o gun beni bebegin gelişimi iyi degil diye suni sancıyla doguma aldılar,hoş gunum de geldiydi zaten ama bana kalsa ve sorumlulugu bana bıraksalar ben 3-4 gun daha bekleme yanlısıydım,neyse uzattım ufak incim de 2760 gr dogdu hemde 40. haftasında(yani o da 37 de dogmuş olsaydı hemen hemen ablası kadar ancak olacaktı),ama cok şukur o da cok saglıklıydı ve ablasına kıyasla iri bir bebekti :)) bunu soyledigimi duyan ve incinin o minik halini goren herkes tuhaf tuhaf bakıyordu.
iki hamileligimde de haftalarca gerilige ragmen hic bir doktorum(ki ben cok doktor doktor da gezen bir gebeydim ozellikle ilkinde)
senin doktorlarının yarısı kadar bile telaş etmediler,kaldı ki seninki 8 gun oyle olsaydı bahsi bile gecmezdi eminim.Onun dışında yeme icmeyle bebegin kilosunun hic alakası yok,benim yedigimi hic bir gebe yememiştir sanırım,hic kısmadan ve diledigim gibi diledigim kadar yedim iki hamileligimde de ve sonuc ortada,devasa bir ben ve fıstık fıstık kızlarım
Muhim olan kan akışının iyi olması ve diger gelişim gostergeleri,karın cevresi senin de dedigin gibi sadece zayıf oldugunu gosterir,geri oldugunu degil.Ustelik bu bizim ulkemize ozgu bir sey,ah ah vah vah minicik bebk dogurdu diye kucumsemeler yada maşallah tosuncuk dogurdu diye ovmeler,sanki Allahın takdiri degil de annenin kendi iradesiymiş gibi,sanki gebenin bebegin kilosu gelişimiyle ilgili elinden gelen bir sey varmış gibi.Gelişimiyle ilgili takipte ol doktorunla beraber ama lutfen bir daha bebegim zayıf diye uzulme,Allah başka kusur dert vermesin inşallah,amin!

iyiyim canım çok şükür doğumu bekliyoruz henüz hareket yok hayırlısıyla bende atlatmayı bekliyorum, garmastan daha iyi galiba bende ondan alayım emzirdikçe ıslak bezle veya pamukla silsek yeterli olurmu?
evet canım garmastan cok iyi,emzirmeden once ıslak pamukla silebilirsin,ben fresh and softun pamuklu ıslak mendiliyle siliyordum,gunde bir defa da meme ucunu sadece suyla yıkadım(sakın sabun surmeyın ve gunde bir defadan fazla yıkamayın) ama durum cok vahim hale geldiginde doktorun yazdıgı antibiyotik+antibiyotikli krem kullandım,lutfen sizin de başınıza gelirse doktora danışıp kullanın inanın cekilen acıya degmiyor 2 gunde hersey halloluyor ve garmastan kullanıdkca da sorun oluşmuyor.

ya bu arada ben çok kötü gribim nefes alamıyom2 gecedir uykusuzum nane limon azıcık yumuşatıyo bogazımı bi dpnuyom bi yanıyom.

canım gecmiş olsun ama ateşlenme durumun olabilir Allah korusun ki bu da gebelikte hic istenmez,lutfen hemen bir doktora danışıp uygun tedaviye başla

Allah´ım korusun inşallah amin!cok korkarım bende boyle durumlardan,eşin olabildigi kadar uzak dursun sizden ve kesinlikle hic bir sekilde temas olmasın
gecmiş olsun

canım vajinal mantar icin baktırman lazım,kaşıntı genelde ondan kaynaklı olur ve tedavisi gereklidir,idrar tahliliyle ortaya cıkmaz bildigim kadarıyla doktoruna bir danış sen
bir de bana sorarsan hastaneden ayrılmak icin acele etme,ne olursa olsun orda muşahade altındasın ve herhangi bir durumda hemen mudahale etme şansları var
Allah yardımcın olsun sag saglim vakitlice sen de al yavrunu kucagına inşallah,amin!

hoşgeldin canım,belki daha onceki yazılarında anlattın durumun ama ben kacırdım,kac haftalıksın
Allah sag saglim vakitlice yavrunu kucagına almayı kısmet etsin inşallah amin!

vardır tabii her işte bir hayır,Ahmet Ardanın kısmetı belli ki
oy canım ya bu halde yatılı misafirle ugraşmak da zordur ama ne yapacaksın askercik de aile ortamına hasrettir,hayırlı teskereler diyim

benim de kızlar yine hasta,artık yazmak bile istemiyorum 40 gunlkten beri tamamen atamadık şu mikrobu evimizden,Allah´ım acil şifalar versin butun şifa bekleyenlere inşallah amin!

evimde cok eşya yoktur benim,pratik bir insanım kolay temizlensin isterim hersey
sen halı diyince benim de derdim son zamanlarda,evimde zaten cok az halı var onlardan da kurtulmam lazım cunku sanki onlar bebeklerimi hasta ediyormuş gibi nefretle basar oldum uzerlerine :) makinede yıkanabilen kilim alıcam her yere salona girişe diger odalara,halı ne yaparsan yap temiz olmuyor ve bugune kadar halı kullanmamış ben nasıl oldu da İnci dogduktan sonra halı aldım kendime şaşıyorum

Günaydın canlar.İyi birgün geçirmenizi temenni ediyorumSbahın köründe kalktım e okula not giriyorum.Arada da burayı okuyorum.Bir yaramazlık yok çok şükür.Yeni gördüğüm arkadaşlar var.Hoşgelmişler.Allah dertlerine derman versin.Moonshere84 serklajın iyi geçmiş.Çok sevindim.İnşllah ben de senin gibi rahat geçiririm.Öpüyorum sizi.Not girmeye devam.:)

Günaydın canım arkadaşlarım hepinizden Allah razı olsun iyiki varsınız iyiki bu site var inananın dün ailemden önce chnb yi aradım hemde cumartesi saat 9 da ne yapacağımı şaşırmıştım neyseki çok çaldırmadım Bizi bizden başkası anlamıyor.Bunu çok iyi gördüm Allah sizede bebişlerinizede yolda olanlarada sağlık sıhhat uzun ömür versin sizleri çook seviyorum.Bugün yine uzun bir gün olacak..Şimdi sınav görevim var ona gidiyorum..İyiki çalışıyormuşum yoksa evde düşün düşün daha zor..

Canım benim ya büyük geçmiş olsun. Rabbim anneleri ve yavrularımı Korur. Allah'a emanet olun canım

Büyük geçmiş olsun. Aramıza hoş geldin canım. Ben seni altta hep görüyordum. Rabbim sağlıkla zamanında yavrunu kucagına almayı nasip etsin canım. Günlerin su gibi akıp geçsin. Allah'a emanet olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…