Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
haklısın doktorun iyi şeyler söylemesi biraz rahatlatsada insan korkuyo yinede oturduğum yerden merasimle kalkıyorum resmen senin 28 e az kalmış belki daha rahat olursun bende bi görebilsem Allahın izniyle

28 e az kaldı allahın izniyle...doktor 3 hafta sonra risk dahada azalacak inşallah dedi..bebeişim biraz küçük benim..

belki haftam ilerledi diye belkide serklaj olalı 8 hafta olcak ondan daha bi azaldı endişlerim..
Allah korusun inşallah...

ama seninde az kalmış 5 gün var aramızda ....
başlarda o merasim bizde de vardı ama doktorum normale dönebilirsin deyince kestik merasimi..yinede dikkat ediyorum tabiii

Son düzenleme:

sağlıklı olsunlarda varsın küçük olsun zaten ölçümlerde birebir tutmuyo sanırım ben 10 gün önce gittim bebek nerdeyse iki hafta önden gidiyo dedi 24. haftamda 31cm boyu 865 gr da kilosu vardı inşallah öyledir ama benim karnımda küçücük inanasım gelmiyo

25+6 da 712 gr sanırım 32.5 yada 33cm boyu bebeğmin..
doktor 1 hafta geri dedi..zaten kağıtta doğum tarihi hemen 01--05-2013 olarak değişmiş.

seninki gayet iyi canım..

bakalım 2 hafta sonra gitçem ne olacaka..

şeker dolayısıyla diyetteyim ben..herşeyi yiyemiyorum...
sağlıklı olsunda gerisi boş

Son düzenleme:
Chnb birsey soracagim
Sen dogum sonrasi kontrole ne zaman gitmistin?
Ben yarin gitsem erken mi olur?
Arda beye sorsam mi?

Evet canim doktora gidicem zaten gecen haftada doktordaydim ben simdilik mantardan baska bir sikintim yok gibi bakalim namik bey ne diyecek

hiddenisko
sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür bebişinin olsun :)

mumudihaba canım p.tesi değerin yükselmiş olacak inşallah canım.çok sevindim

Yasadigimiz o aciyi unutmakta anlatabilmekte imkansiz ne yazikki

Ama yarin buyuk gun ve hayirlisi ile bebegine kavusuyorsun
Insallah hersey yolunda gidecek
Merakla guzel haberi vermeni bekliycem.

Yarin test sonucunu merakla bekliycem
Heraey iyi olucak insallah

Bir hafta sonra kese bir sonraki hafta kalp atisi derken en az 34. Haftayi gorucez insallah.

Yarin test sonucunu merakla bekliycem
Heraey iyi olucak insallah

Bir hafta sonra kese bir sonraki hafta kalp atisi derken en az 34. Haftayi gorucez insallah.

inş hayırlısıyla kalbı guzel arkadaşım

zaman ışık hızıyla eçse yada sürekli uyusak

cnm hepimiz için en hayırlısı ne ıse onu yasarız

34 haftayı görürmüyüm bilemıyorum hayal gibi

Chnb birsey soracagim
Sen dogum sonrasi kontrole ne zaman gitmistin?
Ben yarin gitsem erken mi olur?
Arda beye sorsam mi?

canım ben çarşamba doğum yaptım sonraki çarşambaya çağırdı. gittim sonra 15 gün sonra çağırdı. sen sor bence...

Canim genetige gondericektik biz ama cok steril olmasi gerekiyormus bebegin bizim dogum olduktan sonra hemen steril bir sekilde saklamamislar o yuzden genetige gitmedi

Anladım canım...

canım travacorttu. ama dr ne demeden kullanma. bir de söyle kaşıntı çok rahatsız ediyor de...

senin de serklaj sonrası suyun mu geldi?

hayır olsun rüyan canım...

canım seni görmeyince merak ettim iyisin şükür..

canım stres yapma. lohusalıkta insan hormonlardan daha alıngan oluyor. bebişinin karnındaki son saatleri. keyfini sür ben özlüyorum karnımdaki halini...

canım geçmiş olsun niye böyle uzadı acaba? bağışıklık güçlendirici bir şeyler mi içseniz...
halıyı eşim sever sıcak olsun yer ister mümkün olsa tüm evi halı kaplar:))

sütü yazdım. şımarıklık yapmış gibi oldum. sağlıklı olsun da. kim kucağına alsa yüzünü emmk istiyor. millette annesi süt istiyor bu diyorlar halbuki 5 dakika önce emmiş. acaba doymadı mı diyorum. sonra bazen emiyor bazen emmiyor...

bana da arda bey transamine vermiş. servikal konizasyon ameliyatlarındaki kanamalarda yazıyor içinde...

burcim sağ ol canım:)) sana da yazdım görüyorsun di mi onları... cemil hocaya güven canım. gittiğin dr ye tam teslim olmazsan süreç zor yürür...

saftunç canım geçen sene bugün yumurta toplamam vardı o tedavim olmadı sonra doğal oldu sakın hiçbir şeyi takma Allah hayırlı kapılar açsın...

senin de serklaj sonrası suyun mu geldi?

serklajdan 1 hafta sonra su gibi akıntım olmuştu..
doktorum turnusol kağıdıyla baktı..
ya su sızıyor yada enfeksiyon dolayısıyla çok akıntı var oda olabilir dedi..
çünkü ultrasonda bebeğin suyu normaldi..
her ihtimale karşı 1 hafta yattım,antibiyotik kullandım,bol su içtim...
1 hafta sonra ultrasonda bebeğin suyu normal çıkınca doktorum amniyon sıvısıysa kese kendini onardı demek dedi...
serklaj 19 haftada yapıldığı için riskliydi durumum zaten...
nasip kısmet gerçi ama doktorum birdaha bebek düşünürsen 12-13 haftada yapılmalı serklajın boş yere riske girmeyelim dedi...

olay netlik kazanmadı yani..ama benim ömrümden ömür gitti bu bebeğimide kaybedicem diye...
allahım tekrar yaşatmasın inşallah....

Ya kizlr prolutn igne cok yakiyoms dogrumu ben ignedn cok korkuyorm kan sulandiricilrda once yakiyodu simdi alistm sizce alisrmiyim bebegm icin herseye katlanirmda fobi iste

Yarin itibariyle tam 34 oluyoruz sukur

Ya kizlr prolutn igne cok yakiyoms dogrumu ben ignedn cok korkuyorm kan sulandiricilrda once yakiyodu simdi alistm sizce alisrmiyim bebegm icin herseye katlanirmda fobi iste

Canim ben her ikisinide kullandim
Bende her ikiside ciddi yakti ozellikle kan sulandirici
Soyle dusun haftada bir yaptiricaksin en azindan
Zamanla alisiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…