- Konu Sahibi hidennisko
-
- #37.821
Geçmişi okuyamadım kızlar eve yeni geldim sabah 9dan beri ağlamadığım yer ağlamadığım insan kalmadı önüme gelene aileme hatta ne istersiniz diyen garsona bile ağladım.Tedavimin 6.günü sadece 2 yumurtam olmuş tüp bebek tedavisindeyim biliyorsunuz.ÇOOOOK ÜZÜLDÜM moralim çok bozuldu.Ne olur bu konuda olumlu bilgileri ve yaşanmışlıkları olan varsa bana güzel şeyler yazsın Sağolsun chnb beni çok rahatlattı ama işte elimde değil üzülmemek.Mumudihaba ve diğer tüp bebek yaptıran arkadaşlar ne olur bana güzel birşeyler söyleyin salı günü yine kontrolum var acaba artar mı yumurtalar?
canım bu pko lanet hastalık hormon bozklugu diye geçiyor ymrtaların böyle benek benek oluyor pko hastalarında yumrta çok olr çatlamazmışbendede pco var adetlerim hep geçikir prolaktinim artar zaten dostinex kullanırken hamile kalmıştım bu bebeğime 56 kiloyum 1,69 boyum ama nasıl bişeyse bu pco adetlerimi yumurtlamamı düzensizleştiriyor
canım kocişi görünce agrın geçiryormuhidenisko cnm evine hos geldin oglusun ve esine gecmis olsun cnm rabbim sifa versin..
pasam cnm kasilmalarim arada devam ediyor esim gelince iyi oluyorum gidince cocuk gibi agliyorum hastanede kalmak istemiyorum ama bebegime biseyde olsun istemiyorum cok stres icindeyim esim geldi banyo yaptirip gitti ozgur dereni aradim sikildim diye oda 1-2 hafta daha yat sonra cik dedi aslinda ne zaman istersen cik dedi bende hemen simdi dedim kal bi iki hafta daha kizlar nidilati sordum kullandirmam dedi bebege zarar verir dedi herkes kullaniyor ama..
offfff..
saftunc bende kizlara katiliyorum ama senide anliyorum cnm agla icin acilir kaliteli yumurta onemli cnm uzme kendini toparlarsin zaten..
aramiza yeni arkadaslar gelmis hos gelmisler..
bi arkadasta sertlesmem var dedi bence hic zaman kaybetmeden dr ara cnm ben bu sertlesmler kasilmalar yuzunden bi haftadir hastanede yatiyorum..
eylul gulu cnm ben burdaki dr guvenmiyorum ozgur bey onlara talimat veriyor zaten iki hafta sonra kendisine gidicem deminde aradim kasintim var dedim idrar tahlili yaptir dedi yaptilar dedim bisey cikmadi dedim ama hala kasiniyor bisey olmaz dedi..
kizlar ben sirkeli suylan taharetleniyorum ama gecmiyor ne yapsamki bu kasinti baska tahlil yapilmazmi..
canım senin yazını okynca siteyi açtım eşimdende azarı yedimadamı bir rahat bırakmıyormki pc işini bitirsin kalk deyip druyorm adamdfa haklı neyse erinmedim bazanın altından araştırdım bldm belgeleri şimdi yazıcam sana aralıkları bebem neler yapılmış bana yazıyım aslında hepsini yazdım ama sen okmadın zaar
1-plazminojen aktivatör inhibitör 83ng/ml 4-43
2-faktör XIII aktivitesi % 80_150
3- Lp(a) <10.00 mg/dl <30
4- Homosistein 7.14 umol/L 5-15
uygulanan yöntem: Periferik kandan dna izolasyonu PAl-1 strip assay ile mutasyon taranması
sonuç: hastamıza ait test sonçları aşağıdaki gibi elde edilmiştir PAl-1 :4G/5G
Paşam canım sağol..Allah razı olsun..Hakkınıda helal et..
Canım senin sonucun 7.14 referans aralıkları 5-15 nasıl oluyoda arda bey senin değerini yüksek buluyor..Homosistein yüksek dedi sana yani..Eğer öyleyse ben ayvayı yedim sanırsamne demek canım benim istersen senloe görüşebilirim canlı için rahat etsin diye telimide veiryim telden görüşelim ben sana ayrıntılarıyla derim şimdi brda yazmakla konşmak çok farklı
Bu neden benim aklima gelmedi ki
Ah be arkadasim uzme kendini, ben tup bebek isinden pek anlamam ama sunu soyleyebilirim ki, bu bebek kaderinde varsa 1 yumurta ile de gelir 2 yumurta ile de
Sen m oralini yuksek tut
Yarencim iki uc gundur halimiz duman, ev revire dondu
Siparis edemedim, bugun de sutum gayet iyi gelmeyee basladi, bade cok dolunca meme basini agzina almakta zorlaniyor ve tam bosaltamiyor, bir sure daha kullanmayacagim, ilerleyen zamnalarda sutun durumuna gore karar verecegiz.unutulmak çok acı birşey gene unutmuşn beni geçmiş olsn bu arada eşin beben nasıol oldu:2:
ben ömürümde serklajım old doktor bana maşşallah kilit gibi kaynamış dedi başarılı bir dikiş dedi degerli bebek oldgundan işte epoey graşmış doktor ama olmayınca olmyor korma ama dikiş de çare olmadı bana pko maffetti beni geberisice pkodikişten önce 5cm sonrasında bilmiyorum geçen hafta gittim rahim kilit gibi çok iyi kaynamış dedi rakam söylemedi doktor25 gün dayandı hergünü şükür ederek geçiridm ben ama yetemedim
diyaformin kllanıyorm 1000 mg canım glikofende veren var doktor b ilacı gebede kalınca kllanıcaksın dedi kilo vermene yardımcı ve ymrtlamana yardımcı olcak dedi bakıcez eşimle artık evcilik oynayınca görücez işe yarıyorm yaramıyormupaşamm pcos lanet hastalık ilaç içmezsen rahim kısalır demiş doktorun hangi ilaç ismi nedir hamile kaldıktan sonramı kullanmılıyız
o mhtemelen pelisilindir bebem dikiş enfeksiyon kapmasın diye vermiştir doktorselam kızlar nasılsın serklajım oldu saat 2 de eve geldik sürekli uyudum bi ara çok ağrım oldu gerçi geçti şimdi daha iyiyim
doktorum çok iyi geçtiğini söyledi ama kaç dikiş diye söylemedi
bide kızlar penesilin tarzı bi ilaç verdi ayda 1 olucakmışım sizde kullandınız mı?
şimdi 5-6 ay yatıcammı diye sordum yok bundan sonra daha rahat olucan gezicen dedi mutlu etti beni
siz nasılsınız?40 haftalar görmen dilegiyle bebem
canım altan muayeneyle anlaşılor ltrosonla bakılınca siyah şekiller olyor benemler eşim bana bir ara takılırdı benekli diyemoons cnm duyaydin arkadasimiz kullaniyor her ay operasyonun iyi gecmis cok sevindim sukur cnm..
kizlar bu pko ne ki nasil anlasildi ..anlıcagın bir mantar düşün hani çizgi filimlerde öle benekler var kio yapıyor çatlama olmyor rahim kısalabiliyor ve erken dogum riski çok fazla:18::18:dikişim mükemel olabilir dedi ardacık mavişim ama pko kısaltabiliyormuş birden
utandıryorsn len beniCanım güzerl dileklerin için çok teşekkür ederim Allahım sana da göstersin inşallah
Canım bence doktorunu ara,bende de oluyordu acaba kadılma mı demiştim hiç sorgusuz sualsiz hastaneye yatırdı işimizi şansa bırakmayalım demişti
Canım çok geçmiş olsun,bu kış çok çektiniz,beterinden saklasın
Canım hoşgeldin,doktorunu biliyorum ben südekana gitmiştim pek memnun kalmadım ama atilla bey sevecen biri,
Ben de izmirdeyim :)
Seni bizim umut listesine ekleyeyim hem sana da moral olur,bebeğinin cinsiyetini ve olası doğum tarihini bana yaz ok mi
Canım geçmiş olsun,ben serklajdan beri her ay penisilin vuruluyorum,bi zararı yok korkma
Paşam canım idare ediyorum,dün yine kardiyolog olan o akrabayla konuştum,bi eko çeksrk iyi olurdu dedi,çok kötü olursam gidicem olmazsa 30 ocakta randevum var zaten dr ile oradan da eko çekilmeye giderim
Sen de git biraz tatil yap iyi gelir sana da,dönüşte çalışmalara başlarsın daha enerjik olursun,sabahlar olmasının hakkını verirsinizbu arada seviyorm kız seni benim panik atak çarpıntılı şekerli arkadaşım
Evet canım 20 kilo aldım maalesef,üstelik diyet yapıyorum ona rağmen,çok kilo alınca da her türlü şikayetim daha erken haftalarda başladı,benim doktorum da vıdı vıdı ediyor kilo ama o kendi koca göbeğine baksınallah seni delü şey
canım az bence neden dediki öle:44::44:2günde 21 sayfa birikmiş oku oku bitiremedim masallahınız var valla.benimde günüm belli oldu 30unda inş oglusuma kavusucam...birde aksi bi durum olmassa 24 saat kalınıyomus hastanede az degilmi ya sezaryen için:44:
siz merak etmeyin ben siizn yerinizede gezerim siz bebelere bakarken her adım attıgımda aklıma gelirsiniz hoş dalararımda namazlarımda hiç çıkmıyorsunuzCanım çokk sevindim. bebiş için atılan her adım ne çok mutlu ediyor insanı değil mi?
Canım Arda bey bana kanı bekletmeden yapsınlar dedi sonucu etkiliyormuş ilki sorunluydu arda beyin yaptırttığı normaldi...
inşallah istediğin tarih olur...
canım bence de gez stresini at...
Canım benim yoğunluktan kendime bakamıyorum. göğsümde doluluk olmuyor sık emmek istiyor. kısa süre içinde memede süt bitiyor. bir de öncesinde 10 günde 500 gram aldı. bu sefer 22 günde 600 gram almış. aslında normal ama birden bu kadar fark olunca çocuk süt olsa daha fazla belki alacaktı acaba yetmedi mi diye düşündüm.
canım inan çok merak ediyorum herkesi ama yoğunluktan bu kadar ilgilenebiliyorum. elimden geldiğince destek olmak istiyorum...
canım patoloji değil de yalnızca, genetiğe de göndermek gerekiyormuş...
canım çok streslisin bu da çok doğal. ama böyle olunca hamile kalman da kalsan de hamileliğin zor geçer. aslında bir psikologla görüşsen rahatlarsın. ben bir kere gitmiştim o bile iyi gelmişti. üsküdar devlet hastanesinde serpildi galiba dr nin adı. iyi gelir canım... insan çok yıpranıyor...
çok güzel bir haber bu...
canım lansinohu ben bir iki gün önce sürdüm hiç yara olmadı.
arda bey silmeye gerek yok dedi garmastanı...
canım çok üzüldüm iyi bir perinatoloğa görünmeni tavsiye ederim...ip bence iyi dikilmediğinden gelmiş olabilir... ip gelen çok az kişi var burada...
canım ben de hatayda oturuyorum...
geçmiş olsun...
inşallah bu gebeliğinde sorun olmaz. bu topiği bırakma... bol dinlen...
Canım inşallah güzel olur her şey... kanamam geçsin sana da yasin okuyacağım dualarımız inşallah işe yarar...hayırlısıyla...
bu topikten giden duymadım...
bence de kal canım... bana travazol vermişti dr... hataydaki drm...
her şey iyi olsun inşallah...
şallah...
maşallah hayırlısıyla kucağına alırsın in
chnb
canım ben bgün rüyamda hamileymişim gene aglıyorm hemde nasıl diyorm allahım bda gidicek neyse doguma alıyorlar beni doguruyorm allahım diyorm gene gitti ana bir bakıyorm yaşıyor kendi annemlerin evine götürmüşüz annem yıkıyor beyaz mavi şeyler giydiriyoragzından süt geliyor kcagıma alıyorm oglm diye seviyorms onra aklım abra geliyor allahım chnbye kızlar diyeyim mradım old diye diyorm yemin olsn nasıl seviniyorm allah diyorm sana şükürler olsn içimden diyorm anneme herkeze bagırıp diyesim var paşa başardı oglu oldu diye heleki o sahne eşime veriyorm kcagına eşimin gözündeki mutlulugu görseydiniz içim acıdı yanınca baktım rüyaymış diyorm ben bnu dogrdm emzirmedim çıkarıyorm gögsümü emdiriyorm rüyam birgün gerçek olrm allahım
hidenisko cnm evine hos geldin oglusun ve esine gecmis olsun cnm rabbim sifa versin..
pasam cnm kasilmalarim arada devam ediyor esim gelince iyi oluyorum gidince cocuk gibi agliyorum hastanede kalmak istemiyorum ama bebegime biseyde olsun istemiyorum cok stres icindeyim esim geldi banyo yaptirip gitti ozgur dereni aradim sikildim diye oda 1-2 hafta daha yat sonra cik dedi aslinda ne zaman istersen cik dedi bende hemen simdi dedim kal bi iki hafta daha kizlar nidilati sordum kullandirmam dedi bebege zarar verir dedi herkes kullaniyor ama..
offfff..
saftunc bende kizlara katiliyorum ama senide anliyorum cnm agla icin acilir kaliteli yumurta onemli cnm uzme kendini toparlarsin zaten..
aramiza yeni arkadaslar gelmis hos gelmisler..
bi arkadasta sertlesmem var dedi bence hic zaman kaybetmeden dr ara cnm ben bu sertlesmler kasilmalar yuzunden bi haftadir hastanede yatiyorum..
eylul gulu cnm ben burdaki dr guvenmiyorum ozgur bey onlara talimat veriyor zaten iki hafta sonra kendisine gidicem deminde aradim kasintim var dedim idrar tahlili yaptir dedi yaptilar dedim bisey cikmadi dedim ama hala kasiniyor bisey olmaz dedi..
kizlar ben sirkeli suylan taharetleniyorum ama gecmiyor ne yapsamki bu kasinti baska tahlil yapilmazmi..
selam kızlar nasılsın serklajım oldu saat 2 de eve geldik sürekli uyudum bi ara çok ağrım oldu gerçi geçti şimdi daha iyiyim
bide kızlar penesilin tarzı bi ilaç verdi ayda 1 olucakmışım sizde kullandınız mı?
şimdi 5-6 ay yatıcammı diye sordum yok bundan sonra daha rahat olucan gezicen dedi mutlu etti beni
siz nasılsınız?
Canım dün hastaneden huzurlu ve rahat bı sekilde ciktim,bu saate kadarda kimseyle görüşmediğim icin herhalde kendimi daha iyi hissediyorum yarın sabaha kadarda kimseyle görüşmezsem iyi olacak,yoksa canımı sıkıyorlar,doktkrumunda tavsiyem doğumdan sonra morelini bozacak insanlarla görüşme,onu nasil yapcam bilmiyorum doğumdan sonra gelen giden olacak illaki.önemli olan bebigimide sağlıklı olmasıyav kuzum sen ne bakıyorsun o ne demiş bu ne demiş,cok şukur bu gunlere geldin sag saglim yavrunu da kucagına aldın mı gerisi hic muhim degil.Onemli olan saglık ve mutluluk,sezeryanmış normalmış yada anne sutu devam sutu ne onemi var ki,cogunu aslında biz kendimiz secemiyoruz zaten,kısmette ne varsa o oluyor.Ben iki dogumumu da normal yaptım ama sezeryana da karşı degilim,hele ki bu topicteki arkadaşların nasıl o dogum anına kadar dokuz dogurdugunu cok iyi bildigimden ekstra kahramanlıga luzum yok diyorum.Gecen bade geldiginde sordu eger ikincide dogumun bu kadar zor olacagını bilseydin sezeryan tercih eder miydin diye,yok dedim yine normal isterdim ama ozelde isterdim,kendimi acemi asistanların eline bırakmazdım dedim.Allah biliyor ya,dogumun en acılı anlarında bile sezeryan istemek aklıma gelmedi,hatta sezeryan yapmasınlar diye elimden geldigi kadar işlerini kolaylaştırmaya bile calıştım ama bu da benim tercihimdi,sen nasıl ki mama verecekler diye korkuyorsan ben de beni sezeryana zorlarlarsa diye korkuyordum.Herkes kendi vucudu ve kendi bebegi icin en hayırlısı hangisi olacaksa onu tercih etmeli,bence kimseye de acıklama yapma,bosuna kafanı karıstırma.İnşallah diledigin gibi olur hersey.
ah be canım,yazmayım yazmayım dedim ama sen hala kafana takıyorsun azcık rahatlaman icin yazıyorum artık :)
benim ilk hamileligimde kızım hep geriden geldi ve 37 haftada 2 kilo olarak dogdu,minyatur bir bebekti,premature deseler mi demeseler mi bilemediler cunku maşallah 4 kiloluk bebelerden daha saglıklıydı ve apgar skoru da cok yuksekti.ikinci gebeligimde de kızım hep geriden geldi ve doguma girdigim gun 40. haftam olamsına ragmen bebek 34 haftalık gorunuyor gelişimi durmuş dediler,nerdeyse doktorları ben yatıştırı durumdaydım,sakin olun bebek geri falan degil hep oyleydi dedim,genetik ablası da ufak tefek dedim vs ama o gun beni bebegin gelişimi iyi degil diye suni sancıyla doguma aldılar,hoş gunum de geldiydi zaten ama bana kalsa ve sorumlulugu bana bıraksalar ben 3-4 gun daha bekleme yanlısıydım,neyse uzattım ufak incim de 2760 gr dogdu hemde 40. haftasında(yani o da 37 de dogmuş olsaydı hemen hemen ablası kadar ancak olacaktı),ama cok şukur o da cok saglıklıydı ve ablasına kıyasla iri bir bebekti :)) bunu soyledigimi duyan ve incinin o minik halini goren herkes tuhaf tuhaf
bakıyordu.
iki hamileligimde de haftalarca gerilige ragmen hic bir doktorum(ki ben cok doktor doktor da gezen bir gebeydim ozellikle ilkinde)
senin doktorlarının yarısı kadar bile telaş etmediler,kaldı ki seninki 8 gun oyle olsaydı bahsi bile gecmezdi eminim.Onun dışında yeme icmeyle bebegin kilosunun hic alakası yok,benim yedigimi hic bir gebe yememiştir sanırım,hic kısmadan ve diledigim gibi diledigim kadar yedim iki hamileligimde de ve sonuc ortada,devasa bir ben ve fıstık fıstık kızlarım
Muhim olan kan akışının iyi olması ve diger gelişim gostergeleri,karın cevresi senin de dedigin gibi sadece zayıf oldugunu gosterir,geri oldugunu degil.Ustelik bu bizim ulkemize ozgu bir sey,ah ah vah vah minicik bebk dogurdu diye kucumsemeler yada maşallah tosuncuk dogurdu diye ovmeler,sanki Allahın takdiri degil de annenin kendi iradesiymiş gibi,sanki gebenin bebegin kilosu gelişimiyle ilgili elinden gelen bir sey varmış gibi.Gelişimiyle ilgili takipte ol doktorunla beraber ama lutfen bir daha bebegim zayıf diye uzulme,Allah başka kusur dert vermesin inşallah,amin!
evet canım garmastan cok iyi,emzirmeden once ıslak pamukla silebilirsin,ben fresh and softun pamuklu ıslak mendiliyle siliyordum,gunde bir defa da meme ucunu sadece suyla yıkadım(sakın sabun surmeyın ve gunde bir defadan fazla yıkamayın) ama durum cok vahim hale geldiginde doktorun yazdıgı antibiyotik+antibiyotikli krem kullandım,lutfen sizin de başınıza gelirse doktora danışıp kullanın inanın cekilen acıya degmiyor 2 gunde hersey halloluyor ve garmastan kullanıdkca da sorun oluşmuyor.
canım gecmiş olsun ama ateşlenme durumun olabilir Allah korusun ki bu da gebelikte hic istenmez,lutfen hemen bir doktora danışıp uygun tedaviye başla
Allah´ım korusun inşallah amin!cok korkarım bende boyle durumlardan,eşin olabildigi kadar uzak dursun sizden ve kesinlikle hic bir sekilde temas olmasın
gecmiş olsun
canım vajinal mantar icin baktırman lazım,kaşıntı genelde ondan kaynaklı olur ve tedavisi gereklidir,idrar tahliliyle ortaya cıkmaz bildigim kadarıyla doktoruna bir danış sen
bir de bana sorarsan hastaneden ayrılmak icin acele etme,ne olursa olsun orda muşahade altındasın ve herhangi bir durumda hemen mudahale etme şansları var
Allah yardımcın olsun sag saglim vakitlice sen de al yavrunu kucagına inşallah,amin!
Canım gecen sene bizim gelinimiz dogum yaptı aynı hastahanede 2. Sezaryaniydi ilkinde 2 gün kaldı 2.de bir gün kaldı eskidi wc ye çıkmasını bekliyirlardi,bunda gaz çıkartması yeterli demislerdi,ertesi gün eve dondu bı sorun olmadı,ben iki gece kalcam hastanede2günde 21 sayfa birikmiş oku oku bitiremedim masallahınız var valla.benimde günüm belli oldu 30unda inş oglusuma kavusucam...birde aksi bi durum olmassa 24 saat kalınıyomus hastanede az degilmi ya sezaryen için:44:
Metal maşallah 34 bitiyor sanırım,darsu 35.basına olsun
Garmastan,emzirirken silmeye gerek yokmuş ne guzel ya kutusunda bununla ilgili bisey yazmiyordu bu topigi seviyom
Âmin canım darısı eninde basına insallahHamd olsun canım bu günümüze Rabbim daim eylesin.
Rabbim yarın Dr kuvvet sana rahatlık versin canım. Herşey gönlünce olsun. Sağlıkla oğluşunu. Kucagına alıp yeştirmeyide nasip etsin.
Canım hep soruncam olmadı. Eltinin bebeği nasıl kaç aylık oldu kilosu nasıl sorunları varmı.
Canım 3 regli dememiş 3 ay demiş sen Namık demire git ona göre korunmayı bırakırsın
Canım çokk sevindim. bebiş için atılan her adım ne çok mutlu ediyor insanı değil mi?
Canım Arda bey bana kanı bekletmeden yapsınlar dedi sonucu etkiliyormuş ilki sorunluydu arda beyin yaptırttığı normaldi...
inşallah istediğin tarih olur...
canım bence de gez stresini at...
Canım benim yoğunluktan kendime bakamıyorum. göğsümde doluluk olmuyor sık emmek istiyor. kısa süre içinde memede süt bitiyor. bir de öncesinde 10 günde 500 gram aldı. bu sefer 22 günde 600 gram almış. aslında normal ama birden bu kadar fark olunca çocuk süt olsa daha fazla belki alacaktı acaba yetmedi mi diye düşündüm.
canım inan çok merak ediyorum herkesi ama yoğunluktan bu kadar ilgilenebiliyorum. elimden geldiğince destek olmak istiyorum...
canım patoloji değil de yalnızca, genetiğe de göndermek gerekiyormuş...
canım çok streslisin bu da çok doğal. ama böyle olunca hamile kalman da kalsan de hamileliğin zor geçer. aslında bir psikologla görüşsen rahatlarsın. ben bir kere gitmiştim o bile iyi gelmişti. üsküdar devlet hastanesinde serpildi galiba dr nin adı. iyi gelir canım... insan çok yıpranıyor...
çok güzel bir haber bu...
canım lansinohu ben bir iki gün önce sürdüm hiç yara olmadı.
arda bey silmeye gerek yok dedi garmastanı...
canım çok üzüldüm iyi bir perinatoloğa görünmeni tavsiye ederim...ip bence iyi dikilmediğinden gelmiş olabilir... ip gelen çok az kişi var burada...
canım ben de hatayda oturuyorum...
geçmiş olsun...
inşallah bu gebeliğinde sorun olmaz. bu topiği bırakma... bol dinlen...
Canım inşallah güzel olur her şey... kanamam geçsin sana da yasin okuyacağım dualarımız inşallah işe yarar...hayırlısıyla...
bu topikten giden duymadım...
bence de kal canım... bana travazol vermişti dr... hataydaki drm...
her şey iyi olsun inşallah...
şallah...
maşallah hayırlısıyla kucağına alırsın in
Canım dün hastaneden huzurlu ve rahat bı sekilde ciktim,bu saate kadarda kimseyle görüşmediğim icin herhalde kendimi daha iyi hissediyorum yarın sabaha kadarda kimseyle görüşmezsem iyi olacak,yoksa canımı sıkıyorlar,doktkrumunda tavsiyem doğumdan sonra morelini bozacak insanlarla görüşme,onu nasil yapcam bilmiyorum doğumdan sonra gelen giden olacak illaki.önemli olan bebigimide sağlıklı olması
Bende normal dogumu karsı değilim adı üstünde normal,ben ilk gebeliğimde normal istiyordum ama bebgimi kaybederken o sancıyı çektim üstüne canlı canlı kürtaj oldum,belki normal dogum bukadar zor değildir,dogumhaneden o sancıları çekip kolları boş çıkan bendim,hala onun tranvasini atlatmis değilim,bebeğim sağlıklı olsun yeter normal dogum istesem bile kahramanlık yapma lüksüm yok
hoşgeldin canım,belki daha onceki yazılarında anlattın durumun ama ben kacırdım,kac haftalıksın
Allah sag saglim vakitlice yavrunu kucagına almayı kısmet etsin inşallah amin!
vardır tabii her işte bir hayır,Ahmet Ardanın kısmetı belli ki
oy canım ya bu halde yatılı misafirle ugraşmak da zordur ama ne yapacaksın askercik de aile ortamına hasrettir,hayırlı teskereler diyim
benim de kızlar yine hasta,artık yazmak bile istemiyorum 40 gunlkten beri tamamen atamadık şu mikrobu evimizden,Allah´ım acil şifalar versin butun şifa bekleyenlere inşallah amin!
evimde cok eşya yoktur benim,pratik bir insanım kolay temizlensin isterim hersey
sen halı diyince benim de derdim son zamanlarda,evimde zaten cok az halı var onlardan da kurtulmam lazım cunku sanki onlar bebeklerimi hasta ediyormuş gibi nefretle basar oldum uzerlerine :) makinede yıkanabilen kilim alıcam her yere salona girişe diger odalara,halı ne yaparsan yap temiz olmuyor ve bugune kadar halı kullanmamış ben nasıl oldu da İnci dogduktan sonra halı aldım kendime şaşıyorum
Büyük geçmiş olsun. Aramıza hoş geldin canım. Ben seni altta hep görüyordum. Rabbim sağlıkla zamanında yavrunu kucagına almayı nasip etsin canım. Günlerin su gibi akıp geçsin. Allah'a emanet olun.
Cnm ben dun ciktim, evdeyiz kizimla
Dun gece sabah 6.30 a kadar uyumadi cadi, anca toparlandm
Cok sevindim, bak icin rahat etti
İnsallah saglikla alacaksin bebisini kucagina
Bak canim benim oglumda kizimda tombik dogdu
Ama ikisi de oksijen destegi aldi, kiloya sakin takilma
Protein ye , balik, boza kilo aldirir
Serklajlı arkadaşlar! Benim sancılarım oluyor, karnımın bir bölgesi değilde tamamında sertleşme, bel ağrısı vs. var. bugün de sancılar fazla. Hangi sancılar normal hangileri değil bilginiz var mı?
bende 19 haftada konttolde rahim ağzı kısalığı ve hunileşme farkedildi..ertesi gün serklaj oldum...bu haftalara geldim allahşükür...merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama yaklaşık altı haftadır en başından beri okuyorum yazılarınızı 2800. sayfaya kadar geldim ve sanki hepinizi tanıyo gibiyim.ben 25+3 günlük hamileyim bundan önce bir düşüğüm oldu ama 5. haftam bile dolmamıştı o nedenle tahlil falan yapılmadı ve 4 ay sonra tekrar hamile kaldım 6. haftamda kanamam oldu düşük tehdidi iğne ilaç ... tam atlattık geçti derken 20. haftamda rahimde açıklık olduğu farkedildi ve acil dikiş oldu ve 5 hafta geçti üstünden şu an haftada bir proluton ve günde 2 tanede magnezyum kullanıyorum arada ağrılarım oluyo çok uzun süreli değil ama şu sızlamalar beni çok korkutuyo doktor sorun yok desede korkuyorum işte. benide aranıza alıp banada destek olabileceğinizi düşünerek yazdım şimdiden teşekkürler
Geçmişi okuyamadım kızlar eve yeni geldim sabah 9dan beri ağlamadığım yer ağlamadığım insan kalmadı önüme gelene aileme hatta ne istersiniz diyen garsona bile ağladım.Tedavimin 6.günü sadece 2 yumurtam olmuş tüp bebek tedavisindeyim biliyorsunuz.ÇOOOOK ÜZÜLDÜM moralim çok bozuldu.Ne olur bu konuda olumlu bilgileri ve yaşanmışlıkları olan varsa bana güzel şeyler yazsın Sağolsun chnb beni çok rahatlattı ama işte elimde değil üzülmemek.Mumudihaba ve diğer tüp bebek yaptıran arkadaşlar ne olur bana güzel birşeyler söyleyin salı günü yine kontrolum var acaba artar mı yumurtalar?
çok teşekkür ederim isteyen herkesin inşallah. ben izmirdeyim doktorum atilla erler kese dışarı çıkmamıştı canım 19. haftada rutin kontrolüm vardı ve hiç bir sorun yoktu ne rahimde nede kızımda pozisyonundan dolayı kalp kapakcıklarını göremedi doktorum bir hafta sonra tekrar bakalım dedi bu şekilde farkedildi 5cm lik açıklık ve hemen ertesi gün dikiş atıldı ilgili bi doktor olmasaydı bir hafta sonra tekrar çağırmasaydı beni kızım şimdi benimle olmayacaktı belki çünkü servikal yetmezlik falan hiç duymamıştım bile insan başına gelmeden anlamıyo işte çok şükür bu günümüze
hayırlısıyla bi görsem 28 i rahatlıycam ama sanki hiç geçmicek gibi geliyo serklajdan sonra sadece 2 gün yattım sayılır oda sürekli değil çünkü kayınvalidedeydim iki gün zor durabildim sonra evime geldim yanlız olduğum için mecburen yemek falan yapıyorum çok ayakta kalmadan temizlik yapmıyorum doktorumda ilk 10 gün çok önemli demişti geçen hafta kontrolüm vardı ve dikişler çok iyi dedi ufak ufak dolaşabileceğimi söyledi
oh serklajıda atlattın..selam kızlar nasılsın serklajım oldu saat 2 de eve geldik sürekli uyudum bi ara çok ağrım oldu gerçi geçti şimdi daha iyiyim
siz nasılsınız?
ah be canım,yazmayım yazmayım dedim ama sen hala kafana takıyorsun azcık rahatlaman icin yazıyorum artık :)
benim ilk hamileligimde kızım hep geriden geldi ve 37 haftada 2 kilo olarak dogdu,minyatur bir bebekti,premature deseler mi demeseler mi bilemediler cunku maşallah 4 kiloluk bebelerden daha saglıklıydı ve apgar skoru da cok yuksekti.ikinci gebeligimde de kızım hep geriden geldi ve doguma girdigim gun 40. haftam olamsına ragmen bebek 34 haftalık gorunuyor gelişimi durmuş dediler,nerdeyse doktorları ben yatıştırı durumdaydım,sakin olun bebek geri falan degil hep oyleydi dedim,genetik ablası da ufak tefek dedim vs ama o gun beni bebegin gelişimi iyi degil diye suni sancıyla doguma aldılar,hoş gunum de geldiydi zaten ama bana kalsa ve sorumlulugu bana bıraksalar ben 3-4 gun daha bekleme yanlısıydım,neyse uzattım ufak incim de 2760 gr dogdu hemde 40. haftasında(yani o da 37 de dogmuş olsaydı hemen hemen ablası kadar ancak olacaktı),ama cok şukur o da cok saglıklıydı ve ablasına kıyasla iri bir bebekti :)) bunu soyledigimi duyan ve incinin o minik halini goren herkes tuhaf tuhaf bakıyordu.
iki hamileligimde de haftalarca gerilige ragmen hic bir doktorum(ki ben cok doktor doktor da gezen bir gebeydim ozellikle ilkinde)
senin doktorlarının yarısı kadar bile telaş etmediler,kaldı ki seninki 8 gun oyle olsaydı bahsi bile gecmezdi eminim.Onun dışında yeme icmeyle bebegin kilosunun hic alakası yok,benim yedigimi hic bir gebe yememiştir sanırım,hic kısmadan ve diledigim gibi diledigim kadar yedim iki hamileligimde de ve sonuc ortada,devasa bir ben ve fıstık fıstık kızlarım
Muhim olan kan akışının iyi olması ve diger gelişim gostergeleri,karın cevresi senin de dedigin gibi sadece zayıf oldugunu gosterir,geri oldugunu degil.Ustelik bu bizim ulkemize ozgu bir sey,ah ah vah vah minicik bebk dogurdu diye kucumsemeler yada maşallah tosuncuk dogurdu diye ovmeler,sanki Allahın takdiri degil de annenin kendi iradesiymiş gibi,sanki gebenin bebegin kilosu gelişimiyle ilgili elinden gelen bir sey varmış gibi.Gelişimiyle ilgili takipte ol doktorunla beraber ama lutfen bir daha bebegim zayıf diye uzulme,Allah başka kusur dert vermesin inşallah,amin!
canım ya benim kızımda 38+4 te 3000gr 48 cm doğdu..iri değildi ama hep haftasıyla uyumlu gidiyodu..
tamam çok iri bi bebek beklemiyorum ama haftasından küçük olması moralimi bozdu...
belkide genetik fil gibi yesemde benden 4 kilo bebek doğmaz..ben 3 sanırım eşim 2500 doğmuş...
ama kafaya takılıyo işte ..
allaha şükür bugün daha iyiim..bebeğim sağlıklı olsunda zayıf olsun önemli değil..ben başka sorunlar çıkar diye korkuyorum..
Allahım korusun inşallah
canım serklajımı 19 haftada oldum..serklajdan sonraki 4-5 hafta dediğin ağrıları yaşadım..sonra azaldı sanki..belkide ben çok takmamaya başladım..
doktoruma sorduğumda normal demnişti..
sende danış doktoruna için rahatlasın
bende 19 haftada konttolde rahim ağzı kısalığı ve hunileşme farkedildi..ertesi gün serklaj oldum...bu haftalara geldim allahşükür...
Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın..40lı haftaları görüp sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah seninde hepimizinde ..
bilgim yok tüp bebkj konusunda ama
az olsun öz olsun..birsürü yumurtadansa sağlıklı 2 yumurta daha iyi değilmi...
inşallah güzel haberlerle gelirsin canım.
benim 3.5 yaşında kzıım var sorunsuz bir hamilelik geçirdim..38+4 te normal doğumla doğdu..
2. yavrumu 22+3 te erken doğumla kaybettim..
benimde haberim bile yoktu servikal yetmezlikten..
şimdi 3. hamileliğim 19 haftada rahim ağzında kısalık tesbit edildi..serklaj oldum..
çok şükür bu günümüze
inşallah alınan tedbirlerle sağlıcakla kavusuruz kuzucuklaraaa..
bende 19 haftada serklaj oldun..ilk 2 hafta yattım sadece wc kalktım..sonra doktorun izniyle az az ayaklandım..yemeğimi falan yapıyorum çok ayakta kalmadan..
son kontrolde doktorum durumun gayet iyi olduğunu söyledi..biraz daha normale dönebilirsin kısa mesefa yürüyebilirsin dedi..
herkeste bir olmuyor..sürekli yatanda var,daha ayaklanıp geçirende..
sen yinede dikkat et..
oh serklajıda atlattın..
maşallah iyi olmana sevindim..ilk haftalar önemli dikkat et sen yinede..
inşallah daha iyi olursun ilerleyen haftalarda
ben 2 hafta yattım..sonra az az ayaklandım..doktorum durumun iyi olduğunu söyledi müsade verdi..bende az az ayaklandım kendimi daha iyi hissediyorum sanki
allahım korusun inşallah...
Âmin canım saol,insallah.bende onu dusunuyorum zaten:)canım sabret yarın inşallah bebeişini kollarına alacaksın o mutlulugu duşun kimseler canını sıkmasın.sen zaten bi kahramansın bak nelerle savaşarak bebeğini kucaklayacaksın.herşey yolunda gidecek inş.dualarımız seninle
Sen zaten korunma donemi bitmeden doktora görüneceksin adetin normalden fazla geciktiyse belki bı yumurtlama problemi olabilir doktor ona göre yol gösterir,ben kürtajdan 1 ay sonra renglimin son gunleri gitmiştim doktora,yumurtlaliklarimda kist çık dogum kontrol hapı vermişti doktor 2 ay kullan gel demişti,tekrar gittiğimde cok sukur kist gitmişti bana korunma artık demişti yani 3 ay korunma yetiyor aslında ama ben sigortadan dolayı 6 ay korundumEvet canim 3 ay dedi ama adetim gelmezse yumurtlama donemimi nasil hesaplicam bilememki nezaman yumurtlama oldugunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?