Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım benim Üzme kendini. Gem kendinde demişsin sağlıklı olsunlarda az olsunlar. Rabbimîn izniyle herşey yolunda gidecek ve sende güzel haberlerini vereceksin. Dualarımdasın canım.

bendede pco var adetlerim hep geçikir prolaktinim artar zaten dostinex kullanırken hamile kalmıştım bu bebeğime 56 kiloyum 1,69 boyum ama nasıl bişeyse bu pco adetlerimi yumurtlamamı düzensizleştiriyor
canım bu pko lanet hastalık hormon bozklugu diye geçiyor ymrtaların böyle benek benek oluyor pko hastalarında yumrta çok olr çatlamazmış kiloya bakmıyor anıcagın ama allahtan benim nasıl pkom varsa düzenli adet olyorm şu ymrtalarımda çatlar işşşallah tek korkum çok ara verdim ya gebe kalamazsam:18::18:
canım kocişi görünce agrın geçiryormuvallahi sen bilirsin için rahat ederse çık rahat etemzse çıkma kız hastanede şeyi nasıl hallediyorsn anladın sen on devamlı temiz olmak laızm ay utandım bak

Canım benim evde yanlıDık hstanedede. Üzme kendini. Bak Dr iki hafta daha demiş. Güzel şeyler düşün canım. Sirkeli su da tahriş etmiş olmasın canım. Miktarını mı azaltsan. Dış kısmın kalınıyorsa dudak içleri mantarda olabilir. Bi baktırsan canım. Benim serklaJ sonrası olmuştu. Krem vermişlerdi iki seferde rahatlamıştım
Canım Allah'a emanet ol.

Geçmiş olsun canım. Rabbim sağlıkla zamanında yavrunu kucağına almayı nasip etsin. Günlerin su gibi akıp geçsin.
Ben seklaj sonrası penisinin kullanmadım kullanan arkadaşlar var canım. Allah'a emanet olun.

Canım dün hastaneden huzurlu ve rahat bı sekilde ciktim,bu saate kadarda kimseyle görüşmediğim icin herhalde kendimi daha iyi hissediyorum yarın sabaha kadarda kimseyle görüşmezsem iyi olacak,yoksa canımı sıkıyorlar,doktkrumunda tavsiyem doğumdan sonra morelini bozacak insanlarla görüşme,onu nasil yapcam bilmiyorum doğumdan sonra gelen giden olacak illaki.önemli olan bebigimide sağlıklı olması
Bende normal dogumu karsı değilim adı üstünde normal,ben ilk gebeliğimde normal istiyordum ama bebgimi kaybederken o sancıyı çektim üstüne canlı canlı kürtaj oldum,belki normal dogum bukadar zor değildir,dogumhaneden o sancıları çekip kolları boş çıkan bendim,hala onun tranvasini atlatmis değilim,bebeğim sağlıklı olsun yeter normal dogum istesem bile kahramanlık yapma lüksüm yok

2günde 21 sayfa birikmiş oku oku bitiremedim masallahınız var valla.benimde günüm belli oldu 30unda inş oglusuma kavusucam...birde aksi bi durum olmassa 24 saat kalınıyomus hastanede az degilmi ya sezaryen için:44:
Canım gecen sene bizim gelinimiz dogum yaptı aynı hastahanede 2. Sezaryaniydi ilkinde 2 gün kaldı 2.de bir gün kaldı eskidi wc ye çıkmasını bekliyirlardi,bunda gaz çıkartması yeterli demislerdi,ertesi gün eve dondu bı sorun olmadı,ben iki gece kalcam hastanede

Metal maşallah 34 bitiyor sanırım,darsu 35.basına olsun

Garmastan,emzirirken silmeye gerek yokmuş ne guzel ya kutusunda bununla ilgili bisey yazmiyordu bu topigi seviyom

Metal maşallah 34 bitiyor sanırım,darsu 35.basına olsun

Garmastan,emzirirken silmeye gerek yokmuş ne guzel ya kutusunda bununla ilgili bisey yazmiyordu bu topigi seviyom

Hamd olsun canım bu günümüze Rabbim daim eylesin.

Rabbim yarın Dr kuvvet sana rahatlık versin canım. Herşey gönlünce olsun. Sağlıkla oğluşunu. Kucagına alıp yeştirmeyide nasip etsin.
Canım hep soruncam olmadı. Eltinin bebeği nasıl kaç aylık oldu kilosu nasıl sorunları varmı.

Âmin canım darısı eninde basına insallah
Bebeğimiz kuvezden çıkmıştı 1400kg di yaklaşık bir ay olcak çıkalı,ama yarın tekrar yatıyor kasıkta fıtık çıktı salı gunü ameliyat olcak kilo almasını bekliyorlardı,kan ilaçları alıyordu maşallah simdi 2 kilo olmuş ama ben daha hiç göremedim hastanesi karşıda oldug icin orda kalıyorlar,ameliyat sonrasida insallah doner evine

Canim genetige gondericektik biz ama cok steril olmasi gerekiyormus bebegin bizim dogum olduktan sonra hemen steril bir sekilde saklamamislar o yuzden genetige gitmedi

canım sabret yarın inşallah bebeişini kollarına alacaksın o mutlulugu duşun kimseler canını sıkmasın.sen zaten bi kahramansın bak nelerle savaşarak bebeğini kucaklayacaksın.herşey yolunda gidecek inş.dualarımız seninle

herkeslere iyi günler diliyorum çok guzel bi gün gecirmeniz dileklerimle.ben bugun çok şükür biraz daha iyiym kızımda baya toparladı yanımda anne anne anne diyo ben pc başına oturunca çatlıyo kendiyle ilgilenmiyom diyee.nidilatta başlayınca kasılmalarım hemen hemen geçti progestanla yinede bi kaç kez oluyodu günde. şükür bu günlerimize hepinizi öpüyorumsizi seviyorum beeeeeee.

teşekkür edrim sofika 25+4 olduk bugün Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın herkesin yavrusunu bağışlasın inşallah

Büyük geçmiş olsun. Aramıza hoş geldin canım. Ben seni altta hep görüyordum. Rabbim sağlıkla zamanında yavrunu kucagına almayı nasip etsin canım. Günlerin su gibi akıp geçsin. Allah'a emanet olun.

hoşbulduk sizde Allah'a emanet olun senin haftalarına bi gelebilsek bizde kızımla dünyalar benim olacak ama hayırlısı bakalım az kalmış seninde zamanında sağ salim kucağına alırsın inşallah

chnbcim bana o ilacin adini mesaj atarmisin bende kalem yok suan iyi gelmisti degilmi dr gecer dedi ama ya enfeksiyonsa kullaniyim bari..
pasam cnm jilet saolsun 10 gunde bir banyo yapiyorum o zaman temizleniyorum cnm..
metal cnm sen nasilsin kasinti icin ne kullandin adini bana mesajla atarmisin cnm kizlar benimde serklaj sonrasi oldu cok azdi ama simdi cogaldi sanki diger serklajimdada olmustu dr bi krem vermisti ..
bi arkadas nidilat kullaniyormus kac mg ve gunluk kac tane aliyorsun cnm progestani vajinalmi aliyorsun kac mg oooo cok sordum yaa..

canım ya benim kızımda 38+4 te 3000gr 48 cm doğdu..iri değildi ama hep haftasıyla uyumlu gidiyodu..
tamam çok iri bi bebek beklemiyorum ama haftasından küçük olması moralimi bozdu...

belkide genetik fil gibi yesemde benden 4 kilo bebek doğmaz..ben 3 sanırım eşim 2500 doğmuş...

ama kafaya takılıyo işte ..
allaha şükür bugün daha iyiim..bebeğim sağlıklı olsunda zayıf olsun önemli değil..ben başka sorunlar çıkar diye korkuyorum..
Allahım korusun inşallah

Serklajlı arkadaşlar! Benim sancılarım oluyor, karnımın bir bölgesi değilde tamamında sertleşme, bel ağrısı vs. var. bugün de sancılar fazla. Hangi sancılar normal hangileri değil bilginiz var mı?

canım serklajımı 19 haftada oldum..serklajdan sonraki 4-5 hafta dediğin ağrıları yaşadım..sonra azaldı sanki..belkide ben çok takmamaya başladım..
doktoruma sorduğumda normal demnişti..
sende danış doktoruna için rahatlasın

bende 19 haftada konttolde rahim ağzı kısalığı ve hunileşme farkedildi..ertesi gün serklaj oldum...bu haftalara geldim allahşükür...
Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın..40lı haftaları görüp sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah seninde hepimizinde ..

bilgim yok tüp bebkj konusunda ama
az olsun öz olsun..birsürü yumurtadansa sağlıklı 2 yumurta daha iyi değilmi...
inşallah güzel haberlerle gelirsin canım.

benim 3.5 yaşında kzıım var sorunsuz bir hamilelik geçirdim..38+4 te normal doğumla doğdu..
2. yavrumu 22+3 te erken doğumla kaybettim..

benimde haberim bile yoktu servikal yetmezlikten..
şimdi 3. hamileliğim 19 haftada rahim ağzında kısalık tesbit edildi..serklaj oldum..

çok şükür bu günümüze
inşallah alınan tedbirlerle sağlıcakla kavusuruz kuzucuklaraaa..

bende 19 haftada serklaj oldun..ilk 2 hafta yattım sadece wc kalktım..sonra doktorun izniyle az az ayaklandım..yemeğimi falan yapıyorum çok ayakta kalmadan..
son kontrolde doktorum durumun gayet iyi olduğunu söyledi..biraz daha normale dönebilirsin kısa mesefa yürüyebilirsin dedi..

herkeste bir olmuyor..sürekli yatanda var,daha ayaklanıp geçirende..
sen yinede dikkat et..

oh serklajıda atlattın..
maşallah iyi olmana sevindim..ilk haftalar önemli dikkat et sen yinede..
inşallah daha iyi olursun ilerleyen haftalarda

ben 2 hafta yattım..sonra az az ayaklandım..doktorum durumun iyi olduğunu söyledi müsade verdi..bende az az ayaklandım kendimi daha iyi hissediyorum sanki
allahım korusun inşallah...

canım allah razı olsun yaaa ..
içim rahatladı çok sağol...insan kafaya takıyor işte

ben kızımda yaşamadım 38+4 te 3000gr doğdu ama nezamn gitsek haftasıyla uyumluydu..

bunda doktor bütün ölçümler iyi karın çevresi küçük dedi..sonra hesaba vurulunca kilosu 1 hafta geri olmuş oldu..

iyi beslenmiyomusun dedi..bende 1900 cal diyet yapıyorum şeker çıktı dedim..diyetin kal miktarını arttır dedi..
iyi hoşta ben kızımda da 2000 cal diyet yaptım sorun yaşamadım..

ölçümleri yaparken kordonda kan akımına falan baktı..gayet güzel sorun yok..eksik beslenme olabilir dedi...

ben aslında genetik diye düşünüyorum eşimde bende küçük doğmuşuz...benden fil çıkacak değil elbet ama gel bana anlat..
doktor diyetten şüphelendi ama bencede değil gibi..sanırım cimcimem ablası gibi minik olacak...

ya zaten zayıf olsun benim derdim o değil zaten..allah korusun nette bakınca asimetrik gelişim geriliği falan yazıyooo aman bi okudum zaten ozamn endişelenmeye başladım...

Allahım korusun inşallah...
2 hafta sonra gittiğimde biraz olsun kilo almış olur bebeşim inşallah..
Allahım başka dert vermesin inşallah ..
bu halime şükürler olsun..
neler atlattık serklajdı,amniyon sıvısı sızmasıydı,derken şeker çıktı diyetiydi ee bunlara alıştık şimdi bebek küçük....
Allahım sağlıcakla kucağıma almayı nasip edsin inşallah...
inşallah gün gelecek sadece kızıma anlatacağım anılar olacaklar

Son düzenleme:

haklısın doktorun iyi şeyler söylemesi biraz rahatlatsada insan korkuyo yinede oturduğum yerden merasimle kalkıyorum resmen senin 28 e az kalmış belki daha rahat olursun bende bi görebilsem Allahın izniyle

Âmin canım saol,insallah.bende onu dusunuyorum zaten:)

Evet canim 3 ay dedi ama adetim gelmezse yumurtlama donemimi nasil hesaplicam bilememki nezaman yumurtlama oldugunu
Sen zaten korunma donemi bitmeden doktora görüneceksin adetin normalden fazla geciktiyse belki bı yumurtlama problemi olabilir doktor ona göre yol gösterir,ben kürtajdan 1 ay sonra renglimin son gunleri gitmiştim doktora,yumurtlaliklarimda kist çık dogum kontrol hapı vermişti doktor 2 ay kullan gel demişti,tekrar gittiğimde cok sukur kist gitmişti bana korunma artık demişti yani 3 ay korunma yetiyor aslında ama ben sigortadan dolayı 6 ay korundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…