Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Herkes nasıl arkadaşlar,

Metal, eylulgulu, hıddenisko eskisi gibi giremezler.. hepsi de şükür sağlıcakla aldılar bebeklerini kucaklarına...

darısı bizlerin başına.

Cnbc sen nasılsın? oğulların nasıl? valla iyi vakit bulup girebiliyorsunuz buraya..

gurbetcı neden kasınıyorsun? enfeksiyon mu oldun? en iyi gelen şey kızılcık suyu benden demesi araştır bak istersen.

Ben geçmişi okuyamıyorum pek arkadaşlar..sizler nasılsınız?

Ben de şu anda eşimin işyerindeyim.. arkadaşlarıyla toplandılar hadi dedim bende katılayım yalnız bırakmayayım.. Oğlan iyileşmişti yine hasta oldu babaannesinde kalacak bu akşam.. sabah da iş var biz halen Cihangir deyiz..

Bugün bebeğin hareketlerini resmen bende vajinada hissettim...o hareket ettikçe korktum.. Doktorum 24 lü haftalardan sonra daha sıkı takip etmemiz gerek demişti.. Perşembe ye kontrolüm var..şeker testim de yapılacak..

Saftunc umarım 3 yumurtan da cok ıyı cıkar ve baslayabılırsınız

mumu gercekten degerlerının cıkmasına cok sevındım..guzel haberlerını beklıyoruz

metal bebegımız ıcın dua edeceğim umarım yarın saglıcakla kollarında olur

Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı 9.günümdeyim yarın çatlatma iğnesi vurunucam cuma opu var.3 yumoşum var 2 ydi 3 olmuş biri 10 cm diğer ikisi 17 cm ...Umarım kaliteli çıkar ve bebişim benim olur.

Birisi icin birsey diyemem ama ikisinin saglikli dollenecegine gonulden inaniyorum

Hadi hayirlisi onumuzdeki hafta bebegin seninle olucak insallah

Subat 10 du degilmi:44:
Insallah hayirli haberini alicaz

Canım,hamilelik de kaşıntı olabilen bişey diye biliyorum ama sen Dr söyle kana ve idrara bir bakartırsın ..bizim hamilelikte kullandığımız ilaç ve iğnelerin de yan etkisi olabilir ..geçmiş olsun

Kızlar,uzunca zamandır görmemde sıkıntı vardı Dr gittim ve yakın 1,5 olmuş (((( Dr bile çok şaşırdı yakını görememe normalde 40 yaşın üstüntünde başlarmış yaşla ilgili bir sorunmuş neden olmuş olabilir dedim bilgisayarla mı çalışıyorsunuz dedi kısmenn öyle akşam evde de devam ediyorum dedim telefonuda bilgisayar olarak kullanıyorum sonuç 2 yılda 1,5 göz bozukluğu işi bilgisayarla olmayan işini bitirip hemen kapasın derim :)))) sonra benim gibi yazıları uzağa götürüp teyzeler gibi bakarsınız :))))

melekçiğim iyiyiz şükür Ahmet Arda uslu sayılır abinin bebekliğine göre. 24 saat evdeyim oğlan okulda fırsatım oluyor hiç sosyal yaşantım yok:)) o yüzden fırsatım oluyor.,

regrete canım geçmiş olsun...

kızlar aralıkta Arda beyin cine5 te programı olmuş erken doğum konusunda. orada landarcı örnek vermiş. 28 haftalık doğan bebeğinde hidrosefali gelişmiş sonra yakın dönemde hamile kalmış vs... buraya yazmıştı laparoskopik serklaj olacaktı bir daha yazmaadı ne yaptı acaba?

bir de programı seyredin mutlaka çok faydalı bilgiler var...
prgestan kullanımı, serklaj, gebelik öncesi mutlaka ayrıntılı değerlendirme, bebeğin eşinin incelenmesi, destek, erken doğum nedenleri vs...

Doç. Dr. Arda Lembet - Cine 5 - Kendine İyi Bak (04.12.2012) - YouTube

Günaydın kızlar... Bugün kandil. Allahım bu günün yüzü suyu hürmetine tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar versin....

inş cnm hayırlısıyla hamd olsunki sizler varsınız bırının duası değilse illa bir başkasının duası kabul oluyordur inş

aklıma geldiğinde herkez dualarımda

cnm geçmiş olsun inş göz numaran düşer birkaç zaman sonra

çünkü bende öyle oldu

Günaydın kızlar... Bugün kandil. Allahım bu günün yüzü suyu hürmetine tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar versin....

cnm senin ve tüm dostların kandili hayırlara vesile olsun inş

metal cnm dünden bei yoksun nasılsınız merak ediyoruz

Canim kasinti vajinanda mi tum vucuttami?
Olmadi esin alsin ilaci sikinti cekmeye gerek yok,
Bizde ozel hastane de neremiz agriyor desek bir krem getirdiler, ay ne guzel dedim ama hepsini catir catir faturaya yazmislar

Canim bebisin oldugu gunleri de yazacaksin buraya ben eminim

Ben iiyim, biraz dikis yerlerimde yanma var, hani ter deger ya yaraya onun gibi
Hic dinlenmedim, birde sezertanimin 4. Gunu 10 kiloluk ir bebisi kucagima aldim ameliyati unutup
Dun arda beyi aradim, ben kontrole gelmesem olur mu diye, burda bir dr ye yonlendirdi beni,
Kismetse 40 gun sonra gidicem muayeneye

Esim de iyi , yorgun sadece, oglanda iyi dudaklari hep yara yapti, bunye iyice zayifladi hastaliklardan

Sutum geldi cok sukur, simdilik prensesime yetiyor

Melekcim, iyi olmana seindim, sende bu aralar daha cok dikkat et kendie lutfen, sende benim gibi fazla tez canlisin cunku

Saftuc, az kaldi canim, insallah guzZel guzel haberler gelecek senden

Yaren ve duyaydin, nasil heyecan var mi, yaklasti sizin de dogumlar

Sağol canım amin inşallah,darısı da başına olacak bak görürsün :)
işşallah canım işşallah siz dogrnda sonra sıra bizlere gelsin işşallah
canım test yaptır alerji olmşundur belkim :18:bu arada telini özelime yaz arıcem seni:102::102::102:rabbime emanet ol
canım hayırlı haberlerle gelirsin işşallah ben de yaptırıyım birgün şeker yüklemesi
kız seni beni görsen varya o gözlerinin hiç birşeyi kalmazgeçmiş olsun bu arada sık sık gir siteye seni görmek hoşma gidiyor özlemişim
her bebek aynı degil bebem ben çok istiyorm bebek allah var benimde eşiminde bebekligi çok fena geçmiş çok yaramazmışız artık sen benim sıpayı düşün artık evde zombi gibi gezerim ah o günler gelsinde annesini babasını üzmez sıpam kaç kere fala baktırdım hoş öylesine günah oldgmu biliyorm hemde kalp gözleri açık olanlar benle idaaya girdiler ikizin olucak diye dur bir hayal ediyim nasıl oluyormuşhayal ettim sonuç buallahım ne yaparım ozaman zombi gibi dolanırım ortalıktaaman rabbim saglıklı versinde 1 tane bile blsam 10 tane bulmuş gibi sevinicem yeminlerabbim sesimizi dysn kardeşim benim gibi gariplere yetimlere saglıklı hayırlı evlatlar versin eşlerimle saglıklı bir şekilde büyütelim
aferim seni b topikten soruml video başkanı yapıcem
aminnnnnnnn
canım ben inanıyormki başarıcaz bu sefersadece inanmamız yeterrabbim şeytana uydurmasın vesvese vermesin işşallah bu arada peygamber efendimize 30 kadar selavat çekiliyor haberiniz olsn daya katılıcak çekmek isteyen benim özelime yazsın isinmleri vericem arkadaşa

canım sevindim iyi oldgna eşinin ogluna gelincede kara dt var blabilirsen onun serbeti var iyi geliyor yaralara sütünü rabbim bol etsin işşallah bu arada yeni resimelrini bekliyorm bebişin

canlarım herkezin kandili mubarek olsn dilerim rabbimden seneye b günlerde bbelerimizle gireriz borçları olanlara rabbim yardım etsin işşallah dualarımdasınız

Öncelikle herkesin kandili mübarek olsun. Allah isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Ben 1 hafta kadar önce yazmıştım buraya, pek yazamıyorum ama sizin yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum. Benim 20 haftalık bebeğim erken doğdu, kendi doktorum 2. ye direk dikiş dedi (ama yapar mı bilmem burada bunu yaşayanlar var çünkü), başka bir doktor ise bence sen enfeksiyondan kaybetmiş olabilirsin ve bir daha kine takibin gerekir hem dikilmez, ben bir hastamın böyle bişr durumunde dikmedim band mı lastik mi birşey taktım 30. haftayı devirdik şimdi dedi. Ben şimdi şunu merak ediyorum Serklaj yapılan herkese Serklaj öncesi kültür (vajinal ve idrar) yapılıyor mu? yok sa ultrasona göre direk dikiş mi atılıyor? Serklaj olan arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.

Mevlüt kandiliniz mübarek olsun canlar

Rabbim dualarımızı makbul dualardan eylesin.
Bebek bekleyen tüm canlara sağlıkla zamanında yavrularını kucaklarına almayı.
Anne olmak için çaba harcayan Çankaya'da tez zamanda sağlıklı gebelik nasip eylesin.

Teyzeleri oğlum de söylediğine göre hızlı başladı çabuk yoruldu. Bir gece yanımda misafir oldu. Şimdi yoğun bakımda. Şimdi Dr teyzesi geldi. 4-5 misafir edeceğiz dedi. Beslenmesini de yormamak için burnundan sonda ile verilecek dedi.
Biraz mahsun oldum. İlk önce yanıma gelip sonra yoğun bakıma alınınca hüzünlendim. Hamd olsun Rabbim beterinden esirgesin. İnsanoğluyux işte. İlk yanıma gelince bu sefer pramatüre olmayacak diye sevinmiştim. Sağlıklı olsunda. Daha sütüm gelmedi. Üç saatte bir sağmaya çalışıyorum. İki gündür ağrımvarfı. Bu sefer Sezaryan sonrası zor geçti. Hamd olsun bu günümüze.
Teyzeleri bu mübarek günde oğlumuzda duâlarınızdan eksik etmeyin.
Allahım sana sığındım.
Hakkınızı helal edin canlar.

Allah yardımcın olsun canım meleğini sana bağışlasın hepimiz neler neler yaşadık bak çok şükür bu günlerimize Allahın izniyle yoğun bakımdan çıkıcak ve yanından hiççç ayrılmayacak minik delikanlı bu günlerde geçecek kendini üzmemeye çalış dua et oğlunun en çok sana ihtiyacı var çünkü dualarımız sizinle

başın sağolsun canım allah bidaha yaşatmasın inşallah bende serklajlıyım 19. haftama kadar hiç birşey yoktu 20. haftamda ultrasondan bakıldığında farkedildi tahlil falan olmadan ama tabi her doktor bir olmuyo o açıklığı görebilmek önemli birdahaki hamileliğinde daha iyi bir doktora görün bence doğumdan sonra araştırılmadımı ki

Kızlar merhaba..Kandiliniz mubarek olsun..Allahım bu güzel günde dualarımızı kabul eylesin inşallah..bebek isteyenlerin kucağını doldursun..Doğum yapacak arkadaşlara kolaylıklar versin..Hastalara şifa ,dertlilere deva,borçlulara edalar nasip etsin..AMİNNN.

canım hoş geldim aramıza b arada şimdi öncelikle başın sagolsn diyeyim üzülerekten ve ekliyim sen kanda pırtılaşma genetik vs yaptırdınmı dogm edeli kaç ay old senin yerinsde olsam araştyırmaya girerim sonra bebegi düşünürüm ben ilk oglmu kaybetigimde puji diye aglet var onla baktı doktorm rahimde açıklık var vs dedi dikilicek hoş 2 çocgmda doktor dememe ragmen açıklık yok deyip dikmemişti olan oglma old gitti sonra kızıma hamile kaldım herşey gzüel gidiyord ne kanama ne birşey ama olmayınca olmuyor dikişe ragmöen durmadı ömürüm arştırmalar soncnda kanda pırtılaşma varmış canım genetikelrde sorn yok 4 bebege işşallah marta girince adet oluym bitiyim startı vericez bismillah deyip bakalım rabbim bizlere neler göstericekdoktor doktorun dedigi tutmuyor her kafadan bir ses çıkıyor yeminleolan bizim bebeklrimize olyor allahım bir daha acı göstermesin işşallah

canım ne demek helal olsn korkma benim benim arkadaşımda erken dogum etti allaha şükü rbbegi yanında onnda brnnda verdiler mamayı rabbim bu mubarek günün yüzü syu hürmetine bbegimizi korusun işşallah

cnm RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

inş hayırlısıyla annesinin yanına sağlıklı sekilde gelecek

Ben zaten yüksek riskli gebelik doktoruna gidiyordum (bir sebebi yoktu sadece doktoru tanıdığımdan) en son o doktoruma 15+2 günlükken gitmiştim her şey normal demişti (önceden rahim ağzına baktığını biliyorum ama o hafta baktı mı bilmiyorum) sonra 19+2 de ayrıntılı ult. için gittim orada ki doktor gördü açıklığı 28 mm ve hunileşme dedi. Doktoruma eşim snuçları götürdü progestron başladık cumartesi diye hastaneye yatırmadı, pazartesi yatınca bekleyeceğiz deyip sadece kan ve idrar testi aldılar, kültür almadılar. doğumdan sonra genetikte pıhtılaşma testi yaptırdım, MTHFR A1298 heterezigot çıktı genetikçi, kendi doktrum ve diğer bir doktor bunda sorun olmadığını söyledi. Bir de doğumdan sonra diğer gittiğim doktor vajinal ult ile bakıp rahim ağzının 3cm olduğunu normal göründüğünü söyledi(ama tamda belirleyici olmadığını). Sanırım çok karışık anlattım ama kafam da çok karışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…