Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım paran yeterse alırsın paran yetmezse alamazsın benim yetmez fikir sordun bende cevapladım özür dilerim

Kiz hep sen mipataklayacaksin bizi, gelirsen doverim ha!!
Regrete de demis arda bey icin onemli olacagini sanmam, amaicimden bu hediye gecti napiiiimmm, sen de hemen alinma bakiiimm

Femicaldeki reimleri cozunurlukleri iyi degil diye kabul etmemisler
Chnb senden haber bekliyorum resimler icin
Olmadi femicalden isteyecegim :)))))))

saol allah razı olsun beni aydınlattın allah yardımcın olsun kasılmayı anlamadım demekki yok benim kasılmam sadece ara ara kasıklarımda ağrı oluyo çok hassas oluyo yumurtalıklarım gergin oluyo o kasılma değildir heralde.burdan okuduğuma göre kayıplar su gelmesiyle birlikte 20 li haftalarda oluyo senin gibi bende çok korkuyorum haftalarımız aynı rabbim korktuğumuz şeylerden korusun bizi

canım çemen tohumu da aldım onu da içtim irmik helvası bamya... doluluk yok bu ilacı da görünce sana sorayım dedim. ben ara ara sağıyordum ya. o zaman sert oluyordu şimdi öyle dolu değil. sağsam çıkmaz. ben neye takıldım 10 günde 500 gram almışken 22 günde 600 almış. Aslında iyi. beni düşündüren bu kadar fark. acaba azaldı mı sonradan aç mı kaldı? yoksa hiç sorun değil bir ayda 600 normal. bir taraftan da diyorum dengeledi. içmediğim şey kalmadı:)) dün akşam da verdim mama istemedi biberon kaşıkla 3-4 kaşık verdim çıkardı. mamayı sevmedi ya da tok. dediğin gibi belki memede durmayı seviyordur. emzik de tutmadı... bu 2 gündür eldiven takmıyorum bu seferde ellerini emmeye başladı.
bunlar önemsiz şeyler buraya da yazıyorum konuyu da dağıtmış oluyorum...

gazı arada oluyor kolik değil şükür şu an bile beşiğinde sallıyorum sallamazsam uyanıyor gazdan herhalde... bazen rahat çıkarıyor bazen zor oluyor... incinin nasıl gazı var mı?

Öncelikle çok üzüldüm canım. 3. gebeliğin 3 ü de ikiz mi? ilk 2 sini kaybettin öyle mi?
inşallah bu hamileliğin sağlıkla ilerler sonuçlanır. sanırım tüp bebek ve ikiz bu da...

sorularına gelince:
1. benim 24 artı 5 te suyum geldi 25 te doğmuştu 4 gün yaşamıştı. sonra 8 haftalık düşük oldu. sonra 13 artı 4 te laparoskopik serklaj oldun bir hfta sonra suyum geldi( serklajda eski sezaryen dikişim mesaneye yapışık olduğu görülmüş ayrılmış . sonda takıldı bana sanırım o enfeksiyon yaptı suyum sızdı bir hafta takılıydı.)sonra hastanede tedavi gördüm kese kendini tamir etti etmeseydi son olarak keseye yama yapılıp su ekleyecekti drm. şükür gerek klmadı 36 artı 4 te doğum yaptım...

2. crp bakıldı bir de idrar kültürü tahlili

3. haftada yarım proluton depot, daha ilerde mağnezyum pozitive, osteocare, hep elevit folbiol başta folbioldü.cleksan 0.6 pıhtılaşmam var...

4. bende ilk düşük sonrası olmuştu yaktırdım. hamileyken yoktu.

dr n kim ? güveniyorsan rahat edersin...

gördüm şimdi çok duygulandım..

perşembe günü

çok sabırsızlıkla beklıyoum kesecik varmı varsa kalitesi ne durumda

canım sağlıkla gelişsin inşallah. içimden tek geçiyor dr bir şey dedi mi? tekse edamecrin gibi ikizi o kadar taşıdı bunu daha çok taşıyacak diye düşünüp sevineceğim. bulantı var mı?

Kiz hep sen mipataklayacaksin bizi, gelirsen doverim ha!!
Regrete de demis arda bey icin onemli olacagini sanmam, amaicimden bu hediye gecti napiiiimmm, sen de hemen alinma bakiiimm

bence de canım. Arda bey gönlü çok zengin bir insan. ben güralın tuğralı fincan takımı aldım femicalde kullanılır diye. çok beğendi yabancı hastalarımıza ikram ederiz dedi. çam sakızı çoban armağanı bir şeydi. hatırlanmak güzel... bir de puzzle geldi aklıma. o da iyi. ama senin ki süper...

Femicaldeki reimleri cozunurlukleri iyi degil diye kabul etmemisler
Chnb senden haber bekliyorum resimler icin
Olmadi femicalden isteyecegim :)))))))

canım eşime akşam diyeyim göndersin. facemde doğum anı var ama yalnız gözü görünüyor kapalı ağzı. bandanalı. bu arada bunlar da olmazsa yeşim hemşire bence yardımcı olur süprizine...

Arkadaşlarım opu oldu,yatıyorum biraz ağrım var

cnm inş döllensınler ve annelerıne gelsın

canım sağlıkla gelişsin inşallah. içimden tek geçiyor dr bir şey dedi mi? tekse edamecrin gibi ikizi o kadar taşıdı bunu daha çok taşıyacak diye düşünüp sevineceğim. bulantı var mı?

:

cnm benımde tek geçiyor inş öyledır

bulantılarım çok olmasada var bıraz

dördüzler le kıyaslayınca mahvolmuşum o zaman

RABBİM HAYIRLI EYLESIN

METAL gerçekten çok merak ediyorum senı nasılsın bebeğin nasıl hiç gelmiyorsun buraya

Amin Allah razı olsun hepinizden çok sağolun Duyaydın canım çok sağol

Chnb yazımı okuyun ca bend senin anladığın gibi anladım .benim ilki tek , ikincisi ikiz ,üçüncüsü tek suanda teke hamileyim inşallah kavuşurumda son olur :)

Chnb 36.4 de doğurmuşun Allah herkese nasip etsin ilkinde niye suyun gelmiş ? Ve niye abdominal serkilaj yapıldı ! Bu su gelmesi cok kötü ya !off benim ikincisinde su gelmedi öyle bir kanam a olduki bir pihti düşürdüm yemek tabağı kadar ! Allah'a güvendim tekrar denedim off inşallah ne güzel sende bebeğine baktikca bize dua et ne olursun

daha önce yazmıştım psikolojim bozuk diye
iki teyzeminde kızları 2.çocuklarını doğuracaklar, eşimin amcasının çocukları 3.yü 4.yü yaptı.

akşam annem bendeydi eşim ben mutfağa gidince anneme teyzemin kızlarının bebeklerinin cinsiyetini soruyo. bide kardeşim ve teyzemin diğer kızı evlendi bu yaz, onların bile olur bizden önce dedi. çok canım sıkkın herkes için normal olan birşey benim için bu kadar ulaşılmaz.
eşiminde başkalarına özendiğini görmek çok can yakıcı.
sanki hiç çocuk sahibi olamıycam öyle ümitsiz moralsizimki. tatil oldu akrabalara gitmek istemiyorum. çoluk çocuklarını görmek istemiyorum. böyle düşününcede kendimi çok fesat gibi hissediyorum üzülüyorum.
artık yaşamak bile boş gibi geliyor. günde 3-4 kere 20-25dk bu psikolojiye bürünüyorum. sonra birden normale dönüyorum. depresyondayım galiba ateşim yükseliyo sonra üşüyorum bir kabız oluyorum bir isal oluyorum. nefesim daralıyor... hiç iyi değilim. ya babam benim üstüme o kadar düşer ama geçen telefona teyzemin kızının bebeğini verdi. kızımla 2 ay vardı arasında ben kaybettim o bir ay sonra doğurdu babam hastaneye gitmiyorum diye kızdı. gittim. ne acıydı ben bilirim.
Allahtan işime yansımıyor. belki mesleğimi seviyorum diye unutuyorum sıkıntılarımı...

beni birtek sizler anlarsınız. ağlayarak yazıyorum.
annem çok hasta zavallı gibi gözleri bile görmez oldu şu insanı isyan ettiren şeker hastalığından...
kaybetiğim bebeklerim ve ümitsizce bebek isteyişim
eşimle giden darma dağın evliliğim(işinden dolayı ayrı kalıyoruz atandım ama evimiz dağıldı, eş durumundan atanmayı bekliyorum, bebeğimiz yok diye girdiğimiz ortamlarda garip gibi kalıyoruz.)
onun birilerinin bebeğini sevmesi beni çok üzüyor. kalbim acıyor. sebebin bende olması ve onu bu kadere benim sürüklüyor olmam çok ağır bir yük sırtımda. mahçubum ona karşı.
annemin babamın kayınpederimin kardeşlerinin 7-8 torunu varken bizimkilerinin 1 tane bile yok. başkalarının torunlrını seviyorlar oda beni yıpratıyor...

yok ben iyi değilim. anlattıkça ne zor bir durum ne kötü duygular içindeyim bir kere daha anladım.

burcim ..
cnm arkadasim kaderlerimiz ayni ayni duygular bendede vardi ne eksik ne fazla cok agladim hep benim cocugum hic olmuyacak dedim esimin baska bebekleri sevmesi benim nefesimi kestiriyordu hamileyim hala ayniyim hic bi zaman atamadim bu duyguyu atilmiyor cok denedim olmuyor kardesimin cocugunu dahi sevemiyorum bunlari kimseye soyleyemiyorum bebek gormek istemiyorum..
suan hastanedeyim bebeklerini dogurup kucaklarina alip kolidorda geziyorlar gormemek icin sirtimi donuyorum ...
offf offf
rabbim bize bi evlat vermeden bizim bu duygularimizin gececegini zannetmiyorum...
agla cnm biraz sonra daha rahat olursun cnm rabbim sabir versin..
suan hamileyim hic sevinemiyorum hareketlerine inanirmisin kaybetme korkusu kafamin bi kosesinde hic gitmiyor elimde degil...
rabbim sabir versin cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…