Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende hastanede 22 haftalık bebeğimi doğurmaya çalışırken yanımdan sancılananı alıyorlardı ameliyathaneye sonra bebek sesi geliyordu. acayip canım yanıyordu. ben bebeğimin ölüsünü görecektim en fazla... 2.bebeğimde gözyaşım dinmedi sürekli kanama vardı düşecek korkusuyla...
bana cemil bey kadın doğum ile ilgili kitaplarda sadece tekrarlayan düşük yapan kadınlara birde psikolojik durum tablosu ekliyorlar dedi. yani psikolojin bozulmuş olabilir dedi.
Allahım hepimize yardımcı olsun. su testiydi bu testiydi sonucuydu derken kafayı yiycem sonunda...

Saftunc çok sevindim.Allah daha güzel haberler vermeyi nasip etsin.Bebişcik annesine tutunsun.Burcim buradaki herkesin canı çok yandı.Yanıyor da ama umut hep var.Ne olur umudunu yitirme.Allah yar ve yardımcın olsun.Ben pazaretesi ameliyatımı olacağım.Bugün anestezi doktoru ile görüştüm.Tahliller için kan verdim.Doktorum bebeğin eşinin yan duvarda olduğunu söyledi.Hamgisine inanacağımı bilemedim.Biraz gerginim bu nedenle.Rabbime sığındım.İnşallah bebeğim ve benim için en doğru kararı almışızdır.Bizim için dua edin arkadaşlar.İhtiyacımız var.Hepiniz iyiki varsınız.Desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.Bir nebze olsun rahatladım cevaplarınızla.iyi akşamlar.

yaşadığın duygular o kadar normal ki,
ama şunu bilmeni isterim ki ne kadar gülü olursan ne kadar pozitif olursan bebişinin sana gelmesi kolaylaşır, her zaman inançlı ol bir gün kollarının dolacağına
bu siteden tanıştıgım bir arkaaşım var 12 senedir evliler ve bebekleri olmuyor, ama eşi ile aralarında kesinlikle mesele bile olmadı bu konu, birbirlerine sevgilerinde ilgilerinde hiç azalma olmadı...ve şimdi evlat edindiler
eşlere bu durumda çok iş düşüyor, sen zaten bir sürü acı yaşamışsın, ama güçlü ol, bizler sana elimizden geldiğince desetek ve moral olmaya hazırız

hadi canım inşallah herşey çok gzüel olacak
hayırlı haberlerini bekliyoruz

yardım edebildiysem ne mutlu bana rabbim karnındakine acısında sana 40 haftaları göstersin saglıklı bir şekilde canım inan çok sevinirim benim şanssızlıgım adam gibi bir doktor bulamamaktı allaha şükür regrete ve chnb sayesinde arda beyi tanıdım regrete beni doktora götürünce çok agladım hoş dışarı çıktım sevincimden regreteye sarılıp öpmek isterdim ama tepkisini ölçemedim her aklma geldigimde da ediyorm chnbeye rabbim saglıklı ömür eşine bebelerine regreteyede eşine kavşmasına saglıklı bebeleri olmasına onlar benim bir yarım kardeşim gibiler allah razı olsn bu yazdıklarımıda gözlerim dola dola yazıyorm allah hepsinden razı olsun darlık yüüz göstermesin yaradamın işşallah hiç birisinesende strese girme kaderde durucagı varsa dryor canım ben bunu anladım
ben şimdiden başlıyım anca yetişirseviyorm kız seni gelde patakla yakayamazkibu arada çok özledim seni kardeşim ne zaman görüşüyoz
Kiz hep sen mipataklayacaksin bizi, gelirsen doverim ha!!
Regrete de demis arda bey icin onemli olacagini sanmam, amaicimden bu hediye gecti napiiiimmm, sen de hemen alinma bakiiimm
bak sana yalan söylemiyorm yazını okdmya yemin olsun çok agladım diyeyim dedim bugün çok dertliyim canım karneleri alıyorlar bgün bebeler sabah yataktan uyandım sırtımın agırı bir yandan eşim zannettiki agrıdan aglıyorm canım geçmedimi okadar ovdm vs dedi bende dedimki ben ona aglamıyorm paşa oglmuz dursaydı 4 gidiyordu şimdi ben yatakta degil oglmu okla götürüyor olucaktım dedim kıyameti kopardım oglumn mezarı var ama sadece yerini biliyorm mezarını degil kaynatam itmiş bir erkegin ayagıcuna gömmüş çok istedim götürmedi beni neymiş oku brdan gider hatırlamıyorm nere gömdügümü vs dedi keşke bilsem yerini 1 kere olsn mezarına gitsem annem ben geldim desem çok görüyorlar bana gene açtım muslukları ben herkezin bir mezar taşı var benim yokki bende istemezmiyim yavrmun yanına gidip annecim bak ben geldim sen orda ben brda diye demek çok isterdim öpüp koklamak isterdim topragını
Arkadaşlarım opu oldu,yatıyorum biraz ağrım var
canım işşallah emeklerinin karşılıgını alırsın canım beni dualarımdasın
rabbim bir daha ne senin ne benim ne kimsenin yüregini yakmasın canım çok dertliyim bugün oglmla olar biri vardı dogm gününe az kalmış on yazıyor facede gidememki çagırıyorlar ayaklaım gitse bedenim gitmez
seni okadar iyi anlıyormki anlatamam eltimin oglyla benim oglm aynılardı benim umudum 1 ay büyüktü kandilde eşimle anneisne gittik eltimlerde oraya geldi kaynanam eltimin oglanı bir sevesi var heleki kayınpederim içim acıdı eşimde çok oynadı içim içimi yedi dedim paşa gör bak seninki 1 ay büyüktü şimdi o dursaydı brda olucatı dedim agladım okadar kötü oldmki sorma eşimede sitemimi belirtim dedim ben varken şu oglanı sevme içim acıyor sanki yarana tuz basarlar anlucagın gene açtım myslkları yüzümü yıkadı gözyaşlarım ne olcak biizm bu halimiz diyeorm daha diyecek sözüm yok sözün bittigi yerdeyim
canım üzülme ben ne yapayım ablam benden 8 sene sonra evlendi 3 yaşına girdi oglu erkek kardeşim 18 yokt ben evlendigimde şimdi kardeşim 30 yaşında 29 baba old oglu dogdu kucagıma verdi al bu bebek en çok senin haklkın dedi kucagıma verdi bir aglamam varmış annem paşa ne oldu dedi diyemedim dogrusnu diyemedim benim olsaydın keşke diyemedim dedigim laf keşke babamda olsaydı görseydi dedim diyemeidm anne benim olsun diyemedim 15 gün ben baktım eymenime annesi sadece emziiryordu eve geldim 15 gün sonra ulumam aglamam cabası sanki ben dogrdmda elimden aldılar gibi oldu eşimede deidm paşa canım yanıyor eşimde cabnım sabret bizimde olur dedi durdu teselli işte eşim birinin bebegini sevse içim acır ben artık eltimin oglun görmek istemiyorum dayanamıyorm hayallerim peşimi bırakmıyor hep derdi aman durursa durur ölürse ölür diyordu ne yapayım derdi allahım içim acıyor çok kötüyüm ben ya bgün aglayıp duruyom ben kızımı dogrdgmda beklemedeydim kanım aksın diye bir bayanı getiridiler hemen dogurdu oglunu gördü gözlerim allahım dedim senb benim olaydın allahım bir daha evlat acısıyla imtaan etmesin beni eger yaparsada evlat vermesin bana tek dilegim o en azından olmuyor diye aglarım ben her martın 6 sında her eylülülün 22sinde her mayısın 29 ölü p ölüp diriliyorm rabbimden geldi rabbbime gitti anlıyorm ama içim yanıyor helede birileri facede resimleri paylaşıyolarya içim acıyor dengesiz çok sagolsunlar
canım rabbim yüregini yakmasın evladını sana bagışlasın işşallah
hadi inşallah hayırlı haberler alalım sendende...
topiğin hamişleri artıyor maşallahhh

marta bende katılıcem aranıza MİNİTONuN selamı var kızlar sizlere marta bebeg düşünüyormş tüp bebek rabbim tez zamanda veirir işşallah

gurbetim çok kötüyüm bgün ne old bilemedim gene açtım mslkları kardeşim ya yapma paşa aglama diyorum ama olmyor kendime hakim olamıyorum ne olcak benim bu halim

inş cnm güzel duaların için

inan stresten elim ayagım tutmuyor zaman çok hızla geçse

çok üzüyorsun kendini relax ol fazla düşünmemeye çalış zaman en büyük ilaç bekleyeceğiz ve göreceğiz ne yaşayacağımızı

http://www.kadinlarkulubu.com/prema...-topiginin-mucize-bebisleri.html#post28494759

arkadaşlar, burda paylaştığımız herşey benim için çok değerli, fakat bebişlerini kucağına alan arkadaşlar arttıkça ayrı bir topic açmak gerektiğini düşündük, çünkü buraya bebişlerle ilgili yazdığımızda topik amacından şaşmış oluyor kanımızca, konuyu bu konumuzun hemencecik yanına açtım ki buraya da sık sık girelim aksatmayalım diye, en azından ben elimden geldiğpince buraya yazacağım, burası ilk göz ağrım ne de olsa

bu arada bu demek olmuyor ki hamişler, hamiş olmayanlar diğer topiğe giremez, hepiniz yazabilirsiniz,hatta yazmanız mutlu eder bizi, amacımız sadece burda ki konuyu dağıtmamak

bu sefer olcak ben inanıyorm sende inanben inanmak zorundayım mecburum mdm kaybetmek istemiyorm garip eşim bügün eve geldi yemek yemedien işe gitti tekrar gelince yerim dedi ne üzülüyorm adama borçlarımızı bitiriyim diye ugraşıyor şimdi ablamın kızına gidicem dügüne nerden baksan en az 500 tl gider ne yapıcam bilemedim bu darlıkta takı takmasam olmaz ayıp olur inan kıyafetlerim kilo verdim diye büyük geliyor mecbr yeni kıyafetler aldım oraya işşallah ordada azim edicem vericem kiloları mecbrum ben neler gödrüdm geçirdim ben bu kiloları verdiysem neden bebegimide kucagıma almıyayım degilmi umudumuz bizim ekmegimiz kardeşim rabbim biizm yüzümüzüde güldürücek eşlerimizinkinide işallah bizlere yazık gözlerle bakanlar utanıcak bize sakat diyenler acıyan gözlerle bakanlar utansın kardeşim biz bize yeterizyeterki inan kendine güven bu sefer olcak rabbim de ben hergün kızımda her namazın ardından 2 rekat şükür namazı kılmıştım rabbime hergün secde edip dua ederdim kızım ölüncede aklıma geldi deidim rabbim verende sensin sevindirip alanda sensin üzüp şimdi ben seviniyimmi yavrum cennete gitti diye dedim üzlüyümmü bebegim öldü diye dedim eşimede dedim paşam neden eşimde dediki paşam biz elimizden geleni yaptık hiç vicdan azabı çekme dedi eger sen bebegimizi düşürmeye ugraşsaydın dedi ozaman tamam aama sen hep yattın yavrumuza birşey olmasın diye ne eziyetler çektim ben şahidim dedi suçlama kendini dedi hep derdim bebekelrim benim yüüzmden ödlü diye hep vicdan azabı çekicem ben nasıl anneyimki patolojiye verdim diye kendimi affedemiyorm bu yüzden hep aglarım aklıma geldikçe yavrularımı ben kıyamadım taşımaya keserlerken canları acıomışmıdır diye hep düşünür aglarım ben çok kötü bir annemiyim soruyorum sizlere
işşallah bir gün hamile kalırsam dogm edersen yazarım topiginize sizlere hayırlı paylaşımlar canım benim işşallah ozaman görüşürüzbebek bana çok uzak bir hayal gibi geliyor hayalli gerçekmi acaba

pasam cnm kardesim senle kaderimiz ayni seni cok iyi anliyorum rabbim tez zamanda cigerinin yanginini sondurecek bir evlat nasip etsin sozler kifayetsiz...
yan odadan arkadaslar geldi sen cok abartiyordun dr bu yuzden senden kaciyor diyor yapilacak hersey yapiliyor rahat ol diyip duruyorlar
eger ben onlar gibi dusuncesiz olsaydim sende 3 evladini kaybet gel karsima de o zaman bakiyim diyebilecekmisin diye ama iste diyemedim susup konusmadim sonra odalarina gittiler ..
sanada ne desem bos canim rabbim tez zamanda kucagini doldursun evin bebeginin gulucuk cigliklariylan senlensin canim kardesim rabbim sana ve esine bi daha evlat acisi yasatmasin ...

inşallah canım..dualarımdasın inan..
Rabbim en kısa zamanda nasip edecek sanada inşallahhh

canım işşallah inan bebek bölümünden hamil ebölümüne geçince sen gelme keyfimetek korkum var çok ara verdim ya ya hamil ekalamzsam ne olr benim halim millet kilo verdin kolay hamile kalırsın diyorlar ama bakıcez bismillah deyip işşallah başlıcez bakalım kader neler göstericek kolon hastanesinde hakan bey diyordmya riskli gebelik doktormş arkadaşım dogumu gelmiş ilaçlatrla sermla drdrmş 34 haftalık kızı daha 4 saate bir nidilat alıyormş rabbim esirgesin bebegini işşallah

olacak paşam olacak, doğumda en çok ismini geçirdiğim kişilerden birisin herhalde
sen çok da iyi bir anne olacaksın
kaybettiğn yavrularını elbette unutamayacaksın ama kucağına aldığın evladın tüm acılarını unutturacak sana
maddi konuları da kafana takma Allah verir bir kolayını

allah razı olsun canım benim sen onlara bakma sen bebegin için ordasın b deliler bilmiyorlarmı senin kayıplarınıda öle konuşuyolarah ölelerini elime verseler varya yeminle döverim kızımı dogrdgmda bir bayan geldi yanıma ikize hamileymiş kaç haftadır yatıyormş rahimde dikişi vs var tabi ben aglıyorum geldi yanım acanım korkma enfeksiyon kapmışındır ondan agrıyordr dedi beni mtlandırdı taki kızım keseyi zorlayana kadar aman diyim stresten zak dr yüregimi daglama o sıpanada selam söyle 40 haftayı beklesin yoksa yer şaplagı biz şansılıyız inan eşlerimizden bakıyormda çevreme ne eşler var salı gününden beri sırtım tutldya inan eşim çock gibi ilgilendi ömürümde bakıyordya ban o aklıma geldi ondan hüzünlüyüm bügün biiz bizden baka kimse anlamaz bunu bil

canım rabbim tabikide bir kolaylıgını vericek nasip kısmet işi eşimde diyor bir bakmışsın diyor yüklü biryerden iş almışım diyor olurmu olur kuş sıkışmayınca hızır yetişmezmiş işşallah hızırımda yetişir ozaman

sana olumlu düşünmek çoookkk yakışıyoooorrrr

Canım inşallah tektir ve sağlıkla zamanında doğar... sen de psikolojik olarak rahatlayacaksın ...

metalle görüştüm telde öğlen. bebişi bir süre yanına getirmişler. böyle giderse pazartesi çıkacaktı...

Chnb yazımı okuyun ca bend senin anladığın gibi anladım .benim ilki tek , ikincisi ikiz ,üçüncüsü tek suanda teke hamileyim inşallah kavuşurumda son olur :)

Amin canım... inşallah kavuşursun...

canım amin... o hamileliğimde neden belli değil sudan 2 gün önce kanamam oldu hastaneye yattım çıktım 2 gün sonra kanama durunca. o gece suyum geldi. rahim ağzı yetmezliği demişti cemil akgül hoca sonra gittiğimde...
bana 12. haftada 1.8 cm olduğu için rahim uzunluğum bu sebepten abdominal yapıldı.

canım belki içinden sana göre hava hoş senin evlatların var diye geçireceksin. Ama ne olur yıpratma kendini çok şükür oluyor hamileliğin. inşallah doğru tedaviyle olacak. sana şahit olduğum bir olay anlatayım. (paşama da) edirnede ingilizce öğretmeni arkadaş vardı. eşine adeta tapıyordu. askerliğe gitmemişti. ben nasıl göndereceğim derdi. her gün eşini anlatırdı. ben hataya geldim. sonra o sene duydum ki (o zaman 25 haftalık kaybettiğim bebeğime hamileydim hatta 23 haftalıkke ona başsağlığı için tel etmiştim) eşi motosiklet kazasında hayatını kaybetmiş. askere gönderemediği eşini toprağa yolladı. ne büyük acı... ne olur kızma bana. bol bol dua et canım. ben o dönemde çok dua ettim. yasin oku. yasini ne için okursan kabul olurmuş. bu dualar seni psikolojik olarak da rahatlatacaktır... sana demiştim ben üsküdar devlet hastanesinden serpil hanıma gitmiştim psikolog o da iyi gelmişti...

canım hayırlısı olsun...

canım eline sağlık... Allahım buradaki tüm arkadaşlarımızı o topiğe hep yazan eylesin...amin...

kızlar bu arada metali arıyorum cvp vermiyor
buraya da yazmıyor
çok merak ediyorum
haber alan var mı???

Carsamba gunu konusmuatum en son
bebegi yorulmasin diye 4-5 gun kuveze koyup beslenmesini sagliyacaklar ve bu arada biberona alismasini sagliycaklardi emme refleksi gelissin diye
Kalp elektrolarinda bir sikinti yoktu hersey onlem amacliydi

Bende yarin sabah ariycaktim ama bugunde yazmayinca bende merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…