Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
herkese selamlar sayfaları gözden gecirdim çok şükür yaramaz bişi yok
yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum
saftunc hayırlı olsun canım güzel haberlerini bekliyoruz mumudihaba sende inş sorunsuz bi hamilelik gecirirsin.hidenisko yeni topikk için ellerine sağlık.herkesi öpüyorrum iyi bakın kendinize chnb hemşerim selamlar sana azcık daha torpilli

Rabbim yardımcın olsun melekçim..İnşallah çok güzel geçer ameliyatın ve sonrası.

Arkadaslar acinizi ve korkularinizi cok iyi anliyorum yillarca emek sonrasi tup bebekle hamile kaldigim bebeklerimi bende kaybettim.
Tasiyamadi dediler kuveze konulsaydi belki yasarlardi dediler dedilerde dediler....

Ama boyle yapmayin ne olur
bir bana bakin tup bebekle hamile kalabiliyorum ancak uatune birde tek gebelik elde etmek zorundayim ama yilmadim.
gecmis bir yana nerdeyse iki yildir tum kazancimi bu ugurda harciyorum tum ozel ihtiuaclarimdan vazgecerek
Hergun dua ediyorum ve rabbimden hic umudumu kesmedim sukurler olsun

Artik yasayacaklarimizi ve risklerimizi biliyoruz bizler ve dr lar elinden geleni yapicaz
ve rabbime siginicaz insallah birgun bizlerde mis kokulu bebeklerimizi kucagimiza alicaz ve hamilelikle baslayab mutlu haberimizi dogum haberimizle sonlandiricaz.

Vaz gecmek yok kizlar......

Canlar herkese selamlar.
Birkaç gündür yazamadım. Hem internet gidip geliyordu hemde süt sağmakla uğraşıyorum.
Geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir. Bende eve çıkınca artık geceleri girmeye çalışırım diğer doğum yapmış anneler gibi.
Hamd olsun teyzeleri oğlum iyi. Sadece emme refleksi alıştırılıyor. Mama ve anne sütü önceleri direk miğdeye veriliyordu aradası kadeh ile besleniyordu. Yormamak için düne kadar biboronda deneneme Di. Anne memesi hiç denenmiyor. Çok çabuk yoruluyor. Biberonu bile çok emmiyor. Korkum işdahsız olması. Rabbim büyük.
Benim Sezaryan sonrası bu sefer çok zor geçti. Bide 7 aydır yattığımdan hiç ayakta duramıyorum. Ayrıca tüm kaslarım ağrıyor.
Canlar sütüm çok az birtürlü artmadı. Rabbim yavrumun rızkını arttırsın. Üç saatte bir 20 şer dak sağıyorum. İnanın tüm sırtım ve popom tutuluyor. Dün eşim oğlanın karnesi için izmite gitti yalnız kaldım. Uma vakti bi baktım sürpriz oğlumu yanıma getirmişler. Şaşkınlık sevinç garip oldum. Hiç kucağında tutamıyorum. Bide sanki benim oğlum muş gibi gelmiyog. Şaşkın şaşkın bakıyorum. Rabbim tez zamanda bana kuvvet versin canlar.
Canlar hepinizden Allah razı olsun. hakkınızı helal edinin. Allah'a emanet olun.
İyiki varsınız.

İnan yanlız degilsin zaten bizi bizden baskası anlamaz . Bende ilk bebeğimin suyu geldiginde dogum katımda yatıyordum. Ki oda bir saçmalık hastanenin böyle bir dikkati olmalı 3 gun suni sancı çektim artık sancı bir ise yaramadı bana mide hapı verdiler o ne açıydi dünyada cehennemi yasamak neymiş öğrendim . Bir taraftan küsüyorum bir taraftan bağırıyorum artık dayanamayip bağırmaya başlamıştım çünkü dedimki ben bu isin sonunda ölücem sabah oldu bütün gece dusunebilyormusun . Sabah artık ölü gibiydim ilk Dr beni cok hirpaladi . Gelir gider elle muayene birde kadın ve iyi bir özel hastane yani ! Off artık o gunün aksamı bebek vajinada sıkıştı kaldı ameliyata aldılar . Ertesi gun yan odamda bir nese kahkalar iki saat sonra bebek sesi gelen giden ınsanlarda saygisiz benim kapımın önünde tel konuşmalar en son esim uyardı sustular. Kadın kaprisinden yapıyor ay emziremiyorum ! Ben yanda sessiz sessiz ağlıyorum .yuruyuse çıkardılar her kapı süslü bir tek benimki cok büyük bir sınav arkadaslar !rabbim bu sınavın sonucunu güzel versin!
Esle ilgili gelince esimin yigeni cok her ailenin 4,5 tane var simdi yeni gelin var 1 senelik oda hamile simdi onlarda iki sene hamile kalmazsan kesin birsey var herkez sormaya başlıyor kimine ilgilendiriyosa iste biz son 3,4 senedir istiyoruz tabi i onlara bu geçirdiklerimi hamileliklerini hiç söylemedim yoksa kazan kaynardi . Ama hiç unutmuyorum bir Bayram biri bebeğini düşürmüş ( konuşmadığım eltim ve teyzesi var esimin ) dediki aman o cocuk doguramaz boyna düşürüyor ! O an kendi Halim geldi aklıma ! Bunu söyleyende tup bebekle 3 tane cocuğu var. Bu bayramda gelin hamile ya taslar havada uçuştu . Gelin 3 aylık hamile Y ben bu cocuğa nasıl bakicam ! Konuşmadığım eltim ay bizde yapicaz hemen Bitane daha neler neler yani arkadasım hepimiz aynınız daha neler varda uzun oluyor üzülme Rabbim neylerse güzel eyler ah buralara ahtim var birtin sağlıklı bir evladım olursa o hastanede bebeğini kaybeden birilerine destek olucam asla odamdan sen kahkalar yükselmicek okadar cok şey varki yapacagım . Rabbim bizi baskalarının yanında boynu bükük bırakmasın! Bu mevzuda simdi ben begimi yine kaybedersem gelinin bebegi bir dahaki Bayram o evde olucak benim şe ellerim boş off inşallah bu sefer olur allahım

sevgili FERYAL
BEN İLK OGLUMDA 17 SONRA HAMİLE KALDIM NE BÜYÜK MUTLULUKTU BAN VE BABASINA ama olmayınca olmuyor 3 kere kanama geçirdim öle böle degil pırtı şeklinde tam 20 haftama geldi kaybettim sonra 3 sene ben düşünmedim doktorm ban kilo ver dedi bu kahrolası bogazımı ttamadım hoş nasıl tutuyum kendimi bildim bileli yedim sonrası malm 4 sene tedavi dedi doktor pko varondan hamile kalamıyorsun kilo ver diyete başladım az çok yedim yemedim spora başladım baktımki hamil ekalamıyorm dedim kendi kendime ne yapıcam ben allahım mayıs ayıyıdı eşime dedimki aşılama tüp bebek yaptıralım dile kolay okadar çatlarma ignesine ilaçlara ragmen kalamadım sonra tedaviyi bıraktım eşimde saygı durdu dedimki eşime biz elimizden geleni yaptık paşa allahın takdiri olmuyor zorlamanın anlamı yok sonra eltim 2 bebegi düşünüyorz korunmayı bıraktık dedi bende bir telaj allahım gene hamile kalıcek beni kırıcak laf sokucak dedim ölede oldu benle dalga geçti hamileyim diye okadar zevk aldıki benle ugraşması eşimde kızdı istedigin olsu rahatmısın dalga geçti vs diye kavga ettik 3 gün eşimle konuşmadım o yuz yüzünden ben duanın gücüne inanırım kalpten yararsan helede karşılık beklemeden temiz kalbinle dua edersen eve geldik o akşam eşimle benmle kavga etti seb hep böle yapıyorsn hamile olsa sanane banane dedi bir daha görmücem dedi o senle alay ederken ben kızıyorm dedi sabahleyin gene bir tartışma dedim aşılama yaptıralım dedim oda temmusta yaptırıırz dedi düşün mayıs ayındayız
ogün yalan olmasın ilkindiyimi öylenimi kılıyorum namazı bittim tespihimi çektim sonra da ederken beni bir aglama tutt yemin olsun sen olsam dayanamazdın o secdelere kapandım allahım ne olr bana hayırlı evlatlar ver dedim drdm paşanla dalga geçiyorlar sakat damgası vrdlar dedim herkez benle dalga geçiyord heleki eşimin yengesi var hep derdi milletin içinde adetim geçsin sen her ay hamilesin opglum sen bunu yolla babasının evine bundan ne köy ne kasaba olur afedersin onun orası şürümüş vs daha ne laflariçim acırıd hep allahım ben insanlara ne yaptım neden aglattılar diyordm eltimde dedim allahım şimdi hamile kalırsa vay halime dedim oglma o ay hamile kalmışım secdede aglarken oglm rahimimdeymiş okadar sevindimki 7 sene sonra kendiliginden gelen mutluluk eşimle bir aglamamız vardı sorma kandil akşamıydı kaynanamlara gittik eşim annesine diyorki anne paşayı doktora götürüdk aman ne yapayım dedi b lafı 3 kere tekrarladı baktıki anlamıyor babanne deyince kaynanamda bir aglama varmış eşime sarılıp sormaanlıcagın mutllugm kısa sürdü rabbim kendi için yaratmış sonra eylülde dogrdm oglm ocakta doktor kornmayı bırakın dedi o ay bir seferden hamile kaldım oda dikişe ragmen gitti biliyorsun
şimdi tüp bebek olayına gelelim yemin olsn benim tanıdıgım kaç kişi tüp bebek yaptırdı hamile kalamadı ama allah işte dogal yolla hamile çok kişi kaldı rabbim ol dicek olucak inan hep da ediyorm hepimize işşallah seninde yaradan dogal yolla veriride beni mtlu eder rabbim buruya yazarsın paşam dogal yolla hamile kaldım diye tüp bebek maddiyi geçtim mavivi çöküntü olunca işte o zor rabbim yüzünü güldürsün işşallah ben artık üzülmüyorm eskisi gibis en bana bakma ara sıra gidip geliyor aklım ama rabbime binlerce şükürler olsn eşimede dedim bir sefer daha denerim oldu old olmadı bir daha isteme dedim evlatlık alırım olmazsa rabbim o haddeye getirmesin işşallah
canım benim arkadaşımında ogl öyleydi allah aşükür eve çıktı hep aklımdasın rabbim ayvrnu sana bagışlasın işşallah sütünü çok artırmak istersen dereot çok tüket canım bulguruda
canım allah razı olsn ablamın eltisini sezeryana almışlar tam narkozu vericeklermiş demiş doktor danı et hadi demiş ilk ban dua etmiş allahım paşa ablama hayırlı bebeler ver demiş bnda ablam bana dedi ay ne agladım herkez dacım allah razı olsn ama herkez diyorya allah sanada versin o laf bile koyuyor insanabu arada oglmn kcagına pek yakışmış kızın
sana olumlu düşünmek çoookkk yakışıyoooorrrr

aşk olsun ben hep olumluyum hiç olumsuz suratım varmı benim :18::18::18::18:rabbim elimize bir seneryo vermiş onu oynyorz kimimizi mutlu kimimizi mtsz bakalım bizleri ne gibi şeyler bekliyor hayal gibi aslında bana bebek kons ama umudumu kaybetmek benim ne hadiime rabbim ne demiş kulum benden umudu kesmesin demiş

benim 2 oglum eltimin oglylaydı aramızda 1 ay yok düşün ben dogm ettim oda geldi hastaneye eşim görmüş yanıma yaklaştırmamış sakın görmesin diye ben kürtajdayken sen yanımdaki kişilşere bende eltisiyim 3.5 aylık hamileyim demiş ne kınadılar onu neyse beni kürtajdan getirdiler aglıyorm hemde nasıl oda geldi yanıma altım çıplak beni bezlediler hasta bakıcı kaynanam eltim sonradan geldi eşim bebegi patalojiye götürücekmiş eline aldı bebegimi şaşal kutsna koydlar oglmu bagırdım oglma doknma diye eltim sonra çıktı odadan laflara gelince alşlah var doktorlar beni servis bölümüne çıkardılar birde sigortayı kötülerler aman burda kalmasın yazık bebegi ölmüş üzülmesinm demişlerkaynanam evine getirdi istemesemde zorla neyse eltim 3 gün üst üste geldi ne laflar allahım yok oglana şnu aldım bnu aldım ay midem bulanıyor birşey yiyemiyorm kızı kdr bakmaz vs neyi ntmuyorm biliyormsun rahmetli oglumda mandelina canım çekmişti benle dalga geçermiş gibi demezmi suratıma mandelina yiyebildinmi barı dedi bebek ölmeden 19 za 12 çıktı tansiyonm sen düşün artık birde yüzüme inadına geldim hzrn kaçsın canın sıkıldı diye haykırdı oh olsn dedi allah dedim daha ne diyeyim allahım dedim evladdı var kimse evladına güvenmesin rabbim verdigi gibide almasını bilir çocklarım totoları hastalıktan kurtlmuyorama ahtım var işşallah saglıklı bi rbebegim olsun alıcam kucagıma ban laf sokanlara sakat diyenlere bakın ben sakat degilim işte buda ispatı dicemban kızımı kaybedince şu lafları söylediler
aman çocuk defterini kapa
rahimin bebegi kabl etmiyor
rahim bebegi kusuyor
bebeklerin ölünce hoşunamı gidiyor
aman bir senmisin çocksuz olan
bebek dogrcanda ne olcak benmim varda ne oluyor
yokyakınken dön
kocanla rahatsınız şimdiki günlerinizin kıymeti bilin
daha sayamadıkalrım ne pis laflar şimdi burda diyemem terbiyem müsade etmezben rabbime havale ettim herkezi eger hamile kalırsam bir daha kimseye demeyi düşünmüyorm taki belli olanakadar karnım artık yeter zamanında evimden çıkmayanlar ekmegimi yiyenler hamile kaldım kimse ne geldi ne gitti kapımı bile açmadılar komşlk buysa helal olsn ne diyeyim onlara ben beni sen seni ben anlarız başka yolu yok kardeşim

hamd olsun annesı nazlı bebekler emmesınıde öğrenecek

gurbetim çok kötüyüm bgün ne old bilemedim gene açtım mslkları kardeşim ya yapma paşa aglama diyorum ama olmyor kendime hakim olamıyorum ne olcak benim bu halim

paşam Allahım sabır versin bize
benim eşimde yeğeni var papates diyor herkese çok sevimli
ona ölüp bayılıyo bende çok üzülüyorum... gerçi bende seviyorum içim acıyaacıya...

ağla dün bende ağladım bugün biraz daha iyiyim..
inşallah burda senle bebeklerimize kavuştuğumuzu yazarız. bizde sürekli acı paylaştığımız bu sayfada arkadaşlarımızla mutluluğumuzu paylaşırız.

arkadaşlar iyki bu sayfayı keşfetmişim iyki sizi tanımışım...

yoksa beni anlamayan insanlarla kafayı yerdim heralde...
bu sayfaların faydası sanıldığındanda çok.
geçen sene düşük yaptığım sıra bizim üst komşunun yeğeni çocuğunu kaybedince bunalıma girmiş. ilaç kullanıyormuş. birgün evde ölü bulunmuş. niçin öldüğü belli değil...
belki böyle bir sayfa umut olurdu ona keşfetseydi....

kızlar hepinize çok teşekkür ederim çok destek olmuşsunuz... Allah razı olsun...

ah canım bende bunu 2 kez yaşadım... çok acı son hastanemde doktor ayrı kata verdi beni... anlayışlıydı biraz daha... bu hayatta ölümde var bunu en yakından hissettik biz.
ben ölüm acısını yaşarken yanda yeni bir yaşamın tatlılığını yaşıyordu karı koca....
allahıma yalvarıyorum aklımıza sahip çıksın...

rabbimin imtaanı canım düşün bak eltimin oglu benim ölen oglanlaydı onu her gördügümde umudm aklıma geliyor canım acıyor okadar dememe ragmen ikaz etmeme ragmen gene seviyorlar oglanı birde sevimli sıpa geçen eşime diyorm bizim umudumuzda efe gibi şirin olurmuyd diyorm kaynanamın dedigi umdm ban çok benziyormuş kaynanam öle demişti aklıma gelir her aynaya baktıgımda bir müddet aynalara bakamadım çok agladım ama neye evladım gitti diye dün gene aglama tuttu eşime dedmiki ne olur bir daha sevme efeyi yanımda canım acıyor dedi sen dedi böle yaparsan kimse sevmicekmi dedi hakları dedi kardeşim haklarıda sinirim oynyor çok agladım yanından kalkıp mutfakta baktı gelmiyorm içeri paşam krban oluyum yapma bak herşey allahtan dedi ne yapalım elimizden ne geliyor aglayınca gerimi geliryo dedi sabret canım bak sorunumuz bulundu yolumuza bakıcaz dedi dedim ya okadar ilaça igneye giderse dedim oda ya drusa neden herşeyin kötüsünü düşünüyorsun dedi allah var 3 evladım öldü eşim çokl destek oldu tek istemedigim eltim eşimin ailesi görmek dahi istemiyorm
benim muhabbet kuşm var adı paşa rumuzum oglumdan yani kızımı dogrdm 4 günlük lohsayım kafesi açık ben mutfakta iş yapıyorrm aglaya aglaya ömürüm dieyip duruyorm yavrm annem rahimi diktiler gene kaybettim yetemedim sana annem dedim agladım sonra nefes alamadım ben kronik panik atak hastasıyım 9 senedir nefes alamadım mutfagın camından bakıyorm ayagıya dogr baktım arkadan 5 daire öncen 3 kat acaba dedim aşagıya atlasam ölürmüyüm sakatmı kalırım deidim allahım dedim camdan bakarken dedim senden geldi gene sana gitti dedim şrm gitmiş düşün artık memleketteki ablam anneme paşa kendi canına kıyar diye aklım gidiyor anne 3 bebek ya kendine birşey yaparsa demiş inan ogün ne agladım mermeri yıkadı yüzüm sonra aşagıya baktım artık dedim paşa atla aşagıya acıların dinsin sonra paşa bagırmaya baladı mutfaga uçt omzma kondu az var cam açık uçaçaıktı o korkyla kendimi unuttum camı hemen kapadım ya paş agelmeseydi şrm gitmiş günaha giricektim oglum hayatımı kurtardı normalde paşa odadan çıkmaz okadar diyim onunla sonra yemek yaptık paşa mutfaktan gitmedi düşün çıkmadı kıvırcık koymştm tezgaha onlarla yıkandı didikledi taki ben mtfaktan çıkana kadar zaten kızımın ölüceginide paşa anşladı ogün çok huzrsuz old eşime diyorm paşa birşey oldu yok sana öle geliyor dedi hep babasıya kahvaltı hazırlardı eşimin omzunda paşa eşimin omzundan hep yanım ageldi hiç unutmuyorm uçt karnıma kond kızım oynyor karnımda öle kafasını egdi öle baktı bildi bebegimin ölücegini 2 gün hastanede yattım eşim dediki paşanın hiç keyfi yok ne yem nede kıvırcık yedi dedi inanmadım eve gelince eşim paşa anne geldi dedi kond omzuma bir şımarması var tek kaldıgım her an paşa ben aglarken kanepeye konar şirinlikler yapar atlar zıplar omzma konur beni mutlu etmeye çalışırdı kızlar derdim inanmazklardı birgün arkadaşım geldi 2 tane kızda baş saglıgına anlattım acım taze aglamaya başladım paşa çtu üstüme kond öle bakıyor suratıma tamam paşam agalmıyor anne dedim ssnca gitti kafseine aglayınca geri geldi kond üstüme kızlar şaştı diyordnda inanmıyordk diye şimdi paşayı evlendirdik köpük hanım geldi ama tık yok bir babanne olamadım işşallahta oulrum bebegim yok ama oglm kızım var onlar benim dünyam onları tek bırakıp gidemiyorm hiç biryerde yatamıyorm sanki yavrlarıma evde ne olcaksa allahım zn ömür versin köpügümede paşamada çok mutl olmak istersen mhabbet ks al çok sevimli oluyorlar nttm deneyi bu arada paşanın kafesini ben temizlemiştim ne yem yemiş nede kıvırcık kefasi temizdi hayvan deyip geçmiceksin ben onu anladım eger paşa ogn uçmayıopta gelmeseydi omzma şan ben burda yazıyor olmucaktım

amin canım

hey ziyaretçiler ordan okmakla olmaz gelince burda görüşek acaba kimler gözetliyor bizi hadi ama misafir olmayında yazışalım ordan okuması kolay
gelinde ellerinle yazında benim gibi stresini atın bakıyım

Metalcım canım Allah şifanızı versin..Ben inanıyorum en kısa zamanda evinizde olacaksınız.Hasan basri bebek emmeyide öğrenir..Kas ağrıların çok normal.7 aydır yatıyorsun.Yavaş yavaş açılırsın inşallah.

Burcim,Enny,Paşam kızlar yazdıklarınıza yorum bile yapamadım..Ama bizlerin ortak acısı..Hepimiz benzer acılar yaşadık.Hayırlsıyla atlatırız inşallah kızlar..dua edelim Allah sabrımızı versin.

canım öğrenecek o da... zaman biraz... yorgunluğa gelince benim hala geçmedi( hele eğilince oturunca kalkamıyorum...

Canim yazamadim ya sirtin nasil oldu gectimi sayfalarida okuyamadim merak ettim seni

canım işşallah dün foksta bir haber seyrettim oglan ilk okl 2 giditor gözünde tümör varmış kanser kemoterapi görmüş böbrekleri iflas etmiş vefat etmiş annesi babası karnesini okla almaya gidiyor sırasında otryor kadın diyorki oglm annem hepsi 5 annen karneyi aldı deid koptm ben allah esirgesin beterin beteri var allahım esirgesin yavrlarımızı sözöün bittigi yerdeyiz millet diyorki çocgn yokta çok kolay konuşuyosn hele bir çocgn olsn seni görürüz dediler ykz kal o çock azsın ben sana soarım dediler sinir olyorm öle konşanlara okadar laf edicektiniz yapmasaydınız bebe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…