Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim bende cok olurdum ped yetistiremezdim benimde cok azaldi hatta yok gibi birsey ben ikinciye hamile kalmadan onceki ay inan sadece bir ped doldu biraz ikinci pedte adetim bitti hamile kaldim simdi bakalim doktora gidince soylicem ben ne diyecek

Kızlar gecmis okumaya çalışıyordum bı kaç gündür,dünden bugüne okuyamadık,oncelikle guzel dilekleriniz icin cok teşekkür ederim Rabbim hepimize yaşatsın bu duyguyu doguma girerken hepiniz icin dua ettim Rabbim kabul eder insallah doğumum kolay oldu girerim korkmuştum amavkorkulcak bisey yok metalle aynı gün doğurmuşuz yaren de doğurmuş Rabbim sağlıklı büyütmeyi nasip etsin evlatlarını
Bana gelince ben cok kötüyün dün gece hastanedeydim oğlum sarılık oldu kilo kaybetti,ben gece gündüz emzirdim ama doymamış anlamadım sutum geliyor silokon ucuyula veriyordum ucu olmadig icin ondanmi yetmedi acaba bilemedim,mama destegine başladık onuda cok almıyor sanki ikidir emzirme sonrasi veriyirum 10 cc anca aliyir birde gece kudup bogulcak diye aklim gidiyor ne yapcagmi şaşırdım neolur dua edin oğluma

duyaydın nasılsın benim panik atak kardeşim
Chnb sen nasılsın hoş senle konuştuk bugün

Ahmet Ardayı yıkadık şükür iyiyiz...

bebiş olmadan tüm tamiratı bitir... çarşambaya da iyi haberler bekliyoruz...

ya ben 1 litre suyun içine yarım şişeden fazla sirkeyi koydum iki defa kullandım çok yaktı diye döktüm hepsini 5-6 damla yetiyomu

canım yakar o kadar çoğu. yeter...

canım benim de bir hafta daha dursaydı başlardı çatlak. sen krem kullanmadın mı peki?

canım 7 ay uzun bir süre bence dr ye sor...

canım bol emzir bir de sağ sütünü ver. makina almadınsa medelanın mini pilli elektriklisi çok kolay ve kullanışlı.. inşallah düşer sarılık...

Canım sarılık degeri düştü cok sukur 19 dü bugün 9 düştü ilk 10 günde tekrarlayabilirmis iyi beslenmesi gerekiyor,süt sağmaz makina esım alcak yarın insallah

Canim 7 ayin icinde 5 ay hamilelik surecim var dogumdan sonra 2ay gelmedi toplam 7 ay gelmemis oldu simdi siyah siyah geliyor dunden beri inan kan bile degil canim cok sikkin gunluk pedle idare ediyorum dusun okadar az yani

Merhabaa kizlar,
İki gundur gecmisi okumaa calisiyorum dogum yapanlar olmus son haftalarina gelenler cok umut verici gelismeler bunlar sizi okudukca moral oluyor bana. Ben 15 haftaya geldim belki hatirlarsiniz abdominal dikis olacakti ama arda bey uygun bulmadi rahmim fazla buyumus bebek iki hafta buyuk cikti kontelde ve iptal etti lap. Serklaji cok uzuldum kahroldum ama elden ne gelir. İki haftada bir muaneye gidiyorum gecen hafta kizim olacagini ogrendim ikili test iyi cikti rahim boyu 36 mm cikti simdilik iyi dedi eger ani bir kisalma olursa acil dikis atilacakmis. Oglumun 1 yas gununu kutladik hic oturamiyorum cok yaramaz huysuz bir cocuk oldu ewe yardimci aldik ileride ogluma da bakamazsam diye.. Cepten nete baglaniuorm o yizden sik takip edemiyorum sizi ama varliginiz yazilariniz bana hep umut oluyor. Sanki beni burdan baska kimse anlamaz gibi eliyor

Ben isin bu kismini dusunemedim hani riskli haftalar gecti ya korkular gecti acisindan bakiyorum ben galiba:78:

Canım sarılık degeri düştü cok sukur 19 dü bugün 9 düştü ilk 10 günde tekrarlayabilirmis iyi beslenmesi gerekiyor,süt sağmaz makina esım alcak yarın insallah

maşallah canım iyi düşmüş. bizim 10 gün önce 5 ti hala. kadıköyde iskeleden natilusa doğru giderken medikalden almış. zeyneç mi neymiş adı? kimi 180 e , vs satıyormuş. eşim 155 e almış oradan...

Canim 7 ayin icinde 5 ay hamilelik surecim var dogumdan sonra 2ay gelmedi toplam 7 ay gelmemis oldu simdi siyah siyah geliyor dunden beri inan kan bile degil canim cok sikkin gunluk pedle idare ediyorum dusun okadar az yani

canım başlarda düzensizlik oluyor dr ne sordun mu? 40 çıkınca kontrole gittin mi?

canım ya, seni çok merak ettim geçen arda beyin aralıkta kendine iyi bak programındaki görüntülerini izledim. isim vermeden senden bahsetti. çok şaşırdım normal serklaj niye atmadı acaba? yardımcı da iyi olmuş. kızın da hayırlı olsun... hep yaz...

Eylülgülü geçmiş olsun arkadaşım..Duaların için Allah razı olsun..İnşallah bebişinin şifasınıda verir rabbim.

canım ya, seni çok merak ettim geçen arda beyin aralıkta kendine iyi bak programındaki görüntülerini izledim. isim vermeden senden bahsetti. çok şaşırdım normal serklaj niye atmadı acaba? yardımcı da iyi olmuş. kızın da hayırlı olsun... hep yaz...[/QUOTE]

Canmm yaa o aralar kafam karisik mide bulantisi had safhafa yataktan cikamiyordum esim biara ise gidemedi kuzeye bakti oldukca zor gunler gecirdim bide serjlaj iptal olunca iyice bunalima girdim. O programdan bana da bahsetti netten bende izledim cok ilgili cok hassas davraniyor benim ozel duruumum yuzinden.. Tum kontrollere kuzeyi de goturuyoruz mecburen adam aciyor halimize biri kucakta biri karinda ama akibeti belli degil neyse alttan dikis atabiliriz dedi ama 36 mm olcunce en son kontrolde bekleyelim
Kisalma olursa yapariz dedi. Eger kisalma olmazsa harika olur abdominalden nereye geldik deriz dedi
Ahmet arda nasil? İyiki siz varsiniz iyiki arda beyi buldum sayenizde

Canmm yaa o aralar kafam karisik mide bulantisi had safhafa yataktan cikamiyordum esim biara ise gidemedi kuzeye bakti oldukca zor gunler gecirdim bide serjlaj iptal olunca iyice bunalima girdim. O programdan bana da bahsetti netten bende izledim cok ilgili cok hassas davraniyor benim ozel duruumum yuzinden.. Tum kontrollere kuzeyi de goturuyoruz mecburen adam aciyor halimize biri kucakta biri karinda ama akibeti belli degil neyse alttan dikis atabiliriz dedi ama 36 mm olcunce en son kontrolde bekleyelim
Kisalma olursa yapariz dedi. Eger kisalma olmazsa harika olur abdominalden nereye geldik deriz dedi
Ahmet arda nasil? İyiki siz varsiniz iyiki arda beyi buldum sayenizde[/QUOTE]

Merhaba arkadaşım..hayırlı uğurlu olsun hamileliğin..Biraz geçmişe doğru baktım anlayabilmek için..Sürpriz bir gebelikmiş sanırım.Rabbim neylerse güzel eyler..Eminim kolaylığınıda verecektir...
Neden serklaja rağmen erken doğar dedi dr anlayamadım..Abdominal yerine normal serklaj niye düşünülmedi?gerçi rahim uzunluğun iyi maaşallah.Bir ara 2.5 yazmışsın..uzadımı acaba..Hangi ilaçları kullanıyorsun?

Canım, inşallah geçmiştir bulantın. Arda BEY gerçekten harika bir dr. Hasta psikolojisini önemsiyor. Bu da rahatlatıyordur seni...Daha önce de yazdım burada ayer82 vardı senin gibi neler çekti serklajla yata yata hastanelerde doğum yaptı. oğlu oldu. sonra süpriz hamile kaldı 7 aylıkken oğlu. serklaj yaptırmadan kızı oldu hem de miadında. Her şey iyi gider inşallah. Dualarımdasın. Hep aklımdaydın. Dedim bir şey mi oldu bebeğe yazmadı mı üzüntüsünden?

İyiymis canım nakit fiyatmi hellobaby sitesinde 200 tl mağazamız gidip alcakti,oraya baksın tam adı ne magzanin

İyiymis canım nakit fiyatmi hellobaby sitesinde 200 tl mağazamız gidip alcakti,oraya baksın tam adı ne magzanin

ZEYMED MEDİKAL

RASİMPAŞA MAH. ORGANİZE ŞAHAP GÜRLER CAD. EMEK APT. NO:14 / A
KADIKÖY / İSTANBUL

Telefon numarası : (0216) 405 15 60
Faks numarası : (0216) 405 15 62
E-posta adresi : ? @ zeymed.com.tr
İnternet sitesi : Zeymed Medikal

canım ben bu minik olandan memnun kaldım. Bir de forumlardan temiz bir arkadaş çok az kullanmış 100 tl ye satıyordu.burcuerdem adında. düşünürsen bak...

eylulgulu canım gecmiş olsun Allah şifa versin inaşallah
oncelikle bol bol emzir kuzunu hık dedikce kendini memede bulsun :) ustune de mama simdilik zaten emdikten sonra anca 20-30 cc icer
sonra da hafif sekerli su ver,suyu da sık sık ve icebildigi kadar ver
bebegin ne kadar cok sıvı alır ve ne kadar cok kaka idrar yaparsa sarılıgını o kadar cabuk atar
ilk 10 gun sarılık acısından onemli dikkatli olmanız lazım
bu arada meme ucu kullanıyorum demişsin,hic mi ucu yok memelerinin yani ice gocuk gibi mi,eger oyle degilse az da olsa uc varsa plastik ucları kullanmana gerek yok buyuk ihtimalle.Plastik uclarla da emzirebilirsin ama zamanla bebegin ona alışırsa randımanlı ememez,elbette su anda en muhimi bol bol sıvı alması ve sarılıgının duşmesi.Anne sutune ne kadar onem verdigini biliyorum,sakin mama vermek seni yıldırmasın,sarılık gecsin ustune iyice dusersin emzirme işinin,bir sıkıntı olursa yeni topigimizde konuşuruz saglıcakla

gunaydin kizlar eylulgulu cnm gecmis olsun canim kardesim insallah tez zamanda gecer rabbin sifasini versin..
dualarin icinde tesekkurler rabbim kabul etsin insallah...
bizde birgun kasilmali birgun kasilmasiz gecip gidiyor gunlerim bu gunume hamd olsun rabbim 28 li haftalari gormeyi nasip etsin insallah kizlar birbirimize bol bol dua edelim rabbim kimin duasini kabul eder bilinmez..

canım anladığım kadarıyla sen ilk kürtajından sonra öyle az adet olurken tekrar hamile mi kaldın? Bu az kanama için yada kontrol için falan rahim filmi çekildi mi?
Benim çok şükür dünden beri adetim sanki eski adetlerim gibi oldu ama ters döngüde artarak devam ediyor.
Ben enfeksiyon için maydanoz suyu içtim bir yerde de okudum ki maydanoz suyunun adet söktürmek gibi etkisi varmış (hamileyken maydanoz yememek için uğraşıyordum, şimdi ise hale bak) bence sende kaynat iç belki bana onun faydası olmuştur sana da olur belki. Geçmiş olsun sıkma canını.

canım öncelikle allah analı babalı atalı büyütsün işallah elinden ekmek yedigin günleri görürüsün işşallah diyerekten önce bir öpemsonra ekliyim bol sıvı al dereotu blgr dt krs ye kayısı yap iç fazla şekerli yapmana gerek yok bol s iç ayagını sırtını sıcak tut allahım bizlere nasip etsin işallah
şimdi ne gzüel kokuyordr o canım ya aklına geldikçe her yıkadıgında benim için kokla chnbcim baktım ardanın tivitine senin resmin var çok dyglandım birde benim resmimide koyuyormuş 3 bebegi vefat etti vs şimdi kucagına aldı bebegi diye
canım bende arda beye gittigimde kesin serklaj dedi ama ne şekilde idker bilemedim şimdi demedi şart dedi mayene olurken çok canım yandırabbim hakkımızda hayırlısını versin işşallah sende iyiki varsın senin canını sıkan olursa boşver benim gibi tut kolndan kov onlar o müstaakne kimseyle görüşüyorm nede bir yere gidiyorm gittigim yerler kısıtlı yanibeni anlayanlatr sizler yetersiniz banarahim boyn işallah kısalmaz bende kızımda rahim boyum dikişte 3.2 diama dikişe ragmen cennete gitti
karnındaki sıpayla anlaştık seni üzmücek hele bir üzsün riskli haftalarımda geldi diye korma canım allah nasip ederse alıcan kcagıma hergün sana bakıyorm sakın diyim yüregimi daglamadün arıcaktım seni geç oldu uymuşndr diye arıyamadım
erkencisin bakıyorm bebem bende erken kalktım çok mtlym 700 gram vermişim yaşasın

kızlar hızlı yazdıgımdan bazı haftler eksik çıkıyor idare edim klevye bozuk yeni klevyenin üstüne eşim çay dök sen anlıcagınız gene kaldık eskiyeartık yazanmadıgım yerleri eklersiniz
hayırlı cumalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…